luni, iunie 17, 2024

Datul cu tifla- domeniul de maximă competență al doamnei V.V. Dăncilă

Chiar în cursul zilei de joi, adică cu doar câteva ore înainte de a se coafa, a se machia, a se face frumoasă, mă rog, atâta cât se poate, a îmbrăca o rochie nouă și a se duce la Ateneu, acolo unde a silabisit un discurs scris de alții, discurs mustind de greșeli flagrante și din care ea nu a înțeles nici măcar o iotă pe tema vocației europene a României, d-na Viorica Vasilica Dăncilă a avut mare grijă să ducă la îndeplinire un ordin venit de departe. Din străinătate. Acolo unde își petrecea vacanța în compania Lupeascăi din dotare, șeful de partid al domniei-sale, borfașul pe nume Liviu Nicolae Dragnea.
Ce i-a ordonat executantei din Videle, înzestrată cu viză de flotant în Palatul Victoria și care abuzează de Sala Tronului, acolo unde neam de neamul ei nu avea ce să caute, fostul președinte al Consiliului județean Teleorman? Să îi mai dea o dată cu tifla președintelui Iohannis, să îi trimită aceleași propuneri pentru șefia Ministerului Dezvoltării și pentru aceea Ministerului Transporturilor. Și astfel să creeze un nou conflict de natură constituțională pe care sigur îl va rezolva în favoarea PSD, mă rog, a guvernului, Curtea, devenită sub conducerea lui Valer Dorneanu o anexă a Executivului PSD-ALDE.
Doamna, vorba vine doamna, Lia Olguța Vasilescu, o tupeistă prin comparație cu care Elena Udrea era doar o dulc și inocentă liceană, și domnul Mircea Drăghici, despre care există suspiciuni că și-ar fi băgat mâna chiar prin fondurile partidului, trebuie să fie neapărat miniștri. Nu de alta, dar echipa de incompetenți, deținători de diplome fără acoperire în știință de carte cumpărate de la tot felul de universități private, inși cu probleme penale, plagiatori de care ministrul Educației, d-na Ecaterina Andronescu nu se atinge și pace, de picați la examenul de titularizare, echipă care formează guvernul României, nu este completă fără duduia Olguța și fără domnul Drăghici.
Și pe urmă prezența doamnei Olguța ot Craiova și a jupânului Mircea în echipa pe care o controlează în Palatul Victoria expertul în ascunsul de tablouri în morminte și cavouri pe nume Darius Vâlcov este o chestiune de orgoliu atât pentru domnul Liviu cât și pentru d-na Viorica Vasilica. Vrerea trebuie să li se facă, deși e clar pentru toată lumea că italienista Olguța nu are nici o competență în privința Dezvoltării, iar sub conducerea lui Drăghici Mircea trenurile vor fi încă și mai proaste, vor acumula și mai multe minute de întârziere, șoselele vor fi aceleași ca număr de kilometri fiindcă nu sunt bani de investiții și nici voință și pricepere nu este.
Spectacolul dezolant al țopeniei la care se dedă zilnic guvernarea PSD-ALDE nu ar fi fost complet dacă Zița de la Craiova nu ar fi scris și ea câteva cuvinte bine simțite pe contul ei de rețea socială. După care și-a frecat încântată mâinile și a pozat în mare europeană.
Așa cum a pozat întreg Executivul în al cărui suflet mai aproape decât Bruxelles-ul și Strasbourg-ul se află Moscova, Budapesta și Ankara.
Doamna Andronescu, ce ziceți, pe când va relansa Ministerul Educației programul Să învățăm limba rusă cântând?

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro