duminică, iunie 16, 2024

Agitație mare în PSD zilele acestea

Primul lucru care a fost observat de jurnaliștii acreditați pe lângă PSD care au avut sarcina să relateze despre CexN al partidului ce a avut loc duminica trecută, a fost nervozitatea ieșită din comun a d-lui Liviu Dragnea.
Lucru bizar pentru cineva care are prima lui apariție în carne și oase după o absență din viața publică de mai bine de o lună, timp în care a beneficiat de un concediu de odihnă prelungit, și care în vreo două-trei rânduri ne-a transmis mesaje optimiste pe facebook.
Pare-se, totuși, că dl. Liviu Nicolae Dragnea nu este complet lipsit de îngrijorări. Pe lângă problemele lui penale cărora de mai bine de doi, de când partidul se află la guvernare, se tot străduie să lea dea de capăt, dl. Dragnea are de făcut față unui nou val de contestări care seamănă teribil cu cele din august-septembrie 2018. D-na Gabriela Vrânceanu Firea a redevenit vocală, la fel și dl. Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei, nemulțumiți de ceea ce le oferă proiectul de Buget de Stat pentru anul 2019 sunt și alți lideri din teritoriu. Dl. Dragnea are, de asemenea, de înfruntat spaimele provocate de amenințările cu dezvăluiri incendiare ale viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu, despre ceea ce s-a întâmplat la București în seara zilei de 10 august. Iar dl. Bădulescu a lăsat să se înțeleagă că dl. Dragnea a acumulat atunci vinovății consistte. Însă cele mai mari bătăi de cap provin din cauza plecărilor din PSD. Care i-au fragilizat d-lui Dragnea nu doar funcția de președinte al partidului, ci și pe aceea de la șefia Camerei Deputaților. Și aceasta fiindcă acolo, PSD pare a fi pierdut majoritatea și are stringentă nevoie, pentru a-și promova legile, de sprijinul UDMR și al minorităților, altele decât cea maghiară.
Fruntașii PSD, goarna partidului, Codrin Ștefănescu, au încercat să minimalizeze ponderea, importanța și impactul recentelor demisii din partid ale unora dintre parlamentarii acestuia. Așa după cum am scris într-un comentariu publicat duminică, nu defecțiunea d-lui Mihai Tudose este cea care contează cu adevărat, ci ce ar putea aduce ea cu sine.
Nu se poate să nu observi că Partidul Pro România al d-lui Victor Ponta se întărește, că are în rândurile sale trei foști prim-miniștri ( adică pe domnii Ponta, Tudose și Sorin Câmpeanu care a fost și domnia-sa câteva zile premier interimar), plus încă vreo câțiva foști înalți demnitari.
După cum lesne se poate vedea, Pro România riscă să devină o alternativă reală la PSD, chiar și din punct de vedere electoral, dl. Ponta bucurându-se, în ciuda greșelilor colosale comise pe vremea când era în fruntea partidului și conducea guvernul, de o imagine infinit mai bună decât cea de care are parte dl. Liviu Nicolae Dragnea. În plus, mi se pare important de observat că în toate ieșirile lui publice dl. Victor Viorel Ponta tună și fulgeră împotriva conducerii actuale a PSD, o socotește nereprezentativă pentru partid, o acuză de faptul că este una formată din traseiști, că nu are nimic social-democrat în ea, face dezvăluiri incendiare despre dl. Dragnea, dar nu atacă defel baza PSD. Se adresează membrilor și parlamentarilor partidului, acestora din urmă le cere să își folosească influența în vederea respingerii actualului proiect de Buget de Stat. Fapt care este de natură să întărească ipoteza că dl. Ponta și-ar dori ca la un moment dat, după ce Liviu Dragnea ar fi pierdut definitiv partid, ar fi fost debarcat, ar fi devenit o epavă politică să pună de o fuziune, de o refacere a PSD, chiar de o eventuală revenire la conducerea acestuia.
Agitație mare în PSD zilele acestea!

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

  1. Dacă credeți că au vreun plan, vă înșelați. Dragnea sacrifică TOT scopului lui personal, acela de-a nu intra la închisoare. Inclusiv prezentarea unui candidat PSD la prezidențiale. Absolut tot. Ponta, în loc să meargă zilnic la biserică (sau la unitate) și să mulțumească pentru aceeași formă de pronie cerească: statul în afara închisorii, așteaptă românește. Pilonii strategiei lui Ponta sunt scăderea imunității caprei vecinului și sfânta improvizație de moment. Nu poate să existe nici un meta-joc aici, în România. Doar agitație, ca la o tombolă de iarmaroc. Ar fi cam nepotrivit să credem că oameni care nu sunt în stare să-și scrie teza de doctorat, cu epoleți pe care fiecare colț de stea înseamnă vreo 5000 RON la salariu, stau și țes mandale strategice sofisticate. Valorile lor cardinale sunt scaunul, cașcavalul gras, Maricica Curdefier de la popotă, la care, la unii, se adaugă concediile la all inclusive în străinătate și vânătoarea. Vor muri fericiți când ăla mic / aia mică va ajunge în top Forbes 400 România. Pe fond de manele geo-politice cântate de tavarișciul Gușă.

    • Ati facut telepatie cu domnul Ponta.
      Nu s-a dus el chiar la biserica , dar depasarea la Washincton de zilele astea ECHIVALEAZA. Acum vad ca si Dragnea se duce tot in maretul oras unde se organizeaza Micul Dejun de Rugaciune.Nu am informatii , dar m-as mira sa lipseasca de la eveniment Geoana , de a ajuns doamna lui sa conduca singura masina cu efectele stiute.
      PS. Gadea e si e tot acolo, dar nu m-aar mira sa anunte ca de fapt s-a dus sa mai ia un premiu pentru Antena 3 cu filmul ”A boxat doar 5 secunde…”

  2. „spaimele provocate de amenințările cu dezvăluiri incendiare ale viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu…”

    Dacă nu greșesc, dl A Bădulescu a declarat după o întrevedere la o cafea cu procurorii că afirmația domniei-sale că a mințit în declarațiile inițiale cu privire la evenimentele din 10 august este o minciună, pentru că se înțelege că donia-sa este un mincinos. Așadar, dl Dragnea a rezolvat deja problema aceasta…

  3. Pe sens se mai văd niște lucruri.
    Cel mai important e acela că Dragnea&Comp. nu apare pe ”faleză” (nu face băi de mulțime!).
    Acest lucru spune cât se simte de iubit!
    Din piesele disparate (a se citi informații) aflate în locuri diferite se alcătuiesc tablouri ale diferitelor momente dinainte și de după 10 august.
    Iar unii știu lucrul acesta!

  4. Nu e niciun val de plecări neaprobate. Pur și simplu DNA este distrus, legile justiției sunt votate, programul de guvernare s-a terminat. Mai trebuie doar suspendat câteva zile Iohannis sa fie promulgate și o amnistie data de guvern.

    Apoi salut, pa pa. Doar nu o sa stea PSD la guvernare să plătescă pensiile mărite din pix, sau să guverneze cu bugetul ala fals pe care nu au avut curaj să îl trimită în parlament decât după ce au dat o lege că nu răspund pentru datele din el.

    Pro-Romania este tot PSD, are aceeași mafioți în spate, plecarea unor parlamentari de la PSD la Pro-romania este similar cu mutatul banilor dintr-un buzunar în altul. Este doar un mod de a justifica plecarea de la guvernare.

    Guvernarea care vine după ei își va sparge în cap toate dezechilibrele maro, curs și tăierea investițiilor luate de PSD, și va pierde următoarele alegeri. PSD-ALDE vor fi în opoziție și vor promite din nou triplarea pensiilor și scoaterea din pușcării a infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro