duminică, iunie 16, 2024

Urgia numită Gabriela Zoană

Joi seara a fost urgie mare în studiourile Televiziunii Digi 24. A adus-o cu sine doamna Gabriela Zoană, eurodeputat ales pe listele PSD, insa căreia i-a revenit misiunea de a o înlocui la Bruxelles și la Strasbourg pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă, după ce aceasta a fost miluită de “băiatul bun” Liviu Dragnea cu postul de premier al României.
O dregătorie în care, dacă țara ar fi normală, neîncălecata de șaua pesedistă, neturcită, neam de neamul respectivei nu ar fi putut să ajungă.
În studio, alături de moderatorul Cosmin Prelipceanu, se mai aflau încă trei aleși în Parlamentul României. Tuturor le-a fost cum nu se poate mai greu să ducă o singură idee până la capăt fiindcă au fost bruiați în permanență de prestația de un tupeu maxim, de golancă, de mahalagioaică, de corigentă la Limba română, de insă de nota 0 (zero) la Purtare a doamnei Gabriela Zoană.
Individa purtând mai sus menționatul nume a strălucit în primul rând prin faptul că a perseverat în greșeala de a pronunța “ajunct”. Mai apoi prin încercarea de a justifica ceea ce nu poate fi în nici un fel justificabil, nici măcar prin încatenarea politică evidentă a procuroarei Adina Florea, și ea “ajunctă” prin voința d-lui Tudorel Toader. E vorba despre acceptarea înregistrării, adică a luării în seamă unei plângeri penale depuse de servanții lui Dan Voiculescu de la luju.ro pe numele europarlamentarilor Frans Timmermans și Vera Jurova.
Mai întâi, doamna Zoană a repetat ca o moară stricată “au greșit, trebuie să plătească ‘’, fără a putea să spună față de cine au greșit respectivii, nici pentru ce ar trebui să plătească, nici cum ar fi falsificat doamna Jurova și domnul Timmermaans un document la întocmirea căruia au participat ei înșiși, nici dacă respectivii intră în aria de jurisdicție românească. Mai pe urmă, doamna Zoană a îndulcit tonul spunând că dl. Timmermans și doamna Jurova încă nu au dosar penal, ci că e vorba doar despre o plângere penală. Doamna Zoană este, după cum se vede, un om al subtilităților și al nuanțelor. Atâta doar că ilustra ei persoană nu vede pădurea din cauza copacilor, este incapabilă să observe că, din cauza anunțului făcut public de conducerea Secției de investigare a magistraților inventată de dl. Tudorel Toader, nu s-au făcut de râs doar Secția în cauză, nu numai oricum iremediabil acoperita de ridicol insă Adina Florea, ci însăși România. Aceasta chiar în vremea în care țara noastră deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Președinție despre care aceeași doamnă Zoană ne-a dat toate asigurările din lume că ar fi una de excepție.
Numai că Mapamondul nu vrea să observe asta. Sărmana noastră țărișoară, cât este ea de persecutată, noroc că o mai apără când doamna Dăncilă, când dl. Dragnea, când dl. Tăriceanu, când însăși eroica doamnă Zoană. Pe care o văd ca o copie la indigo a doamnei Lia Olguța Vasilescu.
Impresionat, a se citi, scandalizat de prestația jalnică a acestei muști în lapte care încasează mii de euro pe lună în pofida analfabetismului ei funcțional vizibil de la o poștă, am încercat să aflu mai multe despre ce pregătire are d-na Zoană. Pe pagina ei de pe o rețea socială scrie doar că ar fi terminat Drept la Facultatea de Drept. Care anume, de la ce universitate? În privința acestor detalii, doamna Zoană păstrează o tăcere absolută. Să înțelegem că doamna Gabriela Zoană ar fi putut face studii juridice la Facultatea de chimie alimentară?
Am adâncit investigația și am aflat și de ce atâta discreție. Precum mulți alți inși care înseamnă elita PSD din era Dragnea, doamna Zoană a făcut studii universitare la o facultate particulară. S-a împăunat și cu un doctorat în Drept obținut la…Ați ghicit unde? La atât de compromisa Școală doctorală a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. A fost lector universitar doctor la Universitatea “Nicolae Titulescu”, astăzi deține același grad didactic la Universitatea piteșteană. Nu mă îndoiesc că este stimată de toți studenții domniei-sale care trebuie să fie încântați din cale afară că le ține cursuri cineva care pronunță cu atâta grație și atâta încăpățânare stâlcit cuvintele limbii române. Și, în plus, seamănă teribil cu personajele feminine din O noapte furtunoasă. Veta, Zița. Cum doriți și cum vă place. Deși în cazul doamnei Zoană nu prea este nimic de plăcut.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

  1. ” Președinție despre care aceeași doamnă Zoană ne-a dat toate asigurările din lume că ar fi una de excepție.”
    Pai, dupa cum s-a inceput, asa este! Doamna Zoana are perfecta dreptate : prestatia lor este de exceptie, adica face exceptie! Cam de la tot ce inseamna valori europene… Nu seamana nu niciuna! N-au vazut, nici Parisul si nici intreaga Europa asemenea exceptii!

  2. O fi „golancă, de mahalagioaică, de corigentă la Limba română, de insă de nota 0 (zero) la Purtare” …da tre’ sa recunoasteti ca arata bine…si de-asta cred e acolo…

  3. „Pai, dupa cum s-a inceput, asa este! ”

    Ptem fi liniștiți în privința aceasta, mai este puțin și se termină.

  4. Este regretabil faptul că asemenea dezbateri „în direct” devin adesea, datorită atmosferei de Caragielească mahala imprimată de specimene gen ZG care ZGârie continuu din spatele unei măşti fals zâmbitoare, quasiimposibil de urmărit. Oare nu e suficient de corect politic ca tehnologia să fie utilizată pentru a atenua zgomotul produs „peste rând” de unul sau altul? La emisiunea în discuţie, ZG a intrat de vreo sută de ori peste expunerile celor ce erau invitaţi, întrerupându-i cu vocea specifică subspeciei de troli din care face parte şi făcând de multe ori imposibil de urmărit expunerile acestora.

    ZG a inventat astfel instrumentul de „cenzură prin zoană”, instrument ce se dovedeşte superior (ca intensitate audio a zgomotului) celor încercate de un, să zicem, Codrin Ş – ca să rămânem în aceiaşi haită de troli. Toate apariţiile pe posturi a mârlanei ZG au acelaşi trend: un perpetuu zâmbet tâmp şi o cleampă care nu tace.

    Probabil că amfitrionii (în cazul ăsta domnişorul Prelipceanu) ar trebui să fie pregătiţi specific pentru a face faţă unor mahalagii de o astfel de joasă speţă, iar ceva ajutor tehnologic (câte un potenţiometru asociat cu fiecare microfon dedicat invitaţilor) ar trebui să fie perfect acceptabil. Eu nu zic să-i amuţească, ci doar să-i dea mai încet, cât să se poată înţelege ce grăieşte cel ce şi-a aşteptat şi a primit rândul să combată.

  5. Asa se intampla cand iei bani pe directive de propaganda de doi lei. Aia „consiliatii” se cred din ce in ce mai destepti, dar ajung sa fie huiduiti si de portarul de la Zoo :-).

    Ii tot plateste pe papagalii aia, pentru ca isi inchipuie ei ca ii ajuta. De fapt, ar fi votati si daca ar recita din Hamlet. Tot aia ar fi. Dar e imoral sa lasi fraierii sa-si pastreze banii :-).

    ///

    Parabola cosului cu mere: daca unul e putred, putrezesc toate. Si daca la inceput mirosul unui mar putred te oripila, cand miros toate a putred ti se pare parfum frantuzesc :-).

    Altfel spus, va asteptati cumva ca sa aveti de-a face cu un personaj rezonabil?!

  6. E vremea sa iesim pe strada , domnule profesor. Ies pe strada judecatorii ,procurorii,e timpul! Aceasta doamna face parte din lunga lista de intelectuali mediocrii si tupeisti pe care PSD se bazeaza de de ani de zile.
    Pun pariu cu Dv ca aceasta doamna Zoana are o teza de doctorat plagiata? Nu-i asa ca ne-am obisnuit si cu asta?
    Se intuneca lumea , a spus un mare ganditor. Aceasta doamna ca si altii mii sunt rodul sistemului de invatamant superior din Romania din ultimii 30 de ani.
    Mai tineti minte, lumea intelectuala fina radea de ingineri in vremea socialismului. Azi se cauta ingineri si nu avem destui. Acestia insa erau clase peste aceasta mediocritate pestrita provenita din universitatile particulare din toata tara. Va amintiti , pana si Elena Udrea , era lector la univ. Dimitrie Cantemir,. Toata aceasta pleava a crescut cu modelul Elenei Ceausescu – analfabeta academician!. Aceasta gena otravita s-a multiplicat in mii de exemplare si a devin Zoana si multi altii parlamentari si ministri.

    • Timpul cand trebuia sa iesiti in strada a trecut demult, de vreo doi ani, mai exact.
      In seara asta n-am fost in piata nici 5% din cei de-acum doi ani, iar intre timp „ei” pe de-o parte s-au obisnuit cu ideea protestelor, nu le mai pasa, iar pe de alta parte „noi” am obosit, ne-am blazat…
      Fragment de discutie intre doi insi in seara asta, in piata – „… cand te uiti pe Facebook, toata lumea protesteaza de zor, da’ de iesit in frig ies doar cativa…”
      Valabil si pentru articolul de fata – dl. autor probabil are foarte mult timp pe care nu stie cum sa si-l omoare, de vreme ce e dispus sa si-l consume cu toate zoile…
      Cine dracu’, carui om intreg la minte ii pasa de muierea asta isterica?!? Bagand-o in seama nu faceti decat s-o propulsati, sa-i acordati o importanta pe care n-o merita, pana la punctul in care o sa inceapa sa se creada cu adevarat importanta… cam ca Dancila. Ca si cum chiar ar exista, ca sa-l parafrazez pe dl. Plesu.
      E o vorba printre publicitari – cea mai negativa publicitate e mai buna decat nicio publicitate, decat sa nu ti se acorde atentie.
      Asa ca mult spor in continuare la bagat in seama toate zoile pesediste.

  7. D-l Morariu si multi altii refuza sa inteleaga ca nu poti avea o clasa politica peste nivelul poporului caruia i se adreseaza; e valabil si pentru mass-media. Faptul ca de 30 de ani, p.s.d.-ul si cum s-a mai numit el este majoritar in parlament, toate alegerile fiind democratice, este cea mai buna dovada ca p.s.d.-ul raspunde dorintelor majoritatii celor care se prezinta la vot. Deci vointa majoritatii este cauza, iar zoana, dragnea, etc. sint doar efectul. Sau poate corectitudinea politica il impiedica pe d-l Morariu sa „se ia” de popor, adica sa puna o oglinda in fata poporului pentru a se vedea liviu, codrin, viorica @ Co., pentru a se vedea incultura, mahalageala si lipsa valorilor autentice. Domnule, daca un popor nu are un sistem medical, un sistem de invatamint, infrastructura si servicii decente timp de 5 ani, e vina guvernantilor. Dar daca acestea sint submediocre timp de 30 de ani, asta e vina poporului. Cind s-au pus camere video in clase la bacalaureat, poporul a injurat, cot la cot cu liviu pop. Cind cineva a vrut sa faca reforma sanitara, poporul a injurat, cot la cot cu astarastoaie. Poporul roman a ales de mult mituirea prin pensii si salarii nesimtite, speciale si mult peste productivitatea muncii, in dauna calitatii vietii si a domniei meritocratiei. Exact asta face p.s.d.-ul si este votat cu obstinatie, in timp ce intelectualii si clasa medie au gasit solutia iesitului in strada. Nu, asta nu e o solutie; mai bine iesiti la vot si nu numai atit, ci si discerneti cine poate intr-adevar face ceva bun. Cine spune ca n-are cu cine vota, acela nu merita o calitate buna a vietii. Nu mai spuneti ca toti fura, deoarece statistic si matematic, nu toti sint hoti si incompetenti. Doar ca ceva bun pentru tara iese doar din reforme care deranjeaza pe termen scurt, iar poporul nu e dispus la acest deranj. De aceea la fel vom vorbi si peste inca 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro