duminică, iunie 16, 2024

PSD reinventează Cooperativa Ochiul și Urechea

Pensionarii, cărora PSD le tot repetă că numai guvernarea lui se află la baza bunăstarii ce s-a abătut asupra lor ca din senin, fac față în aceste zile unui nou atac propagandistic pus la cale de același odios și ticălos partid. Primesc odată cu pensia materiale de propagandă mincinoasă în baza a ceea ce conducerea Poștei Române pretinde a fi un contract perfect legal.
Presa de investigație a aflat că toată afacerea aceasta cu iz politic, afacere complet necinstită, însă simptomatică pentru lipsa de caracter a celor ce se află astăzi la vârful conducerii pesediste este însă încă și mai urât mirositoare. Președintele sindicatului poștașilor, un ins uns cu toate alifiile, inclusiv cu aceea de fost parlamentar PSD, ins pe care îl cheamă Matei Brătianu și care parazitează spațiul public din 1990 încoace, a încheiat cu șefii social-democraților români un protocol de colaborare prin care membrii de sindicat sunt reciclați în informatori în lege. Poștașii nu vor mai aduce doar pensii, ziare și scrisori, așa cum prevede fișa postului, ci vor deveni și securiști.
Adică se vor insinua în case, în apartamente, vor încerca să pară simpatici, prietenoși, vor face tot ceea ce trebuie pentru a-i trage de limbă pe beneficiarii serviciilor lor. Iar mai apoi vor da fuguța și vor întocmi note informative din care PSD să afle cine sunt cei nemulțumiți, cine nu îi va da votul, cine trebuie trecut pe lista neagră. Că doar tot se pregătește el, partidul, să pună de o dictatură.
Altfel spus, dl. Matei Brătianu își transformă colegii, mai corect spus pe cei pe care îi prostește că le-ar apăra drepturile, însă, în realitate, îi jecmănește, prosperă pe seama naivității lor și a cotizațiilor plătite de aceștia, în plutoane de informatori.
Atunci când afli toate acestea, dar și constați seninătatea cu care atât responsabilii falimentarei Poște Române, cât și conducerea sindicatului postașilor ca să nu mai vorbim despre mai marii pesediști vorbesc despre mizeria morală ascunsă de acest protocol, nu poți să nu te mai minunezi o dată. Nu poți să nu îți faci cruce și să te întrebi până unde va merge și cât de mare poate fi ticăloșia fiului fostului șef de post dintr-o amărâtă comună teleormăneană și fost repetent al Politehnicii bucureștene, numitul Dragnea Liviu Nicolae.
El și alți vorbeți ai partidului, de la cei cu vechi state de serviciu în sprijinul minciunii și dezinformării, gen Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, ex-peremistul Codrin Ștefănescu până la mai nou veniții de genul abjectului Liviu Pleșoianu ori al tânărului deja pervertit Florin Manole au tot ținut-o langa, de vreo doi ani încoace, cu povestea referitoare la statul paralel. Ne-au intoxicat cu basmul cu cocoșul roșu al miilor de telefoane ascultate de SRI, cu povestea protocoalelor ilegale dintre DNA și servicii, cu câți români cinstiți au avut de pătimit de pe urma Statului paralel. Iar acum, ce să vezi își recrutează informatori din purtătorii de tolbe cu ziare, mandate și scrisori. Pun ei însuși de un stat paralel care merge șontăc-șontâc, cu tolba atârnată de gât, făcând însă astfel încât să întoarcă România acolo unde era înainte de Decembrie 1989. În era fricii și a bănuielii. A supremației Cooperativei Ochiul și Urechea.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Anul trecut erau 2,17 milioane pensionari care foloseau cardul pentru a încasa pensia. Aceștia vor scăpa de propaganda „roșie”.

  2. Incetul cu incetul, cu posta, cu primariile, cu troli si postaci, cu o buna parte (in continua crestere) a presei scrise si televizate, cu sticle de ulei si galeti, cu minciuni grosolane, cu tupeu gretos si nesimtit, cu violenta impotriva ultimilor redute de protestatari, cu jandarmi care dau cu bita si cu gaze cu mare placere in copii si batrini, cu amante si prostituate facute directori si ministri, cu analfabeti care iau decizii economice si diplomatice, cu paparude crescute la coada vacii in functii cheie, cu bude in curte, cu drumuri de lumea a patra, cu parizer si cu mici, cu bere la PET, dar in special cu ‘ma … in el de vot’, cu vesnicii pensionari care in mod normal ar trebui sa se gindeasca la copii si nepoti, cu comunitati tinute in saracie crunta de prea mult timp, cu o populatie educata la televizor (de alti analfabeti dar specializati in minciuna si manipulare) care nu intelege nici macar cele mai elementare principii de fuctionare ale societatii, si cu cei care inteleg ce se intimpla, dar privesc amuzati si nu se implica civic, asistam la reinstaurarea dictaturii comuniste (sau mai exact fara o idelologie clara in afara de furam si distrugem tot pina nu mai ramine nimeni si nimic). Cei din 1989, ucisi mileste si fara nimeni tras la raspundere (unde s-a mai intimplat in Europa asa ceva?), au murit crezind in ceva foarte diferit de ce este acum. Din pacate, in parte au murit ca sa se latre propaganda furtului si distrugerii nationale la toate colturile. Cei de la putere isi contruiesc fagasele prin care vor fi la putere mereu. Atunci, singura implicare civica posibila, va fi din nou ca in 1989. Porblema este ca atunci a cazut USSR si cortina de fier. Acum vom fi singuri….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro