duminică, mai 5, 2024

Viitoarele fapte mari ale doamnei Dăncilă

Majoritatea comentatorilor politici sunt sceptici în privința duratei mandatului d-nei Viorica Vasilica Dăncilă în fruntea PSD. Unii chiar îi prevăd sfârșitul în decembrie 2019. Atunci când în capul doamnei Dăncilă se vor sparge toate oalele sparte după previzibilul eșec al candidatului PSD, oricare ar fi acesta, la alegerile prezidențiale.
Indiferent dacă prezidențiabilul PSD trece sau nu de primul tur mai nimeni, în afara lui Gică-Contra, adică Ion Cristoiu, nu crede că PSD ar putea sparge ghinionul și își va vedea omul la Cotroceni. Așa că doamna Dăncilă, domnul Teodorovici și dl. Fifor chiar vor avea ce să deconteze.
Până atunci, până când viața va confirma sau nu toate aceste pronosticuri pe care în ceea ce mă privește prefer să le iau, și nu numai din prudență, sub beneficiu de inventar având în vedere că doamna Dăncilă s-a dovedit din 26 mai încoace omul surprizelor, un lucru este sigur. Fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un biet liceu de mâna a doua din Videle și fosta umbră supusă a lui Liviu Dragnea nu pare deloc dispusă să fie o prezență pur decorativă nici la Palatul Victoria, nici în sediul din Bulevardul Kiseleff al partidului. Doamna Dăncilă a deschis deja robinetul epurărilor , primele capete căzând chiar în această săptămână. Când primarul Robert Negoiță care, cu numai o seară înainte o criticase pe un post de televiziune pe cea care pare-se că aspiră să fie pentru PSD ceva între Margaret Thatcher și Angela Merkel a fost suspendat pentru șase luni din partid. Mai senzațională fiind însă înlocuirea din funcția de lider al senatorilor partidului a d-lui Șerban Nicolae. A cărui soartă o repetă pe aceea a tuturor perdanților dintr-o competiție cât de cât democratică din PSD. Dl. Șerban Nicolae nu l-a vrut și pace pe dl. Mugur Isărescu pentru încă un mandat în fruntea BNR, a făcut opoziție clară directivelor date de noua șefă și iată că acum plătește.
Iar ceea ce s-a întâmplat în primele zile ale săptămânii pare a fi doar uvertura. Fie că va fi vorba despre o remanieră extinsă, fie că doamna Dăncilă își va lua inima în dinți și va trece la restructurarea guvernului (aceea pe care a refuzat-o în ultimele săptămâni când încă nu era ea și, în plus, era terorizată de Liviu Dragnea) sunt indicii că măcar șase miniștri își vor pierde posturile. Se mai spune că cinstea de a fi cap de listă îi va reveni doamnei Carmen Dan care o fi fost ea odată vecină cu d-na Dăncilă însă de data aceasta nu mai scapă. Se spune chiar că în ceea ce o privește pe doamna Dan, doamna Dăncilă nu va mai aștepta venirea toamnei, intenționând să o “descăpățâneze’’ pe cea cu care schimbase pe vremuri rețete de prăjituri și chiar un model de sorț chiar înaintea datei fatidice de 10 august.
Nu am nici un motiv să le plâng de milă nici unuia dintre cei șase despre care se spune că urmează a fi lăsați la vatră. Cred doar că lor ar trebui să li se adauge încă vreo câțiva. De la matusalemicul, tupeistul și nepriceputul Teodor Meleșcanu, la co-semnatarul dezastrului financiar și bugetar al României, dl. Eugen Orlando Teodorovici. De la Daniel Breaz, incompetentul , îngâmfatul și agramatul ministru al Culturii și Identității Naționale, până la băiatul de mingi care face figurație specială pe la Tineret și Sport. Un oarecare căruia în ruptul capului nu îi pot ține minte numele. Doar mitocăniile, lipsa de pregătire profesională și proasta creștere.
Indiferent cât de consistentă va fi așteptata schimbare de personal din guvern mie oricum mi se pare insuficientă. Fie și numai pentru motivul că peștele de la cap se împute. Iar doamna Dăncilă nu este în nici un caz Fecioara Maria. Ci doar capul care ar fi primul ce ar trebui să cadă.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Daca o profesoara din Videle a ajuns prim-ministru imi inchipui cat de departe ar fi ajuns daca isi exercita profesia in Oradea. Ar fi ajuns cel putin profesor universitar!

    • Ca profesoara de lucru de mana, nu avea sanse nici sa ajunga director al liceului din Videle, daca nu se marita cu cine trebuie, acolo ramanea.
      Acela a fost un post ca sa nu ramana fata fara „salar’ ” ca doar n-o sa ia in cizme noroaiele de la schele si sa se mai si faca de ras printre petrolisti.
      Mai lasati-o cu „profesoara”… ala era un post de maistru care i s-a dat cumva de mila, fiindca nu avea nicio aptitudine concreta – diploma pe care o avea, de inginer in Petrol si Gaze i-ar fi oferit sanse adevarate, in tara cu cea mai veche traditie in Petrol din Europa, domeniul in care chiar avem tot dreptul sa ne mandrim (desi unii au uitat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro