duminică, iunie 16, 2024

Cine va arunca prima mână de țărână peste sicriul PSD?

Privind și comentând pe cât îmi stă în putință cu atenție și obiectivitate maxime ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, am tot mai accentuata impresie că doamna Viorica Vasilica Dăncilă este din ce în ce mai aptă spre a se înscrie fără probleme la oricare școală doctorală.
Sus-numita a dovedit cu vârf și îndesat, aproape zilnic, din 27 mai încoace, că deține toate aptitudinile posibile în vederea redactării fără probleme a unei teze despre cât de lipsit de orice urmă moralitate, de defectiv de o minimă și elementară doză de bun simț, de respect față de electorat, politicianul român de astăzi. Ar putea-o face fructificând la maximum faptele și experiența proprie.
După ce s-a lepădat fără să-i pese de cadavrul politic al lui Liviu Nicolae Dragnea, infractorul fără sprijinul căruia fosta gospodină cu pretenții de cadru didactic la un amărât, năpăstuit liceu industrial din Videle, d-na Dăncilă a profitat de toate oportunitățile posibile spre a-și întări poziția în partid. A dobândit și a acumulat cu o repeziciune remarcabilă funcții. Și a făcut-o nu oricum, ci tenace, probând aptitudini de carnasieră flămândă. Iar acum este gata să facă orice doar ca să le păstreze. A încălcat și încalcă zilnic legi, cutume, de bun simț nici nu poate fi vorba. Își bate joc în văzul lumii de tot ceea ce înseamnă Constituție. Una spune azi și alta mâine. Minte cu o ușurință aiuritoare. Își schimbă intențiile și practica politică cu aceeași frecvență cu care își schimbă broșele. Își bate joc fără să-i pese de țară, o tranzacționează cam tot la fel cum le vinde posturi guvernamentale iluzorii trădătorilor de joasă speță de genul Cupa, Gavrilescu, Băișanu, recrutați din pe zi ce trece tot mai minusculul și destructuratul ALDE. Se prezintă în fața lumii și trimite la Cotroceni inacceptabile propuneri de remaniere, în disprețul articolului 85 din Legea fundamentală a țării. E gata să sacrifice ceea ce a mai rămas încă nefăcut praf din sistemul național de educație plănuind să o numească în postul de ministru pe o individă oarecare cu numele Gavrilă, în fapt o insipidă ce nu s-a făcut remarcată decât prin traseism politic. În fruntea Internelor, transformat de Carmen Dan din minister într-un club de întâlnire al interlopilor, voia să plaseze un imoral care s-a pensionat , fiindcă o lege strâmbă i-o permite, la doar 39 de ani. Aceeași V. V. Dăncilă mai are și neobrăzarea crasă de a pretinde că numai ea și semi-analfabeții din PSD ce încă fac zid în jurul ei doar fiindcă astfel ar mai putea deține o vreme privilegii și funcții, ar avea capacitatea să salveze România de la dezastrul cu minuție pregătit din ianuarie 2017 încoace de guvernarea PSD-ALDE.
Nu m-a mirat defel să aud în cursul zilei de miercuri că doamna Dăncilă s-a răzgândit și a schimbat cu de la sine putere, în cel mai bun caz cu acordul a încă doi-trei acoliți, ceea ce tot ea anunțase că a hotărât CExN al PSD desfășurat cu doar o zi înainte. Mi s-a părut a se situa perfect în matricea înșelăciunii ridicată la rang de politică de stat de PSD decizia de a mai trage de timp și de a nu onora promisiunea prezentării și obținerii validării parlamentare a noii formule guvernamentale. Doamna Dăncilă, la fel ca Lady Macbeth, tremurând la ideea că se apropie ora scadenței pe care vrea cu orice preț să o amâne. Fiindcă doar atât mai poate. Doamna Dăncilă se străduiește să ignore realitatea simplă că orice zi de amânare nu înseamnă decât un nou cui în sicriul PSD. Dar și faptul că și ea însăși este încă de pe acum un cadavru politic.
PSD miroase deja urât. Pute cumplit, asemenea unui cadavru în descompunere. Groapa îi este deja pregătită. Nu mai rămâne decât să se stabilească cine va arunca peste sicriul cu pricina prima mână de țărână. Nu se pune însă problema ca cineva să spună „Dumnezeu să-l ierte!”. Pentru simplul motiv că PSD s-a dovedit din 2017 încoace, indiferent că a fost condus de Dragnea sau de V.V. Dăncilă, partidul fără nici un Dumnezeu.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro