joi, martie 28, 2024

Viorica Vasilica Dăncilă se rățoiește la toată clasa politică

Luni seara, doamna Viorica Vasilica Dăncilă, în calitatea ei de președintă a PSD, a convocat, la o oră de maximă audiență, ceea ce s-a anunțat a fi o conferință de presă.
Cu câteva ore înainte ca respectiva insă să își mai arate iar națiunii toaletele fanteziste și broșele, singurele lucruri pentru care va rămâne într-un anume fel în istorie, s-a aflat „pe surse” că nu va fi vorba nici despre anunțarea mult-așteptatei și salvatoarei ei demisii, nici despre decizia de a se prezenta, așa cum o obligă Constituția, în fața Parlamentului spre a vedea de câtă încredere mai beneficiază din partea acestuia. Ci că d-na Dăncilă intenționează să dea națiunii detalii despre ultima ei găselniță. Cu vădit caracter electoral, desigur. Despre așa-numitul Pact pentru bunăstarea românilor pe care s-a făcut de râs ori și-a dat arama pe față trimițându-l în cursul zilei de vineri tuturor forțelor politice bănuite a fi interesate de pe adresa de mail a predecesorului ei în funcție, azi pușcăriașul Liviu Nicolae Dragnea.
Având luni seara câteva ore libere îngăduite de programul altminteri remarcabil, demn de toată stima, al celei de-a XIII a ediții a Festivalului Internațional Zile și nopți de teatru la Brăila, m-am așezat în fața televizorului. Vrând să aflu cum ne concepe bunăstarea șefa social-democraților români și candidatul lor la președinție. Am avut parte însă iarăși de teatru. De cea mai proastă, mai joasă calitate.
Nu, nu a fost vorba despre nici un fel de conferință de presă. Am urmărit doar o declarație a unei gospodine ofuscate că rețeta ei de prăjituri, cu exces de zahăr dar și de chimicale, nu a fost băgată aproape de nimeni în seamă. D-na Dăncilă s-a certat cu PNL-ul căruia tot îi reamintește că în 2010 componenta lui pedelistă a tăiat salariile. Mai apoi l-a mustrat pe Nenumitul, adică pe fostul ei tovarăș și prieten de fărădelegi și guvernare, nimeni altul decât dl. Călin Popescu-Tăriceanu. Și, în fine, i-a administrat ceea ce crede ea că ar fi fost o săpuneală zdravănă președintelui Klaus Werner Iohannis. După care, d-na Dăncilă a părăsit tribuna fără a catadicsi să răspundă la nici o întrebare. Ce să-i faci? Nu o ajută vocabularul.
Ce înseamnă, de fapt, pentru doamna Dăncilă bunăstarea românilor? Păstrarea și creșterea pe mai departe conform planurilor PSD a pensiilor și salariilor românilor. Plătite în marea lor majoritate pe datorie. Doamna Dăncilă nu scoate nici măcar o vorbuliță că toate aceste măriri nu au dus nici o secundă la bunăstare, nu au crescut decât o zi sau două puterea de cumpărare pentru ca să facă loc îndată unor considerabile majorări de prețuri. Doamnei Dăncilă puțin îi pasă că în iulie am avut parte de cea mai drastică scădere a producției industriale, că avem cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, că România se împrumută iresponsabil cu dobânzi care deja au atins cifre amețitoare.
La doar câteva ore după furtunoasă ieșire a noii Vete din Videle, la Digi 24 a apărut dl. Victor Viorel Ponta. Singurul șef de partid care a semnat Pactul inventat din rațiuni electorale clare de d-na V.V. Dăncilă. Dl. Ponta a făcut dezvăluiri năucitoare. Nici vorbă să existe banii cu care se tot laudă d-na Dăncilă. Nu vor fi parale nici pentru punerea în aplicare a ceea ce prevede pentru anul 2020 Legea pensiilor, nici pentru măririle salariale cu care sunt amăgiți profesorii. Dl. Ponta a spus și că dl. Eugen Orlando Teodorovici și d-na Dăncilă ar fi falsificat cifrele pe baza cărora s-a operat rectificarea bugetară din august. Întărind zicerile d-lui Tăriceanu că bugetul pe 2019 nu se închide cu 9 miliarde.
D-na Viorica Vasilica Dăncilă a oferit jalnicul ei spectacol într-o zi care a adus noi dezvăluiri în cazul Caracal. Dincolo de tot ceea ce înseamnă anchetă, în cursul zilei de luni a ieșit la iveală cumplita realitate că în zona în cauză nu s-a întâmplat de două luni nimic. Nici în privința transportului elevilor la școală, nici în ceea ce privește serviciul 112, nici în reformarea Poliției. Or, siguranța cetățeanului reprezintă o componentă esențială a bunăstării. Pe care d-na Dăncilă nici măcar nu vrea să o bage în vreun fel în seamă.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. „România se împrumută iresponsabil cu dobânzi care deja au atins cifre amețitoare…”

    Dap! Dobânda cu care s-a împrumutat pe termen lung România în luna august este de aproape 12 ori mai mare decât cea cu care se împrumută Bulgaria (4.12%, respectiv 0.35%).

    https://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=irt_lt_mcby_m&lang=en

    Aceasta reflectă nu doar faptul că nu există suficiente resurse interne, ci și neîncrederea la nivel internațional în politicile economice ale guvernului român.

    Tragedia este că banii împrumutați nu sunt investiți, ci cheltuiți pentru plata pensiilor și salariilor, mergând astfel în consum. iar acesta are o importantă componentă acătuită din produse importate. Practic banii doar trec scriptic prin România, încărcând datoria pe care o punem pe umerii copiilor și nepoților noștri.

  2. Manca-ia-r pesedistii bumbisorii ei si guritza aia care scoate, in afara de prostii, numai vorbe comuniste inca ne trecute pe lista prostiilor…

    Uite ca am trait sa o vedem si pe asta!

    Ce a lipsit?
    Datul din mana, obicei poate uitat dar intens practicat de impuscatu, in rest au fost de toate…

    Conferinta de presa se inscrie in multe altele episoade din serialul de peste 2 ani practicat de pesedeau de la gubernare numit: „Noaptea mintii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro