duminică, iunie 16, 2024

Zilele în care cad ultimele măști de onorabilitate ale PSD

În ceea ce ar trebui să fie ultimele zile ale sejurului nefast, dăunător pentru România, al guvernului PSD și al Viorică Dăncilă la Palatul Victoria, cad zgomotos măștile acelor oameni și demnitari ai partidului care păreau a fi avut măcar un dram de onorabilitate și de cinste.
Doamna Sorina Pintea care multă vreme ne-a păcălit cu figura ei de femeie cumsecade, săritoare, care se sacrifică fiindcă dorește să facă cât mai mult bine, a ieșit zilele trecute la înaintare în cel mai rușinos, mai descalificant mod cu putință. A comis un fapt inacceptabil. Insa aceasta plănuiește, dacă e să le dăm crezare și nu văd de ce nu am face-o doamnelor Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, să facă abuz de funcție și să confiște o sumă uriașă, câteva milioane de euro din Campania Noi facem un spital.
Guvernul din care sus-numita a făcut și încă mai face parte, ca și cele anterioare ale PSD, în complicitate sau nu cu ALDE, nu a fost în stare să facă nimic. Nu și-a respectat nici o promisiune. Acum numita Pintea Sorina exercită presiuni, le acuză pe doamnele Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu că ceea ce fac ele (respectivele doamne au făcut, șnapanii din PSD, inclusiv tovarășa Pintea, nu!) ar fi ilegal și vrea să pună mâna pe 26.000 de euro. Numita Pintea Sorina susține că donațiile făcute în contul Spitalului de oncologie pentru copii ar fi ilegale dacă nu trec la Stat. Prin tot ceea ce a întreprins în aceste zile, disperată probabil și în fața constatării că de pe urma ei nu rămâne nimic, decât calpe, ridicole acțiuni de imagine, doamna (chiar, merită ea apelativul doamnă?) a dovedit că nu există nici o diferență între ea și demult cunoscutele drept profitoare și compromise Plumb Rovana, Vasiliescu Lia Olguța, Dan Carmen, Grapini Maria, Și enumerarea e departe de a fi completă. Fără a o omite pe numita Firea Gabriela, semnatara unei ieșiri publice de pomină, iresponabilă, grotescă miercuri seara la Televiziunea Digi 24. În care praful și pulberea s-a ales din imaginea ei falsă de cucernică, pioasă, mamă de familie.
Ce face în aceste zile fostul ministru al Integrării Europene, tânărul și supra-evaluatul domn Negrescu Victor? Acceptă să fie parte a noianului de ilegalități, de încălcări ale Regulamentelor. Se însoțește mizer și deplorabil cu numita Dăncilă Viorica doar-doar va ajunge comisar european. În pofida faptului că doamna Dăncilă fiind demisă nu mai are dreptul să facă o astfel de propunere, că aceasta nu a trecut de filtrul Parlamentului, că președintele României, dl. Klaus Iohannis, nu o agreează și că președintele ales al Comisiei Europene, d-na Ursula von der Leyen, s-a arătat perfect informată cu privire la toate aceste detalii. Care nu doar că o mai fac o dată de minune pe atât de compromisa președintă a PSD, nu numai că arată cât de imoral și ahtiat după funcții nemeritate este junele Negrescu, ci și cât preț pun PSD-ul și conducerea acestuia pe onoarea, prestigiul și reputația României.
Inșii aceștia care în decembrie 2016 au păcălit o națiune pe care au călcat-o în picioare și nesocotit-o din 2017 și până astăzi se dau de ceasul morții să mai facă încă o dată ceea ce știu. Să mintă, să înșele, să confiște, să fure. Indiferent de vârstă sau de sex. Dovedind că PSD e definitiv toxic și nereformabil. Și că trebuie alungat definitiv de pe scena istoriei. Indiferent de scâncetele bandiților cu condicuță Adrian Severin și Adrian Năstase.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. „Inșii aceștia care în decembrie 2016 au păcălit o națiune pe care au călcat-o în picioare și nesocotit-o din 2017 și până astăzi …”

    Luna este corect menționată, nu și anul…

    Este vorba de fapt despre decembrie 1989! De atunci „inșii aceștia […] au păcălit o națiune pe care au călcat-o în picioare și nesocotit-o”. Din decembrie 1989!

  2. Iarasi ati facut un oximoron ! Inca de la inceputurile sale pesedeaua turbata a luat onorabilitatea si i-a tras un sut in dos !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro