luni, iunie 17, 2024

Carevasăzică, la Pensii!

Nu mă mai uit decât prin cine știe ce întâmplare și nu mai mult decât câteva minute la emisiunile postului de televiziune „Realitatea plus”.
De ce aș face-o? Nu erau ele nici înainte nicidecum profesionalism în stare pură, dar trebuie să admit că, prin comparație cu Anca Alexandrescu și Laurențiu Botin, Octavian Hoandră și Denise Rifai erau Larry King și Oprah Winfrey, transferați pe malurile Dâmboviței.
În consecință, nu am văzut în premieră așa-zisul interviu acordat de numitul Dragnea Nicolae Liviu falsei jurnaliste Anca Alexandrescu și difuzat pe frecvențele Realității. Am auzit mai întâi despre existența lui și despre faptul că el a fost luat în condiții nu tocmai clare, pare-se că nici tocmai legale, de la Televiziunea Digi 24. Am văzut mai apoi un simulacru de analiză făcut la TVR 1, în emisiunea România 9. De Ion Cristoiu, care iar a urzit scenarii, de Mircea Dinescu, care nu știa nici măcar despre ce trebuie să vorbească, deși postul din Calea Dorobanți îi vâră mulți bani în conturi pentru ca fostul disident să facă acolo pe clovnul, și de Doru Bușcu care, prin telefon, a pozat în serios și imparțial. Crezând că noi nu am mai ține minte câți bani au încasat firmele pe care respectivul le deține și le menține în viață datorită serviciilor de consultanță făcute PSD. Fiind adesea plătit pentru asta din bani publici. Analiza respectivă a fost cam tot la fel de clară ca momentul, iarăși, comic, în care zisul istoric Adrian Niculescu a intrat pe post, îndeosebi, ca să-i comunice d-lui Dinescu că i-a lăsat nu știu ce revistă în custodia producătoarei Liviu Șerban Iancu. Care înțeleg că joacă rolul Aprodului din caragialeana Petițiune. Aprod care, vă reamintesc, îi aduce vreo două sau trei pahare cu apă celui ce ar avea, de fapt, treabă la Pensii. Bine a mai ajuns Televiziunea Română sub conducerea Doinei Gradea! Prestează servicii de curierat! Mâine, poimâine și de Birou de obiecte pierdute. Nu de alta, dar rostul și l-a pierdut de o foarte bună bucată de vreme.
Am căutat pe internet interviul cu pricina. L-am găsit. Plicticoșenie și diletantism cât cuprinde. În realitate, nu este vorba despre nici cea mai mică urmă din specia jurnalistică a interviului. Ci despre o discuție care, în mod normal, ar fi trebuit să se desfășoare la vorbitor, între doi foști tovarăși de ticăloșii, Anca Alexandrescu fiind nimeni alta decât fosta consilieră a lui Dragnea. Cea cu funcție de gardiană pe lângă Viorica Vasilica Dăncilă.
Ce am aflat din conversația cu pricina? Că celor doi le-a fost dor unul de altul. Că infractorul Dragnea este bine, mersi și că repară mașini, scări și porți și că se ocupă chiar și cu câte o sudură. Că Dragnea este convocat pentru a doua zi, adică pentru ieri, la DNA spre a i se face cunoscut că a dobândit calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum. Că, în opinia lui, toată povestea nu ar avea decât un străveziu substrat politic de care ține morțiș să se slujească în scop electoral actuala Putere. Că dl. Vasile Dîncu, cîndva bun prieten cu Dragnea, îi certa pe cei din SRI. Că “legendarul’’ Coldea primea telefoane “nervoase” de la Laura Codruța Kövesi. Că Irina Tănase vinde și cumpără apartamente și că îi face ibovnicului ei cu regularitate Revista presei. Și că, în fine, actuala conducere a PSD este, cum s-ar zice, “praf”.
Cred că aici, în această ultimă ‘’idee’’, se află schepsisul scoaterii de la ‘’păstrare’’ (după 396 de zile de închisoare) a fostului președinte al PSD. A celui care se visa noul Nicolae Ceaușescu al României. Social-democrații români se pregătesc pentru Congres. Până și dl. Marcel Ciolacu, care s-a dat de ceasul morții să îl tot amâne, a ajuns la concluzia că acesta se impune. După cum se prezintă lucurile în acest moment, la viitorul Congres va curge sânge. Se vor înfrunta pe viață și pe moarte tabăra “blajinului” Marcel Ciolacu cu aceea al cărui lider se arată a fi playboyul Eugen Orlando Teodorovici. În vreme ce dl. Marcel Ciolacu&co se dau de ceasul morții să șteargă din istoria partidului rușinosul episod Dragnea (cu care toți pesediștii au fost la un moment dat complici), dl. Teodorovici îi are alături pe cei ce cred că Dragnea nu ar merita o astfel de cruntă soartă. Șueta amicală dintre Anca Alexandrescu și Liviu Nicolae Dragnea nu a fost decât ocazia de care s-a slujit fostul El Lider Máximo spre a arăta care îi sunt opțiunile. Atâta doar că pentru cetățenii României, numitul Dragnea nu înseamnă mai mult decât Aprodul din Petițiune.
Carevasăzică, ani lungi și buni de ședere la Rahova. Și abia apoi, carevasăzică, la pensie!
P.S. Inutil să precizez că nu m-am uitat la cel de-a doilea episod al șuetei care, așa după s-a dovedit, s-a realizat cu încălcarea legii. Că asta-i Liviu Dragnea. Un hoț. Care se comportă ca atare chiar și atunci când e la zdup.


Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. Lui Liviu ot Teleorman ii urez multi ani in actualul „domiciliu”.
    Dar cind vad ca Octavian Hoandra este este asezat de autor alaturi cu Denise Rifai, am o stringere de inima referitoare la critica de teatru.

  2. Nu va inteleg, de ce va risipiti timpul si slovele cu posturile aservite politic pe care le stie toata lumea si ziaristi cumparati de multi ani, cu subiecte care nu merita minima atentie, niste putregaiuri, vorba unui mare poet.

  3. Interviul cu pricina , contestat de unii ,aplaudat de altii (foarte putini ) , a avut ca unic scop tesarea, prin prezentarea in media , interesului cetateanului raportat la persoana in cauza, concomitent cu acordarea posibilitatii privitorilor de a compara vechea conducere , a fostului partid de guvernamint ,cu cea actuala . Asa cum o veche vorba ne spune- daca ai scapat trenul ce pleca din gara – , nimic nu mai poate fi la fel sau nimic nu te mai poate intoarce in situatie favorabila pe care din proprie neglijenta sau nestiinta ai ratat-o, tot asa de bine s-a observat si dezinteresul fata de acest subiect . Mai exista inca in politica romaneasca persoane ce nu accepta – trecerea timpului- si care se doresc a fi „Veşnic tânăr şi ferice”,asa cum a fost cumva numit poetul atit de cunoscut noua Vasile Alecsandri .Posibilitatea ca si acest PSD sa se rupa iarasi sub presiunea alegerii unui nou presedinte de partid este de actualitate . . Ambasadorul American in Romania a exprimat foarte clar ceea ce trebuie rapid corectat – raportat la legile justirtiei -si a aratat cu degetul catre greselile facute de fosta guvernare . In acelasi timp Uniunea Europeana nu va da -un sfant – nimanui daca nu vor fi respectate drepturile omului , democratia si statul de drept . Acestea fiind zise , nu prea mai avem cale de manevra ,iar despre cea de intoarcere nici nu mai poate fi vorba . Totusi timpurile sunt dificile ,peste greselile politice si economice s-a suprapus pandemia si acum si inundatiile ne dau mari batai de cap .Cazurile de Covid 19 se inmultesc, decesele cresc din nou ,masurile nu sunt acceptate de o buna parte a populatiei . Nori negri plutesc la orizont si natia nu are decit sansa de a fi unita in calea acestor stihii ale naturii . Cit despre jocurile politice ele devin -zi la zi- mai caraghioase si ne aduc parca aminte de cuvintele – tara arde si baba se piaptana- . Ne certam pe nimicuri , pe dorintele personale de marire ,dar nu vedem ceea ce este in jurul nostru . Nu putem -sa ne jucam cu focul – .

  4. Eu vad discutia respectiva ca pe o sueta intre viitorii colegi. Sunt aproape sigur ca dupa liberare dl Dragnea va deveni coleg de platou la Realitatea Plus cu d-na Alexandrescu, cu dl Mitrea si cu dl C. Gusa.

  5. “ emisiunea România 9. De Ion Cristoiu, care iar a urzit scenarii, de Mircea Dinescu, care nu știa nici măcar despre ce trebuie să vorbească, deși postul din Calea Dorobanți îi vâră mulți bani în conturi ”

    În mod suspect Dinescu n-a mai iesit din TVR din 22 dec 1989!
    TVR a ajuns mult mai jos decât A3 și încă plătit din banii noștri!

    2) “ Irina Tănase vinde și cumpără apartamente și că îi face ibovnicului ei cu regularitate …”

    ziariștii de investigație au fost cumpărați, anihilați, dați afară, dispărut. Totuși mai aflăm câte ceva:

    https://www.riseproject.ro/articol/cadoul-irinei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro