duminică, mai 19, 2024

Câte zile mai are guvernul condus de doamna V.V. Dăncilă?

Dacă punem la o parte Sputnik și încă vreo alte câteva site-uri plătite spre a face auzită vocea Moscovei și jocurile geo-politice ale Rusiei lui Putin, presa internațională a reflectat corect violențele extreme de vineri seara de la București.
Concluziile articolelor nu sunt deloc flatante nici pentru Jandarmeria Română, a cărei rușinoasă subordonare politică este, pe bună dreptate, pusă la zid, nici pentru guvernul de la București, nici pentru coaliția PSD-ALDE. Desigur, nici pentru România care s-a întors în timp cu 28 de ani de urmă.
Țara are exact aceeași imagine proastă pe care o avea îndată după mineriada din 13-15 iunie 1990. Autorii dezastrului sunt riguros aceiași. Nimeni alții decât social-democrații români, conducerea lor anti-europeană, iresponsabilă, agramată, semi-analfabetă, adică FSN-ul care astăzi se cheamă PSD și care nici nu s-a civilizat, nici nu s-a europenizat deloc, în ciuda acțiunilor pretins salvatoare cu care se laudă cui are timp s-o asculte doamna Alina Mungiu-Pippidi. Doamna în cauză reprezentând un caz clinic, de manual, de degradare morală, politică și umană.
În aceeași barcă a vinovaților ușor identificabili se află complicii PSD, adică ALDE, un partid minuscul prezidat de tot mai puțin frecventabilul Călin Popescu-Tăriceanu, și UDMR-ul condus numai de formă de dl. Kelemen Hunor, ghidat în realitate de dl. Viktor Orbán de la Budapesta care ar dori să vadă România luând-o tot mai decis pe calea iliberalismului. Cale pe care și-o doresc, de altfel, și dl. Tăriceanu, și dl. Liviu Dragnea.
România nu stă foarte bine nu numai în pagini de gazetă ori în programele de știri ale marilor televiziuni occidentale. Este din ce în ce mai prost văzută la Bruxelles, de organismele de conducere ale Uniunii Europene. Încă de luni dimineață decidenții de acolo se întreabă cu voce tare dacă nu ar fi cazul de a se lua decizia radicală ca România să fie sărită de la preluarea președinției UE, fapt care ar trebui să se întâmple de la 1 ianuarie 2019. Totul se suprapune pe întrebările care au existat încă din 2007, atunci când toată lumea știe că țării noastre i s-a făcut favoarea aderării, în pofida faptului că mulți știau că nu suntem pregătiți pentru aceasta. La Bruxelles se cunosc multe despre cât de limitate sunt capacitățile intelectuale ale premierului român, doamna Viorica Vasilica Dăncilă, dar și ale multor altor miniștri din Cabinetul pe care aceasta îl conduce având drept prioritate absolută îndeplinirea ordinelor lui Liviu Nicolae Dragnea și scăparea acestuia de perspectiva închisorii. De altminteri, începând de sâmbătă dimineața atât doamna Dăncilă cât și ministrul de Externe, atât de palidul domn Teodor Meleșcanu, nu mai prea au acces în marile cancelarii occidentale. Ce mai, România este în carantină cam tot la fel cum era în vara anului 1990.
Îi îngrijorează oare cu adevărat toate acestea pe domnii Dragnea și Tăriceanu? Nici vorbă! Ei sunt demult vădit anti-europeni. Se simt prost, sunt deranjați văzându-se monitorizați de organismele de control ale UE, rigorile Bruxelles-ului îi enervează fiindcă le cenzurează faptele, afacerile, îmbogățirea prin mijloace vădit ilicite. Dragnea și Tăricanu au reactivat aria independenței, exact aceeași de pe vremea politicii externe a lui Nicolae Ceaușescu cu ajutorul nemijlocit al d-lui Meleșcanu care deține vaste stagii în domeniu. Cu toate acestea, respectivii nu s-ar simți deloc bine dacă organismele de conducere ale UE ar lua decizia rdicală despre care vorbeam la începutul editorialului. Și aceasta fiindcă se tem de o reacție cu totul negativă din partea a milioane de români. Felul în care mulți dintre aceștia s-au manifestat public chiar și după violențele comandate politic de vinerea trecută le-au arătat domnilor Dragnea și Tăriceanu că încă nu sunt stăpânii absoluți ai României. Poate că, în disperare de cauză, vor face apel la un exercițiu de imagine. Sacrificarea doamnei Dăncilă și a Cabinetului-marionetă condus de respectiva insă. S-ar putea ca lucrurile acestea să se întâmple până la începutul lunii octombrie.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

  1. „Câte zile mai are guvernul condus de doamna V.V. Dăncilă?”

    Probabil că are atâtea zile câte dorește dl. Dragnea. Eventual, după ce se sfătuiește cu dl Vâlcov și consilierii israelieni (după ce se întorc din vacanță).

    Dar, de fapt, de ce m-ar interesa câte zile guvernează Grindeanu, Tudose, Dăncilă cu tudoreii și Iordachii lor susținuți de PSD-ALDE-UDMR șamd. atât timp cât ei sunt marionete ale cleptocrației?! După guvernul condus de d-na Dăncilă va veni unul la fel. Mă interesează ca cetățean plătitor de taxe când se va opri jaful din averea publică!

    Sunt interesat ca Justiția să fie independentă iar statul de drept să funcționeze! Pentru asta sunt interesat ca în Parlament să acceadă un grup de politicieni care să promoveze revizuirea Constituției în sensul întăririi și precizării mecanismelor „checks and balances”.

  2. In aceeasi banca de complicitate se afla si grupul de partide europene liberal respectiv social-democrat la care sunt afiliate aceste partide malefice din Romania (si Ungaria, Polonia).

  3. Fie-va tastatura aurita!
    In popor se spune ca Sfinta Marie aduce schimbarea vremii; poate aduce si schimbarea vremurilor :P

  4. As prefera sa ramina guvenul Danicla pina la alegerile urmatoare asta ca sa faca praf PSD-ul si eventual sa nu intre nici in Parlament.
    Caderea guvernului nu face decit sa ii ajute pe PSD-isti sa cistige viitoarelel alegeri, pentru ca romanul uita repede si ii alege tot pe ei.

    De acee cred ca guvernarea PSD trebuie sa ramina in ideea capoate face PSD implozie si scapam de ei.

  5. Nu stiu daca e vorba de degradare in cazul Alinei Mungiu-Pippidi. E pur si simplu o continuare. La ea tot timpul lucrurile au fost amestecate într-un fel de ghiveci greu digerabil.

  6. Sa speram ca mascarada va face ca Bruxellul sa nu acorde Romaniei conducerea UE pe sase luni pentru ca rusinea Romaniei s-ar extinde devenind rusinea Europei. De necrezut ce se traieste azi in Romania, Carajale ar muri de ras. Depaseste tot ce a scris el. Si pana cand oameni deconectati de realitate ca cei de la conducere vor putea rezista.

  7. Cite zile mai are Dragnea psd-ul sub ascultare, dar sper ca nu mai departe de alegerile parlamentare viitoare, atit mai are si tanti Dancila. Mai sint doua posibilitati de demitere: o actiune a organelor statului impotriva partidului Moscovei sau o actiune de forta a strazii, ambele extrem de improbabile pentru ca ar fi nevoie de curaj intr-un caz si de violenta in al doilea. Ori curaj nema, iar violenta „fara”.

  8. Acuma, nu ca nu s-au vazut fracturi logice mai mari la astia, dar chiar si asa, dupa tot focul si para pe Klaus cel Incitator, dupa tot dansul cu jandarmeria (si implicit guvernul) care si-a facut sfantuta datoriuta fata de tara, glie, brazda etc., sa o intoarca si s-o dea jos pe Draperie pe tema asta ar fi un mesaj cam contraproductiv pentru ei. Plus ca onorabila ofera garantia deciuplinei de partid fara intrebari si derapaje, un alt Grindeanu sau Dodose vor reprezenta un risc oarecare. Cu Pristinoaza, orice OUG trebe, se da, hehe. E logistic dificil sa fii socru mare de la mititica, si suna a contradictie in termeni, nu e momentul sa-si asume riscuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro