sâmbătă, mai 18, 2024

Unitatea de măsură a nemernciei

PSD și-a mai dat o dată arama pe față. S-a arătat cât de preocupat este doar de rezolvarea propriilor probleme, mai exact ale celor avute cu justiția de câteva dintre vârfurile sale, în frunte cu condamnatul de rang înalt Dragnea Liviu Nicolae. prin felul amatoresc, prost, prostesc în care administrează murdara, ticăloasa afacere Tudorel Toader.
Primii au ieșit la înaintare grobienii și demult compromișii Iordache Florin și Nicolicea Eugen, reîncarnări ale comunisto-securiștilor cu șapcă și haine de piele din teribilii ani 50. Inși cu studii de Drept aproximative, făcute grație binefacerilor învățământului la distanță, fie la Chișinău, într-o vreme în care trecuseră demult de il mezzo del cammin. Acestora le-a revenit misiunea de a-l pune strașnic, gangsterește la zid pe dl. Tudorel Toader, oricum pe viață compromis. Este de domeniul evidenței că dl. Toader nu mai are nici cea mai mică urmă de credibilitate nici în calitatea de profesor universitar, nici în aceea de rector, fie el și suspendat, al celei mai vechi universități din țară căreia i-a adus ireparabile daune de imagine, nici în aceea de ființă cu coloană vertebrală. Iordache și Nicolicea, fiecare dintre ei au mimat prost (pesedeii aceștia nu pot face nimic bine!) enervarea, nemulțumirea că sărmanul domn Tudorel nu își face bine datoria. Aceea de a modifica legile justiției așa cum vremea partidul. Iar partidul înseamnă azi Liviu Nicolae Dragnea.
A apărut apoi pe post de prospătură un fost ministru al Justiției, scos pe vremuri din jobenul său de prim-ministru prost și de șmecheraș de duzină de fostul lider al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea. E vorba despre dl. Robert Cazanciuc care a primit și el ordin să îl certe pe dl. Tudorel Toader. Și să se roșească feciorelnic, atunci când slugile de presă de la felixiana Antena 3 i-au fluturat pe la nas ideea că ar putea fi un bun înlocuitor al domnului Toader.
Ultimul a intrat în scenă însuși președintele partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea, Căruia i-a revenit rolul de a face pe enigmaticul, pe înțeleptul și pe promotorul democrației de partid. Da, conducerea PSD, el însuși nu sunt chiar foarte mulțumiți de felul în care își îndeplinește misiunea dl. Tudorel Toader ( a se citi, de promptitudinea și zelul cu care face genuflexiuni partinice respectiva persoană), însă o decizie privind felul în care va vota moțiunea simplă depusă de Opoziție va fi decis de voința deputaților partidului. Care și-au însușit, precum pe vremuri “aleșii” din Marea Adunare Națională, voința lui Liviu Nicolae Dragnea. Acesta știe din experiență proprie că fuga o fi ea rușinoasă , însă este sănătoasă (a experimentat de atâtea ori proverbul pe spinarea proprie) și le-a cerut marionetelor sale din partid să nu se prezinte miercurea trecută la vot. Așa că votul a fost amânat. PSD câștigă astfel timp spre a-și intensifica presiunile asupra nevolnicului domn Tudorel și pentru a purta negocieri cu conducerea ALDE, cu dl. Călin Popescu-Tăriceanu care nu ar prea fi dispus să renunțe la compromisul ins care a făcut de rușine Iașiul.
Între timp a profitat de un moment de semi-trezie spre a-și face auzită dogita-i vocea și președintele PSD Vaslui. Dl. Dumitru Buzatu, admiratorul Anei Pauker. Care a spus că trebuie avută mare grijă de Tudorel fiindcă în PSD nu ar prea exista oameni de calibrul lui.
Ei, asta-i bună! Chiar să fi ajuns tudorelul unitatea de măsură a nemerniciei? Cinstitul, patriotul Claudiu Manda (când te numește astfel Liviu Dragnea ar trebui să cazi serios pe gînduri) speră că totuși PSD va găsi pe cineva mai sprinten. Poate pe insul de la Tineret și Sport care a luat nota 2 la examenul de titularizare?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. As putea crede ca PSD ul il va debarca pe Tudorel doar daca am stii ca o propunere ulterioara de inlocuire a lui s-ar putea pune in practica INSTANTANEU.
    Ce stim in realitate e ca BIROUL DE FANTEZIE de la Cotroceni este inchis din lipsa de personal calificat si ca, prin urmare, comutatorul titularului fotoliului prezidential va ramane setat pana la ora adevarulu din finalul acestui an in pozita ”IO NU NUMESC NIMIC !”.
    Chiar crede cineva ca Johannis va mai accepta sa numeasca pe cineva ? La Justitie ? Din tabara PSD – ALDE ?

  2. Concurență mare!
    Tudorelul pare să fie o subdiviziune la zi !
    Mă tem că există așa de multe trepte ale scării acesteia încât chiar și cei inițiați din PSD riscă să greșească la socoteală!

  3. Revin și cer permisiunea să plagiez! Cer scuze …
    Dacă … Dorel (umilă unitate naivă a prostiei), face boacăne, atunci, 2(Tu)Dorel …?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro