sâmbătă, iulie 20, 2024

Unitatea de măsură a nemernciei

PSD și-a mai dat o dată arama pe față. S-a arătat cât de preocupat este doar de rezolvarea propriilor probleme, mai exact ale celor avute cu justiția de câteva dintre vârfurile sale, în frunte cu condamnatul de rang înalt Dragnea Liviu Nicolae. prin felul amatoresc, prost, prostesc în care administrează murdara, ticăloasa afacere Tudorel Toader.
Primii au ieșit la înaintare grobienii și demult compromișii Iordache Florin și Nicolicea Eugen, reîncarnări ale comunisto-securiștilor cu șapcă și haine de piele din teribilii ani 50. Inși cu studii de Drept aproximative, făcute grație binefacerilor învățământului la distanță, fie la Chișinău, într-o vreme în care trecuseră demult de il mezzo del cammin. Acestora le-a revenit misiunea de a-l pune strașnic, gangsterește la zid pe dl. Tudorel Toader, oricum pe viață compromis. Este de domeniul evidenței că dl. Toader nu mai are nici cea mai mică urmă de credibilitate nici în calitatea de profesor universitar, nici în aceea de rector, fie el și suspendat, al celei mai vechi universități din țară căreia i-a adus ireparabile daune de imagine, nici în aceea de ființă cu coloană vertebrală. Iordache și Nicolicea, fiecare dintre ei au mimat prost (pesedeii aceștia nu pot face nimic bine!) enervarea, nemulțumirea că sărmanul domn Tudorel nu își face bine datoria. Aceea de a modifica legile justiției așa cum vremea partidul. Iar partidul înseamnă azi Liviu Nicolae Dragnea.
A apărut apoi pe post de prospătură un fost ministru al Justiției, scos pe vremuri din jobenul său de prim-ministru prost și de șmecheraș de duzină de fostul lider al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea. E vorba despre dl. Robert Cazanciuc care a primit și el ordin să îl certe pe dl. Tudorel Toader. Și să se roșească feciorelnic, atunci când slugile de presă de la felixiana Antena 3 i-au fluturat pe la nas ideea că ar putea fi un bun înlocuitor al domnului Toader.
Ultimul a intrat în scenă însuși președintele partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea, Căruia i-a revenit rolul de a face pe enigmaticul, pe înțeleptul și pe promotorul democrației de partid. Da, conducerea PSD, el însuși nu sunt chiar foarte mulțumiți de felul în care își îndeplinește misiunea dl. Tudorel Toader ( a se citi, de promptitudinea și zelul cu care face genuflexiuni partinice respectiva persoană), însă o decizie privind felul în care va vota moțiunea simplă depusă de Opoziție va fi decis de voința deputaților partidului. Care și-au însușit, precum pe vremuri “aleșii” din Marea Adunare Națională, voința lui Liviu Nicolae Dragnea. Acesta știe din experiență proprie că fuga o fi ea rușinoasă , însă este sănătoasă (a experimentat de atâtea ori proverbul pe spinarea proprie) și le-a cerut marionetelor sale din partid să nu se prezinte miercurea trecută la vot. Așa că votul a fost amânat. PSD câștigă astfel timp spre a-și intensifica presiunile asupra nevolnicului domn Tudorel și pentru a purta negocieri cu conducerea ALDE, cu dl. Călin Popescu-Tăriceanu care nu ar prea fi dispus să renunțe la compromisul ins care a făcut de rușine Iașiul.
Între timp a profitat de un moment de semi-trezie spre a-și face auzită dogita-i vocea și președintele PSD Vaslui. Dl. Dumitru Buzatu, admiratorul Anei Pauker. Care a spus că trebuie avută mare grijă de Tudorel fiindcă în PSD nu ar prea exista oameni de calibrul lui.
Ei, asta-i bună! Chiar să fi ajuns tudorelul unitatea de măsură a nemerniciei? Cinstitul, patriotul Claudiu Manda (când te numește astfel Liviu Dragnea ar trebui să cazi serios pe gînduri) speră că totuși PSD va găsi pe cineva mai sprinten. Poate pe insul de la Tineret și Sport care a luat nota 2 la examenul de titularizare?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. As putea crede ca PSD ul il va debarca pe Tudorel doar daca am stii ca o propunere ulterioara de inlocuire a lui s-ar putea pune in practica INSTANTANEU.
  Ce stim in realitate e ca BIROUL DE FANTEZIE de la Cotroceni este inchis din lipsa de personal calificat si ca, prin urmare, comutatorul titularului fotoliului prezidential va ramane setat pana la ora adevarulu din finalul acestui an in pozita ”IO NU NUMESC NIMIC !”.
  Chiar crede cineva ca Johannis va mai accepta sa numeasca pe cineva ? La Justitie ? Din tabara PSD – ALDE ?

 2. Concurență mare!
  Tudorelul pare să fie o subdiviziune la zi !
  Mă tem că există așa de multe trepte ale scării acesteia încât chiar și cei inițiați din PSD riscă să greșească la socoteală!

 3. Revin și cer permisiunea să plagiez! Cer scuze …
  Dacă … Dorel (umilă unitate naivă a prostiei), face boacăne, atunci, 2(Tu)Dorel …?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro