duminică, mai 19, 2024

Ce se ascunde în spatele amânării Congresului PSD?

PSD și-a amânat fără tam-tam, mai curând cu jumătate de gură, aproape pe șest, Congresul care ar fi trebuit să aibă loc în ziua de sâmbătă, 3 august.
Cum prea-cinstita adunare nu era gândită nicidecum ca o ședință cu dezbateri, controverse, de prezentare de programe electorale, ci era plănuită să se desfășoare în stil american, ca o lansare oficială, grandioasă a noii șefe supreme, Viorica Vasilica Dăncilă, în cursa pentru alegerile prezidențiale, cădea extrem de prost ca principalul partid aflat la guvernare să se țină de festivisme și chermeze chiar în zilele în care o țară întreagă era preocupată, îndurerată, speriată de ceea ce s-a întâmplat la Caracal. Întâmplări în care un număr considerabil de foști sau actuali mahări ai partidului, de inși care au fost ori încă mai sunt în prim-planul guvernării din ianuarie 2017 și până astăzi sunt implicați, vârâți până în gât. Fie prin relațiile lor cu tot felul de inși puși arbitrar în funcții de conducere la Inspectoratul județean de poliție Olt, inși care s-a dovedit că au tot felul de legături primejdioase, murdare, nepermise cu interlopi locali, așa cum este cazul fostului vicepremier Paul Stănescu, fie prin faptul că au condus în cel mai dezastruos chip ministerul de Interne, și aici e vorba despre fostul ministru Carmen Dan ot Videle care ar trebui să dea pentru toate astea socoteală, fie fiindcă din poziția de deputați și senatori ai majorității parlamentare au votat și încuviințat noian de modificări ale legilor justiției, toate făcute cu dedicație. În favoarea infractorilor din PSD, din ALDE, a pușcăriașilor cărora fostul El Lider Máximo, Liviu Nicolae Dragnea, a mers până acolo încât le-a cerut iertare pedofililor și violatorilor. Noroc că în ultimul moment speriată, atât de decredibilizata Curte Constituțională a pus capăt dezmățului, bătăii de joc la adresa românilor, bătaie de joc cu aură de legalitate.
E adevărat, din 27 mai încoace, d-na Viorica Dăncilă a scăpat încet-încet de unii dintre cei numiți mai sus, însă în nici un caz nu are acoperirea morală de a se prezenta drept Alba ca Zăpadă. Până la acea dată, până la condamnarea și încătușarea lui Dragnea, doamna Dăncilă a fost prim-ministru și președinte executiv al partidului. Iar din aceste poziții nu a scos o vorbă, nu a protestat nici măcar de formă în fața fărădelegilor cu glazură de legalitate comise de Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolicea, de famiglia tradițională Olguța și Claudiu Manda, de dezgustătorul Pleșoianu din ipostaza de parlamentari, dar și din aceea de vorbeți ai partidului.
În astfel de condiții, era cum nu se poate mai riscant să aibă loc o paranghelie pesedistă în ziua de 3 august. Unde mai pui că starea de spirit a populației nu este deloc bună, că nu e defel exclus ca românii să mai infirme o dată zicerea potrivirea căreia mămăliga nu explodează, cu atât mai mult cu cât se apropie fatidica zi de 10 august. De care PSD se teme ca de moarte. Pe 10august se împlinește un an de la operațiunea de gazare a populației ordonată de PSD, de Dragnea și coordonată de aceeași Carmen Dan. Un an în care nu s-a aflat adevărul despre ticăloșiile comandate de mai marii partidului, ticăloșii duse la îndeplinire de felurite instituții ale Statului, în frunte cu Jandarmeria. Instituții care, în cazul crimelor de la Caracal, dar și în ceea ce s-a întâmplat luni la Galați când Poliția s-a arătat inertă s-au dovedit încete, nepregătite, prost dotate, conduse de tot felul de impostori numiți în funcții cu titlul de interimari de același PSD. PSD se teme că va fi silit să desecretizeze tot ceea ce a secretizat cu de la sine putere tot doamna Carmen Dan. Și se pare că documentele acelea conțin lucruri cumplite.
Ca și anul trecut, doamna Dăncilă dă semne că ar da bir cu fugiții, că vrea să plece strategic în concediu și s-a gândit să nu revină decât după 20 ale lunii. Adică atunci când speră că va fi trecut primejdia.
Nu, nici vorbă ca prin tărtăcuța doamnei 3 în 1 să fi trecut ideea de a-și retrage candidatura, deși e clar ca lumina zilei că nu are nici cea mai mică șansă de a se califica în turul al doilea al prezidențialelor. Un recent sondaj de opinie dat ieri publicității de abia dacă o plasează pe un rușinos loc 6. Iar propunerea ca locul să îi fie luat de corbul Alexandru Cumpănașu nu este decât o altă mega-prostie trecută prin creierul lui Ion Cristoiu. Dacă nu cumva o ticăloasă operațiune de intoxicare la care ziaristul cu simbrie de la PSD, simbrie plătită, printre altele, via TVR, este parte.
Amânarea Congresului PSD pentru ziua de 24 august este doar o măsură disperată a actualei conduceri a PSD. Care se agață ca înecatul de un fir de pai. Cu șanse de salvare zero. PSD a ajuns la capătul drumului. În casa de catafalcare a politicii românești.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Poate cineva sa raspunda la citeva intrebari ?

    Va reprezenta mitingul din 10 august 2019 ,un punct de cotitura, in istoria Romaniei ?
    Ce impact va avea asupra alegerilor din toamna acestui an, vizita de stat , din 20 august , a actualului presedinte in America ?
    Influenteaza in mod direct , crimele recente , procentele viitoare din aleger,i ale partidelor de guvernamint . ?
    Va prezenta prezidentiabilul aliantei USR-PUS un proiect de tara, cu asumarea implicita in scris , a responsabilitatilor viitoare , in caz de cistigarea alegerilor ?
    Considerati ca actualul presedinte , poate cistiga din primul tur alegerile ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro