vineri, martie 29, 2024

O dezinformare securistă a Antenei: DNA a pierdut alegerile. Răspundeți angajând încă 100 de procurori

Cu multă și neascunsă bucurie, grupul transpartinic al politicienilor corupţi ne transmite, de pe toate televiziunile de partid şi de stat, că alegătorii au votat împotriva DNA. La Antena 3 în platou se auzeau icnetele de satisfacţie atunci când s-a aflat că Olguţa Vasilescu a fost realeasă cu un scor de 60%. Sociologii din curtea PSD, oameni care n-au nimerit în viaţa lor un exit-poll şi au vândut numai sondaje plăcute celor care-i plăteau, au fost plimbaţi din post în post ca să ne explice de ce scrutinul din 5 iunie arată că poporul român s-a săturat de lupta cu corupţia.

Este o minciună.

Primarii cu dosare penale sau condamnări au fost impuşi comunităţilor de către o legislaţie incorectă şi de către oligopolul partidelor corupte, în frunte cu PSD şi PNL. Blaturile au început din 2012 şi nu s-au oprit nici o secundă.

Sectorul 3 al Capitalei şi Craiova sunt studii de caz despre lunga, neîntrerupta şi otrăvita relaţie PSD-PNL. În Dolj, lider al organizaţiei PNL a fost Mihai Voicu, co-autor, împreună cu Valeriu Zgonea, al legilor electorale. În februarie, înainte de alegerile locale, Voicu a demisionat brusc, lăsându-i pe alţii să gestioneze un dezastru previzibil. Organizaţia PNL din Craiova era celebră pentru faptul că susţinea public toate proiectele Olguţei Vasilescu, chiar şi după ce USL se rupsese, oficial. În campania electorală, nimeni nu a îndrăznit să vorbească despre dosarul penal sau despre acuzaţiile de plagiat la adresa doamnei primar. Acestea sunt condiţiile în care PSD a recâştigat primăria cu un scor de 60%, dar la o prezenţă de 38%, ceea ce înseamnă că doar vreo 20% din craioveni au votat cu un personaj cercetat penal.

În sectorul 3 situaţia a fost aproape identică: liderul organizaţiei liberale era prieten de familie cu Robert Negoiţă, consilierii locali PNL au votat mereu cot la cot cu PSD, iar candidatul Cristina Pocora a intrat în competiţie de formă şi nu a spus un cuvânt pe tema plagiatului, dosarului penal sau datoriilor la ANAF ale primarului PSD. Negoiţă a primit 60% din voturi, la o prezenţă la vot de circa 31%. Candidata PNL a obținut 8% din voturi. Putem continua cu multe alte exemple.

La Baia Mare a fost tot o înțelegere subterană între toate partidele mari, Chercheş fiind susţinut oficial de către Forumul Democrat German – insist pe această situaţie, fiindcă preşedintele Iohannis este dator cu o explicaţie.

Acolo unde s-au dus bătălii reale – în sectorul 5 sau la Piteşti, de exemplu – alegătorii au votat un rău mai mic și nu au pus ştampila pe nişte personaje cu probleme penale.

Vina pentru faptul că atât de mulți politicieni cu condamnări sau cu dosare la DNA au fost realese este deci a sistemului criminal, care nu le-a dat nici o şansă alegătorilor din multe localităţi.

Din această perspectivă trebuie privit avertismentul ambasadorului Hans Klemm, care a spus: „Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaţionali ai României şi către cetăţenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigaţi, judecaţi şi apoi condamnaţi la închisoare sunt aleşi primari”. Sunt convins că ambasadorul nu i-a blamat pe alegători, ci s-a referit la triunghiul PSD, PNL, Iohannis, care deţine controlul ţării. Ei au impus o legislaţie antidemocratică, ei au susţinut, public sau subteran, candidaturile unor personaje corupte, ei au ucis competiţia şi i-au blocat pe potențialii candidați oneşti.

Pe fondul rezultatelor de la aceste alegeri, PSD şi PNL au reluat în forţă ofensiva împotriva DNA şi a legislaţiei anti-corupţie. Deocamdată, pregătesc terenul, cu ajutorul presei pe care o controlează. În Curtea Constituţională au preluat inițiativa oamenii lui Adrian Năstase şi Gabriel Oprea: Valer Dorneanu, preşedinte al Camerei Deputaţilor între 2000 şi 2004,  a fost ales președinte interimar, iar Marian Enache, deputat UNPR şi cunoscut, în anii 90, ca un apropiat al lui Ion Iliescu, a fost numit de Senat în această Curte. Camera Deputaţilor şi Senatul sunt la un pas să dezincrimineze practica neruşinată a angajării nevestelor şi copiilor la cabinetele parlamentare.

Nu trebuie să cedăm în faţa noii ofensive a politicienilor corupţi. Dimpotrivă, DNA trebuie sprijinit, pentru că nu face faţă cu puţin peste 100 de procurori şi cu un sediu inadecvat corupţiei uriaşe din sistem. Aştept de la ministrul Justiţiei să pună pe picioare Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate şi să numească acolo oameni hotărâţi.

Aştept ca guvernul Cioloş să găsească un sediu nou pentru DNA, să-i majoreze bugetul, la proxima rectificare de buget, şi să ajute această instituţie să angajeze personalul suplimentar necesar.

La DNA, este nevoie de măcar încă 100 de procuri!

Nu este adevărat că publicul nu mai este de partea procurorilor anticorupție! Nu trebuie să ne lăsăm demobilizați de această propagandă insidioasă.

În loc de concluzie, am o întrebare către noul procuror general al României, domnul Augustin Lazăr:

Comemorăm în aceste zile 26 de ani de la mineriada din iunie 1990, care a dus la moarte a șase persoane, în timp ce alte câteva sute au fost bătute cumplit sau reținute abuziv. Care este stadiul dosarului referitor la acele evenimente, domnul procuror general?

Distribuie acest articol

15 COMENTARII

  1. Nimic nou, sub soare. Antena 3 latra impotriva DNA si relativizeaza adevaruri. „Pelicanii” inghit pe nemestecate ceea ce li se serveste la televizor si se indigneaza (cu spume la gura) impotriva occidentului si impotriva pro-occidentalilor (care sustin lupta impotriva coruptiei).

    Cainii latra, caravana trece. Mai repede sau mai incet, societatea este nevoita sa evolueze. Ecosistemele arhaice, anacronice se lupta pentru supravietuire, prin orice mijloace. Nu pot decat sa intarzie deznodamantul. Vrem sa recunoastem sau nu, Cortina de Fier se muta pe un nou amplasament, la peste 1000 Km catre Est. Si multi fac bube pe piele, la gandul asta.

    Ca peste tot prin Europa, lupta politica se duce intre pro-occidentali si anti-occidentali, indiferent cum sunt deghizate aceste optiuni in ideologii politice la nivel national.
    In fiecare tara sunt unele organizatii media pro-occidentale si altele anti-occidentale. Cam la asta se reduce, in esenta, „lupta politica si mediatica”. De pe margine, fiecare alegator intelege cat poate si actioneaza in consecinta.

  2. Excelent articol . O singura remarca :

    „Comemorăm în aceste zile 26 de ani de la mineriada din iunie 1990, care a dus la moartea a șase persoane, în timp ce alte câteva sute au fost bătute cumplit sau reținute abuziv. Care este stadiul dosarului referitor la acele evenimente, domnul procuror general?”

    Putem deja paria de pe acum ca domnul Procuror General nu va raspunde, dar promisiunile vor fi reluate ca nu costa nimic . Stadiul dosarului va ramane cum este deja de un sfert de secol . Adica in lucru.

  3. Nu ar trebui sa ne miram ca Haznaua 3 jubileaza: au fost alesi ai nostri! am invins DNA :P
    (Asteptati o reactie din partea presedintelui in problema sustinerii lui Chereche de catre Forumul German? buna gluma.)
    Cit timp mai trebuie sa treaca pentru ca sa nu se mai mire unii ca PSD si PNL fac blaturi cu nerusinare? ca Ponta nu mintea cind spunea „USL traieste!”
    Cita ipocrizie la liberali sa voteze intr-o voiosie alegeri intr-un singur tur, ca apoi sa strige in public ca sint impotriva; copie perfecta de la plagiatorul national: „eu ca prim ministru elaborez o lege, dar ca deputat votez impotriva”.

    DNA-ul este necesar, iar daca au conditii improprii si personal insuficient, trebuie facut ceva pentru a rezolva problemele.
    Dar si DNA-ul sa termine cu practicile arestarilor si defilarilor in catuse prin fata camerelor televiziilor. Ii pui catuse unui infractor periculos, unui criminal, il arestezi pe unul prins in flagrant (mita, jaf, ca incearca falsificarea probelor), dar nu te transformi intr-o sperietoare, nu comunici presei „la ora X avem defilare cu catuse, va asteptam” cu drag”.
    Respectul fata de DNA nu ne forteaza sa uitam si de anumite drepturi.
    Procurorii doar acuza (si uneori pot sa greseasca, ori sa nu aiba dovezi suficiente, chiar daca „exista indicii rezonabile”), nu stabilesc vinovatia.

  4. De ce nu vin la vot oamenii care, teoretic, ar putea sa schimbe aceasta clasa politica ?

    Este o intrebare care nu trebuie ocolita.

    Am multi apropiati care nu voteaza. In general, explicatia lor este aceea ca „nu am pe cine vota, toti sunt hoti s.a.m.d.”. Si la cum arata acum scena politica impartita „frateste” intre membrii fostului USL, cam au dreptate.

    Daca aceasta este raspunsul la intrebarea de mai sus, se impune o alta intrebare: ce este de facut ?

  5. Lupta societatii civile impotriva mafiei va fi pe viata si pe moarte! Fara figuri de stil. Astazi Camera Deputatilor, in sfidarea unei decizii CCR din 2013, a adoptat tacit proiectul care prevede (pentru cei afectati de legea ANI a conflictului de interese) ca nu mai pot ocupa functii „cu exceptia celor ocupate in urma unor alegeri”. Astfel se da liber penalilor de a ocupa orice functie daca sunt alesi.

    Asa cum v-am spus, literar. Vara asta va fi pe viata si pe moarte. Nu se mai poate!

  6. Avem si vesti bune (vorba neaosa „mai bine mai tirziu, decit niciodata”. Dar daca se poarte cit mai tirziu):
    „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul Revoluţiei, în urma cererii formulate de fostul prim procuror adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu.”

    Dar tot dupa modelul mioritic, una calda, alta rece:
    „Uniunea Naţională a Judecătorilor din România transmite procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, o solicitare publică de încetarea „a presiunilor asupra Curţii Constituţionale înaintea pronunţării cu privire la constituţionalitatea abuzului în serviciu”.”

  7. Iata, in esenta, filosofia invingatorilor in aceste alegeri, exprimata chiar astazi, de insusi Liviu Dragnea:
    „Romanii la un moment dat trebuie sa se hotarasca daca in loc de o alimentare cu apa prefera un denunt, daca in loc de o scoala prefera un dosar, daca in loc de o paine mai buna prefera niste catuse”
    Putem, noi romanii sa ne opunem, sa ramanem fara apa, fara paine si analfabeti?!!

  8. Eu ma intreb ce mecanisme avem noi ca si popor pentru a contracara un abuz din partea curtii constitutionale in cazul in care va dezincrimina abuzul in serviciu.
    In 194x nu prea se putea iesi in strada intrucat treceau rusii cu tancurile peste demonstranti, in 1990 lumea a iesit in strada si a fost ciomagita de mineri.

    Acum probabil nu mai exista nimeni care sa atenteze a integritatea fizica si prevad ca totusi nu va iesi nimeni in strada in urma unei decizii abuzive a CC.

    Degeaba vrem sa fim ca americanii [i.e. sa avem arme ca sa ne aparam in cazul in care statul devine mafiot], caci nu le vom folosi. Asta ma ingrijoreaza cel mai mult: coruptia este dezincriminata sub pasivitatea tututor. In contextul asta putem avea si 1000 de procurori.

    Clar trebuie mai multi procurori dar si legi sub care sa poate opera eficient. Procurorii nu pot sa opereze decat in cadrul legislativ care este creat de mafia din parlament.

  9. domnule, tara asta geme nu doar de coruptie ci si de incompetenta crasa
    cind toate institutiile statului sint infestate de paraziti, romanului i se induce ideea ca securistii sint crema societatii (exact ca pe vremea lui ceausescu si iliescu). domnule, sub aura de „intelligence” (promovata de psd istul maior, acum ambasador in statele unite (ce rusine)) romania a devenit un stat militienesc (dulaii beneficiaza de spitale proprii, vile de odihna si afaceri privilegiate). sansa romaniei este sa se demilitarizeze si descotoroseasca de prostovanii astia, sa i treaca urgent sub controlul societatii civile, altfel este damnata la subdezvoltare, sufocata fiind de ciomagari/militieni

    • ps:
      n am vazut nici un text despre mineriada din iunie 1990, cind au murit oameni nevinovati.
      „justitiarii” isi aduc aminte insa despre „violentele antrenorilor din gimnastica” (cind gimnastica romaneasca mai insemna ceva) sau despre discriminarile „lgbt”. cam asta i tara nascuta de sistemul securist (antinational) ilescian si progeniturile lor de azi (politruci, jurnalisti, judecatori, militieni etc.)

  10. La Baia Mare primarul este arestat doar preventive, deci nu este nici un motiv sa bu candideze si sa fie votat. Daca iese bevinovat si nu a fost votat doar pentru suspicioune, ce inseamna asta pentru tara si democratie? Nu ca am nici un interes in acest candidat sau Baia Mare.

    • Faptul ca fost prins in flagrant iti spune ceva? Sunt sigur ca ai un interes( lucrezi cumva la actualmm.ro, jupane?:)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

George Mioc
George Mioc
George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro