Home » Reactie rapida » Citesti:

România domnului Dragnea

Ioan Stanomir septembrie 20, 2016 Reactie rapida
32 comentarii 5,896 Vizualizari

Liviu Dragnea este un om remarcabil. Liviu Dragnea este un om pentru care îndoielile nu există: democraţia înseamnă, înainte de toate ,mobilizare şi disciplină, dincolo de dezbateri intelectualiste. Liviu Dragnea este un politician pentru care unicul ţel ce contează cu adevărat este binele României, iar binele României se confundă cu binele PSD. Liviu Dragnea este un om din popor, ale cărui cuvinte simple traduc dorinţa de pace şi de prosperitate a celor mulţi. Inima lui Liviu Dragnea bate în ritmul inimilor milioanelor de oameni ai muncii din patria noastră.

În România lui Liviu Dragnea, nu există loc pentru limba tehnocrată pe care o vorbeşte premierul Cioloş. În România lui Liviu Dragnea, nu există loc pentru artificiile periculoase ale statului de drept. În România lui Liviu Dragnea, egalitatea în faţa legii nu poate pune în pericol bunăstarea şi siguranţa celor care sunt chemaţi să ne conducă. În România lui Liviu Dragnea, cuminţenia este virtutea cea mai de preţ: fiecare dintre noi trebuie să ne ştim locul care ne revine, din bătrâni.

În România lui Liviu Dragnea, Gabriel Oprea este protejat de colegii săi, pentru că moartea unui poliţist din coloana sa oficială nu îi poate fi imputată. În România lui Liviu Dragnea, rolul legislativului este acela de a proteja privilegiile,până la capăt. În România lui Liviu Dragnea, vocea lui Călin Popescu- Tăriceanu este vocea moralităţii politice, a decenţei şi a curajului civic. În România sa, Liviu Dragnea este stăpânul care explică unui venetic, Dacian Cioloş, că prezenţa sa este una tolerată şi că vremea sa a încetat. În România lui Liviu Dragnea,tragedia de la “ Colectiv” este un complot infernal menit să înlăture de la guvernare cabinetul Ponta. În România lui Liviu Dragnea, revolta este suspectă, asemeni unui delict de opinie.

Scenele de ieri din Parlament sunt prologul acestui viitor pe care îl va scrie campania electorală. Dominaţia totală a noului USL, în care ALDE ţine locul PNL, este obiectivul asumat, fără ezitare. Cât despre proiectul de viitor, acesta este unul familiar- subdezvoltarea care să ofere castei cleptocratice dreptul de a domni peste masa lor de şerbi.

În România domnului Dragnea, cei care cârtesc, cei care se îndoiesc, cei care vorbesc altă limbă decât limba oamenilor adevăraţi şi muncitori nu sunt bineveniţi. Ei pot emigra sau pot tăcea, prinşi fiind în exilul interior pe care şi-l asumă. Dar ei nu au dreptul de a decide soarta ţării care nu mai este ţara lor. Alianţa dintre privilegii şi compolicităţi pare indestructibilă. Iar anestezierea civică consolidează acest edificiu monolitic.

Liviu Dragnea are dreptate. Vocea domniei- sale este vocea României adevărate. Este acesta un timbru pe care îl cunoaştem prea bine, căci are sonoritatea marşurilor comuniste şi mineriadelor. În el se simte rapacitatea cabinetelor Năstase şi Ponta. Atunci, ca şi acum, România fesenistă a fost singura învingătoare.

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Citeste mai multe despre: , ,Currently there are "32 comments" on this Article:

 1. Cyl spune:

  PSD et alia este cel mai potrivit sa conduca Patria , ca partid national-popular , este cu adevarat reprezentativ , orice partid care vrea sa cistige ceva trebuie sa se pesedizeze . Poporul elector nu e interesat de bunastare , care necesita munca , e invatat de secole cu mizeria , nu are ce face cu ,libertatea, , acest neologism occidental , ii urmeaza pe cei care vorbesc pe limba lui .Si e credincios . Revolutia a fost un accident pe care poporul nu l-a inteles , o conspiratie , europenizarea fortata i-a stricat linistea milenara , Patria se indrepta spre directia cea buna a colectivizarii nationale ( scapase si de datori … ) ; trebuie sa-si regaseasca locul , undeva intre Rusia si Turcia . Comunismul ortodox , aceasta e calea Poporului . FSN -ul este emanatia sufletului poporului , Partidul etern , smecherul e idealul popular , liderul . Celor carora nu le place , instrainatilor de sufletul poporului , nu le ramine decit sa emigreze sau sa sufere sau , si mai bine , sa puna mina sa munceasca ( si pt. clacasii de la birt ) . Reteta fericirii este : mici , bautura si manele . O prostie din nesimtire .

  • dusu spune:

   poate ati crezut cumva ca romania de azi ar fi parte din civilizatia vestica si doar bolchevici au smuls o din grupul sau normal ?
   domnule cyl, Turcia e tara mama a rominiei ; moldo-vlahi au toata existenta legata de cele doua imperii, tzarist si otoman. ca istoria scrisa de formatori poporului romin,comunisti,este doar despre victoriili voievozilor moldoveni sau valahi, asta tine de manipulare.astfel de momente erau accidente de scurta durata, viata celor doua comunitati a fost strins legata de cultura rusa si turca; conducatori Moldovei si Valahiei erau hotariti la Constantinople, ei isi dadeau copii la scoala acolo,copii valahilor erau dati la oaste acolo,in schimb oastea otomana pazea hotarele coloniei.
   interesant cum ardeleni, aparati si de Carpati, sint mindri de faptul ca au fost sub jugul (ha ha) austro-ungar, pe cind moldoveni si valahi si au luat si alt nume sa si piarda urma,ii prezinta pe turci ca dusmani eterni !?
   pai si azi minunea aia moldoveanca cu surprize,surprize i o placut mai mult a turcului ! inainte credeti ca era diferit ?

   • Cyl spune:

    Ma simt obligat sa va raspund . Poporul acesta captiv e masa de manevra a demagogilor si se intimpla aproape mereu sa fie ,mai mult, pt. ca , vorba lui Murphy , inteligenta e invers proportionala cu nr. populatiei , care continua sa creasca . Aceasta e democratia , legea ,mai multului, , n-avem ce face . Dar ignoranta aceasta nu e inocenta , e vinovata pt. ca numai un nesimtit traieste ca prostu , fara sa inteleaga nimic din jur , ca un adept credincios al OTV si RTV . ,Poporul, ( pt. cei mai sensibili , sa revada marile mitinguri muncitoresti feseniste ) , ceea ce odinioara se numea , pe drept , prostime , e lacramos si balegos , ii place sa fie gidilat pe burta, ca porcului . Dar e cam acelasi peste tot , cu mici deosebiri stilistice , de port popular , de ex. , in Ungaria , calarita de un despot . Romanii si maghiarii sint mult mai apropiati decit le place sa creada si unora , si celorlalti si daca se cearta se cearta chiar ca prostii , pe nimic .

    • dusu spune:

     io nu ma simt obligat,ha ha, dar ptr o imagine cu ceva mai diferita fata de ceea ce dvs oferiti :
     observ intii ” in Ungaria , calarita de un despot” oare asa sa stea lucrurile acolo ? inclin sa cred ca sinteti cititor doar de informati pe canale rominesti; nu va contrazic,dar am observat ca in romania subiectul ungaria apare intotdeauna cind stirea se potriveste politici statului rominesc
     e o diferenta culturala mare (in termeni europeni, nu si universali) intre unguri din statul unguresc si regateni, diferenta mai mica intre ardeleni si ei si diferenta si mai mica,dar care exista(intelegeti de ce) intre ei si unguri din romania.amu, dreptu i toti sintem oameni, haha
     dar ce cred ca i mai important in comentariu dvs: ”
     . Dar ignoranta aceasta nu e inocenta , e vinovata” faceti referire la mitingurile feseniste !? poate sinteti mai tinar si le ati prins numa pe astea, dar viata asta in romania nu este din 90 ! inainte era la fel, si si mai si, doar ca invingatori “revolutiei intregului popor romin” si au schimbat peste noapte telul de lupta si au impus o amnezie care ptr poporul ce se simtea vinovat(25 % din popolatie comunisti!) a venit ca o manusa.rev. intr. popor rom a venit in continuarea revolutiei socialiste care se petrecea zi de zi in tarishoara rominilor. va spun astea, ptr ca in opinia mea situatia de azi de acolo nu i tare diferita de cea din 89.rominul nu i facut ptr democratie,mai trebuie sa creasca(in astia 25 ani n a evoluat mult) 89 a insemnat intii o perestroika si apoi o liberalizare controlata care sa dea posibilitatea comunistilor sa treaca ceea ce ei numeau inainte “averea intregului popor” in proprietate privata cu acte in regula(asta le a fost facilitat de popolatia romineasca care a votat “Ptr linistea noastra”) jmekereala cultivata in sute de ani de ocupatie otomana il indeamna pe romin sa se descurce, fentind si nu respectind reguli si cerindu le si celorlati sa le respecte. Tocmai asta am vrut sa arat in comentariul anterior: cultura austro-ungara e diferita de cultura otomana.
     ei si acum “Poporul acesta captiv e masa de manevra a demagogilor “: manipulare exista oriunde si va exista.io ma simt zilnic manipulat de seful meu, haha ignoranta,uneori datorata leni,alteori lipsa explicita de informatie,este o alta cauza. Ce are poporul rominesc specific ?:jmekereala! el stie ca cacatul in care sta, e asa de mare ca mai bine incearca sa se fofileze pe cont propriu. ardeleanul era diferit,da invata sa fie romin
     si amu va spun concluzia mea: statul ala a fost construit cu politici comuniste. astea au dat gres peste tot, doar ca uni erau state si inainte si au un atu.rominia e in situatia mai mult a rusiei,doar ca are democratie, dar asta nu ajuta mult odata ce oameni care sint in virf sint cei care au ajuns acolo, sub alte reguli. si nu cred ca vreunu vrea sa se dea la o parte,doar impuscat; bine , cei ca dvs cred ca un DNA rezolva problema; io ma indoiesc
     prosti sintem mai multi pe terra nu doar in romania
     inteligenta si morala pot aduce bunastarea ptr cei multi; astea nu sint insusirili citorva sute de mii care reglementeaza ceea ce se cheama romania si astia au folosit gloantele in 89 sa ramina la butoane

 2. UnOarecare spune:

  Offfff, ca nu ne mai trezim odata…

 3. Tofan Mihai spune:

  Acum peste 300 de ani Voltaire observa extrem de inteligent si de adevarat :,,Prostul nu are niciodata INDOIELI el are doar CERTITUDINI ” .Exact ca puscariasul condamnat Liviu Dragnea !

 4. Decebal spune:

  Domnul Dragnea zice, cu seninatate, la televizor, ca Guvernul Cilos nu a facut nimic bun si ca oamenii nu simt in buzunare cresterea economica, dar ca, oricum, aceasta crestere este rodul “semintelor” plantate de guvernarea PSD. Din cate am reusit sa-mi dau eu seama, guvernarea PSD avea alergie la investitii, plantand “semintele” cresterii economice pe la bugetari si pe la asistatii social…
  Nimic nou, sub Soare – domnul Dragnea vorbeste pe limba celor ce voteaza PSD – privitori de Antena 3 si Romania TV. Este obligatoriu sa vorbeasca pe limba lor, ca sa fie inteles de ei. Personal, eu nu-l invidiez deloc, cred ca este cel putin incomod (daca nu chiar alienant) sa mentii coborat, permanent, nivelul la care comunici. Ma rog, treaba lui, viata lui, meseria lui… :)

  Bineinteles, majoritatea din sENAT nu ne rezerva surprize si-l apara pe omul-serios-Oprea. Aceasta camera a puterii legislative dovedeste consecventa si ea, mentinandu-si nivelul cu care ne-a obisnuit. Nimic nou, nici aici.

  Orice om, cu scaun la cap, care-l citeste (sau reciteste) pe Caragiale si percepe corect ceea ce citeste, identifica personajele politice de azi cu cele de odinioara. Si rade. Iar dupa ce rade, ar face bine sa iasa la vot.

  Dar nu, nu aceasta este Romania! Romania domnului Dragnea este doar o parte a Romaniei. Fesenismul pierde teren, pe zi ce trece. Incet, mult prea incet, dar pierde teren! Iar fesenistii simt asta. Iar ne-fesenistii simt mirosul fricii fesenistilor. Este o febrilitate ce frizeaza disperarea, in partidul rosu si-n satelitii sai. La fel si-n jurnalistii ce-i ridica in slavi pe fesenisti sau ii desemneaza castigatori inca de pe-acum (in moduri mai mult sau mai putin subtile).

  “Mortul, de la groapa, nu se mai dezgroapa” se zice… “Soarele”, care rasarea cand aparea Ion Iliescu (pentru cei mai tineri: exista un slogan, odata: “Iliescu-apare, soarele rasare!”), a ajuns la apus. La un moment dat, o sa coboare sub orizont.

 5. Genix spune:

  Brrrrrrr!!! M-a trecut un fior rece, d-le profesor!!! Ba chiar inghetzat! Fir-ar sa fie!!! Oare chiar asa de dobitoci o sa fim? Sa se voteze iar in Duminica Orbului? Uau…
  Din nefericire, avetzi perfecta dreptate si in legatura cu Liviu Dragnea, si a modului cum vede el Romania, si cum intzelege Romania sa traiasca. Pentru ca nu ar exista o astfel de adunatura in Parlament, si nici un asa sef de partid, daca nu ar fi fost votantzi pentru ei. Sa te lasi condus de o ceata de sceleratzi hulpavi, sa nu schimbi nimic doar pentru ca nu stii ce poate urma, sau, mai rau, sa-i acceptzi asa hotzi cum sunt doar pentru ca au facut – nu-i asa? – ceva, acolo, pentru comunitate… Asta denota o mare problema de gandire la nivel macro. Si daca nu schimbam asta, o sa fie la fel… Evident, inceputul e cu modul in care gandeste fiecare…
  Se pare ca in tzara asta se stie trai doar sub teroare, cu iobagi legatzi de glie (fara spaga nu obtzii nimic), vechili – vezi structurile locale – si boieri (adica nou imbogatzitii din furat…). Iar sinistrii ajunsi in fruntea bucatelor au invatzat cu sigurantza o metoda perfecta de a conduce: biciul si zaharelul… Daca ajungi jos, si vezi cat de rau e in mocirla, orice imbunatatzire pare grozava. Si asa am ajuns sa nu mai vedem ca se poate muuult mai bine. Ca legea se poate respecta si, mai mult, se poate impune oricui. Ca existentza poate fi frumoasa pentru totzi, nu numai pentru cei cu trei vile, sapte masini si – pardon – bideu de aur. Apropos, nu cred ca acestia din urma dorm in sapte case, mananca cu sapte linguri – fie ele si de aur – sau merg cu trei masini deodata. Deci se poate bine si pentru cei care nu au nu stiu ce afaceri.
  Sincer, nu am nimic cu cei care au afaceri. Bravo lor ca au gandit ceva mai bine ca mine, sau ca au profitat de o oportunitate X. Dar nu ii inghit pe cei care fac afaceri cu statul. Aia sunt la fel de “oameni de afaceri” ca lupul bun paznic la oi… Nu pot sa suport capitalismul de cumetrie, afacerile facute in increngatura toxica cu politicul romanesc si altele asemenea. Astia nu sunt reali capitalisti. Sunt doar profitori verosi, cu relatziile potrivite. Nu gandesc mai bine ca mine, doar fura mai bine ca mine. Dar asta este Romania lui Liviu Dragnea. Romania mineriadelor. Romania fesenista. Si care nu vrea sa se trezeasca. Care se balaceste in continuare in mlastina asta toxica. De care, sincer, m-am saturat.
  Poate intr-o zi o sa plec din tzara asta incremenita in mocirla. Am stat cat a trebuit sa am grija de copii. De acum, poate plec in lumea mare. Undeva unde nu trebuie sa dau spaga ca sa fiu tratat corect. Pentru ca Romania doarme perpetuu somnul ratziunii. Care, se stie bine si se vede, naste monstri.
  Semnat: un roman scarbit.

 6. Gogu de la sculărie spune:

  Dl. Dragnea va câștiga 70% în județe precum TR, GR, VS, IL, OT, VN, etc. Iar noi cei care ne-am mai plimbat prin Europa o să rămânem cu degetul în gură, uitându-ne ce frumos trăiesc suedezii și ce mizerie poate fi în sectorul 6.

 7. Liviu Runcan spune:

  Da, domnule Stanomir, aceasta este situatia “in teren”. Coroborata cu lipsa de initiativa a PNL, Dragnea are un viitor maret in alegerile din toamna. Sa ii fie de bine. Pana nu se trezeste, sau macar se activeaza, Bucurestiul cu cei 52% care nu se exprima, ei , alde Dragnea si Firea, vor face regula in tara asta. Felicitari, Romania!

 8. adriana spune:

  Asa este. Romania pe care o vor ei este aceea cu oamenii incolonati , cuminti , disciplinati, ascultatori, buni executanti, care nu pun niciodata la indoiala ordinul de executie pt ca este ordin. A oamenilor garboviti, apasati, dar bucurosi ca s-a gasit cineva sa le spun sa faceti la stanga, la dreapta, culcat, culcat, culcat…. nu misca !

 9. lili spune:

  Dragnea este mai periculos ca Ponta mistocarul si bascaliosul si plagiatorul: le zice pe un ton serios, de om preocupat nevoie mare, care reuseste din pacate sa convinga electoratul PSDist, amarat, lipsit de educatie, usor de manipulat si tinut de PSDisti in mod intentionat si constient in saracie si dependenta de ajutoare sociale.
  Ieri, mai mai sa-l auzim pe dl Dragnea dandu-ne ca exemplu de “buna guvernare” Jud Teleorman, cea mai saraca zona din UE, asta mai lipsea la pleiada lui de “argumente”i!
  Plin de “grija fata de viata cetatenilor” Romaniei, dl Dragnea a uitat de “grija” fata de cetatenii din Teleormanul lui, cetateni pe care ii reprezinta in Parlament!
  Nu inteleg de ce nici un parlamentar din PNL de exemplu, nu-l pune la punct cand vorbeste asa, de ce nu-l intreaba nici unul despre “grija” PSDului fata de viata cetatenilor din Teleormanul lui Dragnea, de exemplu…
  De fapt, inteleg: ceilalti colegi ai lui Dragnea din Parlamentul Romaniei nu sunt altfel.
  Oricaruia dintre ei, dl Dragnea ii poate pune, la randul lui, aceleasi intrebari.

 10. ilidia spune:

  Imi cer scuze. Ati mai uitat ceva. Noul USL s-a extins, pe langa ALDE, cu un nou satelit. Si ca in “viziunea” sa trebuie sa fii condamnat penal ptr. pt. a fi “conducator”…

 11. tyty spune:

  Si totusi nu mai exista speranta in fata ofensivei infractorilor ? Sa fie blestemul atat de greu incat nici o forta lucida sa nu poata fi adusa la guvernare prin votul Romanilor ? Raspunsul e, cred, asumarea individuala a actiunii. Nu trebuie sa mai asteptam nimic de la o clasa politica profund corupta aflata intr-o evidenta cardasie, cu dezbateri de fatada. Putinul fiecaruia va aduce masa critica ce va declansa explozia ce va matura aceste scursori din viata tarii

 12. Josef Svejk spune:

  Ați uitat să precizați că România îl merită pe deplin pe Liviu Dragnea. Că România îl votează cu entuziasm pe Liviu Dragnea & Co. Că doar ăștia nu au căzut din ceruri, ci au fost clociți cu afecțiune în mijlocul națiunii împărțite între zgubiliticii ce votează PSD precum oile și idioții ingenioși ce stau acasă cu ocazia alegrilor ca sa-i pedepsescă :P pe politicieni…

 13. Ana Dan, Zalau spune:

  foarte bine scris

 14. lmihai spune:

  D-le profesor ati intuit f.bine spaimele care ar trebui sa-i cuprinda pe multi dintre cei care vor vota in decembrie, intr-adevar Duminica orbului se va repeta si va fi vai si amar de tarisoara si neamul nostru! ” Atunci, ca şi acum, România fesenistă a fost singura învingătoare. “…pt ce au trebuit sa treaca 26 de ani? ….degeaba!

 15. Marius Nicolescu spune:

  Si totusi, daca palmasii s-au saturat sa mai emigreze sau sa taca? Ce va face in acel moment politicianul prafuit din Teleorman. Sa nu uitam ca din 2012 ne-au parasit vreun milion de alegatori. Si a aparut vreun milion de alegatori mai pregatiti in ale computerelor. Si poate se vor mai gandi romanii ca a sosit momentul ca ei, palmasii, trebuie sa ia decizii in aceasta tara. Asta, asa, doar spre a nu ne intoarce la tacerea mormantala a palmasilor nemernicului Ceasca.

 16. man of war spune:

  sistemul ilescian instaurat in 90 a invins (cei care au distrus romania nu doar ca au fost salvati ba mai mult au ocupat toate pirghiile economice, de putere si control). constitutia, sistemul judiciar si cel de represiune / manipulare / dezinformare a fost creat sa l slujeasca, sa apere infractorii / impostorii cocotati in virful piramidei. care i solutia ? doar un blitzkrieg declansat de DNA (singura institutie a statului demna de admiratie) mai poate stopa cangrena. toleranta 0 (zero) fata de hotie si minciuna. ce sa mai astepti de la partide si parlament (au avut 25 de ani la dispozitie) cind acolo s a strins toata mizeria, s au aciuiat toti borfasii si analfabetii ? jivinele se vor coaliza incercind sa destabilizeze DNA ul dar asta nu va face decit sa activeze ciobanii cu bite si topoare de a caror eficienta nu ma indoiesc !

 17. ion adrian spune:

  Daca populatia il iubeste si-l accepta,sa-i fie de bine si ei si lui Dragnea. :)
  Speranta de viata ridicata le urez , ca sa ma refer la ultimul articol postat :)

 18. dusu spune:

  atunci in 89, frati romini, partidul nostru a avut grija sa organizeze revolutia; dupa ce huligani si agenturili au fost invinse, dupa ce teroristi si au facut si ei treaba, partidul nostru care avea grija de noi, ne a organizat ptr revolutie. asa a avut loc “revolutia intregului popor romin”
  azi autorul vrea sa destabilizeze tarisoara si poporul nostru unit, da n o sa i mearga
  comunisti nu au lasat nici atunci tara de izbeliste cind vidul de putere umplea tot pamintul rominilor; au organizat un front de salvare nationala ( asa cum se practica in toate tarili americi latine); mai mult, ne au oferit si partidele de opozitie, ca nu i asa, am pornit o pe un drum nou de progres si civilizatie capitalista.nu au uitat nici sindicatele ! le au organizat si pe ele si le au spus si lor libere. uite imi aduc aminte ca marele deputat Mitrea Manivela ( saracu amu isi minca ce o furat aci, in tarili calde)o fost conducatoru celei mai puternice organizatii sindicale a soferilor
  ce vremuri ! amu vad ca media va pregateste ptr ce urmeaza….
  noroc cu neamtul rominesc, ca o luaserati in directie gresita cu Schegen da el v o redirectionat pe drumul bun

 19. Genix spune:

  Si sa nu uit ceva, in calitatea mea de “roman scarbit”: m-am saturat pana peste cap de lozinci patriotarde!!! “Nu ne vindem tzara!”, “Lipitorile din Vest vin si ne sug banii!” “Afara cu marketurile lor!”. “Vrem locuri de munca aici!” “Ne cumpara tzara pe nimic! Sa nu-i lasam sa o faca!” Daaaa?!??? Dragi tovarasi si pretini, pe cine ati lasat sa decida soarta tzarii?!?? Nu cumva pe tov. Iliescu si ai sai ortaci?!?? Si cine a vandut-o? Cine a dezmembat-o si atrimis-o la fiare vechi?!?? Nu cumva “esalonul doi”?!?? “La vremuri noi, tot noi”… Ticalosilor!!!! Nu ne-ati vandut tzara, ati dat-o pe degeaba!!! Pentru stramt-folosul vostru, ca sa citam un clasic al literaturii romane…
  “Sarac si curat”… Ce banc prost! Tov. Iliescu nu e sarac, desi am certitudinea ca nu il intereseaza averea. E vorba de reflexe vechi, Academia Frunze implementa ideea de decentza a activistilor de partid… Dar sigur nu e curat, chiar daca el crede altfel. Nu potzi fi curat cu mineriadele in spate. Si daca adaugam un prim-ministru numit Adrian Nastase – apropos, a gasit ouale alea? – deja imaginea se murdareste instantaneu. A tolera un asa personaj sinistru este deja o mare problema de “curatzenie”, Ca sa nu mai vorbim de ministrii sai, de exemplu. Si daca iar ne intoarcem la Parlament…
  Fac parte din generatziile care erau sa moara la cozi pentru o sticla de ulei, un carton de oua sau un pachet de unt. Care nu aveau voie nici la nenorocita aia de jumatate de paine de pe cartela.Pentru ca stateau la tzara, erau studentzi etc. Care a avut de-a face cu rapacitatea “tovarasilor” din structurilor de partid. Care stie ce inseamna sa fii chemat la Securitate fara motiv.
  Am avut de-a face cu tot ce a insemnat regimul mult-iubitului si-mpuscatului conducator. Cu pumnul in gura, cu “muncitorii si tzaranii, infratzitzi cu intelectualitatea” – un egalitarism sinistru, care a ucis multe capete luminate -, cu foamea-n suflet, ceea ce e, uneori, mai ucigas decat insasi foamea…. Chiar si azi, la atatzia ani de la acele vremuri nenorocite, tresar din somn, intrebandu-ma daca am paine… Si daca ii adaugam aici pe idealistii care si-au dat viatza pentru a ne fi mai bine… Sa ne fie rushine!!
  De aceea, nu-i intzeleg pe romani. Chiar si pe cei apropiatzi mie. Care inghit “galustile” servite de Dragnea et comp. pe nemestecate. Care se uita cu gura cascata la laturile revarsaTe la Romania TV sau Antena 3…Si voteaza mai departe aceleasi personaje patate, pe motiv ca “astia sunt de-ai nostri, nu ne taie pensiile si salariile”… De aia 70% din alegatorii unui mare oras l-au ales pe fostul primar, deja inchis pentru coruptzzie. Sa nu-i aud pe cei care nu au fost la vot. Sunt la fel de vinovatzi, ba chiar mai vinovatzi…
  Asta este Romania lui Dragnea, a lui Gadea, a lui Mircea Badea. Romania fesenista, Romania lui “sa ni se dea”. Locuri de munca, mancare, bautura si orice altceva. Care nu lupta pentru nimic. Dar vrea “sa i se dea”….
  De aceea, vreau sa plec de aici. Am mai fost pe alte meleaguri si stiu cum e. Am crezut ca se poate schimba ceva-ceva pe aici. Dar…. Copiii mei au decis cum au vrut, sunt pe picioarele lor. A venit vremea sa-i las pe romani in “ciorba” lor. O fac cu mare durere in suflet. Orice s-ar spune, oricat de bine ai duce-o prin alte parti, nu e “acasa”. Dar “acasa” a devenit aproape otravitor prin indolentza, indiferentza, lene, nesimtzire, tupeu de borfash… Mi se pare strigator la cer ca un Florin Salam sau Gutza sau, mai rau un Sile Camataru sa insemne mai mult decat Andrei Plesu sau Neagu Djuvara… Cxa sa nu mai vorbesc de un mesimtzit sefe de mare partid parlamentar, condamnat penal definitiv…Asa tzara, asa alegatori, asa alesi…
  Pentru mine, ajunge!
  PS. Se prea poate sa starnesc comentarii negative, hohote de ras, urari de tipul “drum bun si cale batuta” etc. Nu ma mai deranjeaza. Dar tzara asta e atat de frumoasa… Pacat ca e locuita…

 20. ion spune:

  tipul e bata la orice altceva in afara de generalitati literare!

 21. Livio spune:

  Ca de obicei, chapeau, domnule profesor! Pacat ca oamenii mai inteligenti ca ai lor nu ies la vot… Schimbarea se petrece, dar mult prea incet, mai incet decit propaganda ruseasca…

 22. Polilogu spune:

  Mare si fulminant articol ! Adevarul celor 27 de ani de” lupta” a FSN-PDSR-PSD-USL este condensat in aceste randuri inca insuficiente cantitativ si calitativ pentru a se convinge intreaga suflare romaneasca de adevarul lor .”Sonoritatea marşurilor comuniste şi mineriadelor.” despre care ne amiteste autorul este de fapt sonoritatea ”dreptatii” constitutionale întronate de ANTONIE IORGOVAN, de jure si de facto- chintesenta a fostelor constitutii de tip sovietic aplicate la noi. PANA CAND ?

 23. Cornelia Neagu spune:

  Urmeaza alegeri pentru un nou parlament.
  Daca noul parlament va fi ca cel actual, va continua sa voteze
  - legi care sa permita hotilor sa fure si
  - legi care sa impiedice pedepsirea furtului.

 24. andrei spune:

  Dl Dragnea este reprezentantul celor carora li s-a luat vaca de muls. O mare vina in amploarea publicitatii pe care reusesc sa o faca acesti smecheri o au companiile care aloca publicitate celor doua mijloace de propaganda FSN-ista. Cel putin companiile straine ar trebui sa le taia sursa de finantare.

 25. Mircea Modan MirceaM spune:

  “Caţavencu: (foarte ameţit, împleticindu-se-n limbă, dar tot îngrăşându-şi silabele) Fraţilor! (toţi se-ntorc şi-l ascultă.) După lupte seculare, care au durat aproape treizeci de ani, iată visul nostru realizat! Ce eram acuma câtva timp înainte de Crimeea? Am luptat şi am progresat: ieri obscuritate, azi lumină! Ieri bigotismul, azi liber-pansismul! Ieri întristarea, azi veselia!… Iată avantajele progresului! Iată binefacerile unui sistem constituţional!

  Pristanda: Curat constituţional! Muzica! Muzica!”

  Mintenas facem si noi 30 de ani. Muzica!

  • Genix spune:

   Formidabil comentariul, d-le MirceaM! Desi e trist subiectul, chiar am ras cu pofta la (re)citirea fragmentului din Caragiale. Cred ca nenea Iancu ar mai fi facut o cariera fulminanta daca traia. Si daca-l lasau nenorocitzii care se afla prin fruntea politicii, criticii literare, teatrelor. Academiei…

 26. ana spune:

  Macabra perspectiva,ce sa mai zici,am ajuns sa urasc tot cei oltenesc,sincera sa fiu mi-ar surade sa fim statele unite ale tarii asteia,cele trei provincii ,sa-l aleaga pe L.Dragnea guvernator pe viata,acolo in oltenia lor iar sansele ca sa mai fie un ESCU presedinte ar scadea cu 65%.

  • dusu spune:

   nu mai vorbiti nazbiti ! vreti saraci sa si schimbe numele ?stiti cite moldovence or venit numa sa nasca la napoca ?
   stiti ca securisti raspindesc incontinuare birfe ; se vorbeste ca in noul proiect de tara se va numi Roministan si locuitori romulani

   • Genix spune:

    Va rog, nu insultatzi romulanii!! In “Star Trek era vorba de un Imperiu Romulan, neam de razboinici! Nu e cazul romanashilor nostri, care se lupta, poate, cu sticlele si paharele…Comenteaza:Do NOT fill this !

Autor

Ioan Stanomir


Ioan Stanomir

Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional. Citeste mai departe


E randul tau

Faptul că 24 de mii de oameni au citit articolul face să merite efortul de a-l fi scris și apoi n...

de: Luminita Marcu

la "Ne mândrim de Centenar cu dr. Paulescu, părintele rasismului ştiinţific şi lider de partid fascist: prostie guvernamentală sau ceva mai grav?"

Petre Opris – volumul Licenţe străine pentru produse civile şi militare fabricate în România: (1946-1989)

Cauta articole

decembrie 2018
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Noi    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

"Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel." - Mihai Maci

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)