vineri, mai 17, 2024

Viermele Român

A apărut la țanc, de parcă l-aș fi invocat, nici nu știam câtă nevoie era de portretul lui, să-l vadă și audă toată lumea așa cum este, ubicuu, nepăsător, vorace: viermele român. Odată ce-l asculți, nu-ți mai iese din minte, un adevărat Ohrwurm (vierme în ureche) cum spune neamțul, poate deveni hit-ul acestor alegeri.

Buna ziua, România,

Mă cunoașteți, mă cunosc

Nu știu nimic, nu recunosc, nu sunt de-acord, nu mă opun

Eu sunt viermele român

Și dorm în casa voastră de bani

Marca mea-i din Balcani

Eu sunt viermele român

Și dorm în patul vostru curat

Cu cearșaf apretat

Eu sunt viermele …

Consăteni și sunt cetățeni

Stau puțin, nu mă grăbesc

Vă respect, vă mulțumesc

Încă ceva vreau să vă spun

Eu sunt viermele român

Și dorm în casa voastră de bani

Marca mea-i din Balcani

Vreau doar un vot

Asta e tot

Nu sunt absent

Dar ar fi oportun

Eu sunt viermele român

Și dorm în casa voastră de bani

Marca mea-i din Balcani

Eu sunt viermele român

Și dorm în patul vostru curat

Cu cearșaf apretat

Eu sunt viermele …

Chiar nu putem să-l luăm pe talpă !?

Muzica și versurile le datorăm grupului Aeroport (Alex Tocilescu), producător este Gabriel Maga iar minunatul clip aparține Cristianei Stroea.

Și încă ceva: Alegeri Libere !

În după-amiaza lui 21 decembrie 1989 primul strigăt al mulțimilor din Piața Palatului a fost „Alegeri Libere !“. Iată că un sfert de secol mai târziu este necesar ca oamenii să iasă pe străzi cu același strigăt de la rădăcina democrației.

Dacă e adevărat că pierzarea fiecăruia vine pe unde a păcătuit, atunci

dobitocia înfumurată a unei nulități hoațe și mincinoase care azi se numește Ponta, iar ieri era Năstase, îi va fi politic fatală în aceste zile.

În slujba candidatului PSD, un interpret de cămin cultural cocoțat ministru de externe împiedică fățiș de la vot sute de mii de români, încălcând art. 385 din Noul Cod Penal, infracțiune de a cărei pedeapsă nu va scăpa.

Iată însă că oamenii nu mai sunt dispuși să tolereze: solidari cu sutele de mii de compatrioți din străinătate împiedicați să voteze în condiții decente, mii de români din țară manifestează pentru alegeri libere. Demonstrațiile vor continua și se vor amplifica, creînd acea dinamică  centripetă de rezoluție populară ce va scoate duminică la urne milionul de alegători necesar pentru a-l trimite pe Ponta-Pinocchio în dulapul cu marionete stricate, unde-i este locul.

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. La manifestatii trebuie sa se ceara nu doar alegeri libere, ci si alegeri corecte. Altfel, milionul de voturi al celor convinsi sa voteze cu Iohannis va fi anulat de milionul de voturi pro-Ponta de pe listele suplimentare.

  2. Excelent clipul celor de la Aeroport iar muzica foarte buna.
    Citeva corectii insa la versuri.
    Cred ca e:
    subcetateni in loc de „sunt cetateni” si „nu sunt hapsin” in loc de „nu sunt absent”.

  3. Ati gresit putin textul. Nu e „marca mea-i din Balcani”, ci „marca made in Balcani”. V-o spun direct de la sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Rasvan Lalu
Rasvan Lalu
sociolog, cercet. st.(München), dr.(Kassel) doc.(Jena)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro