duminică, iunie 20, 2021

Cine este și rămâne doamna Viorica Dăncilă

Face ce face doamna Viorica Dăncilă, devenită în timp record un fel de 3 în 1, și premier, și președinte de partid și candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie din partea PSD, și întinează nobilele idealuri ale comunismului.
Iată doar un simplu exemplu în acest sens. Care mai mult ca sigur l-ar scandaliza pe dl. Iliescu, cel apărut ca să salveze comunismul în 22 decembrie 1989, îndată după fuga Ceaușeștilor. Doamna Viorica Dăncilă încalcă învățătura marxistă, îndeosebi la capitolul referitor la acumulările cantitative care ar trebui să ducă în mod obligatoriu la schimbări calitative.
Ce am în vedere când spun asta? Faptul că doamna Viorica vorbește din ce în ce mai mult și mai des în public, și aceasta chiar înainte de tragedia de la Caracal de care vrea să profite electoral cum nu se poate mai mișelește. Doamna Dăncilă apare frecvent la televiziune, și nu doar la emisiunile inegalabile la capitolul lipsă de profesionalism ale Laviniei Șandru de unde altundeva decât de pe TVR 1. Numai că, din păcate, nu vorbește deloc mai bine.
E adevărat, comite parcă mai puține greșeli de limba română, la acest capitol fiind tot mai pronunțat concurată nu doar de “clasica în viață, romanciera Maria Grapini, ci și de mult mai tinerele Gabriela Zoană și Claudia Țapardel. Al căror loc ar fi la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în locul lui Nae Lăzărescu și Vasile Muraru. Însă la capitolul logică, detașare de ceea ce scoteaua odinioară pe gură creatorul ei, dl. Liviu Nicolae Dragnea, și servanții din dotarea acestuia, de la Codrin Ștefănescu la Șerban Nicolae, de la Lia Olguța Vasilescu la tovarășul de viață și năzbâtii al acesteia, Claudiu Manda, de la Eugen Nicolicea la Florin Iordache, și ei doi comici vestiți ai PSD, d-na Viorica Dăncilă nu a progresat defel. Cel puțin așa au dovedit-o aparițiile ei televizate din săptămâna ce se încheie astăzi. Un vârf de sarcină fiind reprezentat de emisiunea cu Cosmin Prelipceanu de miercuri, de la Digi 24.
Doamna premier, președinte de partid și sigur pierzătoare încă din turul întâi al alegerilor prezidențiale a debitat prostii în cascadă. Ca de pildă:
1. Nu se poate ca pe 10 august anul trecut să nu fi fost vorba despre o lovitură de stat fiindcă mai mult ca sigur au existat tentative de forțare a intrării în sediul guvernului. Știe ea, doamna Dăncilă fără dubiu asta, cu toate că în seara respectivă în Palatul Victoria nu era nimeni. Nu era nici măcar ilustrissima ei persoană care era plecată strategic în concediu, Fapt ce nu o scutește de răspunderea pe care o are în calitate de șefă a guvernului, dar și fiindcă a menținut-o în funcția de ministru de Interne pe insa cu porniri criminale, astăzi subit îmbolnăvita Carmen Dan.
2. Nu avea și nu are cum ea, ca persoană fizică, și nici în calitatea pe care o mai deține încă, aceea de prim-ministru, să o susținî pe d-na Laura Codruța Kövesi la șefia Parchetului european. D-na Kövesi ar fi fost demisă fiindcă ar avea probleme cu justiția. Nu, nu contează că problemele în cauză au apărut doar după demitere, că sunt creația Secției Speciale și a cetățenei Adina Florea, fiica unui pesedist de viță veche. În cazul d-nei Kövesi nu funcționează prezumția de nevinovăție. Ea este valabilă numai pentru favoritul doamnei Dăncilă un anume Vasile Ciurchea, reînscăunat, cu toate probleme lui penale, la șefia CNAS.
3. Ordonanța 114 a fost și rămâne o ordonanță bună. A susținut asta miercuri la Digi 24 d-na Dăncilă, iar zicerile ei au fost întărite a doua zi, la același post de televiziune, de noua starletă a PSD, mai sus numita doamnă Țapardel. Ordonanța rămâne astfel, adică bună, deși născută din ordinul lui Dragnea și chiar dacă a produs o mulțime de pagube. Rămâne ca atare, deși s-au impus revizuiri, rectificări în cascadă. Doamna Dăncilă a semnat- o ca primarul. Probabil ceva psihanalizabil, o reminiscență, o durere a faptului că nu a fost aleasă în această funcție în orașul Videle. A făcut-o în pofida faptului că BNR, prin persoana d-lui Florin Georgescu, i-a atras atenția că va produce multe efecte negative. D-na Dăncilă poartă răspunderea pentru tot ceea ce a fost și este prost în respectiva ordonanță în solidar cu toți membrii guvernului, cu Vâlcov și cu Teodorovici la loc de cinste.
4. Doamna Dăncilă se pretinde o pro-europeană. În pofida prăpăstiilor anti-europene debitate ori de câte ori a cuvântat fie la Bruxelles, fie la Strasbourg. În stilistica, retorica și conținutul acelor discursuri s-a întâlnit cu alte două mari spirite. Știți care? Ați ghicit! Dragnea și Tăriceanu. Alături de care ea, V.V. Dăncilă, a comis și alte rele. Printre care și aceea de a susține mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Motiv de bază pentru care România a pierdut ocazia de a fi membru al Consiliului de Securitate.
Toate acestea arată cine este și rămâne, în realitate, d-na Viorica Dăncilă. Un produs al lui Dragnea și al PSD. Care după tragedia de la Caracal s-a arătat și de un cinism incomensurabil. Căci numai un cinic poate să încerce păcălirea populației cu un referendum pentru înăsprirea unor legi și pedepse când chiar partidul din care face parte și pe care astăzi îl conduce a lăsat fără instrumente legale justiția.
E de sperat că după noiembrie și ea, și partidul a cărei șefă este vor părăsi prim-planul vieții politice românești. Pentru mulți ani de acum încolo. Dacă se poate, chiar pe vecie. După câte vinovății au PSD, parlamentarii lui, Dragnea-pușcăriașul, Dăncilă-ucenica lui în trageadia de la Caracal, de bun simț ar fi ca partidul să își anunțe auto-dizolvarea. Numai că de unde bun simț la PSD?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. Nu se poate sa spui, despre trei distinse doamne ,toate acestea ,sau poate da . E adevărat, comite parcă mai puține greșeli de limba română, la acest capitol fiind tot mai pronunțat concurată nu doar de “clasica în viață, romanciera Maria Grapini, ci și de mult mai tinerele Gabriela Zoană și Claudia Țapardel. Al căror loc ar fi la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, în locul lui Nae Lăzărescu și Vasile Muraru. Însă la capitolul logică ? voi ce credeti ?

 2. cine este vvd ? o narcisista, care isi este propria Barbie Puppe

  in fiecare zi apare cu haine, pantofi si brose noi – pe banii contribuabililor

  daca nu pleaca degraba din functia de prim ministru (fiindca partidul nu-i plateste invelisul)

  n-o sa-i ajunga 1 TIR ca sa si le care acasa

  cine ramine ? mai degraba, ce ramine ? un nimic, trecator pe la „fripturi”

  daca ar fi sa ramina „cineva”, s-ar vedea de acum: dar, nu se vede fiindca nu-i

  daca ar sti ca „de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”, s-ar duce degraba la casele ei

 3. Sa recapitulam , acest produs 3×1/VVDancila este fructul cplaborarii dintre Dragnea si
  KWI . Are „meritul” ca pana acum Dragnea a disparut si e principala piatra de moara care
  va duce la iesirea din scena a lui KWI.Cu aceasta rolul ei se va incheia si vom vorbi de o alta
  generatie de politicieni.Nu este clar daca mai performanta sau nu dar -natural- aceasta schimbare trebuie efectuata. Ce ramane este faptul ca acesti 30[treizeci] de ani de involutie vor fi greu de recuperat [in ipoteza ca acest lucru va fi posibil]….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

Iata o carte cu un subiect in aparenta simplu: o familie de romani cu un copil mic se muta in strainatate si invata incet-incet sa depaseasca o serie de neajunsuri si sa se impace cu altele. Mihai e scriitor (adica veniturile lui sint subtirele), sotia lui are un job nou de care e foarte multumita… vezi aici continuarea

 

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Claudiu Iordache, înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu la conducerea Institutului Revoluției

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în...

Commento ergo sum

Progresul frustrează. Iată ideea principală a acestui articol și, la drept vorbind, singura; nu este nevoie de continuarea lecturii, în caz că...

Roexit prin decizia CCR 390/8 iunie 2021?

Curtea Constituțională a publicat motivarea Deciziei 390/8 iunie 2021 prin care confirma legalitatea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Nimic din raționamentul CCR...

Creștinismul global în cifre și câteva comentarii

Potrivit raportului anual publicat de Center for the Study of Global Christianity (din cadrul Gordon-Conwell Theological Seminary), în 2021, numărul creștinilor, la...

In război cu Școala de Război

Pe 8 decembrie 1939, în prezența regelui Carol al II-lea și a membrilor guvernului, se inaugura la București noul sediu al Școlii...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro