luni, octombrie 3, 2022

COVID–19. O nouă ipoteză conspiraționistă?

Luați acest text ca pe o glumă de vacanță. Însă o glumă cam sinistră.

Sunt pro-vaccin declarat și personal am făcut eforturi mari să reușesc să mă programez la vaccinare cât am putut de curând, pe vremea când “platforma” funcționa cam aiurea, mai precis trebuia să selectezi de la început un centru de vaccinare și o dată astfel încât să fie disponibil același centru și peste fix 14 zile, pentru rapel. Altfel, nu puteai finaliza procedura. În sfârșit, cu puțin noroc am găsit la Buftea la Spitalul de Obstretică-Ginecologie, tot sondând site-ul până pe la 2 noaptea. Când am reușit să finalizez procedura și mi-am descărcat programarea, am simțit același tip de bucurie ca atunci când primesc un e-mail de acceptare la un articol sau când mi se aprobă vreun grant de cercetare (aceasta, totuși, din ce în ce mai rar în ultima vreme). Alți cunoscuți au fost mai ghinioniști și au plecat din București să se vaccineze la Dorohoi sau pe undeva prin județul Timiș. Vreau să spun că există o categorie de pro-vacciniști care sunt în stare de eforturi destul de mari ca să reușească să se vaccineze și, probabil, și ca să-i determine pe alții s-o facă. Să terminăm o dată cu mizeria asta de molimă.

Nu am primit vreun ban sau vreun cent de la vreo entitate “Big Pharma”. Nu am beneficiat de niciun grant de cercetare în domeniu. Per ansamblu, pandemia nu mi-a adus decât necazuri. Rude mai mult sau mai puțin apropiate au murit, am și câțiva prieteni care n-au reușit să ducă la capăt lupta cu molima. Educația copilului s-a dus, în mare parte, pe apa Sâmbetei. Nu am reușit să fac niciuna din experiențele care necesitau deplasări externe în 2020, așa că profesional am cam stagnat.  Așadar, pot explica oricând, oricui, de ce sunt pro-vaccin, cu același tip de texte pe care le vedem pe toată canalele media: să ne imunizăm cât mai mulți, să terminăm odată cu expansiunea molimei etc. Chiar cred în chestiile astea. Sigur, vaccinurile nu sunt perfecte. Există efecte adverse. Există infectări și după vaccinare. Însă, cu toate acestea, statistic vorbind, nu avem altă soluție (în afara unui lock-down sever) pentru a ne întoarce la o viață normală. Lucrurile acestea ar trebui să fie cunoscute de toată lumea.

Nu reușesc însă să-mi explic “ce-i mână în luptă” pe antivacciniști. Am discutat cu destul de mulți și niciunul n-a reușit să-mi explice în mod clar de ce sunt împotriva vaccinării. De la jumătăți de frază de tipul: “Ei, lasă, știe toată lumea ce se întâmplă…” sau afirmații de tipul “Nu ți se pare ciudat cum sunt vaccinurile astea pe toate drumurile, cum acum se dau mici sau alte cadouri dacă te vaccinezi…” sau chiar amenințător: “Lasă, că o să vedeți voi, ăștia cu vaccinul…” Nimeni n-a îndrăznit (probabil, cunoscându-mă) să-mi avanseze ipoteze de tipul microchipării pentru control neural sau al inducerii sterilității, sau chiar acela al otrăvirii controlate a populației, decizie luate în forurile ultrasecrete care ne conduc de pe fața întunecată a lumii. “Marele Reset”. Vezi și https://epochtimes-romania.com/news/de-ce-sunt-globalistii-si-guvernele-atat-de-inversunate-sa-obtina-o-rata-de-vaccinare-100—317412.

Aș fi putut discuta mai mult psihologia “antivaccinistului”, însă după observațiile mele destul de limitate, acesta este în general un individ cu pregătire științifică sau tehnică precară; poate avea chiar studii medicale, însă n-a excelat în domeniu; cel mai adesea este vorba de consumatori de știri de tipul rachetelor rusești cu Mach 20, torpilelor nucleare, fabricilor de cutremure, ELI–NP cu tratarea cancerului și Covidului (vezi textul Piticul sovietic de pe acest site). Oameni care preiau pe nemestecate narative bombastice și, în acest caz, conspiraționiste. Rămâne, totuși, întrebarea: cui folosește să nu se vaccineze lumea? Cine și cu ce scop lansează toate aceste scenarii pe piață? În continuare, voi formula câteva ipoteze:

1) “Lansatorii” urmăresc să saboteze încrederea populației în guverne, pentru a genera sau stimula anarhia. Jos Guvernul, că nu ne vaccinează! Da, dar uite, acum puteți să vă vaccinați când vreți. Atunci Jos Guvernul! că nu a reușit să ne convingă să ne vaccinăm.

2) “Lansatorii” urmăresc diminuarea profiturilor companiilor Big Pharma care profită de pe urma vaccinării. Când impasul va fi permanent, reprezentanții lor vor negocia cu șefii de la Big Pharma să obțină anumite sume în schimbul relaxării presiunii antivacciniste. După cum marii hackeri sunt uneori angajați de marile companii IT. Sau după cum anumite canale media sponsorizate de ELI–NP, care prezentau extrem de favorabil fâsul de la Măgurele, au început să scuipe mâna care i-a hrănit cînd finanțările s-au oprit.

Însă ipoteza mea preferată este: 3) “Lansatorii” și “nucleul dur” antivaccinist lucrează, de fapt, mână în mână cu “oculții” care dirijează din umbră omenirea aceasta debusolată. Prin campania antivaccin, cei care nu se vor vaccina provin din categoriile mentale mai dispensabile. Adică, oameni fără prea multă pregătire sau capacitate de analiză. Sau care nu sunt dispuși să respecte regulile societății. Prin nevaccinarea acestora, numărul lor va putea fi redus prin propagarea pandemiei. Rezultă așadar o “primenire” intelectuală (sau măcar din punct de vedere al disciplinei) a populației. Încă o dată, este doar o ipoteză. O glumă sinistră. Însă aș fi interesat să văd o statistică detaliată a procentului de persoane vaccinate pe categorii socio-profesionale, sau în funcție de nivelul de studii. Aș spune și în funcție de coeficientul de inteligență, însă după umila mea părere inteligența unui individ nu poate fi cuantificată într-o singură cifră. În sfârșit, sper că ați prins ideea; dacă nu, o repet cu majuscule: OCULTA MONDIALĂ URMĂREȘTE PRIMENIREA POPULAȚIEI PRIN LANSAREA CAMPANIILOR ANTIVACCINISTE, URMÂND CA PRIN SELECȚIE NATURALĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ NUMAI CEI OBEDIENȚI / DISCIPLINAȚI / INFORMAȚI

Distribuie acest articol

194 COMENTARII

 1. Sanatatea publica , interesul public , moral si legal si perfect legitim imi cer sa fiu imun. Doar imun. Nu si vaccinat. T
  Aproape toti cei care au avut sau au virusul sint imuni. De ce doar „aproape” si nu „toti” ? Deoarece unii doarte batrini sau/si bolnavi nu mai au sistem imunitar suficient functional. Acestia au nevoiue de aceasta terapie genica . Nu exista justificare pentru vaccinarea celor deja imuni. Cine sint aceia ? Habar n-am, testati-i .
  Oricare persoana care solicita sau accepta terapia genica experimentala faca a sti daca ii este sau nu necesara o face voluntar. Pe proprie si exclusiva raspundere.

 2. Un studiu pre-print, efectuat de cercetători din Singapore, ajunge la concluzia că vaccinurile cu mesager ARN sunt extrem de eficiente în prevenirea simptomelor severe ale COVID-19, asociate infecției cu Virusul delta (B.1.617.2).
  Vaccinarea duce la o scădere mai rapidă a încărcăturii virale ARN și determină un răspuns serologic puternic. Vaccinarea rămâne strategia cheie pentru controlul pandemiei COVID-19.

  Pentru conformitate :
  https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.07.28.21261295v1

  • Vă cer scuze, firește că aveți dreptate să îmi atrageți atenția că am fost lipsit de politețe.
   Cine răspunde prin citate o face ori pentru că nu citește suficient, ori pentru că nu înțelege ce rost au cărțile.

   PS: „Pentru ca o particula virala sa infecteza o celula gazda”
   Fără diacritice, dezacorduri, spațiu înainte de semnele de punctuație: pe mine nu mă prea interesează să citesc lucrări ale agramaților.

 3. Un comentator remarca mai sus ca politicienii n-au făcut decât rau implicanduse in campania pro vaccinare. Lipsa lor de credibilitate a influentat negativ aceasta campanie. Mai larg vorbind, neîncrederea în autoritățile statului nu ajuta nici ea. Încă înainte de covid exista date statistice care arată că mișcarea antivaccin era destul de puternică in Rusia, Ucraina, Belarus și chiar Franța. La polul opus tarile din Asia de E și, în Europa, Norvegia si Portugalia.

  • La Radio Erevan, Igor întreabă dacă e adevărat că lui Ivan i s-a dat o Volga.
   _ E adevărat, vin răspunsul, doar că nu era o Volga, ci o bicicletă și nu i s-a dat, ci i s-a furat.

   Cam tot așa și cu comentariul pe care l-ați citit. Inițial specialiștii OMS au fost cei care au avertizat asupra pericolului epidemiei și au recomandat diverse măsuri, cu toate ezitările inerente la începutul unui fenomen despre care (încă) nu se știau prea multe. A fost însă deajuns ca un singur politician să afirme că OMS face jocul Chinei, că s-a declanșat războiul împotriva specialiștilor. Cine se bucura atunci de mai multă încredere?

   Pe de altă parte, oricât de specialiști ar fi, ei nu au drept de forță împotriva populației. Ei pot în schimb doar consilia și pot propune măsuri, dar adoptarea și aplicarea acestora cad în sarcina executivului.

   • „Inițial specialiștii OMS”
    probabil dumneavoastră erați in concediu la vremea când …specialiștii oms au dat startul bâlbâielilor covidiene.

    dar adevăratul debut al pandemiei este o scenetă a Teatrului Chinezesc de Stat înregistrată special pentru publicul occidental și difuzată la ore de maximă audiență. Acolo câteva zeci de personaje in căutarea unui ocrotitor suprem leșină pe stradă la întâlnirea cu etericul Satan. Din păcate nici specialiștii oms nici politrucii de pretutindeni nu au elucidat misterul prăbușirii chinezilor covidați și nici cum de a fost posibil ca filmulețul să se scurgă așa iute in aparatul american de difuzat aiureli globale (recte, youtube).

    Ulterior, același Teatru Chinezesc de Stat, secția Comedie, a împrăștiat in mințile occidentalilor o fugă colectivă cu un gag a la bennyhill in care putem admira modelul de combatere a virusului ucigaș: blajina conducere luminată apostrofează și impinge cu dronele in case neghiobii iresponsabili ce și-o caută cu lumânarea pe străzi, pe cocluri, in câmp. intre timp modelul a fost preluat de aproape toate statele (foste) de drept. Specialiștii participă și ei cu veselie la mascaradă bălăngănindu-și tărtăcuțele pe micile ecrane. când aprobator, când amenințător, cam ca un maneamănescu de pluș. deci caraghios și tras de păr și totuși…copii se speriară tare rău, că de atunci au coșmaruri in fiecare noapte și plâng in somn, iar ziua refulează perorînd pe feibuc. și pare că e inutil să le explici că ce-au văzut aseară la teveu e doar o ficțiune, una de prost gust, plină de specialiști ce aleargă bezmetici in chiloți, sau fără, prin buricul târgului.

 4. ” A coroner’s report has confirmed that late BBC Radio presenter Lisa Shaw died from “complications” related to AstraZeneca’s Covid-19 vaccine.

  Shaw died on May 21 at the age of 44 roughly three weeks after she received her first dose of AstraZeneca’s vaccine. She did not have any known underlying health problems but developed blood clots after receiving the jab.

  On Thursday – over three months after her death – a coroner finally confirmed that Shaw died from complications that were suffered as a result of vaccination.

  Coroner Karen Dilks declared that Shaw “died due to complications of an AstraZeneca Covid vaccination,” or specifically, “vaccine-induced thrombotic thrombocytopenia” which caused the blood clots in her brain. „

 5. Atat pe platforma contributors, cat si pe orice site de stiri care permite comentarii, exista un numar mare de personaje(sau poate nu sunt chiar atat de multi, ci doar folosesc mai multe username-uri) care reactioneaza deseori violent si uneori depasind cu mult limitele bunului simt, asupra celor care exprima puncte de vedere pro-vaccinare antiCovid sau a celor care indeamna la respectarea masurilor de preventie a imbolnavirii cu Covid.

  Se observa cu usurinta ca numarul romanilor care contesta existenta Covid sau care se opun oricarei masuri impotriva raspandirii Covid sau care acuza medicii, guvernul, pe Bill Gates si Geoge Soros, etc de minciuna si comploturi sofisticate este foarte mare. Acestia sunt in mod clar majoritari reprezentand peste 50% din populatia Romaniei. Procentul de vaccinati confirma acest fapt.

  Ma intreb care este cauza acestei situatii, ce va duce in mod inevitabil la tragedii care in multe alte tari ale lumii nu vor avea loc!?

  Sa fie de vina oare manipularea executata cu sarg de televiziunile dominate de cativa infractori de varf ai patriei? Sa fie de vina ineficienta si scuze, imbecilitatea primului ministru, in abordarea problemelor legate de pandemie? Sa fie de vina neincrederea in autoritati, in general, care au reusit sa le imprime in 30 de ani multor romani ideea ca in politica romaneasca regula este minciuna si nu seriozitatea? Sau toate acestea cumulate?

  Nu pot emite un verdict! Si in tari cu procent de vaccinati peste 70% exista organizatii media care emit fel si fel de elucubratii, exista politicieni iresponsabili care nu iau masuri potrivite si induc idei false populatiei, exista psihopati cu titluri universitare care emit imbecilisme prin emisiuni TV…si totusi populatia s-a vaccinat masiv intelegand ca vaccinarea e singura solutie viabila pentru a stopa pandemia sau, cel putin, pentru a-i reduce semnificativ efectele.

  Ce-i face pe majoritatea romanilor sa creada in exact cei care le vor raul? Nici macar nu-si pun problema ca poate ceilalti au dreptate, cei care le spun sa se vaccineze si sa se protejeze. Toti afirma cu tarie ca sunt mintiti, ca se doreste imbolnavirea lor prin vaccinare, sau ca boala Covid nu exista, e o inventie(a cui si de ce?).

  Chiar suntem cea mai tembela natie de pe planeta? Ce ne-a adus oare in aceasta situatie?

  Tind sa cred ca toate aceste atitudini complet prostesti se datoreaza comunismului. Comunismul le-a bagat in cap prostilor, needucatilor ca ei reprezinta baza societatii. Acest tip de educatie a dat rezultate! Sa nu uitam mineriada din iunie 1990, sloganele „moarte intelectualilor”, „noi muncim, nu gandim”! Acestea sunt dovezi in sprijinul eficientei educatiei de tip proletar asupra celor saraci cu duhul.

  Tara s-a golit in acesti 30 de ani de multi dintre cei care au ramas neafectati de imbecilismul comunist. Au ramas o majoritate de „proletari” si odraslele lor educate, din nefericire, in spirit comunist. Totul este „al nostru”, nu respectam nimic, ne batem joc de tot ce nu ne afecteaza direct viata de animal biped. Oamenii acestia urasc intelectualii autentici, urasc pe cei mai inteligenti decat ei, nu au nicio rezerva sa admire si sa voteze hoti si infractori. Lor le place sa munceasca putin pe bani multi, sa obtina prin pile si spagi diplome universitare pentru plozii lor, bunul simt le creeaza disconfort. Si mai mult, aceasta intreaga masa de imbecili, crede ca ideile lor amarate reprezinta adevarul absolut.

  Nu stiu, poate gresesc! Dar ceea ce se intampla sau s-a intamplat deja, imi sugereaza ca s-ar putea sa am dreptate.

  Astept comentarii argumentate! In mod evident nu de la personaje cu gandire si obiceiuri de sorginte comunista!

 6. ..adăugați și procentul (nu de neglijat) de pricepuți la toate. Orice încercare onestă de a lămuri lucrurile în avalanșa aceasta de fake, e o luptă cu morile de vânt.. Devii subit suspect.. Urmărești scopuri oculte..

  Acestora li se pare că au la degetul mic medicii, cercetătorii din medicină, oamenii de știință în general. Nu simt nevoia să învețe de la nimeni și dau cu tifla frazelor memorabile rostite de oameni celebri.
  Se simt bine în suficiența lor măruntă și înjură tot ce vine de deasupra lor.

 7. n-am facut covid, deci poate ca nici nu exista;
  am pierdut o persoana draga, dar pe care totusi nu o mai intalnisem de mai mult de vreo 2ani; care a disparut subit, intr-un sac, deci nu pot confirma nimic;
  au luat covidul colegi de birou, cam 20% din 30 angajati sau 10% din 60total, inclusiv flotanti de la alte puncte de lucru; cladirea e doar parter, cu culoar ingust inevitabil, toaleta unisex si un mic oficiu unde reflexul social si necesitatea adunau deodata vreo 20% dintre permanenti; mastile erau mai mult de forma, iar eu nu purtam decat din politete prin alte birouri, ca la al meu imi dadea dureri de cap si urechi;
  curios lucru: nu a existat nici un caz de transmitere interna, absolut toti au venit cu covidul de-acasa sau de-afara;
  dat declaratie scrisa de contacte ocazionale sub 15min. la distanta <2m cu coleg de incapere infectat, in cadrul anchetei aferente; nu m-am incadrat deci pentru izolare; clanta usii si talpa pantofului nu au facut obiectul anchetei;

  am avut o motivatie sa nu ma vaccinez:
  as fi preferat sa aman pana macar in septembrie, sa acoper perioada de risc ridicat toamna-iarna; din experienta verii trecute stiam ca masurile pe timp de vara sunt inutile: daca n-ar fi asa, pe litoral, unde nu exista masti, macar angajatii si gazdele ar fi trebuit sa fi aflat ceva despre covid (ma tot intrebau ei pe mine daca exista, acolo de unde veneam)
  intr-o zi de iunie am vazut ca nu era coada la centrul drive-in de la mall si am luat brusc decizia s-o fac;
  pentru ca orice aglomeratie imi afecteaza sanatatea;
  absolut nici un fel de reactii adverse la pfizer: nici nu mai eram sigur la care mana eram intepat;
  asadar, din pacate, nu pot confirma nici ca vaccinul ar exista cu-adevarat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Cristian Mihail Teodorescu
Cristian Mihail Teodorescu, născut la București în 1966. Studii: Liceul de matematică-fizică “Gheorghe Lazăr” București, 1984; Facultatea de Fizică, Universitatea București, secția Fizică Tehnologică, 1990; Université Paris Sud, doctorat în Chimie Fizică, 1995; Universitatea București, Facultatea de Fizică, abilitare de conducător de doctorate în Fizică, 2015. Premiul III la Olimpiada Internațională de Fizică 1984, Sigtuna, Suedia. Premiul “Radu Grigorovici” al Academiei Române în 2015, Premiul Ad Astra pentru Excelență în Cercetare, Științe Fizice și Chimice, 2018. Între 1991 și 2002 a lucrat în străinătate (Franța, Germania, Regatul Unit). Autor a cca. 150 de articole științifice în reviste cotate ISI, peste 2500 citări, indice Hirsch 32 pe Google Academic și 27 pe Web of Science (2019). În prezent, Cercetător Științific Gr. 1 și Președinte al Consiliului Științific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor. Profesor universitar asociat Școlii Doctorale de Fizică a Universității București. Conducător de proiecte de cercetare în valoare totală de peste 10 milioane Euro. Conduce un grup de cercetare de cca. 25 de persoane. Scriitor de literatură science fiction, trei volume publicate: “SF unu” (Editura Bastion, 2008), “SF Doi” (Editura Bastion, 2010), “Senzoriada” (Editura Nemira, 2014). Premii literare: Premiul Helion în 2007, Premiul “Ion Hobana” în 2011 pentru Cartea Anului, Premiul “Vladimir Colin” în 2014 la categoria Cel mai bun volum de povestiri. Membru fondator (2009) și Președinte (din 2011) al Societății Române de Science Fiction și Fantasy.

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro