sâmbătă, iulie 20, 2024

Cum să scapi de pușcărie: metoda Dragnea

Se zice că ar avea stofă de dictator. Unii îl compară de pe acum cu Ceaușescu, pe alții îi neliniștește mustața. În realitate, ambițiile lui Liviu Dragnea sunt mult mai modeste. Omului nu-i surâde deloc perspectiva intrării la pușcărie. Acesta este marele lui proiect pentru România: să scape de închisoare, nici mai mult, nici mai puțin, și cum să scape altfel decât punând stăpânire pe țară și dând cu justiția de pământ. A muncit din greu ca să ajungă în fundătura unde se află acum. Și-a înlăturat mai întâi rivalii din Partidul Social-Democrat, unde a instituit un soi de dictatură. A reușit apoi să câștige alegerile, cu o ofertă, ce e drept, de nerefuzat. Le-a promis alegătorilor că o să îi scalde în bani, atât de mulți bani încât nici n-or să mai știe bieții oameni ce să facă cu ei. De unde această mană cerească? Din bugetul statului, doar nu din buzunarul propriu. Iar dacă bugetul nu o să reziste, să-i fie de bine. În schimbul acestei oferte mai mult decât generoase, nu a cerut mare lucru: doar să fie lăsat câteva momente, singur cu justiția, să o ciufulească puțin.

Odată alegerile câștigate, și în imposibilitate, din evidente motive de ordin penal, să se instaleze el însuși ca prim-ministru, și-a rezervat cel puțin plăcerea de a alcătui guvernul, el și numai el, și strict cu persoane de cea mai mare încredere. De mult se vorbește, dar mai mult se vorbește decât se face, de primenirea clasei politice. Acum, însă, da: dacă vreți primenire, o aveți din plin cu miniștrii guvernului Grindeanu. Unul mai nou decât altul, unul mai necunoscut decât altul. Să îi fi adus Dragnea de pe domeniul lui din Teleorman?

Grindeanu, ce să zic, îmi place, mai ales că vorbește una-două cu ”ca și”. Și chiar a nimerit-o când s-a autocaracterizat ”eu, ca și prim-ministru”. Și-a dat seama că ar fi o exagerare să se considere pur și simplu prim-ministru, e doar ” ca și prim-ministru”, cu alte cuvinte un prim-ministru surogat.

N-are rost să spun toată povestea, că doar o știm cu toții, ce a urmat emiterea faimoasei ordonanțe 13. Așa să fi ieșit la numărătoare sau i-au spus ei 13, intuind că avea să fie cu ghinion? Nu înțeleg de ce s-au chinuit atât cu textul, când lucrurile erau clare de la bun început. Ar fi sunat mult mai bine ceva în genul: ”Prin prezenta ordonanță sunt anulate toate acuzele trecute, prezente și viitoare, și toate sentințele trecute, prezente și viitoare care au fost, sunt sau vor fi rostite împotriva numitului Liviu Dragnea”. N-ar fi stricat niciun adaos prin care să se interzică Curții Constituționale de a se pronunța asupra respectivei ordonanțe.

Mi-a făcut o foarte frumoasă impresie doamna ministru de la Interne. Mai ales atunci când a dat citire listei cu ”instigatorii” la manifestații. Ce idee minunată! Ar trebui să o comunice și la Bruxelles. Am avut plăcuta senzație că mă întorc în timp, în anii adolescenței, pe vremea lui Gheorghiu-Dej, sau măcar pe vremea lui Iliescu, în 1990. Sper că între timp i-ați și trimis la răcoare, doamnă. O întrebare numai: lista rămâne deschisă, putem să ne mai înscriem?

A vorbit, desigur, și Ion Iliescu, înfierându-l, ca instigator (domnul Iliescu se exprimă corect, domnul Grindeanu ar fi zis ”ca și instigator”) pe președintele Klaus Johannis, care și-ar fi ieșit din rolul constituțional de moderator, punând astfel în pericol pacea socială. De ce o fi procedat așa când avea în față strălucitul model de echidistanță politică, întruchipat de Ion Iliescu? Ne amintim doar, dacă n-avem memoria prea scurtă, cum s-a opus domnul Iliescu din răsputeri venirii minierilor la București. Și tot el i-a convins să plece, altminteri ar mai hălădui și acum pe străzile Capitalei. Și-o mai fi ciomăgit și el adversarii politici, din când în când, dar asta strict spre binele lor, ca să le bage mințile în cap.

Din nefericire pentru Ion Iliescu, dar și pentru Liviu Dragnea, unii nu și-au băgat mințile-n cap. Și sunt tot mai mulți.

Distribuie acest articol

55 COMENTARII

 1. PSD) is actually a group of autoimmune disorders. An autoimmune disorder occurs when your own body’s immune system begins to mistakenly attack your own organs.

  • Nici vorba de „mistakenly”

   Cancer . Celule ce se gandesc la binele lor si nu al organismului .Majoritatea isi omoara organismul si mor si ele dar o poveste de succes sunt celulele canceroase pastrate in laboratoare unde se mai inmultesc si prospera mult dupa ce organismul parinte a murit .

 2. Asa o fi, cum spuneti dumneavoastra – Dragnea are scopuri mici care se rezuma la cum sa scape de mana justitiei. Dar v-ati pus problema ce se va intampla daca isi va atinge scopurile mici? Pai atunci o sa-si propuna unele si mai mari. No ofense, domnule profesor, insa mi se pare ca discursul dumneavoastra contine micii ironii, cateva zambete, etc. Si pe bune nu mai este loc nici de mici ironii, nici de zambete – oamenii astia au stofa de satrapi. Daca nu iau un sut in dos, dictatura ne asteapta dupa usa. Este foarte important ca oamenii sa continue sa iasa si sa lasam micile ironii deoparte.

 3. Amuzant… dar tinand seama de ce se intampla in jurul nostru in Europa cred ca PSD are de gand sa ne conduca spre schimbari si convulsii sociale cu miza mai mare decat condamnarea lui Dragnea.

  • … dupa care a repetat de atatea ori „ca si prim-ministru” incat a dovedit ca o are bine infipta in bulbul rahidian.

 4. d-le profesor, va multumesc pentru a va alatura unuia ca mie, sanchilot intelectual (e o gluma -slaba- desigur, dar asa suntem priviti dinspre majoritarii momentului. i.e. psdalde)

 5. O surpriză a acestor acţiuni de protest e particularitatea că, deşi educaţia patriotică, contrar evoluţiilor internaţionale, nu mai este o prioritate în şcoli, nu numai că s-a ieşit în stradă sub faldurile Tricolorului, ci şi Imnul Naţional, în multe locuri, a fost intonat în scopul creşterii coeziunii grupurilor implicate în demonstraţii.

 6. Domnule Profesor, ce surpriza placuta! Dumneavoastra,un specialist in „istoria imaginarului”,sa ne livrati un portret al atit de „concretului” Liviu Dragnea, in stilul Dumneavostra inconfundabil,in care ironia amara(ce-i drept,uneori!) este indulcita de o inteligenta auto-ironie(care ar trebui sa ne cuprinda pe noi,toti, atit pe cei ce au votat PSD,cit si,mai ales,pe cei care nu s-au dus la vot…)Citind acum „pamfletul”Dumneavostra,daca imi dat voie sa-l caracterizez asa, mi-am amintit de zilele dramatice din 2012 si de cartea Dumneavoastra „De ce este Romania altfel”,pe care o citeam ca sa mai pot respira! Cu infinita admiratie si afectiune!

 7. O singura nemultumire am in legatura cu aceasta redare a situatiei: e prea scurta. Mi-ar fi placut sa nu se termine. Foarte bine scris

 8. Ochi critic, analiza brici, umor fin. Asteptam si alte desanturi in cotidian ale acestui mare istoric, care se dovedeste si un talentat publicist.

 9. f frumos definite obiectivele celui care (in mod normal) at trebui sa fie strategul dezvoltarii Romaniei: „În realitate, ambițiile lui Liviu Dragnea sunt mult mai modeste. Omului nu-i surâde deloc perspectiva intrării la pușcărie” – cu asa obiective minore omul este ultra-manipulabil si este expresia perfecta a „dependentei” nationale … asta este nivelul penibil la care jucam

  rezolvare: propun sa facem un referendum pe tema: „sunteti de acord ca Dragnea sa nu intre in puscarie daca se autoexileaza in Botswana ?” asa va scapa cu siguranta de parnaie pt ca natiunea e generoasa !

  iar aici avem definitia perfecta a non-sensului tipic romanesc al actiunii politice corupte: „A muncit din greu ca să ajungă în fundătura unde se află acum.” :))

  de ce naiba sa iti iei gratis 2 secretare la PSD Teleorman de la (boul de..) Stat, cand tu produci in fiecare an milioane de euroi naspa cu Teldrum … pentru ca poti si asa crezi ca e normal … sa iti arati muschii la tine acolo in judet unde esti (semi) Zeu ?

  tu nu intorci nimic din ce furi mai jigodie ? si omul care sacrifica un animal infige cutitul in pamant pentru a inchide cercul … tu nimic ?

  • Acuzatiile din dosarele lor sint ridicole. De ce? Acesti hoti au facut si fac lucruri mult mai grave. Si prejudiciile trebuie recuperate repede ca sa descurajeze cu adevarat. Aici trebuie mutat focusul,nu pe gratieri din pedepse si asa mici.

   • Și un mare mafiot ca Al Capone a fost arestat pentru o mica frauda fiscala. Doar când e prins pestele mare, atunci vorbesc celelalți.

  • „de ce naiba sa iti iei gratis 2 secretare la PSD Teleorman de la (boul de..) Stat, cand tu produci in fiecare an milioane de euroi naspa cu Teldrum … pentru ca poti si asa crezi ca e normal … sa iti arati muschii la tine acolo in judet unde esti (semi) Zeu ?”

   Asta arata, daca mai era nevoie, cat de lacomi sunt! O lacomie fara margini!

 10. Mi-ati facut dimineata frumoasa cu articolul acesta.
  M-au adus la disperare toti astia care se exprima cu „ca si”. Sunt toti niste spirite sensibile care urasc cacofoniile si din cauza asta recurg la asemenea constructii hidoase. De parca cacofonia ar fi existand cu adevarat. E doar in mintea unora. Iar cum nu era suficient ca starea asta imi era indusa dintotdeauna de omniprezentul „optisprezece”, zilele trecute am auzit la televizor despre un „saptisprezece”. Hai la mai mare!

 11. Unde sunt intelectualii din psd? S-au ascuns de frica mâniei proletare pe care se cațără tot felul de dezaxați oportuniști și demagogi? Lașitatea lor a netezit calea activiștilor gen Vișinescu și proletcultistelor gen Pauker. Tăcerea lor vinovată legitimează parvenitismul, pentru care scopul scuză mijloacele și lipsa de caracter este o calitate necesară pentru a ajunge in vârful ierarhiei si a pune mâna pe putere. Unde sunt patrioții din psd care sa sancționeze asemenea comportamente?
  Trebuie sa renunțăm la ideea ca a fi politician înseamnă să minți și să înșeli. Sau să-ți schimbi culoarea (părerea) ca un cameleon.
  N.B. E valabil și pentru intelectualii dinafara PSD-ului.

  • Bună observație. Chiar mi s-a făcut dor de academicienii Teodorescu și Simion.
   De doamna rector si deputat Andronescu nu mi-e dor, o puteți vedea zilnic pe sticla la televiziunile prietene, dar și la cea de stat. Ma întreb dacă mai merge vreodată acasă.
   Realitatea este ca aceasta platforma nu este foarte deschisa la puncte de vedere opuse celor majoritare. Aceasta face ca de cele mai multe ori articolele si comentariile sa fie monocolor și chiar plicticoase.

 12. L.Dragnea, avand umbra puscariei in spate nu va ceda nimic, autorul are dreptate, acesta este planul lui de salvare. Solutia este S.Grindeanu , un om tanar care nu are decat de castigat: demisioneaza , salveaza PSDul si iese onorabil din scena, chiar daca cariera sa politica in partidul condus de L.Dragnea poate se va sfarsi acum.

  • N-as paria pe Grivei nici un leu. Este crescut la scoala de partid ereditara si impartaseste aceleasi valori. Faptul ca arata altfel, ca este banateano-oltean, ca a absolvit informatica, nu sunt decat farduri pentru pacalit prostimea.

 13. io sint ala care vede ca Transilvania a fost distrusa si rominismul reprezentat prin regatenism-iobagism se manifesta amu si acolo
  poate cu oameni precum si acest autor si ceva decenii, romanica mare va deveni mai respirabila

 14. Acest articol m-a uns pe suflet. Îi mulţumesc autorului. În felul lui, Dragnea a făcut o primenire în partid, numai că le-a dat să poarte locotenenţilor să cea mai nespălată (de păcatele tranziţiei) uniformă.

 15. Șarja dlui Boia atinge doar moțul bubei. Din păcate, nu e vorba doar de Dragnea! Dacă ar fi fost doar el, nu ar fi reușit!! Ar fi fost eliminat ca un corp străin din propriul partid și expulzat de pe scena politică. Pe lângă el, însă, sunt mult prea mulți cei care vor să-și scape pielea și averea, și nu doar de la PSD, și nu doar la vârful ierarhiei politice.

 16. Eu cred ca sub aceasta abordare cu o fina ironie, autorul, repurtat istoric de altfel, ne semnaleaza posibilitatea de a fi in pragul unuia din acele momente din istorie in care o motivatie meschina a puternicului zilei poate produce mari rasturnari in societate. Iar istoria este plina de astfel de momente. Imi vine in minte unul din secolul XVI cand un monarh voia doar sa divorteze, si pentru ca Biserica Catolica nu I-a permis, au urmat ani de teroare, pentru ca in final sa reuseasca sa produca primul „Brexit” :) . Desigur, pastrand proportiile, in linii mari, cam asta este ideea si sunt sigur ca autorul ne-ar putea spune mai multe pe aceasta tema.

 17. Indivizi care sunt dispusi „sa moara cu tara de gat”…Pentru ei, cei 27 de ani de la caderea lui Ceausescu nu inseamna nimic, ei lucreaza intr-o logica (!) ATEMPORALA !…Daca ar putea, AR ADUCE DIN NOU MINERII IN BUCURESTI !…..

 18. Cu un parlament in care penalii stau neatinsi, partide sunt conduse de corupti si o coruptie cvasi-generalizata la nivel de administratie, etc. Ro nu are nici o sansa de a schimba lucrurile.
  In Ro ar trebui introdusa sharia (taierea capului si a mainilor hotilor) pentru vreo 20 de ani si apoi poate frica va elimina furtul.
  Somn usor Ro, psd lucreaza pentru tine

 19. Domnule profesor Boia,
  Cu tiot respectul cuvenit, mi-e teama ca minimizati cu buna stiinta pericolul demersurilor unui borfas calificat si confirmat, caruia cu greu îi pot scrie numele : DracNea !
  Acest individ penal nu vrea „doar” sa scape de puscarie ! El urmareste sa îngenuncheze justitia, sa o umulieasca si sa conduca autocratic (ca sa nu spun dictatorial) România. Toate actiunile lui din ultimii 8-9 ani confirma aceasta. Nu mi-as dori sub nicio faorma ca spuseler mele sa se adevereasca, dar sa nu dea Domnul sa-l scapam din frâu, ca jale va fi !

 20. Cam despre asta e vorba, un partid de „tovarasi” incalecat de unul care are o singura preocupare: sa scape de pirnaie. Stiam asta si inainte de alegeri asa ca felicitari votantului roman pentru treaba bine facuta!

 21. Este adevarat ca scopul lui este sa scape de puscarie. Tot la fel de adevarat este faptul ca pentru a realiza acest lucru, modelul de dictatura instaurata in partidul lui va incearca sa-l instaureze la nivelul intregii tari. Daca reuseste, va scapa de puscarie. Dar se va multumi cu atat? Credeti ca se va mai da jos din varful piramidei? Ma indoiesc……

 22. Domnule profesor, aveti dreptate, dar daca ar fi doar atat, nu ar fi mare lucru. Vedeti, au mai comentat si altii mai sus, mica dorinta a lui Dragnea de a scapa de inchisoare se poate infaptui cu o lovitura bine aplicata justitiei si cu subordonarea ei. Odata pierduta independenta acestei puteri din stat, drumul spre o dictatura gen Orban sau chiar Erdogan este mult nivelat. Vedeti, deja Tariceanu si-a asumat un discurs usor anti EU, pro-Brexit, agentiile de presa rusesti sunt in delir si il preiau, dand titluri gen Romexit. Exista o proaganda destul de subtila, dar foarte vizibila contra corporatiilor occidentale si aceasta este intretinuta nu doar de siturile pro-ruse, dar si de situri pro-PSD. Daca nu ar fi fost contextul international, as fi fost linistit, dar acum sunt foarte ingrijorat de viitor si pentru prima data dupa 90, am in vedere si optiunea emigrarii daca Romania va fi pe cale sa adopte o dictatura mascata ca in Ungaria si daca se va inteti discursul anti-european. Pana atunci, ne vedem in piata!

 23. Dupa cum se vede treaba, nu este doar metoda lui Dragnea. El este doar reprezentantul marii mase de hoti si jefuitori ai tarii, care a avut curajul sa actioneze direct.

 24. Felicitari d-le profesor pentru finetea mesajului si atitudinea civica demonstrata.
  Totusi „ca si „continuare, v-as sugera sa ne mai delectati cu un articol intitulat „Cum sa scapi de Dragnea” si sa nu fie metoda istorica , ci una mult mai sociala.
  Respect

 25. De-ar fi doar atat!
  In fond vorbim nu doar de PSD-istii executivi care scapa de abuz sau de Dragnea care scapa de dosar.
  Base canta si el la acelasi instrument :P
  „Subiectul este abuzul în serviciu. De ce un om trebuie băgat în puşcărie pentru că a făcut o eroare? Trebuie recuperat prejudiciul, nu condamnat la puşcărie. Nu e nevoie să faci din actul adminsitrativ o cauză de Cod Penal.

  Citeste mai mult: adev.ro/ol1kl5
  Pai cum? E o „eroare”, un fleac sa incalci legea cu stiinta, din postura de functionar public,sa provoci o vatamare grava, certa si efectiva basca alte mizilicuri, ingradirea unor drepturi, cam de orice fel.
  De ce credeti ca e batalia asa apriga? Doar pentru Dragnea? Nooo….orice trepadus de la primaria comunala are liber la nefacute si, va spun din experienta, si pana acum neglijenta si abuzul erau la ordinea zilei(cine va raspunde cand nu se convoaca comisiile pentru evaluarea pagubelor la inundatii? Fara de care nu primesti despagubirea, desi esti asigurat?Nu ca pana acum s-ar fi convocat la minut, „trebuie sa faci frumos” oricum, dar mai puteai sa reclami pe ici pe colo) De-acum incolo o sa ne rada-n nas cu legea-n mana! O intreaga armata de natarai publici,de toate culorile politice, beneficiaza de asta..si o stiu foarte bine! Astia-l sustin pana-n panzele albe.

  • E directiva Uniunii Europene, dle @ MirceaM, nu a lui „Base”; el o cunoaste si va anunta si pe dvoastra, ski pe mine si legiuitorii ca trebuie aplicata.

 26. cum să fii președinte al Camerei Deputaților cu o condamnare definitivă?
  Legea permite? Ok, mare este grădina Raiului

 27. Dle Lucian Boia sa va traduc eu ambitiile lor asa cum le secreta mintea lor vulgara:

  ” Le dam acum „la matz” cat mai mult si in cateva luni ii incalecam de tot . Atunci puerea judecatoreasca se va supune, presedintele va fi intrun acvariu si noi vom face ce vom dori cand vom dori. Vom ramane in Nato cum sunt si turcii si daca-l accepta pe Erogan maine poimaine pe o Le Pen o sa ne accepte si pe noi si daca nu Rusia este colea la doi pasi ” Sunt romanii dispusi sa mai moara ca sa impiedece asa ceva? Eu cred ca nu …

 28. Bun comentariul,dar lipseste partea cu Iohannis,care tot pentru a scapa de urmarirea justitiei,lupta pentru un alt mandat. Metoda e mai „nemteasca”, dar scopul acelasi. Daca sunteti onest,dle profesor,reconoasteti. Daca,nu…nu. Cu respect,Alexandru

 29. Pai asta vrea sa fie o satira, dar vrand-nevrand spune adevarata situatie. Intamplator il cunosc personal pe D-nul Grindeanu. Este un tanar inteligent, ambitios, cult si cu multa dorinta de a face ceva bun pt. noi toti. Dar nu cred ca stia in ce se baga si mai ales cu cine se inhaiteaza. Sunt convins ca daca stia cine este cu adevarat al lui ,,binefacator,, nu mai mergea la Bucuresti si ramanea viceprimar al Timisorii.

  • Ma iertati dar suzele pe care i le gasiti lui Sorine (asa i se adresează public Dragnea primului ministru) nu prea tin. Tânăr ești la 20 ani. La 43 ani ești matur și ar trebui sa știi ce faci și cu cine te însoțești. Dacă descoperi ca te-ai înhăitat cu niște banditi, te despărți de ei sau chiar te duci la politie.
   Sorinel este din același aluat ca și restul clinici pe care o reprezinta. În 10 ani va dezvolta și nesimțirea lui Dragnea si va fi prea târziu să-i mai găsiți scuze. Un ministru din cabinetul sau și-a dat demisia. Ce-l împiedică pe Dorinel s-o facă?

 30. Nu cred ca dragnea liviu – infractor condamnat pentru frauda electorala – e tocmai modest si doreste doar sa scape de judecata/pedeapsa. Nu vad de ce ar fi fraudat alegerile, asumandu-si inclusiv riscul de a fi condamnat. Cred ca razboiul cu justitia nu se rezuma la condamnarea sa prezenta sau la cele viitoare.
  Miza e alta: ca justitia sa nu mai poata fi niciodata independenta (nu ca acum ar fi…), indiferent cine vine la putere! Altefe, spus: vinovatii sunt doar aceia care nu adera la „valorile” clasei aflata la putere.
  Vinovatia sau nevinovatia se vor imparti discretionar, la fel ca galetile electorale.

  Asta nu e tot: Am auzit ca ANAF angajeaza masiv, la fel si alte institutii ale statului legate mai mult sau mai putin de putere. Evident, pe spaga. Merge vorba ca pentru un post de inspector, spaga e 5000 eur. Ca sa dai respectiva spaga, ai nevoie de „recomandare” de la cineva „de-ncredere”.
  Asta se-ntampla acum! Cand vor vedea ca nu au de unde sa-i plateasca, vor aduce un guvern asa-zis „tehnocrat”, pe care sa dea vina, asa cum au facut cu dl Ciolos! Evident, guvern care nu va putea face nimic, fiind legat de maini si picioare, cu personaje „impuse” la toate nivelurile de asa-zisa clasa politica, reprezentata de borfasii penali din parlament.

 31. Va multumesc mult d-le profesor pentru luarea de pozitie pe care ati exprimat-o acum cand este nevoie mai mult ca oricand sa se faca auzite parerile acelor valori care pot contribui substantial la procesul de maturizare al populatiei acestei tari in devenirea sa ca natie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Lucian Boia
Lucian Boia
Istoric, nascut in 1944 in Bucuresti. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, s-a remarcat prin lucrări teoretice privitoare la istorie şi la imaginar şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii (de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie). A adus, de asemenea, noi interpretări privitoare la istoria Occidentului, a Franţei şi a Germaniei.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro