luni, ianuarie 25, 2021

Cum vrea să profite electoral d-na Dăncilă de tragedia de la Caracal

Tragedia de la Caracal, moartea cumplită a adolescentei Alexandra Măceșeanu, dar și relevarea în adevărata ei lumină a impotenței instituțiilor Statului român, fie ele STS, Procuratură, Minister de Interne, Poliție, i-au stricat planurile de week end, doamnei Viorica Vasilica Dăncilă.
Doamna 3 în 1, premier, președinte de partid și candidat la prezidențiale din partea PSD avea pe agendă vizite de lucru. Nu, scopul acestora nu era ca premierul României să vadă cu ochii proprii care e situația actuală din țară (situație care, din păcate, nu e deloc bună, în ciuda a ceea ce susțin prin talk-show-uri tot mai agramații comunicatori ai PSD), ci cât e ea de susținută de organizațiile din teritoriu în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie. Doamna Dăncilă plănuia să se întâlnească cu activul de partid din teritoriu, să îi traseze sarcini, să îi oblige pe șefii organizațiilor județene să semneze angajamente de fidelitate. De supunere totală. Fapt ce dovedește că între ea și Dragnea, cel aflat acum la pușcărie, nu e nici cea mai mică diferență.
Obligată să rămână la București, să lase impresia că se implică, să arate lumii că ține bine lucrurile în mână, doamnei Dăncilă i-au trecut prin cap tot felul de idei grație cărora să își fructifice electoral cantonarea în Palatul Victoria. Aceasta în pofida faptului că a lansat un apel ca nici un partid politic să nu încerce fructificarea electorală a tragediei. Doamna V.V. Dăncilă a anunțat că se gândește la inițierea unui referendum al cărui obiect ar fi consultarea populației în privința înăspririi pedepselor aplicate pedofililor și violatorilor. Puțin contează că doamna Dăncilă nu are, din poziția ei de prim-ministru, dreptul legal de a face asta. Constituția pe care a jurat la învestire și pe care nu o cunoaște (dar ce știe doamna Dăncilă în afară de a se rățoi și a-și elimina adversarii politici din partid?) i-o interzice. Contează efectul electoral.
Vorbele acestea în gura creației politice a banditului Dragnea Nicolae Liviu sună, vorba lui Petre Roman, “ca dracu’”. Ce își închipuie, de fapt, fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un biet liceu de mâna a doua din Videle? Că avem memorie scurtă, că nu ne amintim că parlamentarii partidului al cărui președinte executiv a fost până la arestarea lui Dragnea d-na Dăncilă au votat din ordin politic emascularea legilor justiției și aceasta doar spre a-i face scăpați pe Dragnea și pe alți pesedei de aceeași joasă speță, dar și pe Tăriceanu și alți politicieni de prin alte partide prinși că încalcă legea?
Că am uitat că același Dragnea își cerea iertare infractorior din pușcării? Acum are, din fericire, tot timpul din lume să își ceară iertare sie însuși.
Că numitul Toader Tudorel, ministru al Justiției în guvernul condus chiar de ea, de gureșa V. V. Dăncilă, a inventat proiecte legislative, printre care și Legea Recursului Compensatoriu, toate croite în favoarea infractorilor?
Că numita Dan Carmen, mare sculă prin PSD, până acum vreo două săptămâni ministru de Interne în același guvern condus de d-na V. V. Dăncilă, a compromis nu doar Jandarmeria pe care a subordonat-o complet și nerușinat intereselor PSD, ci și Poliția Română în fruntea căreia a numit tot felul de incapabili care, spre a se menține în posturi, îi executau fără să crâcnească ordinele ticăloase?
Că la cererea expresă a lui Dragnea, Tăriceanu și a altor astfel de inși complet iresponsabili, au fost tăiate bugetele feluritelor servicii de informații, dar și bugetul STS, aceasta în numele luptei imaginare,inventate împotriva Statului paralel?
Că Ministerul Educației, condus pe rând ba de Liviu Marian Pop, ba de un oarecare Popa-Pamblică de la Suceava, acela susținut, spre rușinea lor, de o liotă de rectori, ba de d-na Ecaterina Andronescu, s-a făcut că nu observă câte ilegalități se consumă la Academia de Poliție, cea care îi pregătește pe cei care nu au știut nici măcar Constituția ce le dădea dreptul de a intra fără mandat în casa inculpatului Dincă?
Că Secția Specială pe care d-na Dăncilă nu vrea să o desființeze cu nici un chip a dus la timorarea procurorilor, furnizând însă deopotrivă justificări tembele unui procuror de slabă calitate așa cum se dovedește a fi fost dl. Cristian Popescu, apărat în cel mai dezonorant chip cu putință de o așa-zisă asociație a magistraților?
Degeaba vorbește mai ceva ca Miorița acum d-na Dăncilă. Vorbele ei perverse, ticăloase nu conving pe nimeni. E clar pentru orice om cinstit din România că nu există nici cea mai mică urmă de bună credință în tot ceea ce face și zice d-na Dăncilă. Că ea, guvernul și partidul pe care le conduce trebuie să plece. Spre a se da o șansă reconstruirii, salvării României.
P.S. Un post de televiziune a difuzat aseară o captură de la CExN al PSD din după-amiază aceleiași zile. Numita Dăncilă Viorica Vasilică, dintr-o imensă eroare a istoriei premier al României, spune că moartea Alexandrei ar fi fost pusă la cale de Servicii spre a i se compromite ei șansele la Prezidențiale. Dacă respectiva captură e reală, nu mai am nici o îndoială. Între Viorica Vasilica și pseudo-polițistul Viorel Vasilică, un fel de complice al monstrului Gheorghe Dincă, nu e nici cea mai mică deosebire. Numita Dăncilă Viorica Vasilica trebuie să părăsească în regim de maximă urgență Palatul Victoria.


Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. acum e momentul sa arate ce poate, si-a zis tzantzica vv dancila, si a intrat prompt in regim turbo, devenind periculoasa, fiindca nu-i in stare sa conduca nici macar o trotineta

    in momente deosebite iese arama din om, la suprafata

  2. Dacă ar fi DOAR ea, ar fi OK: n-ar sări de 10% la prezidențiale, la cât de deșteaptă e. Problema e că, cel mai probabil, a fost „preluată” și-atunci nu prea se cunoaște direcția în care va fi folosită. Turma de votanți împrăștiată a PSD-ului poate juca un rol important în turul 2. Barna a înțeles probabil că Johannis (cei din spatele lui) își dorește o pace cu PSD-ul, pe baze de „omenie” (ideologice n-are cum) și „bun-simț”. Între timp, cățeii hăitași din presă încearcă să lege de coada USR-ului cutia de conserve a „neomarxismului”. Barna a făcut foarte bine mișcarea de a fura startul pentru prezidențiale pentru că Cioloș ar fi putut veni cu idei mai puțin pro-americane și mai mult macron-europene. Pentru că aici se joacă, iar la alegerile următoare Dăncilă sau Pleșoianu nu contează, sunt doar clovni de întreținut atmosfera până când cineva se va încumeta să preia cartoful foarte fierbinte al guvernării. O pace PNL – USR-Plus va face din PSD o fosilă (cum de fapt și e: o carcasă vopsită roșu și social-democrat în interior cu interlopi neo-feudali).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

Navalnîi a fost judecat în secția de poliție. Doar pe vremea lui Stalin se mai putea întâmpla așa ceva. Interviu cu analistul Armand Goșu

Duminică seara, la revenirea în Rusia, Aleksei Navalnîi a fost arestat, la punctul de control al pașapoartelor, din...

Democrația este pentru zei. Nu trebuie să ne surprindă faptul că oamenii nu o pot menține

„De ce eșuează democrațiile?” Am auzit această întrebare de multe ori în ultimii ani, în cărți, în paginile de...

O variantă modernă a poveștii cu vulpea bearcă: „Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a calculat că mai avem circa 60 de...

Dacă ați fi participat în iulie 2015 la lucrările Conferinței dedicate Anului Internațional al Solurilor, desfășurate în Colorado sub auspiciile Organizației pentru...

Parada dascălilor

Prin 2004 – 2005 mergeam mult pe munte cu un amic care se credea foarte deștept. Poate și era; poate. Eu tot...

Radiografia dezastrului industriei energetice românești în 10 ani

Cifrele nu mint, sunt luate din site-ul Transelectrica și puse în tabele și grafice pentru a trage concluziile. Am extras datele SEN...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.