sâmbătă, februarie 4, 2023

Deșteaptă-te, Române!

Începând de vineri seara, am citit, în repetate rânduri, transcrierea declarației de vineri, de după ședința CEX, a președintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Am privit de mai multe ori înregistrarea video a acesteia.
Am încercat să fiu atent nu doar la mimica celui care își da silința de a poza în învingător nu doar la capătul unei ședințe oarecare, ci în războiul deschis împotriva ideii de democrație în România, împotriva României însăși, ci și la figura inșilor și inselor care stăteau strâns uniți în jurul penalei lui persoane.
Nimic mai înspăimântător decât această poză de familie. A unei familii decervelate, descreierisite, congenital proastă, însă hotărâtă, pregătită ca, începând chiar de săptămâna viitoare, să se arunce cu forțe mult sporite în războiul împotriva țării și a instituțiilor sale democratice. Să anuleze, chiar prin forță, însăși esența democrației parlamentare, să facă abstracție de protestele Opoziției (spre dezonoarea ei, Jandarmeria îi stă, necondiționat, la dispoziția, precum o făceau, în Epoca de Aur,Miliția, Armata, Securitatea) ale societății civile, ale organismelor internaționale, ale formațiunilor politice surori din Partidul Socialiștilor Europeni, ale feluritelor organizații profesionale ale magistraților. Și aceasta doar fiindcă poate. Poate să încalce, crede ea nepedepsită, orice regulă din specificul conduitei politice civilizate, europene. Poate să arunce la coș tot ceea ce înseamnă bunul simț și demnitatea unei națiuni numai și numai spre a-i îndeplini poftele și ordinele șefului. Prăpădul nu înseamnă nimic dacă el înseamnă prețul pe care va trebui să îl plătească o națiune pentru salvarea PSD-ului și a lui Dragnea!
M-am uitat, cum spuneam, cu maximă atenție la figura d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Figura unui măcelar de profesie care tocmai a primit din partea celor care îl înconjoară, a calfelor și ucenicilor domniei-sale, care nu mai știu cum să și exprime supunerea și admirația față de ilustra lui persoană, scrisoarea, firmanul care îi dă dreptul ca, în numai câteva zile, să măcelărească România.
Respectivul drept este scris negru pe alb. A luat forma unei Declarații pe care a CEX al PSD a adoptat-o la finele ședinței sale de vineri. Prost, iresponsabil gândită, incalificabil redactată, cu impardonabile greșeli gramaticale, simptomatică pentru nivelul intelectual zero, pentru gradul de inteligență scăzută, pentru pregătirea școlară aproximativă ale celor care compun astăzi conducerea Partidului Social Democrat din România.
O declarație care întărește zicerea că cine gândește prost scrie în consecință.
Partea îngrijorătoare este că, așa după cum s-a putut lesne deduce din filmul întâmplărilor de vineri, vom avea de acum încolo parte nu doar cu faptele iresponsabile ale unei mase care nu gâdește și numai execută. Ci cu acțiunile unei organizații devenită una de natură criminală.
Începând de luni, orice pare a deveni posibil în România. Săturat de însăși ideea de opoziție, pe care oricum nu o prea băga nici până acum în seamă, PSD se arată dispus să purceadă la acțiunea nebunească de a adopta, prin Ordonanță de urgență, la pachet modificările la legile jusțiției, la Codurile penal și de procedură penală. Probabil că tot de săptămâna viitoare, pe ultimii metri ai sesiunii parlamentare ordinare, coaliția PSD-ALDE va declanșa mecanismul în vederea suspendării și, mai apoi, a demiterii președintelui României, dl. Klaus Werner Iohannis.
Dl. Liviu Dragnea și-a numit, fără nici cea mai mică urmă de jenă, dușmanii. Statul paralel pe care tot bate monedă coaliția de un an și jumătate încoace, înseamnă Iohannis, Kὄvesi și, începând de vineri, directorul SIE, dl. Eduard Hellvig. Dragnea nu a lăsat nici cea mai mică urmă de îndoială. Până acum ar fi fost din cale afară de îngăduitor, de acum încolo, gata. Va declanșa Jihadul. Susținut de conducerea partidului, de clanul criminalilor deocamdată în retragere și în rezervă, însă pregătit a pune oricând și la semnul Comandantului suprem mâna pe armă, susținut de pușcăriașii cărora le-a cerut iertare, dl. Dragnea va trece prin foc și pară România. O va transforma într-un veritabil câmp de luptă. Luptă la capătul căreia praful și pulberea se vor alege din țară. Nu vor rămâne decât el, Iordache, Olguța, Plumb, Fifor, Dăncilă. Și alte arătări hidoase asemănătoare. Plus propagandiștii Chirieac, Gâdea, Pieleanu, Roșca-Stănescu.
Planul acesta nu doar abominabil, ci, cum spuneam, criminal de-a dreptul, poate fi zădărnicit doar de mobilizarea exemplară a oamenilor cinstiți din România. Urmează săptămâni de foc.
Deșteaptă-te, Române!

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. Eu red ca nu va fi OUG ci asumare de raspundere pe Codul Penal ,
  In cadrul operei de desteptare a natiunii ar trebui pregatite planuri de rebeliune in contextul unei asumari.
  Mie mi-a facut o excelenta impresie tanara care a participat la protestul din Parlament – am citit ca e manager si ca o chiama ANGI
  Ea ar trebui sa fie desemnata si pentru urmatoarea luare cu asalt a Parlamentului – pentru ca acolo se va da batalia decisiva.

  • „Ea ar trebui sa fie desemnata si pentru următoarea luare cu asalt a Parlamentului…”

   Nu va lua nimeni cu asalt Parlamentul, fiți liniștit, dl Dragnea rămâne deocamdată în funcție, chiar dacă până și aliaților maghiari li s-a făcut lehamite de el.

   Dar, membrii parlamentului cu alte opțiuni decât cele pentru furtul din averea publică (pentru că unii cetățeni, crezând că România este o cât de firavă democrație, au îndrăznit să aibă opinii diferite de cele ale Conducătorului suprem) au fost împiedicați să vorbească în comisii, ori la tribuna Parlamentului. Coaliția PSD-ALDE-UDMR a adoptat amendamente la legi extrem de importante fără a permite nu dezbatere, ci nici măcar exprimarea opiniilor Opoziției. În cazul acesta, oamenii și-au exprimat opiniile pe holuri, alături de invitații lor.

   Desigur, în scurt timp, pe principiul „ciocu’ mic, acum noi suntem la putere!” (de fapt au fost tot timpul, înainte și după 1989), va fi adoptată o lege „A Adevărului și Consensului Național” prin care jurnaliștii care au alte opinii decât PSD-ALDE-UDMR vor fi trimiși de jandarmi cu duba direct la poliție, împreună cu ziariștii germani, dar acum, cât au mai putut vorbi, au vorbit în Casa Poporului.

   Fiți liniștit, este pentru ultima dată când ați văzut-o pe Angi în parlamentul României…democrația românească (atâta câtă a fost) moare treptat împreună cu cea din Turcia, Rusia și din alte state cu regimuri autoritare. Se zăresc vremurile în care platformele care conțin exprimări libere ale cetățenilor precum aceasta vor fi disponibile doar clandestin, la adăpostul anonimatului total, ori accesul dinspre patria noastră va fi total blocat.

 2. După umila mea părere, articolul privind abuzul în serviciu este suspendat din 31 iulie 2016. În februarie 2017 a funcționat câteva zile OUG 13/2017, apoi a fost abrogată. Nu cred că Dragnea menține această stare de confuzie. Cred că sunt niște decidenți în spate, care vor adâncirea conflictului cu U.E. pe de o parte și adâncirea haosului legislativ, creșterea pescuitului în ape tulburi, pe de altă parte.

  Legea 47/1992 cu modificările ulterioare (https://www.ccr.ro/Legea-nr-471992)

  Art.31. – (1) Decizia prin care se constată neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe ori a unei dispoziţii dintr-o lege sau dintr-o ordonanţă în vigoare este definitivă şi obligatorie.
  (2) În caz de admitere a excepţiei, Curtea se va pronunţa şi asupra constituţionalităţii altor prevederi din actul atacat, de care, în mod necesar şi evident, nu pot fi disociate prevederile menţionate în sesizare.
  (3) Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pune de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept.
  (4) Deciziile pronunţate în condiţiile alin.(1) se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţei care a sesizat Curtea Constituţională.
  (5) În cazul în care la data comunicării deciziei Curţii Constituţionale potrivit alin.(4) cauza se află pe rolul altui organ judiciar, instanţa comunică acestuia decizia.

 3. PSD este o asociatie ca oricare alta (adica privata) si exista in Romania sute chiar mii de astfel de asociatii private care sint impotriva celei cu numele PSD si care lupta împotriva acesteia în fiecare zi. Spun ca si Johannis, nu mi-e frica! Stiu ca nu sînt singur si de aia nu mi-e frica de Jihadul lui Dragnea. Chiar sînt pentru declansarea acestui razboi pe care sînt sigur ca-l voi castiga pentru ca am strategia castigatoare, am armele necesare si resursele necesare, umane si materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro