marți, decembrie 5, 2023

Dragi tovarași…

Scrisoare deschisă către

Șerban Nicolae, Călin Constantin Anton Popescu – Tăriceanu, Mihai-Viorel Fifor, Teodor Viorel Meleșcanu

Dragi tovarăși,

Din decembrie 2016 distrugeți România și alungați cetățenii ei, îi dezbinați, despărțiți nepoți de bunici, copii de părinți, folosindu-vă mișelește de nevoile lor de siguranță și de decență, distrugeți economia acestei țări, ruinați învățământul și sănătatea, ați dat peste cap sistemul juridic, făcându-l fără noimă. Ați imobilizat justiția și intimidați magistrații prin secția voastră abuziv înființată și condusă (tot abuziv) de incompetenți, care nu sunt buni nici măcar să scrie o întâmpinare, darămite un rechizitoriu. V-ați pus toți ignoranții în funcțiile cheie ale tuturor instituțiilor statului, ca să faceți voi ce vreți pentru că, nu-i așa: ”puteți!”. Ați mințit și continuați să-i mințiți cu nerușinare și cu foarte, foarte multă aroganță, pe cetățenii acestei țări că le va fi bine.

Dar de departe, cel mai mare rău dintre toate relele pe care le-ați făcut este faptul că ați alungat românii din țara lor, în loc să-i aduceți înapoi și să-i păstrați acasă și iată, vă cuprinde mirarea că au votat, în 26 mai, sute de mii de oameni împotriva voastră (sunt în jur de 4 milioane de cetățeni fugiți de acasă, 17% din populația țării-și cu siguranță numărul lor este în creștere, ce vă mirați atât ă dintre aceștia au venit câteva sute de mii?).

După toate acestea mai aveți curajul sau îndrăzneala să spuneți bazaconii despre oamenii aceștia care nu vă mai suportă fețele și faptele și vorbele și promisiunile și au fugit în lumea largă înfruntând, ei știu câte neajunsuri și disperări?

Mai aveți curajul să spuneți ceva despre ei după ce i-ați bătut pe 10 august 2018 în Piața Victoriei și i-ați gazat pentru că erau împotriva voastră? Ați dat vina pe ei pentru faptele bătăușilor, pe care tot voi i-ați plătit (ce păcat că nici unul nu are conștiință ca să spună adevărul). I-ați plătit ca să creeze diversiune (vă cunoaștem metodele, din iunie 1990).

Cât de puțină logică și educație să ai ca să scoți pe gură inepții de genul: au venit cu autocarele din secție în secție și au votat de multe ori, au falsificat voturile din 26 mai, cozile de la secțiile din diaspora nu sunt reale. Nu mai știți pe cine să dați vina așa este? Cred că sunteți bolnavi de boli mintale grave(plus de grandomanie și egocentrism) și trebuie să sfârșiți toți internați ( într-unul din spitalele acelea pe care voi ați promis că le modernizați și nu ați făcut-o -deoarece erați un pic ocupați cu distrugerea statutului român. Ar trebui să fiți condamnați să mâncați și mâncarea aceea delicioasă-o bucată de salam cu un biscuit și un măr toată ziua- și noaptea să vă gâdile niște gândaci sau niște șobolani pe la piciorușele voastre manichiurate.)

Am niște vești pentru voi tovarăși. În diaspora s-a votat pentru că:

 1. Oamenii nu au plecat din țară de plăcere, ci din cauza voastră
 2. Cum ar fi putut ei să voteze pentru voi, devreme ce vă urăsc din toată ființa lor
 3. Cum ar fi putut să voteze la secții multiple când erau atât de mari cozile încât abia reușeai în 5 sau 6 sau 8 ore să te apropii de secția de votare, mulți nu au reușit nici măcar să vadă clădirea unde trebuiau să voteze, ce să mai vorbim de vot
 4. Se vede treaba că voi ori habar nu aveți, ori vă faceți că nu știți, dar orice persoană care votează este înregistrată imediat(nu nume și prenume, cnp) direct de la intrare, în sistemul electronic național, datele sunt trimise instantaneu deștepților, și s-ar vedea imediat că acea persoană a votat în altă parte.
 5. Cine ar fi putut să construiască artificial cozile de la vot? Cine stă ca prostul în ploaie, în soare, cu copiii după el ore întregi, nemâncat, doar să voteze? Chiar crede cineva că românii s-au fotografiat cu cozile de la alte evenimente? Și asta în sute de secții de votare? Dar sunt martori. Îi aduceți pe toți să vă confirme? Nu ar fi rău, iată, o idee buna. Câteva sute de mii de emigranți români să facă o vizită la Parlament.
 6. Vorbeați de niște autocare: aduceți dovezi să le vedem că le mânânc chiar dacă nu sunt din ciocolată. Aduceți dovezi ca au existat autocare cu oameni care făceau turism electoral-așa cum insinuați. Nu veți aduce dovezi pentru că nu aveți și nici nu le puteți falsifica pentru că nu pune nimeni botul în Occident la faptele voastre de corupție.

Parcă nu vă vine să credeți nu-i așa, că există și oameni cărora le pasă de țara lor, de oameni, de viitorul celor rămași acasă, dar și de viitorul lor. Și surpriză: acești oameni sunt și neplătiți.

Votul din 11 iunie din Parlament, al vostru și al colegilor voștri, pentru păstrarea tovarășului Meleșcanu la Externe, este o palmă peste obrazul fiicei mele și a celor care nu au apucat să voteze, deși și-au petrecut o zi întreagă așteptând să le vină rândul să-și exercite un drept pe care Constituția îl acordă cetățenilor săi de drept, prin naștere.

Și mai am o veste pentru voi tovarăși. Iată care este lista responsabililor, juridic vorbind, pentru votul nefuncțional din diaspora sau pentru o fraudă electorală:

 1. Biroul Electoral Central, respectiv Autoritatea Electorală Permanentă
 2. Membrii Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activității de organizare a alegerilor (componența ei este, conform Hotărârii Guvernului nr. 101/2019: Președinte: Ministerul de Interne, Membrii: Președintele Autorității Electorale Permanente, Secretar de stat pentru ordinea publică din cadrul MAI, secretar de stat pentru relația cu instituțiile prefectului MAI, Reprezentanți ai: Secretariatului General al Guvernului, MAE, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății, Institutului Național de Statistică, Administrației Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale, Serviciile de Telecomunicații Speciale, precum și Reprezentanți ai Agerpress, Televiziunii și Radiodifuziuni Române, Reprezentanți ai societăților de distribuție și furnizare a energiei electrice)
 3. Ministerul de Externe, ca direct responsabil al organizării alegerilor în diaspora
 4. Guvernul, ca putere executivă, care putea și trebuia oricând să intervină.

Deci băieței, voi sunteți ăștia, voi sau oamenii voștri. Sunteți normali să faceți o comisie parlamentară ca să vă anchetați proprii oameni? Da, ridicolul sfidează în continuare logica.

Să nu uităm că absolut nici un membru dintre cei de mai sus, nu a insistat pentru a găsi soluții la problemele sesizate pe 26 mai 2019, dar nici nu au prevăzut aceste probleme, deși trebuiau și puteau să le prevadă (iată culpa). Și să nu uităm că voi sunteți cei care trebuie să răspundeți cu adevărat, nu pentru fraude electorale, pezevenchilor, ci pentru obstrucționarea dreptului de a vota. Să vă mai dau și traducerea acestei infracțiuni cu nume și ”pronume” (citat din prietena voastră de la Interne) și număr de infracțiune? Sau să ne amintim mai bine alte măsurile care s-au luat înainte de alegeri și cu ocazia acestora:

-mărirea secțiilor de votare din diaspora (fără însă a se menționa și practica de a reduce numărul cabinelor de vot din cadrul secțiilor, care a făcut să fie anulat de fapt, în mod real, beneficiul numărului secțiilor de votare). O mică paranteză: îmi pare sincer rău că nu am putut fotografia cabinele de vot din cele două secții din Nürnberg -erau niște cutii din carton(de genul celor în care se cară bananele la supermarket), taiate și franjurate din pricina probabil a instrumentului de tăiat neșlefuit, cutii puse unele peste altele, peste care era aruncată o bucată de material. Acele ”cabine de vot”-oribile- nu cred să fi costat fiecare, așa improvizate, mai mult de 5 euro; deci ați spălat iarăși niște bani frumușei și la votarea asta!

-unele secții de votare au apărut cu adresele greșite, adresele fiind corectate cu o zi, cred, înaintea alegerilor;

– publicarea pe două buletine de vot diferite a întrebărilor de la Referendum-ca și când ar fi fost vorba de două referendum-uri diferite nu de unul singur(, fapt care de asemenea a redus din viteza de vot;

-reducerea numărului personalului din cadrul secțiilor de vot

-solicitarea unui personal străin pentru ”coordonarea” votului-la Nürnberg erau probabil oameni de la primăria orașului sau de la vreo firmă de securitate, care nu vorbeau decât limba germană-motiv pentru care unii români s-au înțeles dificil cu ei. Acești indivizi permiteau românilor accesul la secția de votare și numai după ce a sosit poliția au permis pătrunderea în sală a mai multor votanți și fluidizarea aglomerației.

-la alegerile din diaspora nu am văzut nici un observator extern. Ce s-a întâmplat cu ei?

-lipsa de comunicare, în ziua votului, prin intermediul mass mediei, a situației obiective la vot-în țară și în străinătate.

Pentru toată lumea s-a iscat aceeași întrebare: de ce la Referendumul pentru familie de anul trecut din octombrie s-a putut organiza un scrutin în două zile, iar pentru acest referendum nu s-a putut, având în vedere și faptul că au fost două evenimente electorale într-o singură zi, deci un motiv suplimentar pentru organizarea in două zile diferite scrutinul.

Aceasta era singura măsură reală care se putea lua de la bun început de către un executiv, de către o Autoritate Electorală Permanentă, dacă acestea aveau bună credință și erau instituții în sprijinul cetățenilor.

În realitate însă se știa foarte bine că prezența celor din diaspora va bate iarăși recorduri și s-au luat măsuri în consecință. Iară premeditarea faptei. Și ați mai avut un scop (pe lângă acela de a reduce numărul celor care au votat în 26 mai 2019 în diaspora): acela de a descuraja electoratul plecat la cules sparanghel-așa cum, în mare bătaie de joc, spunea un ”defunct” om politic, care a ieșit, mai ales din politică, așa cum nu și-a dorit: ”ca un prost”.

Și mai am o veste bună pentru voi de data asta. Problema legată de organizarea alegerilor în diasporă este însă mai complicată decât pare și organizarea defectuoasă va avea desigur consecințe, deoarece statele pe teritoriul cărora s-au desfășurat aceste alegeri, care au pus la dispoziție spații și locuri suplimentare față de misiunile diplomatice, centrele culturale sau locațiile bisericești, nu vor mai dori probabil să-și ofere aceste spații statului român cu alte ocazii. Și asta datorită -tot- vouă!

Legat de teama sau de bucuria unora sau altora că românii ar fi descurajați să mai voteze, da, este o problemă. Eu personal nu voi putea fi descurajată de nimic ca să-mi exercit acest drept, dar probabil fiica mea de 21 de ani, studentă în Anglia, se va gândi de două ori dacă va merge la vot la sfârșitul anului, după ce a plătit suplimentar bilet dus întors Cambridge – Londra, și-a pierdut singura zi liberă din săptămână și a stat la o coadă kilometrică 6 ore inutil, deoarece la ora 21 nu reușise nici măcar să se apropie de clădirea unde se vota (ce să mai vorbim de vot), ajungând pe o ploaie torențială înapoi acasă aproape de miezul nopții, în vreme ce mama ei, adică eu, fierbea de îngrijorare.

Eu personal nu cred, tovarăși, cu câteva excepții, că românii din diaspora se vor lăsa descurajați de cozile și de umilințele prin care au trecut, pentru că eu îi cunosc pe acești oameni, fac parte din ei. Înălțimile lor arogante și autosuficiente trebuie să știe că arma celor plecați de acasă, pentru toate suferințele, discriminările, umilințele pe care le suportă zilnic departe de țara, de limba maternă și de familiile lor, dar și toate umilințele îndurate în țară, așadar singura noastră armă împotriva voastră este votul.

Și mai sunt multe motive pentru care românii merg la vot și nu votează cu PSD-ul sau coalizații cu acesta:

 1. Pentru că lor le pasă de țară și s-ar întoarce cu siguranță înapoi dacă lucrurile ar sta acolo altfel, dacă toți aroganții, autosuficienții și fufele vor ieși din viață și din politică luând cu ei toate cumetrele, cumetrii, plantate acolo, dar și cutumele și normele după care gândesc și acționează.
 2. Pentru că diaspora nu este manipulată de televiziuni publice, reușind să-și formeze o părere obiectivă despre situația din țară, atât despre situația economică cât și despre cea politică, ei fiind de fapt un real reper pentru românii rămași acasă.
 3. Pentru că marea majoritatea a celor plecați la muncă prin alte părți nu sunt nici securiștii foști, nici actuali, nici copiii acestora, cărora le aparțin azi marile orașe, marile afaceri, marile companii din România. Aceștia sunt oameni, de cele mai multe ori simpli, cu standarde de existență decente pentru ei și pentru copiii lor, sătui de nesiguranță, aroganță, corupție și mârlănie. Migrația nouă nu este despre bani!
 4. Pentru că mulți simt patriotic, și nicidecum naționalist, țara și ei știu altfel decât românii nepăsători din țară, că votul este o datorie de onoare; Votul este, printre altele, legătura lor cu țara.
 5. Pentru că votul reprezintă deseori flegma în fruntea ipocriților care au distrus România și din păcate și poporul său, indivizi direct responsabili pentru cea mai gravă migrație din România din toate timpurile.

Din păcate, românii din diaspora vor avea și ei aceeași problemă cu românii din țară care gândesc și simt la fel: nu există încă o opoziție puternică care să aibă o soluție.

Pe de altă parte, noi știm tovarăși care vă sunt intențiile. Știm că misiunea voastră este de a rupe românii de acasă de cei din afara țării, intenția voastră este de a pune bazele unui război fără sfârșit între unii și alții, acest război având o singură consecință și anume indiferența românilor din diaspora față de țara lor și ura celor rămași acasă pentru acești ”rătăciți”. O clasă politică de bună credință ar construi punți între cele două categorii, ar cunoaște foarte bine faptul că doar românii din afara țării vor mai fi capabili să ofere repere pentru societatea românească, fiind dintre puținele entități ale societății rămași teferi moral, în fața efectelor corupției.

”Acestea zise fiind spuse/scrise” vă lăsăm să visați și să faceți comisii peste comisii folosindu-vă de toate pârghiile pe care le veți avea la îndemână sau pe care le veți construi ca să ne umiliți pe noi, cei din Diaspora, mai rău și mai mult. Dar voi nu cunoașteți românul? Cu cât îl bați mai tare, cu atât el devine mai curajos și mai puternic.

Închei fără cuvenitul respect pe care, ca oameni de stat, ar fi trebuit să-l meritați, dar pe care, de la mine, nu-l veți avea niciodată.

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

 1. Bineee! Observație bună și variată, limbaj direct și strong -după cum merită inculpații, atitudine ce naste incredere in tinerii de azi care nu mai înghit gogoșile unor cocoțați în scaune nemeritate.
  Am mai incercat sa spun (dar limbajul meu nu a fost pe placul cenzurii, deci opinia nu a aparut), eu consider ca actulaul mod de organizare al politicii ( cu partide – care sunt de fapt niste gasti de interese personale, alegeri, comisii peste comisii, voturi, etc) NU mai raspunde cerintelor cetatenilor ( care vor echitate, transparență, simplitate/rapiditate) si sper ca tehnologia (de genul votului electronic) precum si consultarea mai larga si mai frecventa a populației (de genul referendum-ului, atat cu intrebari ce privesc problemele curente -ex: de ce aa ajuns capitala in faliment? , dar si cu calificative anuale acordate de cetateni conducatorilor sai, toate acestea facute electronic); eu as desființa partidele !
  Ati vazut vreun ministru a carui activitate sa fie analizata anual si sa fie sau nu confirmat in functie , asa cum sunt evaluati la locul de munca, anual, majoritatea celor activi ? raspunde material vreun primar pentru neindeplinirea obiectivelor planificate sau risipa fondurilor pe contracte inutile/supradimensionate ? (O sanctioneaza cineva pe Firea ca pavajul de la metrou Piata Unirii si Hanul lui Manuc e praf dupa nici 2 ani, sau pe Baluta de la sectorul 4 ca face gard de fier langa gardul viu, pe bd. Cantemir ? sau ca nu sunt paturi suficiente pentru arsi in spitale ?)
  Revenind la tovarasi, trebuie spus ca ei rectioneaza doar la frica, NU la vot, asa au fost ei educati la moscova; de aceea, SINGURA solutie este iesitul in strada, ATITUDINEA CIVICA, asa cum incercati si dvs sa recomandati!

  • 1) corect, nu direct
   2) pedichiurate, nu pedichirate
   Regret ca nu exista posibilitatea editarii textului dupa ce l-ai postat.
   Fara corectarea propriilor greseli, s-ar putea zice: Rade ciob de oala sparta.
   (Tastatura pe care scriu nu e setata pentru diacritice, dar sper ca se intelege.)

 2. „….dar probabil fiica mea de 21 de ani, studentă în Anglia, se va gândi de două ori dacă va merge la vot la sfârșitul anului, după ce a plătit suplimentar bilet dus întors Cambridge – Londra, …”==> am acelasi sentiment. Insa in decembrie ne gandim ca nu poate sa castige cineva din coalitia PSD=ALDE-PRO ROMANIA si vom avea de ales intre doi candidati buni pentru Romania (fie Iohannis-Ciolos, fie Iohannis-Barna). Oricum, trebuie sa ne asteptam din nou la cozi infernale si la piedici puse de actualul guvern. Eu personal voi vota din nou, aici in Bruxelles, pentru ca vreau sa fiu sigur ca va castiga omul potrivit care va lupta pentru Romania si care nu va mai accepta cu ochii inchisi orice prim-ministru sau ministru propus de niste penali. Este clar ca PSD-ul este in picaj , insa trebuie sa fim foarte ateti la Pro-Romania care ar putea sa redeina un fel de PSD vopsit pe afara. Asadar, cred ca votul din decembrie este la fel de important ca si cel din 26 mai.

 3. D-na Alina Dobre,

  Am citit cu atentie articolul dvs. si cred ca ar fi mult mai eficienta o actiune in justitie.
  Dvs., cu pregatirea si experienta profesionala pe care o aveti cat si prin faptul ca „În prezent angajată la o instituție publică București” ati putea conduce aceasta actiune.Rezultatele ar fi – cred eu – mult mai relevante si de efect in societatea romaneasca.

 4. Exerciții de stil pe lângă obrazuri groase, apel către lichele bogate și surde. Nu-i mai flatați, vă rog, atribuindu-le vreun plan malefic – ei n-au planuri, nici doctrină, au traistă.

 5. România, România
  scandează diaspora în Italia la meciurile de fotbal România –Franța, România-Anglia în Iunie 2019. Iannis Hagi junior e denumit de reporteri un superstar ca George Hagi senior 1990.
  Diaspora a fost întâmpinată la 10 August 2018 la București cu gaze și bâte de guvernul PSD&ALDE. Diaspora a fost împiedicată să participle la alegerile din 26 Mai 2019. Meleșcanu/PSD și externele și-au bătut joc de români la alegerile pentru PE.

  ….“… Din decembrie 2016 distrugeți România și alungați cetățenii ei, îi dezbinați, despărțiți nepoți de bunici, copii de părinți, folosindu-vă mișelește de nevoile lor de siguranță și de decență, distrugeți economia acestei țări, ruinați învățământul și sănătatea, ați dat peste cap sistemul juridic, făcându-l fără noimă. Ați imobilizat justiția și intimidați magistrații … „…

  Ce mai trebuie să se întâmple după violența la mineriadele lui Iliescu/FSN?
  Devalorizarea monedei naționale după eliberarea din naționalcomunismul ceaușist 1989 a păgubit enorm de mult locuitorii țării. Câtă pagubă mai pot face acești „tovarăși penali patrioți” locuitorilor țării?
  Rațiunea politică trebuie sa înlocuiască minciuna și hoția PSD&ALDE. Rațiunea politică se formulează în societatea civică. Rațiunea politică definește interesele locuitorilor, interesele României.
  Rațiune politică sau mitologie mincinoasă, ideologie izolaționist-naționalistă: România are de ales 2019/ 2020.

 6. Scrisoarea asta ar trebui trimisa poporului roman in primul rand, cel care a complicitat la toate nenorocirile de azi.
  Romanii i-au votat pe psd-isti, sperand la salarii grase fara sa-i priveasca ca nu exista surse pt acoperirea lor, ca productivitatea muncii nu a crescut ca sa justifice astfel de masuri impotriva legilor economice, ca inflatia se va duce in sus si ca in final puterea de cumparare o sa scada, ca se produc dezechilibre majore in economie.
  Acum incep sa simta pe spinarea lor nesabuinta votarii si apoi tolerarii acestor sabotori ai economiei nationale.

  Deja banii au inceput sa nu ajunga, astfel ca la Academia Romana se taie salariile, se trimit angajatii in concediu fara plata obligatoriu, se pensioneaza fortat personalul. Romanul doarme cum si-a asternut. Mi se pare o mare lasitate sa arunci vina doar pe politicienii care fac exact ce li s-a permis, fura si distrug. Responsabilitatea tuturor nenoroirilor se afla in primul rand in randurile electoratului apatic. Adica a permis sa se ajunga la acest point of no return si abia in ultima clipa ies la vot? Un pic cam tarziu. Restul UE, cel dezvoltat, nu a stat pe loc ci a avansat, adancind si mai mult haul dintre ei si Romania, tara care ar fi trebuit sa recupereze din decalaje, nu? Fiecare zi a fost una pierduta si apatia continua. Ar trebui in fiecare zi un 10 august..

 7. Romanii care i-au votat si ii voteaza pe pesedisti sunt doar cateva milioane, o minoritate care continua sa scada. Cei care vor un regim politic mai bun decat ce da PSD-ul sunt mult mai numerosi, asa cum au demonstrat-o alegerile europarlamentare acum si alegerea unui presedinte ne-pontist in 2014. Cu toate astea, minoritatea conduce majoritatea, exact ca in comunism. Raul de aici vine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Alina Dobre
Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Al. Ioan Cuza – Iași, 1995-1999, lucrarea de licență în dreptul penal român;
Studii postuniversitare Ludwig Maximilien Universität München- Drept comercial european și internațional, cu accent pe Dreptul internațional, Dreptul IT și Dreptul Mass- Media, 2007- 2008 Vicepreședintă a Societății culturale româno-germane Apoziția München (2005-2008) Membru fondator și secretar al ATORG- Asociația tinerilor ortodocși români din Germania (2008-2011).
În prezent angajată la o instituție publică București. Activități editoriale importante 2001 - „Persia Antică”, (Introducere în cultura și civilizația persană), Editura Arania, Brașov 2004 - Ludwig al II lea de Bavaria, Revista Tafrali Tulcea
2004 - Eseul despre gravura Melencolia I lui Albrecht Dürer, „Melencolia I“, publicat în revista „Dorul”, Danemarca, pag. 56-59 2006 - „ Aspecte ale ritualului”, revista „Apoziția”, München, pag.103-107
2008 – Poezii din ciclul „ Urme pe cuvinte“ și „ Botezul luminii“, Revista Apoziția, München, pag. 115-120
 2009 - „ Despre un drept fundamental”, revista „Apoziția”, München, pag. 107-109 2011- „ Trăirea pe interval”-gânduri despre emigrație, Revista „Spații culturale”, Anul IV, nr. 18, pag 66-67 2015 – ”Trăirea pe interval”, Editura Ideea Europeană

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro