sâmbătă, august 15, 2020

Ecaterina Andronescu a refuzat sa creasca salariile invatatorilor si educatorilor

Intre timp s-au  limpezit lucrurile cu educatorii si invatatorii trimisi la facultate.

A existat o sansa pentru ca 22.000 de educatori si invatatori sa-si vada crescut salariul cu 17%. In conformitate cu Legea Educatiei Nationale si a Ordinelor de ministru privind echivalarea experientei lor didactice cu functia de profesor in invatamantul primar si prescolar.

Efectul ar fi fost cresterea salariului cu circa 17%, trecand intr-o clasa de salarizare superioara, conform grilei de salarizare a bugetarilor.

Era necesar un simplu ordin de ministru, semnat de reprezentanta in guvern a social-democratiei, Ecaterina Andronescu.

Ei bine, Ecaterina Andronescu, ministra care a lacrimat adesea de mila si insuficienta salariilor si finantarii educatiei, n-a vrut sa semneze si, in consecinta, 22.000 de invatatori si educatori au ramas cu buzele umflate. Fara marirea de salariu la care aveau dreptul.

Mai mult, Ecaterina Andronescu i-a trimis pe toti sa faca o facultate, pe banii lor, pentru a mai da cateva zeci de milioane fabricilor de diplome. Ca si cum, la sfarsit de cariera, o invatatoare buna sau foarte buna ar putea adauga ceva la experienta deja acumulata, pentru ultimii cativa ani de cariera.

Aceasta a fost tratamentul pentru care au votat USL, posibil o buna parte dintre cele 22.000 de cadre didactice. Nici macar ce aveau dreptul, conform legii, n-au obtinut.

Unde este dna invatatoare grevisto-senator, Cristiana Anghel, gata sa-si dea viata pentru inlaturarea regimului Boc-Basescu? Are salariu de senator acum, a uitat de colegii si colegele pe care le caina in vara, pana la sacrificul final?

Asa se intampla, cand te vezi cu sacii in caruta politicii nu-ti mai pasa de altii.

USL isi da de la inceput arama pe fata. Nu-i vorba de promisiunile desantate din campania electorala, de care nici nu poate fi vorba. Dar nici cateva amarate de sute sau zeci de lei, cuvenite unor invatatori si educatori nu este de acord sa fie acordate. Ministrul sau, Ecaterina Andronescu, a refuzat marirea de aceasta de salariu cadrelor didactice indreptatite sa o primeasca.

Pentru un astfel de  tratament i-ati votat?

Distribuie acest articol

37 COMENTARII

 1. ce ti-e si cu androneasca asta….bine ca nu mai e ministru. sa-i oropseasca ea pe bietii educatori in halul asta.! rusine psd/pn/usl/, rusine ponta ! da-ti demisia ca nu esti in stare sa majorezi salariile bugetarilor cu 50% asa cum a facut boc …

   • de ce nu a facut-o boc?
    de ce nu a prins in bugetul ptr 2012 sumele respective? e doar profesor universitar …sau nu mai e?

    • @toma. Nu te face de ras (adica nu lua drept aur curat ce zice Abramburica sau A3). 1. Deja in 2011 erau 1600 deja echivalati/asimilati/recunoscuti. Asa ca s-ar putea ca instantele sa nu-i dreptate abramburicai. Deci pt. cei 1600 erau deja bani in buget (prima fisura in „logica” andronesciana) 2. Ordinul de echiv alare era datorat la 01.11.2012, adica la sfarsitul anului bugetar. Chiar daca le-ar fi platit pe loc (desi trebuiau decizii de incadrare etc) era vorba de 1/12 din 17% la 22 000, vreo catev amilioane fata de 3,4 MILIARDE de lei fond de salarii. 3. o fi numarand atomi dna ex-ministru (ba pe unii atomi chiar de mai maulte ori ca sa publice articole) dar cum a determinat ca 20 mil la 3,4 miliarde -cam 6 la mie- nu erau in buget???? PS. Rationamentul cu banii datorati la 1 dec, dar platiti la 15 Ianuarie l-ai aplaudat cand a fost enuntat de Ponta, deci era valid….

 2. Hahahahaha. S Vlaston, am impresia ca scrie pe d-ta vreo 20 de ani de opozitie. Aaaaaaaaaaaaaa? Dupa douazeci de ani, de S Vlaston. Frumos titlu de carte, deja experimentat. Succes de vanzare garantat.

 3. Eu chiar nu inteleg ce lege a adoptat PDL-ul pin asumare ? Pai daca educatoarelor si invatatoarelor (cu studii medii) li se pot echivala printr-o lege studiile superioare nefacute si sa ajunga ,,profesoare” ,de ce mie, profesoara ,nu mi se pot echivala prin lege conditiile sa devin ,,prof universitar” si, pe cale de consecinta, sa mi se mareasca salariul? Mentionez ca, criteriul valabil la dansele, indelungata experienta il indeplineac si eu (36 de ani vechime). Sau nu am inteles eu bine sau esye o chestiune anormala ?!

  • Bine punctat. Cum sa platesti omul in functie de competente, cand altii au hartii la mana? Iti dai seama unde s-ar ajunge daca am apuca-o pe calea asta?

  • Conform legii se poate echivala: daca indeplinesti conditiile minimale pentru a deveni profesor universitar poti ORICAND candida la un post de profesor universitar. Si te rog Loda sa nu insulti invatatoarele care au liceul pedagogic si care au experienta profesionala de zeci de ani. Ele sunt mult mai bune ca cele care au facut facultatea la Cantemir sau prietena ei Spiru Haret. Tu vrei sa platesti oamenii pentru diplomele pe care le au (adica in ziua noastra niste bucati de carton). Legea lui Funeriu, in mod just, voia sa plateasca oamenii in functie de calitatea lor.

  • Doamna,
   Mintile inguste au facut asta de nenumarate ori in scurta istorie postdecembrista
   (una din ele fiind in 1990 cind activistii de la STefan Gheorghiu mutati la Universitate la drept).
   Iar cind am spus ca nu e bine ca o singura lege sa regleze tot sistemul de invatamint, domnul Vlaston, fost director de liceu timp de 18 ani a sustinut ca nu am dreptate, ca atunci era nebunia cu fabricile de diplome si toti sareau la asta.
   Nu ca o iubesc pe Abramburica cu nimic mai sus decit Suzana Gidea, dar ceea ce a facut a fost sa scoata in evidenta lacunele legii.
   Prin extrapolare la legea adoptata prin asumare se poate ca maistrii sa devina ingineri, inginerii si ei profesori universitari, subofiterul de politie vajnic ofiter, sergentul major din armata locotenent, iar capitanul ajuns in prag de pensie colonel.
   In fond si la urma urmei cam asta e esenta clasei conducatoare de azi: diplome obtinute contra cost, o explozie a competentelor de la 1990, CV-uri in care nu e nimic inainte de 1989, dar numai diplome, doctorate si masterate de „Catania” sau „Standford” apoi. Acum exista „Universitati” prin toate capitalele de judete.
   Banuiesc ca va este cunoscut ca azi cam toti primarii in functie de 2-3 mandate au facultati si chiar masterate in administratie publica locala.

   Nu cred ca in calitate de profesor universitar echivalat datorita vechimii, gradelor didactice si competentei v-ar place compania lui Mischie, Beuran- copiuta sau Mang. Cred ca v-ati intoarce la titlul de profesoara.
   Si apropos de asta, va mai psun ceva: am intrat acum ceva vreme pe site-ul facultatii ce am terminat-o acum vreo 25 de ani. Cadre didactice ce la vremea mea erau sefi de lucrari si care erau apreciati de noi pentru stiinta de carte sunt azi maxim conferentiari. SI aveau doctoratele de atunci.

  • Exact asta este problema: echivalarea studiilor este o exceptie a unei conditii pentru a putea continua sa predea fara sa aibe acele cursuri sau este o echivalare formala a unei diplome universitare si a beneficiilor asociate? Cred ca primul caz e justificat, al doilea e o aberatie – nici o lege nu iti da experienta unei facultati, iar experienta la catedra nu e diploma universitara. De aceea nici salariul nu trebuie marit.

   In al doilea rand e aberant ca doua invatatoare, una cu facultate si una fara, dar ambele cu 20-30 de ani de experienta sa fie platite diferit doar pentru ca au studii diferite. Angajatii sunt platiti pentru munca prestata, nu pentru diplome – doar statul socialist ia in calcul niste hartii inutile din moment ce competenta e deja demonstrata; diploma la angajare e o certificare a unor cunostinte, dupa angajare nu mai este necesara si nu mai are nici o valoare. Verificati mediul privat, acolo unde directorii nu isi permit sa risipeasca banii actionarilor asa cum o face statul cu banii contribuabililor.

   Domnule Vlaston, ce e de dreapta in socialismul ce reiese din articolul dumneavoastra? In afara de politica de cafenea ce scop are articolul? Care e valoarea pentru cititori, pentru cei in cauza si pentru cetateni in general?

 4. Domnule Ștefan Vlason, cred că ne credeți tare proști. Chiar dacă ar fi cum spuneți dumneavoastră, pot cu cea mai mare ușurință să vă dau 2 exemple în care ciuma portocalie a procedat mai rău: cele două legi ale salarizării unice, adoptate prin asumare, și din care nu s-a aplicat decât partea prin care se lua (sporuri, al 13 salariu, salarii de merit, orice forme de stimulare). Partea care mai și da ceva a tot fost amânată pentru calendele grecești. La fel ca și despăgubirile câștigate în instanțe pentru ilegalitățile pedeleprelor.

   • Dacă nu sunt partizan al ciumei portocalii, nu trebuie deloc s[ fiu un partizan al ciumei roșii. Pot foarte bine s[ nu fiu partizan al niciunei ciume :)

    • Cand va aud ca o intoarceti cu „nici o ciuma” ma ciumez. Sunteti adeptii si sustinatorii USL-ului, direct sau indirect (fie ati votat cu ei, fie nu ati mers la vot = cu a merge si vota cu ei deoarece au castigat)…urati PDL-ul si pe Basescu irational si nenorociti o tara cu aducerea acestor lepre „taxatoare”. Mai vorbim in cativa ani. Boc pe atunci va fi numit „cel mai bun pm pe care l-a avut Romania”. Nu ma crezi? O sa vezi. Asta daca nu esti din organele USL-iste. Atunci s-ar schimba treaba.

  • @dan. Dar tu nu gasesti un instructor de partid mai cult? Exista o decizie a CCR care amana aplicarea legii salarizarii pana la reintregirea salariilor. Atentie ca INSTIGAREA la nerespectarea legii este fapt penal.

   • Care dintre legi o amână? Prima sau a doua? Și ești bun să dai și un număr de hotărâre ceva? Că sunt extrem de curios de când este treaba CCR să decidă amânarea aplicării unei legi :D Chiar foarte foarte curios (cred că tu ești cel care are un instructor de partid prost).

  • @dan : Daca esti imbecil, nu trebuie sa scrii pe forum, ca sa afle toata lumea.
   Nu trebuie sa profiti de amabilitatea Domnului Profesor, care, dupa ce a explicat de zeci de ori situatia, iti permite sa poluezi forumul, cu magariile tale.
   1. Legile adoptate prin asumarea raspunderii sunt perfect legale, perfect constitutionale. Aceste legi nu ocolesc in niciun fel parlamentul. Parlamentul, daca nu este de acord cu aceste legi, poate vota o motiune de cenzura sau le poate modifica, amenda sau abroga.
   2. Guvernul Boc a fost confruntat cu o grava criza economica mondiala, cu foarte multe gauri negre si dezechilibre, mostenite de la guvernarile anterioare. Guvernul Boc a salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati, a scos tara din recesiune si a readus-o pe crestere economica, a mentinut un nivel al somajului mult mai mic decit media din Europa, a redus inflatia la cel mai redus nivel dupa 1990, a pastrat stabile moneda nationala, a indatorat tara cu minimum necesar, pentru a nu impovara generatiile si guvernele viitoare.
   Derbedeul plagiator, mincinos, incompetent si impertinent s-a plins ca INS-ul a estimat gresit PIB-ul si, din acest motiv, s-a trezit cu un deficit de un miliard de RON, pe care va fi obligat sa-l ia, fie de la invatamint, fie de la sanatate, fie de la politie. Dar, atunci cind guvernul Boc a fost confruntat (din cauza crizei economice mondiale, din cauza dezechilibrelor si devalizarilor provocare de fostele guvernari psd si pnl) cu un deficit de circa 20 de miliarde de EURO pe an, de l-a acuzat ca este incompetent, ca a facut un „buget criminal”, ca a redus salariile bugetarilor ? Iata ca in proiectul de buget pentru 2013, Invatamintul va primi un procent mai mic, decit a primit in timpul guvernului Boc.
   Lichelismul banditilor din usl este intolerabil. Ei stiau ca nu exista resurse pentru mariri de salarii si pensii, pentru reduceri de taxe si impozite, pentru crearea de locuri nde munca, dar aveau tupeul sa-l insulte, sa-l injure pe premierul Boc, aveau tupeul sa minta ca ei, odata ajunsi la putere, vor rezolva toate problemele, pentru ca bani exista, dar ii fura Videanu si Udrea. Iata ca acum, usl-ul nu poate face nimic din ceea ce a promis. Chiar si micile majorari acordate bugetarilor si pensionarilor, au fost posibile datorita masurilor luate de guvernele Boc si MRU, dar, datorita incompetentei si coruptiei guvernelor usl, aceste majorari au fost deja complet inghitite de scumpirile tuturor produselor, utilitatilor, taxelor si impozitelor.

   • Am simțit din plin eficiența guvernelor Boc. A curs atât de mult lapte și miere la robinet de era să dăm cu toții în diabet. Ți-aș aminti că între momentul în care Boc îi cerea lui Tăriceanu să plece dacă nu găsește banii necesari pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50% și momentul în care el însuși refuza să aplice acea lege, nu sunt decât vreo 3 luni. Evident asta nu este un argument pentru tine @dan. Tu ai convingeri solide, nu te încurci în niște amărâte de fapte. Și, desigur, nu „anti-populiștii” din PD-L promovaseră acea lege în plină criză economică mondială (că tot ți-a plăcut să o menționezi).

    • Boc a preluat guvenarea intr-o perioada foarte grea, de severa criza economica mondiala, cu tara in recesiune, cu foarte multe gauri negre, cu foarte mari dezechilibre economico – financiare, cu foarte multi bugetari si cu un deficit de 5 miliarde de euro.
     Boc a predat guvernarea cu tara pe crestere economica, cu mult mai putine gauri negre, cu mult mai putine dezechilibre, cu mult mai putini bugetari si cu un excedent de 5 miliarde de euro.
     Nimeni nu ar fi putut face mai mult, decit a facut guvernul Boc, in aceasta perioada, extrem de grea.

     • Măi, măi, mama ei de memorie. Păi cu puțin înainte ca emil boc să devină prim-ministru, când, și pe atunci președintele României traian băsescu, promulga legea care ne majora salariile cu 50%, spunea că Tăriceanu are bani dar nu vrea să ne dea. Textual:
      „Ideea ca nu sunt bani nu este o realitate, bugetul poate fi asezat pe prioritati. Daca vrei sa asiguri resurse pentru profesori sau nu. Bani exista si toate analizele probeaza acest lucru”.
      Dacă vrei să-l asculți cu urechiușele tale: http://stirileprotv.ro/stiri/social/au-inceput-discutiile-intre-sindicalistii-din-invatamant-si-presesedinte.html
      Tăriceanu spune că i-a lăsat lui boc 8 miliarde de euro. Vosganian confirmă suma. Analizele lui băsescu arătau că România avea bani … și brusc, peste noapte, România nu și-a mai putut permite nici pamperși pentru bebeluși…

 5. Da, domnule Vlaston, pentru asta s-a votat. Si vreti sa va mai spun ceva? Nici macar nu conteaza ca USL face greseli dupa greseli si ne batjocoreste in fiecare zi. Nu stiu, se pare ca vara trecuta nu v-a invatat nimic. Uitati ce s-a intamplat: dupa o suspendare dezastruoasa in care au esuat din toate punctele de vedere, nici macar o aparenta legala nu au fost in stare sa pastreze si ne-au stricat imaginea internationala, USL a avansat (!!!) in preferintele electoratului cu vreo 20%. Atunci cand parlamentarii vor sa isi dea superimunitate, electoratul e de acord cu crearea unei clase privilegiate si deasupra legii. Electoratul considera ca maleficul Basescu, omul fara inima care l-a urmarit politic pe nevinovatul Adrian Nastase si pe atatia parlamentari inocenti nu s-ar opri aici. Va continua sa-l persecute pe bietul Dan Voiculescu, il va obliga pe George Becali (chiar are bani degeaba?) sa se supuna legii. De ce gandeste asa populatia? Pentru ca, in sfarsit, Romania a ajuns in posesia (nu, nu e un cuvant tare) unui grup specializat in manipulare. Sunt in continuare uluit de modul in care se absoarbe efectiv de public tot ceea ce spune un personaj precum Gadea. Dar a gasit cheia electoratului si stie sa o roteasca. Nu e o cheie rationala, nu e o cheie a bunastarii. Nu e o cheie care sa contribuie la crearea unei populatii mai civilizate. Este o cheie care marseaza pe irational, pe ura si, se pare, functioneaza perfect. Asa incat, avand in vedere ca asta isi doreste poporul acestei tari, ar trebui sa ne inclinam si sa-i lasam sa faca ce vor. In cazul nostru, democratia ne invata ca acest popor il iubeste pe Dan Voiculescu. Vox populi, vox dei. Sunt convins ca un sondaj facut exact printre educatoarele care au multi ani vechime, nu au facultate si acum sunt nevoite sa plateasca si sa mearga la studii la 50 de ani ar dezvalui faptul ca ele nu regreta nimic. Maine ar vota tot pentru USL. In consecinta, de ce vreti sa salvati niste oameni care nu mai au nici macar instinct de conservare? Mai trebuie sa lucreze si selectia naturala un pic…

 6. Ăsta a fost patternul de douăzeci de ani, modificăm schimbarea şi criteriile pentru a putea accede/ rămâne / promova, iar după colţ sunt fabricile de diplome la care tot noi, ăia care stabilim criteriile, suntem profesori universitari doctori docenţi. Şi la capitolul ăsta nu cred că Abramburica a fost şeful de haită (îmi aduc aminte ca ieri cum a dat cu parul cunoaşterii în Spiru Haret – chiar dacă, mai mult decât probabil, acolo a fost vorba şi de ceva numit „torpilarea concurenţei”). Dar să nu vă faceţi iluzii, domnule Vlaston. Imensa majoritate a minusculei minoritpşi (practic în pr fanilor „dreptei” aşa cum vă place / vă plăcea să o pomeniţi, sunt tot nişte autointitulaţi intelectuali, nişte cocliţi produşi ai aceluiaşi sistem.

 7. s-o luam usurel. pdl nu a avut niciodata in intentie ca, odata cu promovarea legii sa mareasca si salarii. daca ar fi vrut asta, ar fi facut-o in cele 15 luni de aplicare a legii sub guvernare pdl, s-ar fi laudat cu asta in campania de promovare a legii si, mai ales, la alegeri. n-au facut-o pentru ca, pur si simplu nu si-au dat seama de implicatiile propriei legi. se cheama incompetenta si brambureala…
  pe de alta parte, ceea ce face androneasca e o marlanie crasa. in loc sa rezolve situatia (caci stiu, politicienii nu maresc salarii la profesori), aratand clar ca statutul profesional si salarial al profesorului din prescolar si primar NU este identic cu cel al profesorului cu licenta, si sa valideze cele 22209 dosare de echivalare (care au costat multi bani, pentru ca multe cursuri de perfectionare, cerute de metodologie, sunt/ au fost contra cost), ea da un oug in care sprijina fabricile de diplome, in timp ce minte (pentru ca verba volant) spunand ca urmarea unei facultati nu e obligatorie, in vreme ce hartia semnata de ea spune exact pe dos. in cazul educatorilor si invatatorilor, guvernarea usl e ca in bancurile cu radio erevan, nu li se da, ci li se ia.

 8. Nicio Abramburică şi niciun Pricopie (ca să nu mai vorbesc de coana senatoare Anghel) n-au cum să pricopsească vreun salariu de cadru didactic cu niciun leu, că n-au de unde, n-au!, aşa cum spuneaţi tot pe-aici, astă toamnă, dle Vlaston. N-au. Până la urmă va-nţelege chestia asta oricine are o brumă de minte la el (nu mă refer la… DanBrumă, să nu contăm pe el, domnule Vlaston :) ), până şi-un bizon va înţelege, că asta-i piesa de când lumea şi pământul. Au vrut guvernare cu orice preţ (cu ORICE preţ!!), eh, o s-o aibă până o să le iasă pe nas, şi lor, şi celor care le-au dat-o prin vot masiv! C-aşa e-n tenis… :)
  Să fiţi iubit!

  • Nu contesta nimeni. Ce facem pana cand apar PRIMII care satisfac conditiile? Pana si cand se schimba bancnotele exista perioada tranzitorie. Daca de maine i se cere vatmanului de tramvai liceu tehnologic oprim tramvaiele pana cand se duc la liceu vatmanii existenti? Iar daca un vatman este capabil sa conduca tramvaiul trebuie sa aiba salariu mai mic decat cel care are liceu si este vatman?

 9. Domnule Vlaston,

  USL si doamna Ecaterina Andronescu nu se pot juca de-a criza, nu pot mari salarii asa nesustenabil, pai ce, vreti sa ajungem ca Grecia in incapacitate de plata? Pai ca sa trecem de hopul asta, e nevoie ca bugetarul (profesorul) sa nu se mai catere in spatele harnicului (muncitorul la privat). Asa ca nu mai vorbiti populist, criza este mai grava decat se credea.

  • Atunci, ar fi trebuit sa nu minta, ani de zile, ca Boc este incapabil, ca este incompetent, ca a facut un „buget criminal”, ca exista bani la buget, dar ii fura PDL-ul, ca ei, odata ajunsi la putere, vor mari salariile si pensiile, vor reduce taxele si impozitele, vor crea multe locuri de munca.

 10. Lodă, Lodă, gura slobodă, tot de manipulari ieftine te tii. Pe invatatori nu-i face echivalarea profesori de gimnaziu sau liceu, ci profesori pentru ciclul primar. Deci nu schimba postul, doar denumirea. Te-ai gasit sa te vrei acuma prof universitar. Dar ce merite ai ? Ai descoperit si tu niscaiva polimeri ca „idoala” voastra impuscata ? Si e clar ca stiai asta dar bagi soparle ca asa v-a invatat taica vostru Iliescu: bagati vrajmasia intre clasele sociale, invrajbiti minerii impotriva intelectualilor. Si asta faceti ca altceva nu ati fost in stare in viata voastra chinuita de pizma si asta vor face si puradeii vostri.

  • Val draga :
   Pai niic eu nu doresc sa schimb postul, doar denumirea (nu profesor de preuniversitar ci universitar ) si cuantumul salariului (ca de asta ai uitat) . In rest, la ,,valorosul” tau comentariu, cu lozinici din anii’91 si ’92 nu am ce comenta, maxim un indemn : mai evolueaza domnule/doamna, ca au trecut, totusi, peste 20 de an !.

   • @Loda: eu m-am dezvoltat (nu evoluat) continuu in cei 20 de ani, am constatat doar ca voi ideologii comunismului nu vreti sa faceti pasul inapoi nici dupa 20 sau 23 de ani.

    Ca_cadru didactic ce sunteti ar trebui sa stiti ca speciile evolueaza, nu indivizii.

 11. Ce distractiv e acest site !! Dar imi plac articolele domnului Vlaston, pline de realism.

  Zicea cineva sus, ciuma rosie versus ciuma portocalie…. Pai uitati-va atent la ce se intampla in parlamentul vostru!!!

  Este o singura piesa de teatru, cu aceiasi actori, care se muta dintr-o parte in alta. Mai apar si in plus, si-n guvern si-n parlament, pile si pilute, oportunisti de tot felul, rude, amante, hoti.

  E o singura ciuma, si vine dinainte de ’89 si vine si din esenta (eu zic chiar genetica) a poporului roman. Chiar ieri am vazut un documentar despre „gena luptatorului” pe care o au activa persoanele violente. La romani sunt alte gene active, minciuna, hotia, spagi, pile.

  Singura solutie este solutia Ceausescu: toata clasa politica la zid. Inclusiv invatatoarea aia ce ziceti ca acuma a uitat de greva foamei. La Parlament e mancare buna si ieftina….

 12. „…22.000 de invatatori si educatori au ramas cu buzele umflate. Fara marirea de salariu la care aveau dreptul”

  – nu stiu altii, dar retina-mi arsa nu ma lasa sa uit imaginile de la TV cu un fel de „vanghelion” organizat de primarul care este Marean de la 5, care este, in „cinstea&onoarea” invatatorilor si educatorilor de la el din sector – topaiau, pe acorduri de Salam&friends, tantiile alea invatatoare si educatoare cu atata entuziasm de sareau camesile de pe dansele; (de obrajorii distinsului Marean ce curgeau de balosenia pupaturilor inflacarate cu care au fost stampilati de catre onorata adunatura de DASCALI, nu mai pomenesc nimic).
  – mai aflati de la mine ca „marirea de salariu la care aveau dreptul” si-au compensat-o singuri cu varf si indesat, de ex luna asta: am doi nepoti, 1 in clasa 4, al 2-lea in clasa 5, amandoi au fost OBLIGATI sa cumpere de la invatatorii lor niste „CAIETE” neincluse in programa scolara.
  DECAT 1 (UNU) MILION VECHI SETUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

Antifragil

de

Nassim Nicholas Taleb

recomandată de contributors.ro

 

Top articole

Gaslighting și puterea manipulării

But I saw you with my own eyes! Well, who you gonna believe?

Scrisoare deschisă către Ministerul Educației și Cercetării, în sprijinul cercetătorului Livius Trache

66 de cercetători din toată lumea semnează o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării și conducerii IFIN-HH în care își manifestă...

Studiul lui Andrei Ursu, Roland Thomasson și Mădălin Hodor despre Contrarevoluția Securității în decembrie 1989 ar fi trebuit să-i oprească pe mistificatori. Ei rămân...

Numărul din 24 iulie-28 august al Evenimentului Istoric semnalizează cu litere mari un articol din interior cu titlul: „Operațiunea GRU din decembrie...

Zâmbetele peste deşert şi improbabila solidaritate (câteva gânduri despre deschiderea şcolilor)

V-au spus cu un zâmbet hotărât că şcoala va în-ce-pe pe 14-septembrie! Cu-copiii-în-clase. Că aşa e normal. Că numai ce se desfăşoară...

De ce să scriem despre lucrurile care dor

În preajma împlinirii unui secol de la semnarea tratatelor de la Trianon (care au sancţionat juridic dezmembrarea regatului maghiar la finele Primului...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.