Naţional, Democrat, Creştin, Liberal, Civic, Conservator, Aceeași Generație, Social, Ţărănesc, România Babană, de stânga, ba de dreapta, al Poporului, ba al Întregului Nostru Bobor.
În primul rând, „Naţional”, evident. Motivație: să nu se creadă că suntem cumva regionali sau provinciali, dar nici cosmopoliți. Ar suna parcă mai seducător „Inter-național”, dar ne e frică de confuzia cu Internaționala Socialistă, etichetă cu conținut foarte consistent, dar mult prea oţetit.
„Demo-crat”. Motivație: să fie clar că nu e cumva, Doamne-păzeşte!, „aristo-crat”.
„Creștin”. Să se știe că promovarea creștinismului se face nu doar pe linie de biserică, ci și pe linie de borcan.
„Liberal”. Pentru că intrarea este liberă. Liberă chiar și pentru legumele care-s completamente varză.
„Conservator”. Pentru că tocmai despre „a (se) conserva” e vorba. Conservarea de bostani și alte păstăi ideologice, (auto) conservarea cu orice preț, cu absolut orice preț, indiferent ce şi câte E-uri sunt îngrămădite în borcan ca din legume să facă murături.
„Social”. Întrucât procesul de conservare a zarzavatului ideologic presupune un intens efort de socializare cu gogoșari și de social entertainment cu gogonele.
„Civic”, cu obiectivul să nu se încurce borcanele cu „ciuvic”.
„Aceeași Generație”, ca să nu se creadă cumva că e vorba de noua generație.
„Românie Imensă”, cu dorinţa să probăm că, totuși, de cel puţin trei ori pe zi, mărimea contează.
„Țărănesc”, fiindcă vine de la „țăran”, iar cuvântul „țăran” are și conotațiile lui peiorative.
„De stânga”, o indicaţie pentru alegătorii noştri că suntem, cum intri în cămară, pe raftul din stânga.
„De dreapta”, ca să afle degustătorii că nu suntem de stânga şi că slujim dreptul şi statul de-a dreptul.
„Al Poporului”, pentru că da, da, Poporului îi aparține totul, inclusiv borcanul nostru privat și vegetalele de combinat alchimic înlăuntrul lui.
„Al Întregului Nostru Popor”, deoarece Poporul Nostru, cel mai ospitalier, milostiv, viteaz, evlavios şi unit dintre toate neamurile lumii, trebuie gândit ca întreg, nu pe felii.
Etichete, borcane, legume, murături. A ţi se acri.
P.S. Mai degrabă o etichetă, deocamdată, fără de borcan. „Pirat”, pentru că http://digitaldasein.blogspot.ro/
Jos palaria! Adevarat grait-ati!
sfirsitul ideologiilor sa vina odata cu cel al istoriei si ultimului om ? pesimistic si putin probabil.
satelitii lansati in spatiu pot detecta variatiile mici ale nivelului oceanului planetar.
un sistem social nu poate fi la fel de precis ca unul matematic dar suficient de bun sa corecteze erorile umane vizibile. (intentionate sau nu, vicii sau obsesii).
cum si cind se va incheia istoria ideologiilor ramine de vazut. dar in mod sigur stiinta le va impinge afara din stratosfera.
Stimate Domnule,
M-ați făcut să mă amuz. Nu de alta, dar mi-am amintit de Formația Fără Nume din junețile mele. De ce nu- și un Partid fără Nume ? Altfel, nu cred că denumirile ar fi neapărat rele câtă vreme nu s-ar merge pe ”Afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”. Deci socialii și liberalii să fie sociali și liberali, civicii să nu fie neapărat doar ciuvici, etc.
Lângă borcanele Dvs cu murături ideologice am mai gasit doua borcane, pe unul scrie gem de râs şi pe celălalt gem de durere. Cel cu gem de durere este pentru Întregul Nostru Bobor, aşa scrie pe etichetă. Dar cel cu gem de râs? Nu are destinatar pe etichetă, probabil ţine de Iliescu…?
stimabile zen,
borcanul cu gem de placere s-o fi spart?
Nu! Borcanul lor este intreg, il pazeste tatucul Ilici chiar daca este expirat.
Borcanul nostru? Putin zaharisit…
Mai lipseste un borcan: „boicot”.
Se serveste numai in iulie, laolalta cu „dulceata de puci verzi” si se numeste astfel pentru a le deosebi de „ce-ai”, de „cumpot” sau de „gem”, pentru mesele principale ale zilei.
Mi-a placut asta cu dulceata: schimbam prima litera din „p” in „n” si iese ceva sublim (n-am mai mancat din adolescenta…) dar daca il schimbam in „m”, puah, nici nu vreau sa ma gandesc ca si-asa sunt racit…
Domnule Gogu Bosorogu,
http://www.raureni.ro/ro/fructe/dulceturi/dulcea_355_259_de_nuci_verzi.html
Poate va ajuta sa treceti mai repede peste raceala.
“Dulceata de puci verzi” este sub copyright la Ilici si colab., dar poate dezerteaza de la ei cativa si ne aduc si noua reteta originala.
Din camara noastra lipseste doar butoiul de spagomil…
Borcane goale si etichete false sau nu…un lucru e sigur:n-o sa vad nimeni „dulceata” in Romania fara o schimbare/abordare total diferita. Tocmai vom avea alegeri care sint total identice cu cele din 1992.
Piratii au totusi o reteta (dominata de Internet si tehnologie) care ar avea o sansa in Romania. Nu ma refer aici la copyright si filme ci la felul cum se organizeaza si functioneaza.
„Internetul a facut ca toti sa aiba o voce/vot. […] Asa ceva schimba balanta puterii intr-o societate. Aceasta schimbare e asa de mare ca poate fi comparata cu apartitia tiparului sau ba chiar cu aparitia scrisului” Rick Falkvinge
E cineva interesat sau pregatit pt o calatorie in sec XXI?
P.S. Salutari autorului si respectele mele pt ca nu ne-a uitat ;-)