joi, iunie 13, 2024

Guvernanţi, vă ordon: închideţi cutia Pandorei!

Presupunem că  noi, idioţi endemici, nu putem singuri vedea dacă Ponta a plagiat sau nu, deoarece nu suntem specialişti în drept penal internaţional, nu avem doctorate în domeniu şi nici masterate la Catania. Aşa că ne uităm doar la ce a mai rămas şi concluzionăm în spiritul Conducătorilor :  nemernicia pompierului de serviciu (sindicalistul Pop, cel « garantat Mang ») de a desfiinţa sau schimba  două comisii ministeriale trebuiesc  văzute ca o întoarcere la puritate, prin mişcarea brutală a caleidoscopului interpretativ. Samavolnicia pompieresei  (in)voluntare (« garantat Vanghelie ») de a ameninţa o a treia comisie, al cărei preşedinte a preferat o mică sinucidere în locul imoralităţii, cu desfiinţarea unei şcoli doctorale, trebuie şi ea văzută ca o întoarcere la inocenţa primordială. Dixit nelegiuiţii legiuitori !

Se pare că în cutia Pandorei  ministresei  a rămas speranţa; sau: din cutia Pandorei  ministresei, pe lângă alte rele,  a reuşit să iasă şi speranţa, depinde … O fi bine, o fi rău ? Să revenim la origini : această speranţă (« elpis » in greacă) este mai întâi de toate (adică tot în greacă) aşteptarea a ceva, aprehensiune, teamă vagă. Abia mult mai târziu geniul creştin (sfântul Pavel) va face ca « elpis » să dobândească  valenţe pozitive şi speranţa să fie valoarea pozitivă pe care o ştim azi.

Ori pentru elucidarea misterului  în ce priveşte plagiatul Prim-plagiatorului noi ne punem speranţa-creştinească  în nişte oficine ministeriale amputate sau schimonosite după chipul şi asemănarea guvernanţilor, a căror dorinţă (până acum şi voinţă) este cu totul alta : orice speranţă să rămână în cutie, înspre binele tuturor şi în primul rând al ne-imunizaţilor parlamentar.

Pentru acest lucru, noi ar trebui să fim recunoscători abramburelii actuale ; gândiţi-vă ce ar însemna ca o astfel de comisie, realmente independentă şi competentă, să se apuce de treabă aşa cum a făcut-o CNSAS după căderea Zâmbitorului Cârmaci. Să vină orice neavenit (Nature, FAZ, acad. Andruh + doar vreo 12,13,15 alţii) şi să-şi dea cu părerea sau să solicite informaţii despre lucrurile care se întâmplă în incintă! Riscăm să redevenim o ţară fără doctori universitari, fără absolvenţi de master şi fără licenţiaţi. Căci speranţa aceea temătoare, “elpis”, riscă să se împlinească prin evidenţierea unui sistem creat şi (auto)întreţinut prin fraudă: fondez o universitate particulară la Piatra Ponce – Spuma Mării, o acreditez pe lângă colegii de incintă din minister, o finanţez per capita + taxe, angajez blonde, brunete, şatene şi roşcate din incintă şi din alte incinte, împărţim fără discriminare prada între noi, iar viţeilor le punem o tocă pe cap şi-i felicităm pe ritmuri de Gaudeamus igitur.

Mai apoi, odată  creat sistemul,  iată-ne între stimabili: domnul doctor Mang discută cu domnul doctor Ponta, în prezenţa domnului doctor Mischie şi a viitorului licenţiat Vanghelie, adică de la egal la egal, între doctori şi eventual în comisie doctorală : cum să se acuze unul pe celălalt de plagiat, când viţeii de altădată au devenit acum boi adevăraţi,decidenţi într-o incintă cu ştaif european ? Şi cum să nu se uite cu jind la ei viţeii cu diplome inferioare acordate cu largheţe de comisii formate numai din astfel de doctori, când îi văd zilnic fără nicio preocupare pentru ziua de mâine şi coborând socialist din maşini capitaliste de ultimă generaţie ? Adăugaţi aici perversitatea sistemului, acum pe deplin funcţional, care şi-a adus la propria-i moară marfă de măcinat : cohorte întregi de funcţionari, mulţi în pragul pensionării, au trebuit să facă studii de master pentru a rămâne în funcţie (vorbim aici inclusiv de funcţionari la ghişeu) şi alte cohorte de tot-felul au trebuit să facă repede o facultate pentru a-şi păstra posturile ; noile cerinţe ale sistemului, mai ales în termeni de imagine, căci doar aceasta conta, nu puteau fi satisfăcute de ne-universitari, deşi aceştia aveau experienţă profesională cât toţi decanii « de la privat » la un loc. Când nu a mai fost marfă pentru moară, liberalizarea a adus alte cohorte de funcţionari, care şi ei trebuiau şcoliţi –repede şi bine, ca la privat.

Toate aceste cohorte sunt acum bine înfipte în posturi, au titluri universitare răsunătoare de cât de gol e restul prin-lăuntru’ şi ştiu să sifoneze bugetul de stat către incintele proprii cu o competenţă aiuritoare şi fără prea multe contestaţii substanţiale. In aceste condiţii, se găsesc câte-un Vlaston sau Orăşanu (başca al doilea fără prea multe studii serioase, adică aici, la noi, pe la privat mai ales!) să facă tărăboi din cauza unei stări de fapt generalizate şi să învrăjbească lumpen-proletariatul academic. Ce, Dumitreasca n-ar fi fost la fel de bună?

Cum să (se) aştepte cineva ca astfel de prostituaţi intelectual să ia atitudine serioasă împotriva comportamentelor de manglitori ale membrilor de partid? Singura speranţă a acestora este să vadă cutia Pandorei  ministresei  ferecată cu zece lacăte. Cei care încă mai au o speranţă-creştinească în posibilitatea dinamitării sistemului sunt puţini şi fără susţinere din afară şi scrâşnet din dinţi riscă să fie măcinaţi de moara nesimţirii guvernamentale, acum promovată valoare academică şi motiv de uniune naţională: când schimbi şi desfiinţezi comisii doar pentru a o prezenta pe Ciciolina drept Albă-ca-Zăpada, însemnă că nu mai este o simplă problemă de caleidoscop, ci una societală, iar uniunea naţională cerută pentru o cauză ruşinoasă a unora înseamnă trădare a neamului .

Doamnelor şi domnilor, alegeţi-vă, acum, speranţa: speranţa lor sau speranţa-creştinească, cea bună, a tuturor celorlalţi ? Nu pentru voi, ci pentru copiii voştri. Chiar dacă voi aţi furat –aşa or fi fost vremurile, măcar pe ei ajutaţi-i să fie demni în faţa oricui, iar demnitatea, ca şi competenţa, nu se măsoară în titluri universitare. Dacă le doriţi inocenţa imbecilului, spuneţi-le că Ponta nu a plagiat ; dacă le doriţi binele, arătaţi-le cât de mult a plagiat Ponta şi cât de mult încearcă unii să nege evidenţele ce vă zgârie retina. Treceţi zilnic pe lângă cohorte de diplomaţi, mulţi dintre ei neştiind nici măcar să-şi lege şireturile de la pantofi. Vă doriţi astfel de copii sau le veţi cumpăra sandale?

Distribuie acest articol

20 COMENTARII

 1. Nu sunt adeptul resemnarii dar nici nu pot sa observ ca Ponta a rupt linia prim ministrilor cu carte. Am categorisit prim ministrii post decembristi in doua categorii: intelectualii si administratorii, neexcluzand apartenenta unora la ambele clase. Am avut intelectuali rasati (Ciorbea, Vasile, Nastase?, Roman) sau manageri verificati in pozitiile anterioare (Stolojan, Tariceanu, Boc, Vacaroiu). Nu reusesc sa-l incadrez pe Ponta nicaieri. Cum in administrare nu e loc de surprize sau experimente, nu vad de ce sa cerem inchiderea dezbaterii. Este rolul principal al Agorei sa identifice vulnerabilitatile cetatii si sa-i scoata in fata pe impostori. In aceasta consta puterea dezbaterii publice iar ea este masura democratiei. Restul, votul, legislatia si institutiile sunt efectele democratiei. Va rog, pe cei ce scrieti si pe cei ce cititi si comentati sa nu acceptati nici o inchidere a cutiei Pandorei, indiferent de rezultatele unui mandat efemer.

  P.S. Nu pot sa nu remarc modul „chirurgical” in care dl. Vlaston identifica tarele societatii in general si cele din invatamant in mod special. O spune un cititor care il necajeste cu atitudinea sa anti-base. Jos palaria!

  • ponta e primul sef de guvern – politician pur sange. ar fi fost mult mai bine pt el daca isi construia cariera mizand doar pe aceasta calitate. numai ca in romania, tocmai din cauza mentalitatiiv unora ca dvs., care cred ca numai specialisti sunt buni, i-a fost teama ca nu va fi luat in serios si s-a tarat prin toata aceasta mizerie a doctoratului si a jobului „la catedra”, pentru care nu are nici o chemare, cum recunoste si el , deschis. de ce a facut-o, pt ca e un arivist nenotrocit sau pentru ca asta a invatat de la maestrul lui, nastase, ramane sa-si raspunda singur?

   • Poanta politician pur-sange? =)) Ii doar sangele de el. In rest ii cam terminat ca politician. Chiar daca in Romania se mai tolereaza astia ca el (sunt multi creduli d’alde cazanul 3) in Europa ponta ii zero. Si a reusit asta de unul singur. Chiar crezi ca are rost sa fim ipocriti si sa ne ascundem dupa deget? Apropo, nu ponta ii marea problema in Romania cu cei din spatele lui. El saracul ii din alt film, inca nu intelege (ca si nou presedinte interimar) minimele mecanisme europene. Dar cei din spatele lor inteleg prea bine asta si, sincer sa fiu, nu doresc (nici Europa de altfel) reeditarea episodului din anii 90 cu ascensiunea lui iliescu la putere si stagnarea Romaniei 10 ani in timp.

    • el a avut experiente profesionale directe intre 1996, cand a terminat scoala, si 2001, cand a devenit membru in guvernul nastase; daca tinem cont ca orice scoala ai termina, ai nevoie de 5 ani ca sa sa INTELEGI CU CE SE MANACA meseria ta, putem trage concluzia ca experienta lui profesionala e ZERO. in plus, cred ca el a fost racolat in guvernul nastase pe filiera universitara, cu care (a recunoscut) nu are nici in clin nici in maneca, si nu pe filiera profesionala propriu-zisa. politica este singura lui meserie veritabila, o face de 12 ani, ceea ce inseamna ca el este politician 100%. daca iese din politica cu un sut in fund, atunci singura directie in care poate pleca e minciuna pr4ofesionista,… adica avocatura. in rest, sunt de acord cu ce ai scris: e un lacom prost, manevrat de dragnea si de antonescu.

     • Depinde de intelesul pe care „fiecare” il da cuvantului-concept „politica”.
      Daca mergem pa acel „politica e curva”, da, ponta este un politician nascut pentru
      (o asemenea) politica.
      Daca o intelegem ca pe acel instrument numit „arta ajungerii la „com-…promis””, al
      gasirii caii de con-vietuire cea mai putin dureroasa, cea mai putin pagubitoare, cea
      mai eficace si eficienta pentru „ambele parti” ale oricaruia dintre situatiile in care
      ajunge sa-si bage nasul cuvantul-concept „con-….flict”, atunci ponta nu e „nascut”
      (adica „natural creat” sau „creat de natura”) ci „facut” (adica „produs artificial” sau
      „plagiat” ???) pentru asta.

 2. Abia acum sesizarati ca fu a Pandorei cutie deschisa?!

  Nu comisia garantatului Mang fu prima de ast fel, aparuta peste noapte, pentru a certifica onor netrebnicia primministeriala. Cand Primul-Incompetent al tarii era dat cu lesie si dalbit caci noi, aceeasi idioti endemici, nu puteam vedea singuri isprava si n-o puteam interpreta judecatoreste, nu fuse nimeni breaz ceva a zice. Sa taca deci pe veci!
  Iar cand FAZ, DW, ARD si inca altii spusera de Putinescu de Dambovita sau de ajutorul oferit Barbiei pentru a-si muta dosul independent la Strassburg, nimeni nu crezu ce se scrise si toti tacura. Sa taca deci!

  • Salutare Hantzy.
   Ce mai faci ma baiete. S-au dus vremurile ale cand umblam cu ziua.
   Ar fi fost de crezut ca internetul asta e altfel decat „Lumea” dar tot la fel de mic, precum ea,
   se dovedeste a fi.
   Am vazut multi dintre cei care-si bateau cu capul sa rezolve problema asta interminabila
   caruia-i spunem „Viata”, rozand inca capatul creionului si privind in perete ne-maistiind la ce.
   Tu, pe unde ai ajuns ?
   Socotind ca Viata ar fi ceea ce de fapt este, adica „o mare expeditie” si ca ar incepe la
   St Ettiene si s-ar termina la Vladivostok ( zic asa, ca sa simtim Pamantul sub picioare)
   tu cam pe unde ai ajuns?
   Vezi tu, ca drumurile se despart, apoi iar se re-incruciseaza (unele), se „compagineaza” ( cum
   se zice pe la „noi”) sau nu, se „compart” sau merg ca liniile de cale ferata.
   Mai intru cand si cand pe la ziare. ro ca prin cimitir si trec pe la toate crucile. Unele, te miri
   ca mai exista, altele, nu erau.
   E tot o vanzoleala, si tot o frunza-verde-reala in aproape toata firea.
   Unii care fugeau spre est „ieri” alearga spre „sud” acum convisi ca fug spre „nord”. Altii
   coboara cine stie cate „orizonturi” convinsi ca urca in wtc, zgaindu-si ochii ca sa vada statuia
   libertatii.
   Am gasit ziarul taranistilor luptand azi, pentru dusmanul de moarte de atunci. Stireanu de la
   „azi”, mositor al PD-ului romanesc ( vreau sa zic „petreromanesc”) cu tunurile grav atintite pe
   PDL-ul de azi si sarjand puternic pentru „demopontacratie”.
   Tie ti-a crapat unde ai dat sau „unde dai si unde crapa” e tot acasa?
   Dupa cate te citesc eu, esti tot in inima dusmanului, lucrandu-l din interior, ca in desanturile
   alea cu americani. Mai are berlinul ziduri?
   Cel putin nu ai luptat degeaba, ca mine, Hantzy. Uite ca tu mai ai o saptamana si o sa-ti vezi
   visul cu ochii. Numai sa-ti ramana vis si sa nu te citesc maine-poimaine ca dupa 12 noaptea,
   moroiul asta de vis s-a transformat in cosmar.
   Salutari si, drumul sa-ti fie bun in Viata, Hantzy.

 3. Frumos, domnule, da’ tare ma tem ca suntem orbiti de ura si indobitociti de nevoi. Dar mai ales asurziti de isteria mediei de toate felurile care are darul sa confuzeze si mintile mai in firea lor. Am devenit un popor lipsit de elementara judecata si bun-simt.

  • Nu sunt de acord cu niciuna din remarcile dumneavoastra, chiar daca aparentele, inselatoarele aparente de aceasta data, ne lasa sa credem exact ceea ce spuneti. In cazul foii de fata si a tonului etc, as spune mai degraba ca e vorba de o revolta in fata nesimtirii politicarzilor nostri de vaza, aparuti pe filiera FSN, de care am cam inceput sa ma satur; pentru fiul meu, ma tem grozav de o intoarcere globala in anii 90 si la sistemul lui „Insusi”. In ce priveste nevoile ce ne indobitocesc, multe din ele sunt consecinta unor decizii personale din trecut; va dau un singur exemplu, pe care l-am si semnalat de altfel cui in drept: de cate ori fac angajari debarca in birou sumedenie de lume cu urmatorul discurs: stiti, am pensie de boala si (la alegere) pot fi angajat doar cu 4 ore, dar lucrez 8, ca nu ma doare nimic sau pot fi angajat doar la negru; cand spun nu, mersi, ei sunt mai surprinsi decat mine -dar aflu apopi ca lucreza nu-stiu-unde. Iar cand vine scadenta (pensia), toti se mira ca e mica-mica.( Nu generalizez, vorbesc aici cam de 30% din cazuri.) Chiar daca nu cautionez, ii inteleg si pe angajatori: birurile sunt mari si din ce in ce mai mari pentru cei care inca mai sunt activi (statul si oamenii sistemului s-au obisnuit sa traiasca pe picior mare, chiar daca e de lut); multi lucreaza la negru (asta si pentru ca sistemul vrea sa tolereze asta), o parte din bani mergand apoi la oamenii sistemului sub forma de bandou de inchis ochii la control (de acolo averile lor pe care nu le-ar putea justifica niciodata in alte tari din EU). Adagiu: chiar va inchipuiti ca un ministru, daca nu ar face si alte cele pe langa, poate trai cu 5.000 de lei, cand secretarul de stat castiga dublu?!
   Despre isteria din media: cu toata isteria, vedeti sa se fi schimbat ceva semnificativ, dincolo de niste cazuri izolate (Balaban-Grajdan si ISC)? Problema este ca aceasta isterie a putut sa devina/ am lasat-o noi sa devina un zgomot de fond cu care ne-am obisnuit toti si in primul rand politicienii (va mai amintiti de zambetul tamp si sistematic larg al lui Videanu cand era intrebat despre bordurirea Romaniei? de multe ori chiar el deschidea subiectul, pentru a-l putea inchide cat mai usor). Tot de la PDL il aveti si pe Boureanu, care si-a transferat afacerile in colaps si cu credite luate pe numele unor boschetari, pentru a nu raspunde penal de actiunile lui. Toate acestea legal, pentru ca doar acest aspect il scot in fata nemernicii. PARTEA MORALA este ocultata ca nefiind de interes public. ORI AICI trebuie noi sa purtam dezbaterea publica, deoarece legile, vedeti bine, le modifica ei dupa cum le este interesul propriu si de moment. Aici astept eu „isterie civica”, dar sunt mult prea putini cei nemanjiti (intr-un fel sau altul, fie si prin certificate de handicap obtinute pe bani), considerati „fraieri” de catre ceilalti, conform principiului „de ce n-ai luat si tu?!”.

   In cazul de fata: oricare comisie din Romania ar spune ca Ponta NU a plagiat si oricat tam-tam va face pe urma PSD-ul pe tema asta, va dati seama ca dincolo de prima frontiera a Romaniei chestiunea ar provoca ilaritate si neintelegere. Toate diplomele si titlurile universitare din Romania vor fi privite cu suspiciune. Si asta din cauza unui mitocan cu zambetul intepenit si morala in buzunar la „Insusi”.

 4. De vina pentru situatia actuala sunt justitia corupta si CNA-ul.
  Daca justitia i-ar fi trimis pe toti infractorii din parlament (si pe infractorii care le dau ordine celor din parlament) acolo unde le este locul, iar averile le-ar fi fost integral confiscate, guvernul Ungureanu nu ar fi cazut, iar guvernul Grivco nu ar fi fost investit.
  Judecatorii de la Curtea Constitutionala ar fi trebuit sa spuna clar, fara echivoc, ca Presedintele nu a incalcat deloc constitutia, iar parlamentul nu poate vota suspendarea.
  Curtea Constitutionala ar fi trebuit sa anuleze toate Hotaririle si Ordonantele neconstitutionale date de parlament si de guvern.
  Justitia ar fi trebuit sa-l aresteze pe premier pentru ca a uzurpat calitati oficiale la Consiliul European si l-a impiedicat pe seful statului sa-si indeplineasca obligatiile constitutionale, de a reprezenta tara la Consiliul European.
  Daca CNA-ul si-ar fi facut datoria si ar fi inchis televiziunile infractorilor Felix, SOV si DDD, sau le-ar fi amendat in fiecare zi cu milioane de euro, pentru minciunile, calomniile, dezinformarile, intoxicarile si manipularile practicate, daca aceste televiziuni ar fi fost obligate sa prezinte doar adevarul, electoratul nu ar fi fost indobitocit, ar fi inteles ca tara a traversat o profunda criza economica mondiala, ca guvernul Boc a fost obligat sa ia masurile de austeritate tocmai pentru a salva tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati. Electoratul ar fi inteles ca masurile luate de guvernul Boc au avut efecte benefice : tara nu aintrat in faliment, tara a iesit din recesiune, a revenit pe crestere economica, moneda nationala a ramas stabila, inflatia a ajuns la cel mai scazut nivel dupa 1989, somajul este mult mai mic decit media din Europa, datoria externa este cea mai mica din UE si poate fi platita in citiva ani. Electoratul ar fi inteles ca fara masurile corecte si absolut necesare luate de guvernul Boc, tara ar fi fost astazi in faliment, salariile si pensiile ar fi fost mult mai mici, nu s-ar fi putut plati cu lunile, somajul ar fi fost foarte mare, inflatia ar fi fost scapata de sub control, moneda nationala s-ar fi prabusit. Toate aceste lucruri se vor intimpla foarte curind, daca guvernul Grivco (compus doar din incompetenti, incompatibili, corupti, infractori, plagiatori si lichele) nu va fi demis si inlocuit cu un guvern competent, condus de Boc sau de Ungureanu.

  • Este o singura problema aici. Ca sa poata face justitia ceva (sau CCR-ul sau CNA-ul) in acest sens (asa cum bine zici) iti trebuie legi clare si neinterpretabile. Dar ghici cine face legile in tara asta? Parlamentul, exact cel care ar trebui cercetat si acuzat. Cine crezi ca a inventat imunitatea parlamentara pentru absolut orice (normal era sa fie doar pentru declaratiile politice)? Problema nu o reprezinta neaparat justitia, problema o reprezinta puterea mult prea mare si discretionara a parlamentului in Romania. Nu este cine sa ii sanctioneze.

   • Oare de ce nu ar fi valabil ca si Presedintele sa poata dizolva Parlamentul pentru fapte grave savirsite la siguranta, functionarea si stabilitatea institutiilor fundamentale ale statului? Atit Presedintele cit si Parlamentul in totalitatea lui au fost alesi cu aproximativ acelasi numar de alegatori, deci trebuie sa aiba aceiasi putere pentru a cere destituirea Presedintelui respectiv dizolvarea Parlamentului. Daca Basescu se intoarce la Cotroceni ar trebui sa dizolve Parlamentul. Numai asa borfasii din Parlament s-ar gindi de o suta de ori inainte de a face excese.

 5. Nu ma deranjeaza povestea asta prea mult.

  Oricum, in RO invatamntul se opreste in clasa a VII-a.

  Restul, inclusiv doctoratul, e doar o adapostire temporara de ploie si ninsoare in cladiri pe care scrie ‘Liceu” sau „Universitate”. Cand vremea e frumoasa, isi din cladireile alea si primesti o foaie de hartie pe care scrie „Diploma”.

  Unii au mai multe astfel de foi de hartie, altii mai putine. Singura lor utilitate este ca pot fi inramate si puse pe perete, sunt tablouri ieftine.

  Ce stie un doctor mai mult decat un elev de-a VII-a?

  Nimic.

 6. In anii 50 judecatorii si magistratii au fost inlocuiti de tarani oportunisti semi-analfabeti Acestora li s-a dat o diploma si puterea de a trimite in puscarie pe cei pe care ii invidiasera o viata intreaga .
  Diploma acestor judecatori populari analfabeti era evident nemeritata.
  Asta este problema cu diplomele date pe nemerit – creeaza indivizi santajabili, aserviti sistemului de care ajung sa depinda.

  Autre chose – o administratie de elita ( vorba lui Socaciu desi el e departe de notiune pe toate planurile ) se construieste in timp – 2-3 generatii de notari, studii serioase, ceva finante acumulate onorabil de-a lungul timpului , auto-control si independenta.

  Cei care o iau pe scurtatura nu au nici o sansa, si pentru ca ei nu au sansa sa se ridice , atunci aduc tara la nivelul lor.

  In rest si sefi de la Google si-au falsificat diplomele dar ei nu aveau pretentia sa conduca SUA. Si cind au fost descoperiti nu au penibilizat cerind comisii peste comisii de validare.Pur si simplu au plecat acasa.

 7. Crâncen de adevărat. Am râs cu lacrimi la descrierea mecanismului prin care viţeilor li se pune toca in cap, pe ritmuri de gaudeamus.
  Cu două amendamente (în amândouă îmi permit să afirm că sunteţi influenţat de „tribal bias” – folosesc termenul englez întrucât consider că prin traducere în Ro. îşi pierde atât din sensuri cât şi din savoare):
  1. Aţi pomenit din lista de impostori d.p.d.v. intelectual numai pesedişti. Ei sunt în egală măsură reprezentaţi şi în celelalte forţe politice, atât la liberali cât şi la pedişti.
  2. Ciciolina prezentată drept Albă ca Zăpada mai are şi alte sensuri în politica românească, toate dureros de adevărate. Pesedeul, misogin la modul traditionalist de secol 16 precum modelul său Nea Nicu, nu a promovat, în general, decât babe asexuate cu coc sever a la Alexandrina Găinuşe, Suzana Gadea & Aneta Spornic. Cicciolinele (la propriu, să nu ne facem iluzii, unele dintre ele la propriu) au invadat spaţiul public şi poziţiile de decizie în vremea ălorlalţi.
  Excelente portretele lui Ponta & Boureanu.
  Inclusiv din motive profesionale, împărtăşesc sila faţă de impostorii gen Grăjdan.

  • Lista de impostori este transpartinica, izvorul fiind FSN iar cauza comunismul, in care „o mana spala pe alta si-mpreuna obrazul”, nu-i asa?!
   Multi dintre ei, in furturile de zi-cu-zi -pardon, afaceri, am vrut sa spun, si mai ales cu statul, sunt parteneri de afaceri infloritoare pentru ei si paguboase pentru stat (adica pentru noi toti ceilalti care nu stam). Vedeti cazul Blaga („Buldogul”, nu-i asa): fiica lui casatorita cu cea a unui lider local PSD de prin Valcea parca, tanara pereche avand ca sursa de venituri contracte de ‘security’ cu voit-incompetentii aia cu carbunele (cei care in ’90 nu-si vindeau tara, pentru a o putea oferi trofeu -al calitatii!- Carmacilor succesivi si clicii lor.
   In final, chestia draguta: in timp ce noi o dam intr-una(si bine facem) cu plagiatul lui Ponta, referendum si alte cele, Felix-Voiculescu, nemernic intre nemernici, isi infige puternic coltii in Ministerul Agriculturii pentru a putea scapa basma curata in afacerea cu terenurile cumparate pe nimic. Vedeti bine ca si in galagie se poate lucra, pe principiul pana aia se cearta, eu m-am scos, iar apoi -potopul!

   • Dacă s-ar fi dat curs concluziilor comisiei ăleia străine, aia din anii 90, cu „Averea Diavolului”, şi l-ar fi purecat pe Voiculescu la cum şi-a făcut averea, probabil că acum aerul ar fi fost cu mult mai respirabil în politica românească. Şi când bat câmpii despre cum că aerul ar fi fost mult mai respirabil, nu mă refer doar la Voiculescu. Despre cum s-a albit averea lui Voiculescu şi cine a dat girul său la această mizerie.
    Comisiile alea, una prezidată şi de onor Guvernatorul BNR….

   • Domnule Catalin,ma scuzati ca ma bag si eu in vorba, dar,… si eu am copil, si copilul meu are afaceri iar afacerile lui sunt ale lui pentru simplul motiv ca este o alta persoana.
    Tot la fel este cazul si Ioanei sau Elenei Basescu. Faptul ca fiecare suntem un „hidalgo” ( hijo
    de algo/alguien , adica mai pe romaneste „copil al cuiva”) asta va ramane pe veci, zic eu
    (pana la proba contrarie a fabricarii in-vitro) de necontestat.
    Mie, in ce ma priveste, nu poate nimeni sa imi dovedeasca ca Elena Basescu nu este „trimisa
    a mea” la Bruxelles si nici nu-mi poate spune nimeni ca pentru a-mi da eu portofelul
    trimisului meu, m-a convins taica-sau, pentru simplul motiv ca in ceea ce ma priveste, decid
    singur ( merg „pe mana mea” in privinta deciziilor).
    E destul de natural ca si Blaga sa aibe un copil. iar daca il are, pe undeva pe harta trebuie sa
    fie si sa mai si faca, te miri ce. Cata vreme nu il ia justitia……, eu zic sa mergem pe mana ei.

    PS. Daca cineva imi dovedeste ca nu eu sunt acela care am sustinut-o pe Elena Basescu sa
    ma reprezinte la Parlamentul European, cred atunci toate acuzatiile care i s-au adus lui
    Traian Basescu in timp. Daca, nu, eu in baze de barfe nu incerc rezolvarea nici unei ecuatii.
    Ce aritmetica e aceea in care folosind in loc de cifre, semne de intrebare, semne ale mirarii,
    ghilimele si puncte-puncte ajungem la convingerea de a striga „evrika”.
    Citeam pe aici ca Ciociolinele nu s-au nascut sub iliescu ci sub basescu.
    Pai, cine n-ar vrea sa aibe o mama frumoasa? Iar daca chiar o ai frumoasa, crezi ca era bine
    sa fi fost urata?
    Atat s-a batut in omul politic Elena Udrea incat pe pagubas, hotul a ajuns sa-l convinga ca el,
    pagubasul, si-a furat singur banii.
    Atat au ametit lupii, oile, incat oile au ajuns la credinta ca PDL-ul trebuie sa-si angajeze politic
    oameni ( si femeia, dupa cum zicea cineva la tembelizor, e tot om) doar din cei aprobati de
    FSN.
    Mie personal, daca e sa ma intrebe cineva, imi place mult mai mult de Elena Udrea decat de
    Alina Vladean sau Daciada Sarbu. Mi se pare ca vorbeste mult mai frumos blonda asta decat
    tac cele doua luate impreuna. Dar, probabil ca nu-mi place numai mie, ca prea e inghesuiala.
    Cred ca n-o privesc cu adevarati ochi buni, nici macar domniile lor, Antonescu si Ponta.
    Oare, de ce?

 8. O mica precizare; din cate stiu eu, Androneasca nu a amenintat comisia ministerului (pe care tocmai ce a schimbat-o si in care si-a pus oamenii), ci comisia Universitatii Bucuresti pe care nu o controleaza. Lor le-a spus ca sanctiunea poate ajunge pana la desfiintarea scolii doctorale. Referitor la demisia presedintelui de comisie, este vorba de cea a ministerului, ceea ce ne arata ca nu toti oamenii ei sunt dispusisa faca o asemenea ticalosie. Surpriza a fost Gheorghita Mateut, dar asta e viata. E bine ca stim cu cine avem de-a face. In astfel de situatii se dezvaluie caracterul omului. Am observat ca aceasta confuzie intre cele doua comisii se face destul de des in aceste zile, si multe stiri incurca informatiile de la o comisie cu cele de la cealalta.

 9. Dispretul celor de la USL fata de intelectuali se vede de departe.

  Plagiatul lui Ponta? Taraganarea sentintei oficiale este dovada dispretului. Cat au de suferit cei care merg in strainatate cu o diploma din Romania, nu este o problema pentru ei.

  Ar fi in stare sa puna pe buletinul de vot si:
  PONTA – PLAGIAT:
  DA
  NU

  Ei stiu ca romanul care voteaza USL stie sa aprecieze si haiduceala intelectuala.

  Daca nu ar fi Europa cu ochii pe noi in aceste zile, cei care ne conduc, ar fi in stare sa ne puna la zid. Sa inceapa un nou canal cu noi… A! Nu! O autostrada… vor geme inchisorile de intelectuali razvratiti daca fratele iubitor din Rasarit trage granita la noi… cei din Europa simt lipsa de verticalitate a politicienilor care ne conduc acum. Mai bine reguli de la Est decat reguli de la Vest – asta doresc cei din USL.

  Acesta este timpul in care trebuie rasturnata cutia Pandorei si pus pe masa tot gunoiul.
  Gunoiul trecutului, al prezentrului si lista compromisurilor pentru viitor…

  Cei care sunt parinti au obligatia morala sa se gandeasca la viitorul copiilor lor. Sa le explice ca suntem in santurile istoriei de peste 60 de ani… si din sant am ajuns la marginea unui hău.
  Sa ne invatam parintii batrani sa nu se gandeasca la zambetul lui Iliescu cand merg la vot, sa constientizeze ca ne fac noua rau, cand ne arunca in prapastie ca tara. Putini stiu ce este plagiatul. Te crucesti cand auzi cum inteleg ei furtul intelectual… fata de ce fura x si y… NU!!! Este INADMISIBIL SA FIM REPREZENTATI DE UN HOT. PLAGIATUL ESTE O INFRACTIUNE CUM BINE SPUNEA FOSTUL DIRECTOR DE LA ORDA! O INFRACTIUNE!!

  Trebuie sa le explicam de ce trebuie sa iesim din sant si de ce multi vor balta stătută.

  La cei pe care îi sacrificăm prin inconştienţa noastră trebuie să ne gândim cu mare responsabilitate in aceste zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Catalin Popa
Catalin Popa
Director de operatiuni al filialei din Romania a unei societati comerciale franceze. Licentiat in filosofie (Paris 4), masterat in filosofie comparata –filosofie indiana (Paris 4), absolvent al Institutului de Stiinta si Teologia Religiilor (Paris). Domenii de interes : epistemologia comparata a religiilor si… microfibrele.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro