duminică, noiembrie 27, 2022

Hotnews.ro şi Centrul pentru Jurnalism Independent anunţă încheierea proiectului Parlamentor.ro

HotNews.ro, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), anunță încheierea proiectului Parlamentor.ro, care a urmărit implicarea publicului românesc în dezbaterile pe teme economice de la Parlamentul European (PE), conectându-l astfel la agenda economică a PE. Destinat în egală măsură utilizatorilor de internet din țară, precum și comunităților româneşti din străinătate, Parlamentor.ro a fost creat ca o platformă pentru dezbateri relevante pe teme de maximă actualitate la Parlamentul European, în special din domeniul economic şi social, dând astfel cetăţenilor ocazia de a interacţiona direct cu aleşii care îi reprezintă la Bruxelles şi Strasbourg.

Prin interactivitatea crescută, proiectul a dorit să facă auzită vocea cetăţenilor direct în forurile în care se ia decizia. Dezbaterile s-au concentrat asupra tematicilor de economie, iar intervievații au fost aleşi din rândul membrilor PE care compun comisiile competente ale Parlamentului European (PE).

Platforma Parlamentor.ro, construită special pentru acest proiect, include conţinut video și audio interactiv (articole, interviuri şi dezbateri), contribuind astfel la o mai bună înțelegere a activității Parlamentului European. Platforma online, lansată in iunie 2011, găzduiește știri și sinteze despre activitatea Parlamentului European si subiecte de maxim interes aflate pe agenda acestuia. Până acum au fost realizate zece interviuri si 16 întâlniri online ale utilizatorilor platformei cu membri ai acestui for – un prim pas în consolidarea dialogului dintre cetățeni și reprezentanții lor în Legislativul UE.

Dezbaterile online au fost completate, începând din vara anului trecut, de trei dezbateri offline pe teme importante aflate pe agenda parlamentarilor europeni, precum „naționalizarea” deciziilor privind Organismele Modificate Genetic, noul Cadru Financiar Multianual al UE 2014-2020 sau restricțiile pe piața muncii UE pentru muncitorii români și bulgari. La dezbaterile offline au luat parte membri ai comunității Parlamentor.ro, oficialități, reprezentanți ai diverselor organizații.

Totodată, Parlamentor.ro a găzduit cursul online gratuit “Parlamentul European şi rolul său în economia europeană”, la care s-au înscris peste 1.600 de persoane. Dintre acestea, peste 250 au dat testul final, iar 189 au absolvit cursul.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunităţii Parlamentor.ro, care au participat la întâlniri online și/sau au completat chestionarele publicate pe site despre activitatea Parlamentului European, au avut şansa unei vizite la sediul Parlamentului European și la cel al Comisiei Europene de la Bruxelles unde, pe parcursul a două zile, s-au familiarizat cu modul de funcționare și activitățile celor două foruri.

Programul – derulat în perioada martie 2011 – februarie 2012 – a fost co-finanţat de Parlamentul European.

Informații suplimentare se pot obține de la Carmen Macavei, asistent de proiect, tel/fax + 4 021 311 1375, [email protected]

Despre HotNews.ro:

HotNews.ro este prima publicaţie online actualizată 24/7 din România. Cu cel mai mare procent de vizitatori fideli (70% dintre cititori din cei 1,4 milioane de vizitatori unici intră direct pe site), HotNews.ro oferă informaţii din zona economico-socială, politică, sport şi showbiz, plus o selecţie din cele mai relevante bloguri locale. 50 de ziarişti profesionişti elaborează materiale proprii, în format text, audio, video sau foto, preluate de către mari publicaţii online şi offline.

Despre CJI:

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit care acţioneaza pentru profesionalizarea presei prin păstrarea standardelor jurnalistice şi prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest şi responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertăţii de expresie ca drept fundamental al omului şi condiţie obligatorie a oricărei democraţii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susţinerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie şi prin încurajarea participării active a cetăţeanului. (www.cji.ro)

Distribuie acest articol

Autor

Carti noi

 Colocviu la NEC:  Languages of Hospitality. The Legacy of André Scrima in Lebanon 24 noiembrie a.c. Se poate urmări prin intermediul aplicației Zoom.

André Scrima(1925-2000), monah ortodox de origine română, a viețuit pentru mai bine de trei decenii în Liban (1961 – 1991), între mănăstirea ortodoxă antiohiană Sfântul Gheorghe, din localitatea druză Deir-el Harf și Beirut, unde a predat la Universitatea Saint-Joseph și la Universitatea Saint Esprit, Kaslik.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carte recomandată

 

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro