luni, octombrie 25, 2021

Hotnews.ro şi Centrul pentru Jurnalism Independent anunţă încheierea proiectului Parlamentor.ro

HotNews.ro, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), anunță încheierea proiectului Parlamentor.ro, care a urmărit implicarea publicului românesc în dezbaterile pe teme economice de la Parlamentul European (PE), conectându-l astfel la agenda economică a PE. Destinat în egală măsură utilizatorilor de internet din țară, precum și comunităților româneşti din străinătate, Parlamentor.ro a fost creat ca o platformă pentru dezbateri relevante pe teme de maximă actualitate la Parlamentul European, în special din domeniul economic şi social, dând astfel cetăţenilor ocazia de a interacţiona direct cu aleşii care îi reprezintă la Bruxelles şi Strasbourg.

Prin interactivitatea crescută, proiectul a dorit să facă auzită vocea cetăţenilor direct în forurile în care se ia decizia. Dezbaterile s-au concentrat asupra tematicilor de economie, iar intervievații au fost aleşi din rândul membrilor PE care compun comisiile competente ale Parlamentului European (PE).

Platforma Parlamentor.ro, construită special pentru acest proiect, include conţinut video și audio interactiv (articole, interviuri şi dezbateri), contribuind astfel la o mai bună înțelegere a activității Parlamentului European. Platforma online, lansată in iunie 2011, găzduiește știri și sinteze despre activitatea Parlamentului European si subiecte de maxim interes aflate pe agenda acestuia. Până acum au fost realizate zece interviuri si 16 întâlniri online ale utilizatorilor platformei cu membri ai acestui for – un prim pas în consolidarea dialogului dintre cetățeni și reprezentanții lor în Legislativul UE.

Dezbaterile online au fost completate, începând din vara anului trecut, de trei dezbateri offline pe teme importante aflate pe agenda parlamentarilor europeni, precum „naționalizarea” deciziilor privind Organismele Modificate Genetic, noul Cadru Financiar Multianual al UE 2014-2020 sau restricțiile pe piața muncii UE pentru muncitorii români și bulgari. La dezbaterile offline au luat parte membri ai comunității Parlamentor.ro, oficialități, reprezentanți ai diverselor organizații.

Totodată, Parlamentor.ro a găzduit cursul online gratuit “Parlamentul European şi rolul său în economia europeană”, la care s-au înscris peste 1.600 de persoane. Dintre acestea, peste 250 au dat testul final, iar 189 au absolvit cursul.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunităţii Parlamentor.ro, care au participat la întâlniri online și/sau au completat chestionarele publicate pe site despre activitatea Parlamentului European, au avut şansa unei vizite la sediul Parlamentului European și la cel al Comisiei Europene de la Bruxelles unde, pe parcursul a două zile, s-au familiarizat cu modul de funcționare și activitățile celor două foruri.

Programul – derulat în perioada martie 2011 – februarie 2012 – a fost co-finanţat de Parlamentul European.

Informații suplimentare se pot obține de la Carmen Macavei, asistent de proiect, tel/fax + 4 021 311 1375, carmen@cji.ro

Despre HotNews.ro:

HotNews.ro este prima publicaţie online actualizată 24/7 din România. Cu cel mai mare procent de vizitatori fideli (70% dintre cititori din cei 1,4 milioane de vizitatori unici intră direct pe site), HotNews.ro oferă informaţii din zona economico-socială, politică, sport şi showbiz, plus o selecţie din cele mai relevante bloguri locale. 50 de ziarişti profesionişti elaborează materiale proprii, în format text, audio, video sau foto, preluate de către mari publicaţii online şi offline.

Despre CJI:

Centrul pentru Jurnalism Independent este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit care acţioneaza pentru profesionalizarea presei prin păstrarea standardelor jurnalistice şi prin dezvoltarea unui mediu echilibrat, onest şi responsabil în mass-media. CJI militează pentru apărarea libertăţii de expresie ca drept fundamental al omului şi condiţie obligatorie a oricărei democraţii. CJI contribuie la facilitarea dialogului social prin susţinerea schimbărilor democratice, prin responsabilizarea factorilor de decizie şi prin încurajarea participării active a cetăţeanului. (www.cji.ro)

Distribuie acest articol

Autor

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.