marți, martie 21, 2023

Huliganism parlamentar

Cu cîteva luni bune în urmă, președintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, a inventat o ocazie solemnă. Prilej ca cele două Camere reunite ale Parlamentului să producă o declarație comună al cărei rost era acela de a reafirma onoarea și demnitatea forurilor legiuitoare.
Dl. Tăriceanu a produs și el o declarație. În care a debitat o seamă de enormități care mai mult ca sigur vor intra în istoria universală a gugumăniilor poltice din toate timpurile. În opinia președintelui ALDE, Parlamentul este “mintea și inima națiunii” și, chiar dacă poporul, teritoriul și armata unei țări dispar, supraviețuiește forul legiuitor,
Acum, dacă mintea și inima națiunii române sunt după felul, chipul și comportamentul d-lui Florin Iordache, insul care a ținut afișul săptămânii ce se încheie prin conduita lui huliganică, obscenă, de om al mahalalei, consumată în sala de ședințe a Camerei Deputaților, supraviețuirea forului legiuitor al țării devine un fenomen de Cartea Recordurilor. De notat este și faptul că atitudinea incalificabilă, de mardeiaș de joasă speță a d-lui Iordache, care a ținut prima pagina a presei internaționale, a rămas nesancționată de un alt absolvent cu diplomă de merit al Școlii de dans și bune maniere din Bulevardul Kiseleff nr. 10, acolo unde este sediul central al PSD. Adică de dl. Eugen Nicolicea, altă monstruozitate din România post-decembristă, care a exercitat atribuțiile de președinte de ședință.
Cine este, așadar, din cele mai vechi timpuri și până astăzi insul care răspunde la numele de Iordache Florin? Inginer mecanic până la Revoluție într-o minusculă fabrică de mobilă din Caracal (știți, desigur, povestea cu carul care a suferit o defecțiune în orășelul cu pricina), dl. Iordache s-a recalificat în jurist după 1989. Diploma i-a fost emisă de glorioasa Facultate de Drept a Universității din Craiova, O Universitate care a mai dat-o țării și pe d-na Lia Olguța Vasilescu, dar și pe dl. Claudiu Manda.
Dl. Iordache a adunat în graba mare două masterate, a trecut pe la greu de ocolitul Colegiu Național de Apărare și apoi și-a dat un doctorat în Relații economice internaționale la Chisinău. După ce a fost viceprimar al Caracalului a intrat în politica mare, a devenit deputat, iar în toamna anului 2013 a făcut parte din grupul de arhitecți a ceea ce s-a numit Marțea Neagră. Prima încercare, nereușită, de siluire, a justiței.
La începutul anului 2017 ilustra activitate de extraordinară importanță teoretică și practică în rândurile PSD a d-lui Florin Iordache a fost răsplătită cu o trecătoare funcție de ministru al Justiției. De unde a fost silit să plece ca urmare a odioasei Ordonanțe 13. De atunci, adică din momentul în care și-a dobândit o tristă celebritate prin neuitata „altă întrebare”, numele Florin Iordache s-a identificat mai abitir și mai mult ca sigur că pe viață cu preocuparea fundamentală a PSD, aceea vizând siluirea legilor justiției.
Despre dl. Iordache se spune că ar avea viitor de aur în atât de coclitul PSD. Pare să fie favorit în cursa de preluare a conducerii Ministerului Justiției în cazul în care șefului său, inculpatul de randf înalt Dragnea Nicolae Liviu, îi va reuși operațiunea de trimitere acasă a d-lui Tudorel Toader. Vorba memorabilă a lui Ion Luca Caragiale: „Progresul guvernează lumea (noastră), după legi fatale. Odată pornit, nimeni nu îl mai poate opri”. Numai așa se explică faptul că în lumea noastră românească, în care huliganismul e parte a vieții parlamentare , progres înseamnă un pas înainte, doi pași înapoi. CExN al PSD de mâine va reprezenta, mai mult ca sigur, un nou pas al progresului marca PSD, progres ce se întinde ca un psoriazis pustulos pe trupul țării.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Ciordache este si ‘juristul’ care a stat in spatele ‘metodologiei de lucru’ ce avea drept scop sa inlesneasca reusita referendumului de demitere a presedintelui. Pentru cine nu isi mai aminteste, e vorba de:
    – revocarea/inlocuirea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu (Avocatul Poporului este singurul care poate contesta la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă ale Guvernului)
    – modificarea prin OUG a legii referendumului, astfel incat presedintele sa poata fi demis cu majoritatea voturilor valabil exprimate
    – emiterea ordonantei de urgenta potrivit careia hotararile celor doua Camere nu mai pot fi supuse controlului constitutional (scopul era inlocuirea rapida a celor doi presedinti de camere din parlament, Vasile Blaga şi Roberta Anastase)

    Un semidoct imbatranit in rele care, sper, isi va primi candva rasplata binemeritata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro