sâmbătă, septembrie 18, 2021

Jocul dublu al unor indivizi cu obraz gros din presă

Mai multe publicații neaservite puterii actuale au dezvăluit cuantumul sumelor enorme cu care PSD își plătește lăudătorii, oamenii de bază, servanții, slugile din presă ori din pretinse instituții de sondare a opiniei publice.
Banii aceștia cheltuiți de social-democrații români cu mare larghețe nu provin din cotizațiile membrilor partidului cu sediul central in Kiseleff, ci din bugetul de stat, așa explicându-se, între altele, umflarea sumelor rezervate partidului de domnii Darius Vâlcov și Eugen Orlando Teodorovici. Din pixul și nemernicia cărora s-a făcut Bugetul de stat al României.
Numele celor plătiți de PSD din impozitele și taxele noastre eminamente spre a ne duce de nas și a ne minți în față? Începem enumerare cu acela al d-lui Vasile Dîncu, sociolog, politician în rezervă, mare profesor, onorat cu titluri anume pentru el create de Universitatea “ Babeș-Bolyai” care prin asta și-a cam dezonorat firma ori de Academia SRI Continuăm cu dl. Marius Pieleanu, patron al unui institut de sondare a opiniei publice, conferențiar la atât de pestrița SNSPA și seară de seară invitat pe la câte o televiziune care se ocupă cu propaganda în favoarea celor care îl furajează. De la Antena 3 și România tv la scandaloasa, nerușinata emisiune România 9 de la TVR 1.
Alții? Lista e bogată și bine garnisită cu controversați, ambuscați și cumpărați unul și unul! Mirel Palada și el posesor al unei diplome în Sociologie, pare-se că și doctor în domeniu, și el cu mii de fire legat de PSD. Un anume domn Mihălcescu, despre care aflu că ar fi un fel soț al soției sale, doamna fiind parlamentar PSD care ba îl contestă, ba îl pupă în bot, dar și pe șira spinării pe Daddy Dragnea. Continuăm cu cațavencianul fără umor și fără rușine Doru Bușcu, cu angajații lui Felix Voculescu, Savaliuc și doamna Anghelescu-Stancu, cu ex-monarhistul contra-cost Marius Ghilezan, cu tandemul Bogdan Chirieac (care mai nou și-a exportat „competența” și la năpârlita Realitatea tv) și Val Vâlcu (acesta din urmă prestează și în calitate de cadru didactic universitar, se face că ar preda jurnalism, domeniul său de competență fiind, pesemne, cum să faci presă în favoarea celui care te plătește), ș.a.m.d.
Respectivilor li se alătură gazetarii de la Evenimentul zilei, Cristoiu, Andronic, Curea care parazitează la rându-le și ecranul Televiziunii Române, și aceasta transformată într-un fel de agenție de plăți a PSD. Adică într- un loc unde postul de casieră principală este încă ocupat de Doina Gradea. Care nu prea se știe cât mai rămâne, poate nu mai mult de săptămâna viitoare, fiindcă se pare că a căzut în dizgrație după emisiunea în care Cristache-Sărmăluță, alt beneficiar de bani publici, l-a lăsat să spună prea multe pe ex-premierul Mihai Tudose.
Primele dezvăluiri despre jocul dublu, minciuna, ticăloșiile la care se pretează sus-numiții și alții de aceeași teapă au apărut pe piață la finele anului 2018. Nici unul nu le-a negat, unii precum împiedicatul Bușcu a încercat să furnizeze explicații care de care mai penibile. Nici unul nu a făcut un pas în spate, cu toții apar seară de seară, pozează în principiali, în deonotologi, în oameni cu opoinii ferme, în modele de morală, în directori de conștiințe. Nu sunt decât niște jalnici prestatori de servicii, niște oameni fără jenă, fără coloană vertebrală. Fac ceea ce într-o remarcabilă carte intitulată Despre televiziune, Pierre Bourdieu numea circulația circulară.
Pe ce se bazează? Dincolo de obrazul gros și stomacul așa făcut încât să le permită înghițirea oricărei mizerii numai bănuțul să vină pe ceea ce ei cred a fi lipsa de informare a celor care încă le asigură audiența. Căci una e să apari pe ecranele mânjite ale Antenei 3, României tv ori ale atât de pricăjitei Televiziuni Române și alta ca adevărata față, jegul moral care te caracterizează să îți fie dezvăluit de publicații relativ cu circulație relativ restrânsă pe care seara, tu, prostituatul sau prostituata PSD, să le acuze că ar fi finanțate de Soros și de toți cei ce vor răul României.
Tuturor acestor vorbeți ar fi tare bine dacă oameni cinstiți din România le-ar replica cu un boicot.

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. Mersi pentru articol.
  Ati putea adauga o lista de linkuri/referinte catre articolele respective din acele publicatii neaservite puterii?

  • Și cine nu face lumină, nu opoziția care ne lasă în întuneric?
   Și dacă vine PSD-ul cu măriri de salarii, ce credeți că se va întâmpla?
   Les elections sont pour les cons!

 2. Fiind numiți d-nii Dîncu, Palada, Mihălcescu,Ppieleanu șamd, de fapt sunt indicate institutele de sondare a opiniei publice, IRES, Sociopol, Kirchhoff, Avangarde și pot fi adăugate și cele ale d-lor Buble, Teodorescu etc. …Toate sunt apropiate, dar ce zic apropiate, sunt lipite de cleptocrația securisto-comunistă instaurată la putere în România după 1989.

  Păi, în contextul acesta despre ce vorbim?! De ce ne miră eficiența manipulării prin mass-media? De fapt, în prezent, cu o excepție [discutabilă] mass-media credibilă și firavă se exprimă exclusiv în mediul online.

  De curând am aflat în cine au bucureștenii încredere. Mă gândeam că după afacerile mizerabile cu banii mei s-a mai schimbat ceva de la dl Oprescu încoace. Nu! Probabil că dacă dl Oprescu nu ar fi avut oarece probleme cu justiția ar fi fost și astăzi în funcție. D-na G Firea se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor orașului acestuia. Este culmea masochismului. Așadar, activitatea manipulatorie a d-lor sus-menționați este eficientă. Cum poate fi contracarată, că eu nu-s nici sociolog, nici specialist în mass-media?

 3. Eu as zice ca nu e joc dublu, ci joc pe fata. Sint soldati credinciosi, adica credinciosi soldei pe care o primesc.
  Asta le misia, sa minta si sa dezinformeze.
  Joc dublu au facut CTP, Nistorescu si Dinescu, par egzamplu. Ori realizatoarea serialului „Memorialul durerii”.
  Boicot?
  Parafrazind, as zice ca in lumea noastra boicoturi nu se mai fac :D

 4. Pai unii sint platiti de PSDALDE (vechii securisti), iar ceilalti, mai „de dreapta”, sint platiti direct de noii securisti. Da cei din urma sint mai buni, in general, dar pina la uma toti sint un talmes-balmes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România, septembrie 2021: radiografia unui impas

Septembrie 2021 este, în România, momentul unui alt impas istoric. Scenele de pugilat din Parlament, isteria mediatică, confuzia guvernamentală, toate acestea sunt...

Despre educația morală a copiilor

Motto: V-am dat clasă cu opt clase /S-a terminat șmecheria / Sunt rege pe România! (Abi Talent)

Când plouă în Groenlanda e începutul apocalipsei climatice?

Așa s-ar putea deduce pe baza știrilor alarmiste declanșate de următorul anunț oficial: Pe 14 august 2021, în cel...

Era post-Merkel și soarta est-europenilor: continuarea integrării europene și restabilirea integrității teritoriale

Germania pășește inevitabil în direcția unei tranziții politice de importanță majoră, provocată de sfârșitul guvernării cancelarului Angela Merkel, care a durat neîntrerupt...

Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit

                                                 Una din acele istorii care se vor adevărate, deşi nimeni nu ştie cât sunt de exacte,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.