marți, mai 30, 2023

Liviu Dragnea- personaj eroi-comico-satiric

Pe vremea când, între timp, repauzatului întru Domnul Corneliu Vadim Tudor îi plăcea să spună că ar fi îmbrăcat cămașa morții. Parcă dorind să confirme că PSD-ul pe care îl conduce, unde altundeva decât spre dezastru, se află într-un avansat stadiu de peremizare și vadimizare ( de aici și rolul pe care îl dețin în partid persoane dezgustătoare, de genul unui Codrin Ștefănescu sau Lia Olguța Vasilescu, nici pesedistul cu vechi state de serviciu Șerban Nicolae, nici nou venitul Liviu Pleșoianu, cel atât de lăaudat de putinistul “Sputnik” nefiind cu mult mai buni), președintele partidului, dl. Liviu Dragnea, a început și el să se metamorfozeze într-un personaj eroi-comico-satiric. Are și el ziceri prin care vrea să își marcheze, sublinieze, eternizeze victimizarea. Nu mai departe decât marțea trecută, atunci când, cu ocazia prezentării la sediul DNA, a fost protagonistul unuia dintre cele mai dezgustătoare spectacole politice ale anului, sus-numitul a plusat zicând că se duce să i se pună “sechestru pe viață”.

Deocamdată pentru o pagubă de 30 de milioane de euro și de 30 milioane de lei produsă de firma Tel Drum, executată de organismele UE din banii contribuabilului român, d-lui Liviu Dragnea i s-a pus sechestru pe bunuri mobile și imobile și pe conturi bancare în valoare de 27 de milioane de euro. De unde, cum are cel mai mare social-democrat român bunuri și bani până la concurența acestei sume fabuloase, după ce și-a mai împărțit averea ba prea-cinstitului său fiu, ba ilustrei sale foste consoarte Bombonica este o întrebare care nu face decât să confirme că nu fantazează deloc cei ce vorbesc despre “Statul paralel și ilegitim”. Pleonastică sau nu, mai sus-citata sintagmă îi definește pe inși de teapa unuia ca Liviu Dragnea. Indivizi care s-au îmbogățit numai ei și bunul Dumnezeu știu cum, deși au fost o viață întreagă bugetari. Adică lefegii la stat. Nu, nu e vorba despre profesori, medici, funcționari, ci despre președinți de Consilii pe la județe altminteri sărace cum este și Teleorman, de consilii municipale și județene, despre parlamentari, miniștri. Cetățeni paraleli în raport cu oamenii obișnuiți. E vorba despre indivizi ale căror principale preocupări au fost necinstita îmbogățire și ascunderea de ochii oamenilor simpli ce i-au votat și le-au încredințat funcții a uriașei lor averi.
Sechestrul instituit marți pe fabuloasa avere a d-lui Liviu Dragnea înseamnă încă o mare, o imensă problemă pentru PSD. Poate că nu ar fi reprezentat nimic în ochii oamenilor simpli dacă și acestora le-ar fi mers un pic mai bine. Din păcate, prețurile cresc. Nu, nu a crescut doar prețul ouălor, așa cum încerca să ne convingă tot marți, cu ochii în pământ și făcând desene cu pixul pe hârtie, la nu mai țin minte care Televiziune doamna senator Ecaterina Andronescu. Au crescut și prețurile altor alimente. Au mai sărit și costurile energiei, și ale monedei unice europene, a crescut ROBOR-ul. Și nimeni, nici cel mai naiv om din lume, nu îi mai crede în astfel de condiții pe pesediști, atunci când aceștia dau vina pe băncile comerciale, pe BNR, pe Soros, pe multinaționale, pe cei ce nu vor ca România să prospere. În astfel de condiții nu se mai poate spera ca cineva să spună că da, o fi furat el Dragnea, dar ne merge și nouă măcar un pic mai bine decât pe vremea tehnocraților ori a guvernărilor partidelor aflate azi în Opoziție.
E mare fierbere în PSD în aceste zile. Numai pe la Televiziunile aservite lui Dragnea se mai încearcă să fim păcăliți că în rândul social-democraților români ar fi liniște și pace și că ar fi cu toții strâns uniți în jurul tot mai penibilului domn Liviu Nicolae Dragnea. Se poartă discuții pe sub ascuns, prin restaurante, se citește cu asiduitate Statutul partidului spre a se găsi soluția prin care acesta ar putea fi îndepărtat din funcție. E clar. Zilele lui Liviu Dragnea în fruntea PSD sunt, fără doar și poate, numărate.

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. Acum doi ani toate tunurile erau pe Ponta : plagiator , chemat la DNA saptamanal , cerut demisia de presedinte , infierat in piata publica . Dupa ce si-a dat demisia nimeni , NIMENI nu-i mai spune nici date mai incolo . DNA a inchis toate dosarele , presedintele si-a atins scopul , piata a trecut la urmatoarea victima .

 2. Daca dl. Dragnea ar fi fost persoana corecta care ne cere noua, angajatorilor domniei sale, sa credem ca e, atunci nici Presedintele Romaniei si nici alta instanta penala sau morala nu l-ar putea acuza. Ce face omul Dragnea la el acasa e treaba lui, dar cand vine la servici face treaba pe care toti romanii platitori de taxe il platesc s-o faca in beneficiul obstesc pe salariul pe care il primeste, fara beneficii suplimentare. Atat!

 3. Sinteti chiar convins de concluzia aricolului Ds. ?
  Citez: ” E clar. Zilele lui Liviu Dragnea în fruntea PSD sunt, fără doar și poate, numărate ”
  Nici vorba , ba dimpotriva, numarate sint zilele presedintelui Johannis, ale dlui Pop si ale ale Dnei Kovesi, cele trei nume care au mai ramas sa apere, ramasitele originalei democratii dimbovitene
  Daca , dupa atita amar si jale cit a adus Romaniei copiilor si nepotilor nostri, PSD si banda Dragnea – Tariceanu, PSD este inca creditat cu 40% din voturi in eventualitatea unor alegeri anticipate, iar Presedintele Johannis si Dna Firea se afla al egalitate , la 37% din posibilile voturi, nu mai este nici o speranta.

 4. Sechestrul instituit marți pe fabuloasa avere a d-lui Liviu Dragnea înseamnă încă o mare, o imensă problemă pentru PSD

  Profund gresit.
  NU este o imensa problema pentru P$D. Cand un bugetar ajunge sa aiba o fabuloasa avere „problema” nu mai este formala, recte a haitei de bipezi din care face parte. „Problema” este fundamentala. Adica a societatii prelung si apasat (re)fo’mate. In special la „baza” (vezi piramida Maslow). Societatile cu fundamente reale „ejaculeaza” (te salut mareane) asemenea rebuturi. Doar in „tari” create din pix [si cu (re)fo’me-dreptace pe masura] tributare unei ideologii de sorginte socializdo-horrodocsa este posibil ca un infractor sa fie demnitar. Conform cu deja patentata ascensiune a fostilor analfabeti impuscati.

 5. Comic, comic dar, era o vorba: „radeti voi, radeti, dar scroafa e moarta in cotet … si cu „spinarea”-n usa! (adica nu mai ai cum s-o mai faci macar friptura, daca nu sa mai si fete … pentru cine nu a inteles intelepciunea populara). Adica situatia este fara iesire, daca nu farami cotetul.
  E o intreaga menajerie in echipa lui Dragnea: travail/tramvai, nume si pronume, acuzatii gresite din greseala materiala (de la ministrul de interne :)) pentru abuz in exercitarea functiei sexuale, oaia/daea… si tot asa. SI, ce-i cu asta?
  Chestia grava este ca ei sunt perceputi ca reprezentativi si satisfacatori (de nevoi) pentru o (suficient de) buna parte din populatie ca sa poata sa ramana la putere de acum si pururea…
  DE CE nu sunt altii care sa intre in perceptia maselor cu mai mare putere de convingere ??????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro