joi, decembrie 9, 2021

Liviu Dragnea- personaj eroi-comico-satiric

Pe vremea când, între timp, repauzatului întru Domnul Corneliu Vadim Tudor îi plăcea să spună că ar fi îmbrăcat cămașa morții. Parcă dorind să confirme că PSD-ul pe care îl conduce, unde altundeva decât spre dezastru, se află într-un avansat stadiu de peremizare și vadimizare ( de aici și rolul pe care îl dețin în partid persoane dezgustătoare, de genul unui Codrin Ștefănescu sau Lia Olguța Vasilescu, nici pesedistul cu vechi state de serviciu Șerban Nicolae, nici nou venitul Liviu Pleșoianu, cel atât de lăaudat de putinistul “Sputnik” nefiind cu mult mai buni), președintele partidului, dl. Liviu Dragnea, a început și el să se metamorfozeze într-un personaj eroi-comico-satiric. Are și el ziceri prin care vrea să își marcheze, sublinieze, eternizeze victimizarea. Nu mai departe decât marțea trecută, atunci când, cu ocazia prezentării la sediul DNA, a fost protagonistul unuia dintre cele mai dezgustătoare spectacole politice ale anului, sus-numitul a plusat zicând că se duce să i se pună “sechestru pe viață”.

Deocamdată pentru o pagubă de 30 de milioane de euro și de 30 milioane de lei produsă de firma Tel Drum, executată de organismele UE din banii contribuabilului român, d-lui Liviu Dragnea i s-a pus sechestru pe bunuri mobile și imobile și pe conturi bancare în valoare de 27 de milioane de euro. De unde, cum are cel mai mare social-democrat român bunuri și bani până la concurența acestei sume fabuloase, după ce și-a mai împărțit averea ba prea-cinstitului său fiu, ba ilustrei sale foste consoarte Bombonica este o întrebare care nu face decât să confirme că nu fantazează deloc cei ce vorbesc despre “Statul paralel și ilegitim”. Pleonastică sau nu, mai sus-citata sintagmă îi definește pe inși de teapa unuia ca Liviu Dragnea. Indivizi care s-au îmbogățit numai ei și bunul Dumnezeu știu cum, deși au fost o viață întreagă bugetari. Adică lefegii la stat. Nu, nu e vorba despre profesori, medici, funcționari, ci despre președinți de Consilii pe la județe altminteri sărace cum este și Teleorman, de consilii municipale și județene, despre parlamentari, miniștri. Cetățeni paraleli în raport cu oamenii obișnuiți. E vorba despre indivizi ale căror principale preocupări au fost necinstita îmbogățire și ascunderea de ochii oamenilor simpli ce i-au votat și le-au încredințat funcții a uriașei lor averi.
Sechestrul instituit marți pe fabuloasa avere a d-lui Liviu Dragnea înseamnă încă o mare, o imensă problemă pentru PSD. Poate că nu ar fi reprezentat nimic în ochii oamenilor simpli dacă și acestora le-ar fi mers un pic mai bine. Din păcate, prețurile cresc. Nu, nu a crescut doar prețul ouălor, așa cum încerca să ne convingă tot marți, cu ochii în pământ și făcând desene cu pixul pe hârtie, la nu mai țin minte care Televiziune doamna senator Ecaterina Andronescu. Au crescut și prețurile altor alimente. Au mai sărit și costurile energiei, și ale monedei unice europene, a crescut ROBOR-ul. Și nimeni, nici cel mai naiv om din lume, nu îi mai crede în astfel de condiții pe pesediști, atunci când aceștia dau vina pe băncile comerciale, pe BNR, pe Soros, pe multinaționale, pe cei ce nu vor ca România să prospere. În astfel de condiții nu se mai poate spera ca cineva să spună că da, o fi furat el Dragnea, dar ne merge și nouă măcar un pic mai bine decât pe vremea tehnocraților ori a guvernărilor partidelor aflate azi în Opoziție.
E mare fierbere în PSD în aceste zile. Numai pe la Televiziunile aservite lui Dragnea se mai încearcă să fim păcăliți că în rândul social-democraților români ar fi liniște și pace și că ar fi cu toții strâns uniți în jurul tot mai penibilului domn Liviu Nicolae Dragnea. Se poartă discuții pe sub ascuns, prin restaurante, se citește cu asiduitate Statutul partidului spre a se găsi soluția prin care acesta ar putea fi îndepărtat din funcție. E clar. Zilele lui Liviu Dragnea în fruntea PSD sunt, fără doar și poate, numărate.

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. Acum doi ani toate tunurile erau pe Ponta : plagiator , chemat la DNA saptamanal , cerut demisia de presedinte , infierat in piata publica . Dupa ce si-a dat demisia nimeni , NIMENI nu-i mai spune nici date mai incolo . DNA a inchis toate dosarele , presedintele si-a atins scopul , piata a trecut la urmatoarea victima .

 2. Daca dl. Dragnea ar fi fost persoana corecta care ne cere noua, angajatorilor domniei sale, sa credem ca e, atunci nici Presedintele Romaniei si nici alta instanta penala sau morala nu l-ar putea acuza. Ce face omul Dragnea la el acasa e treaba lui, dar cand vine la servici face treaba pe care toti romanii platitori de taxe il platesc s-o faca in beneficiul obstesc pe salariul pe care il primeste, fara beneficii suplimentare. Atat!

 3. Sinteti chiar convins de concluzia aricolului Ds. ?
  Citez: ” E clar. Zilele lui Liviu Dragnea în fruntea PSD sunt, fără doar și poate, numărate ”
  Nici vorba , ba dimpotriva, numarate sint zilele presedintelui Johannis, ale dlui Pop si ale ale Dnei Kovesi, cele trei nume care au mai ramas sa apere, ramasitele originalei democratii dimbovitene
  Daca , dupa atita amar si jale cit a adus Romaniei copiilor si nepotilor nostri, PSD si banda Dragnea – Tariceanu, PSD este inca creditat cu 40% din voturi in eventualitatea unor alegeri anticipate, iar Presedintele Johannis si Dna Firea se afla al egalitate , la 37% din posibilile voturi, nu mai este nici o speranta.

 4. Sechestrul instituit marți pe fabuloasa avere a d-lui Liviu Dragnea înseamnă încă o mare, o imensă problemă pentru PSD

  Profund gresit.
  NU este o imensa problema pentru P$D. Cand un bugetar ajunge sa aiba o fabuloasa avere „problema” nu mai este formala, recte a haitei de bipezi din care face parte. „Problema” este fundamentala. Adica a societatii prelung si apasat (re)fo’mate. In special la „baza” (vezi piramida Maslow). Societatile cu fundamente reale „ejaculeaza” (te salut mareane) asemenea rebuturi. Doar in „tari” create din pix [si cu (re)fo’me-dreptace pe masura] tributare unei ideologii de sorginte socializdo-horrodocsa este posibil ca un infractor sa fie demnitar. Conform cu deja patentata ascensiune a fostilor analfabeti impuscati.

 5. Comic, comic dar, era o vorba: „radeti voi, radeti, dar scroafa e moarta in cotet … si cu „spinarea”-n usa! (adica nu mai ai cum s-o mai faci macar friptura, daca nu sa mai si fete … pentru cine nu a inteles intelepciunea populara). Adica situatia este fara iesire, daca nu farami cotetul.
  E o intreaga menajerie in echipa lui Dragnea: travail/tramvai, nume si pronume, acuzatii gresite din greseala materiala (de la ministrul de interne :)) pentru abuz in exercitarea functiei sexuale, oaia/daea… si tot asa. SI, ce-i cu asta?
  Chestia grava este ca ei sunt perceputi ca reprezentativi si satisfacatori (de nevoi) pentru o (suficient de) buna parte din populatie ca sa poata sa ramana la putere de acum si pururea…
  DE CE nu sunt altii care sa intre in perceptia maselor cu mai mare putere de convingere ??????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Noi ipocrizii climatice și criza energetică

În decembrie 2020, Adam Anderson, CEO-ul companiei Innovex Downhole Solutions din Houston, Texas, a încercat să facă un gest frumos pentru angajații...

Neamțu’ Țiganu’ citește Coranu’

Hafsa, Akif, Azra, Suleymen, Neyla, Dzina, Aisha... și multe alte nume. Eu nu știu cine sunt acești copilași, nu-i recunosc după fețe,...

Când nu știi că nu se poate

Dacă aș avea câte un leu pentru fiecare ocazie în care un “specialist” din România mi-a explicat savant și superior că “în...

Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020

Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de...

Ministrul degetului

(Titlu sugerat de o prietenă, cercetător în Franța) Probabil că rareori cercetarea (mai nou, acum, și “digitalizarea”) din România...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro