duminică, septembrie 26, 2021

Optimism și veselie la început de săptămână

Începând de astăzi, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, premierul României, se află în concediu de odihnă. Odihnă binemeritată după nemaivăzuta performanță înregistrată săptămână trecută, atunci când doamna prim-ministru nu a comis decât o singură greșeală în lectura frumoasă, patetică și cu intonație a textului referitor la rectificare bugetară pozitivă. Nu i-a scăpat decât un complet aiurea articulat Râmnicul Vâlcea.
O iertăm fiindcă, fără doar și poate, d-na Dăncilă era cum nu se poate mai ostenită după ce, spre a îndeplini ordinele titanului social-democrației din România, dl. Dragnea 3,6, i-a mai ușurat de fonduri pe toți dușmanii acestuia. A tăiat din bani de la Administrația Prezidențială, de la Serviciile secrete (SRI, SIE, STS, SPP) ai căror șefi îi cam sunt neprieteni. Nici recent numitul în funcție șef al SIE, dl. Gabriel Vlase, deși pesedist la origine, nu pare să fie pe gustul d-lui Dragnea. Așa că doamna prim-ministru, dl. Vâlcov și dl. Orlando și-au folosit din plin creioanele roșii. Ce să mai vorbim despre domnii Eduard Hellvig sau Lucian Pahonțu? Ei sunt demult pe lista neagră.
Că a face pe plac capriciilor și idiosincraziilor d-lui Dragnea ar putea să reprezinte un atac la securitatea națională contează extrem de puțin pentru etern senina doamnă Viorica. Dl. Dragnea are dreptate întotdeauna. Precum avea pe vremuri Iosif Vissarionovici Stalin. Chiar și atunci când delirează, așa cum a făcut aseară, la Antena 3, în compania lui Gâdea, care a jubilat la gugumânia dragniană vizând punerea sub acuzația de înaltă trădare a preșdintelui Iohannis. Chiar nu mai sunt nici măcar două paturi libere la Spitalul Obregia? Paturi și cămăși de forță!
Estimp, subordonații doamnei Viorica Vasilica Dăncilă s-au îngrijit cu asupra de măsură ca guvernul să nu înregistreze nici un procent de deficit la capitolul gafe impardonabile. Ministrul Apărării, sobrul filosof și antropolog Mihai Fifor, a vorbit, fie pentru că l-a luat gura pe dinainte, fie din incompetență crasă despre existența rachetelor balistice de la Deveselu. Mai marii Poliției Române au oferit populației circ în lege contrazicându-se unul pe altul în încercarea de a-și justifica slugărnicia față de PSD și muza lor supremă, Carmen Dan ot Videle, din afacerea plăcuțelor cu o inscripție deloc flatantă la adresa principalului partid de guvernământ din România. Totul s-a încheiat în cel mai jenant mod cu putință pentru șefii instituției. Cu căteva dezacorduri de toată jena s-a manifestat public în toată splendoarea domniei-sale și ministrul Educației Naționale, dl. Valentin Popa-Pamblică. Strict justificate partinic și nu mă îndoiesc că aplaudate de cei peste 40 de rectori cu spinări de gumilastic care îi fac ministrului Ceolofan galerie. Cireașa de pe tort -bâlbele ministrului Culturii, George Ivașcu.
Din dorința de a demonstra că PSD posedă inepuizabile rezerve de prostie, că succesiunea în partid se află în măini bune, s-a dat în stambă ministrul Tineretului și Sportului, o duducă pe nume Ioana Bran, care a spus că alocația de hrană a sportivilor de performanță trebuie obligatoriu să fie mică pentru ca aceștia să nu se îngrașe. Ionica noastră pare a fi la capitolul “alimentație rațională” chiar mai competentă decât repauzatul între Domnul prof.dr. doc Iulian Mincu. I-a ținut isonul Stanul aceluiași minister, un anume domn Cosmin Butuza, secretar de stat în MTS, care, prin senzaționala lui contribuție lingvistică a îmbogățit semnificația simbolistică și ideatică a Centenarului.
Înainte de a pleca în vacanță, doamna Viorica Vasilica Dăncilă a lăsat guvernul pe mâini bune. Cum suntem în plin sezon agricol, era normal, mai ales că asta a fost și preferința d-lui Dragnea, ca atribuțiile de prim-ministru să îi fie delegate fostului tractorist Paul Stănescu. Și ca orice zână bună, doamna Dăncilă a avut la îndemână, așa de despărțire temporară, și un grand finale. Săptămâna viitoare iar se închide țara preț de vreo 5 zile. Bugetarii vor avea parte de încă o minivacanță. Economia duduie. Doar detractorii susțin cu totul altceva.

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Când oamenii mici lasă umbre mari înseamnă că soarele e la asfințit

                                                 Una din acele istorii care se vor adevărate, deşi nimeni nu ştie cât sunt de exacte,...

Speranța de viață a românilor

1.Vârsta medie la deces2.Nevoia unei abordări noi. Ce ne spun datele din alte țări și pe care noi nu le avem3. Revenind...

Dl Iohannis recomandă golful

"Criza guvernamentală in Romania? Nu știu despre ce vorbiti. Guvernul iși face treaba." Nu fac decat să parafrazez o replică recentă a...

Cine smântânește borcanul cu energie?

ANRE este un "organism de reglementare și supraveghere (care) doar ține de șase pentru ca șmecherii din domeniul...

“Efectul Nataşa” şi isterizarea cu agendă în Republica Moldova

Dacă întrebi lumea la Chişinău zilele astea “tu ai ştiut, sau n-ai ştiut?” nimeni nu va avea dubii la ce te referi...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.