miercuri, septembrie 27, 2023

Ori (voi) toți să muriți, ori (noi) toți să scăpăm!

Sentințele instanței de trei judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție în dosarul de corupție în care actualul președinte al Camerei Deputaților și, totodată, lider al Partidului Social Democrat a fost inculpat pentru că a instigat la abuz în serviciu și deturnarea fondurilor publice de la direcția locală Teleorman a ”Protecției Copilului”, au aruncat o parte din România în euforie și o altă parte a țării în neagră disperare. Dar a mai și rămas o bună bucată de țară absolut indiferentă, pentru care personajul Liviu Dragnea nu are nimic spectaculos ori nici măcar nu există.

Domnia sa însuși a rămas tăcut. (O tăcere febrilă.) Nu contează, a vorbit în apărarea sa doamna prim-ministru, V. V. Dăncilă, mare dregătoare în capul țării, care a dat lecții de etică și constituționalitate, a inventat termeni juridici noi (recursul în apel) și i-a certat pe judecători că i-au condamnat șeful și prietenul de familie.

Personal, cred că doamna premier este de fapt îngrijorată că va trebui să părăsească mai curând decât se aștepta biroul din Piața Victoriei și îi este teamă că vor rămâne neudate florile, pe de o parte, iar pe de altă parte că va trebui să se întoarcă în cele străinătățuri, la programul extenuant de la Bruxelles și la plictisitorul ritual de purtat costume naționale pe la diverse evenimente politice ale PSD.

Doamna Rovana Plumb s-a întrecut pe sine, dacă acest lucru mai era posibil și a vărsat lacrimi (să zic de plumb?) de crocodil, mișcată de necazul omului care-i conduce partidul, necaz pe care mii de oameni l-au nesocotit cinic în seara de joi, în Piața Victoriei, cântând: ”La mulți ani, la mulți ani Dragnea să ia!” Da, avea până la urmă dreptate și subtilul vechil Marian Neacșu, cred că și-a spus simțitoarea doamnă Plumb pentru sine, oamenii ăștia ar trebui luați cu dubele!

Gând la gând cu bucurie, a rezonat și doamna agă Carmen Dan, dregătoarea la jandarmi, care, demnă, și-a apărat șeful, a înfruntat comunitatea #Rezist și poporul neiubitor de PSD asigurându-i că nu-și va închide pagina de Facebook indiferent câte mesaje de dezaprobare va primi.

Apoi s-a pus pe treabă și a aprobat lista cu necesarul de dotări pentru ca viitoarele proteste ale fioroaselor familii care vin spontan (!!!) la proteste cu bicicleta, copiii în landouri și căței să fie întâmpinate cu muniția și dotările necesare, astfel încât să nu se repete scenele din toamna anului 1991, iar protestatarii să nu poată să forțeze cu bicicletele, rolele și skateboard-urile ușile de la Palatul Victoria.

În timp ce panicat și presimțind marea primejdie Varujan Vosganian îi avertiza discret, dar și tunând teatral de la tribuna Parlamentului, pe toți parlamentarii că nu-i altă cale decât să scape toți odată, căci pe rând s-ar putea să nu fie sigur, pentru că unii ar putea fi placați în alergare de vreun procuror al statului paralel, s-a ridicat dârz și sigur pe știința sa Tudorel Toader care a observat public, ghicind textul motivării, că judecătorii care au votat pentru condamnarea dregătorului verde Liviu Dragnea au omis mișel să respecte o decizie a CCR.

Stați binișor răzeșii mei, a tunat Tudorel Toader, și tu jupâne Liviule, că nu rămâne așa! S-au mai văzut cazuri, și acum va fi, căci completul de cinci judecători va da achitare, vom avea noi grijă de acest lucru. Apoi a pășit marțial către sediul ministerului său, pentru a dezlega ițele încurcate ale justiției, în care s-au încurcat și vașnicii juriști ai PSD-ului, adică vitejii cavaleri ai dreptății Florin Iordache și Eugen Nicolicea.

Și alte tot mai multe semne că partidul va lupta umăr la umăr pentru cauza lui Liviu Dragnea, liderul vânat de demonii statului paralel, s-au arătat în scurt timp. Dumitru Buzatu, de la Podul Înalt al Vasluiului, coborând către ulițele prăfoase ale CEx-ului din capitală, a observat cu amărăciune că s-a produs o condamnare și, pesemne, partidul va lua act.

Dar să nu se aștepte vrăjmașii că partidul va intra în neagră panică, nu, partidul se va lupta dimpreună cu toți oamenii săi ca guvernul acestei adevărate vrâncioaie care este blajina și neconflictuala doamnă dregător V. V. Dăncilă să nu fie pierdut și majoritatea din spatele său să fie păstrată cu orice preț!

Și știa domnia sa clucerul Buzatu ce spune, pentru că la București vapiriței Gabriela Firea sentința pronunțată de Înalta Curte i-a adus miros de sânge politic. Dar a negat, asemeni unui alcoolic aflat sub tratament, că acest miros îi dă gânduri și idei și a asigurat public pe toată lumea că sângele politic nu va fi vărsat, atât timp cât cel rănit de statul paralel, oricine va fi fiind el, nu este vinovat (conform directivei europene privind prezumția de nevinovăție).

Un alt domn, să-i zicem dregătorul roșu de la Senat, a trimis răvaș pe Facebook că și domnia sa a luat act de decizia instanței în ce-l privește pe dregătorul verde de la Camera Deputaților, dar i-a adus aminte în continuare că trebuie să se bucure cât mai ține asupra sa prezumția de nevinovăție, să fie tare și să spere, pentru că lupta cu statul paralel va fi dusă până la victoria finală.

Așadar, ziua a doua după cumplita veste nu a fost atât de mohorâtă precum părea. Supușii și prietenii i-au fost aproape dregătorului Liviu Dragnea și soarele a strălucit pe cer. Puținii nori ce s-au arătat erau în Harghita și Covasna, semn că baciul ungurean Kelemen Hunor suspina și dânsul de marea nedreptate și se gândea că musai trebuia ca legea să se schimbe și palatelor corupției să li se clădească la abuz un prag de 200 de mii de euro.

Mare lucru nu mai este de spus. Supușii și prietenii s-au adunat la Palatul Parlamentului, unde se dă se pare un mic, o bere, alune, caviar și vodcă la un CEx de seară. Așa cum se va fi știind deja pentru sfatul adunat, Liviu Dragnea îi va surprinde anunțând că va rezista vitejește și că va lovi cu sabia, mortal, în statul paralel.

De va curge sânge politic, acela nu va mai fi al domniei sale, ci al vrăjmașilor săi. Craiul neamț Iohannis va sângera. Procurorii vor sângera, judecătorii la fel, unghiile le vor fi smulse de priceputul și viteazul Tudorel Toader. Sluga de la DNA, acea Codruță Koveși nerușinată va fi măturată din cotloanele în care s-a baricadat, atunci când craiul Iohannis va fi răpus.

De mujicii se vor strânge iar pe ulițe și prin târguri, cavalerii dreptății conduși de amazoana Carmen Dan îi va risipi și vor fi dați pe mâna poporului adevărat, iubitor de PSD. Și tot lor, din tagma poporului credincios, le vor crește și pensiile și ajutoarele sociale, pentru că partidul nu uită cine-l ajută la greu!

Va fi o luptă grea, dar partidul trebuie să învingă. Este vital. Fericirea, prosperitatea (nu securitatea!) sunt acum prea aproape pentru a renunța. Liviu Dragnea însuși este la trei pași de fericire. Cum își poate cineva închipui că o va pierde? Nu, nu o va pierde. Va rezista și, dacă dușmanii nu vor reuși acum să-l răpună, nimic nu-l va mai putea opri apoi să se suie pe tronul craiului neamț. Atunci victoria va fi deplină și țara va fi împăcată. Chiar dacă mulți dintre supuși vor lua calea bejeniei. Poate că va fi mai bine așa.

Căci ori voi toți să muriți, ori noi toți să scăpăm!

NOTE____


[1] Titlul e o parodie după o replică a lui Rică Venturiano – O noapte furtunoasă, piesă de teatru de Ion Luca Caragiale

Distribuie acest articol

14 COMENTARII

 1. V-ati grabit, acum a iesit si drcanea si a spus cam ceea ce ati scris la sfarsit:

  „Căci ori voi toți să muriți, ori noi toți să scăpăm!”

  • Nu stiu daca m-am grăbit, dar sigur am anticipat. Preferam sa ma contrazică realitatea. Din păcate nu s-a întâmplat așa.
   Si cum am scris in „Politică și delicateturi dâmbovițene”, pana la urma poporul roman nu se mai poate deroba. Fata in fata cu determinarea grupului Dragnea, bine susținut de baronii ce țin in mana PSD de decenii, cetățeanul roman nu mai are decât doua alternative: fie il sprijină explicit ori implicit pe cel condamnat in justiție si devine astfel complicele sau, fie se delimitează net si sprijină protestele care sa determine PSD să-l abandoneze pe Dragnea.
   Cale de mijloc nu exista.
   Tertium non datur!

 2. PSD a declarat război statului român. PSD a devenit o bandă mafiotă organizată care atentează la statul numit România. Ce se mai poate face? România devine o dictatură a mafioţilor.

 3. Ai zis bine. :) dar daca se lasa cu topoare … mai vedem ;)paradoxal nu toti cred ca procurorii trebuie sa conduca Romania.
  PS: nu sunt PSD dar alternativa sucks ;)

  • „…nu toți cred ca procurorii trebuie sa conducă România.”

   Nu este nici un paradox. Doar că România este condusă de aproape trei decenii de cleptocrația formată din foștii membri ai securității și ai PCR. Iar unii dintre cetățeni, printre care mă număr, s-au săturat să fie furați. Pur și simplu, sistemul economic ineficient de tip oigarhic ne-a secătuit resursele pe care le-am fi putut folosi pentru dezvoltare.

   Așadar, nu doar că România nu este condusă de procurori, ci este evident, prin prisma dinamicii socio-economice, că justiția s-a manifestat mult prea timid după 1989 (despre ce a fost mai înainte, nu are rost să discutam acum), iar două serii de emisiuni TV, „România te iubesc” și „România furată”, spre exemplu, au dezvăluit de-a lungul timpului o parte infimă a jafului imens făcut sub protecție politică din averea publică.

   M-am săturat să fiu jefuit de nemernici care se pun la adăpost de justiție! Lăsați vă rog ca măcar unii dintre ticăloșii să răspundă în fața legii, pentru că nu mai pot ține infractorii în spate, să se îmbogățească din munca mea, în timp ce familia mea trăiește tot mai modest. Vine o vreme în care oricât de mult ar iubi unii pe infractori și fărădelegile lor (poate pentru că sunt complici), furturile din avutul cetățenilor trebuie să înceteze. Ajunge!

 4. lol, adica ne bazam pe tradari si criminali sa revenim la statul de drept? istoria se repeta, si la ei si la noi…ce fac acum e ultima lor rasuflare, depinde de noi sa-i terminam ptr totdeauna dupa. si da, nu votul rezolva, de fapt orice om in toate facultatile mintale nu va mai permite ca toti cetatenii sa voteze si nici ca oricine sa poata fi ales sau sa ramina parlamentar, diplomat daca incalca legea(cea drepta). nu poti falsifica alegerile sau prin a cumpara voturile aici nu sintem la piata. idiotul a intins coarda atit de mult, ca la apel nu-l mai salveaza nimeni nici daca ar vrea.ce e nasol, cit de repede, cit de usor, ajung infractorii in pozitii cheie, inclusiv KKR si isi bat joc de o tara.

 5. Niciodata, nicicand, un nimeni nu s-a bucurat de atat de multa „lumina a reflectoarelor”. Ati facut din nimic, un subiect national, un tip puternic, abil, … cvand in realitate nu e altceva decat un biet vataf pe o mosie Teleorman. Ori, poate este atat de periculos, incat sa merite toata atentia tarii ?

  • „Ați făcut din nimic, un subiect național…”

   Subiectul național este Președintele Camerei Deputaților. Dacă cineva consideră statul acesta „un nimic”, apoi, cel de-al treilea om al său, ca importanță politică, este un om important. Adică, este un mare subiect național.

   Din perspectiva dimensiunilor jafului, mărimea prejudiciului despre care oferă amănunte mai multe publicații, chiar este un subiect inter-național. Pe de o parte Teldrum are contracte care reprezintă mijloace de fraudare a avuției naționale de valori fabuloase, pe de altă parte, conform presei locale și nu numai, Fortaleza se bucură de atenția investitorilor care au făcut averi fabuloase doar din contracte cu statul.

   Iar eu, cel care este jefuit în mod constant, nu mai am de unde să le dau bani din munca mea infractorilor, pentru că au tot luat de la mine, iar veniturile mele s-au împuținat. Așa că eu cred că a venit timpul să se oprească.

  • Deci România este planeta izolată, transformată de Dragnea, omul rușilor, în iepurărie. Din păcate pentru el, nu toți acceptă iepurăria și acești #rezist-enți vor fi atacați de ”animalele de serviciu” care vor reduce democrația – că li s-a cam urcat la cap românilor tineri, frumoși și liberi, De asta nu mai poate vechea gardă komunistoid-bugetofagă să își facă de cap. Colac peste pupeze (nu este nici o greșeală, ci o aluzie la doamnele: Veorica, vUlguța, Rovana, Gabriela zisă Vrâncioaia, și alte păsărici pesediste, rămase fără pește din lacul Belina).

   • Cu multumiri, doresc sa va raspund ca paralela/ pilda are mai multe aspecte semantice… autorul articolului vadind inclinatii analitice.
    Dar, daca va veti apleca atentia asupra acestei opere a lui Frank Herbert, veti gasi si alte semnificatii, unele surprinzator de actuale si valide in analiza situatiilor de care ne lovim azi. Va ofer doua exemple: mutatiile produse asupra indivizilor supusi unui spatiu concentrationar, motivatiile actorilor creatori ai spatiului concentrationar, temerea si masurile acestora de a suferi consecintele spargerii confinarii, mecanismele unui sistem juridic „gowachin”, in care si acuzatorul si acuzatul sunt supusi aceluiasi risc juridic: oricare pierde plateste… inclusiv nevoia unui „BurSab” care sa nu lase sa devina o aristocratie ereditara birocratia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Cristian Felea
Doctor în ştiinţe inginereşti, domeniul: „Mine, Petrol şi Gaze” - Universitatea din Petroşani. Ofițer SRI în rezervă Colaborator al publicaţiei „Revista Minelor”

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro