vineri, iulie 30, 2021

PNL, protectorul plagiatorilor?

La data de 29 martie 2018 am publicat pe site-ul „contributors.ro” articolul intitulat „TVR are un nou Consiliu de Administrație. Mai politizat ca niciodată”.
Un text în care deplângeam nu doar politizarea fără precedent a noului CA al TVR, subordonarea cvasi-totală a acestuia partidelor din arcul guvernamental grație manevrelor machiavelice ale d-nei Doina Gradea care, din postul de director general interimar, a conceput, coordonat și manipulat întreaga operațiune, ci și slaba calitate umană și profesională a celor pe care partidele, Guvernul, Președinția, salariații i-au desemnat să facă parte din organismul care, măcar teoretic, poartă sarcina redresării Televiziunii naționale.
Ce poate fi mai provocator de confuzie, de mirare, de surprindere și chiar de revoltă decât detaliul că doamna Christel Ungar Țopescu, desemnată în noul CA de dl. Klaus Iohannis în calitate de reprezentant al Președinției, a găsit de cuvință să îi dea votul domniei-sale doamnei Doina Gradea consolidându-i scorul cu care a fost desemnată președinte-director general al TVR? Ignoră oare d-na Christel Țopescu faptul că în cele șase luni de interimat, d-na Doina Gradea a condus TVR la cote inimaginabile de subordonare politică față de PSD și ALDE? Să nu fi știut oare doamna Christel Țopescu, angajată a TVR și fost redactor -șef al Emisiunii în limba germană, că în ziua Congresului PSD d-na Doina Gradea a decis personal câte ediții speciale vor fi consacrate evenimentului, cine sunt cei care au dreptul să îl comenteze și că aceeași d-na Gradea a cerut personal ca printre acesția să se afle dl. Ionuț Cristache, insul a cărui prestație zilnică compromite însăși ideea de jurnalism onest al cărui garant s-ar cuveni să fie Televiziunea Națională? Să îi fi scăpat oare d-nei Țopescu ghemul de minciuni lansat pe piață de aceeași doamnă Gradea spre a fugi de răspunderea care îi revine pentru faptul că TVR a difuzat două episoade din descalificantul interviu pe care Ion Cristoiu i l-a luat fugarului Sebastian Ghiță, o decizie care a plasat TVR în rândul organismelor de presă rău famate de genul România tv, Antena 3 sau Evenimentul zilei? Chiar nu știe d-na Țopescu tratamentul special de care beneficiază, din dispoziția aceleeași d-na Gradea, d-na Gabriela Firea care trebuie să fie prezentată drept o nesperată binefacere cu care au fost copleșiți bucureștenii?
Iată însă că în cursul săptămânii trecute, mai exact în Joia mare, ne-a parvenit știrea potrivit căreia Comisia de etică a Universității din Craiova a decis că ar exista suficiente argumente că dl. Cristian Petcu, la rându-i un apropiat al d-nei Gradea și angajat de aceasta pe căi obscure în calitate de consilier pe probleme de Centenar, desemnat în CA al TVR la propunerea PNL, ar fi plagiat teza de doctorat susținută la respectiva Universitate.
Se cuvine să reamintim că acuzațiile de plagiat și autoplagiat, operațiuni nedemne la care s-a dedat dl. Petcu în vederea colecționării a două diplome de doctor în științe, neacoperite, precum se vede, prin dovezi științifice concrete, ci doar prin furt și minciună, circulau nu numai în spațiul academic, ci și în cel public. Atunci când PNL și-a anunța decizia de a-l trimite pe atât de vulnerabilul moral domn Petcu în CA al TVR, numai și numai spre a-i da o sinecură în valoare de 3000 de lei pe lună, jurnalistele Sidonia Bogdan și Emilia Șercan i-au reamintit d-lui Ludovic Orban respectivele alegații referitoare la o posibilă infracțiune comisă de dl Petcu. Dl. Orban a preferat să le privească de sus, cu liberală superioritate. Între timp, iată a sosit și dovada. Nu se simte oare dl.Orban vinovat pentru scandalul în care desemnarea necugetată a d-lui Petcu în CA al TVR a târât partidul? A uitat oare dl. Ludovic Orban de tam-tamul făcut de partidul domniei sale pe tema codului de integritate? Știe oare dl. Orban că plagiatul înseamnă furt și că cel care fură se supune rigorilor legii penale? Sau a devenit PNL, așa, peste noapte, fiindcă așa dorește dl. Ludovic Orban, protectorul plagiatorilor și al penalilor?
P.S. Reamintesc și pe această cale Serviciului de comunicare din SRTV (Televiziunea Română) că aștept detaliile promise de d-na Samaranda Vornicu referitoare la condițiie juridice și financiare în care instituția a difuzat rușinosul interviu luat de Ion Cristoiu fugarului Sebastian Ghiță. Mai exact. Vreau să știu cum a fost plătită publicitatea făcută de Serviciul public de Televiziune cotidianului Evenimentul zilei.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Domnule Morariu,
  Nu inteleg cum de puteti avea pretentii reale in raport cu PNL si Ludovic Orban. PNL nu mai este o formatiune liberala de la sfarsitul razboiului. Intre doctrina liberala si „doctrina” PNL este o distanta cosmica. Doar denumirea de liberal nu este suficienta, realitatea faptelor aduce confirmarea (in acest caz infirmarea). Doctrina pe care si PNL o pune in practica este cea a celui putincios si este specifica celor crescuti in puful faradelegii si al permisiunii consfintit de multele decizii ale CCR.
  Ni se vara hotia prin toti porii. Si noi suntem impotenti si delasatori.

  • Altfel spus, toate partidele, dupa anul 1989 , au fost infuzate de neocomunisti/criptocomunsti
   naparliti ideologic, care au realizat consubstantialitatea in fiinta PCR. A vorbi de doctrina liberala
   la actualul PNL+PDL, este o aberatie.Ca mod de actiune si activitate, nu este deosebire -in fapt-
   intre partidele parlamentare, iar deosebirile formale respectiv de discurs nu au relevanta!

   • A mai fost Corneliu Coposu, care a spus raspicat ca el nu sta la masa cu FSN si cat a trait, PNT asa a facut. La un moment dat si PAC s-a dorit altfel, dar era condus de Nicolae Manolescu.
    Iar despre PNL, pana acum cred ca suntem cu totii de acord ca de cand s-a asezat la masa cu FSN, a fost un partid reformist doar la nivel declarativ. In fapt n-a reusit sa dea tarii decat personaje precum Mircea Ionesc Quintus sau Crin Antonescu, in timp ce Neagu Djuvara a fost marginalizat complet. Singurul rol al PNL in ziua de azi e sa sifoneze voturi de la partide care ar putea constitui o opozitie mai sanatoasa, dar sunt, in mod inevitabil, mici si putin vizibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Orfani de știință

Undeva în Transilvania. Masca obligatorie pe stradă și în instituțiile publice. Unitatea militară, la intrare. În uniforme și în civil, un grup...

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Locomotive Diesel-electrice realizate la Craiova sub licenţă elveţiană şi exportate în Republica Populară Polonă (1)

O analiză referitoare la achiziţionarea unei licenţe de fabricaţie ar putea stârni discuţii în contradictoriu între inginerii români. Unii dintre ei pot...

Așa grăit-a Cîțu

Poate ar fi mai rațional ca Primul Ministru să pună capăt banilor risipiți pe nu-știu-câte instituții (începînd cu Ministerul) menit(e) a se ocupa de cercetare (pe mentenanța cărora și pe banii de salarii ale personalului se duc sume masive de la buget) și să organizeze anual un concurs de proiecte, cu jurizare internațională, ai căror câștigători să beneficieze și de o minimă vizibilitate (grație subvențiilor de la guvern pentru diverse televiziuni, deja alocate).

Mixul energetic al agromerărilor urbane

În orice metropolă consumul de energie este diversificat și în creștere prin mărirea acesteia ca arie geografica, în...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro