UPDATE
O cititoare ne informeaza ca Universitatea Politehnica Bucuresti nu are Carta aprobata. Detalii aici. In aceste conditii, alegerile organizate nu au valoare juridica, reprezinta un teatru ieftin.
Spre deosebire de multe alte universități, Universitatea Politehnica București a ales să rămână în zodia Andronescu-PSD.
Zilele trecute s-au desfășurat alegerile pentru funcția de rector, s-au prezentat doi candidați, Mihnea Costoiu, de mulți ani mâna dreaptă a rectorului, ministrului, parlamentarului, Ecaterina Andronescu și prof. Univ. Dr. Ioan Ciucă.
A cîștigat cu 75% din voturi mâna dreaptă, Politehnica București a decis să rămână în continuare feuda PSD. În speranța că PSD va reveni la putere, Ecaterina Andronescu șef la ministerul educației, cu toate avantajele ce rezultă de aici.
Nu știu cât de corectă este predicția, dar să alegi doar în funcție de buzunarul propriu, fără să vezi evoluția destinului universitar românesc si european, mi se pare o miopie, ce se va întoarce împotriva votanților într-un viitor nu prea îndepărtat.
Legea Educației Naționale nu pune condiții pentru prezentarea unei candidaturi, inclusiv la funcția de rector. La limită, de dragul paradoxului, ar putea candida și portarul universității. Nu este constituțional să limitezi dreptul la candidatură, contând pe faptul că alegătorii știu mai bine ce conducător le este util. Așa se explică și faptul ca lustrația se aplică doar pentru funcții numite, nu alese.
La urma urmei, ce-și fac oamenii cu votul lor se numește democrație și subsidiaritate.
La Politehnica București și-au depus candidatura doar două persoane. Atât. Restul personalului didactic, ori nu i-a păsat ce se va întâmpla în viitor cu casa lor, ori anticipau ca jocurile de culise sunt făcute și nu au nicio șansă. Adică, ce jocuri de culise? Țesătura de interese și de bani, din afaceri, proiecte, funcții de conducere, promovare, plata cu ora, care i-a legat pe cei mai mulți de fosta conducere. Dar votul nu este secret? Este, dar menținerea avantajelor materiale proprii depindea de continuarea aceluiași management, de aflarea la cârmă a acelorași persoane, care să nu perturbe prea mult relațiile oculte, subterane, existente în universitate. Spre deosebire de alte universitati, Politehnica Bucuresti a ales trecutul.
Din păcate, nici studenții participanți la vot n-au avut niciun cuvânt de spus. S-au aliniat la „indicațiile” date de profesori, în speranța că vor trece mai ușor examenele.
Unul dintre candidați, Mihnea Costoiu, este de mult timp mâna dreaptă a fostului rector și ministru, Ecaterina Andronescu. Este cadru didactic asociat, nici măcar titular al Politehnicii, nu deține titlul de doctor și nici de profesor universitar. Va coordona școli doctorale, va conduce comisii de evaluare și va semna titluri de profesor universitar și doctor, fără să dețină el însuși aceste titluri. A fost din 2005 până în prezent director general administrativ al Politehnicii, funcție din care dirija banii de contracte și achiziții ale instituției. Este una dintre explicatiile succesului sau electoral.
Ecaterina Andronescu a fost aleasă, pentru puținul timp rămas până la pensionare, în importanta funcție de președinta a Senatului Universitar, funcție din care, alături de aceea de rector, decide cam tot ce se întâmplă în universitate.
Comentariile din presă (aici), conform cărora Mihnea Costoiu ar fi semnat, la 16 ani, un angajament cu securitatea, ca a fost cercetat penal pentru prejudicierea societății comerciale TAMSA, că toată ascensiunea sa se datorează protectorului și mentorului său, Ecaterina Andronescu, eventual și a altor grei din PSD, aproape că nu contează acum. Important mi se pare altceva: nu s-a găsit nimeni, în toată Politehnica București, care să spună: stop erei Andronescu, să începem o nouă eră, printr-o candidatură care să marcheze diferența de vechea conducere. Și care să și câștige aderenți suficienți pentru schimbarea acesteia.
Nu de alta, dar concurența a devenit acerbă. 50.000 de studenți români studiază în străinătate, este posibil ca universități străine de prestigiu să-și deschidă filiale în România, piața muncii, dominată de mediul privat, din care statul a ieși ca principal angajator, nu mai acceptă diplome fără acoperire în competențe, cunoștințe și abilități practice. Așa că, pentru învățământul superior românesc vin vremuri grele. În care va ieși învingător cel pregătit, serios, convergent cu evoluția europeană a educației universitare. Obiectiv ce poate fi atins în primul rând cu un management profesionist și recunoscut de lumea universitară europeană. Este acesta cazul cu noua conducere? Cei care au votat știu mai bine. Legea le-a dat dreptul, fie să-și croiasca un nou drum de evoluție și dezvoltare, fie să rămână în aceeași paradigma managerială. Vom vedea daca au avut dreptate sau nu.
Există încă o problemă, din păcate neclară datorită secretomaniei administrației centrale românești. Are Politehnica București Carta Universitară validată de ministrul educației, Cătălin Baba? Că în lipsa acestei validări, care trebuia să preceadă alegerile, tot procesul electoral desfășurat rămâne un teatru ieftin. Ca și la UMF Tg. Mureș, nerespectarea prevederilor Legii Educației Naționale, indiferent dacă ne plac sau nu, lovește de nulitate orice proces electoral din respectiva universitate.
Din păcate, cu toate căutările întreprinse, n-am reușit să aflu acest lucru esențial, deși toată lumea cere și autoritățile promit transparența decizională. Transparență care este sublimă și lipsește cu desăvârșire. Propun redactorilor Hotnews să solicite oficial, pe baza legii accesului la informații publice, acest „detaliu” extrem de important.
In concluzie, este bine că personalul didactic și studenții Politehnicii București își pot decide conducătorii. Dar să fie conștienți și de faptul că tot ei vor suporta consecințele unei alegeri greșite.
PS. Rog cititorii din Politehnica Bucuresti sa comenteze, amendeze sau sa contrazica ideile din articol. Oricum ei stiu mai bine ce se intampla in UPB.
1. Ecaterina Andronescu a luat-o razna complet.
2. Totuși mă miră, ca și pe dl. Vlaston, felul în care cadrele de la Politehnica
București au votat. Ce vor spune atunci când se va auzi în Europa de Vest și
SUA cine a ajuns ales rector (un om fără doctorat)?
3. Sunt de părere că ministrul Baba are datoria morală și posibilitatea
de a invalida alegerile de la UPB.
Poate societatea va intelege vreodata ca DEMOCRATIA nu are vreo legatura cu performanta sau in cel mai bun caz o legatura accidentala. Democratia e forma de conducere „proletara” si pe deasupra e si foarte firava, iastoria fiind oglinda care ne arata cum s-a abuzat de democratie. Cand pui „poporul” sa hotarasca cine e „seful” la ce ne putem astepta? In democratie masa electoare aplica principii non-performanta cand depun votul. Performanta se obtine atunci cand seful este impus, platit bine si are mandat cu obiective clare, exact ca la antrenorii de fotbal.
In general democratia se aplica atunci cand nimeni nu vrea sa-si asume nimic. Asta se vede pa UPB. Succes domnilor „profesori”, profesori ce nu indeplinesc actualele standarde d promovare pt. gardul de profesor …..
Nu cred ca este chiar asa. Tot poporul alege parlamentul, alt gen de democratie nu exista. Parlamentul vlideaza guvernul si apoi, timp de 4 ani, nimeni nu mai poate amenda cu vot decizia initiala. Seful impus de cine? Ca pana la Legea Educatiei a fost impus de influenta ministrului, de inspectoratele scolare, de aceleasi gasti din universitati. A fost bine?
Sunt totusi, din fericire, multe universitati la care votul a functionat f. bine. Un exemplu, univ. Transilvania Brasov.
Parlamentul ar trebui sa fie ultimul for in care sa se aplice democratia, in rest deviza sa fie performanta contra bani. Oricum va dati seama cat de eficient e parlamamentul nostru (in urma alegerilor democratice) dar si cel european fara mari diferente. Ne ingroapa in legi si sistem centralizate „mancatoare de fonduri”. La celelalte universitati s-a produs schimbarea! UNDE? Va rog sa-mi indicati un nume celebru pe plat international si care acum ar fi RECTOR undeva in Romania. Vreti sa va spun eu romani celebri ce stau in Occident si ar fi putut fi rectori IMPUSI de guvernul Romaniei???? Putem face acest exercitiu.
De ce doar Parlamentul? Ei ar putea corecta aberatiile societatii si astfel sa poata fi schimbat de populatie prin vot. Oricum nu ma poate convinge nimeni ca democratia = performanta si nu veti gasi asta nicaieri in lume. Eu am sa va arat ca acolo unde nu a fost democratie s-a ajuns la performanta iar acestea sunt 99% din cazuri.
Aspectul acesta ma deranjeaza la culme: statul are niste resurse si le „consumam in mod democratic”. Suna ca naiba. Raspunzator de resursele statului este Guvernul si nimeni altcineva. profesorii sa stabilesca programele analitice, curicula, etc…dar managementul trebuie sa fie impus de guvern. Aveti dreptate „oamenii sa judece politicienii la 4 ani si atat”.
Ce facem, ca nondemocratie inseamna dictatura. Sau nu?
Democratia = dictatura mediocritatii. Un sistem de guvernare prost, dar necesar pentru ca este (sau pare) mai bun decat celelalte sisteme pe care le-am incercat pana acum. Rezista doar acolo unde este echilibrat de economia de piata care pune practic puterea in mainile celor care sunt capabili sa se ridice constant deasupra ‘gloatei’.
Nondemocratie: dictatura. Indiferent a ce.
Dupa cum spune si colegul „pehash”, asta si avem acum …. mediocritate. Daca insistam asta vom avea si in continuare …mediocritate…dar e democratica :)
Si cand ma gandesc cat de mandru si increzator era dl. vlaston de dl. Funeriu si a lui lege. Poate ar trebui si fotbalistii sa-si aleaga antrenorul, ca asa e democratic, poate ca si angajatii de Microsoft sa faca un scrutin pt. alegerea sefului …. interesant ! La cele 10 universitati din Top 500 managementul e ales de profesori? Eu stiu ca nu, dar poate ca dl. Vlaston stie altceva.
Una e in univ. private si alta in cele de stat. Si sunt destule univ. in care votul a functionat corect, in unele chiar foarte bine.
„Votul a functionat corect…” dar nu si eficient, adica a ales poporul ce „populeaza” acea universitate. E aceeasi problema cu clasificarea din vara, s-a dat in cap universitatilor mici eficiente si s-a scos in frunte universitatile mamut. Ei aceste univ. mamut acum isi aleg rectorii, mari nulitati. Va rog sa spuneti 3 nume de actuali Rectori buni cu adevarat, rectori ce au un cuvant de spus in forurile internationale. Va rog sa ma scuzati dar pentru mine sunt niste „mari NIMENI”. Citeam ieri un articol cum ca un grup de cercetatori romani au descoperit asa numitele celule telocite care impreuna cu celulele stem pot revolutiona medicina. Ei, conducatorul acestui grup nu este RECTOR si acum va rog sa-mi spuneti cine e rector la Univ. de Medicina din tara? Eu nu am auzit de ei pe plan international.
Eu ca si guvern as fi impus un astfel de manager, dar „democratia dv. nu ma lasa”!!!!!!!! Si unde mai puneti ca acest colectiv a depus un grant pe directia lor si a fost refuzat. De cine? De profesorii dv. votanti, ce stau cu democratia pe piept!!!!!!!!
nu ma convingeti, legea FUENRIU e cea mai prosta pt. ca nu a luat in vedere EFICIENTA si nu marimea si democratia.
Putem discuta la sfarsit dar eu, ca si formatie, nu sunt un socialist ca sa ma bat in piept cu democratia … unde e democratie va fi OK. Nu, nu va fi!
Ce nu intelegeti Dumneavoastra este ca rectorul, ca si decanul, sunt pozitii administrative. Deci nu rectorul este cel mai reprezentativ profesor din universitate.
Poate nu ati inteles dv., dl „anonymus”.Noi alegem functiile reprezentative prin vot iar acestea sunt cu drept de decizie, in diferite forme, sau cu acces la fonduri. Daca aceste functii nu ar fi reprezentative atunci de ce ne chinuim sa mai alegeme? Si atunci cine e emportant in a hotara traseul unei Univ? … femeia de servici? portarul? Nu, fanionul este Rectorul si Senatul. Problema e ca aplicam democratia acolo unde e nevoie de meritrocratie. E ca si cum ai spune ca plebea de aia e plebe pt. ca poate discerne. Nu, votantul daca ar fi o valoare atunci ar fi fost in varf.
Dam prea mare importanta unei mase de indivizi, votanti, si uitam ca marile realizari ale omenirii nu au facute de „marea majoritate” ci de oameni valorosi, care poate daca la vremea lor ar fi candidat intr-un sistem democratic nu-i lua nimeni in seama.
Am ajuns intr-un stadiu, intr-o extrema, in care consideram ca daca ceva se petrece „prin vot” atunci e valoros. E O MIZERIE.
Nu as fi crezut niciodata ca persoane fara nici un fel de aplicatie tehnice pot sa ajunga sa conduca cel mai mare institut de invatamant superior tehnic din tara.Mai mult,prin alegeri libere sa urmeze la conducere reprezentantii unui partid comunist.Dezamagirea este cu atat mai mare pentru ca sunt absolvent, de Politehnica.
„Este cadru didactic asociat, nici măcar titular al Politehnicii, nu deține titlul de doctor și nici de profesor universitar”. Si are voie sa candideze pentru functia de rector? Inseamna ca legea e scrisa prost.
In rest.. 75% inseamna ca Androneasca facuse de mult ‘curatenie’ in poli. Cine nu a rezistat, a plecat. Probabil ca in 3-4 ani vor incepe se inchirieze cladirile catre universitati particulare. Daca nu o transforma intr-un mall sau ceva asemanator…
Sa demoleze si sa faca cartier rezidential :)
Eu sunt interesat…
tot timpul aveti ceva cu Andronescu, sunteti cumva afiliat politic sau aveti ceva personal cu ea?
nu inteleg critica, atat timp cat votul reprezinta dorinta universitatii… in acceptiunea dvs probabil ca prezenta la vot a 80% din cadrele didactice nu reprezinta nimic, acesti prfesori nu stiu nimic despre acesti oameni si despre universitate, in timp ce dvs stiti… rusine
apropos, ati citit legea educatiei?
informati-va cat au facut acesti oameni pentru universitate si apoi dati-va cu parerea domnule profesor
E suficient sa urmaresti „realizarile” Politehnicii in era Andronescu ca sa-ti dai seama de ce e nevoie de schimbare. Nu ca ar fi avut Politehnica mari realizari inainte de Andronescu, dar dupa atata vreme sub conducerea ei, e clar ca nimic nu se schimba.
este suficient sa urmaresti realizarile Politehnicii in era Andronescu, si le-ai urmarit? stii unde este situata universitatea ca sa vorbesti, ai vazut caminele studentesti, biblioteca, etc, etc ca sa vorbesti? ca spui ca nu s-a schimbat nimic… sa nu incurci poli cu alta univesitate
Imi cer scuze. Eu ma uitam dupa topuri internationale, lucrari publicate si alte asemenea nimicuri. Nu stiam ca trebuie sa ma concentrez pe cum s-au cheltuit banii de la buget.
Nu a fost exact vot liber si cinstit, deci oamenii din politehnica nu se stie ce au ales. Tinand cont de cat de exact 75-25 a fost rezultatul ma indoiesc ca are vreo legatura cu voturile, desi poate ma insel, incurcate sunt caile politehnicii.
Oricum e amuzant ca domnul rector nu este profesor deplin, nu are nici macar doctorat. Curat candidat de rector … Cu scuza ca cica rectorul e functie administrativa … O fi dar tot trebui sa cunosti ce administrezi.
Pentru studentii din Politehnica e trist rau. O sa continue dezastrul actual. Eu personal cunosc firme mari, de renume international, care vor sa bage bani in cercetare in politehnica, sa organizeze cursuri si laboratoare pe subiecte de actualitate pe piata muncii, state of the art cum s-ar zice, si nu pot din cauza politicilor interne ale facultatii. In timp ce dinozaurii de la catedra sunt din ce in ce mai departe de realitate.
Situatia actuala isi are radacinile in perioada imediat urmatoare anului 1989, cand studentii de atunci au refuzat Anul Universitar 0, an de reasezari bazate pe democratie, pct-ul 8 de la Timisoara si nu numai. Idei „tampite” cum le-a caracterizat un „profesor”. Propunerea „anului zero” a circulat si luase amploare. Atat. Cei vechi profesori, colaboratori sau nu, capabili sau nu, pedagogi sau nu, au ramas. Cei noi profesori atunci, sau studenti cu aspiratii nefondate, mielusei la ugerul mamei, au ramas, in spiritul ce nu a parasit invatamantul superior romanesc, acela de supusi cu limba. De atunci nu ma mir, si tot de atunci am iesit din sistem.
glumind putin, va fi ca in bancurile cu prosti. Studentii vor zice: auzi, cica si-a dat rectorul doctoratul!!! Ce am ajuns!
La UBB nici lector nu poti fi fara doctorat ? Am inteles ca asta nici inginer nu e, damite profesor. Ce facultate a terminat de fapt ? Cum poti sa acorzi altora titlul de doctor cand nici tu nu-l ai ? Mare lucratura a Androneascai ! Baba, sa te vedem cum rezolvi situatia !
„Art. 209. — (1) Rectorul universităților de stat și particular se desemnează prin una dintre următoarele modalități:
(…)b) prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și a reprezentanților studenților din senatul universitar și din consiliile facultăților.”
TITULARE!
Si, titularii pot alege un netitular rector? Rectorul ales o fi votat si el?
Dl. Vlaston. Asta este legea! Ne place sau nu! Nu spuneaţi dumneavoastră că trebuie să „aplicăm ce se poate aplica”? Iată proba! „Restul e tăcere”…..
Adica, reprosati faptul ca legea nu prevede ca rectorul ales sa fie titular? dar daca era concurs cu un candidat din afara universitatii????
Eu nu reproşez nimic, nimănui. Constat, cu sarcasm. (şi în multe cazuri pe propria-mi piele).
Dacă era concurs, putea să candideze şi „portarul”, conform regulamentului pe care şi-l aprobă universitatea…..
Au fost alegerile de care faceţi vorbire în litera legii? Ce este ilegal? Despre moralitate, nu cred că are vreun sens să vorbim. Despre „CV-ul impresionant”, putem să ne dăm cu părerea. Foloseşte cuiva? Este UPB de „clasă A”?
Absolut toate cadrele din Politehnica, au pumnul in gura, votezi asa sau esti bye-bye. 90% din ei sunt niste amarati de profesori, care au o familie si incearca sa traiasca decent. N-o sa uit povestea unui profesor pe vremea cand eram stundent… Aveam un coleg, baiat de bani gata, nepot de rang inalt din Politehnica. Tipu’ n-a venit deloc la facultate, n-a facut laboratoare, nimic, deci n-avea cum sa intre in examen. A venit asta la examen, iar profesorul l-a dat afara pe motivul lipsei de prezenta. In 10 minutele a primit un telefon in care i s-a „promis” ca daca X nu are 10 la sfarsitul examenului poate sa-si stranga lucrurile.
In halul asta am ajuns…
Ecaterina Andronescu este cea mai jalnica imagine a ceea ce au ajuns multi profesori, universitari sau preuniversitari. Demagogia, populismul la maxim, neprofesionalismul si politizarea sunt tot atatea carente pe care aceasta doamna comunista le transmite mai departe unui nepricopsit de profesor fara doctorat.
Rusinea nationala numita Abramburica, care a fost demisa de Nastase ca se bagase pana peste cap in mafia manualelor, este imaginea vie a neputintei invatamantului romanesc, de negasit in primele o mie de universitati in lume.
Rusine tanti Adronescu si slugii pe care ai numit-o in locul tau, tu care meritai sa iesi demult din sistem. Rusine profesorilor care au votat un asemenea specimen, „frustrati” de munca de doar 16 ore pe saptamana, vacante de 4 luni pe an, spaga si meditatii cat cuprinde!!!
Mi-e sila!
Sunt de acord cu ceea ce spui despre dna. Andronescu, dar nu sunt de acord cu ceea ce spui despre activitatea cadrelor didactice universitare (nu doar din UPB) si anume:
– „16 ore pe saptamana”… acestea sunt doar orele din norma, la care se adauga activitatea pentru pregatirea orelor, activitati cu studentii pentru realizarea lucrarilor de diploma si de disertatie. Nu mentionez activitatea de cercetare care ar trebui sa fie desfasurata pentru a putea publica articole in volumele unor conferinte internationale si reviste de specialitate cotate ISI fara de care nu se poate promova.
– „4 luni de vacanta”… faptul ca s-au terminat activitatile didactice asta nu inseamna ca stam acasa si ne primim banii. Urmeaza examenele de licenta si disertatie, perioada de inscrieri la facultate si examenul propriuzis, fara sa punem la socoteala practica studentilor care trebuie coordonata. Si mai sunt multe astfel de activitati care nu sunt trecute explicit in norma dar care trebuie sa le faca cineva (stati linistit nu sunt platite in plus). Si ar mai fi participarea la conferintele mentionate mai sus, ca nu poti sa trimiti articolul si sa nu-l prezinti ca altfel nu este luat in cosiderare. Uneori toate costurile sunt suportate din propriul buzunar.
– „spaga”… aduceti dovezi si atunci o sa mergem sa organizam actiuni de prindere in flragrant… pana atunci doar povesti inventate de studenti frustrati ca nu reusesc sa treaca examenele „pentru ca nu i-au dat ceva cadrului didactic”.
– „meditatii”… cred ca incurcati cadrele didactice universitare cu cele de la liceu…
Daca ar fi asa cum spuneti dumneavoastra s-ar bate candidatii sa se agajeze cadre didactice in cadrul universitatilor. Momentan, ca in toate domeniile, cei mai buni dintre cei care termina in momentul de fata prefera cariere mai banoase chiar daca aici „castiga mult si stau degeaba”.
incredibil in cat de mare eroare poti fi…. doamna Andronescu a fost primul ministru care a avut tupeul sa se ridice impotriva mafiei manualelor, pe vremea in care ajunsese sa coste 40 lei un manual – 400 000 lei vechi, impunand un criteriu legat si de pret. motiv pentru care a fost forfecata pe toate partile de presa vremii, manipulata de editorii care pierdeau o gramada de bani. sa fie acum acuzata ca era in mafia manualelor este prea mult chiar si pentru un basist.
Stiti ce este trist? Nici alternativa la Costoiu nu era stralucita. Deloc.
http://mtr.ong.ro/ionciuca.html
„STUDII
** 1972- 1976 Liceul teoretic DINICU GOLESCU C�mpulung Muscel, sectia reala, examen de bacalaureat �n anul 1976 absolvit cu media 7,66 conform diplomei seria J Nr. 68444 din 30. 06.1976.
**1979-1984 Facultatea de Metalurgie din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti, Sectia Prelucrari metalurgice, media anilor de studiu 8,95 si cu media generala de absolvire 9,30. Diploma de inginer (sesiunea iunie 1984) seria C nr.5193 eliberata la data de 20.11.1984 �n specialitatea „Prelucrari metalurgice” cu nota 10 la Examenul de Diploma.”
Buna ziua
Mie nu mi se pare deloc rea o medie de 8,95 si o medie generala de absolvire de 9.30. sa nu uitam ca vorbim de anii dinainte de ’89, cand se facea totusi carte si profesorii nu dadeau note pe bani ca acum. Apoi mai e un amanunt. Vad ca dl. Vlaston scrie „prof. univ. dr. Ioan Ciuca”, deci un doctorat ceva tot a facut intre timp, asa ca despre ce alternativa proasta vorbim?
pe vremea mea la metalurgie mergea cine nu reusea sa intre nicaieri
In concluzie, este bine că personalul didactic și studenții Politehnicii București își pot decide conducătorii. Dar să fie conștienți și de faptul că tot ei vor suporta consecințele unei alegeri greșite.
Sau avantajele unei alegeri bune. Fara aceasta completare, e evidenta nota in care a fost conceput articolul.
Nu, completarea e superflua. Adica evidenta si normala. Nu facem articole pentru lucruri normale si firesti.
In general nu, dar in special dumneavoastra urmati o campanie personala impotriva doamnei Andronescu. O simpla istorie a articolelor dumneavoastra arunca putina lumina asupra intentiilor dumneavoastra. Nu ar fi deranjant daca nu ar ajunge in punctul in care sa deformeze realitatea. In alta ordine de idei, incep sa ma indoiesc de obiectivitatea unui om care pana acum lauda legea educatiei iar acum nu este de acord cu minunatele ei consecinte.
Acceptati rezultatele propriilor dumneavoastra principii. Haideti sa incercam sa ne ridicam la rangul de vertebrate.
legea este buna, oamenii care voteaza nu stiu cat de buni sunt, dar isi vor purta in spate povara propriilor optiuni.
o simpla istorie a articolelor mele va arata ca dna Andronescu ocupa cam 1% din continutul lor.
De asta scrieti atat de des de pd-l?
da, dar si negativ, daca ati observat
Pai, bineinteles! Doar nu facem articole pentru lucruri normale si firesti.
RUSINE pentru UPB
Ar trebui sa i se retraga acreditarea. Cum e posibil ca un individ care nu e nici doctor nici profesor sa conduca o universitate de nivelul UPB?
Alegerile trebuie anulate de catre ministru. Urgent
Va imaginati ce va insemna cind partenerii internationali ai UPB vor afla acerst lucru? Cum va putea acest baiat de mlngii sa dea mina cu rectori ai unor universitati consacrate pe plan mondial?
De ce sa se retraga acreditarea? Ca legea este proasta si contracandidatul – director in ministerul educatiei – avea interesul direct sa nu se puna conditii minimale de valoare stiintifica la inscrierea in competitia pentru postul de rector, pentru ca isi excludea propria candidatura?
Poate UPB a ales chiar bine, daca viitorul ministru al educatiei va fi d-na Andronescu.
Cand a fost ales un academician la Cluj, fostul ministru se lauda ca e meritul legii lui (si asa chiar e – pentru ca ideea era buna cu votul general). Acum de ce tace (ca tot ca urmare a legii si legislatiei sale incomplete) s- a intamplat asta?
Nu-i de vina cine candideaza. e de vine cine voteaza!
Indiferent de persoanele in cauza este absolut anormal :
1. Ca un cadru ne-titular al respectivei universitati sa fie ales ca si rector.
2. Ca un cadru fara doctorat sa fie ales rector.
Daca legea permite aceasta atunci ea trebuie urgent corectata.
Si daca voiau sa-si aleaga un rector din alta tara, care era problema?
Legea a fost facuta tocmai in ideea de a putea fi alesi rectori din afara. Problema e ca a fost gandita pe cazuri partuclare in aceasta situatie. ce sanse avea cineva din afara? Niciuna.
Eu altceva nu inteleg: cum e d-nul Costoiu cd asociat la 3 universitati (!) daca nu are titlul de doctor??? pai de un an nu mai poti fi cd asociat decat daca indeplinesti consitii de lector, deci doctorat!
Cred ca e firesc ca seful unei institutii universitare sa fie la curent cu problemele interne ale respectivei institutii, ceea ce exclude o candidatura exterioara. In Franta, unde stiu cum stau lucrurile ar fi de neconceput. In Germania la fel. Nu cred ca se practica in alte tari cu traditie.
Cred ca se exagereaza situatia, noul rector nu este deloc o alegere buna, insa uitati ca UPB-ul nu este condusa doar de rector, ci de o echipa de oameni: prorectori + senatul universitatii. Din senat fac parte si persoane de la Calculatoare, de departe una dintre cele mai bune facultati din tara, si sunt oameni care vor sa faca schimbari bune, asa cum s-au facut in cadrul facultatii (colaborari cu industria, programe de studiu actualizate, echipe tinere, platforma de cursuri online, reguli stricte anti-copiere, materiile cresc de la an la an in calitate pe baza feedback-urilor studentilor etc).
Ai dreptate Ana, insa da-mi voie sa spun ca asta se aplica numai Facultatii de Automatica si Calculatoare (in special la specializarea de Calculatoare) unde o mana de profesori incearca din rasputeri sa mai faca ceva. Dar sunt foarte putini in comparatie cu numarul mare de studenti, care dupa absolvire nu isi gasesc locul nici-pe-unde. Bine, la asta contribuie si economia si multi alti factori. Acum intrebarea e ce facem cu toate celelalte specializari, miile de studenti, programele scolare, administrarea cladirilor Politehnicii, oamenii pusi in functie nu pentru competentelor lor, ci de cum se gudura mai bine pe langa d-na Andronescu sau dl. Costoiu?
Cu propriile urechi am auzit si de la dl Costoiu si de la d-na Andronescu ca noi, studentii, ne lasam cu una, cu doua cumparati de companiile private. Dar oare d-na Andronescu s-a uitat un pic la tarile civilizate, sa auda/sa vada ca orice sistem de invatamant sanatos are drept scop meritoriu pregatirea studentilor pentru lansarea pe piata de munca. Mai departe vede el ce face, ce compromisuri adopta. Dar daca nu este bine pregatit la scoala, normal ca atunci cand iese de pe bancile facultatii este complet dezorientat.
Oricum, atat timp cat am fost studenta si atat timp cat am fost membra a unei organizatii studentesti fara implicatii politice, d-na Andronescu/dl Costoiu au stiut de existenta organizatiei noastre si atat! Nu au vrut absolut deloc sa ne ajute la pregatirea unor evenimente dedicate pentru studenti, pentru cariera lor, pentru activitatea lor studenteasca. Pentru ei au contat mai mult sefii de camin, acei studenti inscrisi in PSD, ligile studentesti prin care putea sa ofere mita studentilor care mergeau la proteste ( da, am colegi de facultate care au participat la asa ceva!!!)
Si da din pacate, Politehnica o sa ramana in era trecutului cu o astfel de conducere. Sunt cativa profesori de la Calculatoare (sectia asta o cunosc eu cel mai bine,sunt sigura ca exista si altii) care ar fi facut performante mai bune la carma Politehnicii.
In primul rand cred ca rezultatul votului de la UPB ar trebui sa fie o stire care sa tina prima pagina a ziarelor. De ce? Pentru ca este cea mai mare universitate din tara, cu cel mai mare buget si are in spate o traditie. A veni cu oameni vanghelisti, doar pentru ca sunt buni administratori atestati de PSD mi se pare un lucru care ar trebui sa ingrijoreze toata comunitatea academica din Romania nu numai pe cei de la UPB. In al doilea rand in CV-ul lui Costoiu sunt numai falsuri grosolane si ar trebui sa se sesizeze atat ambasada UK cat si cea a SUA asupra „stagiilor” pe care Costoiu le-a sustinut la Oxford si Harward(???!!!). Acolo cel putin nu merge cu minciuni ca exista un REGISTRAR, adica un oficiu de primire a tuturor cursantilor (de fapt o baza de date). N-ar dura decat 1 minut sa fie cautat numele Costoiu la cele doua universitati (atentie trebuie cautat Mihnea Costoiu si a nu se cofunda cu fosta sa sotie). Faceti d-le Vlaston o cerere la cele doua ambasade sa clarificam acest caz? Va multumesc! In orice caz, daca n-au reusit comunistii sa distruga Politehnica dupa fuga fostului rector Baranescu in anul 1972) iata ca reusesc PSD-istii care se „garnteaza unii pe altii”. Sper ca in curand sa-l vedem pe Costoiu prin platouri TV ca sa ne dam seama ce valoare are?
Universitatea Politehnica Bucuresti nu are Carta aprobata, pentru ca doamna Andronescu a deturnat lucrurile inventand functii si masluind rolul rectorului , reducandu-l doar la un adminstrator pentru al putea legitima pe dl Costoiu. Domnul Ciuca este profesor universitar si conducator de doctorat si a lucrat in cercetare din anul 1985. A fost un absolvent in primii 5 ai facultatii asa ca nu se poate compara. Dar candidatul Ciuca nu a avut nici o sansa deoarece toate alegerile au fost trucate. Doamna Andronescu a ales Senatul Ilegal prin reprezentanti si nu prin vot universal, direct si secret asa cum prevede legea a tuturor cadrelor didactice titulare si a tuturor studentilor. La alegerile de rector nu au existat observatori din partea ministerului pentru ca domnul ministru a spus ca el nu poate trimite observatori la un proces pe care nu-l recunoaste desi acum este inclinat sa recunoasca aceste alegeri. Domana Andronescu a trimis carta in data de 28 februarie, ministerul nu a validat-o si a trimis apoi o serie de notificari ca aceste alegeri sunt ilegale. Domana Recor Andronescu a blocat orice posibilitate a contracandidatului de a comunica cu profesorii, blocandu-i situl personal si e-mailurile din serverul roedunet. Toate facultatile din UPB au fost instiintate ca daca vine Ciuca acesta va desfinta toate facultatile va da pensionarii afara si va pastra criteriile de promovare pe care le-a impus ministerul. Domnul Costoiu si-a masluit Cv, deoarece conform legii nu poate fi asistent peste varsta de 35 ani daca nu are doctoratul si nu poate fi fara doctorat cadru didactic asociat. Asa zisele cursuri din strainatate au fost facute in perioada cat era student deci au fost cursuri de vara cu angajare si voluntariat. Toata lumea din Politehnica stie ca domnul Costoiu a drenat banii scolii prin licitatii trucate. Intrebati-o pe doamna Andronescu unde sunt bursele studentilor care au fost platite de minister inca din luna noiembrie 2011?. Multe se pot spune despre Politehnica si despre cum au fost falsificate alegerile. Oricum ministerul cred ca nu poate sa valideze aceste alegeri aplicand legea tip client. Intrebati-o pe doamna Andronescu de ce a pilmbat urmele prin tot Bucurestiul si a nu a numarat voturile in circumscriptia unde s-a votat? A ajuns oare cu aceleasi urne la rectorat la Comisia elkectorala centrala? Ce a discutat cu studentii din comisii, toti sefii de camin, membrii TSD, noaptea la ora 2?
Va multumesc pt. informatii. Daca doriti sa ma contactati cu pastrarea confindentialitatii o puteti face la vlaston @ yahoo.com
Stimate domnule profesor.
Multumesc pentru raspunsul rapid. Daca doriti sa vedeti nota de revuz a avizului pozitiv de legalitate a MECTS semnata de domnul Baba va rog sa solicitati nota „Referitor la avizarea Cartei Universitare aUPB” Nr.6566 din data de 07.03.2012. De altfel aceasta nota este postata si pe situl candidatului Ciuca Ion, pe care il accesati la adresa http://www.ciucaion.ro.
Ciuca a incercat sa avertizeze colegii din UPB ca nu exista Carta avizata dar doamna rector a blocat aceasta informatie si a anuntat senatul ca ministerul are doar cateva observatii de forma la Carta. Carta UPB anunta ca printre „competentele” rectorului se afla si acela de ordonator principal de credit pe la punctul ‘K’ sau ‘l”, undeva la coada si uita sa anunte ca rectorul este reprezentantul univeritatii in relatia cu tertii. La atributiile senatului, prin omisiune, doamna rector uita sa spuna ca senatul doar aproba ” propunerile rectorului de structura si de strategie”. De altfel daca rectorul este doar un administrator de ce domnul Costoiu a candidat cu un Program managerial care are prevederi privind educatia, cercetarea, curricula estc?
Doamna Andronescu nu arespecta legea de loc si s-a bazat pe studenti care au facut alegeri umblind cu urna prin camin si obtinind semnaturi doar de la cei care erau controlati de sefii de camin. Din cca. 15.mii studenti au votat cca. 2000. Ce vot universal si secret este acesta?.
faptul ca domnul Ciuca a indraznit sa candideze a enervat-o rau pe doamna Rector care a mers cu domnul Costoiu de mina si a amenintat profesorii ca vor avea mari probleme daca nu voteaza cu Costoiu. Pentru a cistiga votul celor in varsta Doamna Andronescu a promis ca le va acorda an sabatic dupa pensionare si bietii oameni au crezut-o.
Acum se vede clar ca Politehnica a ajuns bastionul PSD-ului. In timp ce studentii n-au locuri in camine, aici sunt cazati delegatii PSD de la toate reuniunile care au loc periodic. Mananca pe gartis la cantina din Leu, se toaca bani pe refacerea corpului A din Polizu in care s-au bagat zeci de milioane de euro si tot nu este gata, cantinele se repara simultan din mai multe finantari, MEC, fonduri europene si fonduri propri dar sunt intr-o stare jalnica. Toate scolite care sunt in retrocedari au fost amenajate pe banii Bancii Mondiale transformate in hoteluri sau vile si apoi s-au „retocedat” contra cost proprietarilor (adica pe spaga) in vremea cat Costoiu era secretar general si apoi secretar de stat. Mai exact venea proprietarul la Costoiu, acesta ii spunea sa vina cu planul de arhitectura si cerea 30% din valoarea finala a refacerii. Proprietarii evident ca plateau suma caci ieseau cu 70% mai ieftin si casa la cheie. In tot acest timp Romania continua sa aiba scoli de chilpici si in paragina dar pe hartie ele figureaza ca fiind refacute. Circa 2.5 miliarde de euro s-au evaporat pe refacerea scolilor de nu mai stii excat din ce finantari si cate s-au reparat fizic. Asa se exlica „legatura” indisolubilila dintre Costoiu si Andronescu – banii multi pentru partid si pentru buzunarele lor.
Multi se intreaba de ce n-au candidat si altii? Simplu: nu au fost lasati, nu li s-au validat candidaturile sau li s-a dat la schimb altceva (ex. Curaj care avea sustinerea lui Dumitrache). Ciuca n-a putut fi oprit caci lucra in minister. Gurile rele spun ca Ciuca a fost pe post de iepuras ca aparent Costoiu sa aiba un contra-candidat si sa nu candideze singur.
Dle Vlaston,
Pe adresa http://ciucaion.ro/ se afla pe prima pagina in cadrul articolului Punct si de la capat Scrisoarea Ministerului prin care refuza validarea Cartei UPB, cat si documentul prin care este explicat acest refuz.
Ce este interesant este ca dl Ciuca este in posesia acestui document; secretul ar fi ca dansul in paralel cu norma de profesor UPB este si functionar in Minister, de aici si accesul la acest document.
Nu sunt de partea niciunuia dintre cei 2 candidati dar cred spre informarea corecta ca e bine sa aratam si unele aspecte si altele.
Problema este simpla. Voi face o serie de observatii.
1. Tarile civilizate isi depolitizeaza zonele platite de la buget.
In Romania tendinta este inversa. In fundalul „chestiunii politehnice” sta tocmai dimensiunea politica, indiferent de la ce capat ai incerca sa privesti problema.
2. Actualii guvernanti au avut voluptatea de a-si sterge picioarele pe toata lumea, in baza preceptului Ciclopului Mahmur: „fiecare vrea sa isi pastreze privilegiile”. Numai ca „privilegiile” acumulate cu multa munca, cu sacrificii, cu ratarea copilariei copiilor au fost cumulate cu cele ale „smecherilor” sistemului. Asa ca masurile au fost aplicate brusc si nediscriminatoriu: taieri salariale masive, distrugerea viitorului prin introducerea unor criterii imposibile de promovare si altele. Deci opozitia fata de minister si reprezentantii acestuia a fost fara echivoc si prin ricoseu si impotriva lui Ciuca.
3. Mediocritatea invinge. Nu numai in Politehnica, ci peste tot. Era normal ca reactia adversa fata de Minister sa vina din partea unei majoritati.
4. Dupa masurile dure ale ministerului, profesorii au gandit ca un rector de aceeasi culoare cu guvernantii, mai ales daca vine din minister, mai ales daca are reputatia execrabila de frânar notoriu, nu va face altceva decat sa termine opera de distrugere.
5. Votul din politehnica este unul pentru o continuitate strâmba, insa de preferat unei aventuri cu final sigur dezastruos. Este votul cinstit al unor oameni disperati care nu au mai avut ce sa faca in lupta dintre animale politice fara scrupule.
„Azi am salvat o femeie de la viol, spuse Bula. Am convins-o.”.
Biata Politehnica trebuia „convinsa” de unul dintre Bulii competitori.
Si a castigat Costoiu lui Androneasca, el „fidel” si ea „fidea”, adica franjuri. . .
D e p o l i t i z a t i t o t ! ! !
Daca cenzurati, voi posta pe alte site-uri.
Lula
Nu cred ca UPB sta in doi oameni! Refuz sa cred ……
Stimate Dle Prof. Vlaston
Ca întotdeauna corect şi la obiect.
Este trist faptul că din considerente administrativ-financiare Univ. Politehnică-Bucureşti, al cărei absolvent am fost şi eu în vremuri imemoriale, a ajuns atât de jos.
Din păcate Dna Andronescu a reuşit să devină SIMBOLUL degradării învăţământului românesc.
Altfel, cu eterne bune urări.
Se poate sa fie asa cum spuneti! Insa UPB este singura unitate de invatamant superior din tara cu sanse reale de a patrunde in top 500. Chiar a fost acolo acum doi ani, pe locul 472.
Si totusi…. De ce ar fi Politehnica din Bucuresti altceva decat este societatea noastra?
Ce ar fi fost Ecaterina Andronescu fara cei care au sustinut-o?
Si daca am adus vorba despre societatea noastra…ma faceti sa rad cu afirmatia „Politehnica București a decis să rămână în continuare feuda PSD”.
Ca sa vedeti, 75% erau PSD-isti (oare asta sa fie cea mai rea „calitate” a lor?) iar restul erau oameni buni.
Pai daca este asa, putem sa cantam si noi:
Omu’ bun si pomu’ copt
Da, hai mai dorule, hai
Astia n-or avut noroc
Da, hai mai dorule, hai…
Ecaterina Andronescu a „castigat” un grant de 4 milioane de euro cand era rector si ministru. A spus-o domnul Funeriu la TV.
Lipsa de reactie a studentilor si profesorilor de la Politehnica Bucuresti arata in ce stare jalnica e institutia.
Dar acelasi lucru s-a intamplat in multe universitati din tara, unde alegerile au fost un simulacru. s-au inteles dinainte, clanurile de familii si interese, cine sa castige. Apoi au „candidat” mai multi, doi de obicei, din care unul era clar dinainte ca nu are nici o sansa.
Alti candidati nu au aparut, fiind santajati (cei mai tineri cu avansari, recomandari) sau au fost cumparati, facultatilor stiintifice, care nu au studenti, li s-a promis sustinere financiara. Asa a fost si la Univ. de Vest din Timisoara, unde a ajuns tanarul Pirtea rector si presedintele senatului consateanul lui, ex-rectorul Talpos. Amandoi din aceeasi catedra.
Este simplu, in toate, absolut toate universitatile din tara, nepotismul face ravagii. Adica, sunt familii intregi angajate, pile, amante etc. Daca nu esti ruda cu cineva greu intri in sistem. Daca esti bun specialist, esti „luat”, cum zic batranii, dar ca sa fii exploatat, mai semneaza si ei drept coautori la o lucrare ISI, te exploateaza, iti mai da sa te ocupi si de fiica-sa sau fiu-su, sa-l pui in granturi sau coautor.
Ce se intampla la Politehnica Bucuresti depaseste cu mult bunul simt si arata ca reforma domnului Funeriu s-a blocat. Impostura e cauza a doua. Nu exista o presiune de jos, toti tinerii valorosi pleaca din tara, cei care raman sunt prea putini. Impostura si nepotismul au invins in universitatile romanesti, dupa 50+20 de ani de comunism si tranzitie.
Probabil ca Abramburica va fi nemuritoare ca si nea Iliescu si-i vom vedea vesnic la Tv, dand sfaturi, criticand, etc.
Alegerile nu au fost trucate in faza finala. Nu mai era nevoie sa fie.
In UPB jocurile au fost facute mai devreme cand nici un candidat serios nu s-a inscris la rector.
Practic noi am avut de ales intre Andronescu (Costoiu) si dl Ciuca.
Despre dl Ciuca se stiau urmatoarele lucruri: n-a fost ales in functie de conducere nici macar in facultatea in care activeaza, a avut un program managerial scris cu picioarele (plin de perle si agramatisme) si cand a venit sa discute cu alegatorii din facultatea noastra a spus numai prostii.
Daca s-au trucat alegerile acest lucru s-a facut la alegerile studentesti unde sunt 2 povesti mai interesante. Prima vorbeste de studenti care au votat fara carnet si de urne nesigilate. A doua spune ca pentru a avea mai multi studenti cu drept de vot s-a interzis ca studentii care sunt alesi in consiliul facultatii sa fie alesi si in senat, pe ideea ca asa vor fi mai multi in structuri de conducere si implicit mai multe voturi. Voturile studentilor sunt 100% ale Andronescu/Costoiu, alegerile studentesti cu cantec fiind organizate de ASPoli, organizatie controlata de ei.
Va rog nu dati vina pe noi pentru rezultatul votului, practic a fost o democratie care a functionat perfect numai ca noi nu am avut optiuni si a ajuns rector Medvedev si presedinte al senatului Putin.
Care ar fi explicatia ca oameni de valoare din UPB (exista, nu-i asa?), n-au vrut sa intre in cursa pentru functia de rector? Mul;tumesc pentru interventie.
D-le profesor, hotariti-va. Ori sinteti dezamagit ca alegerea s-a facut prin vot, ori ca n-au participat candidati doriti de Dvs. Nici Basescu n-a fost dorit ca presedinte, dar a iesit. Tot prin vot. Altii, prin Parlament, reiau votul pina iese cine-i stabilit de Coalitia aflata la guvernare. Est modus in rebus, spunea stramosii nostrii. Mai este ea valabila,azi, in societatea romaneasca?
de ce nu aruncati o privire si pe blogul profesorului Ciuca …….se pot posta si acolo comentarii ….
ciucaion.ro
Intr-adevar, absolut socant sa ajunga pe scaunul de rector cineva fara doctorat si fara post de profesor. Seamana mult cu cazul din ministerul de externe in care o tanara fusese numita sefa la instruirea diplomatilor (parca) in timp ce era ea insasi la studii. Jenant.
Absolut jenant, pentru o universitate care are IEEE Fellows si diversi membri in cele mai prestigioase organizatii ingineresti ale lumii.
Eu sunt cadru didactic la politehnica si nu am votat pentru eu consider ca nici unul din cei doi nu ma reprezinta.
Apoi am citit mai atent care sunt responsabilitatile rectorului si cele ale presedintelui senatului si mi-am dat seama de restringerea atributiilor acestuia. (va rog sa accesati http://www.upb.ro/stiri/alegeri-in-upb-2012.html).
Am citit tot felul de comentarii legate de pumnul in gura si saracii profesori.
Hai sa fim seriosi, nu a fost nici un pumn in gura, pe site au functionat toate elementele necesare. De ce nu a candidat cineva mai reprezentativ, asta este o posibila intrebare, pentru ca putea candida oricine.
Daca lasi la indemina votului sa ai parte de o conducere care sa aiba toate elementele de performanta este posibil sa ai surprize ( odata pentru ca cel ales are toate motivele sa fie ferm convins ca este cel mai bun si apoi pentru ca criteriile personale de vot sunt aleatoare).
In concluzie, procesul de votare a fost corect, termenul de rector nu mai este ce a fost si consider ca cel ales este corespunzator pentru noile indatoriri. Nu era cazul de ales un membru al academiei pentru aceasta functie.
Daca ati citit doar documentele de pe situl Politehnicii este clar ca nu ati inteles ce trebuie. Puteti face un exercitiu mic intelectual si sa va documentati la sursa. Cititi Legea educatiei si veti observa ca ceea ce este prevazut in Carta scrisa de doamna Andronescu si aprobata de Senat, precum si in Regulamentul de alegeri elaborat de ceiasi doamna sunt diferente fundamentale. Dumneavoastra, se vede, credeti ca tot ce zboara se maninca sau ca tot ce face actuala conducere este adevarat si corect asa ca increderea oarba nu inseamna fundamentarea unei opinii corecte. Oricum se vede ca nu ati inteles nimic si va urez succes cu noul Rector. Va reprezinta intradevar. Va citi el pentru dumneavoastra pentru ca este mai educat si stie mai bine tot.
Tovarasilor profesori din UPB sunteti floarea intelectualitatii romanesti. Veti ramane in istorie si imi este rusine ca am absolvit aceasta scoala. Astept sa aduceti viitorul rector pe domnul Vanghelie si sa fie din bine in mai bine. Ati transformat universitatea in scoala de maistri.
Pacat de realizarile dumneavoastra. Ati avut rectori care au ajuns presedinti ai Academiei Romane si acum ati devenit atat de lenesi incat nici nu mai doriti sa ganditi cu creierele dvs. Ati intepenit in proiect. Pacat ca vremurile nu va vor mai rabda.
Restul e tacere. Va urez succes cu rectorul vostru care are ca obiectiv strategic sa aduca in politehnica oameni iesiti din comun. Cred ca are dreptate sunteti intradevar iesiti din comun.
Am avut totdeauna respect pentru oamenii care te fac prost in fata. Asta este o dovada de democratie absoluta si spirit capitalist modern, greu de gasit la fostii tovarasi. Eu insa nu sunt decit un biet tovaras si citesc din legea educatiei nationale art 211 paragraf 3 in care se specifica faptul ca rectorul va incheia un contract de management cu senatul, iar la art 213 paragraful 6 sunt precizate atributiile. Daca o sa ai un pic de timp, ca slava domnului creier din belsug, vei vedea de ce un membru al Academiei nici macar nu ar avea motiv sa aplice pentru aceasta functie. Precizez ca legea a fost promulgata de cel care a combatut cel mai tare comunismul, asa ca nu poate fi, in nici un caz, suspectata de influente comuniste sau neocomuniste. Asa ca va urez
Succesuri
Stimate domnule BOBO
Dumneavoastra cititi legea si credeti ca daca rectorul face un contract de management cu senatul, managementul inseamna doar curatat weceuri si reparat tevi de apa rece?
Intrbati-l pe rectorul dv eminent ca este cadru didactic asociat si preda chiar management ce presupune acest lucru?
Eu stiu ca managementul este stiinta conducerii, ori o universitate, cred eu cu mintea mea capitalista, produce si transmite cunoastere la cel mai inalt nivel. O universitate este o institutie academica ( nu cred ca legea a modificat asta) iar rectorul conduce aceasta institutie de nivel academic.
Legea dorea doar sa separe „executivul de legislativ” , adica ( sa va traduc pe intelesul dv.) retorul propune un plan strategic si de dezvoltare, directii de actiune si masuri concrete, iar senatul le aproba si urmareste punerea lor in practica asa cum au fost aprobate. In concluzie, draga domnule bobo, legea distinge intre executiv si administrativ dar este foarte greu de inteles de catre unii, mai ales atunci cand au fost intoxicati sa creada ca cine s-a ocupat de paznici si liftiere este un bun manager chiar pentru didactic si cercetare avansata. Oricum nu va ingrijorati foarte tare, doamna Andronescu va conduce totul pentru ca asta a dorit, pupila este doar o marioneta. In aceasta situatie, intradevar, puteati avea rector chiar un primar de comuna.
PS. Unii membrii ai Academiei au aplicat pentru aceasta functie, evident ca prostii. Ei sigur nu au inteles legea atat de bine cum o intelegeti dumneavoastra si se descalifica profesional. Rugati-o pe doamna Andronescu sa-i mai scoleasca si pe ei sau lasati-i sa moara in nestiinta lor si dumnevoastra mergeti triumfal pe drumul victoriei catre cele mai inalte culmi ale saocial demogratiei de Dimbovita.