vineri, octombrie 22, 2021

Protest cu Garcea, cu lumpeni și cu caricaturi ale lui Iisus

Nu s-au prea omorât televiziunile serioase să transmită imagini de la așa-zisul miting al celor ce au protestat duminică seara, unii chai și luni față de noile măsuri guvernamentale privind carantinarea și izolarea. Bine au făcut. Nu era decât timp de emisie risipit degeaba.
Cu toate acestea, am văzut și eu câteva imagini (“imagini în mișcare”, cum se spunea acum vreo 25 de ani și mai bine cu ocazia nu mai țin minte cărui Campionat de fotbal) și trei sau patru instantanee fotografice. Ce surprindeau ele ? Câteva sute de oameni, bun, fie o mie sau două, cei mai mulți prost îmbrăcați, în marea lor majoritate lumpeni și de vârsta a treia, adică oameni tipici pentru ceea ce înseamnă votanții PSD chiar și câțiva tineri din categoria stripperului Eric, indubitabil ca și acesta corigenți la Limba română, care, pesemne, nu aveau ce face între a patra și a cincea bere. Plus prapuri, lozinci care confiscau complet aiurea și Biserica Ortodoxă, și sintagma ‘’Neamul românesc’’, și credința, și jertfa lui Iisus. Mai era pe acolo și o videochattistă sponsorizată tot de PSD (să se mai spună că partidul lui Iliescu nu se modernizează!) și, desigur, pour la bonne bouche, numitul Mihăescu Mugur. Alias Garcea, alias Leana lu’ Pârțag, azi mare patron de restaurante care, după ce a fost scos din condiția de ilustru anonim grație unei apariții jenante la încă și mai jenantul cristoiutv, a început să se auto-iluzioneze cu gândul că ar avea stofă de lider. Mai rămâne să îl vedem pe sus-numitul Garcea mâine-poimâine și la Marius Tucă Show. Vorbind despre necesitatea redeschiderii cât mai rapide a cârciumilor, asta în vreme ce moderatorul emisiunii ar aduce vorba și despre redeschiderea Teatrelor. Un domeniu în care de câtăva vreme încoace semidoctul cu pricina se dă mare specialist. Că doar nu degeaba săptămânile trecute i-au fost aduse elogii pentru asta.
Comicul sau tragicul situației în care s-au pus cei ce s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei era garantat de detaliul că vajnicul contestatar al COVID 19 și al primejdiei reprezentate de acesta, individul devenit un fel de ideolog al protestului, mai exact o caricatură a lui Leonte Răutu și a lui Dumitru Popescu-Dumnezeu deopotrivă, avea pe figură o mască.
Nu îi mai lipsea insului în chestiune decât să aibă la îndemână și două-trei legături de praz. Aceasta pentru a proba legătura indisolubilă dintre spectacolul jalnic la care a luat parte și pe care l-a făcut prin prezența lui încă și mai penibil și PSD. Fiindcă nu mai departe decât cu câteva zile în urmă cine a contestat existența virusului? Zeița pesedistă a prazului și, totodată, a Olteniei. Poliglota Lia Olguța Vasilescu. Cea cu care vrea să facă echipă la conducerea partidului alt Neica-Nimeni, alt semi-analfabet. Numitul Ciolacu Marcel. Care ieri a dovedit că pentru a conta pe o posibilă alegere în fruntea unui partid de iresponsabili, e gata să sacrifice sănătatea și viața românilor.


Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. „…cei mai mulți prost îmbrăcați…”

  Sunt de acord cu mesajul articolului, însă aș îndrăzni să observ că ținutele și accesoriile scumpe (Gabrielle „Coco” Chanel) ale doamnei V. Dăncilă nu i-au făcut cu nimic mai elevat discursul, ori mai oneste acțiunile.
  Apoi, apetența pentru deprinderea exprimării corecte din punct de vedere gramatical nu a fost testată în vreun fel la toți participanții la manifestarea cultural-artistică din Piața Victoriei, prin urmare, este riscant a ne pronunța asupra ei.
  Pe de altă parte, iarăși se confirmă justețea demersurilor noastre din Piața Universității anului 1990, înăbușite în violență de mineri. Tragedia capturării statului de cleptocrația securisto-comunistă este trăită zilnic și cu intensitate de români.

  Exemplul d-lui Mugur Mihăescu este doar unul, dintre cele posibile, de foști turnători la Securitate care au avut după 1989 resurse pentru a-și dezvolta afaceri, iar acesta este unul relativ modest.

  Problema esențială este că toți „adormiții”, „conservele” și „bidoanele” folosite de cleptocrație prin intermediul serviciilor de informații care se află în slujba lor și care au preluat „bagajul” Securității punându-l la dispoziția cleptocraților, reprezintă vulnerabilități la siguranța națională!

  Acum este vorba despre siguranța sanitară, dar poate fi vorba mâine despre apărare, ordine internă, sau interese internaționale. Vedem limpede că atunci când forțe ostile României (care acționează concomitent după cum vedem și în alte state din Uniune Europeană), democrației și statului de drept, organizează acțiuni contrare interesului cetățenilor români, sunt găsite persoanele, vectorii prin care să-și pună în aplicare intențiile. Iar Sputnik, spre exemplu, ni le indică cu precizie.

  Ceea ce e evident este că forțe politice partinice, precum PSD-ALDE-UDMR, care au majoritatea în parlamentul României cu susținerea ProRomânia, reprezintă susținerea acestor vectori esențialmente antinaționali. Iar SRI și SIE sunt total ineficiente, pentru că servesc interesele cleptocrației, nu interesul național. Aceasta este o problemă gravă de securitate națională.

  Aștept ca dl Președinte al Republicii să-și revizuiască atitudinea față de șefii SRI și SIE. Ori îi pune la treabă, ori îi înlocuiește!

 2. Prin martie, inainte de instituirea STARII DE URGENȚĂ Mugur Mihăescu era un vajnic adept al măsurilor
  de forță împotriva ”bunicilor care își plimbau nepoții prin parcuri” Chiar inaintea măsurii prezidențiale de legare de domiciliu a romanilor de peste 65 de ani Garcea a avut o exprimare in sensul ca
  i-ar omorî cu mâna lui.
  Dupa cateva zile dezideratul i s-a implinit oarecum, doar ca odata cu inchiderea bunicilor
  s-a închis și retaurantul lui.
  Precum in romanele lui Titus Popovici – Setea sau Strainul – măscăriciul în cauză a suferit o ”trezire a coștiinței
  de clasă” vazand ca i -au subțiat catigurile. Acest tip de dinamica sufleteasca poate i constatat și la ceilalti din ”industria” restaurntelor și la cei din agențiile de turism și cine stie la care alti vtamati de Covid.
  Desi nu e politic coret ce spun – cam toti isi deplang optiunile electorale din 2019.
  Este o realitate trista – pericolul pandemiei creste si se agraveaza – dar exceptand lucratorii din MEDIA
  care – singurii care raspund rational si atat de unanim pericolulu, restul roamansilor nu gandesc decat prin
  prisma propriului interes egoist noii provocari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la...

Relaţii comerciale stabilite pentru fabricarea de tractoare la I.A.R. Braşov, sub licenţă germană, în perioada 1945-1950

Fanteziile şi frenezia cu care activiştii ecologişti din zilele noastre îşi promovează ideile utopice la nivelul conducerii Uniunii Europene au trei elemente...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.