miercuri, noiembrie 29, 2023

PSD- complet nereformabil

Prin felul cu totul lamentabil în care a gestionat afacerea “Solomon-Stativă”, adică încălcările în cascadă ale legilor țării comise de cei doi deputați pesediști care s-au dus în toiul nopții într-o șaormerie și s-au comportat asemenea unor interlopi, conducerea PSD a mai ratat o ocazie de a arăta lumii că partidul chiar încearcă să se reformeze.
De îndată ce a apărut informația referitoare la comportamentul recidivistului la capitolele mitocănie, proastă creștere, impresia că, dacă ai o funcție, chiar nemerita primită, ești cu siguranță mai presus de lege, al atât de celebrului întru rele Adrian Solomon și la nerespectarea prevederilor legale referitoare la obligativatea purtării măștii în spațiul public de a cărei nerespectare se face vinovat mult mai puțin proeminentul domn Stativă, dl. Marcel Ciolacu l-a luat pe “NU” în brațe. Ba că nu știe, ba că nu a avut timp să se informeze, ba că nu crede în varianta Poliției. A fost imitat- cum altfel?- de etern necharismaticul și de veșnic predispusul la dat cu bâta-n baltă domn Lucian Romașcanu, complet neinspirat numit în funcția de purtător de cuvânt al partidului. Care s-a grăbit să ne spună că, după știința lui, în afacerea cu pricina lucrurile ar sta cu totul altfel. Altfel decât ar susține Poliția.
Numai că, iată, au apărut înregistrările-martor care arată cât de prost de condamnabil, de porcește s-au comportat cei doi deputați ai partidului. Au încălcat regulile referitoare la obligativitatea purtării măștii în spații publice, au făcut abuz de calități oficiale, l-au jignit impardonabil, aruncând noian de afirmații xenofobe, pe lucrătorul care, prin conduita lui exemplară a dat o lecție nu doar de profesionalism, ci și de civism întregii Românii. Sau măcar celor care cred că legile ar fi negociabile în raport de funcție, etnie, stare, bani. Pentru jignirile aduse omului cu pricina, fie el turc, libanez sau de orice altă etnie CNCD s-a autosesizat. E de sperat că dl. Solomon va primi încă o amendă. Și nu doar simbolică. Că de plătit are de unde. A parazitat pe bani buni și nemeritați viața parlamentară din România.
Chemat să facă ordine, un echipaj de poliție și-a făcut și el exemplar datoria. A aplicat amenzi în consecință. Fără să se lase intimidat de calitățile oficiale ale infractorilor cu pricina. Dl. Solomon a și sărit ca din baie și ne-a înștiințat cu gura cât o șură că nu va ezita să le conteste în justiție. Foarte bine. Sper ca și aceasta să își facă datoria și să îi arate insului în cauză că România nu este o junglă. Și că nici el nu este mai presus de lege.
Mai spre seară, dl. Romașcanu a intervenit cu declarații în care lăsa impresia că bate totuși în retragere. În schimb dl. Ciolacu, laș și plângăcios din fire, a tăcut pe mai departe chitic. Până ieri seară când a bălmăjit ceva la Digi 24. Probabil că până în acel moment a fost preocupat să-i aline doamnei Gabriela Firea suferințele și obsesiile că ar fi un personaj desprins dintr-u roman polițist. Avem specialiști pentru rezolvarea problemelor doamnei Firea. Care, în mod evident, sunt de altă natură.
Dl. Marcel Ciolacu a dovedit, de fapt, și marți, și miercuri, că PSD este același. Tot la fel cum a fost și înainte, și după data de 27 mai 2019, ziua în care a fost condamnat și încarcerat la Rahova fostul lui președinte, numitul Dragnea Nicolae Liviu.
PSD este exact așa cum am spus și susținut de atâtea ori. Complet nereformabil.

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. „Avem specialiști pentru rezolvarea problemelor doamnei Firea.”
  asta nu o cred. inteligenta asimptomatica nu se ‘rezolva’, nu se vindeca.

 2. Intr-adevar, ca urmas direct al PCR, PSD este complet nereformabil, dar el este doar o marioneta a cleptocratiei securisto-comuniste transpartinice care a capturat statul roman de 30 de ani.

  A diaboliza PSD si a-l considera singurul responsabilnpentru situatia mizerabila in care ne aflam este o cumplita eroare.

 3. Surprinzator pentru mai toata lumea este insa – nonreactia – unor fosti conducatori ai acestui partid ca si cind cei care azi conduc PSD nu ar mai face parte din intelegerea vechilor reprezentanti ai trecutului unui partid odinioara atotputernic . Fostii conducatori ai PSD nu se pronunta nicaieri in media , nu au cerinte , sfaturi pertinente de dat sau critici la adresa celor ce conduc azi partidul . A fi sau nu reformabil, nu mai este o miza politica , nu produce efecte in rindul cetatenilor si pe masura aparitiei in presa a unor situatii de felul celei prezentate in text , nici nu putem crede altceva . Bulgarele(dar nu de zapada ) a inceput sa se rostogoleasca in momentul in care presedintele Romaniei a asociat PSD cu asa zisa autonomie a – Tinutului Secuiesc -(inexistent ca entitate juridica ) . Din acel moment ZERO (cit de greu a fost pentru presedinte sa rosteasca acele vorbe , dar tentatia politica a fost prea mare )cetatenii romani au devenit mai prezenti pe retelele de socializare ,iar pina si unii dintre fostii sustinatori au renutat la a sustine PSD ,fortati fiind, evident, de nepotii si copiii lor ,realizind ca nu poti fi la nesfirsit impotriva celor dragi tie , doar pentru a acorda un sprijin devenit deja nemeritat .In fapt aceste situatii ,prezentate in media, ne arata cumva partea de jos a intelegeri politice a unora si desfiinteaza necesarul respect al unor partide politice fata de cetatenii romani . Drumul se pare ca se incheie aici , o data cu posibile alte aparitii de presa ce pot produce noi mutatii electorale .

 4. Ati mai constatat asta si in alte articole: PSD nereformabil.
  E un nonsens ce spuneti: daca s-ar reforma, dupa opiniile dvoastra, n-ar mai fi PSD.
  Vorba eroului caragialean: accepta si ei reforme pe ici pe colo, prin partile esentiale, dar sa nu se schimbe nimic . :D
  Din cocos nu faci gaina, nici din ciorba supa.
  NB,
  cit despre Solomon si Stativa, betia puterii e periculoasa. Si te face din om neom :P
  Aceste putregaiuri vreti sa se reformeze? nici daca s-ar călugări ;)
  Si- apoi, temeti-va de schimbarea parului, ca naravul va fi acelasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro