miercuri, octombrie 20, 2021

PSD- complet nereformabil

Prin felul cu totul lamentabil în care a gestionat afacerea “Solomon-Stativă”, adică încălcările în cascadă ale legilor țării comise de cei doi deputați pesediști care s-au dus în toiul nopții într-o șaormerie și s-au comportat asemenea unor interlopi, conducerea PSD a mai ratat o ocazie de a arăta lumii că partidul chiar încearcă să se reformeze.
De îndată ce a apărut informația referitoare la comportamentul recidivistului la capitolele mitocănie, proastă creștere, impresia că, dacă ai o funcție, chiar nemerita primită, ești cu siguranță mai presus de lege, al atât de celebrului întru rele Adrian Solomon și la nerespectarea prevederilor legale referitoare la obligativatea purtării măștii în spațiul public de a cărei nerespectare se face vinovat mult mai puțin proeminentul domn Stativă, dl. Marcel Ciolacu l-a luat pe “NU” în brațe. Ba că nu știe, ba că nu a avut timp să se informeze, ba că nu crede în varianta Poliției. A fost imitat- cum altfel?- de etern necharismaticul și de veșnic predispusul la dat cu bâta-n baltă domn Lucian Romașcanu, complet neinspirat numit în funcția de purtător de cuvânt al partidului. Care s-a grăbit să ne spună că, după știința lui, în afacerea cu pricina lucrurile ar sta cu totul altfel. Altfel decât ar susține Poliția.
Numai că, iată, au apărut înregistrările-martor care arată cât de prost de condamnabil, de porcește s-au comportat cei doi deputați ai partidului. Au încălcat regulile referitoare la obligativitatea purtării măștii în spații publice, au făcut abuz de calități oficiale, l-au jignit impardonabil, aruncând noian de afirmații xenofobe, pe lucrătorul care, prin conduita lui exemplară a dat o lecție nu doar de profesionalism, ci și de civism întregii Românii. Sau măcar celor care cred că legile ar fi negociabile în raport de funcție, etnie, stare, bani. Pentru jignirile aduse omului cu pricina, fie el turc, libanez sau de orice altă etnie CNCD s-a autosesizat. E de sperat că dl. Solomon va primi încă o amendă. Și nu doar simbolică. Că de plătit are de unde. A parazitat pe bani buni și nemeritați viața parlamentară din România.
Chemat să facă ordine, un echipaj de poliție și-a făcut și el exemplar datoria. A aplicat amenzi în consecință. Fără să se lase intimidat de calitățile oficiale ale infractorilor cu pricina. Dl. Solomon a și sărit ca din baie și ne-a înștiințat cu gura cât o șură că nu va ezita să le conteste în justiție. Foarte bine. Sper ca și aceasta să își facă datoria și să îi arate insului în cauză că România nu este o junglă. Și că nici el nu este mai presus de lege.
Mai spre seară, dl. Romașcanu a intervenit cu declarații în care lăsa impresia că bate totuși în retragere. În schimb dl. Ciolacu, laș și plângăcios din fire, a tăcut pe mai departe chitic. Până ieri seară când a bălmăjit ceva la Digi 24. Probabil că până în acel moment a fost preocupat să-i aline doamnei Gabriela Firea suferințele și obsesiile că ar fi un personaj desprins dintr-u roman polițist. Avem specialiști pentru rezolvarea problemelor doamnei Firea. Care, în mod evident, sunt de altă natură.
Dl. Marcel Ciolacu a dovedit, de fapt, și marți, și miercuri, că PSD este același. Tot la fel cum a fost și înainte, și după data de 27 mai 2019, ziua în care a fost condamnat și încarcerat la Rahova fostul lui președinte, numitul Dragnea Nicolae Liviu.
PSD este exact așa cum am spus și susținut de atâtea ori. Complet nereformabil.

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. „Avem specialiști pentru rezolvarea problemelor doamnei Firea.”
  asta nu o cred. inteligenta asimptomatica nu se ‘rezolva’, nu se vindeca.

 2. Intr-adevar, ca urmas direct al PCR, PSD este complet nereformabil, dar el este doar o marioneta a cleptocratiei securisto-comuniste transpartinice care a capturat statul roman de 30 de ani.

  A diaboliza PSD si a-l considera singurul responsabilnpentru situatia mizerabila in care ne aflam este o cumplita eroare.

 3. Surprinzator pentru mai toata lumea este insa – nonreactia – unor fosti conducatori ai acestui partid ca si cind cei care azi conduc PSD nu ar mai face parte din intelegerea vechilor reprezentanti ai trecutului unui partid odinioara atotputernic . Fostii conducatori ai PSD nu se pronunta nicaieri in media , nu au cerinte , sfaturi pertinente de dat sau critici la adresa celor ce conduc azi partidul . A fi sau nu reformabil, nu mai este o miza politica , nu produce efecte in rindul cetatenilor si pe masura aparitiei in presa a unor situatii de felul celei prezentate in text , nici nu putem crede altceva . Bulgarele(dar nu de zapada ) a inceput sa se rostogoleasca in momentul in care presedintele Romaniei a asociat PSD cu asa zisa autonomie a – Tinutului Secuiesc -(inexistent ca entitate juridica ) . Din acel moment ZERO (cit de greu a fost pentru presedinte sa rosteasca acele vorbe , dar tentatia politica a fost prea mare )cetatenii romani au devenit mai prezenti pe retelele de socializare ,iar pina si unii dintre fostii sustinatori au renutat la a sustine PSD ,fortati fiind, evident, de nepotii si copiii lor ,realizind ca nu poti fi la nesfirsit impotriva celor dragi tie , doar pentru a acorda un sprijin devenit deja nemeritat .In fapt aceste situatii ,prezentate in media, ne arata cumva partea de jos a intelegeri politice a unora si desfiinteaza necesarul respect al unor partide politice fata de cetatenii romani . Drumul se pare ca se incheie aici , o data cu posibile alte aparitii de presa ce pot produce noi mutatii electorale .

 4. Ati mai constatat asta si in alte articole: PSD nereformabil.
  E un nonsens ce spuneti: daca s-ar reforma, dupa opiniile dvoastra, n-ar mai fi PSD.
  Vorba eroului caragialean: accepta si ei reforme pe ici pe colo, prin partile esentiale, dar sa nu se schimbe nimic . :D
  Din cocos nu faci gaina, nici din ciorba supa.
  NB,
  cit despre Solomon si Stativa, betia puterii e periculoasa. Si te face din om neom :P
  Aceste putregaiuri vreti sa se reformeze? nici daca s-ar călugări ;)
  Si- apoi, temeti-va de schimbarea parului, ca naravul va fi acelasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.