miercuri, august 12, 2020

PSD- complet nereformabil

Prin felul cu totul lamentabil în care a gestionat afacerea “Solomon-Stativă”, adică încălcările în cascadă ale legilor țării comise de cei doi deputați pesediști care s-au dus în toiul nopții într-o șaormerie și s-au comportat asemenea unor interlopi, conducerea PSD a mai ratat o ocazie de a arăta lumii că partidul chiar încearcă să se reformeze.
De îndată ce a apărut informația referitoare la comportamentul recidivistului la capitolele mitocănie, proastă creștere, impresia că, dacă ai o funcție, chiar nemerita primită, ești cu siguranță mai presus de lege, al atât de celebrului întru rele Adrian Solomon și la nerespectarea prevederilor legale referitoare la obligativatea purtării măștii în spațiul public de a cărei nerespectare se face vinovat mult mai puțin proeminentul domn Stativă, dl. Marcel Ciolacu l-a luat pe “NU” în brațe. Ba că nu știe, ba că nu a avut timp să se informeze, ba că nu crede în varianta Poliției. A fost imitat- cum altfel?- de etern necharismaticul și de veșnic predispusul la dat cu bâta-n baltă domn Lucian Romașcanu, complet neinspirat numit în funcția de purtător de cuvânt al partidului. Care s-a grăbit să ne spună că, după știința lui, în afacerea cu pricina lucrurile ar sta cu totul altfel. Altfel decât ar susține Poliția.
Numai că, iată, au apărut înregistrările-martor care arată cât de prost de condamnabil, de porcește s-au comportat cei doi deputați ai partidului. Au încălcat regulile referitoare la obligativitatea purtării măștii în spații publice, au făcut abuz de calități oficiale, l-au jignit impardonabil, aruncând noian de afirmații xenofobe, pe lucrătorul care, prin conduita lui exemplară a dat o lecție nu doar de profesionalism, ci și de civism întregii Românii. Sau măcar celor care cred că legile ar fi negociabile în raport de funcție, etnie, stare, bani. Pentru jignirile aduse omului cu pricina, fie el turc, libanez sau de orice altă etnie CNCD s-a autosesizat. E de sperat că dl. Solomon va primi încă o amendă. Și nu doar simbolică. Că de plătit are de unde. A parazitat pe bani buni și nemeritați viața parlamentară din România.
Chemat să facă ordine, un echipaj de poliție și-a făcut și el exemplar datoria. A aplicat amenzi în consecință. Fără să se lase intimidat de calitățile oficiale ale infractorilor cu pricina. Dl. Solomon a și sărit ca din baie și ne-a înștiințat cu gura cât o șură că nu va ezita să le conteste în justiție. Foarte bine. Sper ca și aceasta să își facă datoria și să îi arate insului în cauză că România nu este o junglă. Și că nici el nu este mai presus de lege.
Mai spre seară, dl. Romașcanu a intervenit cu declarații în care lăsa impresia că bate totuși în retragere. În schimb dl. Ciolacu, laș și plângăcios din fire, a tăcut pe mai departe chitic. Până ieri seară când a bălmăjit ceva la Digi 24. Probabil că până în acel moment a fost preocupat să-i aline doamnei Gabriela Firea suferințele și obsesiile că ar fi un personaj desprins dintr-u roman polițist. Avem specialiști pentru rezolvarea problemelor doamnei Firea. Care, în mod evident, sunt de altă natură.
Dl. Marcel Ciolacu a dovedit, de fapt, și marți, și miercuri, că PSD este același. Tot la fel cum a fost și înainte, și după data de 27 mai 2019, ziua în care a fost condamnat și încarcerat la Rahova fostul lui președinte, numitul Dragnea Nicolae Liviu.
PSD este exact așa cum am spus și susținut de atâtea ori. Complet nereformabil.

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. „Avem specialiști pentru rezolvarea problemelor doamnei Firea.”
  asta nu o cred. inteligenta asimptomatica nu se ‘rezolva’, nu se vindeca.

 2. Intr-adevar, ca urmas direct al PCR, PSD este complet nereformabil, dar el este doar o marioneta a cleptocratiei securisto-comuniste transpartinice care a capturat statul roman de 30 de ani.

  A diaboliza PSD si a-l considera singurul responsabilnpentru situatia mizerabila in care ne aflam este o cumplita eroare.

 3. Surprinzator pentru mai toata lumea este insa – nonreactia – unor fosti conducatori ai acestui partid ca si cind cei care azi conduc PSD nu ar mai face parte din intelegerea vechilor reprezentanti ai trecutului unui partid odinioara atotputernic . Fostii conducatori ai PSD nu se pronunta nicaieri in media , nu au cerinte , sfaturi pertinente de dat sau critici la adresa celor ce conduc azi partidul . A fi sau nu reformabil, nu mai este o miza politica , nu produce efecte in rindul cetatenilor si pe masura aparitiei in presa a unor situatii de felul celei prezentate in text , nici nu putem crede altceva . Bulgarele(dar nu de zapada ) a inceput sa se rostogoleasca in momentul in care presedintele Romaniei a asociat PSD cu asa zisa autonomie a – Tinutului Secuiesc -(inexistent ca entitate juridica ) . Din acel moment ZERO (cit de greu a fost pentru presedinte sa rosteasca acele vorbe , dar tentatia politica a fost prea mare )cetatenii romani au devenit mai prezenti pe retelele de socializare ,iar pina si unii dintre fostii sustinatori au renutat la a sustine PSD ,fortati fiind, evident, de nepotii si copiii lor ,realizind ca nu poti fi la nesfirsit impotriva celor dragi tie , doar pentru a acorda un sprijin devenit deja nemeritat .In fapt aceste situatii ,prezentate in media, ne arata cumva partea de jos a intelegeri politice a unora si desfiinteaza necesarul respect al unor partide politice fata de cetatenii romani . Drumul se pare ca se incheie aici , o data cu posibile alte aparitii de presa ce pot produce noi mutatii electorale .

 4. Ati mai constatat asta si in alte articole: PSD nereformabil.
  E un nonsens ce spuneti: daca s-ar reforma, dupa opiniile dvoastra, n-ar mai fi PSD.
  Vorba eroului caragialean: accepta si ei reforme pe ici pe colo, prin partile esentiale, dar sa nu se schimbe nimic . :D
  Din cocos nu faci gaina, nici din ciorba supa.
  NB,
  cit despre Solomon si Stativa, betia puterii e periculoasa. Si te face din om neom :P
  Aceste putregaiuri vreti sa se reformeze? nici daca s-ar călugări ;)
  Si- apoi, temeti-va de schimbarea parului, ca naravul va fi acelasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

Antifragil

de

Nassim Nicholas Taleb

recomandată de contributors.ro

 

Top articole

Gâlceavă pe Nil. Cum au ajuns Egiptul, Etiopia și Sudanul în prag de război

Un conflict major, implicând trei țări cu o populație însumată de peste 260 milioane de oameni - ceva mai mult de jumătate...

Scrisoare deschisă către Ministerul Educației și Cercetării, în sprijinul cercetătorului Livius Trache

66 de cercetători din toată lumea semnează o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării și conducerii IFIN-HH în care își manifestă...

Studiul lui Andrei Ursu, Roland Thomasson și Mădălin Hodor despre Contrarevoluția Securității în decembrie 1989 ar fi trebuit să-i oprească pe mistificatori. Ei rămân...

Numărul din 24 iulie-28 august al Evenimentului Istoric semnalizează cu litere mari un articol din interior cu titlul: „Operațiunea GRU din decembrie...

Alegerile prezidențiale din Belarus: începutul sfârșitului pentru Lukașenko?

Duminică, 9 august, vor avea loc – într-o atmosferă extrem de tensionată - alegeri...

De ce să scriem despre lucrurile care dor

În preajma împlinirii unui secol de la semnarea tratatelor de la Trianon (care au sancţionat juridic dezmembrarea regatului maghiar la finele Primului...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.