marți, noiembrie 30, 2021

Sa nu ne enervam cu nervii ……

Este intotdeauna interesant sa compari un eveniment la care ai fost prezent, cu descrierea lui de a doua zi. Asta mi s-a intamplat si cu audierea publica de ieri din Parlamentul European, referitoare la situatia din Romania.

Daca las la o parte acele descrieri care s-au mentinut in limita faptelor, am constatat un adevarat „baraj mediatic”, care are drept unic scop sa diminueze la maximum evenimentul. Semnalul l-a dat colega Monica Macovei, care a cautat pe toate caile sa trimita in derizoriu  audierea. Distinsa colega a utilizat practic intregul arsenal aflat la dispozitia sa pentru atingerea acestui obiectiv: de la reprosuri amenintatoare strecurate printre dinti la adresa unora dintre ziaristii prezenti, la declaratii care cauta sa ne convinga ca nu Parlamentul European a organizat evenimentul, ca asemenea evenimente sunt programate, de regula la ore diferite, ca nu au participat decat romani (desi, imediat dupa luarea ei de cuvant, au intervenit trei parlamentari straini …), ca dnii Swoboda si Verhofstadt au plecat inainte de incheierea evenimentului, sau ca singurul rezultat ar fi fost ca ne-am fi facut de ras ….

De altfel, personal sunt mirat de aceasta reactie viscerala din partea colegei Macovei. E  drept, din limbajul corpului, am putut vedea foarte clar ca audierea nu era deloc pe placul altor colegi, ca dnii Stolojan, Marinescu sau Preda, insa comportamentul lor, chiar in aceste conditii, a fost mult mai retinut, comparativ cu cel al colegei Macovei…

Nu imi dau seama daca participantii de la PDL erau cumva judecati acasa dupa cat de vocala si vizibila era opozitia lor la evenimentul respectiv. Imi place sa cred ca toti colegii mei sunt oameni care nu mai trebuie sa demonstreze nimic, mai ales in partidul din care fac parte! Insa, la cum se desfasoara lucrurile in acel partid, mai ales in conditiile de astazi, nu m-ar mira ca acasa sa fi tinut cineva „scorul” … Ceea ce ar putea explica, pana la un punct, si radicalismul colegei Macovei.

In realitate, evenimentul a fost o reusita: in special colegii nostri straini din Parlament au putut vedea adevarata fata a celor care conduc opozitia noastra, oameni tineri, bine pregatiti, care discuta in termeni europeni pe marginea nerespectarii unor valori fundamentale, ca dialogul s-a purtat in termeni civilizati (l-as felicita pe dl. Preda pentru interventia sa, daca as fi sigur ca acest lucru nu-i va atrage neplaceri ulterioare), ca protestatarii din Piata Universitatii nu sunt o simpla adunatura, ci oameni cu pregatire, capabili sa inteleaga corect situatia in care a ajuns Romania in acest moment, in sfarsit, ca suntem capabili sa ne incadram in termenul acordat acestei manifestari.

Ori, in atari conditii, se pune intrebarea: daca realmente evenimentul nu a avut niciun impact, cum incearca dna Macovei sa ne convinga, de ce atatia nervi, de ce atata fiere varsata in dreapta si in stanga? Si de ce dl. presedinte a convocat o conferinta de presa pe un subiect strict tehnic, pe care s-a straduit sa o prelungeasca cat mai mult, exact in timpul in care romanii puteau urmari la televizor evenimentul din Parlamentul European?

Simplu, pentru ca evenimentul a avut impact, iar acest lucru deranjeaza puterea. Ceea ce inseamna ca organizarea lui s-a justificat, deoarece, din cate se pare, este singurul stimul la care, de ani de zile, actuala putere a reactionat! Si poate ca a tras si concluzia care se impune, si anume, ca, desi europenii sunt prinsi cu problemele de acasa, gasesc, totusi, timp sa se intereseze si de derapajele de la noi, ceea ce, ar fi de asteptat, sa ii determine pe conducatorii nostri actuali sa treaca ei primii la inlaturarea lor.

PS. Cand calea mi s-a incrucisat astazi cu cea a colegei Monica Macovei pe culoarele Parlamentului, domnia sa mi-a raspuns la salut cu cuvintele: ” felicitari”, aluzie la dezbaterea de ieri din Parlamentul European. Si cum tonul nu lasa nicio indoiala cu privire la sentimentele care insoteau pronuntarea, primul lucru care mi-a venit in cap a fost vizita la Bucuresti din toamna trecuta a fostului presedinte al Parlamentului European, dl. Buzec, la invitatia colegilor europarlamentari de la PDL. Prilej cu care dl. Buzec nu s-a sfiit sa ne dojeneasca pentru ca nu apreciem cum se cuvine eforturile guvernului actual de a ne face bine cu forta … Sunt sigur ca si domnia sa a primit felicitarile colegei Macovei, numai ca, de data aceea, rostite probabil cu caldura, nu strecurate printre dinti, ca mie astazi … Si, in plus, colegii pedelisti au fost probabil felicitati pentru initiativa, in timp ce noi suntem astazi pusi la zid pentru exact acelasi lucru!?

Distribuie acest articol

89 COMENTARII

   • Ba da, sigur ca este voie. Dar a folosi in acest scop un spatiu cat de cat public pentru a ridica osanale (nu dlui Ponta, care s-a descurcat mai mult decat bine, cat domnului Antonescu care a reusit sa fie mult mai demagog decat acasa, cu un discurs dezlanat si fara cpa si coada) este putin cam prea mult, domnule profesor. Chiar ca aveam pretentii mai mari de la dumneavoastra.
    Apoi, comentariile referitoare la remarcile doamnei Macovei chiar nu-si au rostul. Lumea intelege ca sta ca un ghimpe in coasta multora, inclusiv a PDL-ului, dar in special a USL-ului. Insa de aici pana la stfel de „comentarii la comentarii” – adica vorba multa despre nimic si hai sa zicem si noi ceva este cale lunga. Si, din nou, aveam pretentii de la dumneavoastra care v-ati dovedit in multa randuri modul matur si destul de obiectiv in care expuneti problemele si cautati solutii.
    Pe de alta parte la Bruxelles, acum doua zile a fost un „public hearing” si astfel de sesiuni sunt cateva pe zi PE – puteti nega acest lucru? Prin discursurile unora dintre cei care au luat cuvantul chiar ne-am facut de ras. Rau de tot. Si s-a vazut din nou actualitatea lui Caragiale care este foarte aproape sa demonstreze ca Farfuridi n-a murit de tot, iar ca Agamita este aproape sa se aleaga presedinte, dar discursurile sale sunt la fel de goale si gaunoase.
    Deci … „what’s the point, professor?”
    Sau, si mai simplu spuneti celor care conduc acum opozitia sa „get to the point”. Pana si romanii s-au saturat de vorbe goale.

   • Faptul ca este voie sa ne spalam rufele in public nu inseamna ca este si frumos sa o facem. Marea majoritate a comentatorilor nu v-a negat dreptul la o opinie partinica. N-ar trebui insa sa va deranjeze ca au fost surprinsi neplacut – mai ales comparand-o cu celelalte articole ale Dvs. Cum s-ar zice, ati suferit o cadere in sondaje cam ca si cea a lui Basescu prin „derapajele” mediatice recente. Pacat, dar asta e: cand iti obisnuiesti cititorii cu o anumita calitate si asteptarile lor sunt mai ridicate.

 1. Dar faptul ca organizatorii acestei audieri „minunate, nemaivazute, superbe” (puneti dvs. ce superlative mai vreti, dar tot intre ghilimele) i-au cenzurat pe colegii romani care au dorit sa prezinte propriul film? Era o audiere in U.E., sau o sedinta de partid? De ce nu au fost acceptate si opiniile celorlalti?
  Daca asta este democratia pe care promiteti, vai de noi… De altfel, o stim prea bine, dumneavoastra, cand erati ministrul apararii, i-ati sfatuit pe ziaristi „sa aiba grija de sanatate, ca e pretioasa”. Altceva nu stiti, decat sa amenintati si sa va hraniti cu ura!
  ////

  • Va raspunde un martor ocular si impartial, Cristian Ghinea :
   ,,Se prezintă un film. Traian Ungureanu vrea și el să prezinte un film. Zice că e dreptul lor. Nu este. Trebuia să aranjeze din timp cu moderatorul. Iese un bâlci jenant, TRU face figură de galerie trimisă la bruiaj.”

   • Dar dumneavoastra ati citit in intregime articolul domnului Ghinea? Pentru ca dansul a vazut cu totul altceva decat a vazut domnul Pascu.
    Pe de alta parte, moderatorul a promis ca filmul va fi vizionat la sfarsitul audierii (fara sa afecteze in vreun fel desfasurarea), si stim ca acesta nu s-a mai difuzat. Adica a fost cenzurat.
    Intr-un fel moderatorul a avut dreptate, trebuia sa se supuna si sa incheie dezbaterea fara a mai lasa vreo posibilitate de replica, pentru ca Antena3 bagase genericul de final…

  • Curat democratie … Dupa dvs. ar trebui sa existe un singur drept: al puterii de a baga pumnul in gura la toti cei care au alte pareri …

   • dle pascu dupa umila mea parere cedi care baga pumnul in gura sunt tocmai usl.nu domniile voastre a-ti mers la toate intalnirile cu puterea si cu presedintel pentru a discuta cu totul altceva decat ceea ce aveati pe invitatie.nu stiu daca m-am facut bine inteles dar va dau doar un singur exemplu dintre multele:cand a-ti fost invitati la ajunge la un pac t social usl a mers cu ideea de demitere,de cate ori in anul2011 a-ti fost chemati la presedintie pentru a dicuta pe anumite teme ori nu v-ati dus ori v-ati dus p[entru a discuta altceva.acum spuneti ca vreti o democratie reala dar asta este democratia pe care d-voastra vreti sa o creati?pai eu nu-mi doresc o asemenea democratie.eu imi doresc un stat liber si nu un stat liber-conservator asa cum il construieste pnl,eu vreau un stat de drapta si nu unul de stanga-dreapta asa cum il construiti d-voastra.eu vreau sa nu ma simt inferior nici unui alt popor,eu vreau ca in tara mea sa nu fiu considerat un talhar(si asta o simt datorita legilor pe care in cea mai mare parte psd-ul si pnl-ul le-au dat.ar fi multe de spus dar zic doar atat:mie mi-ati furat revolutia asa cum in orostia mea credeam ca a fost.

 2. Domnule profesor,

  Va rog din tot sufletul sa pastrati pentru Contributors valoroasele dumneavoastra analize pe probleme de politica externa, geopolitica si aparare, carora de altfel le duc dorul.

  Disputele cu adversarii dumneavoastra politici nu prea intereseaza pe aici, mai ales ca sunt – cum ar putea fi altfel? – partizane.

  Talentele si cunostintele dumneavoastra merita o cauza mai buna!

  • Multumesc mult pentru aprecieri, insa sunt un om angajat – am fost dintotdeauna – si m-a deranjat „activismul” celorlalti. ei au voie sa comenteze in afara ariei de specializare?

   • Ati putea sa dezvoltati subiectul „derapaje”? Se vede treaba ca nu am suficienta claritate a mintii sa le observ. Si totusi un „derapaj” ar trebui sa fie observabil de toti, indiferent de opiniile politice, de stanga sau dreapta. Daca asa ceva exista ar trebui sa nelinisteasca pe toata lumea, cu atat mai mult pe cei care nu le observa. Va multumesc.

 3. Exista, tot aici pe contributors, o analiza a unui independent, dl Cristian Ghinea.
  Dece am lua in seama partizanatul dvoastra?

 4. Buna seara,

  citirea editorialelor de pe contributors.ro face parte din rutina mea zilnica. Astazi am mai citit un articol referitor la audierea publica de ieri din Parlamentul European cu privire la situatia din Romania (vorbim „de situatia din Romania” de parca vorbim de situatia din Siria, dar asta este alta poveste), si ma refer la articolul domnului Cristian Ghinea. Acum ceva timp am citit si articolul d-voastra si raman contrariat. Motivul ? Doua persoane, cu o doza de eruditie si logica peste media ceea ce vedem la Antene sau in strada) s-au uitat la aceeasi audiere si au vazut 2 filme diferite.

  Domnul Ghinea spunea „Ponta adecvat, Antonescu jenant, Constantin balast”, d-voastra domnule Pascu spuneti „in special colegii nostri straini din Parlament au putut vedea adevarata fata a celor care conduc opozitia noastra, oameni tineri, bine pregatiti, „. Ce spuneti de antiteza acestor fraze ? Este ca si cum v-as intreba si pe d-voastra si pe d-l Ghinea cat fac 2+2 si as primi raspunsuri diferite.

  Si atunci daca la nivelul d-voastra si al domnlui Ghinea se trag doua conluzii diferite, ce pretentie sa mai am de la „dambovitenii nostrii” ?

  O seara buna,

  P.S. Acum fie vorba intre noi, v-a placut cum a vorbit viitroul presedinte al tarii ? Mie nu, acelasi discurs patetic, fara substanta. Si jenant ca la nivelul respectiv sa nu vorbesti limba engleza.

  • Mie mi-au placut toti, inclusiv dl. Preda, si cred – este parerea mea – ca dl. Ghinea a exagerat cand i-a prezentat pe dnii Antonescu si Constantin in termenii in care a facut-o. Dar eu nu il condamn. Este opinia domniei sale si are dreptul la ea. Dupa cum am si eu drept la parerea mea, care nu are de ce sa coincida cu a dlui Ghinea. Nu e obligatoriu sa intelegem acelasi lucru din acelasi film. Pe mine m-a impresionat altceva, decat pe dl. Ghinea. Iar asta nu este un capat de lume. Ce ne-am face daca am gandi toti la fel? Nu v-ati plictisi?
   Iar la fie vorba intre noi, dl. Antonescu va fi altceva decat dl. Basescu, in orice conditii ….

   • Sigur dl. Antonescu va fi altceva…mi-e frica sa nu fie altceva mult mai rau. Inganfarea si infatuarea distinsului dom cuplata cu o lene legendara dar si cu cativa ani de facultate repetati il fac un candidat perfect langa Geona dar nicidecum ce si-ar dori romanii (sau macar unii dintre ei )

   • Nu cred ca ati inteles mesajul meu si nici al celorlalti comentatori.

    Va apreciem pentru alte calitati editorialiste (geopolitica, aparare, etc), dar va rugam frumos nu perturbati calitatea editorialelor de aici cu texte de genul asta. Vreti sa expuneti si astfel de pareri ? Puteti sa o faceti, aveti to dreptul, dar faceti-o pe Antena 3, Realitatea sau oriunde, nu aici.

    Si fie vorba intre noi.D-l Antonescu il bate mar pe D-l Basescu la proza fantastica, dar intodeauna va fi un elev mediocru in ceea ce priveste calitatea unui discurs (informatie, informatie, informatie). Daca il intrebati acum pe d-l Antonescu, de ex., care sunt prevederile principale ale Tratatului de la Lisabona ce credeti ca va raspunde ? Pe cand Basescu aproape ca il recita.

    Asta caut eu la cei care vor sa ma conduca. Nu vreau un filozof, vreau pe cineva care sa poata sa imi transmita informatia. Stiu eu cum sa o filtrez, dar am nevoie de informatie, Iar daca d-voastra afirmati ca D-l Antonescu transmite informatia, va inselati.

    Si ca nota de incheiere, sa nu ramaneti cu ideea ca sunt partizan. Surprinderea, mare si placuta, de ieri, a fost D-l Ponta. A vb in engleza, destul de concis, m-a surprins pozitiv. Insa vedeti d-voastra, d-l Ponta este precum soferul roman. Cand conduce pe strazile din afara Romaniei, respecta toate regulile, cum a intrat in tara se apuca si arunca mizeria pe geamul masinii.

    Reiterez ce am spus si prima oara si eu si ceilati cititori. Va asteptam cu alte articole de calitate, gen „De ce Romania nu sustine o interventie militara in Libia” dar cu texte ca cel de astazi, mai bine nu, duceti-va in alta parte. Ne jigniti inteligenta si capcitatea de a relationa

    • Sa inteleg cumva ca dvs. sunteti „Marele Inchizitor” al acestu site, care decideti ce trebuie sau nu sa public si unde? Chiar la atata „democratie” nu ma asteptam …

     • Democratia va ofera posibilitatea sa va exprimati ideile. Nu va protejeaza insa de criticile pertinente. Si critica face parte din democratie.

     • Imi pare rau d-le Pascu, chiar imi pare rau.

      Asta este replica d-voastra ? Poate ne confundati cu colegii d-voastra de la putere sau cu cineva care facce politica, ca sa imi raspunedeti (sau sa ne raspundeti) cu mistocareala asta ieftina.

      Dar daca mergem pe comparatii, asa cum ati facut-o d-voastra cu „marele inchizitor”, permiteti-mi sa va fac si eu una. D-voastra in acest articol ati fost precum individul acela care se duce in blugi sa asculte un un spectacol la Opera si pe la mijlocul spectacolului ii suna telefonul mobil, iar melodia de apel este o manea.

      blugi= articolul de fata
      Operar=platforma contributors
      maneaua=raspunsurile d-voastra

      Va rog sa nu va deranjati sa imi raspundeti. Fiecare are o parere despre celalalt.
      Oricum alegerile le veti castiga, „prostii e multi”.

      Multumesc

     • Nu stiu ce aveti de criticat la adresa democratiei pe hotnews dar, pana una, alta ati fost publicat, v-ati putut exprima opinia fara nicio opreliste. Poate ati vazut masacrul care se dezlantuie pe la antene in momentul in care cineva indrazneste sa sugereze nu ca presedintele ar fi bun ci, pur si simplu, ca nu e raul absolut. Un observator impartial nu poate sa nu observe ca acolo unde, se zice, puterea este sustinuta, atmosfera este civilizata si dialogul posibil. In „coltul” Opozitiei se recurge doar la tipat, la vulgaritate (papusi imbracate in portocaliu mangaiate de invitati… asta era o dezbatere politica, apropo). Cu asemenea sustinatori, ce pretentii sa am de la actuala opozitie care, mi se pare mie, are apucaturi foarte dictatoriale: respinge dialogul.

   • cum am urmarit cu atentie interventiile, cum le-am si citit cu atentie dupa aia, parerea mea e ca precierile lui ghinea fata de liderii opozitiei sunt mult mai apropiate de realitate decat cele ale lui pascu. crin s-a crezut la gadea in emisiune – de fapt postul asta de invitat permanent il prinde cel mai bine

   • Vai, vai, vai….

    Evident ca domnul Antonescu este altceva decat dl. Basescu.

    Domnul Antonescu este deja o papusa care misca perfect in masinaria PSD-ului.
    Membrii PNL se intreaba din ce in ce mai des daca CA este la PNL sau la PSD?!?!?!
    Ce se poate astepta mai mult de la CA??? Poate doar sa invete o limba straina…

  • imi ,permit sa va spun ca nu e deloc anormal ca atunci cind doua persoane sint prezente la acelashi spectacol,fiecare sa aiba propria imagine,care da,poate fi diferita.e uman.
   ce constat eu,dar nu ma mira,ca tovarasul (imi permitetzi da!?)pascu se face ca nu shtie ca situatzia romanicai este cum ieste cu largul concurs al domniei sale si a tovarasilor de drum.putzina decentza n ar strica.ca nu totzi e proshti.sare acum la gitul celor care le au luat locul si se da de partea protestatarilor.

 5. Se incadereaza Crin in ? Nu e nici tanar, nici bine pregatit, iar despre limbaj si discutie in termeni europeni ce sa mai zicem?

 6. Eu, in locul dumneavoastra ma abtineam sa scriu un astfel de articol. Doar mirari ref la atitudinea dnei Macovei si a altor colegi, fara nimic concret, o ciorba din care eu trag concluzia ca nici dumneavoastra nu credeti ce scrieti. Ideea e foarte simpla: in goana dupa voturi, v-ati pretata la circul acesta ieftin in Parlamentul European. Nu aveti lideri (nici tineri, nici batrani) care sa fie in stare sa lege doua fraze fara „jos Basescu”, nu aveti simtul realitatii si nici pe al penibilului si reusiti sa faceti de ras o tara intreaga prin actiuni din acestea de genul Eurovision. Si pentru ca nu aveti simtul penibilului si al realitatii, va mai si laudati cu ceea ce ati facut.
  Totusi, lucrurile nu sunt dramatice. Dupa ce o sa pierdeti si alegerile acestea, tara asta nu se va mai putea intoarce la comunism. Si atunci o sa ajungeti doar niste voci exotice din teapa Vadim Tudor care, desigur, e necesar sa se auda intr-o democratie sanatoasa. Mai e putin. Si dumneavoastra stiti bine asta.

  • Doua „corecturi” daca imi ingaduiti: prima, eu nu ma abtin, cum ati fi facut-o dvs, cand e vorba de criticat guvernul si a doua, formula pierderii alegerilor, pe care ne-o promiteti, trebuie schimbata in „dupa ce PDL va fura alegerile si veti pierde”. In rest, chiar si reactia dvs. la postarea mea imi demonstreaza ca am procedat corect pt ca va doare!

  • Ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care gandesc clar si vad adevarata realitatea. Asta imi da speranta ca atunci cand vor fi alegerile, nu vor fi victoriosi comunisti. Sa dea Dzeu sa nu ne intoarcem inapoi, ci sa mergem inainte, chiar daca e greu acum, dar sigur va veni si o raza de lumina pt. poporul nostru. Bravo, tuturor celor au comentat cu atatea argumente clare. Va felicit.

  • Atunci de ce va mai preocupa audierea si ce am spus eu despre ea? Iar legat de condamnarea lui Nastase, ignorati adevarata ei semnificatie: niciun politician care a servit in guvernare, inclusiv (sau mai ales de la PDL), nu va mai fi la adapost de acum incolo …

   • Amenintarea cu repercursiuni judiciare nu face parte tocmai din ceeace a reclamat USL-ul cu jalba-n protap la PE ?
    Vi se pare democratic, sa amenintati pe actualii adversari politici cu închisoarea ( a facut-o si domnisorul Ponta) dupa ce sustineti ca actuala putere actioneza adversarii politici în justitie ?

  • @branconeur

   A spus, a spus… A zis: „Sunt suparata, oamenii aceia nu vor ca sa vorbesc cu mine. Acuma il sun la telefon pe taticu, ca el stie sa le zica vreo doua intr-un discurs de-al lui ce se va bucura de multe succesuri pe Contributors, cu siguranta. Stiu eu ca si Marius Ghinea va comenta si va aproba pozitiv discursul lui taticu”

   • Pe fondul situatiei din Grecia, Spania, Italia si ai lor politicieni, chiar credeti ca le mai plange cineva de mila politicienilor romani „asupriti de dictator”.

    Demagogie si atat monsenor.

 7. Dezgustator articol. Insinuari si ironie ieftina la adresa Monicai Macovei (apropo va aflati astazi la Bruxelles si datorita d-nei Macovei. Daca nu gira ea cu integritatea si honestitatea dansei procesului de aderare, nu scapam de steguletele alea rosii si nu mai ajungeati nici dvs. la Bruxelles sa prezentati versiunea dvs. perversa a realitatii). Integritatea si honestitatea dansei nu va caracterizeaza nici pe dvs. nici pe colegii dvs. din PSD.

  Va prefaceti ca sunteti victime. Saracii membrii ai USL-ului. V-ati lovit de un „baraj mediatic”. Au fost asediati de „intreg arsenalul d-nei Macovei”. Arsenalul Monica Macovei este cinstea si cam atat. Arsenalul USL in schimb sunt aproape toate televiziunile comerciale de la care sug toate lipitorile si destinele ratate ale post-comunismului si de la care il infiereaza pe „dictator”, ce fel de dictator o fi ala injurat 24 din 24, nu stiu.

  Initiativa de la Bruxelles este demna de toata rusinea la fel ca si incercarea sinistra de a forta o asemanare intre Romania si Ungaria. Va doare in cot de Romania. Nu vreti decat sa veniti la putere si puneti din nou gheara pe justitie si sa va salvati prietenii si reteaua de penali de la puscarie.

  D-le Pascu. Corupti exista si la PDL, dar in ultimii ani i-am vazut arestati alaturi de cei de la PSD si PNL. Pentru mine asta este o diferenta fundamentala intre USL si PDL. La PDL exista un nucleu de oameni, da Monica Macovei este unul dintre acestia, care incearca impunerea unui cod de conduita in partid. Se vorbeste macar despre integritate, coruptie, etc. In schimb la PSD este tacere malc pe acest subiect. La PSD se sare in ajutorul coruptilor si se ameninta judecatorii ca vor plati in curand.

  Cat despre situatia economica sa stiti ca este buna, privind la ce se intampla in jurul nostru. Boc a fost brav. Guvernul asta a luat niste masuri dure pe valul carora surfeaza acum USL-ul. Asa ca ar trebui sa le multumiti. Nu pot sa sper decat ca Romanii nu se vor lasa inselati si nu va vor vota.

  Promit sa nu mai citesc niciun articol pe care-l scrieti. Razbate nesinceritatea din intregul articol. Nici dvs. nu credeti ce scrieti. Dar aveti neobrazarea sa insinuati ca d-na Macovei ar fi un catelus care latra vartos ca sa ia o nota mare de la partid acasa. Hm. Dezgustator.

  Fara stima!

  • Aveti dreptate: oamenii nerecunoscatori au iesit in strada sa se planga de viata fericita pe care o duc datorita exclusiv guvernarii dlui Boc and Co! Iar tot ce a reusit dna Macovei este sa instituie mecanismul de monitorizare pe justitie, care tine Romania in stand by! Felicitati-o, chiar ca merita! Iar in ce priveste, eu nu consider ca ii datorez ceva „colegei” Macovei! Nu a avut nici in clin, nici in maneca privind participarea Romaniei la Parlamentul European.

   • Oare de ce folositi ghilimele la colega in acest comentariu? In textul articolului era colega fara ghilimele, ba chiar apare atat de des incat imi suna a tovarasa. Nu puteti sa o numiti pur si simplu doamna Macovei? Asa se numesc politicienii europeni unii pe altii, cu domn, doamna, fara sa se considere ca isi fac vreun favor. Probabil ca in raport cu lista de injurii care se profereaza intre politicienii romani in tara, suna injositor sa te adresezi cu domn/doamna unui „dusman” politic.
    Apoi, daca va referiti la reprezentarea Romaniei in PE luata lato sensu, se poate considera ca aveti dreptate: fara eforturi precum ale doamnei M, se putea avea in vedere in continuare o participare ca observatori in aceasta institutie.
    Cat despre mecanismul de monitorizare pe justitie, slava Domnului ca exista, altfel in loc de stand by am fi avut un definitiv bye bye for ever justitie!
    Si in sfarsit, oameni nemultumiti exista si vor exista intotdeauna, ba chiar romanii sunt inactivi si rabdatori in raport cu cate motive de protest exista. Asta nu inseamna ca are vreo relevanta pentru o presupusa situatie de derapaj democratic in Romania. Dimpotriva, s-a protestat relativ pasnic si s-au tras semnale de alarma multiple. Pe care fiecare le intelege cum vrea: de ex USL in loc sa isi faca treaba (si) mai bine si sa surfeze pe valul nemultumirilor pana la alegeri cand ar culege roadele, duce politica lui Gica Contra la extreme prin autosuspendarea din viata parlamentara si gesturi alarmiste in cadrul UE. Politica pe care eu personal nu o pot asocia decat cu cea a fiului meu de 2 ani : Vreau asta si o vreau ACUM!
    Raspunsul invariabil este : NU

   • Constat cu tristete ca sunteti total rupt de realitatea politica romaneasca si ca nu prea intelegeti nimic din „filmul” asta. Valabil si pentru restul colegilor de coalitie (USL). V-ati legat la butoniera protestele din tara dar n-ati inteles esenta: ei n-au iesit in strada din simpatie pentru voi (USL) ci pentru ca s-au saturat sa ramana pasivi in timp ce sunt furati si mintiti de clasa politica. Voi (USL) incercati sa trageti spuza pe turta voastra dar de data asta nu mai merge … Ati furat tot ce se putea fura, ne-ati aruncat in foame si saracie si acum vreti sa pozati in Mesia. Ati avut vreo 15 ani sansa voastra si n-ati facut NIMIC pentru noi. No, thank you!

  • Nota 10 pentru comentariu! Daca ar gandi ca dumneavoastra macar jumatate din romani probabil acum tara noastra ar fi fost mult mai frumoasa, bogata si curata.

 8. Va multumim, domnule Pascu, astfel de articole sunt foarte importante pentru ca sunt ca un fel de moderatori de perceptie, la care opinia publica din tara are dreptul. Ne-am cam saturat de unilateralismul extravagant al Monicai Macovei sau al altor pedelisti (Traian Ungureanu, de pilda, il critica azi, pe aceeasi tema, pe presedintele PE!), care au uitat pe cine reprezinta, crezandu-se alfa si omega!

  • Multumesc pentru apreciere. Doamnele si domnii astia s-au obisnuit cu „succesurile” permanente si, cand la Bruxelles nu mai merge ca la Bucuresti, li se ridica sangele la cap si incep sa tipe …

 9. „Daca las la o parte acele descrieri care s-au mentinut in limita faptelor, am constatat un adevarat “baraj mediatic”, care are drept unic scop sa diminueze la maximum evenimentul.”

  Barajul mediatic din povestirea de mai sus suna foarte mult a „un stol de ciocanitori a atacat cu brutalitate Portavionul USS Enterprise al armatei SUA”. Sa inteleg ca nu este suficient ca partidul care a organizat acest eveniment este sustinut propagandistic de televiziunile de stiri, de o mare parte a presei si de cei doi oengisti de butoniera? Aveti oare un public-tinta caruia ii adresati asemenea mesaje? Eu nu cred sincer ca este nevoie sa-i mai explicati unui postac pro sau contra cum stau lucrurile, deci daca vreti sa dezbateti in mod real cu alt public-tinta trebuie sa veniti cu idei serioase – ce lipsesc din textul de mai sus.

  Articolul asta este extrem de slab, nedezbatand nimic, ci doar insirand niste acuzatii politicianiste ale autorului.

  • Am avut o revelatie citind acest comentariu, multumesc pentru asta. Mi-am dat seama ce greseste fundamental USL, cel putin in ceea ce ma priveste: nu este deloc credibil, se adreseaza „prostimii”, nu vine niciodata cu argumente convingatoare. Nu jignesc simpatizantii USL, sa nu se inteleaga gresit, doar ca aceasta pare a fi tinta discursului.

   Toate exagerarile cu „dictatura”, cu contractele de deszapezire (semnat de Orban si imputat actualului ministru – pe care Orban il apreciez peste media PNL), cu justitia la comanda lui Basescu acum cand l-a condamnat pe Nastase, mii si mii de exagerari si isterizari, nu fac decat sa ii decredibilizeze, ca in povestea cu Petrica si lupul. Poate au cateodata dreptate, dar cine-i mai crede?

   In lumina revelatiei mele, astept de la USL argumente convingatoare in toate dezbaterile. Astept de la partizanii lor (dl Pascu fiind unul dintre ei) sa ma convinga. Lovind in d-na Macovei care e printre putinele din PDL care se lupta pentru curatarea partidului si a declarat ca va pleca daca nu reuseste, nu face decat sa ridice un semn de intrebare asupra a tot ce a mai spus in articol. Care articol nu convinge.

   Supriza placuta a fost dl Ponta, parca a mai crescut in ochii mei. Succes USL, cu calm si logica poate ma convingeti, cu urlete si zbierete sigur nu ma convingeti.

 10. D-le Pascu,

  ma bucur ca am citit acest articol al dumneavoastra. Am crezut o perioada destul de indelungata ca s-ar putea sa fiti din alt aluat decat stimabilii conducatori de zi cu zi ai PSD. Dar mi-am dat seama ca tot in cercul acela va miscati.

  Dupa ce ca avem o imagine proasta in occident, dupa ce ca suntem saraci si amarati, atata ne mai trebuia: sa ne (de fapt pe zmeii ce conduc USL) vada vesticii cu ochiul gol, fara perdea.

  In momentul in care ati spus „tineri bine pregatiti” v-ati descalificat in ochii mei.

  Numai bine.

 11. In primul si in primul rand sunt de acord 100% cu urmatoarea propozitie din opusul dvs:”colegii nostri straini din Parlament au putut vedea adevarata fata a celor care conduc opozitia noastra, oameni tineri, bine pregatiti, care discuta in termeni europeni pe marginea nerespectarii unor valori fundamentale”.Sigur asta se refera in primul rand la viitorul(Doamne fereste) presedinte al Romaniei,dl Antonescu.Ce au „vazut” colegii straini puteti revedea din relatarea lui Cristian Ghinea(tot pe Hot News) si unde cuvantul operativ pentru dl Antonescu a fost”jenant”
  In al doilea rand,sunt sigur ca invitatii straini au receptionat cu uimire prezenta asa zisei societati civile(prin definitie neasociata politic) prin reprezentantii ei:unul cu dosar penal si celalalt care cu o zi in urma declarase ca subventiile de la partide sunt”benefice”
  In al treilea rand sunt fericit ca cei de la parlamentul european au putut vedea cu ochii lor cum democratia din Romania e aparata de partidul lui Voiculescu,bine cunoscut(si nepatat) luptator pentru
  apararea CNSAS,ANI,DNA.Insfarsit,daca”colega” Macovei spune ca Europa rade de noi,o fi stiind ceva.Credibilitatea domniei sale la Bruxelles este mai mare decat credibilitatea conducatorilor opozitiei noastre la un loc.Daca nu credeti,maiintrebati prin jur.

 12. …..in special colegii nostri straini din Parlament au putut vedea adevarata fata a celor care conduc opozitia noastra,

  Domnule Pascu, sunt absolut de acord cu dumneavoastra !
  Au avut si „colegii straini” ocazia sa vada „cat de buni” sunt reprezentantii opozitiei.
  Noi ii stiam deja….Vorba aceea : Ce-si face omul cu mana lui….
  Din pacate, prostia nu doare !
  In rest, articolul este in stilui caracteristic al tov. Iliescu, cu care ne-am obisnuit.
  Vorbiti de democratie si dictatura din tara, dar nu dati dreptul si celorlati sa-si spuna punctul de vedere.
  Mergeti acolo cu compilatii facute de Antena cu manifestantii care s-au saturat de dictatura (revolutionarii tov. Iliescu, pensionarii militari cu pensii cel putin duble decat ceilalti romani si membrii usl, incognito )
  Ar fi penibil si de ras, daca aceasta actiune n-ar avea impact negativ asupra romanilor pe care spuneti ca-i reprezentati si aparati.

 13. Articol slab.
  Baraj mediatic a fost poate datorita faptului ca nu prezinta interes decat pentru Antena 3 si Realitatea. In presa in limba engleza am gasit doar cateva articole scurte, dupa care s-a trecut mai departe.
  Mult mai discutate in presa straina au fost condamnarea lui Nastase si faptul ca Romania a strans 1.5 miliarde USD de pe piata din SUA.
  Ce sa mai spunem de liderii USL. Trei crai, din care doi nu stiu engleza deloc si care s-au dus impreuna cu cativa acoliti sa puna Romania la zid.
  Politica interna se face in parlamentul Romaniei. Dar stai… domniile lor sunt in greva. Cine a mai auzit si de asta… greva parlamentara. USL e de toata jena, iar liderii sunt patetici.
  Nu ca PDL e mai breaz… are si partidul asta destule bube, incat ma face sa spun ca la ora actuala nu avem o clasa politica. Avem doar doua gasti politice care se lupta pentru teritoriu. Acest teritoriu din pacate este Romania.
  Parerea mea domnule Pascu.

 14. Jenant. Nu zic ca trebuie cenzurat un astfel de text,dar platforma Contributors ne-a obisnuit cu altceva si e o mare dezamagire sa gasesc aici un astfel de text. Aici incercam sa ne regasim un altfel de public decat cel care inca mai poate fi manipulat cu astfel de argumentatii. Doua personaje care au criticat salbatic si fara discernamant tot ce au facut pacatosii astia de guvernanti in toti acesti ani, care nu au respectat nici o urma de logica, deontologie politica, si chiar bun simt, doar pentru a-si readuce la ospatul din banii publicii afaceristii care ii inconjoara, nu merita luati in consideratie nici macar daca ar incerca sa faca ceva bun. Si e pacat de noi,pentru ca Dl Ponta si Dl Antonescu reprezentau cu mai mult inainte de a-si conduce partidele in discursul de mahala pe care il practica acum.

 15. Din pacate un alt text din seria pesedista „sa-mi numarati ouale”. Adica USL-ul cu Alistar, Parvulescu si, mai nou, dna Mungiu, si-au spalat prefraudarea si predictatura in PE si, dupa logica autorului, Monica Macovei este de vina. In atare conditii nu pot sa spun nici eu decat „Felicitari!”.

 16. Din pacate poztia dlui pascu se inscrie in poltica veche a fsn-ului, psdr-ului/etc de a construi personaje politice care afiseaza un aer occidental -in timp ce gireaza o singura politica : cea a devalizarii banului public. Nu cred ca avem vreo indoiala ca dl pascu nu stie de toate TUNURIULE date de oamenii din partid in decurdsul ultimilor 20 de ani. Le stie, dar legamantul il face sa se reinveneteze in fct de ultimele schimbari politice. Acum un an nu face aastfel de afirmatii, acum sunt pe val.
  Sa ne amintim de soarta lui adrian nastase – burghezul construi de psd pentru a capta clasa de mijloc in formare in romania; nu credeam ca ma voi bucura vreodata sa citesc online un articol negativ despre romania (btw -afisat central in cele 3 casete care prind evenimentele principale din ziua precedenta).

  Ca urmare, lovitura dura pe care o aplica d-nei Macovei -nu este decat o strategie comunicationala : a asteptat momentul (si-a construit o faima de analist extern-pe care eu o pun la indoiala prin banalitatile expuse-va recomand lectura ziarelor straine -pentru a va convinge de sursele de informatie) si a atacat.

  vechea scoala nu se uita. si nici jutamintele de taina.

 17. un articol de bârfa, fara nici o informatie. Vreti sa ne convingeti ca dezbaterea „a avut impact” dar fara sa spuneti care e ala. In presa straina? Ne citati un articol? In PE? a fost programata vreo dezbatere in plen? La antena 3 ?

 18. Nu am înţeles de ce socialiştii din USL au avut nevoie de lansarea campaniei electorale tocmai la Bruxelles. Să le arate şi celorlalţi europeni cît de murdari şi de scîrboşi sunt protagoniştii? Singura diferenţă e că, acum, Ponta, Antonescu, Pârvulescu (prefraudatu) şi Alistar (integritatu) sunt stridenţi de anvergură europeană. Burlesconi plezneşte de invidie.

 19. Personal,ma bucur ca acest demers nu a fost mediatizat.M-am saturat de vesnica balacareala din tzara cu uite greva opozitiei,ba nu,uite protestul,cu dictatorul Basescu care este tot timpul injurat.Si acum ati externalizat aceasta balacareala.Iar pe Dna Macovei o respect mult mai mult decat pe AntEnescu,Ponta sau pe Constantin.Si,vai ce democratie a fost acolo!Pro opozitie 17 luari de cuvant si contra doar 4(pentruca nu li s-a dat voie sa vorbeasca!Iar filmuletul cu madama Plumb era edificator pentru minciunile spuse de cei trei „corifei”.

 20. Dupa cum dati chiar Dvs. de inteles, actiunea asta a fost un soi de Promotion pt. liderii opozitiei. Opinia mea este ca puteau sa-si aleaga mai inteligent tema si argumentele. Cat despre moment, el s-a suprapus peste condamnarea lui Nastase si asta transmite un alt mesaj: au inceput condamnarile in justitie, iar liderii opozitiei au venit sa se planga cat sunt de obiditi! E putin amuzant. Apropo, Dl. Antonescu putea macar sa-si invete pe de rost discursul intr-o limba straina, doar e profesor (evident e mult de lucrat la acentul ala francez care-l speriase pe CTP, dar cred ca timp are destul). Macar Dl. Ponta are o engleza pasabila si un ton civilizat asa ca s-a detasat fata de cei doi, care pareau elevii slabi ai clasei.

 21. Se poate observa frustrarea in limbajul dv. Incercati la final sa dregeti busuiocul, dar totusi, cred ca aveti ceva personal cu dna. Macovei. Nu-mi pot da seama ce, dar prefer sa aflu de la altii nu de la cei doi protagonisti.
  Daca pana acum, am avut impresia ca sunteti altfel decat majoritatea „penala” de la PSD, acum stau si ma intreb: dc. aceasta schimbare?
  Ma asteptam la mai mult si dezamagirea este maxima.
  Iar cu reabilitarea imaginii, stiti mai bine cum stra treaba, poti toata viata sa fii un om bun dar daca la un moment dat faci o traznaie, toata lumea uita tot ce ai facut bun si o sa-ti reproseze doar traznaia.
  O zi faina va doresc.

 22. Sa nu mai spunem… ca nu vad dialogul in idei nici la dvs… Cum ramine cu
  „Monica Macovei regretă că au plecat și liderii europarlamentari și ONG-iștii. Pe primii i-ar fi întrebat dacă au obiecții față de rapoartele Comisiei făcute sub MCV, care laudă DNA, pe care o atacă USL. Touche. Pe Alistar l-ar fi întrebat dacă va fi numit ministru al Justiției are de gând să desființeze instituția care l-a găsit în incompatibilitate, ANI? Iar touche.” (scuzati citatul din Ghinea, dar la el am gasit relatarea)
  Deci ce sa inteleg… ca politicienii romani care se pling de lipsa dialogului au plecat inainte sa isi spuna si ceilalti o parere, o intrebare? Ce sa inteleg din parlamentul roman, unde USL nu mai participa la dezbateri – nu ca ar fi dezbatut vreodata ceva. Sa fim seriosi, opozitia in Romania face acelasi lucru de 22 de ani: ‘HUOOO”. Nu exista dezbatere cu argumente reale…
  Ce raspuns ar fi trebuit sa primeasca Macovei la cele 2 intrebari? De dragul dialogului….

 23. Subscriu la pozitiile critice la adresa articolului. Autorul ar trebui sa se incadreze in criteriile de echidistanta si nepartizanat , pentru a nu primi „palmele” aplicate justificat in pozitiile critice de mai sus. Cat priveste adulatorii…..sa ne lase….

 24. Felicitari pentru initiativa avuta in legatura cu activitatea din PE. Eu de mai bine de un an incerc sa atrag atentia ca nu este suficient sa se actioneze in tara. Din pacate aici totul este poiltizat in stil stalinist. Din pacate multi politicieni, chiar din opozitie, au afirmat ca nu are efect activitati de demascare a ” noii dictaturi „, PE avind alte prioritati. Trebuie sa se inteleaga faptul ca PE apartine tuturor celor 27 de state membre. In legatura cu dictatura din Romania ar mai fi o chestie ; cum suporta America un Guvern mafiot intr-o tara NATO ce are si doua baze militare !?

 25. am vrut sa fac o analiza pe textul d-lui ghinea.ce a spus antonescu si ce a descris d-l ghinea pe baza de notite personale.i-am postat intreg discursul liderului liberal aparut pe hotnews si dumnealui cica:” a prins esenta”. o fi tras-o pe nas…poate ! nu m-am mai obosit, din cauza ca…n-ai cu cine…
  ma bucur ca rezistati in acest bastion de portocalii fanatici,dar nu stiu cu cate succesuri. constat ca unii chiar nu mai „vreau sa vorbesc cu tine!”…dar o sa le treaca, celor mai destepti. dvs ii „luminati” dintr-o parte,boc ii „stimuleaza” din cealalata. mi-e mila de ei, deoarce sunt la mijloc si e dureros ptr orgoliul lor.. rezista inca, intre evidenta si recunoasterea faptului ca s-au inselat.
  la ceilalti…renuntati! prostii n-or sa se vindece niciodata…

 26. ”situatia in care a ajuns Romania in acest moment”
  oare d-l Pascu traieste intr-un Univers paralel?
  eu nu vad decat incercari in teritoriu a primarilor PSD de a mentine aceeasi politica din era Vantu..

 27. Pesedistul tot pesedist ramine.
  Doamnei Monica Macovei i se datoreaza, in proportie de 90%, faptul ca Romania a fost admisa in UE. Acesta este un fapt de netagaduit, orice ar spune Nastase, Ponta, Pascu sau orice alt pesedist. E un fapt si nu puteti, domnu’ Pascu, sa ma insultati spunindu-mi ca albul e negru.
  Tot doamnei Macovei i se datoreaza plasarea Romaniei sub MCV; fara acest MCV colegii dvs., care au furat, ar fi fost mult mai linistiti. Si acesta e un fapt.

 28. Domnule profesor, cum spunea un ante-comentator, pretentiile sunt altele de la Dvs. Puteti avea orice pareri politice doriti, puteti interpreta ceea ce vedeti in orice mod va convine mai bine, e dreptul fiecaruia sa procedeze la fel. Dar haideti sa lasam falsitatile deoparte. Sunteti profesor, adica un om cu pretentii de intelectualitate si bun-simt in egala masura, dati-o incolo de treaba! O acuza principala adusa politicii de tip usl-antena-voiculescu este, printre altele, ca practica cenzura sistematica. Nu ca declara ca o sa faca asta, ci ca o practica. Iar pe Dvs va deranjeaza ca un comentator oarecare va trimite la plimbare si deduceti de aici „curata” democratie a opozantilor politici, in opozitie cu ingenuitatea alesilor personali. Ascultam discursul pe langa obiect al unui Antonescu eufemistic spus exaltat (si chiar nu imi vine sa vorbesc in eufemisme) iar Dvs. il apreciati ca dovada unui om politic net superior lui Basescu. Vi se imputa una-alta in aprecierile Dvs. si raspundeti cu ironii prost alese, contraatacuri ieftine, acuze personale si in general cu o atitudine care nu sufera corectii de nici-un fel. „Cand vorbesti cu mine, sa taci.” Sunteti profesorul Ioan Mircea Pascu, europarlamentar, fost ministru si singurul mod in care v-ati gandit sa practicati dialectica este „ba pe-a matii!”…?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ioan Mircea Pascuhttp://ioanmirceapascu.ro/
Om politic, membru PSD, profesor la SNSPA, europarlamentar, fost ministru al Apararii Nationale, expert in relatii internationale.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Echipa câştigătoare a Preşedintelui Iohannis

La un an de la alegerile parlamentare, România are, în fine, o echipă câştigătoare : alianţa  social-liberală  şi-a definitivat lista de miniştri...

De ce majoritatea modelelor climatice sunt „fierbinți”?

O bună parte din articolele mele publicate pe această platformă discută modele (simulări) ale variațiilor unor parametri climatici precum concentrația de CO2,...

Metroul la Otopeni – marele eșec al unor politicieni mărunți

Eșecul magistralei de metrou M6: 1 Mai – Aeroportul Otopeni este eșecul politicienilor preocupați să dovedească faptul că nu se poate, în...

Despre felonie si sperjur

Domnule Klaus Iohannis, Cand Marius Manole si Radu Paraschivescu v-au returnat decoratiile, a fost vorba de o despartire lipsita de orice ambiguitate....

De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat în ultimele luni în România

Cele mai vizibile probleme din ultimele luni în România au ținut de 3 crize – criza în sănătate (Valul 4 de Covid...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro