luni, martie 27, 2023

Scoateți-l pe Grindeanu din ghearele lui Dragnea!

Sorin Grindeanu are exact vârsta fiului meu: 43 de ani. Așa încât, când l-am văzut ieri la ora 20.30 (se pare că timp de zece minute, de emoție, nu putuse deschide ușa dinspre scenă) apărând în fața presei ca să dea comunicatul cu abrogarea, mi-a fost imposibil să nu-mi imginez o clipă ce-aș fi simțit dacă l-aș fi văzut pe fiul meu în locul lui. I-am privit fața premierului, mușchii maxilarelor care se încleștau și se destindeau ritmic. Apoi „i-am ascultat, i-am văzut și i-am auzit” cuvintele. El nu le auzea. Vorbea ca prin vis. După primele propoziții mi s-a făcut frică. „Dacă l-au drogat?”, mi-am zis. Gura părea decuplată de creier. „Am ascultat şi am văzut şi auzit în aceste zile foarte multe opinii. Vin azi, după toate aceste opinii exprimate de foarte mulţi în aceste zile, să vă spun decizia mea ca prim-ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea publică în aceste zile.”
Dumnezeule, timpul vieții se redusese pentru el la „aceste zile”. Creierul i se-nvârtea ca o roată intrată în șleaul prezentului. Voia să treacă mai departe, dar nu putea. „Aceste zile, aceste zile, aceste zile…” auzea mereu în creier. Aceste zile, acest prezent terifiant, pecetluit de imaginea mulțimilor care strigă, strigă, strigă în toată țara în fiecare seară.
Apoi, tot ca prin vis, își va fi adus aminte ce-i șuierase o voce la ureche înainte de a intra în scenă: „Nu uita chestia cu dezbinarea României!”. Așa încât s-a auzit spunând: „Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România.” (Asta cu România pe care „nu voia și nu dorea” s-o dezbine era un copy paste după vorbele, pline de iubire și grijă pentru poporul lui, spuse de Dragnea la o conferință de presă cu o zi-două înainte.) Apoi, bietul om, mereu pe punctul de a leșina, s-a refugiat în foaia pe care o avea pe pupitru. A citit în transă alte câteva propoziții. Când a terminat, l-au scos repede pe o ușă din dreapta doi tipi îmbrăcați în pulovere portocalii (păreau maeștri de sunet). Mi l-am imaginat „în culise” ținut în brațe să nu cadă, stropit cu apă, tamponat pe tâmple. L-am văzut, trântit pe un scaun, cu picioarele rășchirate în față, mirosind amoniac.
„Opriți măcelul!”, mi-a venit să strig. „Aruncați prosopul! Nu vedeți că nu mai poate? Vreți să-l omorâți? Dragnea, monstrule, lasă copilul în pace! Treci și retractează-ți singur ordonanța pe care l-ai pus să o dea și care-ți poartă numele! Lașule! Îl omori în fața întregii națiuni! Nu vezi că e masochist? De ce te pui la mintea lui? Alo! Domnu᾽Grindeanu-tatăl! Ia-ți copilul acasă! Nu vezi că ți-l termină ăștia la București?”
V-am spus că eram stăpânit, gândindu-mă că are vârsta fiului meu, de o irepresibilă empatie. Intrasem, fără să vreau, în rol de tată. Am uitat o clipă ce ne făcuse băiețelul ăsta fercheș de vreo două săptămâni încoace, cu freza lui impecabilă, cu costumul bine croit și cu nodul cravatei bine centrat. Am trecut și peste faptul că i-a scăpat un „ca și prim-ministru”, jignindu-mi, a câta mia oară în acești ultimi ani, frumoasa mea limbă română. Am uitat că venise la București purtând vie în suflet memoria bunicului mort la Sighet, cu gândul să-și salveze „colegii de partid”, cu unchiul Dragnea în frunte, de la câțiva ani buni de pușcărie. Ca apoi să treacă toți la furat, dar cinstit, sistematic, ocrotiți de legi date de ei, cu bugetul blindat și aprobat de ei. Uitasem tot. Deocamdată mi se părea că o huidumă îmi calcă copilul în picioare și continuă să-l lovească cu pumnii odată căzut la pământ. Se simțea că e terorizat. Cine dracului îl pusese să intre în tot rahatul ăsta? Odată ajuns la pupitru, clipise în fața reflectoarelor, a blițurilor, se simțise prins în lentila nemiloasă a zecilor de camere de filmat. O venă pe tâmplă începuse să-i zvâcnească. Pesemne că din spate, îl mânase spre pupitru, nemiloasă, privirea mov a lui Dragnea ascuns după ușă.
„Opriți criminalul, smulgeți-i victima din gheare!”, îmi repetam întruna plimbându-mă de colo până colo prin fața televizorului. Nu puteam asista la o crimă în direct în fața întregii națiuni! I-am dat telefon unui prieten medic psihiatru. Îl văzuse și el. Era la rândul lui tulburat. Mi-a certificat că bietul băiat – se vedea cu ochiul liber – era, în urma stresului insuportabil provocat de manifestanți, într-un grad avansat de nevroză. „O nevroză astenică extremă, o tulburare de somatizare ca la carte. Omul nu mai știe cine este, ce-și dorește să facă și ce nu”, mi-a precizat prietenul. „De-aici și frecvența în vorbire a verbelor «vreau», «doresc», menite să acopere tocmai vidul de voință și dorință. Sărmanul Grindeanu e un caz tipic de incapacitate de gestionare a ambițiilor. Când ajung în faza asta și nu apucă să se trateze, bolnavii cad lesne victime ale manipulării unor personalități puternice și fără scrupule. – „Deci Dragnea e de vină, pentru că s-a folosit de el și l-a expus în halul ăsta… Nu va răspunde oare în fața partidului și a lui Grindeanu-tatăl care-i încredințase băiatul?” – „Din punct de vedere politic-deontologic, mi-a răspuns cu o voce gravă prietenul, nu este. Victima a recunoscut că fusese antrenată în PSD vreme de 20 de ani. Ca șef de partid, Dragnea este astfel exonerat de orice răspundere.”
Am închis, cu sufletul înnegurat, telefonul. Doamne, ce fac oamenii ăștia cu tinerii țării noastre! După ce l-au smintit de mic pe bietul Ponta, acum îl termină pe Grindeanu! Ca să mă liniștesc, i-am dat un telefon lui fiu-meu. Voiam să mă asigur că nu intrase între timp în PSD.


________________________

Distribuie acest articol

79 COMENTARII

 1. Excelent! Nu stiam ca domnul Liiceanu are si condei pentru satira si pamflet. Observatii de psiholog fin (possibil si influenta doamnei Aura Liiceanu).

 2. „Am uitat că venise la București purtând vie în suflet memoria bunicului mort la Sighet, cu gândul să-și salveze „colegii de partid”, cu unchiul Dragnea în frunte, de la câțiva ani buni de pușcărie.”
  Și asta nu e tot, domnule Liiceanu! Poate ați omis, poate nu știați. Marioneta „unchiului Dragnea” mai are de îndeplinit o datorie sfântă: aceea de a-și feri părintele de rigorile legii „nemiloase”. Așa că, îndemnul dumneavoastră, ca de la părinte la părinte („Alo! Domnu᾽Grindeanu-tatăl! Ia-ți copilul acasă! Nu vezi că ți-l termină ăștia la București?”) rămâne fără obiect :) .
  http://expressdebanat.ro/ordonanta-pentru-tata-inspectorul-grindeanu-tatal-premierului-romaniei-scapa-de-intalnirea-cu-judecatorii-intr-un-dosar-de-abuz-in-serviciu/

 3. Dragnea l-a adus pe Grindeanu si restul guvernului ca pe niste marionete. El si Tariceanu au adus cu grija cutia, i-au scos din ea si le-au spus sa inceapa piesa prosteasca. Spectacolul ‘Scaunele’ a inceput conform scenaristului educat in smecherie pe strazile din Teleorman.

 4. Domnule Gabriel Liiceanu, cred ca tot prietenul dvs, medicul psihiatru v-a mai spus ceva, dar acel ceva nu cadra cu ideea de pamflet asa incat nu si-a mai facut loc in text. Si anume, faptul ca in magma astenica ce-l inneca pe bietul Grindeanu si-l incalcea tot mai definitiv intr-un hatis axiologic, isi facea cand si cand loc si cate un puseu de pragmatism, de utilitarism, gen „Vom abroga, PROROGA „(subl.)

  PS. Sa nu-l plangem si sa-l „pamfletarizam” si mai abitir de-acum incolo.

 5. Domnule Gabriel, ce se mai poate face?

  Avem nevoie de Dumnezeu ca sa mai putem scapa de Dragnea.

  Chiar nu este nimeni in PSD mai cu vaza sa ii spuna ca sa mers prea departe?

  • Domnule Benza, Dumnezeu e prea ocupat cu alte probleme. Rugaciunile ne ajuta poate sa ne mobilizam, insa nu vor face treaba in locul nostru. Sa fim pragmatici si sa ne uitam la bubele din constitutie – cum este posibil ca un guvern sa dea astfel de ordonante fara sa fie oprit (check and balance) si fara sa fie pedepsit prin lege? Cum este posibil ca avocatul poporului sa fie sub influenta parlamentului (deci nu al poporului)? O multime de lacune legale si constitutionale trebuie remediate. Pe termen scurt cred ca eliminarea posibilitatii ca guvernul sa mai dea ordonante de urgenta (cel putin nu pe domeniul penal), responsabilitatea penala a ministrilor care nu respecta procedurile (bagatul pe sub masa a unei hotarari fara a urma pasii legali), avocatul poporului ales de catre popor. Obligativitatea votului poate? (aici trebuie creat si posibilitatea de vot prin corespondenta – unul sigur si fara posibilitate de furt – traim in secolul 21 totusi, imposibil sa nu existe o solutie :-) )

   • Votul obligatoriu nu este o solutie decat impreuna cu existenta posibilitatii votului negativ in sistemul electoral („None Of The Above” sau asa numitul vot „against all”) cu care nici un politician din Romania nu va fi de acord explicandu-ne ca democratia „reprezentativa” nu poate functiona incluzand si acest tip de exprimare a optiunii cetateanului.

 6. ”- Să-ncingem spada şi să dăm porunci. Bărbaţi cinstiţi din ţara mea, şi ceasul și lipsa de răgaz se-mpotrivesc Să-ntârzii povestind; dar nu uitaţi: Johannis şi poporul nu-s cu noi; iar Olga şi sir Liviu – jertfitul de călău, prin rugine-or face zid apărător. Afar’ de Chirica, cei ce piept n-o ţin vor mai vîrtos nu ei, ci noi să-nvingem.Căci cui slujesc ei toţi? Nici ei nu știu, sigur. Unui etnic german, tiran şi grabnic ducător la Malta, ce-a fost de-acei bulșiți înscăunat? Ne vom croi unelte, să nu răzbească, Şi-apoi, mințind, îi vom răzbi din nou, că asta nu e viață, dacă ratăm ciolanul la mustață. Schimbăm sloganul, rânjetul și steagul, radem mustața, ospătăm tâmpiții, eliberăm din carceri osândiții, salariul minim îl vom face maxim, c-așa vrea gloata lacomă, prostuță. Era să uit: vezi, draga mea Olguță, că prin Craiova-i un miros de … șpagă. Mai dă-le și-un parfum, Olguță dragă.
  O piatră fără preţ e astăzi tronul, L-am câștigat pe bune și l-om păstra cu japca. Va fi mai scump acum, dar avem dreptul constituțional să facem ce legi ne traversează, oricând. Să renunțăm la comunism? Nici gând!
  Nu mă interesează de unde veți aduce joi, la Cotroceni, contramanifestanții. Vă înmulțiți, vă clonați… E sarcină de partid, deci nu se pune altă întrebare.
  Că neamțul, pururi, celui roșu, vrăjmaş i-a fost.Deci înfruntînd vrăjmaşul ciumei noastre, vom cumpăra mulțimea de ciumeți, cu… aștept propuneri. Vreau, inspirația, să vă ajute.De veţi trudi spre a surpa tiranul, tihnit dormi-veţi după moartea lui;De veţi lua în piept pe-ai ţării duşmani, belşugul ţării vă va răsplăti;De v-apăraţi averile, luptând, soţiile vă vor primi cu lauri.
  Cine să guverneze, dacă nu noi? Să mori de râs: chiar n-are cine! Din PNL mai este doar năluca, iar restul e un fel de praf pe tobă. Justiției să-i facem altă robă, iar după, gata. trai neneacă, dacă toți fraierii din țară pleacă.
  Sus flamurile, trageţi spada dârz! Eu, faptei ce-o cutez, îi las răscumpăr Pe lutul rece, rece trupul meu. Fierbinte e doar hamsterul din spate, dar dacă birui, toţi avea-veţi parte de rodul faptei mele, pîn’ la unul.Trompeţi şi darabani, sunaţi fierbinte Cu IPS și Liviu, înainte!”

  • Castigat ridendo mores. Un big „like”, domnule Like! M-a amuzat, m-a binedispus pamfletul dumneavoastră! Am fi pierduți dacă ne-am pierde simțul umorului :) .

  • Simpatica compunerea domnului LIKE! Muncita dar mai greu de memorat. Dupa ce m-a amuzat stilul am ramas doar cu indemnul de a ne guverna singuri, doborand (nu este explicitata maniera) tirania instalata la toate butoanele puterii. Nimic de zis, ideea dublata de un elan revolutionar juvenil, ar fi prins bine mai de graba in ’89 cand tabula rasa ar fi avut poate efect si cand armele erau generos impartite multimii! Dar si atunci iar cu atat mai mult acum, metodele revolutionare radicale erau si sunt demodate in aria de civilizatie occidentala. Hai sa coboram in realitate si sa constatam ca intoxicatiile conspirationise nu prea au priza la copiii inteligenti din Piata Victoriei ci, poate, la bietii batranei de la Cotroceni, ingroziti de perspectiva unui atentat la pensia lor. Tara nu s-a rupt in doua tabere vrasmase cum racnesc impostorii puterii ci a inceput sa se ierarhizeze iar elitele autentice, inteligente, educate si responsabile se ridica tot mai convingator, ca uleiul la suprafata apei. Cu cat stratul de ulei sfintit va deveni mai consistent cu atat mai abitir impostura, lacomia si hotia vor cobora in genunele intunecate ale izolatei mocirle interlope. Doamne ajuta!

 7. ,,E copil bun!”, aud ca se spune despre unul de cincizeci si de ani cu parul inalbit. ,,E fata de treaba!”, aud despre o cucoana trecuta de patruzeci.

  Intr-o tara incremenita in timp, in care multi inca se mai uita la o bancnota pe care scrie 100 de lei si o numesc ,,milionul”, genul acesta de infantilizare nu trebuie sa ne mire.

  Numai dinozaurii sclerozati sunt considerati maturi si responabili moral in Romania. Nemuritori, ca matriarhul Iliescu. Restul sunt toti manipulati si manipulabili, probabil de Soros… Cand va muri si Soros, cine ii va lua locul in mentalul colectiv?

  • „Intr-o tara incremenita in timp, in care multi inca se mai uita la o bancnota pe care scrie 100 de lei si o numesc ,,milionul”, genul acesta de infantilizare nu trebuie sa ne mire.”

   Intr-o tara in care un domn de 93 de ani vorbeste in bani noi, (vechi de 10 ani de fapt), iar tineri de 16-17 ani vorbesc in milioane („Ba blugii asta a cost 2 mil.”).

   Tinerimea „profunda” este nepasatoare de ceea ce se intampla in tara, este analfabeta functional

 8. D-L Grindeanu este totusi major, cu ceva experienta politica asa ca a stiut ce face si la ce se inhama!Nu merita nici un pic de empatie!Fara masivele manifestatii, d-l Grindeanu s-ar fi falit cu capodopera lui si ar fi reiterat ca e un soldat credincios al partidului!Nu ar fi avut macar o umbra de regret ca s-a pus in slujba borfasilor si in deserviciul Patriei.Domnul Liiceanu e prea cumsecade cu pervertitii astia!

 9. Omul bun are compasiune și pentru cel rau.
  Cred ca dați prea mult credit unui om matur privindu-l ca pe un copil.
  Uite așa iau avantaj cei care nu au nici un fel de scrupule…
  Suntem pana la urma un popor de oameni buni.
  Tot respectul, domnule Liiceanu.

 10. Guvernul trece, corupţia rămâne, indiferent al cui e următorul. Permanentizarea luptei anticorupţie presupune a şti care este Emanaţia acestei Revoluţii civice. Importantă e acum o demonstraţie de Solidaritate civică şi politică. Nu e timp de amendamente. Inimaginabil până la răpirea Crimeii, România e azi mai europeană decât grupul de la Vişegrad! Noua Proclamaţie de la Timişoara, lansată aseară din balconul sacru al Operei, trebuie adoptată la Bucureşti, Cluj, Sibiu, Iaşi, Braşov, Târgu Mureş, Craiova, Alexandria şi în toate celelalte oraşe care au făcut Revoluţia noastră de Catifea din Februarie 2017.

 11. câți Grindeanu nu există în țara asta…. de prin organizațiile studențești, apoi organizațiile de tineret, România noului val, &c. oameni care se pregătesc să devină lichele. Aleg să se închine unora ce încep să joace rolul patern în viața lor, adică să îi învețe ce e bine și ce e rău. Și asta pentru că nu mai au răbdare și vor să se ajungă mai repede. Mai ales că mulți în jur fac la fel. Acum vedem că nu sunt mulți dar totuși sunt. Sunt acele figuri care reacționează isteric până nu sunt puși la respect de mai marii lor. Și sunt puși la respect pentru că chiar și superiorii lor se simt rușinați cu ei pentru că devine penibil de evident cum un ministru își angajează fata la externe așa rapid dau cum o nepoata ajunge consiliera, &c.

 12. Domnule Liiceanu incercati sa va imaginati ca il locul lui era Rovana Plumb sau Serban Nicolae ,astia doi erau scoliti in rele nu se crispau dar Dragnea avea nevoie de o marioneta o papusa vobitoare pe care sa o sacrifice .
  Ca sa va imaginati perfidia acestui individ Dragnea aduceti-va aminte ca la un moment dat a spus ca nu stie ce este scris in acele ordonante ,cu alte cuvinte este si las nu numai machiavelic.
  Ce nu pot intelege este cum de acesti oameni ,Sevil Shhaideh ,Grindeanu nu s-au gandit ca sunt doar o tinta pentru miselul de Dragnea oare ce resorturi interioare i-au impins pe acesti oameni gata sa se sacrifice riscandu-si la o adica chiar libertatea.

  • idiotii utili :-) – oare cei care isi explodeaza centurile gandesc? pentru un om normal la cap e de neinteles, insa totusi realitatea cotidiana ne arata ca astfel de specimene homo sapiens exista.

 13. Cam trasa de par asta cu „copil de 43 de ani”. Aduce a infantilitate si p.
  8 al Puroclamatiei de la Timisoara. Pentru a scapa de scursurile societatii care rivnesc la ciolan este necesar un OUG care sa introduca coeficientul 10 la pedepsele din Codul Penal pentru Demnitarii Publici. Sa vedeti cit de curat ar deveni aerul si gandurile in Parlament si Guvern. O masura absolut justificata fiindca atunci cand fura un cetatean de rand el afecteaza propriul nume, iar un hot la nivel inalt murdareste toata Tara. Despre asta cam nu se aude in media dar noi trebuie sa fim constienti ca politicul de carton a ingropat o generatie tanara si sa apucat de urmatoarea !

  • Asa este, pedepsele pentru functionarii publici si parlamentari ar trebui majorate cu un coeficient semnificativ, in functie de importanta functiei pe care o are faptuitorul actului de coruptie sau ABUZ IN SERVICIU „

   • @ Dan Nicolescu (05/02/2017 la 15:00)

    Sunt de acord cu ce spuneti cu privire la pedepse dar nu uitati si de pensii speciale (functionari publici, parlamentari etc.).

    Cine poate face ceva ? Tot strada ?

   • Corect!
    Făptuirea de ilegalități sub ”acoperirea” poziției politice sau al celei administrative ar trebui să conducă la dublarea și respectiv la majorarea cu 50% a cuantumului pedepsei specifice!
    George

 14. Nu cred ca LD il lasa din gheare pe Grivei. Asa ca hai sa-l ajutam: cerem depunerea mandatului „ca si” prim-ministru de urgenta!

 15. Ilie Sarbu a fost si el lovit acolo unde doare mai tare de catre insusi Bombonel, dar si-a luat revansa cu varf si indesat.
  De altfel Ponta, baiat da BUcurEsti, cu obrajor grosut, e chiar cel care l-a nenorocit pe Dragnea cand cu Referendumul inutil.
  Morala: in viata totul se plateste, chiar daca nu intotdeauna plateste cine trebuie!

 16. Asemanari, pur intamplatoare:
  1. Victor Dragnea = Gregorian Bivolaru;
  2. M.I.S.A. lui dragnea = Mijloacele de Inavutire Sigura si Absoluta, garantate prin O.U.G.de URGENTA;
  3. Scopul M.I.S.A.: ridicarea nivelului „de trai” al adeptilor prin popularizarea cunoștințelor și practicilor pesediste (minciuna, mita, coruptie, delapidare etc.).
  Tinerii adepti, care nu au inca aceste deprinderi din cei „7 ani de acasa”, vor avea posibilitatea de a urma cursuri profesioniste, conduse personal de androneasca, in universitati de renume „mondial”, unde, doar daca nu vor vrea, nu vor intra in posesia unor titluri de Doctor in „orice stiinta vrea muschii lor”;
  4. Daca esti frumoasa, cu creier prea blond sau nu, si daca ai creier neted (prea ca la tara!), sansele tale, ca adept, cresc de la 99,999% la 199,999% (vezi cazurile gabriela, olguta, carmen, ana, gratiela, andreea, adriana, mihaela si nu, in ultimul rand, bombonica);
  5. Traiasca poporul, daca mai poate!

 17. „Am gresit. Imi pare rau!” Este un moment in care putem avea ocazia sa invatam sa ii sprijinim pe cei care gresesc, pe cei din functii publice in primul rand, sa ii sprijinim sa aiba curaj sa spuna public „Am gresit. Imi pare rau.” Putini dintre noi stim sa spunem cuvintele astea, putini dintre noi avem curajul sa le spunem in familiile noastre si printre prietenii nostri – avem nevoie de astfel de exemple publice: cand adversarii se sprijina intre ei ei, pentru a-si exprima regretele si a-si corecta actiunile. Grindeanu a fost sub o presiune enorma aseara si eu l-as felicita si aplauda pentru curajul pe care l-a avut. Ar putea fi si un moment de intarire a relatiei dinte el si Dragnea: au trecut impreuna prin apele astea. proces terapeutic si de corectie pentru Dragnea, dar si de maturizare pentru Grindeanu. E nevoie de astfel de experiente pentru intarirea caracterului si pentru a arata ca pot intari nivelul de etica din societate…

 18. Induiosator dar nu cred ca e cazul sa ii plangem de mila lui Grindeanu :)
  Cred ca mai degraba e stresat ca nu il poate „albi” pe taica-su pe care se pare ca il cauta niste institutii in legatura cu niste abuzuri. Plus presiunea „famigliei” Sarbu,Ponta & Co. Omul e acolo cu o misiune clara – sa ii ajute, e singurul motiv pentru care a fost uns PM. Omul lui Dragnea a fost Shhaideh.Pentru Grindeanu doar si-a dat girul. Parerea mea.
  Deocamdata capul lui Motzoc va avea fatza lui Iordache. Din pacate mai e mult pana departe. Sistemul se autoregenereaza foarte rapid. Nu moare nici o hidra de la un cap retezat.

  • De ce nu ne plingem de mila noi insine? Acum fix 110 ani ne macelareau, acum e acelasi lucru la o alta dimensione… totul se repeta…nu invatam nimic ei si t doar consistenti, cum rupem blestemul?

   • „O luptă-i viaţa; deci te luptă” . E o falsa problema ruperea blestemului, acest blestem e parte a raului pogorat pe Pamant inca de la facerea lumii. Ideea e sa fim vigilenti si s aluptam cu el constant, sa iesim din acea stare de „popor vegetal”. Nu putem astepta faceri de bine pe gratis, ele trebuie castigate, trebuie militat constant pentru ele. Nu se castiga nimic stand relaxat la terasa cu berea in mana. Politicienii nostri, delegati sa s eocupe de Natie, isi ignora complet aceasta indatorire si se preocupa strict de interesul personal.

 19. Este un om matur. Nu noi trebuie sa-l salvam din ghiarele lui Dragnea, poate sa o faca singur daca este BARBAT! In 1990 find ales sa reprezint institutul unde lucram in CFSN am refuzat „cinstea” vazind ce urmeaza. A ramas un coleg, ulterior ales parlamentar, apoi prefect si apoi cazut in uitare si, in final, decedat si din cauza presiunilor politice. Eu am plecat sa lucrez „afara” desi aveam 51 ani si o pozitie solida la locul de munca. Si nu regret nici azi deciziile de atunci.
  Oamenii politici slabi nu au ce cauta la carma tarii!!

 20. Ehehe, satira trista dar adevarata….Cam asa s-a-ntamplat…Grindeanu sacrificat in numele recurgerii la calm….Iordache,altul, pre limba lui pierind….Si totusi, nu-i de vina Dragnea…In fond, indiferent care i-o fi statutul dpdv al faptului ca face obiectul unor dosare penale, cladite mai mult sau mai putin corect, acesta a beneficiat de okay-ul tuturor institutiilor care i-au aprobat calitatea de candidat al partidului sau, deci eligibil, cu drepturi depline….Faptul ca nu a putut fi numit premier, cf. dreptului castigat in urma alegerilor democratice, nu se poate imputa decat presedintelui Iohannis care a anuntat tare si raspicat ca nu il va accepta, pentru ca acest lucru ar contraveni principiilor sale de etica, desi el insusi un fariseu….In efortul de a nu crea disensiuni si de a tot amana desemnarea unui premier si a guvernului, care ar fi intarziat punerea in aplicare a programului si adoptarea unor legi sau ordonante, dupa esecul numirii d-nei Sevil Shaiddeh ca premier , care, desi apartimand nationalitatilor conlocuitoare si fiind de religie musulmana, putea sa faca fata cu succes functiei si doar niste caraieli xenofobe au dus la retragerea propunerii, inainte chiar de a fi cumva respinsa de catre presedinte (si chiar nu vad care era problema ca aceasta doamna e de nationalitate tatara si de confesiune islamica, si casatorita cu un strain, devenit cetatean roman, in ideea ca nu s-ar fi gasit un roman neaos pentru ac. functie, dar, tot asa se poate reprosa si alegerea presedintelui dintre membrii comunitatii germane, ca, vorba aceea, erau cel putin cativa romani neaosi care sa poata indeplini aceasta prima functie in stat !), a fost gasit acest Grindeanu, o persoana din esalonul doi, trei, patru, care sa preia fraiele guvernului. Si, da, a facut-o cu timiditate, cu acele poticniri ale inceputului intr-o astfel de demnitate, cu sentimentul permanent de a se autostudia, de a nu gresi, de a-si calcula vorbele, gesturile, atitudinea, ceea ce e cumplit de greu fara sa ai exercitiul unei astfel de functii sau al uneia comparbile…Nu il apar, nici nu il cunosc si nici nu mi-e prea simpatic, dar consider ca prea s-a tabarat asupra lui, vanandu-i-se si cel mai mic oftat sau ezitare…. N-am vazut nicio incercare de a-i da o sansa, nici lui, nici lui Iordache, nici guvernului de-abia instalat….Am vazut doar o furie a unor mase dezlantuite, inainte chiar de a apuca sa vada ceva roade ale activitatii unui guvern ales democratic. Am vazut un fel de apel la anarhie din partea opozitiei in suferinta ca a pierdut alegerile dar pe barba sa, sustinuta de un presedinte jucator si aservit puterilor occidentale prietene exclusiv din interesul lor si nicidecum as poporului roman. Referitor la abrogarea OUG 13, parerea mea este ca nu a fost un gest cugetat din partea guvernului. Mai degraba as fi preferat ca premierul, in numele guvernului,sa nu-si arate slabiciunea in fata presiunii strazii si sa procedeze la prorogarea adoptarii sale, luandu-si un timp pentru punerea articolelor sale in acord cu exigentele Curtii Constitutionale. Si , in acelasi spirit, nu consider ca menirea acestui act ar fi de ”scapare” de puscarie si de raspundere materiala a unor condamnati, date fiind dezvaluirile unor acte ale magistratilor, de coniventa cu serviciile de forta, in instrumentarea defectuoasa a unor cauze, rezultand in solutii de condamnare a unor persoane poate sau sigur dovedite nevinovate. Acesta e punctul meu de vedere in acest moment. Nu sunt adept sau simpatizant PSD dar, daca vrem ca ordinea si legalitatea sa fie la baza conducerii societatii, trebuie sa ne conformam preceptelor democratice in baza carora au decurs si s-au soldat alegerile, chiar daca ne convine sau nu cine a castigat.

  • Tanti , las-o moarta ca si copiii stiu ce-i cu ordonanta 13
   http://www.euractiv.ro/video/oug-nr.-13-2017-6655?cfcc
   Si ca vreti sa cumparati tabletele pe credit :P
   http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21581254-ultima-piesa-din-puzzle-romania-scoasa-amanet-ordonanta-prin-care-primarii-sefii-consilii-judetene-ministrii-voie-cheltuiasca-praduiasca-banii-care-inca-nu-buget.htm

   Adica nu numai ca vreti sa furati dar furati si din viitor !!! Cam asta e nivelul tepei de la care romanul incepe sa se trezeasca si sa zica AU .

  • Agenturili! Romania pradata! Lasati-i sa lucreze! Anarhie! Razboi civil, destramarea tarii… hai zi-le pe toate! Sa nu uiti ceva, ca te penalizeaza. A, vezi ca deja esti in culpa: ai uitat de Romexit!
   Hai, baga tare!

  • „N-am vazut nicio incercare de a-i da o sansa, nici lui, nici lui Iordache, nici guvernului de-abia instalat”.
   Pe bune? Vorbiți despre același guvern (gașca de infractori a lui Dragnea) care „de-abia instalat” s-a grăbit să legitimeze furtul din bani publici? Pragul de 45 de mii de euro vă spune ceva? Vorbiți despre același guvern populist, ipocrit, care și-a momit electoratul captiv cu pensii, salarii și ajutoare mărite, pentru a avea „liniștea” să aplice programul de guvernare? Care program, ce să vezi?, nu conține nici o silabă despre tâlhăriile pe care le vedem în aceste zile, și care au făcut înconjurul lumii.
   „Mai degraba as fi preferat (sic!) ca premierul, in numele guvernului,sa nu-si arate slabiciunea in fata presiunii strazii si sa procedeze la prorogarea adoptarii sale, luandu-si un timp pentru punerea articolelor sale in acord cu exigentele Curtii Constitutionale. Si , in acelasi spirit, nu consider ca menirea acestui act ar fi de ”scapare” de puscarie si de raspundere materiala a unor condamnati, date fiind dezvaluirile unor acte ale magistratilor, de coniventa cu serviciile de forta, in instrumentarea defectuoasa a unor cauze, rezultand in solutii de condamnare a unor persoane poate sau sigur dovedite nevinovate.”
   Aici m-ați convins. Vorbiți pre limba lui Dragnea&Ceaușescu:
   „Dragnea, februarie 2017: „Considerăm că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România prin mijloace mai mult sau mai puţin legale’’.
   Ceaușescu în discursul din 20 decembrie 1989: — scopul manifestațiilor e „de a provoca destabilizarea situației politice, economice, de a crea condițiile dezmembrării teritoriale a României, distrugerii independenței și suveranității patriei noastre socialiste”. (Sursa-Dan Alexe)

 21. Ei ,nici chiar asa!Slabiciunea psihica a lui Grindeanu poate fi pusa pe seama faptului ca a acceptat din start sa-si scoata capul doar pentru cate o replica umila de sub talpa lui Dragnea,Cine l-a pus?Deviza lui Dragnea era clara:cine are alta parere n-are ce cauta in psd.(nici nu merita sa apas Caps Lock ).A crezut ce-i spunea olteanul ca:… unde-o fi Oltul mai mare,l-o trece Dragnea-n spinare”…si surpriza:s-s trezit ca trebuie sa faca ” o baie de multime” cand nu stia sa inoate.Daca e banatean de soi o sa plece de acolo singur si cu fruncea sus,ce dracu!

 22. Este asta o mostra de glorificare a slugarniciei ticaloase? Este un premier exonerat pentru nenorocirile comise doar pentru ca are aceeasi virsta cu fiul analistului? Intorceti-va la procesul de la Nurnberg, unde-au fost invocate scuze de tot felul. Tov Grindeanu are exact acelasi grad de responsabilitate ca si „unchiesul” mustacios (Dragnea, nu Hitler). E un exercitiu futil, care nici macar stilistic nu se sustine. Justitia ar trebui sa-i pedepseasca acum pe toti complicii la aceasta terfelire a dreptatii, indiferent de virsta, orientare economica si convingeri religioase. Iar daca va fi izolat raul doar in persoana lui Dragnea, vom avea parte de aceleasi efecte multi ani de acum incolo. Ca teleormaneanul sint legiune. Iar conditiile vor incuraja proliferarea lor. In primul rind trebuie scoasa in afara legii imunitatea parlamentara, care la noi a devenit un scut al faradelegii. E o tentatie prae mare pentru banditi. Iar lipsa opozitiei este o invitatie la crima. Sint multe de facut, dar nimic nu va fi atins prin sarcasm, ironie si pamflet.

 23. Nu, imi pare rau, Domnule Liiceanu.

  Nu aveti voie sa-l compatimiti.

  El singur a ales acel drum.

  Chiar nu va imaginati dialogul?

  -Te numim prim-ministru, dar trebuie sa faci asta… si asta..
  -Ok, fac.
  -Esti sigur?
  -Da!

  Nu, imi pare rau, Grindeanu nu este o victima. Este un complice. Constient, metodic, deplin inregimentat.

  Nu mila este primul sentiment care ma cuprinde.

  Ghiciti, din trei?

 24. Lasati, d-le Liiceanu, ca nu e copil de tzatza, inocent si lipsit de aparare! Nu era plantat acolo daca nu ar fi fost verificat pana acum de seful Dragnea. Are si pedigree bun, are si practica cat cuprinde, a trecut cu succes testul de fidelitate iar „zilele astea” si-a dat si doctoratul in supunere totala fata de Dragnea si de mafia PSD.
  Este idiotul util perfect.
  Cred ca ne va servi multe suprize in continuare, daca nu se iau masuri drastice de cei care pot sa o faca.

  • Cum ziceam, iata si surpriza! A retras formal OUG 13, dar… a inregistrat la Secretariatul General al Guvernului un proiect de lege cu prevederile controversate din ordonanta 13, din care a scos doar pragul de 200.000 lei! Atat!
   Stie foarte bine ca, in Parlament, „proiectul” va trece nestingherit.

   Deci nu au renuntat defel! Nu au cedat nici un centimetru. Instantele vor fi acum intimidate, pe toate caile, sa-l achite pe Dragnea si apoi… pohta ce-au pohitit. Avand in vedere ca protestul PSD din fata Cotroceniului il acuza pe Iohannis de tradare de tara, este foarte usor de ghicit ce va urma.

 25. Daca tot facem psihanaliza cred ca cuvantul proroga este efectul discutiilor de sambata dupa amiaza, care cred ca au fost cam asa, ori ce s-ar scrie intrun proces verbal desecretizat:

  „Dragnea: Dragilor, acum se pare ca nu avem incotro trebuie sa facem o fandare in spat.
  Ceilalti: Cum ?
  Dragnea: Simplu , adica pe terenul pregatit de mine cu scindarea tarii , dezbinarea Romaniei care va constitui expunerea de motive vom abroga ordonanta ca sa mai amanam un timp rezolvrea problemei.
  Grindeanu sau altul mai priceput in drept: Atunci vreti sa spuneti ca o prorogam ca s-o amanam ?
  Dragnea{ Nu ,nu, nici vorba, ca doar o amanam stim numai, noi, pentru restul lumii va fi abrogare, asa ca nici vorba de prorogare ”

  Si uite asa s-a strecurat acel termen obsesiv pentru Grindeanu, in mintea sa facuta arsice :)

  Si daca este asa sa fim foarte atenti intrucat in textul ordonantei de abrogare de azi nu se spune ca s-a abrogat fiind ceva, undeva, cat de cat chiar si minimal gresit, ci ca doar presiunea strazii te face sa cedezi asa cum un parinte intelept amana in fata urletelor copilului ingrozit, sa aplice o corectie anuntata la care insa nu are intentia sa renunte. Asa ca atentie la toata chestia cu parlamentul mai ales daca discutia aia cu partidele va fi formala sau din tampenia si orgoliul acestora acum pe cai mari dar de fapt poate doar de fum, nu va mai fi .

  Atentie, mare atentie!

 26. Oameni buni, e un pamflet! Nu inseamna ca-l caineaza pe Gudureanu. Citusi de de putin!

  Si, uite, a dezlantuit si patimile unei fiice de la APACA. Parbleu, dl. Liiceanu face misto. ln modul cel mai misto. :)

 27. Politicienii tineri plătesc pentru hoțiile politicienilor seniori.Trebuie să se desprindă de influiența lor, să-i identifice ei primii pe cei care au furat și au distrus și să-și croiască drum cu cinste și demnitate.

 28. IULIU MANIU
  (8 ianuarie 1873, Bădăcin – 5 februarie 1953, Închisoarea din Sighetu Marmației)

  „Avem întâi nevoie de oameni de caracer şi oneşti, şi numai pe urmă de oameni pricepuţi în conducerea treburilor publice. Între un hoţ fără caracter, dar priceput, şi un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă. Astfel de oameni sunt mai de nădejde decât secăturile obraznice cărora nu le sticlesc ochii decât după afaceri (…). Cum am putea noi astăzi, în calitatea noastră de conducători, să dăm cu piciorul acestor caractere şi să aşezăm peste ei pe toţi pungaşii care i-am dat afară?”
  (Iuliu Maniu, Dobreşti, 22 iulie 1944)

 29. Este cel mai bun pamflet pe care l-am citit in ultimii ani.
  Daca-as fi tatal lui Grindeanu, i-as da urmatorul sfat ; „Fiule, nu te baga in laturi, ca te mananca porcii”.
  Din pacate, Grindeanu-fiul s-a bagat demult (de douazeci de ani) si de buna voie in galeata cu laturi pesediste.

  • Grindeanu ar trebui sa fuga incotro vede cu ochii. Cum a facut candva unul care a stat 10 ani pe banii japonezilor la Tokyo apoi le-a dat cu flit cand nipponii au dat de necaz.

 30. O singură observaţie, domnule Gabriel Liiceanu: domnul Grindeanu n-a greşit prezentându-se „eu, ca şi prim-ministru…” . El chiar este un „ca şi…”, un fals prim-ministru. In rest, ca de obicei, şi textul acesta este o lovitură de maestru. Vă mulţumesc.

 31. ”Abia atunci când omul are compasiune faţă de toate fiinţele vii, se poate numi nobil.”(Buddha). Respect dle Liiceanu!

 32. Domnilor, frica de a-si pierde libertatea, unii sunt gata sa mearga pana acolo incat sa isi tradeze natiunea si bunele valori merg pana acolo ca compromit viitorul unei tari… romanii au transmis un mesaj minunat de unitate. Respect

 33. Continui sa ma intreb cum s-ar putea fructifica momentele din aceste zile (ocazii extraordinare pentru lectii de etica), pentru a arata si invata societatea cum doi sau mai multi adversari care sunt in razboi total ar putea sa-si recastige increderea reciproca si apoi coopera pentru binele comun? Cum oameni aflati pe pozitii care par ireconciliabile, ar putea sa-si recastige increderea intre ei? Ce sugestii ati da fiecareia dintre parti Dragnea – Iohannis, astfel incat sa se poata reintoarce in aceasta formula la masa comuna de lucru?

 34. Mă rog, asta-i boala oricărui părinte. Realizez că tatăl și mama mea mă privesc ca pe un copil, chiar dacă-s de un leat cu fiul d-lui Liiceanu și cu PM-ul Cârpeanu. Fiul meu cel mai mare e apropape major și nu mă pot abține ca să nu-l văd ca pe un copil, și chiar mai rău decât atât, am clar mult mai puțină încredere în mturitatea judecății lui decât aveam în a mea la 17 ani. De fiecare dată când pleacă cu mașina de acasă am o strângere de inimă. Nu mai vorbesc de maică-sa :P Asta cu toare că spre deosebire de mine la vârsta lui e un elev și un sportiv strălucit – eu eram așa mai chefliu și mai boem. Plus că e c vreo juma’ de centimetru mai înalt ca mine :P

  Oricum ondiferent de orice fel de fixuri paterne Cârpeanu e direct respnsabil de tot ceea ce face și a făcut. Faptul că Dragnea i-a oferit o demnitate goală pe care nu ar fi obținut-o niciodată prin forțe proprii nu e deloc o circumstanță atenuantă.

 35. Excelent textul! Si eu am avut aceeasi reactie vazand chipul, livid si zapacit, al lui Grindeanu. Poate ca constiinta lui a inceput, in sfarsit, sa palpite, sa refuze servilismul care il alieneaza de sine…

 36. Din pacate nu este asa – Grindeanu nu este un naiv care nu stie ce face – este o soparla rece, de 20 de ani in PSD, care nu degeaba a ajuns in fruntea partidului – ca sa fie numit prim-ministru a fost luat de la sefia Consiliului Judetean Timis – credeti ca acolo ajunge oricine? Pare el mai tanar decat este, dar exact la fel ca si Ponta, care se lauda cu tineretea lui, este departe de a fi inocent.

 37. Dragi prieteni Vero, Florentin, Luminor,

  Am crezut, o clipă, că e bine să-i arătăm pe Grindeanu & Co în toată hidoșenia lor, și râzând de ei. Putem fi gravi cu problemele grave, dar de ce ne-ar împiedica asta să râdem? Poate am greșit eu omițând să spun că e vorba de un pamflet. Textul mereu este o șarjă. Cum v-ați putut imagina că tratez un om la 43 de ani ca pe un „copil de țâță”, ca pe un personaj inocentabil, ca pe un tip care merită compătimit? Doar nu sunt idiot: la 33 de ani Alexandru cel Mare cucerise lumea, iar altul, mai mare decât el, pusese omenirea pe o altă orbită. Nu am crezut nici o clipă că portetul șarjat al unui nevrotic care-și joacă rolul în mod penibil, îl va estompa total pe cel al unui ticălos de generație nouă. Afectarea sentimentului patern, faptul că îl numesc „copil”, pornind dela vârsta comparabilă cu cea a fiului meu, este un ingredient comic într-un scenariul ludic, și nicidecum expresia compătimirii sau mai știu eu ce formă de duioșie față de un individ care, în mod evident, este complice la o crimă națională.
  Am un prieten căruia-i place să mă tachineze, spunându-mi că, atunci când am de gând să fac un banc, e preferabil să anunț în prealabil că-l voi face. Iată, văzându-vă indignarea, se dovedește, din păcate, că amicul meu are dreptate. Oricum, vă promit sa nu mai recidivez.

  • Sunt uimit! E prima oara daca nu ma insel, cand coborati in praful ograzii. eu ma bucur Eu am continuat „spritul de gluma” dar se pare ca nu toti au observat :) .Oricum voi continua cu o postare importanta (asa cred eu in „modestia mea”::) )

   a) Cu referire la eroii acestor zile: Cred ca este merau moment sa multumim celor care au fost alaturi de sutele de mii de romani care au facut si fac ceea ce vedem si care poate ca implinesc azi acea dorinta a lui Emil Cioran Cioran din care retin mai ales titlul si credinta sa sincera ca trebuie sa exprime ceea ce simte si crede: Schimbarea la fata a Romaniei. Multumesc asadar si presi obiective si a formatorilor de opinie , obiectivi caci a fi obiectiv azi in aceasta situatie inseamna sa fii de partea adevarului si a binelui si acesta azi pentru Romania si romani este reprezentata de aceste sute de mii de oameni frumosi care daca prin absurd nu ar mai fi nici Romania nu ar mai fi.
   b) Continu multumind si celor din PSD care nu cred ca au fost cumparati de Soros ci poate doar de viitorul copiilor lor si de dorinta de a se elibera de rusine atunci cand au facut sau fac gesturi similare cu ale dnei Aurelia Cristea din Cluj, gest care este de o mare importanta imagologica si politica pentru ca este vorba de marturia cuiva care a facut parte din PSD de 20 ani si a avut si functii importante in acest partid. Pentru noi facand o metafora , daca azi ne consideram un fel de procurori si i judecatori care autosezizati ne-am luat sarcina sa anchetam si sa judecam atacurile la adresa adevarului, instituirea minciunei si a dublei masuri ca mod de existenta, cu rezulatul inexorabil de a fi distrus statul de drept si a utiliza intrun mod fascist democratia, atunci astfel de persoane devin martori in procesul deschis contra acestor grave derapaje de la democratia cata este azi in Romania. Ar fi bine daca am face un inventar al acestor persoane pentru ca fiind noi asa metaforic spus si procurori in prima faza si judecatori in a doua faza avem nevoie si de martori din tabara celor anchetati. Repet ce a spus dna Aurelia Cristea si care se constituie intrun important capat de acuzare la adresa dlui Liviu Dragnea, :despre care care ne avertizeaza dar mai degraba ne confirma cevace constatam zi de zi si anume ca „dlui are un plan de subjugare a Justitiei care din nefericire este acceptat de majoritatea liderilor din motive de interes personal sau oportunism (care s-ar indica prin termenul comunist de disciplina de partid)
   c) Fiindca s-au facut multe referiri la dl presedinte Iohannis doresc sa scriu cateva cuvinte care intrun anume fel se vor regasi si intrun mesaj catere dsa: Astfel manifestantii au evitat sa-si caute si sa-si instituie un lider dupa plasa partiala luata dupa Colectiv chiar si cu dl Iohannis, dar cred ca au simtit ceva ce voi incerca sa traduc ei simt ca au lideri informali si pe care unii dintre ei ii cunosc cum este de fapt si dl Tudor Chirila care a refuzat atunci cand cu Colectiv sa oficializezei acea pozitie si bine a facut, dar este nevoie de unul formal recunoscut de mai toti, cunoscut de intreaga tara si cu anume putere politica. Pentru manifestanti acesta nu trebuie sa fie o institutie sau un partid pentru ca ei sunt structurati ca persoane care se reprezinta pe ele si impreuna reprezinta ceea ce striga majoritatea lor , ci un lider personal care nu tebuie neaparat ca in viitor sa ramana acelasi. Azi acest lider este dl Iohannis pentru ca nu ne-a contrazis, pana acum nu a incercat sa ne pacaleasca si a facut in limitele prerogativelor dsale ce putea face pentu a ne arata ca in calitate de om si cetatean este alaturi de noi. Deci este corect sa acceptam ca acest conflict trebuie sa il incheie dl Iohannis si depinde de cum va reusi sa faca asta pentru a-i califica si noi aceasta activitate, desi cu ce a facut pana acum ne-a sprijinit moral enorm fiind o personlitate aleasa cu o sustinere mare si desigur de ce a avut tara mai bun in toamna lui 2015.
   d) In final: Cred ca dl. presedinte iohannis nu poate refuza solicitarea oficiala de dialog facuta de cel care in mod formal, din nefericire, este al dolea om in stat si cel care i-ar lua locul intro situatie exceptionala . Este o obligatie insttutionala dar ar fi foarte bine sa precizeze, inainte de a accepta, ca nu intra in aceasta disutie acceptnd, ci resingand categoric afirmstiile facute de catre dl Tariceanu in plus fata de economia si scopul scrisoriisi si anume : califcatvele aduse de acesta actiunilor dlui Iohannis; adica ca ar fi resentimentare, cu neintelegerea interesului national,cu orgolii si ambitii personale. Adaug ca este bine de remarcat si ca nu e vorba doar de calm ci si de rezolvare conforma statului de drept si in spiritul si litera Constitutiei si vointei populare a derapajelor constatate la actuala guvernare si care sunt dovedite fara dubiu de faptele si actiuniile intreprinse in vazul sau inafara vazului lumii.

  • Offf!
   Nu aici voiam sa ajungem.

   Mai degraba, am eu o cecitate paguboasa, dupa atatea zile de sarit si scandat in agora, inclusiv cu cei doi copii.
   Mai degraba, sunt eu incrancenat, nu mai „vad” umorul.

   Imi cer, sincer, scuze.

   Va rog sa reveniti asupra deciziei. Imi puneti in cap contributors.ro, co-forumistii, toti prietenii, si (mai ales) nevasta.

   Al dumneavoastra,
   Florentin

 38. Si totusi unul dintre cele mai haioase sloganuri din P-ta Victoriei a fost adresat lui Iordache, o dojana plina de umor si compasiune ipocrita si care NU I S-AR fi potrivit deloc lui Grindeanu (vazut de un tata, Dl. Liiceanu, ca un copil) si anume:

  „Iordache, mama ta stie cu ce te ocupi?”

  Am ras cu lacrimi cand am citit-o.

  Grindeanu este mai degraba un „smecheras de oras” care facut „totu’ ” sa fie pe plac conducerii PSD si astfel sa promoveze. Iar Dragnea l-a asigurat de tot concursul lui (adica el va conduce guvernul, prim-ministru este de vitrina, da interviuri, se duce la guvern, dar jocurile sunt facute).

  Cine nu stie de martea neagra de acum cativa ani si de vectorul ei (Iordache), il vede pentru prima oara ca un om cu o figura inocenta, care nu prea stie ce face.

  • De ce pe Serban Nicolae si nu pe urmasii lui Râmaru sau pe Jack Spintecatorul ?!
   Astia cu ce ti-au gresit, de nu merita atentia ta ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Gabriel Liiceanu
Născut la 23 mai 1942, la Râmnicu-Vâlcea. Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Filozofie (1960-1965) şi Facultatea de Limbi Clasice (1968-1973). Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (1976). Cercetător la Institutul de Filozofie (1965-1975) şi Institutul de Istorie a Artei (1975-1989). Bursier al Fundaţiei Humboldt (1982-1984). Director al Editurii Humanitas din 1990. Profesor la Facultatea de Filozofie a Universităţii Bucureşti din 1992. Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres (Paris, Franţa, 1992). Commendatore dell'Ordine della Stella della Solidarieta italiana (Roma, Italia, 2005).

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro