Dragă Domnule Profesor,
Fiecare din cele trei cuvinte are însemnătatea şi greutatea lui. Am fost unul dintre cei (mulţi) care v-au observat evoluând ca profesor, decan şi, mai apoi, rector al Politehnicii din Timişoara. Aventurile tinereţii mele şi ale vieţii dumneavoastră universitare au făcut să ne întâlnim, nu de puţine ori, în diferite ipostaze mai mult sau mai puţin formale. Spre fericirea mea, mi-a fost dat să il cunosc şi pe muzicianul ori fotbalistul Nicolae Robu. Pentru profesorul Robu vorbesc cursurile şi studenţii lui. Pentru managerul Robu ilustrative sunt lucrările terminate în anii mandatelor de rector. Puţini sunt cei care rămân indiferenţi atunci când vă aud numele (chiar şi cohorta de detractori sunt un indicator al succesului şi vitalităţii). Mă alătur cu bucurie sinceră alaiului de felicitări pentru reuşita de a fi fost ales primarul Timişoarei. Nu pot însă să nu vă întreb: sunteţi pe deplin conştient de sarcina aproape imposibilă pe care o aveţi? Ştiţi că aţi primit cadou un oraş aproape mort (iar nu, adormit aşa cum sugerează unii)?
Cu detaşarea celor câteva mii de kilometri distanţă, îmi citesc urbea printr-o altă grilă de lectură. Timişoara trăieşte în ochii românilor prin prisma aurei obţinute la revoluţie şi printr-un soi de auto-suficienţă contagioasă a bănăţeanului care-i musai şă fie fruncea. Am crezut ani de-a rândul că a fi contra miticilor ţine loc de muncă şi creativitate. Oraşul nu a încetat să piardă alert din atractivitate în lunga şi somnoroasa orânduire ciuhandriană. În asemenea proporţii încât astăzi vorbim despre o urbe în care nu se mai întâmplă (aproape) nimic.
De câte ori revin acasă mă plimb ore în şir bezmetic pe străzi. Suntem unul dintre ultimele oraşe în care centrul istoric arată ca după bombardament. Cele câteva clădiri machiate în Piaţa Unirii, din mila nemţilor, nu pot să ascundă ridurile unor străzi care plâng sub urât. Blocurile ceauşiste ascund suflete pitite în spatele unui gri funest care strigă după o reabilitare termică şi un colorit mai viu. Afişajul stradal ucide retina într-o dezordine care nu are nimic cool nici american în ea. E doar un iarmaroc grandeur nature. Per total, oraşul e unul dintre cele mai murdare pe care mi-a fost dat să le vizitez în România. Cartierele de vile (istorice) merită o soartă mai bună decât o ocupare abuzivă indiferent de etnia care o practică. Uriaşele spaţii libere din interiorul oraşului (o aberaţie urbanistică rar întâlnită!) merită proiecte de anvergură (poate altele decât mallurile şi supermarketurile). Complexul studenţesc e orice vreţi, numai loc de studiu nu, inundat de birturi ieftine şi prost gust. Periferia Timişoarei, privită din avion, respiră haosul unei perioade de boom imobiliar în care fiecare îşi ridica casa cât mai departe de vecini. Pe scurt, urbea e fără cap şi coadă, după chipul şi asemănarea ultimului şmecher care a găsit o inginerie pentru a face ce vrea, unde vrea şi cum vrea. Ne aduceţi puţină ordine, domnule profesor?
Un oraş trăieşte în primul rând prin locuitorii lui şi activităţile care sunt generate. Zidurile pot fi scorojite. Dacă în cetate palpită viaţa, lucrurile se pot ameliora. Până mai ieri Berlinul arăta pe dinafară cel puţin dubios însă asta nu l-a împiedicat să devină peste noapte focarul cultural al Europei. Dar să păstrăm proporţiile. Constatarea e implacabilă : Timişoara se plictiseşte ! Compativ cu Clujul (ca să nu vorbim despre Bucureşti) suntem la uriasă distanţă în ce priveşte calitatea şi frecvenţa evenimentele culturale. Principala activitate a timişorenilor este mersul la mall ! Nu cred că în ce priveşte mediul universitar stăm mult mai bine dacă privim ultimele clasamente, oricât de incomplete ar fi ele. Cât priveşte industria şi o parte a locurilor de muncă bine calificate oraşul nu poate trăi la infinit pe spatele celor cinci, zece investitori care au debarcat în jurul anilor 2000. Domnule profesor, sunteţi văzut drept un tip cool şi în pas cu vremurile. Timişoara are urgentă nevoie de perfuzii cu adrenalină !
Ştiu că vă doare. De aceea vă şi scriu. Ştiu că aţi plâns în secret precum mulţi dintre doi. Timişoara nu va fi nicidata întreagă fără Poli. Sunt zeci, sute de mii de timişoreni orfani care nu mai pricep nimic din telenovela nefericită de la club. Ştiţi mai bine ca oricine că nu există momente mai împlinite decăt victoriile sărbătorite la Peşti. Am încredere că vă veţi apleca cu sufletul şi cu mintea (căci trebuie soluţii ingenioase) asupra unui subiect care schimbă total faţa Timişoarei. Vă imaginaţi, oare, domnule profesor, câţi v-au dat votul doar pentru asta?
Am revenit, în trecere, prin oraş în zilele campaniei electorale. A fost o plăcere sinceră să descopăr afişele domneavoastră şi ale domnului Orza într-o bătălie frumoasă pentru scaunul oraşului. Trecem peste faptul că la noi se face, în continuare, campanie cu cearceaful electoral tras peste 4 etaje de bloc răsplătind cu câteva parale lipsa de lumină naturală la care sunt supuşi nefericiţii locatari. Dar nu pot să închid ochii la logo-ul care zăcea în subsolul afişelor dumneavoastră. Să nu mi-o luaţi în nume de rău, dar asocierea Nicolae Robu – candidatul USL sună ca dracu. E o alianţă împotriva naturii precum e struţo-cămila electorală care a împins săgeata în spinii trandafirilor roşii şi în mahalaua Antenelor. Nu vă critic căci sunteţi un om supt vremi şi supt nimicnicia sinistrului personaj care vă cârmuieşte partidul (sau ce o mai fi rămas din el). Cred că aţi luat o decizie înţeleaptă (mai precis, eficace şi pragmatică) depunandu-vă candidatura. Victoria a venit, evident, în urma muncii depuse şi a ceea ce reprezentaţi în conştiinta timişorenilor. Nu e nimic de înlăturat meritelor dumneavoastră. Bucuria noastră nu e însă deplină. Pata rămâne. Vehicolul care v-a propulsat acolo sus e structurat împotriva a tot ceea ce aţi reprezentat pe scena societăţii civile locale de ani buni încoace. Aţi luptat prin atitudine şi profesionalism împotriva lumii arhaice pe care o reprezintă bizara coaliţie din care, involuntar, sper, faceţi parte. Mă rog la Doamne-Doamne să nu fiţi înghiţit de malaxor şi, în clipa în care puroiul electoral se va sparge (căci se va sparge ca orice lucru nefiresc), să ştiţi să vă plasaţi pe orbita cea bună. Vă vom urmări! Până atunci, păstraţi-vă luciditatea şi nu vă îmbătaţi cu procentele de republică bananieră cu care au fost investiţi edilii la aceste alegeri (la Timişoara scorul a rămas puţin mai decent). Dezechilibrarea scenei politice într-o asemenea măsură ar trebui să ne dea fiori, domnule profesor, nu-i aşa?!
Dacă aş fi în locul dumneavoastră aş începe prin a face curăţenie în ograda proprie a primăriei. Ceva îmi spune că prea multe lucruri sunt putrede prin sertarele funcţionarilor locali ca să puteţi mişca un deget în actuala configuraţie. Mai apoi, m-aş întreba cum să fac să nu pun în loc clica mea de slugi şi m-aş înconjura de o echipă de adevăraţi manageri, bine plătiţi, care să ştie să trezească din morţi Frumoasa Adormită. Timişoara, cea pe care o iubim, merită cu prisosinţă un nou început. Să fiţi înţelept, sănătos şi bun!
Frumos articol.
Succes domnului Rector.
Sper si eu sa ma insel si domnul Robu sa reuseasca in ceea ce si-a propus.
Asta in ciuda „sefului” de partid si conjuctura.
ROBU – USL suna intr-adevar CA DRACU!
Daca v-ati fixat ca elemente de comparatie Clujul si Bucurestiul, vai de voi… Inseamna ca v-ati propus sa mai distrugeti un oras…
facea comparate intre timisoara, cluj si bucuresti doar din punct de vedere al evenimentelor culturale, ceea ce e foarte adevarat, timisoara nu a facut nimic in privinta asta, 99% din concertele importante din tara se tin in bucuresti sau in cluj. si aici a iesit orboliul banatean ca noi suntem fruncea doar pieptul ne este putred de atata bataie cu pumnul.
Miruna, A: daca vreti o comparatie care sa motiveze, alegeti Sibiul. Nu sunt din Bucuresti/Cluj/Timisoara, dar din cele 3 as alege fara ezitare Timisoara, din toate punctele de vedere.
Mai citiţi o dată articolul: comparaţia se face doar din punctul de vedere al intensităţii vieţii culturale. Nu-mi vine în minte niciun eveniment cultural semnificativ pe care să-l pot asocia Timişoarei (din păcate!).
Altminteri, sunt de acord cu dumneavoastră că din punct de vedere urbanistic Bucureştiul merge într-o direcţie greşită (nu ştiu Clujul, nu am fost niciodată acolo).
Cateva evenimente importante din Timisoara: Festivalul Inimilor, Festivalul Fanfarelor, Festivalul Etniilor, Ruga Timisoarei, Festivalul de muzica jazz Plai de la Muzeul Satului Banatean cu prezenta internationala etc
Cu parere de rau pentru timisoreni autorul articolului are dreptate: Timisoara este ani lumina in urma Clujului sau Bucurestiului. Daca despre Cluj nu pot sa dau exemple concrete, trecand doar in vizita pe acolo, despre Bucuresti pot afirma cu tarie ca surclaseaza Timisoara la toate capitolele… poate mai putin la bunatatea si caracterul anumitor oameni.
Am locuit 6 ani in Timisoara, 4 ani la Poli + alti 2 ca angajat la Atos (fost Siemens), iar de curand (aproximativ o luna jumate) m-am mutat in Bucuresti. Deci pot sustine ca vorbesc in cunostiinta de cauza.
La capitolul evenimente nu cred ca se poate compara Ruga Timisoarei sau Festivalul luminii (care s-a desfasurat in mai multe orase ale tarii nu doar la TM) cu festivalele de film, concertele, piesele de teatru sau evenimentele sportive la care poate participa cetateanul de rand ce au loc in Bucuresti. La Timisoara trebuie sa astepti 3-4-5 luni pt un eveniment major, in timp ce in capitala ai cel putin unul saptamanal.
La capitolul drumuri, Bucurestiul…desi de 2-3 ori mai mare ca intindere decat Timisoara, are macar artele si bulevardele principale asfaltate, fara gropi sau denivelari. Nu sunt perfecte, doar traim in Romania, dar macar nu iti rupi masina ca pe Calea Buziasului din TM spre exemplu. Aglomeratia este la acelasi nivel, doar ca in Timisoara nu ai distante asa de mari, motiv pentru care nu stai asa mult in masina, dar raportand numarul de masini la numarul de locuitori probabil obtinem cifre sensibil egale.
La capitolul locuri de munca, timisorenii „traiesc” de pe urma celor cateva companii mari (Alcatel, Continental, Atos, Hella) care de 2 ori pe an angajeaza 5-10-20 de oameni fiecare. In Bucuresti numai sa vrei nu lucrezi, indiferent in ce domeniu cauti. Poate nu esti din prima zi manager, dar cu siguranta gasesti un post care sa iti asigure un venit minim pana ajungi sa lucrezi si in domeniul in care ai facut facultatea. Plus de asta, salariile in anumite domenii sunt chiar mai mari decat dublul celor din Timisoara.
Un alt mare regres timisorean este complexul studentesc. Daca undeva prin 2005 era catalogat ca cel mai frumos complex din tara, cu spatii verzi aproape in fata fiecarui camin, acum oriunde s-a gasit un petec de pamant liber a rasarit un turc/arab/sirian etc cu a lui shawormerie sau birt mizer. Prin Regie nu am trecut decat odata, deci nu pot sa spun foarte multe, dar la prima vedere mi-a creat o impresie mai buna. Totul parea mai aerisit, nu te loveai la fiecare pas de miros de ghebab sau cartofi prajiti.
Adevarul doare, dar asta este adevarul: miticii pe care ii urati atat de mult au luat fata celor care’s fruncea.
@Gabriel
Gabriel, probabil ca ai dreptate, dar o comparatie intre un oras de 2 milioane si unul de 300.000 e nefireasca in ceea ce priveste numarul evenimentelor culturale.
La fel de nefireasca e si comparatie dpdv economic. Romania e un stat ultracentralizat, in care aproape totul este concentrat in Bucuresti. Din acest motiv, majoritatea sediilor centrale ale companiilor mari s-a stabilit acolo, vezi cazul bancilor, al companiilor de telefonie mobila, televiziuni samd. Rezulta un surplus de joburi administrative (platite in general bine), rezulta o piata de munca mai dinamica, propice oamenilor cu un nivel de educatie ridicat.
Pot sa afirm cu tarie ca la momentul actual niciun oras din provincie nu poate atinge, nici macar teoretic, nivelul de dezvoltare al Bucurestiului, deci orice comparatie isi pierde sensul. Insa vreau sa semnalez faptul ca veniturile companiilor de acolo sunt realizate pe spatele intregii tari. Daca nu ma crezi, vezi unde plateai tu, ca fost provincial, factura de telefonie mobila (de exemplu). O plateai la Vodafone/Orange/Cosmote BUCURESTI. Intr-un top al companiilor cu cea mai mare cifra de afaceri din Bucuresti, pe podium erau Vodafone, Orange si Rompetrol, companii care isi colecteaza veniturile din intreaga tara, nu numai de acolo. De aceea decalajul dintre PIB-ul capitalei si cel al celorlalte judete pare mare, insa in realitate Bucurestiul surclaseaza urmare a centralismului excesiv din Romania.
In schimb, Timisoara (sau Clujul, Sibiul, Brasovul, Oradea etc) PRODUCE! Companiile enumerate de tine sunt suficiente pentru Timisoara, chiar daca dinamica locurilor de munca nu e remarcabila sau nu e la nivelul capitalei, Desi te-as contrazice putin la afirmatia ta conform careia companiile de acolo „angajeaza 5-10-20 de oameni pe an fiecare”… Continentalul si Hella au investit in permanenta in Timisoara, sporindu-si capacitatile productive mereu. Mai mult, au „adus” din Germania si sute (nu exagerez deloc) de joburi administrative, in regim de shared service. Piata IT arata de asemenea bine. Repet, nu vad ce altceva ar putea face MAI MULT un oras provincial in contextul actual, decat sa ofere cadrul pentru o industrie stabila sau chiar sa „importe” joburi administrative din vest.
Din perspectiva ta totul pare simplu, ai 3 criterii dupa care compari doua orase, insa comparatia nu prea isi are sensul in contextul romanesc actual.
Nu ma numar printre cei care sustin ca la Timisoara totul e roz. Dimpotriva, autorul articolului are dreptate in ceea ce priveste starea centrului istoric si a strazilor, dar sunt destul de deranjat de comparatiile SUPERFICIALE intre Bucuresti si Timisoara, sau Cluj si Timisoara sau whatever mai ales din punct de vedere economic, fara sa se tina cont de specificul national, de contextul istoric, cifre economice samd.
Oho! Ce articol!
Cineva sa-l faxeze repede lui Robu la primarie!
Jos palaria!
Prima precizare: SINT BANATEAN.
Excelent ! In fine cineva de bastina care da de pamint cu „Banatu-i fruncea” si cu ametitul de Ciuhandu (un sef de santier comunist, atit si NIMIC mai mult). Si ce forfota isca el (Ciuhandu) acum vreo citiva ani printre „filosofii natiei” de la Bucuresti: „Ah ! Oh ! Ih ! Singurul primar ‘telectual. etc.” Sigur ca le-a placut – era acelasi gen de mortaciune ca si ei (burtica, barba, zero agresivitate constructiva – un aparatcik reciclat).
Cit despre „fruncea” Banatului in vremuri trecute – aia au fost nemtii, nene. Ca pe linga ei s-au scolit si muncit si niscai romanasi de virf – puscarii comuniste, tempi passati. Actualmente, prin mafia imobiliara gitano-hotel de ville se implineste visul Elenei Ceausescu de a pune la pamint cartierele de vile interbelice atit de evident „burgheze”. Bustul Reginei Maria din parcul cu acelasi nume este o blasfemie mult mai gigantica decit teapa lui Ghildus si recentul Traian-dacic fiindca NU SEAMANA DE LOC (mie personal imi aduce cu Mihaela Radulescu !!!)
@Vasiliu Mircea Paul: Spuneai „Bustul Reginei Maria din parcul cu acelasi nume este o blasfemie mult mai gigantica decit teapa lui Ghildus si recentul Traian-dacic fiindca NU SEAMANA DE LOC (mie personal imi aduce cu Mihaela Radulescu !!!)”
Iti raspund pt. ca i-am cunoscut indeaproape pe cei care au muncit la acest bust. Facial i-au respectat trasaturile. Cand am intrebat de ce au facut-o asa slaba si cu gatul atat de lung, am inteles ca viziunea artistului a fost sa transmita feminitate si delicatete, dar si fermitate prin postura si prin faptul ca se uita spre jos la „supusi”. Regina avea gatul scurt si artistul n-a vrut sa redea asta. Ideea este ca statuia asta e o lucrare artistica si nu o reproducere fidela a realitatii. Pt. cea din urma exista poze.
Si, ca fapt divers, bustul din Alba Iulia, de la intrarea in cetate, al Reginei Maria arata ca o fata obisnuita de romanca dintr-o carte de povesti comunista, spre comparatie.
Si daca tot te-ai apucat sa critici lucrarea asta, pot sa iti mai spun ca: (1) a fost comandata de un taranist ca omagiu la adresa familiei regale (2) a fost comandata unuia dintre cei mai apreciati portretisti ai Timisorii, daca nu cel mai apreciat (3) autorul a pus foarte mult suflet in lucrarea respectiva, la care a lucrat de 2-3 ori mai mult decat la o lucrare obisnuita de-a lui. Deci nu vad in cine vrei sa dai, dar nici unul nu vad sa fi gresit cu ceva sau sa fi facut ceva din rea intentie; dimpotriva, chiar a fost facuta cu mult suflet si nu merita astfel de jjgniri.
Imi pare rau dar NU SEAMANA si oricit suflet a pus artistul tot blasfemie se numeste fiind vorba de o persoana foarte cunoscuta. Nu-ti poti permite exercitii egolatrice pe figura cuiva atit de recent care a jucat un rol urias (in bine sau mai putin bine) in istoria RECENTA a Romaniei. Privesc copii nestiutori care vor ramine cu acest chip distorsionat in minte fiindca prietenul Dvs. sufera de „artistita acuta”. E bine ca-i luati apararea dar adresarea la persoana a doua imi dovedeste ca faceti parte dintr-o generatie mutilata de comunism ca si sculptorul in cauza. In fine ca sa analizam cazul prin similitudine si Eisenstein a pus suflet in „Crucisatorul Potemkin” dar tot un fals ordinar e. Arta e artă, şi istoria-i istorie. Să nu le confundăm şi să nu le înhămăm acolo unde fiecare din ele va trage o căruţă goală.
Bine punctat !
Urbanistic vorbind, Timisoara a fost pentru mine o mare dezamagire. Am ajuns acolo anul trecut si nu am putut sa nu ma minunez de puzderia de cladiri istorice tip Jugenstil care ar putea fi superbe, dar sunt lasate sa se degradeze intr-un cenusiu de neinteles. Strazile arata catastrofal. Plin de tantari etc.
Unde sunt banii Timisoarei? Unde este viziunea pentru viitor?
Trebuie inceputa de urgenta reabilitarea patrimoniului istoric, a cladirilor, instituite zone pietonale dupa modelul Sibiului si chiar al Clujului (desi Clujul mai are de lucru la acest capitol).
O nota buna pentru transportul cu tramvaiul care pare foarte dezvoltat. Tramvaiele second-hand din Germania sunt oricum o solutie mai buna decat vechiturile 80-iste din Bucuresti, fiarele vechi ale comunismului, mereu revopsite si „reparate capital”.
Dar un primar cu viziune va investi si in viitorul transportului in comun, in benzi pt. biciclete, in spatii urbane pentru pietoni.
Vom vedea!
Banii timisorenilor sunt in restul tarii ;)
Principala distractie a timisorenilor este mersul in Piata Flavia si la terasele din Piata Unirii, nu la Mall.
Un oras pe care nu stiu cine si daca, va reusi vreodata sa-l scoata din ghearele mafiei tiganesti
in care l-a abandonat, fara rusine, primarul Ciuhandru. Pacat ca nu a mai candiat, timisorenii il realegeau fara sa rasufle!
Ai dreptate din toate punctele de vedere.Si eu cred ca Ciuhandu ar fi avut mari sanse sa fie reales, din pacate…
Ciuhandu a pierdut pe buna dreptate.Timisoara e la pamant si a ramas de caruta fata de ceea ce ar fi trebuit sa fie datorita revolutiei sale. Caz ratat totalmente prosteste. Dar si acest articol este unul tip omagiu marelui conducator. Cunosc bine Timisoara-oras cosmopolit, poate cel mai cosmopolit din tara. Foarte multi dezorientati, dilemati, stersi si fara personalitate. Universitatea?(sau universitatile) Colectie de dinozauri din alte vremuri cu foarte mici exceptii. Fostii studenti ai d-lui Robu? Cei crescuti la scoala”revolutionara” a lui Lorin Fortuna(cel cu mesele!) stau cu ochii in soare cazuti in extaz USL-ist de multa vreme(in special politehnisti) Ceilalati fluctuanti si traseisti fara contur. Cunosc familii de participanti directi la revolutia din Timisoara unele cu victime cazute atunci ,total dezamagiti , dar si debusolati, care nu mai sunt capabili sa-si asume o directie clara. Mare pacat si mare impas pentru timisoreni, daca au ajuns ca USl-ul sa fie pentru ei far calauzitor cu Ion Iliescu cu tot , pe care-l huiduiau cu fiecare prilej aparut!! Acum au uitat si … nu au mai gasit alta solutie. Mde, le-a deschis ochii marele poet mosier si clasic in viata Mircea Dinescu la brat cu Crin Antonescu in 2008 .
..imi place sa vad ca nu sunt singurul care URLA atunci cand aude numele acestei bazaconii de alianta, USL, si mai ales URLA cand aude cu cine s-au „aliat” PNL pentru aceste alegeri.. Nu imi inchipui ce a gandit liderul PNL, dar sper ca rezultatele candidatilor PNL sa ii dea de gandit ca reuseau si fara PSD si fara PD-L in aceste alegeri…
Nu am ajuns inca in Timisoara, dar sper sa reusesc sa fac un ocol si in acest oras vechi si frumos(prin prisma celor care au facut cinste acestui oras: artisti, ziaristi, etc..)..
As dori sa incurajez ziaristii si oamenii politici care mai au inca un dram de demnitate si mai au inca o coloana vertebrala politica, sa determine disparitia acestei aliante anormala si groteasca cunoscuta sub numele USl si sa se apuce serios de treaba pentru alegerile din Toamna: uitati-va ce om fara scrupule a pus mana pe Sectorul 3 din Bucuresti doar pentruca era candidat USL!!! De ce oare nu au pus si ei un candidat de la PNL in Sectorul 3? Barem in timisoara primarul este un om cu studii si un om apreciat in comunitate, dar in Sectorul 3…
Si poate tot voi ziaristii reusiti sa ii faceti pe oameni sa citeasca ziare, nu tabloide; sa ii ajutati pe oameni sa gandeasca pentru ei si sa aleaga pentru ei si nu pentru a se razbuna, sau pentru a pedepsi; sa ii ajutati pe oameni sa voteze omul, nu partidul/alianta, cand voteaza la locale sau parlamentare sau europarlamentare…
Nu stiu ce repere are autorul acestui articol. Timisoara este cel mai frumos oras din Romania, iar faptul ca a avut acelasi primar timp de 16 ani a fost foarte bine. Nu stiu la ce se refera autorul atunci cand spune ca centrul orasului arata ca dupa bombardament. Nu mai locuiesc in Timisoara de mai bine de zece ani si de cate ori ma intorc constat cate lucruri bune si frumoase s-au realizat. Timisoara este totusi un oras din Romania. Cel mai cochet. Si cine nu crede, n-are decat sa viziteze orasul!
Cred ca autorul acestui articol spera sa faca parte din echipa de manageri din jurul viitorului primar si spera sa obtina functia printr-o linguseala penibila!
si eu cred la fel… partea cu lingusirea penibila. hehe
Exact…m-am mutat in Cta de 4 ani…sa vina sa vada aici oras cu centru istoric bombardat…sa vina sa vada aici mafia tiganeasca…am foat de curand ACASA…si eu am constatat multe lucruri mai bune decat atunci cand stateam acolo…..si pentru mine TIMISOARA ramane una din cele mai frumoase orase din tara,cu cei mai frumosi oameni…….
Tu chiar crezi ca Timisoara are bani sa il plateasca pe Muresan?!:))
Nu cunosti personajul si ce-i poate capul.
Probabil pt. ca nu mai locuiesti in Timisoara ai aceasta parere, atunci cand esti in trecere o vezi cu alti ochi…
oare autorul nu l cunoashte pe robu,sau robu vrea sa distruga usl-ul din interior?ha,ha ha,ca tot comunistu.
ceauseasca vroia sa shtearga de pe fatza pamintului Timisoara,ei ea dorea o actziune in fortza;dar uite ca pas cu pas se reusheshte acelashi rezultat.mai traiesc multzi timisoreni acolo?
Excelent articol. Sper să ajungă și la urechile domnului Robu.
Am si eu trei intrebari pentru autorul articolului:
1. Daca spui ca esti timisorean (desi unul plecat peste ocean se pare), cum de nu stii numele exact al fostului primar CIUHANDU, fara litera „R” dupa „D”, fapt ce rezulta din constructia „oranduire ciuhandRiana” pe care ai folosit-o in articolul tau?
2. Daca tot te iei de „Afişajul stradal” care „ucide retina” de ce nu te iei tu si de Complexul Studentesc pastorit de domnul Robu, care a fost transformat intr-un fel de loc al depravarii maxime in timpul mandatului sau de rector? De ce nu spui ca intre camine s-au dat aprobari si s-au construit tot felul de baruri si barulete, shawormerii, buticuri, cluburi…etc. ? Asa arata campusurile universitare pe acolo pe unde esti tu, sau pe acolo pe unde a calatorit in dese randuri domnul Robu? Oare asa va arata si Timisoara in viitor, precum complexul faurit dupa chipul si asemanarea sa? Asta ti-ai dori tu?
3. Plecand de la randurile: „Cred că aţi luat o decizie înţeleaptă (mai precis, eficace şi pragmatică) depunandu-vă candidatura.” vreau sa te intreb daca stiai ca USL a facut presiuni mari asupra vechiului primar Ciuhandu sa candideze sub sigla lor la functia de primar al orasului, in dauna domnului Robu, dar a refuzat. Pe ultima suta de metri, vazand ca Ciuhandu nu a acceptat propunerea si a fost „fortat”sa se retraga din cursa (posibil fluturandu-i-se ceva dosare pe la nas), a fost bagat in joc domnul Robu care in prima instanta, desi era indreptatit sa candideze pentru aceasta functie a fost tinut pe tuse pana in ultimul moment, fiind un fel de solutie de avarie a USL. Ti se mai pare o decizie inteleapta depunerea candidaturii sale, sau ti se pare de fapt ca ea s-a produs doar in urma comenzilor date de altii?
In rest, sunt de acord cu ce-ai spus despre oras. Era nevoie de un om cu sustinere de la centru, desi s-a tot vorbit despre descentralizare in ultimii ani. Inlocuirea vechilor functionari, este clar ca se va face cu noua clica de slugi personale. Sunt facturi de platit si sumele enorme investite nu numai in numeroasele bannere imense ce-au impanzit orasul dar si-n logistica si multe altele, trebuie cumva achitate pentru a impaca sponsorii. Ce-ar mai fi de spus…dupa 23 de ani, timisorenii si Timisoara a facut un compromis destul de greu de digerat: a uitat de mortii revolutiei din dec. 89 si a adus la conducere PSD-ul lui Iliescu cel responsabil in mare parte de sangele varsat dupa fuga ceausestilor. Din punct de vedere moral nu cred ca se va simti nimeni impacat, dar din dragoste pentru oras se pare c-au fost nevoiti s-o faca si pe asta. Timisoara, ultimul bastion neatins pana la recentele alegeri de ciuma rosie, se pare ca a fost ingenunchiata. Ramane de vazut daca aceasta atitudine umilitoare s-a facut cu vreun folos pentru oras si pentru timisoreni, sau totul a fost doar o mare minciuna, urmarindu-se doar anumite interese personale ale unui numar restrans de persoane, iar umilinta a fost zadarnica. Succes domnului primar Robu si multa sanatate in acelasi timp!
Felicitari pentru comentariu !
Un sincer Bravo !
De la cineva care „activează în prezent în cadrul unui cabinet de consultanţă în management şi strategie industrială” te astepti la mai multe cifre si la mai putine impresii. Totusi, prea dur articolul la adresa celui mai dezvoltat oras al Romaniei (excluzand Bucurestiul, care e rezultatul centralizarii excesive a tarii).
Urmatorul link poate ii va fi de folos in acest sens:
http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-judetelor-din-romania-dupa-valoarea-lor-in-bani-vezi-cat-valoreaza-fiecare-judet-si-cu-cat-se-va-imbogati-in-acest-an.html
@procust
Timisoara e intr-adevar undeva sus, insa avea si are potential de mult mai mult. Cea mai buna caracterizare a Timisoarei de azi este asta: „oraşul nu poate trăi la infinit pe spatele celor cinci, zece investitori care au debarcat în jurul anilor 2000”- perfecta descriere a unui oras care si-a inaugurat soseaua de centura(ma rog, un sfert din ea) abia anul trecut!!!
Sa nu mai zic de situatia absolut revoltatoare descrisa in articolul din linkul urmator: http://www.evz.ro/detalii/stiri/incredibil-un-rom-din-clanul-carpaci-a-ajuns-proprietar-pe-o-aripa-din-spitalul-de-copii-976940.html
De acord cu un alt cititor care spune de Timisoara ca este “Mare Strehaie” in loc de „Mica Viena”.
Cat adevar in aceasta „scrisoare deschisa” atat de lucida si echilibrata… Felicitari, domnule Cristian Muresan, pentru demersul de a scoate in evidenta cateva din marile probleme structurale cu care se confrunta Timisoara astazi!
Din pacate, foarte multi dintre noi, timisorenii, ne imbatam cu apa rece si cu povesti protocroniste depre tot felul de „primordialitati” banatene si nu realizam proportiile dezastrului infaptuit in „dezvoltarea urbana” post-1989 din Timisoara. O Timisoara care a ajus sa fie mai degraba o „Mare Strehaie” decat o „Mica Viena”!!!
Cat despre domnul Nicolae Robu, situatia lui nu-i deloc de invidiat. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, putere de munca si mult, mult discernamant ca sa se poata pazi de prietenii mincinosi, caci de dusmani sigur nu va duce lipsa. Il asteapta o lupta grea si complicata si nu stiu daca, in afara de buna vointa, are si arme potrivite pentru un razboi asa de mare. In primul rand, nu stiu daca are un staff tehnic de calitate pe care sa se poata sprijini (adica cei 5-10 experti de incredere si cu competente profesionale validate in domeniile cruciale pentru re-nasterea urbana a Timisoarei, precum planificare urbana, transport, mediu, proiecte europene, atragere de investitii, juridic, etc.).
Povestea care ni se tot serveste despre un „City Manager” la Timisoara va ramane un basm frumos sau va fi o alta abureala electorala daca acel City Manager nu va recurge la metodele si instrumentele unui management cu adevarat modern in dezvoltarea urbana. Cu autoritarism balcanic se va putea cel mult produce ceva mai multa ordine si disciplina, dar in niciun caz nu se vor genera solutii curajoase si inteligente la problemele structurale cu care se confrunta Timisoara. Pentru a avea astfel de solutii inteligente, ar fi necesar ca mai multe capete informate si bine educate sa gandeasca si sa actioneze in acelasi timp focalizat asupra acestor probleme structurale. Or asta s-ar intampla doar daca pe langa un City Manager s-ar infiinta la Timisoara (asa cum exista in alte orase din Europa) o unitate de analiza si dezvoltare urbana, in care sa fie angajati profesionisti adevarati, eventual recrutati dintre romani absolventi ai unor universitati de prestigiu din Occident. Cat despre ordine, disciplina financiara si transparenta deplina in Primarie, dezideratele astea s-ar putea indeplini foarte rapid si chiar avantajos financiar daca si la Primaria Timisoara s-ar introduce (precum in atatea municipalitati din lume) un sistem ENTREPRISE RESOURCE PLANNING (gen SAP, Oracle for Smart Cities, etc., etc.).
Ma tem insa ca astfel de solutii nu au nicio sansa sa prinda intr-un oras inca fascinat de „premierele” din istoria sa (primul oras iluminat electric, primul tramvai tras de cai, etc., etc., etc.,). Ca respectivele premiere au avut loc acum mai bine de 100 de ani, pare sa conteze prea putin. Ca doar suntem „fruncea”! Nu pot decat sa sper ca avand un rector pe post de primar ne vom mai trezi cumva la realitate si la Timisoara si ne pune problema despre cum stam totusi si cu „mincea”!
domnule Berari,
timisoara se confrunta cu probleme structurale serioase.
dar unde a evidentiat autorul in aceasta compunere naiva si plina de sentiment, problemele structurale ale orasului. eu nu vad niciunde in text. vad doar niste lacrimogene si pupaturi bine plasate….
plus miturile cu care timisorenii se imbata singuri de ani de zile sunt si plictisitoare si periculoase (pt ca ii impiedica sa vada problemele orasului)
Nu prea, multi olteni si alte natii debusolate, care vin aici doar sa ia, fara de dea nimic inapoi. Cultura si implicarea lor lipseste cu desavarsire.
Mandra scrisoare! Dar de ce oare am impresia ca pe ea scrie deja “adrisant necunoscut”?!
P.S. Timisoara balteste de 20 de ani nu pentru ca nu ar fi avut proiecte (are!) ci pentru ca a fost (si va fi!) tinuta doar drept “vaca de muls” a unui stat supercentralizat si imbecil! Chiar nu avem ce & despre ce discuta atunci cand trebuie sa ceri aprobare de la Bucuresti si pentru a cumpara “hartie de WC” in primarie …
Clujul chiar nu este un bun exemplu pt. ca fostul ei primar a fost PM si …
Imi pare rau sa te contrazic, dar aceeasi legislatie se aplica in toata tara. Asa ca ar fi mai bine sa ne lepadat de discursurile de gen „suntem marginalizati”, „Bucuresti-ul nu ne lasa, nu ne da, noi suntem victime”. Cat despre ce proiecte a avut Timisoara ( de altfel un oras bogat si fara banii de la Bucuresti)…….las-o asa. Cum zicea un apropiat din grupul pe care-l frecventam, fostului candidat Orza: „Ma lasati. Asta nu-s proiecte”
Domnule Muresan,
Felicitari!!!
Va sustin intru totul mesajul! Ca unul care are pe cineva foarte drag inmormantat la Timisoara, o persoana care si-a petrecut tineretzea pe scena Operei, nu pot sa nu sustin repornirea „motoarelor’ culturale… Depinde de oameni…
P.S. De ce „Poli’ nu este astazi in Liga I ?
Mi se pare ca vreti cu tot dinadinsul sa ignorati problemele de sanatate a lui Robu, dezbatute intens in campania electorala… Daca sunt adevarate, vom avea anticipate cat mai curand….
PS: Sunt curios daca comentaiul acesta apare pana la urma….
Robu a suferit o operatie la inima f.f.f. grea , asa ca nu-si va putea desfasura munca de primar, o va face altcineva, un city manager, inca unul in plus platit din bani publici. Dar domnul Robu nu cred ca-si face probleme. Asa cum a putut sa faca SIMULTAN munca de rector si de senator, asa o va face, cu lejeritate si pe cea de primar. Este nevoie de un primar ca cel de la Sibiu. In ceea ce priveste judetul Timis, el este pe locul 2 la contributia baneasca la bugetul de stat si pe penultimul loc la returnarea de TVA, consultati Monitorul Oficial. Timisoara a fost sabotata in permanenta de miticii din Bucuresti, in ceea ce priveste banii si nu cred ca se va schimba nimic. Este prima oara cand etnicii germani si maghiari , care au fost majoritari intr-o perioada nu prea indepartata din punct de vedere istoric nu sunt reprezentati decat de 2-3 persoane, cei maghiari neavand niciun reprezentant. In ceea ce priveste imobilele cumparate de tigani, de ce nimeni nu-i trage la raspundere pe unii judecatori care au dat sentinte favorabile unor falsi mostenitori, de ce nu se revolta nimeni ca mostenitorii reali si falsi au vandut imobilele la tigani. Este o MAFIE imobiliara in care sunt implicati angajati din mai multe institutiile publice. Unde sunt cei care ar trebui sa-i apere pe cetateni? In ceea ce priveste evenimentele culturale, ele sunt atat de multe , incat si un om care NU munceste nu are timp sa mearga la toate.
In plus , PNL a absorbit toti sobolalii & CO. din PDL, care nu demult ne explicau foarte des, de ce a fost nevoie de taierea salariilor si pensiilor. IMI ESTE SCARBA DE TOTI ACESTI OPORTUNISTI si HOTI !
Doamne ce ma emotionat scrisoarea asta.Sper ca toti sa o citeasta macar o data pe luna .
Nu va faceti iluzii. Sobolanii rosii nu o sa se dezminta nici in cazul asta. Uitati-va peste tot pe unde a ajuns ciuma rosie (de ex. Constanta) si o sa vedeti ce o sa se intimple si aici.
Dl. Robu nu a fost niciodata decan. De vreo 3 ori prorector dupa ’90, ales de studenti, la momentul respectiv avea gradul didactic sef de lucrari sau asistent. Apoi a avut 2 mandate a 4 ani ca rector.
In al 2-lea mandat a fost si senator. E cel putin imoral faptul ca a luat 2 lefuri de la stat: rector si senator timp de 4 ani. In plus a mai incasat bani din activitate didactica si de cercetare in acesti 4 ani.
In urma cu cativa ani Primaria Timisoara prin vocea lui Adrian Orza a propus inchiderea birturilor din complex. Rectorul Robu si deputatul PNL de Timis, Busoi ( nascut la Severin, cu studii la Bucuresti) s-au opus.
Ieri la un post TV local viitorul primar Nicolae Robu spunea ca se poate sa faca o alianta cu oricine doar cu APT, de fapt a zis PNTCD, nu, ca sunt doar niste oportunisti. Pacat ca cei de la Forumul Democrat German si Ambasada SUA nu i-au identificat.
Sa spuna distinsul domn profesor daca in campusurile universitatilor de prestigiu sunt birturi, daca vre-un rector e si senator si daca in timpul mandatului de rector isi angajeaza copiii la facultatea la care preda si tatal.
De cate ori dadeai la TV pe TELE U in iarna si primavara asta il vedeai pe fotbalistul Robu dand gol dupa gol si reluari din toate pozitiile. Uneori mai pleca in dribling de la centrul terenului depasind doi studenti, Ilie Balaci nu putea face asta. Il rog pe domnul profesor sa privesca meciurile sale si sa-mi spuna daca fotbalistul Robu nu cumva e un mascarici, de care rad cam toti. La finalul meciului interviu: „revin dupa o accidentare, am marcat x goluri, sunt golgeter”.
Candidatul Robu spunea pe situl dumnealui ca in copilarie dorea sa se faca tractorist. Eu cred ca nu-i tarziu.
Comunistul – tractorist – buldozerist Titu Bojin nu isi permite sa spuna despre PNTCD ce a zis profesorul – rectorul – senatorul – primarul – cel mai bun varf de atac: Nicolae Robu.
///
Trecand peste limbajul lingusitor, tin sa va atrag atentia ca Robu a construit baruri in spatiul verde din fata caminelor, blocand accesul in camine. Daca face asa si cu orasul…
Iar in Unirii mai sunt putine cladiri de renovat. Nu stiu ce ati vazut dvs.
Il stiu pe d-l Robu, canta cu noi la chitara cand eram eu student, prin 1996. Este o marioneta, nu o sa faca nimic pentru oras. Nu va mai agitati, este pus de altii.
Am vazut in articol ca este felicitat pentru proiectele incheiate la politehnica. Puteti va rog frumos sa enumerati cateva dintre ele ? Eu nu stiu niciunul ……….
Am citi ca era in spital cand a fost campania. O mare dezamagire ca Timiosara a ales un primar pe o poza, chiar credeti ca sunteti funcea ! Ati votat un afis dragilor ….
Nu zic ca n-aveti dreptate in multe privinte dar mai trebuie sa tineti cont de un lucru. Reabilitarea cladirilor istorice, sosele etc etc costa bani grei si dupa cum stiti Timisoara a fost mereu privata de fonduri din motive politice. Nu zic ca Ciuhandu n-ar avea partea lui de vina (de fapt nu l-am votat/apreciat niciodata) dar problema e tot de la Bucuresti, de la mitici, ca ei ne dau banii. Macar jumatate din banii cu care contribuie Timisul la bugetul tarii daca s-ar intoarce pentru investii probabil am avea cel mai frumos oras din Europa de est …
Frumos articol, frumoase idei, frumoase indemnuri. Din pacate insa sunt asa de departe de realitate incat sansele ca sa se implineasca sunt aproape nule. Asta pe langa faptul ca domnul Robu, pe care l-am avut si profesor la Universitatea Politehnica Timisoara si rector in ultimii ani de facultate, mi-a lasat doar impresia unui avenit las, care prefera sa se ascunda in spatele pozitiei pe care o are si sa ofere avantaje celor care ii pot garanta venituri si continuitate, in loc sa faca treaba pe care pozitia ocupata o implica.
Nu l-am cunoscut foarte bine ca persoana insa, ca si cadru didactic si, mai apoi, rector mi-a lasat un gust foarte amar din perspectiva verticalitatii si a moralei de care nu a dat dovada. Tin minte clar ca am pus in discutie, la unul din cursurile avute cu dumnealui, problema suprataxarii examenelor care erau mai ieftine de 250.000 de lei (pretul depindea pe atunci de punctele asociate fiecarui examen, 1 punct valorind 50.000 de lei). Raspunsul dumnealui a fost ca suprataxarea s-a introdus pentru a motiva studentii sa invete. Cand am insistat asupra coruptiei si nesimtirii multor profesori din Politehnica, care obliga studentii sa le plateasca mite grele pentru a lua examenele sau ii tot pica pina la a treia prezentare (care era cu plata pe vremea cand eu inca eram student), in loc sa continue discutia inceputa cu mine si alti colegi si colege de an, s-a suparat, a inceput sa faca scandal iar, la examen, … ne-a tinut minte. Asta este doar un singur exemplu din multe altele pe care le pot enumera, o parte patite de mine, o alta aflata de la altii. Stiu ca adevarul supara insa, din punctul meu de vedere, atitudinea dumnealui vis-a-vis de problemele discutate in pauzele de la cursuri, este de neiertat.
Nu pot spune ca il cunosc suficient pentru a putea sa am o parere obiectiva despre dumnealui, insa, atat cat am avut eu tangenta cu domnul Robu, mi-a lasat de fiecare data o impresie proasta si un gust amar. Sper doar ca acum, in pozitia de primar al Timisoarei, sa fie omul care se asteapta timisorenii sa fie, indiferent cat ii va fi de greu cu toate ca, sincer, nu cred ca se va intampla asta ci se va dovedi tot o dezamagire.
Nu te inseli deloc, daca-l tine sanatatea si se apuca de „treaba” la primarie, in maxim 2 ani caracterul acesta superb o sa-i iasa la iveala. Mai ales cand o sa inceapa pesedistii sa-l saboteze, la fel cum a facut el si pnl in ultimul mandat, cand a avut un pact electoral cu taranistii., pe care l-a respectat doar in primii 2 ani. Ce nu intelg liberalii in euforia asta postelectorala este faptul ca dupa ce psd termina cu base si pdl, ei vor fi urmatorii pe lista. Pentru asta insa nu le plang de mila, „când ce-ai băgat in troacă, o să ce mânşe porşii”.
Strimate domnule Muresan,
Imi permit sa va adresez cateva intrebari, pentru a putea intelege mai bine punctul dvs. de vedere cu privire la noul primar al Timisoarei, dl. Robu:
– Cati ani ati petrecut dvs. in Timisoara, ca sa puteti face astfel de declaratii ? 3? 5? 10? Sau o viata intreaga?
– In ce context l-ati cunoscut de dl. Robu ? Si cum se face atunci ca nu sunteti la curent ca dansul nu a fost niciodata decan ?
– Ati studiat „oferta” sa electorala ? Ati urmarit campania sa din ultima luna ?
– Ce exemplu de moralitate este dl. Robu, care are o atitudine ultra-permisiva vis-a-vis de studenti (a se citi „lasa sa se copieze”), pe durata desfasurarii examenelor domniei sale ?
In concluzie, consider ca este un articol slab fundamentat, de semi-propaganda. Se pare ca si dvs. faceti parte din marele grup de studenti lingusitori aflati sub aripa sa. Oare ce aveti de castigat din asta ?
Marius,
(daca imi amintesc bine, am convenit in urma cu multi ani ca ne „tutuim”; daca gresesc, scuze)
Esti, ca de obicei, infierbantat pentru putin. Sub false aere de politete razbate frustrarea (prietenii stiu de ce:)… ). Articolul vorbeste, in primul rand, despre Timisoara iar stilul e „voit naiv” (ce n-ai inteles din titlu?!)
Pe rand:
* am stat destul in Timisoara! Merci pt. intrebarile gratuite cu aer adolescentin…
* am realizat dupa ce articolul a plecat la 2AM la hotnews ca trebuia „prorector” in casuta „decanului”. Merci pt. precizare!
* Da, i-am urmarit campania. Foarte slaba in absolut. O treapta peste amatorismul ambiant, in relativ. Altceva de semnalat?
* „Pentru profesorul Robu vorbesc cursurile şi studenţii lui”. Daca e cum spui, semnaleza unde trebuie caci e stramba povestea (iti amintesc ca nu eram in seria buna…)
Daca nu spuneai ultima fraza tampa, ramaneai decent! Veninul gratuit e de prost gust. Ce sa castig, amice? Chiar ma vezi consilier la primaria Timisoara, zau asa?! Nu fac parte din nici o gasca si voi continua sa scriu despre ce subiecte cred, cum cred. Frustrarile si rufele murdare cu Robu si ceilalti colegi ai tai ar trebui tratate in cancelarie nu pe Contributors prin intermediari.
Nu ne-am inteles niciodata, prietene, nu cred ca vom gasi un numitor comun azi, intr-un tarziu
La revedere,
Cristian MURESAN
As fi vrut sa exprim o opinie optimista, dar nu prea am argumente..
Singurul pe care il vad, e faptul ca se va inlocui cercul de interese ale PNTCD, noul primar inconjurandu-se de persoane noi. Asta poate diminua coruptia, pe perioada in care noii functionari vor invata cum se fura. Pe de alta parte PSD-isti sunt specialisti in furt, deci in scurt timp vor demara in forta. De altfel, ati votat ca presedinte al consiliului judetean un fost primar de Remetea Mare, incult, cu diploma obtinuta la batranete si comunist pana in maduva oaselor.
Desi nu-l cunosc pe d-nul decan ajuns primar, pot sa bag mana in foc ca nu va avea rezultate spectaculoase.
E regretabil ca Timisul a ajuns sa fie insemnat cu rosu, dupa 20 de ani de la revolutie.
E regretabil ca avem cladiri istorice in paragina si majoritatea blocurilor au ramas cenusii cu aerul anilor 50.
Dati domnule Robu afara toata Politia din Timisoara !!!
E plin centrul orasului si nu numai de tigani gabori, de aia care vorbesc ungureste, care jefuiesc direct oamenii, adica fura prin smulgere.
O cunostinta profesoara a fost jefuita recent si politia nu a facut absolut nimic desi i-a condus pana la hot care statea la terasa in centrul Timisoarei!!!!!
Apoi i-a vazut in alta zi tot acolo la masa pe 2 politisti cu tiganii, fumand impreuna.
Angajati politisti mai putini, dati-le salarii mai mari si scapati Timisoara de hoti !!!!
1. Despre d-l Robu, ar trebui sa vorbim peste 4 ani.
2.Timisoara e f. curata, datorita sistemului Retim, firma germana!
3.Timisoara are peste 600 de cladiri , monument istoric, cele mai multe din tara, fata de cateva zeci in Iasi si Cluj. Iar banii nostri s-au dus in Moldova in era Iliescu, si nu la primarul taranist.
4.Sunteti dezimformat cu firmele din Timisoara, cum explicati ca avem cel mai mare buget local dintre orasele de provincie daca nu am avea industrie automotive !
5.Referitor la mijloace de transport, toate autobuzele si troleele sunt noi noute, Skoda si Mercedes, acum se vor inlcui si tramvaiele.
6. Cu casele romilor este o problema ! Dar nu a lui Ciuhandu. Vom afla sper odata , adevarul.
7. Dar cea mai nedreapta afirmatie , referitor la viata culturala. De cand se ocupa primarul de viata culturala ? E secretar de partid pe linie culturala ! De scriitori , directori de teatre, regizori, muzicieni, actori,profesori la facultati de arta, ati auzit ? Cred ca asta e mai mult problema lor , nu a primarului.
8. Va doresc o seara buna!
Cine, Robu, „domnu” Robu ?
O fi acelasi cu „domnul” Robu caruia i-am varat 300 marci germane
in mana pentru un loc in camin, back in ’96?
Daca da, scrisoarea e prea voita, prea naiva, prea ca la alta tara.
Am citit aceasta scrisoare, culmea, pe un grup de Facebook denumit „Robu trebuie sa plece”. Cum a ajuns oare sa se creeze un astfel de grup? Tocmai din cauza ca „domnul” profesor a facut parca voit in ciuda autorului acestei scrisori.