duminică, aprilie 14, 2024

Sesizarea Consiliului National de Etica referitor la o posibila situatie de plagiat

UPDATE 2. Un cititor a postat o analiza, probabil a unei aplicatii informatice specializate.

UPDATE1

Referinţele celor două articole:

 1. Erica MANG, Ioan MANG. „An FPGA-based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm”, Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 3, nr. 1, pp. 119 (2010).
 2. Ioan MANG, Erica MANG, Bogdan ANDRONIC, Constantin POPESCU. „Theoretical implementation of the Rijndael Algorithm using GPU processing”, Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 4, nr. 2, pp. 39 (2011).

În primul articol, prima frază din abstract, precum şi primul paragraf din introducere şi ultimul paragraf de pe prima pagină, sunt copiate din articolul „MARS Encryption” disponibil online la adresa: http://www.tropsoft.com/strongenc/mars.htm

Primele două paragrafe din secţiunea „IV Hardware Implementation” sunt copiate din prezentarea „Introduction to VHDL” de Yaser Khalifa, disponibilă online la adresa http://www.engr.newpaltz.edu/~khalify/VHDL.pdf. Este important de menţionat că această prezentare este printre primele rezultate Google ale unei căutări „Introduction to VHDL”.

Al treilea paragraf din aceeaşi secţiune este copiat din articolul „Finite State Machine Description” disponibil online la adresa: http://web.engr.oregonstate.edu/~sllu/vhdl/lec7.html

Deasemenea, secţiunile I, II şi III sunt copiate aproape integral din referinţele [2], [3] şi [4] ale articolului.

În al doilea articol, secţiunile „I Introduction” şi „III Specification” sunt copiate integral din articolul „AES Proposal: Rijndael” de Joan Daemen şi Vincent Rijmen, disponibil online la adresa: http://csrc.nist.gov/archive/aes/rijndael/Rijndael-ammended.pdf. Primul paragraf din Secţiunea „V Study Case”, care pare să prezinte rezultatele originale ale cercetărilor, este de fapt copiat din secţiunea „6. Performance Analysis” din articolul „CUDA Compatible GPU as an efficient hardware accelerator for AES cryptography” de Svetlin A. Manavski, disponibil online la adresa: http://www.manavski.com/downloads/PID505889.pdf

De salutat declaratia ministrului Educației, Ioan Mang, conform căreia „daca voi fi acuzat de plagiat, voi demisiona”.

Există, intr-adevăr, suspiciuni de plagiate comise de catre  domnia sa, cuprinse în sesizarea către Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, pe care am trimis-o astăzi la Consiliul prevăzut de lege să analizeze și rezolve astfel de sesizari.

Nefiind specialist autorizat sa judec astfel de situatii, mă mulțumesc să semnalez cauza instituției abilitate a statului român, care are căderea să facă lumină în această speță. Cei care se pricep, au și ei ocazia să compare cele patru lucrări și să tragă concluziile ce se impun.

 Iată comentariul unui specialist în domeniu:
„Când scrii un articol folosind un singur alt articol si luand
 de acolo text cu nemiluita  si practic tot continutul,  
se cheama plagiat.
Cred ca se pot gasi cel putin 20 de fraze identice.
Aici nu mai e intamplare, e copy and paste nivelul 2”.

Iată și două link-uri pentru cei doritori să-și facă o părere proprie:

http://www.eetasia.com/ARTICLES/2004DEC/A/2004DEC10_CT_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD

http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/volumes/JCSCS_2011_vol_4_nr_2/JCSCS%20Vol%204%20Nr%202%20October%202011.pdf#page=44

Sper ca sesizarea să  se dovedească neadevarată, iar cititorii mei, unii specialiști, să ne lămurească dacă suspiciunea se susține sau nu.

7 Mai 2012

Catre Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării

Doamnei Preşedinte Constanţa Ganea,

Stimată doamnă Preşedinte,

Prin prezenta vă sesizez o situaţie de posibil plagiat, pentru a fi supusă analizei CNECSDTI, conform prevederilor legale în vigoare. Este vorba de două articole ştiinţifice din domeniul comunicaţiilor şi codurilor corectoare de erori, sub semnătura domnului Profesor Ioan Mang, a doamnei profesor Erica Mang, şi a domnului profesor Constantin Popescu, profesori la Universitatea din Oradea.

Referinţele celor două articole:

 1. Ioan MANG, Erica MANG, Constantin Popescu. „VHDL Implementation of an error detection and correction module based on Hamming code”, Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 4, nr. 2, pp. 43 (2011).
 2. Ioan MANG, Erica MANG, Constantin Popescu-Rotoiu. „Reconfigurable computing – a new paradigm”, Journal of Computer Science and Control Systems, vol. 2, nr. 2, pp. 22 (2009).

Primul articole conţine pasaje copiate integral, fără a face trimitere sau a cita, din următorul articol:

Simon TAM. „Single error correction and double error detection”, XILINX Application notes: Virtex-II Pro, Virtex-4 Virtex-5 families, XAPP645 (v2.2) August 2006.

Al doilea articol conţine pasaje copiate integral, fără a face trimitere sau a cita, din următorul articol:

Thomas WOLLINGER, Jorge GUAJARDO, Christog PAAR. „Security on FPGAs: State of the Art Implementations and Attacks”. ACM Transactions on Embedded Computing Systems (TECS), Vol. 3, Nr. 3, p. 534, August 2004.

Cu deosebită consideraţie,

Ştefan Vlaston

07 mai 2012

Distribuie acest articol

96 COMENTARII

 1. Foarte bine, d-le Vlaston. Noi ne-am carait de multe ori pe teme din cele mai diverse, dar aici va sustin fara nicio urma de indoiala.
  Daca e adevarat, sa se duca invartindu-se. Plagiatul e unul dintre cele mai ordinare lucruri pe care-l poate face un intelectual. Este pur si simplu furt; condamnabil oricum la oricine, dar absolut inacceptabil la un educator (!). Si mai e si semn de prostie, in era Internetului, cand orice scrii ramane pe undeva pe vreun server si poate fi gasit atat de usor…
  Daca ati citit cele doua articole la care dati linkuri, mentionati va rog si paginile unde apare presupusul plagiat in mod mai strident; articolele sunt si foarte lungi si foarte tehnice, greu de citit pentru un nespecialist.

  • Primul link te trimite la prima pagina a lucrarii dlui Simon Tam, iar linkul al doilea te trimite la pagina 44 a copierii facute de MANG Ioan, MANG Erica si POPESCU Constantin…

   Ce scris in paragraful Introduction din primul document (pagina 1):
   „Introduction – Error detection and correction is found in many high-reliability and performance applications.
   For example, in enterprise data storage systems, memory caches are utilized to improve
   system reliability […] ECC becomes an important feature for many communication applications such as satellite receivers, it is more performance and cost efficient to correct an error rather than retransmitting the data.”

   Ce scrie in paragraful Abstract din al doile adocument (pagina 44):
   „Abstract – Error detection and correction (ECC) is found in many high-reliability and performance applications. […] ECC becomes an important feature for many communication applications; it is more performance and cost efficient to correct an error rather than retransmit the data.
   This paper describes the implementation of an Error Correction Control (ECC) module in a Virtex-4 device.”

   Excelent punctat dle Vlaston!
   Asteptam ca dl Manga sa se tina de cuvant, si sa demisioneze din toate functiile publice, pentru acest plagiat!

    • Amuzant e cum au aparut aceste documente exact cand profesorul respectiv a ajuns ministru . Pana acum nimeni nu a zis nimic.
     Ce e si mai amuzant e ca probabil domnul ministru nici nu a scris articolele respective ci doar apare cu numele acolo. Probabil , vre-un student le-a avut ca tema pentru un eventual 10. Toti cei care au trecut prin facultate au avut parte de o tema ca asta din cand in cand .
     Ce e cu adevarat amuzant e ca daca ai lua toti profesorii la descosit 80% din ei ar fi in aceasta situatie.

     • de acord cu reverificarea dosarelor de profesor. Pentru ca tot trebuie inceput de undeva sa se inceapa cu profesorii parlamentari. E exemplul concret cum poti sa faci si „cercetare” si politica si afaceri in acelasi timp. Sa vedem atunci cati se mai inghesuie sa demnitati!

     • @ion daniel: Cum au aparut aceste documente acum?

      Mie mi se pare natural. Colegii de breasla cunosc de obicei cine sunt plagiatorii inraiti, dar nu ii denunta, pentru ca practica este atat de inradacinata in sistem incat – in cel mai bun caz – iti bati gura sau iti faci dusmani degeaba. Se poate ajunge insa si la consecinte mai grave, cum a fost cazul Boldea din Timisoara, unde un conferentiar a fost condamnat pentru calomnie din cauza unor acuzatii de plagiat. (Cazul a fost judecat in final de CEDO. http://www.graur.org/Alternativa%20Academica/AA-2007.02/aa-2007-02-01.htm)

      In momentul in care, cu sprijinul opiniei publice si a mass-media, se poate preveni o si mai puternica legitimizare plagiatului e normal ca acuzatiile sa iasa la iveala.

 2. Nu va mai osteniti cu paginile. Chestiunea e clara de la primele paragrafe.
  Ce rusine… In gaura de sarpe ar trebui sa se ascunda omul asta…

 3. NU sunt nici eu specialist, dar frazele continute sunt mult prea aemanatoare pentru a fi doar coincidente.
  Sustin demersul.

 4. Am văzut, într-o epocă în care se acordau multe punctulețe utile pentru diferite recompense (gradații de merit, salarii de merit ș.a), cum se fabricau „pe bandă” sute de articole de „cercetare științifică”. De fapt, nici măcar articole complete, atâta vreme cât trimiterea unui rezumat și publicarea (în consecință) în cartea „de rezumate” a câte vreunei „Conferințe Internaționale” (era și un invitat din Moldova, altfel student sau echivalent pe la noi) era suficientă pentru atestarea „existenței” articolului în cauză. Tot pe-atunci se practica și „colaborarea”, adică eu te treceam coautor la lucrarea mea, tu mă treceai coautor la a ta șcl. Tristă epocă, în care toată lumea „cerceta”, doar nimic nu se găsea. Ar fi multe de povestit…
  Ar fi păcat să aflăm că aripa acelei perioade lovește acum un om în care am dori să avem încredere…
  Nu știu ce este cu articolele (reclamate, văd, de Ștefan Vlaston, probabil și el în echipă…), dar am căpătat încredere în domnul Mang citindu-i blog-ul. Blog care îl prezintă ca pe acei -puțini rămași- oameni „de școală”. Oameni care înțeleg că elevul „eminent”, școlit în România și plecat apoi să facă, mai știi ce, pe la vreo NASA sau altele la fel, este mult mai puțin valoros pentru oamenii acestei țări decât generații de muncitori bine pregătiți profesional, capabili să producă întreprinderi și în întreprinderi, să construiască orașe și combinate industriale (cum era acel final de dialog între cred Ilie Șerbănescu și Ștefan Andrei? parcă „să construiască vreunul din guvernele de după 89 câteva zeci de mii de apartamente și să le ofere tinerilor cu chirie mică, ia să vedem, rămân oare ele neocupate?”, inspirate cuvint și tragice în același timp).
  Cei douăzeci sau o sută de „olimpiadiști”, după ce au fost formați pe banii celor mulți și umili, plecați sunt și plecați vor rămâne. Ei nu vor contribui cu ceva la pensiile acestora mulți rămași. Dar, din păcate, pensiile nu vor fi obținute nici de la sutele de mii, milioanele de tineri, pe care un sistem educațional care nu vede nimic în afara „olimpiadiștilor” nu i-a putut forma decât cu sentimentul că ei „nu sunt premianți”, „ei au nimerit la „, tineri mutilați de incapacitatea de-a rezolva nu’ș ce ecuație pe structuri algebrice abstracte, mutilați de sistemul care nu putea, nu poate și -teamă mie- nu va putea recunoaște faptul că priceperea acestora de-a modela fierul, lemnul sau betonul, de-a urmări planta valoroasă, de-a iubi un animal de rasă, de-a aduce mai bine, mai mult și mai sigur minereul din pământuri, toate aceste priceperi și capacități invizibile pentru autorii de subiecte „să pice tonții ăia, să se vadă cei buni cu adevărat” din Berthelot, sunt infinit mai prețioase pentru românii care pun unt pe o pâine tot mai amară între hotarele țării pe care o numim „a noastră”.
  Nu știu ce a scris în engleză domnul profesor Mang. S-ar putea să nici să nu mă prea intereseze. Poate că undeva, cineva a vrut să obțină un 0,1p la vreun formular născocit tot de Bertholetieni. Am citit însă ceea ce scrie din inimă, românește și simt, simt cu adevărat că un om valoros pentru cei mulți, pentru cei ce sunt și vor rămâne și de-acum încolo, cei care nu înțeleg că „revoluția înseamnă … libertatea de-a strânge căpșuni pe meleaguri străine”, ci să-și crească familia, fabrica, locuința și viitorul aici, unde i-a născut soarta…

  • Stimata doamna, sau stimate domn.
   Plagiatul este o hotie, punct. Facuta de un dascal, care se presupune ca trebuie sa fie un model pentru studentii sai, este cu atat mai marsava.
   Daca inima dvs. palpita alaturi de hoti si mincinosi. asta-i alta discutie.

   • Echipa? „Specialiștii” Băieții veseli care știu ce a scris, ce a spus, ce a zis la telefon, cui și când, cu cine, lângă cine. Amicii simpatici care-ți zâmbesc frumos și-ți pregătesc raportul.
    Vedeți, eu habar nu am ce articole ați scris dvs. Dar, dacă ați fi propus ministru, eventual din partea formațiunii tocmai nesprijinite de … echipă … probabil că aș afla, probabil după câteva ore, probabil cu informații neașteptate răbufnind prin presa … echipei. Eventual prin vocea candidă a unui coleg de încredere, nici el neștiind ce să creadă după ce … echipa … îi furnizează dosarul …
    Știți ce înseamnă Securitatea+’89? O democrație în care propus să fie ales, sprijinit să fie ales, ales, trimis să vorbească, să voteze, să decidă … va fi mereu acela care este apăsat cu siguranță de o slăbiciune, de un dosar, de … ceva … care-l face, atât cât trebuie și unde trebuie … CONTROLABIL!
    Imaginați-vă, prin absurd, o schemă minunată, în care controlând un partid în care nimeni nu a și va îndrăzni să crâcnească, controlând, șantajând sau cumpărând câteva sute de persoane, ajutați tocmai pentru că pot fi controlați, șantajați sau cumpărați, să ajungă factorii (articulat) de decizie, reușești, de exemplu, să împrumuți și să faci dispărută o sumă atât de mare, încât cei păcăliți să plătească până în final oalele sparte pur și simplu să nu poată pricepe despre ce și cât este vorba. România, aceeași care face mare caz de investitorii străini care aduc … zeci de milioane de euro … a împrumutat și -contraziceți-mă, dacă puteți- a mătrășit vreo sută de miliarde de euro. Transformați -cât se poate de legal- într-un paradis de subvenționare a importatorilor privilegiați și bine selectați, cu prețul dispariției oricărei șanse de supraviețuire a brumei de producție autohtonă. O democrație originală, a cărei singură regulă pare să fie „lasă-i să se bată să-i aleagă ei, că de controlat, până în final, tot noi îi controlăm atât cât trebuie pentru adevăratele nevoi, nevoile NOASTRE”.
    Așa cum spuneți în articol, nu dvs. ați știut de aceste articole, nu dvs.le-ați descoperit. Ele au ajuns exact la țanc pe masa dvs. Dvs. ați făcut doar ce era de așteptat să faceți mai apoi cu ele. Sunteți în echipă, cu sau fără știința sau acordul dvs.
    Și, probabil, pentru fiecare Mang există și un Popescu, care a scris când a trebuit atât cât a trebuit pentru ca la nevoie … „pac, la Războiul”.
    Nu vă faceți griji, lucrurile vor fi urmărite. Dacă Mang va face ce trebuie și vrea echipa … sesizarea dvs. se va analiza … la infinit. Dacă Mang va fi însă o stâncă tare, care intoarce apele când nu trebuie, sesizarea dvs. va deveni actuală. Așa e jocul acesta în România.
    Omul echipei de la Cotroceni a spus deja ce vrea echipa. Pentru … Legea Educației … „Pentru că aceste lucruri s-au obţinut cu sacrificii politice enorme, cu costuri politice enorme şi…” guvern nou poate fi … dar liber să facă … ce este lăsat și i se permite, nici un pas pe alături. Că doar nu de pomană am avut grijă să avem articole și tot ce trebuie pentru toți cei care sunt sau ar putea vreodată să fie!

    • 1. IM: [Libertatea:] În vara anului trecut, el i-a cerut demisia ministrului de atunci, Daniel Funeriu. Mang declara, citat de Oradea Press, că introducerea camerelor de supraveghere avea ca obiectiv “a arăta de fapt ceea ce elevii nu ştiu şi a confirma astfel spusele preşedintelui Băsescu că şcoala românească produce tâmpiţi”.
     + bacalaureat pe trei niveluri + cicluri de patru ani + libertatea școlilor profesionale și liceelor de-a modifica curriculumul pentru a-l apropia de nevoile pieței muncii… + revenirea clasei pregătitoare la grădiniță, unde sunt condiții…

     2. ȘV: [ȘV:] Nefiind specialist autorizat sa judec astfel de situatii, mă mulțumesc să semnalez cauza … N-am citit, am primit informatia de la specialisti

     3. TB: [TB:] Nu am dreptul moral să rămân impasibil dacă un proces de restauraţie s-ar produce de exemplu în educaţie

     4. IM: [Gândul:] BAC 2012. Ministrul desemnat al Educaţiei, Ioan Mang, înmoaie declaraţia referitoare la camerele video de la Bacalaureat

     1 ergo 2 2 ergo 3 3 ergo 4 …
     Știți care este culmea? Dl.profesor Mang spunea și susține acum doi ani, acum un an și până ieri … exact ce spuneați dvs. cândva, când ajutați elevii să înțeleagă greu de înțeles subiecte de bacalaureat.
     Acum, singura întrebare este dacă partea copiată este scrisă de primul, al doilea sau al treilea autor al articolelor. Decizii, decizii … să vedem dacă Mang rămâne Mang sau Mang va respecta „sacrificiile … enorme …”. Undeva, cineva, niscaiva specialiști, stau și ascultă. Ce spune Mang, ce șoptește Mang în somn, ce rezultă din clipirile sale c-ar putea gândi Mang… Și un arătător se deplasează în triunghiul cu vârfuri cei trei POSIBILI autori, gata să-i amintească … șefei sau șefului comisiei care analizează … ce trebuie să pună la rubrica … a făcut/n-a făcut … șef sau șefă care și el/ea va face ce se așteaptă de la el/ea să facă pentru că … îi plac banii și funcția îi aduce bani/este șantajabil și a fost pus în funcție pentru că este șantajabil/e naiv și gata să ne creadă/e destul de șmecher ca să știe când și pe cine să creadă…
     Cât de pioni am ajuns să fim în jocurile acestea, atât de pioni că nici măcar nu înțelegem în ce joc suntem parte…

     • Stimate domn, sau stimata doamna,

      Pot fi de-acord cu dvs., dar nu inteleg un lucru: aveti cumva indoieli privind faptul ca scoala romaneasca actuala produce 90% tampiti? Pe ce argumente va bazati?
      V-asi ruga sa faceti o analiza pornind de la urmatoarele realitati:

      – Inainte de ’89, 85% dintre absolventii de liceu promovau bac-ul. Dintre acestia, 10% promovau examenele de admitere in invatamantul superior. Locurile erau limitate si concurenta era acerba: 25 pe loc la Drept, 15 pe loc la Medicina, 10 pe loc la Politehnica (electronica, aeronave, automatica, etc.), 6 pe loc la ASE, 4 pe loc la facultatile Universitatii, etc.
      – Dintre absolventii facultatilor, doar 2% ajungeau ulterior sa urmeze si sa absolve studii de doctorat. Acestia ramaneau in marea lor majoritate sa activeze in invatamantul universitar sau in domenii de cercetare.
      – Toti cei care ramaneau doar cu liceul, angajati in fabrici si uzine (sa cum va place dvs.), nu erau deloc inculti; stiau sa scrie, sa citeasca si sa vorbeasca corect, aveau un bagaj de cultura generala deosebit de ridicat.
      – Dupa ’89, absolventi de liceu sunt 100%, absolventi de bac sunt 30%, iar absolventi de invatamant superior sunt 120%. Asta in conditiile in care concurenta la admitere a devenit nula: un candidat pe 4 locuri! De-asta nici nu se mai da examen de admitere. Practic oricine plateste, obtine o diploma de inginer, de economist, de jurist, de profesor, etc.!
      – Mai grav este ca 80% dintre posesorii de astfel de diplome sunt semi-analfabeti! Despre cei care nu au luat nici bac-ul, nu cred ca e cazul sa mai vorbim!
      – Cu toate astea, procentul de absolventi de facultati care ajung sa obtina diplome de doctorat a ajuns la 30%. Este cel mai mare din Europa! Gem site-urile pe internet si anunturile prin ziare cu oferte de vanzare de lucrari de masterat si de doctorat! Asa ca, mai putem discuta aici despre plagiatele unor asa zisi oameni politici?
      – Analizati va rog cauzele pentru care, la toate examenele de titularizare pe post de pana acum, procentul profesorilor care au obtinut medii sub nota 5 este de 70%!!! Iar al celor care au obtinut nota 1 este de 30%!!!
      – Care au fost ratiunile pentru care s-a promovat aceasta cotitura radicala in destinul invatamantului romanesc dupa ’89? Voturile! De exemplu, toti cei care incercasera fara succes la drept timp de cinci ani la rand, au primit deodata dreptul sa intre la facultate contra cost, dar fara examen. Iar asta le-a adus politicienilor postdecembristi voturile acestora, ale parintilor si fratilor lor, ale rudelor si prietenilor lor!
      – Cine au fost artzanii acestei marsavii nationale? Pai nu prea este greu de ghicit: Marga si Andronescu, care vor ramane in istorie ca fiind „groparii invatamantului romanesc”, sub patronajul lui Ion Iliescu si al tuturor profitorilor „revolutiei”!
      – Daca solutia este un ministru desemnat cu mari probleme de compatibilitate si cu un CV mincinos si agramat conceput, sau un ministru deja investit care si-a cladit cariera de profesor universitar pe plagiat, atunci cred ca trebuie sa mai asteptam ceva timp pana cand vom spera sa intram in normalitate.
      – Totusi, avand in vedere pagubele imense pe care aceasta politica le produce invatamantului romanesc, un ministru al invatamantului cu cateva lucrari plagiate nici macar nu mai inseamna mare lucru, nu cred ca mai intereseaza pe nimeni!

      Cu multa stima!

  • Cei care izgonesc pe la NASA şi pe la universităţi din străinătate tinerii capabili din România sunt oameni ca dl. Mang, care promovează carierismul bazat pe copy paste de pe internet. Tocmai aceşti tineri pot aduce creştere economică în România – uitaţi-vă la marile averi ale lumii, acestea se fac din inteligenţă – Google, Facebook, Apple – nu din întreprinderi care angajază oameni cu salariul mininim pentru muncă de rutină, în beneficiul străinilor care iau toate profiturile. PSDul şi-a pus în programul de guvernare modificarea criteriilor care permit intrarea pe posturi universitare tocmai pentru ca să nu mai conteze rezultatele reale şi publicaţiile în reviste prestigioase internaţionale, ci slugărnicia faţă de şefi şi publicaţiile copy-paste fără relevanţă de genul celor arătate aici.

  • deci scrierile de pe blog ii dau dreptul sa shparleasca din magazin? sau sa ciupeasca femei de fund in autobuz? A plagiat presed.Germaniei sau presed.Ungariei! au plecat, indiferent cate „galoane” acumulasera.

   • Am văzut de prea multe ori lucări făcute (sau măcar rezumate) doar pentru a se bifa o casetă într-o grilă oarecare, total nesemnificativă pentru valoarea reală (mai mare, ori mai mică) a (la nevoie) autorului.
    Am văzut prea multe colaborări, cu unul scrie și zece semnează…
    Personal cred că este un simptom al dereglării sistemului, al bolii care înlocuiește rezultatul cu pretenția existenței lui…
    De ani de zile spun că om fi noi pe locul I II sau III, om avea noi medalii de aur, argint și bronz la tot soiul de „olimpiade” (cred că măcar aici știm toți că dacă Olimpiada de la Londra ar fi ca olimpiadele noastre, alergătorii ar trece ce ar trece linia de sosire, apoi toți ar lua aur, apoi următorul lot, câți or fi în următoarele minute, argint, apoi următorii mulți bronz, tot așa cum sper că știm cu toții că regulamentele „olimpiadelor” interzic clasamentele „pe țări”) spun așadar că degeaba avem noi teancurile astea de hai să ne lăudăm cu medaliile și diplomele, cât timp în magazinele de software softul românesc aproape că nu există (da, știu, Bitdefender și da, jocurile alea III și IV (nu însă și I sau II)).
    Ce frumos ar fi un concurs: Fiecare are atâta timp să facă un program pe cutare temă. Apoi programele se multiplică frumos, se pun în țiplă și hai la magazin cu ele. Apoi numărăm ce intră în casă vreo două luni de zile. Și, cel cu încasările cele mai mari, aur, următorul argint șcl.
    Nu, nu articolele ale cu mulți autori mă interesează. Btw. ce doamne zeule să cercetezi cu 100 de euro în unii ani pentru cărți și zero euro pe an să-ți plătești măcar Internetul și PC-ul. Ca să nu spunem că dacă am scoate softul piratat din casele profesorilor și elevilor … am transforma calculatoarele în încălzitoare de aer… că bani pentru software decent … nu-i … iar minte să pună ăia din Berthelot o frază simplă de genul „se poate rezolva în Windows sau în Linux … se poate folosi Microsoft Office sau Open/LibreOffice …” nu cred că se va aduna destulă în deceniul ăsta și poate nici în următorul…
    Interesant ar fi să vedem cum sunt cărțile d-lui Mang. Și, aș mai fi curios și cum sunt absolvenții care au trecut prin cursurile dânsului… Pentru că … cercetarea … pe când om avea anul sabatic și laboratoare dotate corespunzător … adică … mai va!
    Dar un curs bun, care nu descoperă nimic nou, dar spune ce trebuie cu temei și aplecare spre înțelegere… are un sens… măcar pentru un dascăl…

 5. Inca un articol in cele semnalate de dumneavoastra: „Theoretical Implementation of the Rijndael Algorithm Using GPU Processing ”
  Pe langa nenumarate erori gramaticale, 90% din continut e copiat din referintele articolului. Singurul continut vag original, din cele 4-5 pagini ale articolului.

  V. STUDY CASE
  The tests were conducted using an AMD Athlon
  300+, 2.2GHz, an NVIDIA GeForce GT240. As it can
  be seen, a comparison has been made between GPU and
  a CPU implementation. A peak throughput rate of 8.28
  Gbit/s is achieved with an input size of 8MB. In that
  case the GPU is 19.60 times faster than the CPU.
  For a input file of 2KB the GPU time was
  approximately 0.26 ms, the CPU time was
  approximately 1 ms. For a file of 512 KB GPU time was
  approximately 2.7ms versus 9ms for CPU, for files of 1
  MB GPU time was 3.3 ms versus 19ms CPU, files of
  4BM GPU time was 13.9ms and CPU time 74ms, for
  files of 8MB GPU time was 27.4ms and CPU time was
  150ms. ”

  La o citire mai atenta a articolului se observa ca doar concluziile sunt ale autorului, nici un fel de detalii de implementare, nici nu fel de detalii de masurare a rezultatelor. E ceva complet lipsit de continut.

  • Nici macar paragraful citat de tine nu e original, ia vedeti aici rezultatele unor teste adevarate facute cu 4 ani inainte, pe o platforma mai veche cu doua generatii: http://www.manavski.com/downloads/PID505889.pdf

   Parca seamana?

   Si l-as adauga in galerie si pe asta (http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/documente/JCSCS_2008/JCSCS_2008_10_MangE_1.pdf), macar pentru cursivitatea limbii engleze :D; n-am reusit sa trec de abstract. A, si „There are cryptosystems where the encipher algorithm can be public. These are public key algorithms.”, care e monumentala, omul nu intelege diferenta dintre algoritmi (care sunt mai tot timpul publici, de aia se zice ca sunt si siguri, ca oricine il poate testa) si cheie de criptare (publica sau privata).

   Poate cineva cu mai mult timp la dispozitie decat mine mai gaseste si alte articole de genul asta; cred ca au mai ramas 75 din cele 80 din CV :D

 6. Sper ca Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice
  şi Inovării să-și facă treaba.

 7. Din pacate justitia romana nu cred ca accepta astfel de probe pentru acuzatii de plagiat. Asa cum nu demult se accepta ideea ca elevii pot invata pe dinafara si reproduce cu exactitate sute de comentarii pentru bacalaureat, asa si acum ori se prezumeaza ca exista posibilitatea ca autorul sa creeze fraze identice cu alt autor, ori ca sunt mici scapari de redactare (trimiterile si ghilimele de citare).

  Eu cred ca un pas important spre curatirea sistemului de impostori, il reprezinta digitalizarea articolelor si lucrarilor cadrelor universitare si celor cu doctorate, impreuna cu bibliografiile de referinta, pentru a se putea verifica automat plagiatele, asa cum se intampla in tarile civilizate. Si chiar daca nu vor fi recunoscute de justitie, vor fi palme morale ce nu le vor mai da dreptul sa stea vertical.

  • Daca sa vorbesti de bun simt a devenit demodat, poate reusim cu matematica!

   Va rog sa calculati care este probabilitatea ca in doua texte de 10.000 de cuvinte, presupus diferite ca origine sa existe doua siruri identice de cate 7 (sapte) cuvinte.

   Extrapolati la situatia de fata (tinand cont si ca fenomenul se repeta de cel putin 3 ori).. sunt curios ce magistrat va refuza acest calcul, absolut similar celui al calculului paternitatii.

 8. e penibil, PSD-ul nu e in stare sa scoata ceva mai bun? Numai indivizi ciudati de pe la universitati crestine, pardon private, sau de la universitati de mina a treia!

  • Nici eu nu am înțeles înainte de chiar articolul pe care îl comentăm.
   Cum de nu găsește ceva mai bun? Simplu, NU se trimit cei mai buni în prima linie de foc atunci când pozițiile adversarului încă sunt acoperite.
   Cotroceniul+Aparatul+PartidulMut+100 miliarde de euro reprezintă o forță formidabilă, capabilă probabil să ne vândă pe toți înainte de-a ne dezmetici de ce ni se leagă mâinile și picioarele. „Opoziția” poate fi orice, dar nu complet oarbă și naivă. A reușit pentru că a fost lăsată să reușească (sper că nu aveți dubii în această privință). Știe că a fost lăsată să ajungă doar pentru că terenul pe care a ajuns este complet descoperit și complet minat. Are însă și ea câteva cărți de jucat. Puține, slabe, dar totuși câteva. Poate că are acces la o parte din aparat. Poate că logica aparatului este „susținem 90% puterea și susținem 90% opoziția”. De fapt, am enunțat de mult prima lege, Legea 0 a Securității: „Dacă iese ca noi, să ne fie bine nouă, dacă iese pe dos, să ne fie bine nouă!”. Marga a spus ceva despre pericolele politicilor uninominale și Marga știe ce spune. Poate că o tabără a avut nevoie de aurul nostru, cealaltă tabără are nevoie de locul nostru. Poate că în 2300 vom putea citi ce a fost…
   Dar, cu siguranță, o concluzie a trebuit să fie trasă acum. Așa cum PDL și-a retras echipa puternică atunci când a trebuit să devină vulnerabil, USL nu își va trimite echipa puternică acum, când sigur este vulnerabilă.
   Dl. Mang este un om 100% cumsecade. Cel puțin așa îl prezintă blogul, pagina web, lucruri spuse și scrise nu după și cu mult înainte de-a bănui măcar că va ajunge la poziția actuală. Chiar, le-ați citit, v-ați uitat pe ele? Dar, vorba dvs., este de la o universitate fără greutate la București. Nuca din Berthelot este foarte dură. Sunt oameni acolo care au precedat pe Marga și sunt în continuare și după a doua plecare a d-nei Andronescu. Oameni care, complet indiferenți la ministrul vremelnic sacrificat pe altarul simbolismului autorității, au asigurat acea continuitate reprezentată de „minunatele performanțe” ale sistemului nostru educațional. Oameni care scriau în 1995 subiecte identice cu acelea scrise în 2012. În programe, în manuale, în subiecte de examen, în tot ce este semnificativ și normator în sistem. Adică, oameni care sunt adevărații conducători ai sistemului. Oameni care au construit școala care „scoate tâmpiți” și care au scris și Legea Educației care a bătut în cuie că tot ei și nimeni altcineva vor continua să construiască aceeași și niciodată altă școală. Nuca aceasta nu poate fi spartă de un singur om, mai ales dacă acela este doar ministru. Dar, cum țara aceasta nu mai poate suporta nuca aceasta, nucă stând în gâtul țării așa cum stătea broasca din gâtul lui Olteanu, vor exista tentative pentru a vedea ce, cum și de ce apără miezul acesta. Tentative care vor doborî oameni. Deci, măcar pentru început, punem oameni care fie nu depind de sistem (prima propunere), fie sunt apostoli ai sistemului (adevărații dascăli, cei care cred și speră că va putea fi mai bine pentru copii)…

  • Un pic tehnic foarte obiectiv:

   Articolul e greu de incadrat la plagiat deoarece in primul rand tinde sa se refera la lucruri diferite.
   Poate fi incadrat la un articol care nu aduce aproape nici un fel de aport sttiitific cel mult. ( zero barat)

   Articolul „sursa” se refera la un algoritm de detectie a erorilor
   Articolul D-lui Mang se refera la implementarea acelui algoritm intr-un limbaj de modelare ce se numeste VHDL pe un suport produs chiar de firma ce a scris articolul „sursa” => Xilinx

   Articolul precizeaza clar la referinte articolul sursa.

   Intr-un limbaj mai literar: Luam o poezie de Eminescu o rescriem cu niste litere mai speciale, dupa care ii dam titlul: „O poezie scrisa cu alte litere” si la referinte il punem pe Eminescu. :)

   Partea trista este ca in invatamantul superior este plin de asmenea cazuri …doar pentru avea nr de articole la „numarare”.
   In stiintele tehnice este foarte usor sa faci astfel de „jonglerii”

   • Rescriem, rescriem poezia lui Eminescu, dar cand punem cuvintele exact in aceeasi ordine fara sa folosim salvatoarele ghilimele, se cheama ca am copiat/plagiat, chiar daca in lista de references includem (strategic) lucrarea originala!

   • Nu, articolul sursa nu este descrierea unui algoritm de detectie a erorilor, are implementarile VHDL si Verilog gata facute. Vezi link-ul de la pagina 12:

    „The VHDL and Verilog reference design files are posted on the Xilinx website at:
    http://www.xilinx.com/bvdocs/appnotes/xapp645.zip

    Articolul sursa, intr-adevar, este citat la referinte, dar citarea nu apare in text in dreptul paragrafelor copiate. Oricum, citarea nu inseamna ca ai dreptul sa iei paragrafe intregi pe nemestecate.

   • Ba pardon, articolul este plagiat de nivelul cel mai superficial. Doar frazele copiate în secțiunile I și II sunt suficient de incriminante, și sunt verificabile de nespecialiști. În plus, verificați și Figurile 1 și 2 – sunt decupate cu mausul direct din nota XILINX, iar formulele (1)-(4) la fel.

    Trecând la implementare (secțiune III), prof. Mang pretinde că a implementat algoritmii ECC cu Hamming pe 32 si 64 de biți, iar la cel de 64 de biți s-a adăugat și un pipeline. De curiozitate, am căutat codul pus la dispoziție de XILINX în notă http://www.xilinx.com/bvdocs/appnotes/xapp645.zip și am văzut că implementările respective vin gata făcute ca exemple cu placa XILINX. Deci secțiunea III de fapt verifică codul exemplu al celor de la XILINX care surpriză… merge pe placa lor.

    În fine, secțiunea IV (concluziile) sunt organizate în modul următor:
    – primul paragraf e copiat dintr-un curs dela DSCE Bangalore, pag 30: http://www.scribd.com/doc/54850712/hamm-code
    – al treilea paragraf e tot din nota XILINX, pag 10
    – ultimul paragraf e chiar introducerea din nota XILINX

    Un articol cu final apoteotic (nici o frază proprie) – nu cred că mai e necesar să investigăm și alte articole al prof Mang!

    • Original
     S1 = DECIN0 . DECIN1 . DECIN3 . DECIN4 . DECIN6 . DECIN8 . DECIN10 .
     DECIN11 . DECIN13 . DECIN15 . DECIN17 . DECIN19 . DECIN21 . DECIN23 .
     DECIN25 . DECIN26 . DECIN28 . DECIN30 . DECIN32 . DECIN34 . DECIN36 .
     DECIN38 . DECIN40 . DECIN42 . DECIN44 . DECIN46 . DECIN48 . DECIN50 .
     DECIN52 . DECIN54 . DECIN56 . DECIN57 . DECIN59 . DECIN61 . DECIN63
     . PARITY_IN

     Plagiat
     S1=DECIN0.DECIN1.DECIN3.DECIN4.
     DECIN6.DECIN8.DECIN10.DECIN11.
     DECIN13.DECIN15.DECIN17.DECIN19.
     DECIN21.DECIN23.DECIN25.DECIN26.
     DECIN28.DECIN30.DECIN32.DECIN34. (6)
     DECIN36.DECIN38.DECIN40.DECIN42.
     DECIN44.DECIN46.DECIN48.DECIN50.
     DECIN52.DECIN54.DECIN56.DECIN57.
     DECIN59.DECIN61.DECIN63.PARITY_IN(

     Figura avand caption: ECC Functional Block Diagram
     este aceeasi (luata prin cropping)

 9. Adevarat:
  „Partea trista este ca in invatamantul superior este plin de asmenea cazuri …doar pentru avea nr de articole la “numarare”.
  In stiintele tehnice este foarte usor sa faci astfel de “jonglerii””

  Cei care au recenzat lucrarea sunt vinovati pentru ca astfel de lucrari nu ar trebui acceptate. Dar cine a recenzat lucrarea ? Revista trebuie facuta responsabila in astfel de cazuri, nu autorul. Trist dar adevarat.

  • Stiti care e revista? Revista Journal of Computer Science and Control Systems, una din putinele reviste din domeniul calculatoarelor cotate ISI din Romania ce apare la Oradea! E suficient?

   In acest context, chiar credeti ca trebuie luate in considerare revistele romanesti atunci cand cineva promoveaza?

   Mie nu mi-a placut guvernul PDL dar reforma initiata de D-ul Fuenriu jos palaria! Daca USL-nu nu va propune un ministru decent, sunt convinsa ca va avea de pierdut. Decent ar fi sa-l readuca pe d-ul Funeriu avand in vedere ca USL a facut doua propuneri, una mai buna decat alta ;-) Felicitari!!!

   • Funeriu s-a concentrat pe a dovedi că elevii nu pot face unor subiecte născocite de oamenii lui Funeriu din Berthelot.
    Prost este că că d-na Badea nu i-a șoptit d-lui Funeriu și că lipsa de performanță a elevilor se datorează conducerii din Berthelot, a programelor compuse în Berthelot, a manualelor aprobate în Berthelot, a planurilor de învățământ create în Berthelot, a cifrelor de școlarizare transmise din Berthelot, a unui Berthelot care de decenii are pretenți să conducă și să controleze tot, fără a fi el însuși controlat și condus de către nimeni.
    Când d-l Mang ridica problema (nu acum, ci anul trecut) a libertății școlilor profesionale și a liceelor tehnologice de-a adapta curriculum-ul la nevoile reale ale societății și economiei, de-a pune copiii în fața unor subiecte de evaluare adaptate posibilităților reale ale acestora (vezi blog.ioan-manga.ro), chiar și prin simpla enunțare a acestor deziderate s-a dovedit superior lui Funeriu, care niciodată și în nici un fel nu a arătat vreo urmă de înțelegere a mutilării la care supune de decenii generațiile tinere echipa pe care chiar el o conducea și lăuda!

  • Nu stiu cum stau lucrurile dpdv legal-formal, dar la nivelul bunului simt comun nu aveti dreptate.
   E ca si cum ati spune ca in cazul unui furt (ca despre asta vorbim) hotul n-are nicio vina, de vina e politia ca nu l-a impiedicat sa comita fapta.
   Recenzorii pot fi acuzati cel mult de neglijenta si/sau lipsa de profesionalism.
   Mai merita subliniat ca plagiatul nu este o intamplare, un accident – este un act, o frauda premeditata.

 10. Plagiat clar. Un text din introducere este de pe prima pagina din Application Note (Hamming Code)

  „Hamming code is a relatively simple yet powerful
  ECC code. It involves transmitting data with multiple
  check bits (parity) and decoding the associated check
  bits when receiving data to detect errors. The check bits
  are parallel parity bits generated from XORing certain
  bits in the original data word. If bit error are introduced
  in the codeword, several check bits show parity errors
  after decoding the retrieved codeword. The combination
  of these check bit errors display the nature of the error
  and the position of any single bit error is identified from
  the check bits.
  The Hamming codeword is a concatenation of the
  original data and the check bits (parity).”

  Encoder-ul si decoder-ul, precum si figurile lor, sunt copiate. De ex, inceputul paginii 45 din lucrarea lui Mang e luat din „Parity Decoder – Syndrome Generation” , apgina 9 din Application Note.

  In plus, parerea mea de inginer electronist, contributia lucrarii este zero. Nu doar textul, dar probabil ca si implementarea e copiata, din moment ce fisierele cu codul VHDL sunt oricum publice pe link-ul de la pagina 12. In aceste conditii, care mai e contributia autorilor? Lucrarea probabil nu merita publicata nicaieri, are valoare cel mult de un proiect de licenta. Sa iei un Application Note cu tot cu codul aferent si sa modifici cel mult 2 linii acolo, nu e de ajuns.

  Probabil are in pregatire o noua lucrare cu implementare in Verilog, ca si implementarea asta e disponibila pe site-ul celor de la Xilinx..

  • si daca implementare e identica deorece nu asa „codul e disponibil ” de ce rezultatul e diferit ?

   chip area used :
   Xilinx 4% pentru un XC4VSX35
   Mang 1% pentru un XC4VLX25

   E ceva diferentza zic eu intre 4% si 1% o fi diferentza intre SX35 catre LX25 nu zic nu dsa nu e de 400% si observatzi ca in lista celor de la Xilinx XC4VLX25 lipeste deci …..

   Si inca o intrevare :

   Cand rezolvi o problema de programar de genule : sa se implementeze algoritmul X

   E oare RECOMANDABIL sa „copii” algoritmul de la cei care l-au inventat sau trebuie sa redescoperi roata si sa balesti in cuvintele tale respectivul algoritm pe care tu tot ce vrei tu e sa il implementezi.

   Ref RC5-RC6 observatzui va rog sa observatzui diferentza fundamentala dintre acesta si celelalte acuze : Data si locul publicarii.

   Toate celelalte au ceva de genul „Volume 4 Number 2 Octover 2011 ” dupa care pot fi tracked catre sursa lor originala si data si locuil unde au fost publucate.

   In cazul link-ului cu Rc5-RC6 aceasta lipseste. Ca sa il consider ca rog sa imi datzi un link care sa contzina intrega revista unde a fost publicat, da ?Pentru toate celelalte a fost cu putintza

   Cand o sa apara si link-ul catre revista unde a fost publicata o sa o iau in consuideratzie pana atunci comenatatzi va rog rexultatel finale impmplemetari de cod Hamming si MARS.

   Ok pt Hamming exista appnote ( care a fost si citat deci ghinion d enesansa nu e plagiat ) care nu a tragetat acelsi chip deci pentru care rezultatul defici de comparat da mu imposibil

   Pemtru implemantarea MARS nu a gasit niomeni disponibile pe net cu o data a publicari anteriare lui Mang una dupa care sa se presupune ca a copiat Mang rezultatul sau final : max frequency 54 MHz

   inca una doau probeleme de principiu :

   1- „Ticalosul” = „ministrul -xerox” a copiat descriere scopului, a tzelului de atins al programului de implementat de la cei ce l-au definit in pseudo cod. Ntz, ntz, ntz. Atunci cand in mod evident trebuia sa rastalmaceasca prosteste si eronat algoritmul MARS proprietate intelectual a IBM reformulandu-l in cuvintele sale nu asa ? Vai vai vai vai vai

   Va datzi sema a copiat din bibliografie in loc sa o stalceasca asa cum de altfel ar fost de preferat nu asa vai , vai , vai !!! Ce nenorocire.

   Intrebare intrebatoare : codul si rezultatul final al sintetzizarii sale de unde l-a copiat ?

   Ca da tema exercitziului a copiat de la cei ce au definit-o, OK .
   Da rezolvarea exercitziului de unde a copiat-o?

   Siiiii daca toata clasa scrie in teza la matemetica la paragraful: “SA SE REZOLVE” TOATA CLASA SCRIE EXACT EXACT ACELASI LUCRU se cheama ca au copiat unii de la altzii sau ca nenorocirea nenorocirii ca au „copiat” de la ceea ce a scris profesorul la tabla si ca atare trebuie exclusi din examen cu totzii cu nota 0? Sau cum ? Sa se implementeze algoritmul MARS in VHDL . este oare algoritmul MARS subiectul temei sau rezolvarea temei ? Greu cu stiintza asta nu asa ?

   In logica voastra totzi cei care au scris in teza lor copiind de la tabla SUBIECTUL EXERCITZIULUI trebuei exclusi din examen pentru au “plagiat” tot asa ca si Mang?

   Intr-un articol cu titlul “ An FPGA based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm” care este tema de rezolvat care ar trebui pe cat posibil copiata cuvant cu cuvant din sursa citata ?

   Nu cumva ALGORITMUL DE IMPLEMENTAT ?

   2 – de ce folosete lista de citari ? Nu cumva pentru ca sa citezi din ea ?
   ADICA daca recunosti ca citezi din X , Y , Z pe care ii treci la .REFERENCES mai e plagiat au ba ?

   La ce foloseste lista de references in articole ?

   De ce tu autor pui la citari articole si carzti ? Nu ca sa folosesti in articol NOOOOO. Doar asa la oha ca impresionezi cititorul cu stiitzologia ta nu asa ?

   In concluzie atiunci cand vrei sa implementezi un algoritm inventat si descris de altzii inaintea ta trebuie sa „COPII” textul algoritmului de implementat sau e musa-i sa fii ORIGINAL pe munca altuia ?

   Cand implemetezi un algoritm creat de altzii inaintea ta unde se pote vedea rodul muncii tale ?
   In descrierea modului de functzionare a algoritmului de implementat ?
   In rezultatul final in cazu Mang max frequency sau numar de LOB si CLB ?

   La concret implementarea Hamming se poate face si altfel decat cu multiplicare de matrici ? Daca da cum ?

   In cazul folosirii unor termeni consacratzi (Matricile Generator , Paritate si Data ) trebuei folosita oare si notatzia conscarata sau nu ? Daca eu folosesc E = m*c^2 trebua asa o scriu asa sau N= a*u^2 ca altfel altfel e plagiat ?

   Repet RC5-RC6 e flagrant daca poate fi dovedit cu revistra asa scum au fost publicate TOATE celelalte

   Hamming e lipsit de origionalitate si desi rezultaul e diferit de cel din appnote diferentza nu justifaca publicarea articolului daaa nu e plagiat deorece exist diferentza consistente (eu as zice im mai rau da asta e irelevant) si nu s-a citat (dovedibil pe text ) doar dintr-o singura sursa.

   MARS contzine elemente de originalitate in implementare deci publicarea lui se justifica (rezultate finale noi)

   De restul nu am avut timp , Ii invit pe cei din domeniu se scrie ceva relevant si dincolo de ceea ce a a scuipat un analizaor sintactic de stringuri.

 11. Xilinx e un soft pentru design circuite digitale. VHDL este un limbaj de descriere a circuitelor – cam cum este un limbaj de programare pentru soft, asa este VHDL pentru hard iar Xilinx e ca un mediu de dezvoltare / compilator, gen Visual Studio sa spunem.

  Am vrut sa-i iau apararea autorului dar dupa ce am citit articolele nu mai pot face asta. Articolul domnului Mang nu aduce absolut nimic nou in plus fata de manualul softului (sau ma rog, articol din knowledge base) si in plus sunt paragrafe intregi copiate cuvant cu cuvant, chiar si diagramele sunt la fel.

  O practica destul de des intalnita este ca asistentii, doctoranzii sau chiar studentii sa scrie articolele. Nu este o scuza, mai degraba e o acuzatie, dar se practica. Poate ca nu are legatura cu plagiatul ci cu ceva la fel de grav, asumarea „muncii” (ghilimele in cazul de fata) altuia, posibil a fi Popescu Constantin (cel de-al treilea autor).

  Cred ca incep profesorii sa plateasca superficialitatea cu care au tratat atatia ani cercetarea si in general contributia originala. Cred de asemenea ca tinerii care ajung acum in invatamantul universitar vor fi (si probabil ca si sunt deja) mult mai atenti cu ceea ce publica pentru ca e posibil sa le distruga cariera si sa decredibilizeze si munca lor cinstita si merituoasa.

 12. Daca aceasta este revista

  http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/editorial/editorial_board.htm

  vad acolo numele unor persoane numite de Funeriu in comisii. In plus, nu toti au legatura cu domeniul. Dar poate ca da bine la CV.

  Oare cine sa fi recenzat lucrarea ? Culmea este ca revista/ editura nu plateste in instanta pentru plagiat. Si revista trebuie trasa la raspundere. Probabil ca este plina de astfel de publicatii.

  Pentru „Prostu’ satului” : politia l-a vazut pe hot si s-a facut ca nu il vede. Poate ca au impartit prada.

  • Mda. Poate ca l-a vazut (sau nu). Poate ca au impartit prada (sau nu).
   Pana una alta, ce ramane cert e doar furtul.
   Hai, ca-i clar, n-are rost sa mai despicam firul in patru si sa deviem discutia de la responsabilitatea si vina indiscutabile ale autorilor la cele ipotetice ale recenzorilor. Altfel, da, astia din urma ar trebui ejectati imediat din orice astfel de roluri, dar mai mult de-atat…

 13. Scuze pentru bruiaj. Un raport detaliat al articolului incriminat. 92% din conţinut este copiat de la sursele indicate mai jos. În text în parenteze pătrate este indicată sursa şi procentul de corespondenţă cu originalul

  Suspected Sources

  [1] http://www.xilinx.com/support/documentation/application_notes/xapp645.pdf
  [2] http://www.altera.com/literature/an/an415.pdf
  [3] http://www.eetasia.com/ARTICLES/2004DEC/A/2004DEC10_CT_AN.PDF?SOURCES=DOWNLOAD
  [4] http://www.scribd.com/doc/20706609/Error1Correcting1Codes
  [5] http://www.hackersdelight.org/ecc.pdf
  [6] http://www.iis.ee.ethz.ch/~kgf/aries/all.html
  [7] http://www.ijaest.iserp.org/archieves/141Jul11115111/Vol1No.81Issue1No.2/23.IJAEST1Vol1No181Issue1No

  [ 1; 85% ] 15Abstract – Error detection and correction (ECC) is found in many highreliability and performance applications. [ 2; 91% ]
  Error correction codes (ECCs) permit detection and correction of errors that result from noise or other impairments during transmission from
  the transmitter to the receiver. [ 1; 68% ] 18ECC becomes an important feature for many communication applications; [ 1; 100% ] it is
  more performance and cost efficient to correct an error rather than retransmit the data.
  [ 3; 70% ] 19This paper describes the implementation of an Error Correction Control (ECC) module in a Virtex4 device.
  Keywords: Hamming code; 18error detection, error correction; FPGA circuits.
  I. INTRODUCTION
  The design described in this paper implements error detection and correction at the speed of the data read/write rate. [ 1; 100% ] It detects
  double bit errors and corrects single bit errors anywhere within the codeword. [ 1; 100% ] The design detects and corrects all single bit
  errors (in a codeword consisting of either 64bit data and 8 parity bits, or 32bit data and 7 parity bits), and it detects double bit errors in the
  data.
  [ 1; 100% ] This design utilizes Hamming code, a simple yet powerful method for ECC operations. [ 1; 99% ] As a result, this design
  offers exceptional performance and resource utilization.
  [ 2; 70% ] Hamming code is a relatively simple yet powerful ECC code. [ 1; 99% ] It involves transmitting data with multiple check bits
  (parity) and decoding the associated check bits when receiving data to detect errors. [ 1; 100% ] The check bits are parallel parity bits
  generated from XORing certain bits in the original data word. [ 1; 98% ] If bit error are introduced in the codeword, several check bits show
  parity errors after decoding the retrieved codeword. [ 1; 66% ] The combination of these check bit errors display the nature of the error and
  the position of any single bit error is identified from the check bits.
  [ 1; 100% ] The Hamming codeword is a concatenation of the original data and the check bits (parity). The data to be transmitted consists
  of a certain number of information
  [ 4; 84% ] 12bits u, and he adds to these a number of check bits p such that if a block is received that has at most one bit in error, then p
  identifies the bit that is in error (which may be one of the check bits). [ 4; 93% ] Specifically, in Hamming‟s code p is interpreted as an
  integer which is 0 if no error occurred, and otherwise is the 1 origined index of the bit that is in error. [ 4; 94% ] Let k be the number of
  information bits, and m the number of check bits used [2]. [ 4; 90% ] Because the m check bits must check themselves as well as the
  information bits, the value of p, interpreted as an integer, must range from 0 to which is distinct values.
  [ 4; 68% ] Because m bits can distinguish cases, we must have:
  [ 5; 68% ] 52m ≥ m + k + 1 (1)
  where:
  [ 4; 68% ] 12k Number of “information” or “message” bits.
  [ 4; 94% ] m Number of paritycheck bits (“check bits,” for short).
  [ 6; 74% ] The value of „m‟ can be determined by substituting
  the value of „k‟ (the original length of the data to be transmitted).
  [ 4; 80% ] The check bits will be interspersed among the information bits. [ 4; 100% ] Because p indexes the bit (if any) that is in error,
  the least significant bit of p must be 1 if the erroneous bit is in an odd position, and 0 if it is in an even position or if there is no error. [ 4;
  100% ] A simple way to achieve this is to let the least significant bit of p, p0, be an even parity check on the odd positions of the block, and
  to put p0 in an odd position. [ 4; 99% ] The receiver then checks the parity of the odd positions (including that of p0). [ 4; 97% ] If the
  result is 1, an error has occurred in an odd position, and if the result is 0, either no error occurred or an error occurred in an even position [5].
  [ 4; 100% ] This satisfies the condition that p should be the index of the erroneous bit, or be 0 if no error occurred.

  [ 4; 77% ] Similarly, let the next from least significant bit of p, p1, be an even parity check of positions 2, 3, 6, 7, 10, 11,
  .n
  (in binary, 10, 11, 110, 111, 1010, 1011,. ), and put p1 in one of these positions. [ 4; 100% ] Those positions have a 1 in their second
  from least significant binary position number. [ 4; 100% ] The receiver checks the parity of these positions (including the position of p1). [
  4; 64% ] If the result is 1, an error occurred in one of those positions, and if the
  __________________________________________________________________________________________________________
  [ 4; 72% ] result is 0, either no error occurred or an error occurred in some other position. [ 4; 93% ] Continuing, the third from least
  significant check bit, p2, is made an even parity check on those positions that have a 1 in their third from least significant position number,
  namely positions 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 15, 20,. , and p2 is put in one of those positions.
  [ 4; 75% ] Putting the check bits in poweroftwo positions (1, 2, 4, 8,. ) has the advantage that they are independent.
  [ 4; 66% ] That is, the sender can compute p0 independently of p1, p2,. [ 4; 66% ] and, more generally, it can compute each check bit
  independently of the others[1].
  Hamming codes can be computed in linear algebra terms through matrices because Hamming codes are linear codes. Two Hamming matrices
  can be defined:
  the code generator matrix G and the parity1check matrix H.
  [ 1; 75% ] 18The parity matrix [P] can be expressed as (equation 1):
  [ 1; 70% ] [P]=[D]•[G] (1)
  [ 1; 94% ] where [D] is the data matrix and [G] is the generator matrix.
  [ 1; 89% ] The [G] matrix consists of an identity matrix [I] and a creation matrix [C] (equation 2).
  [ 1; 83% ] [G] = [I:C] (2)
  [ 1; 94% ] To detect errors, the codeword vector multiplies with the transpose of the generator matrix to produce an 8bit vector [S],
  known as syndrome vector (equation 3):
  [ 1; 71% ] [S]=[D,P]•[G′] (3)
  [ 1; 76% ] For example, the (7,4) Hamming code is shown in equation (4):

  [ 1; 89% ] If all of the elements of the syndrome vector are zeros, no error is reported. [ 1; 99% ] Any other nonzero result represents
  the bit error type and provides the location of any single bit errors. [ 1; 91% ] It is then used to correct the original incoming data[4].
  II. [ 1; 70% ] PARITY ENCODER AND PARITY DECODER
  [ 2; 66% ] Encoding is performed by multiplying the original
  [ 2; 65% ] message vector by the generator matrix. [ 1; 91% ] The encoder consists of XORs and a biterror generator implemented in
  lookup tables (LUTs). It is computationally inexpensive. [ 1; 82% ] Figure 1 shows the block diagram of the parity encoder.
  [ 3; 81% ] 19This design uses the (72,64) Hamming code. [ 1; 83% ] 18It mens that the Hamming codeword width is 72 bits, comprised
  of 64 data bits and eight check bits.em
  [ 1; 100% ] The check bits are written in the memory along with the associated 64bit data. [ 1; 99% ] During a memory read, the data
  and the check bits are read simultaneously. [ 1; 97% ] Any error introduced during the read/write access between the FPGA and memory
  are detected. [ 1; 99% ] The parity bits are generated based on an unmodified Hamming code.
  Figure 1. [ 2; 83% ] Parity encoder block diagram
  B. The Decoder
  [ 2; 95% ] Decoding is performed by multiplying the codeword vector by the parity check matrix. The Hamming decoder module generates
  a syndrome vector to determine if there is any error in the received code word.
  The ECC detects single1bit and double1bit errors, but only single1bit errors are corrected.
  [ 1; 75% ] The decoder unit shown in Figure 2 consists of three blocks: Syndrome generation block, Syndrome LUT and mask generation
  block and Data correction block [4].
  Figure 2. [ 2; 83% ] ECC functional block diagram
  In figure 1 and figure 2 the input/output signals
  descriptions are: [ 1; 85% ] PARITY_OUT Parity bits generated from the encoder based on the data (encin) registered at the same clock
  edge; [ 1; 85% ] PARITY_IN Parity bits associated with the incoming data (DECIN) registered at the same rising clock edge; [ 1; 68% ]
  ENCIN Original data input to the encoder; ENCOUT 1 Registered original data through the encoder; [ 1; 64% ] DECIN Incoming data to
  the decoder; [ 1; 64% ] DECOUT Corrected data from DECIN;
  [ 1; 80% ] FORCE_ERROR Introduce bit error in the encoded dataword for test purpose (00 – Normal operation, 01 – Inject single bit
  error, 10 – Inject double bit error, 11 – Inject triple bit error).
  __________________________________________________________________________________________________________
  [ 1; 95% ] The incoming 64bit data along with the 8bit parity are XOR’d together to generate the 8bit syndrome (S1 through S8). [ 1;
  84% ] This is very similar to check bit generation, for example (equation 6):
  [ 1; 86% ] S1=DECIN0⊕DECIN1⊕DECIN3⊕DECIN4⊕ DECIN6⊕DECIN8⊕DECIN10⊕DECIN11⊕ DECIN13⊕DECIN15⊕DECIN17⊕DECIN19⊕
  DECIN21⊕DECIN23⊕DECIN25⊕DECIN26⊕ DECIN28⊕DECIN30⊕DECIN32⊕DECIN34⊕ (6) DECIN36⊕DECIN38⊕DECIN40⊕DECIN42⊕
  DECIN44⊕DECIN46⊕DECIN48⊕DECIN50⊕ DECIN52⊕DECIN54⊕DECIN56⊕DECIN57⊕ DECIN59⊕DECIN61⊕DECIN63⊕PARITY_IN(1)
  Then the next stage uses the syndrome to look for the error type and the error location. [ 1; 100% ] An optional pipeline stage can be
  added here to improve performance further.
  [ 1; 83% ] In order to correct a single bit error, a 64bit correction mask is created. [ 1; 100% ] Each bit of this mask is generated based
  on the result of the syndrome from previous stage. [ 1; 100% ] When no error is detected, all bits of the mask become zero. [ 1; 100% ]
  When a single bit error is detected, the corresponding mask masks out the rest of the bits except for the error bit. [ 1; 100% ] The
  subsequent stage then XORs the mask with the original data. [ 1; 100% ] As a result, the error bit is reversed (or corrected) to the correct
  state. [ 1; 100% ] If a double bit error is detected, all mask bits become zero. [ 1; 100% ] The error type and corresponding correction
  mask are created during the same clock cycle.
  [ 1; 94% ] In the data correction stage, the mask is XOR’d together with the original incoming data to flip the error bit to the correct state,
  if needed. [ 1; 100% ] When there are no bit errors or double bit errors, all the mask bits are zeros. [ 1; 100% ] As a result, the incoming
  data goes through the ECC unit without changing the original data.
  [ 1; 82% ] To display the error type, the reference design also supports diagnostic mode. [ 1; 100% ] Single, multiple, and triple bit errors
  can be introduced to the output codeword.
  [ 1; 100% ] When the ERROR port is 00, no single, two, or greater bit error is detected. [ 1; 99% ] In other words, the examined data has
  no parity error. [ 1; 99% ] When the ERROR port is 01, it indicates single bit error occurred within the 72bit codeword. [ 1; 100% ] In
  addition, the error is corrected, and the data is error free. [ 1; 100% ] When the ERROR port is 10, a two bit error has occurred within the
  codeword. [ 1; 100% ] In this case, no error correction is possible in this case. [ 1; 99% ] When the ERROR port is 11, errors beyond the
  detection capability can occur within the codeword and no error correction is possible. [ 1; 100% ] This is an invalid error type.
  [ 1; 100% ] A deliberate bit error can be injected in the codeword at the output of the encoder as a way to test the system.
  [ 1; 99% ] Force_error provides several types of error modes.
  [ 1; 100% ] Force_error = 00 This is the normal operation mode. [ 1; 71% ] No bit error has
  [ 1; 73% ] been imposed on the output of the encoder.
  [ 1; 100% ] Force_error = 01 Single bit error mode. [ 1; 65% ] One bit is reversed (0 to 1 or 1
  [ 7; 69% ] to 0) in the codeword at every rising edge of the clock.
  [ 1; 69% ] The single bit error follows the sequence moving from
  [ 2; 69% ] bit 0 of the codeword to bit 72. [ 1; 100% ] The sequence is repeated as long as this error mode is active.
  [ 1; 100% ] Force_error = 10 Termed double bit error mode. Two consecutive bits
  [ 1; 91% ] are reversed (0 becomes 1 or 1 becomes 0) in the codeword at every rising edge of the clock. [ 1; 100% ] The double bit error
  follows the sequence moving from bit (0,1) of the codeword to bit (71, 72). [ 1; 100% ] The sequence repeats as long as this error mode is
  [ 1; 100% ] Force_error = 11 Termed tripleerror mode. Three1bits are reversed (0
  [ 1; 85% ] becomes 1 or 1 becomes 0) in a codeword generated at every rising edge of the clock. [ 1; 100% ] The double bit error follows
  the sequence moving from bit (0,1, 2) of the codeword together to bit (70, 71, 72) sequentially. [ 1; 100% ] The sequence repeats as long
  as this error mode is active.
  III. IMPLEMENTATION OF HAMMING CODE USING FPGA CIRCUITS
  The Hamming code implementation was done in
  VHDL [3] using the Xilinx ISE 8.2i package and the XC4VLX25 board [6][7]. We implemented three versions of the Hamming code: for 32, 64
  bits wide words and finaly for the 64 bits word we introduced a pipelining stage.
  [ 1; 72% ] I/Os of the module are registered. [ 1; 99% ] For the encoder, the latency from the time the input data is presented at ENCIN
  to encoded data becomes available at ENCOUT is two clock cycles unpipelined or three clock cycles pipelined. [ 1; 99% ] For the decoder,
  the latency from the time the input data is presented to DECIN to the processed data becomes available at DECOUT is two clock cycles
  unpipelined or three clock cycles pipelined. [ 1; 100% ] The status signal ERROR is synchronous to DECOUT.
  The device utilization is shown in figure 3.
  Analyzing the file Map Report we can conclude that only 1% of the total CLB circuits have been used.
  Figure 3. Device utilization
  The next figures demonstrate the way single errors
  appear and are then corrected. First the data vector is set to 0. On the next clock, using the FORCE_ERROR signal we introduce an error – the
  COUNT signal differ from ENCOUNT signal on a single bit (figure 4). On the rising edge of the next clock the error is detected and the ERROR
  signal changes from 00 to 01. The next clock corrects the error (figure 5).
  __________________________________________________________________________________________________________
  Figure 4. Introducing an error
  Figure 5. 12Correcting the error
  IV. CONCLUSIONS
  The biggest advantage of the Hamming ECC is its
  absolute simplicity in generating of the Hamming code and thereafter recovery of the original data word.
  Moreover, by use of the relatively simple Hamming rule, data words of any length can be encoded along with the corresponding number of
  parity bits.
  [ 1; 93% ] 18The reference design utilizes a minimum amount of resources and has high performance.
  [ 1; 99% ] The design was synthesized using the Xilinx Synthesis Tool (XST). [ 1; 84% ] The performance summary is based on ISE 10.1
  speed specifications and reflects the 64bit version ECC reference design only [7].
  [ 1; 84% ] 15Error detection and correction is found in many high reliability and performance applications. [ 1; 93% ] 18For example, in
  enterprise data storage systems, memory caches are utilized to improve system reliability. [ 1; 99% ] The cache is typically placed inside
  the controller between the host interfaces and the disk array. [ 1; 100% ] A robust cache memory design often includes ECC functions to
  avoid single point of failure losses of customer data. [ 1; 99% ] ECC becomes an important feature for many communication applications,
  such as satellite receivers; [ 1; 100% ] it is more performance and cost efficient to correct an error rather than retransmit the data.

   • Acces la un program specializat in depistarea plagiatelor?

    Exista o multime. Google „check for plagiarism”. Sau „how to detect plagiarism”.
    Uite unul simplu: copyscape.

    Pentru imagini copiate (furate), utilizatorii de Firefox pot instala add-on-ul TinEye Reverse Image Search.

    Dar nu asta e problema la romani, identificarea hotului, ci bunul simt elementar de a accepta ca albul e alb si negrul negru. Care lipseste de la vladica pina la opinca. Si nu de azi, de ieri, ci de vreo 2000 de ani daca e adevarata povestea cu dacii si romanii.

 14. Am pus pe http://www.freeimagehosting.net/adcet o alta lucrare a domnului ministru profesor universitar doctor inginer, care se gaseste la http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/documente/JCSCS_2008/JCSCS_2008_10_MangE_1.pdf
  Subliniat cu roz este plagiatul (copiere identica din articolul 5 citat la bibliografie), iar cu rosu sunt incercuiri sau sublinieri unde sunt greseli tehnice sau de engleza, in putinul pe care l-a facut domul (impreuna cu consoarta).
  Dupa cum se vede, contributia sa, plina de greseli, o reprezinta: un titlu, un pragraf de inceput cu „abstract”, 3 fraze dintre care o greseala caraghioasa (cipher in loc de digit pentru „cifra”) si 3 scheme generice (si ele cu greseli, dar nu le-am mai subliniat).

 15. Iar ne intoarcem in era intunecata a ministrilor la educatie „tampiti”. E ceva de neimaginat sa faci copy-paste in postura de PROFESOR universitar!!! Astia sunt de nivel de taraba, in viata lor nu au scris sau gandit ceva original. Cat de jos poate sa fie nivelul unora, si nu putini din pacate….

  • se vede ca nu faci parte din sistem! Si legea veche prevedea in criteriile pentru profesor articole ISI, nici el nici d-na profesor univ Erica (sotia) nu au articole cotate ISI. Ba mai mult, pe doamna am gasit-o si pe lista celor cu gradatie de merit!

 16. Inca un plagiat:
  Lucrarea lui Ioan Mang „PUBLIC-KEY CRYPTOSYSTEM BASED ON THE DIOPHANTINE EQUATIONS” din 2008 de la http://electroinf.uoradea.ro/reviste%20CSCS/documente/JCSCS_2008/JCSCS_2008_11_MangI_1.pdf plagiaza lucrarea lucrarea lui C. H. Lin, C. C. Chang, R. C. T. Lee, „A New Public-Key Cipher System Based Upon the Diophantine Equations,” IEEE Transactions on Computers, vol. 44, no. 1, pp. 13-19, Jan. 1995
  Cred ca mai dificil ar fi sa gasim lucrari neplagiate ale dumnealui…

  • Pfuaaa….Asta e de departe cea mai clara dovada de plagiat care i se poate imputa individului.
   Multumim pentru sesizare.

   Repet si eu pentru cei care trebuie sa auda:
   Mang et al : http://ace.ucv.ro/sintes11/Volume2/4%20COMPUTERS%20ENGINEERING/IC10_Mang_Erica_1.pdf

   Shimoyama et al:
   http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CHMQFjAA&url=http%3A%2F%2Fciteseerx.ist.psu.edu%2Fviewdoc%2Fdownload%3Fdoi%3D10.1.1.31.2917%26rep%3Drep1%26type%3Dpdf&ei=h0ipT82GCPOK4gT_hbHMCQ&usg=AFQjCNFqjSpnl64zpjr-m6g3K2FgHssXIA

   ABSOLUT DESCALIFICANT!

   • E destul de rau ca se gasesc paragrafe intregi copy-paste din articolul mentionate in referinte, dar sa ai o lucrare cu o multime de paragrafe si INTREG ABSTRACT-ul dintr-o lucrare nementionata (a nu se intelege ca daca o mentiona ar fi fost totul in regula) este ODIOS!

    • Multumesc. Dupa parerea mea, una din prioritatile ministrului invatamantului ar trebui sa fie implementarea unui soft pentru detectarea plagiatelor in toate universitatile, iar apoi incepute verificari, de la ministri, parlamentari, profesori universitari in jos. Carti, articole stiintifice si doctorate, pentru a se ajunge ulterior si verificarea referatelor studentilor sau ale elevilor din preuniversitar.

     Pana acum s-au gasit 7 lucrari grav plagiate la dl ministru:
     1 An FPGA-based implementation of the key transformation procedure in the MARS algorithm
     2 Theoretical implementation of the Rijndael Algorithm using GPU processing
     3 Determin large prime numbers to compute RSA system parameters
     4 PUBLIC-KEY CRYPTOSYSTEM BASED ON THE DIOPHANTINE EQUATIONS
     5 CRYPTANALISE ASPECTS ON THE BLOCK CIPHERS OF RC5 AND RC6
     6 VHDL implementation of an error detection and correction module based on Hamming code
     7 Reconfigurable computing – a new paradigm

     Eu suspectez si:
     An authenticated key agreement protocol based on the Weil pairing (e pe net, dar pe bani)
     Using Prime Numbers in the Information Enciphering (e doar pe hartie)
     Diophantine Equations and Public-Key Cipher Systems (e doar pe hartie)

    • Primele 2 sunt expuse aici, din mai multe surse. Restul:
     Determin large prime numbers to compute RSA system parameters (2008)
     plagiaza din Algorithm engineering for public key algorithms (1989, THOMAS BETH AND DIETER GOLLMANN)
     PUBLIC-KEY CRYPTOSYSTEM BASED ON THE DIOPHANTINE EQUATIONS (2008)
     plagiaza din A New Public-Key Cipher System Based Upon the Diophantine Equations (1995, c. H. Lin, C.C. Chan, R.C.T. Lee)
     CRYPTANALISE ASPECTS ON THE BLOCK CIPHERS OF RC5 AND RC6
     plagiaza din Correlation Attack to the Block Cipher RC5 and the Simplified Variants of RC6 (2000,Takeshi Shimoyama, Kiyofumi Takeuchi, Juri Hayakawa)
     VHDL implementation of an error detection and correction module based on Hamming code
     plagiaza din Single Error correction and double error correction (Simon Tan)
     Reconfigurable computing – a new paradigm (2009)
     plagiza din State of the Art Implementations and Attacks (2004, Thomas Wollinger, Jorge Guajardo, Christog Paar )

     Vedeti si bx.ro/6c58ttt5dzucwbcc unde sunt 2 perechi de lucrari (2 Mang, 2 lucrari plagiate)

 17. Legislatia din Educatie deja s-a modificat, in favoarea impostorilor si a mediocritatii.

  Au coborat standardele minimale pentru economisti, panelul P4, prin ordin al ministrului, plagiatorul Mangu.

  Astfel, economistii nu mai trebuie sa publice articole in reviste cotate ISI cu scorul peste 0,25 ci se admit si cele sub 0,25. Chiar si cele cu scorul nul, adica doar luate in evidenta de ISI.

  Trai si viata pentru absolventii si “dascalii” economisti de la Dimitrie Cantemir, ASE Bucuresti, Fsega UBB Cluj, FEAA UVT Timisoara, unde familii intregi de impostori, plus amante si pile de tot felul au acaparat mediul universitar romanesc.

  Avansati cu spor, prostia conduce Romania !!!

  • Chiar e adevarat si o sa apara zilele urmatoare in Monitor? Oare nu exista o masa critica de oameni care sa sustina reforma lui d-ul Funeriu? Revista din Oradea unde a publicat d-ul Mang e in circuitul ISI si are factor de impact nul ;-)

   • Ordinul Nr.3697 din 10.04.2012
    pentru modificarea Ordinului ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.691/2011 privind aprobarea standardelor minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învăţământul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare şi a atestatului de abilitare, pentru domeniile ştiinţifice aferente panelului pe domenii fundamentale P4 – Ştiinţe sociale din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, a Ordinului ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3.759/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare şi a structurii acestuia şi a Ordinului ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.089/2011 privind aprobarea componenţei nominale a comisiilor de specialitate ale Panelului 4 – Ştiinţe sociale din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare
    ACT EMIS DE: Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului și Sportului
    ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 299 din 07 mai 2012

    ATENȚiE: Ordinul este semnat de Cătălin Baba.

    http://www.legex.ro/Ordin-3697-2012-119904.aspx

    • Asta in schimb e cam nasol, inteleg ca ordinul asta apartine totusi ministrului pedelist si implicit salvatorului natiei MRU.
     Dovedeste a 1001 oara ceea ce oricum toata lumea stie, numai – cu toata simpatia o spun – dl. Vlaston nu prea vrea sa accepte, anume ca toti sunt o apa si-un pamant.

 18. @Ion hadarca
  08/05/2012 la 20:31

  E o mare mizerie scaderea standardelor minimale pt economisti ( care oricum nu erau prea inalte) dar e facuta de Baba, nu de Mang. Ordinul este din aprilie 2012 si este semnat Baba. Cine stie ce interese are si tovarasul veterinar; se invart bani multi prin ASE.

  • Da, ASE avea 10.000 de candidati anul trecut, cand Bac.-ul a fost mai apropiat de realitate….

   Da, masa critica, statistica ne mananca. Tot ce e capabil si tanar a plecat si pleaca, ramanem cu juristii si contabilii, finatistii etc.

   Cine mai produce ceva? Ce or sa mai administreze acesti tovarasi si tinerii lor gen Ponta?

   Poate pe pensionari si ceilalti asistati social o sa-i numere.

   Banii de la UE si FMI se vor termina curand…

 19. Victoras, iti multumim pentru jalnicul spectacol oferit, ne-ai confirmat ce banuiam, ca acolo, in mocirla voastra politica e plin de impostori, figuranti si marlani. Io zic ca sa mai incerci odata, stii tu vorba latinului „Aller guten Dinge sind drei „.

 20. Domnule…dar astia chiar nu au nici un om normal in PSD si USL ?

  Care sa nu fi fost sau sa nu fie: hot, plagiator, informator al securitatii, nomenclatura PCR, condamnat la inchisoare sau cu dosar penal in cercetare, etc. ?

  Ca sunt milioane de romani care nu se incadreaza in categoriile astea. Ba sunt si zeci de mii care lucreaza in mari universitati sau companii straine, au experienta
  si chiar si mult bun simt !!

  Este incredibil dar reactia populatiei este foarte slaba, ignoranta foarte mare, si multi nici nu vor sa stie mai multe, asteapta doar mila guvernului. Care va fugi mancand pamantul cand va veni realitatea economica, adica prapadul, ca toti astia au conturi in strainatate si averi dosite.

   • Asa doar cu titlu de informatie stiti cumva daca in afara de „pagube” morale,articolele incriminate au produs si pagube materiale?M-as bucura daca dvs. si colegii de publicatie ati trece clasa daca ,prin absurd asa cum afirmati,ati ajunge intr-o pozitie oficiala,in fata unei „cercetari” aprofundate asa cum s-a „executat” in cazul ministrilor USL! Ar insema, ca sunteti o „oaza de cinste si corectitudine” intr-o Romanie in care aceste calitati sunt cam rare. Din pacate il aveti in randurile dvs. si pe domnul Tismineski asa ca ma cam indoiesc de integritatea 100%!Altfel,in Romania sintagma crestina cu „ridicatul pietrei” este cea care se aplica cel mai des ,mai ales in relatiile intre „intelectuali”!

    • Arthur, din pacate n-ai dreptate; situatia este asemanatoare celei descrise de Editorial Board mai sus. Nu-l poti pune pe dl. Mang, un plagiator dovedit, in aceeasi oala cu unii care, crezi tu, daca ar fi luati la scuturat n-ar fi foarte diferiti etc.
     Iar aici e vb de dl. Mang si articolul e scris de dl. Vlaston. Nu vad ce are a face dl. Tismaneanu cu tarasenia asta, la fel cum plagiatul cu pricina nu trebuie, in opinia mea, sa se rasfranga asupra altor membri ai Guvernului Ponta. Fiecare e responsabil pentru faptele lui, nu e corect sa-i judeci pe toti la gramada.
     Gaseste tu niste plagiate la fel de stridente comise de dl. Vlaston si-o sa-ti dau perfecta dreptate.

   • nu se poate face o scrisoare deschisa (tip petitie) care sa mearga semnata pur si simplu? Nu vreau sa fac parte din niciun grup.

 21. Anumite „dovezi” oferite de presa fara competente in domeniu nu sunt plagiat.
  Sa spunem ca descrierea acelor coduri este o tehnologie clasica deja. Iar cei de la Xilinx au luat la randul lor descrierea din alte materiale. Nu a inventat nici Xilinx, nici Marg acea tehnologie. Este doar o parte introductiva a unui domeniu.
  Daca nu pricepeti ceea ce cititi, doar comparati cuvintele celor doua surse, mai bine nu mai comentati.

 22. Buna ziua,

  Voi aveti vreu unul un articol ISI, I3E, ACM sau alt fel de recunoastere mondiala? Eu am. Inteleg ca e groasa, dar aveti un tupeu fantastic ca niste neica nimeni sa comentati.

  De asta merge prost ca e foarte mult tupeu. Si cred ca problema e si la elevi sau studenti, care au capat un tupeu fenomenal de cand tata poate cumpara tot.

  • Draga Gabi, cred ca exact tu esti cea care ar fi bine sa nu isi dea cu parerea intr-un demoniu de care nu are habar. Daca ai fi inginer electronist si cercetator cu doctorat in domeniu electricitatii, ai stii ca IEEE este cea mai prestigioasa institutie din domeniu electronic si electrotehnic. Publicatiie IEEE au factor de impact cel mai ridicat, in special „Transactions”. Si da, mai sint multi oameni in Romania (sau plecati din Romania, cum sint si eu) care mai au publicatii ISI, ACM si/sau IEEE, deci nu esti tu singura care ai pus coada la pruna. Fii mai modesta si nu te infirerbinta cind nu e cazul.

 23. Domnule Vlaston,
  Din cate stiu plagiatul este incriminat de lege in cazul in care subiectul activ este calificat, respectiv este cadru didactic sau cercetator stiintific. Care ar fi posibilitatea ca plagiatul sa poata fi cercetat si incriminat si pentru alte categorii, avand in vedere faptul ca un criteriu esential pentru ocuparea unei functii de conducere, atat in domeniul public cat si in cel privat, il constituie competenta profesionala, competenta dovedibila in mare parte prin activitatea stiintifica concretizata in documente publicate ?
  Ne permit ca tara sa nu protejam o valoare sociala atat de importanta cum este probitatea profesionala (si cea morala, prin efectul protejarii celei profesionale), limitand investigarea cazurilor de plagiat doar in cazul cadrelor didactice si a cercetatorilor stiintifici ?
  Va simtiti confortabil in eventualitatea ca unele functii importante din administratia publica si din industrie sa fie ocupate de persoane a caror competenta se bazeaza pe lucrari plagiate si diplome inventate?
  Oare nu ar fi cazul ca cei care se pricep in zona analizei fenomenului de plagiat si de asumare a unor calitati profesionale nedovedite sau masluite sa preia initiativa completarii legislatiei in vigoare, utilizand mecanismele constitutionale care privesc initiativa legislativa?
  Poate ar fi cazul ca cei care sa pricep sa si faca ceva efectiv, decat sa se lamenteze ca gardul e spart si ne musca orice maidanez care are chef sa o faca.
  In asteptarea unei abordari pragmatice,
  primiti, va rog, consideratia mea pentru spiritul dumneavoastra civic.
  Mihai Ionescu

 24. Dar ce să spunem de plagiatul tragico-comic comis de președintele de la Cotroceni, care, fără să citeze sursa originală și fără măcar s-o menționeze, preia și amplifică realizările specialistului american în economie Bernard Madoff, aplicându-le în economia românească.
  Specialiști de la EvZ au preluat comentariile unui specialist de marcă din domeniu:
  «Cât era datoria externă a fiecărui român, în 2011

  Autor: Departamentul Economic [http://www.evz.ro/detalii/stiri/cat-era-datoria-externa-a-fiecarui-roman-in-2011-980784.html]

  Totalul datoriei externe a României era la sfârşitul anului trecut de 98,4 miliarde de euro sau 5.000 de euro de român, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Valentin Lazea, economistul şef al Băncii Naţionale a României (BNR).

  „Este preferabil pentru o ţară să atragă fluxuri de capital negeneratoare de datorie externă decât fluxuri generatoare de datorie externă. Practic, fluxurile importante care nu generează datorie externă sunt trei. Vorbim de investiţii străine directe, de transferurile private şi de fondurile europene”, a spus Lazea, citat de Agepres.

  Economistul şef al BNR a mai spus că, de partea cealaltă, fluxurile care generează datorie externă se creează din datorie privată sau guvernamentală.

  „Din acest total de 98,4 miliarde de euro, după momentul aderării României la Uniunea Europeană creşterea acestei datorii externe a fost de circa 57 miliarde de euro. Deci în 5 ani ne-am împrumutat de 57 miliarde de euro, iar tot în aceşti cinci ani cele trei componente negeneratoare de datorie au adus în ţară circa 50 miliarde de euro”, a spus Lazea.

  „Ideea este cum să facem ca fluxurile negeneratoare de datorie să devină mai mari decât celelalte”, a explicat Lazea.»

  După cum se vede și din comentariile citate, performanțele lui Bernard Madoff, cel care a reușit performanța de-a lăsa milioane de americani fără fonduri de pensie și mii de fundații de caritate fără resurse, se regăsesc pe deplin pe lista de realizări a președintelui PDL și aghiotanților săi prim-miniștri, fără ca menționarea numitului Madoff să se realizeze într-un mod corect și corespunzător. Dacă Bernard Madoff a reușit, folosindu-se de imaginea sa de om de încredere, corectitudine și cinste, să convingă firme de investiții, asociații ale angajaților și fonduri de pensii, spitale, fundații de cercetare să-i încredințeze spre administrare circa 65 miliarde dolari, din care în final nu se mai regăseau între 12 și 20 de miliarde dolari.

  Comparați aceste sume cu sumele de ordinul a aproape 100 de miliarde de euro, pe care unul de la Cotroceni, cei câțiva acoliți din Guvern și cele câteva sute din Parlament au reușit să le împrumute în numele cetățenilor români, sume despre care astăzi se afirmă că s-ar mai găsi circa 7 miliarde de euro la Ministerul de Finanțe, restul nefiind defel clar unde sau în ce s-ar putea regăsi.

  Nu înțelegem cum este tolerată atingerea unor performanțe similare, fără ca inspiratorul american să fie corect și corespunzător menționat măcar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro