miercuri, septembrie 27, 2023

Singura iesire onorabila este sa va cereti scuze

După ce și-au dat arama pe față și ne-au arătat cine sunt, polițiștii persistă și vor să ne convingă de netrebnicia lor. Au fost la demonstrație, mai târziu au încălcat legea și le-au strigat mascări (la care nici cei mai descreierați dintre infractori nu s-ar fi pretat) principalilor reprezentanți ai statului român.. Ei fiind cea mai vizibilă „autoritate”, cu care fiecare dintre noi ne intersectăm drumurile au jignit alte autoritati. Ce fac ei după ce președintele și premierul le-a întors spatele, așa cum și dumneavoastră dacă sunteți un om civilizat, întoarceți spatele celor care v-ar face „javră” sau dacă cineva v-ar caricaturiza într-un mod nepermis.  Gestul președintelui, urmat de cel al premierului, este elegant. Dacă ei își asumă lipsa escortei acelora care i-au jignit, este treaba lor. Punct.

Dar ce fac polițiștii, mai exact reprezentanții lor aleși, sindicaliști grobieni cu tupeu, care dacă nu ar fi grav, ar fi parcă scos din anecdotică specifică breslei? În loc de scuze, adresate președintelui, premierului, ministrului de interne și mai ales nouă, tuturor care la plătim lefurile, ei ce fac? Ei ne spun că faptul că premierul a urmat gestul președintelui ne arată că ei au avut dreptate de la început și da, premierul îl pupă în fund pe președinte (Evz. 26.09.2010). Alo… domnule polițist nu despre asta era vorba! Nu e treaba lor să-și dea cu părerea despre relația dintre premier și președinte (și slavă Domnului avem în sfârșit o relație normală). S-au dus acolo să-și ceară salariu și condiții mai bune de muncă (sic!) nu să jignească oameni și instituții.

Domnilor polițiști ați greșit! Singura ieșire onorabilă este să vă cereți scuze. Nu ne interesează justificări, argumente, sau că au fost doar unii care s-au făcut de râs. NU! Au fost printre voi, au purtat uniformele voastre și nu ați făcut nimic sa-i împiedicați să se poarte ca niște huligani. Ați râs la glumele lor nesimțite și v-ați făcut de râs.

Sunteți niște privilegiați. Aveți cele mai bune dotării din țară (apropo de condiții de muncă), aveți printre cele mai mari salarii de bugetari și felurite sporuri, nu vă deranjează nimeni și cei mai mulți dintre voi tocați frunză la câini. Așa că să vă fie rușine și pentru că protestați.

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ciprian Ciucuhttp://www.crpe.ro
Consilier in Consiliul General al Municipiului București / Fost președinte al Consiliului Național de Integritate (2015-2016) / Membru fondator al Centrului Roman de Politici Europene

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro