luni, mai 27, 2024

Singura iesire onorabila este sa va cereti scuze

După ce și-au dat arama pe față și ne-au arătat cine sunt, polițiștii persistă și vor să ne convingă de netrebnicia lor. Au fost la demonstrație, mai târziu au încălcat legea și le-au strigat mascări (la care nici cei mai descreierați dintre infractori nu s-ar fi pretat) principalilor reprezentanți ai statului român.. Ei fiind cea mai vizibilă „autoritate”, cu care fiecare dintre noi ne intersectăm drumurile au jignit alte autoritati. Ce fac ei după ce președintele și premierul le-a întors spatele, așa cum și dumneavoastră dacă sunteți un om civilizat, întoarceți spatele celor care v-ar face „javră” sau dacă cineva v-ar caricaturiza într-un mod nepermis.  Gestul președintelui, urmat de cel al premierului, este elegant. Dacă ei își asumă lipsa escortei acelora care i-au jignit, este treaba lor. Punct.

Dar ce fac polițiștii, mai exact reprezentanții lor aleși, sindicaliști grobieni cu tupeu, care dacă nu ar fi grav, ar fi parcă scos din anecdotică specifică breslei? În loc de scuze, adresate președintelui, premierului, ministrului de interne și mai ales nouă, tuturor care la plătim lefurile, ei ce fac? Ei ne spun că faptul că premierul a urmat gestul președintelui ne arată că ei au avut dreptate de la început și da, premierul îl pupă în fund pe președinte (Evz. 26.09.2010). Alo… domnule polițist nu despre asta era vorba! Nu e treaba lor să-și dea cu părerea despre relația dintre premier și președinte (și slavă Domnului avem în sfârșit o relație normală). S-au dus acolo să-și ceară salariu și condiții mai bune de muncă (sic!) nu să jignească oameni și instituții.

Domnilor polițiști ați greșit! Singura ieșire onorabilă este să vă cereți scuze. Nu ne interesează justificări, argumente, sau că au fost doar unii care s-au făcut de râs. NU! Au fost printre voi, au purtat uniformele voastre și nu ați făcut nimic sa-i împiedicați să se poarte ca niște huligani. Ați râs la glumele lor nesimțite și v-ați făcut de râs.

Sunteți niște privilegiați. Aveți cele mai bune dotării din țară (apropo de condiții de muncă), aveți printre cele mai mari salarii de bugetari și felurite sporuri, nu vă deranjează nimeni și cei mai mulți dintre voi tocați frunză la câini. Așa că să vă fie rușine și pentru că protestați.

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucuhttp://www.crpe.ro
Consilier in Consiliul General al Municipiului București / Fost președinte al Consiliului Național de Integritate (2015-2016) / Membru fondator al Centrului Roman de Politici Europene

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro