marți, octombrie 3, 2023

Sunt bani pentru medici: tăiaţi pensiile securiştilor. Confiscaţi averile marilor corupţi!

În scandalul HexiPharma, liderii PSD au o atitudine discretă, de-a dreptul timidă. Nu ştiu de ce, dar mie îmi amintesc de tâlharul care a ieşit din magazin după ce a început să sune alarma.

Dincolo de ironie, tot ce a promis candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea – care ar vrea să administreze cele 21 de spitale ale Bucureştiului – este o colecţie de lozinci despre „manageri competenţi” şi reorganizare. De parcă managerii de azi nu ar fi numiţi tot de PSD – aripa Sorin Oprescu. Ceea ce face în aceste zile minunata clasă politică aflată la conducerea României în perioada de înflorire a firmei HexiPHarma,

2012-2016, este să controleze un potenţial incident electoral şi să tragă de timp până când scandalul este uitat. Se fac comitete şi comisii care vor să afle adevăruri cunoscute de toată lumea, politrucii se declară şocaţi că aşa ceva a fost posibil, iar cei care au avut sau au sub control politic spitalele – foşti miniştri ai Sănătăţii, preşedinţi de consilii judeţene sau primari – au dispărut, temporar, de pe ecranul televiziunilor.

Stânga populistă nu are soluţii la criza din sănătate. Nu are soluții nu pentru că nu ştie ce ar trebui făcut, ci pentru că nu vrea să distrugă o uriaşă sursă de bani de care a beneficiat din plin.

De aceea, deşi sunt un om de dreapta, un antreprenor republican care crede că statul trebuie scos din economie, am să sugerez eu oamenilor oneşti de stânga câteva căi de urmat.

Vreţi să majoraţi salariile medicilor şi să creşteţi alocaţia bugetară pentru sănătate? Prima sursă: anulaţi toate pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, acestea fiind intangibile, potrivit unei decizii a CCR. Guvernul Boc a făcut-o, de ce  nu aveţi curaj să vă atingeţi de o uriaşă resursă plasată în buzunarele securiştilor şi ale politicienilor? Majorarea, anul trecut, a salariilor tuturor angajaţilor din sistemul de sănătate a avut un impact bugetar de 1,7 miliarde de lei pe an.

Ştiţi care sunt cheltuielile generate de pensiile militarilor? Circa 5,4 miliarde de lei pe an. De trei ori mai mult. Un calcul simplist arată că, dacă aceste pensii speciale ar fi anulate, am putea creşte cu 50% salariile medicilor.

Pensiile speciale pentru diplomaţi, funcţionari parlamentari şi grefieri au și ele un impact anual de 300 de milioane de lei.

La o privire aruncată de departe, din Texas, vă spun că mai sunt soluţii bugetare pentru Educaţie şi Sănătate: tăiaţi finanţarea impostorilor adunaţi prin tot felul de academii (de exemplu, ASSN-ul lui Gabriel Oprea), readuceţi la nivelul din 2013 salariile clientelei politice din ministere (vezi recenta majorare cu 40% a salariilor din ministerul Economiei) şi stopaţi cheltuielile uriaşe ale serviciilor secrete (cele mai mari din UE). Sume aparent mici, dar, adunate, se strânge relativ mult.

O a doua sursă majoră, de care PSD şi PNL au uitat foarte repede:

Hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA în 2014 au inclus confiscarea şi recuperarea de produse infacţionale în sumă de peste 310 milioane euro, de trei ori mai mult decât în anul 2013.

Dacă această sumă ar fi efectiv executată, ar fi putut asigurat fondul de salarii pe care statul îl plăteşte tuturor medicilor din România într-un an de zile”. A spus-o doamna Kovesi, la 24 februarie 2015. Citesc azi, când scriu, că statul nu a recuperat nici un leu de la fostul ministru liberal al Transporturilor, Relu Fenechiu. BMW-ul său „nu a fost identificat în trafic de lucrătorii Poliţiei Rutiere”.

Complet ridicol.

Între timp valoarea măsurilor asigurătorii dispuse de către organele de urmărire penală a ajuns la 500 de milioane de euro. Cota de recuperare? Nu mai avem nicio informație publică. Procedurile de operaţionalizare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate evoluează lent şi trebuie să ne întrebăm ce se va întâmpla cu ea dacă PSD-ul lui Dragnea va ajunge la putere.

Resurse bugetare sunt, lipseşte însă voinţa politică. Să dăm mai mulţi bani pentru sănătate majorând deficitul bugetar sau tăind investiţiile înseamnă să faci mai mult rău decât bine.

Iar eu continui să afirm că o simplă majorare de buget nu rezolvă corupţia de sistem, patronată de stat.

Soluţia este retragerea statului, spargerea monopolurilor artificiale – în primul rând al CNAS – şi privatizarea spitatelor. Repet, stânga populistă, care a guvernat în ultimii ani sub numele de USL, ştie că aceasta este calea, dar nu este interesată decât să scape de responsabilităţile penale şi să menţină în viaţă această vacă de muls.

Până la urmă, răspunsul la criza din sistemul public de sănătate este unul politic, oricât ne-am preface că nu-l vedem: nu-i mai votaţi pe cei care au patronat jaful din sănătate, dragi prieteni români. Dacă revin la putere, această fabrică a morţii în care s-a transformat sistemul medical de stat va continua să funcţioneze din plin.

Distribuie acest articol

42 COMENTARII

  • am vazut ca lui X i s-au dat YY milioane. Zice procurorul ca prejudicul e de YY milioane. Pai daca valorea imobilului/terenului era ZERO, de ce nu i l-au restituit in natura ?
   cand voi vedea UNA SINGURA sentinta cu expertiza vom vedea cat e prejudiciul.
   PS. Ca sa ajunga la ANRP dosarul trebuia sa aiba o sentinta definitva. A fost vreuna rasturnata? daca nu, inseamna ca nu trebuie executata [la VALOAREA stabilita de experti autorizati] ?
   Presa a rezolvat perepede inainte, dar pare-se ca e muuuuuult mai complicat

 1. Utopii. Surse de bani sunt cu nemiluita doar ca pentru a fi posibilie accesarea lor este nevoie de niste legi, legi trecute de niste parlamentari mana in mana cu aceste juvine. Deci, wishful thinking. Poate sa moara tot poporul ca ei nu isi vor reduce privilegiile.
  Ati vazut unde a ajuns Basescu si ai lui cu niste taieri moderate de beneficii. Cam cine credeti ca va lua un asa cartof in mana si frige cu el? Ciolos? Pai Ciolos e acolo ca bunica la vitrina. Ca doar parlamentul lui Dragnea il tine. Daca se supara aia nu mai exista nici ciolos.
  Deci, lost case :(.

  • poti sa dublezi salariile medicilor fara sa dai nimic infirmierelor, surorilor medicale, asistentelor, brancardierilor, etc ?
   sindicatul acestora are vreo 250 000 membri. Da-le 100 lei lunar si vezi la ce sume ajungi si nu ai sa le iei din confiscare decat pt primele Z luni. Si apoi ?
   PS. Daca dublezi salariul unui medic lasi un prof univeristar unde este ? dar un colonel din teatrul operativ ?

   • Asta se vrea o logică de bun simț, dar nu e. Nici salariul medicului, nici salariul profesorului universitar nu sunt treaba statului, într-o țară normală. Doar salariul colonelului este într-adevăr treaba statului.

    Separat de asta, ce părere aveți de un medic, șef de clinică și predând de asemenea la UMF, care duce acasă între 11 și 16.000 de euro lunar? Asta fără șpăgile pentru operații și fără șpăgile pentru examene.

 2. Ce simplu e să dai soluții când nu ai habar! Pensiile alea speciale pe care vreiți să le anulați sunt pensii ale unor oameni, în mare majoritate, de bună credință care le-au obținit pe baza unui contract cu statul – ei lucrau într-un domeniu, statul se angaja să le plătească pensia calculată într-un anumit fel. Nu se pot anula. Cum soluția guvernului Boc de a-i obliga pe militari să primească pensia pe baza unei ipotetice contribuții la pensii pe care nu le-o ceruse nimeni, niciodată a fost o idioțeni. Și a mai fost și ilegală. Su siguranță există și abuzuri iar uniii primesc bani ca urmare a unor ilegalități. Soluția, însă, e să fie prinși și pedepsiți respectivii.
  Apoi, recuperarea prejudiciilor e de tot râsul. În primul rând, de multe ori prejudiciul stabilit nu prea are ncio legptură cu prejudiciul real, din păcate. Apoi, e chiar dacă sigur există și vina unor autorități/persoane e mare distanța de la punerea unui sechestru la recuperarea unor bani, oricât de eficientă ar fi administrația.
  Apoi, aș fi curios cum stabiliți dumneavoastră care e clientela politică și care nu. Cum aș fi curios de cum vreți să fie administrația și performantă și prost, spre deloc plătită. Apoi, poate vă informați și cu privire la ce înseamnă dreapta și stânga în politică, mai ales în cea românească. Chiar nu ar strica.

  • @andrei – ce-ar fi să vă informați dvs.cum e cu ”administrația […] prost spre deloc plătită”? Vedeți cam câte persoane cu salarii de peste 1.000 de euro sunt la ANAF în toată țara și după aceea veniți să ne povestiți. Personal, consider suma de 1.000 de euro destul de mică, recunosc că n-aș putea trăi din ea. Însă o mulțime de români obțin mai puțin de 400 euro, că altfel nu s-ar ajunge la media asta.

   Și tocmai persoanele plătite cu peste 1.000 de euro sunt cele care se ocupă cu tot felul de aranjamente în instituție. Asta când nu e vorba de amanta lui X sau a lui Y, care practic nu prea fac decât act de prezență. Și chiar și asta nu mai mult de 2-3 ore pe zi.

   • Păi câte persoane au 1000 de euro sau peste? Apoi, e drept, 1000 de euro, pentru România, e mult. Dar poate oamenii ăia sunt puși acolo să controleze și, eventual, pedepsească (vorba vine), companii cu afaceri de zeci, sute de milioane de euro. Acum nu zic că șpaga are vreo justificare dar parcă e mai probabil ca unul care nu prea are bani să o accepte decât unul care nu are problema zilei de mâine. La fel cum miniștri sau primari cu salarii de cam 1000 de euro, sau directori de mari companii de stat cu salarii limitate la aceeași valoare nu reprezintă decât o dovadă de ipocrizie și incompetență, inclusiv a celor care cer astfel de salarii. Păi cum să ne așteptăm că cineva cât de cât competent își va dori astfel de salarii sau să facă o carieră într-un astfel de domenii altfel decât dacă respectiva persoană are așlte surse de venit sau, de fapt, vrea să folosească poziția pentru a obține venituri în moduri mai degrabă ilegale. Iar soluția pentru îndepărtarea celor care au salarii și poziții mai mari în administrație dar sunt incompetenți și/sau fură nu e scăderea generalizat a veniturilor unor categorii ci aplicarea legii. Asta cu hai să luăm de la unii să dăm la alții în funcție de emoția de moment nu e altceva decât prostie.

    • @andrei – „oamenii ăia sunt puși acolo” de către rudele, nașii sau cumetrii lor. Și asta nu pe degeaba. Când o directoare spune pe bune ”m-a costat un miliard jumate postul ăsta, trebuie să mi-i recuperez”, o să presupun că știe mai bine decât dvs.ce vorbește. Chiar dacă se referă la ROL, nu la RON, evident.

     Iar când de la o societate comercială se recuperează oficial doar 50.000 RON din 2 mil. (tot RON) și treaba merge mai departe, e clar și cum își recuperează banii acea directoare. Asta face în realitate ANAF-ul. ”Cineva cât de cât competent” ar lucra pentru 1.500 – 2.000 de euro, dar nu ajunge niciodată să ocupe astfel de posturi. Acel cineva o să obțină 6,50 la un concurs la care nota minimă e 7, în timp ce contracandidatul lui primește subiectele în ziua precedentă și obține 9. Așa merg lucrurile în practică. Posturile sunt ocupate numai de oameni ”de încredere” (rude, nași, cumetri) pentru că altfel 70-80% din instituție ar ajunge în închisoare.

     • Eu nu neg lucrurile acestea și chiar sunt convins că doamna de care spuneți chiar așa a ajuns în postul respectiv. Doar că soluția nu e să se taie salariile/pensiile la categoria care momentan ne place mai puțin și să se dea banii categoriei care acum ne place. Mai ales când simpatiile astea sunt foarte fluide. Soluția e să încercăm să construim o administrație competentă iar asta nu se face prin ce ne propune domnul Mioc. Și cred că mai bine ne lipsim nu doar de astfel de soluții ci și de astfel de păreri care nu fac altceva decât să crească enervarea generală.

     • vezi ultimul caz de definitivare in magistratura !
      Unde esti dle. DANILET, care ast’ vara scriai ca este I M P O S I B I L asa ceva la magistrati !!!

 3. Prima sursă: anulaţi toate pensiile speciale, mai puţin pe cele ale magistraţilor, acestea fiind intangibile, potrivit unei decizii a CCR. Deja ai dat cu batul in balta !!! Pai ori le taiem la toti ori……Normal ca daca judecatorii sunt chemati sa se pronunte ei au spus DA, pot fi taiate pensiile speciale la toti, mai putin la noi !!!!! …ca doar nu sunt sadomasochisti. Singurele pensii speciale care se aplica de la Cuza incoace sunt ale militarilor, iar aici se poate discuta in privinta modului de calcul……nici ca acum, dar nici pe contributivitate, pentru ca riscam sa nu mai avem armata , servicii..etc. Or sa intre toate ciurucurile….

  • Pana in 2005, dica vreo 15 ani, CCR declarat ca insulta si calomnia sunt constitutionale. Dupa 2005 nu au mai fost.
   Pana in 2007 . Cand brusc, iar au devenit cum erau inaintea necostitutionalitatii .. Cam la fel e si la Strassbourg, la Drepturile Omului. Se revine.Chiar si asupra Tratatelor internationalrolane !

 4. „Hotărârile judecătoreşti rămase definitive în cauzele DNA în 2014 au inclus confiscarea şi recuperarea de produse infacţionale în sumă de peste 310 milioane euro, de trei ori mai mult decât în anul 2013.
  Ca sa confisti 310 milioane, ar trebui ca mai intai ei SA EXISTE !!!!! Daca se face evaluarea din birou, pe baza de hartii………poti ajunge si la 1 miliard
  Până la urmă, răspunsul la criza din sistemul public de sănătate este unul politic, oricât ne-am preface că nu-l vedem: nu-i mai votaţi pe cei care au patronat jaful din sănătate, dragi prieteni români.
  Aici sunt de acord cu tine, dar ce facem cu guvernul tehnocrat, pe care nu l-a votat nimeni !!!!!
  La o privire aruncată de departe, din Texas, vă spun că mai sunt soluţii bugetare pentru Educaţie şi Sănătate: tăiaţi finanţarea impostorilor adunaţi prin tot felul de academii (de exemplu, ASSN-ul lui Gabriel Oprea),
  Absolut de acord cu dvs aici, dar va rog sa va interesati acolo in Texas, ce pensii au judecatorii si militarii……..asa ca sa stim si noi….

  • Nu iti fce griji. Chestiunea este de timp.
   In 2 ani tot ce este ascuns in UE, va fi identificat si remis, in ~5 – 7 ani vor veni si banii din Indonezia, Macau, Taiwan, … etc.
   Nu au incotro ! Si nici oameni de incredere nu mai au … .
   Eventual, vor sta cu ei in gradina , sau sub saltea .

 5. – sa plateasca si magistratii CAS si CASS ;
  – sa li se diminueze si lor salariile (ca sa trecem toti in acelasi mod prin crize si recesiuni) ;
  – sa li se reduca sporurile de sedinta DNA si DIICOT ;
  – sa li se diminueze sumele alocate pentru imbunatatirea bazelor de tratament si de recreere ;
  sa mearga cu Dacia Duster, iar nu Toyota, VW, Audi, BMW, … ;
  – sa fie obigat intreg MAI sa renunte la toate „Toureg-urile 6V/10V, Passaturile, Audi-urile 4.0i…”
  – sa fie obligati sa se asigurei de malpraxis si sa se itroduca raspunderea personala ;
  – sa se retraga pensiile si veniturile speciale ale colaboratorilor SRI si ale gradatilor onorifici din sistemele militarizate (indicate global in MOf partea a V-a secreta);
  – sa se cenzureze si sa se verifica modul de folosire al sumelor alocate de catre serviciile MAI si SRI, … etc. pentru „mijloacele specifice de informare”-adica bani pentru recompense (publicate per total in MOf partea a V-a secreta);
  – sa se cenzureze utilitatea si necesitatea fondurilor cheltuite de catre Presedentia Ro ;
  – sa se verifice normala functionare a sistemelor de suprveghere a granitelor UE (EADES) si sa se impute prejudiciul tuturor celor ce au semnat si implementat sistemul defectuos ;
  – sa se verifice toate institutiile implicate in fonduri europene ce au pierdut procesele sau au exercitat tardiv recursurile ;
  ………………………. .
  Ehee !

  • Foarte corecte si de bun simt sugesii. Ce fel de democratie pretindem noi ca am construit daca salariile, pensiile si alte beneficii nu au nicio legatura cu calitatea, pregatirea, volumul muncii prestate sau a contributiei de-a lungul anilor si s-au alcatuit pe baza de tupeu, abuz de putere sau pe argumentul sa li se dea ca sa nu fie tentati sa fure?
   E o bataie de joc la adresa statului de drept, o sfidare a principiilor democratice sa ai formule de calcul cu dedicatie asa cum este acum la noi!
   O grila de salarizare construita cinstit, fara privilegii, cu un raport de bun simt intre salariul maxim si cel minim este o minima dovada de respect.

 6. Felicitari pentru articol! E o solutie, insa nu se va intimpla. De ce nu chemati lumea in strada, de ce nu organizati proteste masive si pasnice? O suta de oameni importanti conteaza mai mult decit o suta de pensionari analfabeti si flaminzi stirniti de Antene! Le-a ajuns oamenilor normali din nou cutitul la os… Noroc cu ambasadorul SUA, altfel cu fiecare zi sintem mai aproape de buzunarul URSS…

 7. dle George Mioc,
  observati: din primele 7 postari, in 6 (sase) ati primit lovituri peste degete: jos mina de pe pensiile noastre, „un drept cistigat” (in anii 40-50 „dusmanilor popolului” li se taia complect pensia).
  Ce vina neaparata au politicienii cu asemenea alegatori? ori penalii care sint alesi, parlamentari, primari, consilieri?
  Bine ca nu-i mai rau!
  Vorba dlui Boia: comunismul a pierdut batalia, dar nu comunistii si urmasii lor :P

 8. Din pacate un articol pareristic. Ceea ce indicati dvs pot fi considerate niste principii si nu solutii reale. Titlul este usor bombastic si foloseste cuvinte cu priza la un anumit tip de public. V-ati pus intrebari cu privire la motivele acordarii de pensii speciale tuturor celor integrati in denumirea generica de siguranta si aparare nationala? Chiar credeti ca la o eventuala „Crimee” avem asa de multi cetateni stiutori in a folosi o arma sau in a avea ceva cunostinte de tip militar? Nu intamplator sunt state cu vaste resurse democratice care platesc pensii asa zis speciale oamenilor care fac parte din sistemul mai sus amintit. Discutia asta e superflua in prezent. Cel putin in ceea ce priveste securistii… Cred ca sunt si judecatori care au colaborat cu vechiul regim si in prezent primesc pensie speciala. Consider ca o abordare realista a problemei nu ar strica. Mai ales din partea unui contributor

 9. In Romania de astazi, te impresioneaza cand vezi rationamentul clar, limpede al d-lui Mioc. Nu suntem obisnuiti cu asta in ultimul sfert de veac cand a existat o perseverenta preocupare pentru denaturarea gandirii, atat cat mai scapase din comunism. Imbatati de libertate, am renuntat usor si la jumatatea de gandire, aceea pe care o practicam in ascuns in comunism, si am mai facut un pas spre absurdul absolut, acceptand tot ce ne-au spus niste sarlatani de rea credinta ca ar fi capitalismul si gandirea occidentala.
  La urma urmelor, ce era atat de greu de gandit ca s-ar putea plati doctorii, daca banii n-ar fi dati cui nu se cuvenea?
  De ce a fost atat de greu sa pricepem ca averile uriase, aparute din senin, erau furate de la noi, ca cei care le-au furat trebuie obligati sa le dea urgent inapoi? Ca nu e normal ca cei care erau la butoane sa dea de pomana cu atata usurinta ce mai avea tara asta, ca sa ajunga la fier vechi? Ca asta insemna tradare, nu gandire capitalista!
  De ce n-am gandit la timp ca nu e o pavaza impotriva necinstei, ci dimpotriva, un certificat de cinism, ca magistratii, doar fiindca pot, sa fie atat de lacomi si sa-si dea salarii uriase, pensii nesimtite intr-o tara saraca?
  De ce nu putem judeca limpede si conchide rapid ca nu pot fi devotati niste conducatori care, inainte de a face ceva palpabil pentru tara, se reped la salarii disproportionate, la rasfaturi indecente? Ca marirea salariilor se cuvine sa inceapa cu cele mai mici?
  De ce nu ne-a fost limpede ca trebuie rasa urgent impostura, curatata tara de plagiatori, de doctori si academicieni impostori, de sereleuri universitare, ca sa avem un invatamant normal?
  Nu inteleg de ce nu se considera firesc ca la schimbarea guvernelor sa devina transparent cum s-au cheltuit banii, ce au preluat si ce au lasat, de ce devine demagogie si minciuna ceeace ar trebui sa fie simpla contabilitate? Ca unui guvern incropit in graba nu-i poti reprosa toate greselile si fraudele guvernelor anterioare, dar nici nu-i poti ierta ca se complace in a mananca inutil timpul tarii?
  Ca acum, in al doisprezecilea ceas, trebuie mers pana la capat, incluzand in aceasta si desecretizarea incalcitelor responsabilitati SRI- presedinti – parlament – guverne?

 10. domnule, astia s interesul national sau inima natiunii
  trebuie sa se hraneasca cu vita kobe, sa si cultive neuronul citind ali baba si cei 40 de spioni si sa si plimbe fundul celulitic in limuzine blindate. dvs vreti o natiune prospera fara militieni / securisti ?

 11. Este foarte interesant de analizat sociologic aspectul pe care il mentionati (si care este stiut de marele public de multi ani), despre cheltuielile serviciilor secrete ca fiind cele mai mari din UE (ma rog, probabil ca procentaj, nu ca suma totala, dar totusi este semnificativ). Deci, dupa un numar buni de ani deja in care sumele alocate serviciilor secrete au fost cele mai mari din EU, Romania este inca tara cea mai corupta din UE ! Asta ne face sa gindim ca serviciile secrete responsabile de ordinea interioara (dar si cele externe, pentru ca lucreaza in tandem) sau nu isi fac datoria mai deloc, sau, mai grav, si probabil mai aproape de adevar, sint chiar sursa generatoare a coruptiei (vezi cazul cel mai recent, Oprea, dar si cazul Melescanu, de exemplu, care a cam fost uitat…) !!! Si cred ca la cheltuielile sus-mentionate nu s-au adaugat si sporurile la acele pensii, numite de asemenea in articol. In concluzie, si intr-o logica destul de solida, se pare ca cu cit vor scadea sumele alocate serviciilor, cu atit va scadea si coruptia !

 12. Se zicea in media ca POLISANO (patroni sotii VONICA din SIBIU) au lasat bolnavii de CANCER fara medicamente! Vonica s-a sinucis! Sotia a fost acuzata… acum, s-a pus batista pe TZAMBAL!!! Unde e JUSTITIA? Daca sunt vinovati de ce nu sunt pedepsiti? Daca nu, de ce nu-si cere PARCHETUL SCUZE? Mie imi miroase urat… a SRI et co.

  • Este interzis a-ti manifesta, chiar usurel-usure, ca o nevinovata suspiciune, neincrederea in anumite institutii (SRI, DNA, ICCJ, CSM) sau a unor persoane de la virful acestor institutii. Vei fi declarat dusmanul (indiscutabil) Justitiei.
   (Nici in Partid nu aveai voie sa-ti manifesti mica neincredere; era considerata ofensa din partea unui dusman al popolului.)
   Interesul superior de partid si de stat primeaza :P

   • Asa este !
    Daca indraznesti sa depui o cale de atac intr-un dosar penal, instanta a carei hotarare deja ai atacat-o, va strecura in motivare caracterul tau nonconformist , precum si faptul ca nu intelegi sa iti insusesti valorile sociale; iar ca o buna dovada, sta calea de atac, pe care tocmai ai depus-o. NU MAI AI VOIE SA ATACI HOTARRILE, deoarece risti o agravare a pesepsei, pe acest motiv, ori o majorare a pedepsei, in calea ta de atac.
    Daca totusi mai formulezi si o cerere le CEDO, ori o cerere de conformitate cu conduita europeana, atunci sa te asteti la represalii din partea Serviciului de Probaţiune .

    Toate acestea, daca esti liber … daca nu, esti terminat !

   • Poate Partidul de prin anii 50.
    In ultimele decenii politica pecerista in materie se rafinase si le dadea cotite. Stiau ei ca uneori un singur BAU ! il potolea pe rebel.
    Daca scriai inca un maifest ANTI te condamnau pentru specula cu cafea. Si te trimiteau in EXIL undeva pe langa Iasi la Tescani – ca pe filosoful 1. Sau erai ARESTAT LA DOMICILIU in Piata Dorobanti cu acces zilnic la magazinul Bitolia – precum Dinescu – sau in parcul din spatele Casei Scanteii – precum Brucan.
    Asta de-acum sunt mult mai partinici. Recordmen a fost Georgescu de la ANI. Nu a scris nimeni vreun rand contra lui fara sa intre automat in incompatibilitate sau conflict de interese.
    Asta nu ne-a impiedicat totusi pe noi – contributorii – sa ne delimitam de individa Rarinca – dat fiind ca a utilizat o televiziune neconvenabila cand si-a cerut inapoi banii furati

 13. Va declarati de dreapta, propuneti masuri populiste. La deruta?

  1. Partea cu confiscarea se poate face o singura data, nu asigura venituri pe termen lung.
  2. Sunteti de dreapta? De ce nu sugerati ca doar cei care platesc asigurari medicale sa aibe parte de servicii medicale, nu o tara intreaga cu 1 din 7 platitori si toti beneficiari?
  3. De ce nu sugerati ca asigurarile medicale sa fie asigurari, nu taxe, adica sa acopere riscurile asigurate si cheltuielile reale, nu un procent din venituri? Daca se imbolnaveste Gigel tractoristul de ciroza hepatica cauzata de alcool (perfect prevenibila) ce vindeca cei 30 de lei lunar platiti de el ca asigurare?

  • Confiscarea unei case si inchirierea ei la un cabinet medical/stomatologic, produce venit. Stiti cate cse/vile sunt sechestrate in Ro? Stiti cate au notari de CF? Ce s-a facut cu vila lui Voiculescu din Predeal … Sta de ani buni !
   Stiti cate case pot fi inchiriate unor gradinite prticulare, ori after school?
   Stiti cate terenri confiscate, ori sechestrate (dupa o executare directa) pot fi date in arenda. Aveti o statistica, in acest sens ?
   Stiti cate hale si luciu de apa exista sub interdictie, sechestrate, ori confiscate? Stiti cat venit ar produce daca ar fi concesionate ?
   Stiti cate autocamioane si autovehicole pot fi trecute maine in patrimoniul satului, iar cei condamnati pot sa isi exercite abilitatile manageriale in libertate, urmand sa dea …% catre stat ?
   Aaa! Rmanu nu este pregatit sa monitorizeze, avand o armata de functionari de 10% (RFG avand 1 %), TOTI stand cu fundu’ pe scaun s jucand Solitaire … e cu totul altceva.
   Monitorizati serviciile auxiliare si modul de selectie, si dupa aceea discutam cum se culeg banii.
   Chestiunea este doar de a administra o populatie frustrata, cu manifestari nevrotice ! Putem? Stim?

 14. In RO exista 1500 pensii peste 4000 lei. [oficial]. Si judecatori de la ICCJ si bancheri de top si ceva generali etc. Daca le taiem DE TOT aveti 6 mil lei lunar. Cati medici veti splati substantial din asta ?

 15. Coruptia in sine e rezultatul unei decuplari intre realitate si sistemul legislativ. Daca sistemul legislativ nu este o expresie a constiintei, discursul anticoruptie poate degenera intr-un discurs anti-burghezie cu tenta national-socialista pregnanta.

  Justitia trebuie sa-si faca in mod cert treaba si sa identifice raptul din contributiile publice dar in afara de aceste actiuni concrete trebuie si niste masuri constructive atat in plan administrativ cat si legal si economic.

  • Așa este, însă decuplarea între realitate și sistemul legislativ este tocmai realizarea acestuia din urmă. Pentru că în România nu trebuie nimănui legi care să să plece de la realitatea existentă, în România se introduc intenționat legi aberante pentru a genera corupție.

   Politicianul român nu are nevoie de instituții administrative depolitizate, pentru că nu poate trăi din salariul de parlamentar. Are nevoie de funcționari publici pe care să-i numească el, astfel încât să aibă o sursă de șpagă. După care legislația trebuie să dea respectivilor funcționari posibilitatea să-și recupereze ”investiția”, fiindcă altfel n-ar mai da șpagă nici ei, nici alții. Ăsta este sistemul românesc aflat actualmente în funcțiune, iar ceea ce face DNA-ul e paralel cu modul ăsta de organizare a statului.

   Irina Jianu e una dintre puținele persoane care au făcut închisoare pentru modul în care a obținut și a păstrat funcția, dar în România sunt mii de cazuri similare.

 16. Dl. Mioc,

  Dumneavoastra aveti in general idei bune si le prezentati mai bine decat alti autori. Dar poate ar fi util sa le ganditi mai mult/ mai bine ca sa iasa ceva si mai bun. Aveti potential.

  Ca sa revin la editorialul acesta, uitati si dumneavoastra ce scrieti. Si va minunati!

  „Ştiţi care sunt cheltuielile generate de pensiile militarilor? […] dacă aceste pensii ar fi anulate…”

  Credeti ca este posibil sa lasi sute de mii de pensionari ai armatei, politiei, serviciilor fara venit/pensie? Ati mai auzit dvs ca s-a intamplat asa ceva in vreo tara vreodata? Oamenii aceia si familiile lor ce mananca? Sunt oameni antrenati care stiu sa puna mana pe arme.

  Nu credeti ca pensionarii aceia vor iesi in strada? Nu credeti ca pensionarii aceia vor fi sustinuti si de angjatii actuali ai armatei, politiei, serviciilor? Vreti sa vedeti de acolo, din Texas, un cum preia armata puterea in Romania?

  Pensiile pe care armata si serviciile le primesc sunt proportionale cu forta lor interna in Romania. Nu li se da nimic. Isi iau ei cat vor.

 17. Toate disfunctionalitatile semnalate de dvs in articol, de la starea de lucruri pana la deficite bugetare dezastruoase sunt consecintele unui singur fapt:
  Casta (nu clasa) politica, urmasa a activului de partid si de stat, ESTE autoarea jafului metodic organizat, simulacrului de alegeri, si vine acum sa „gestioneze” situatii create de ei inșiși – adica tot ce misca in tara Romaneasca, de la „colectiv”, tot, tot, tot. Ei vor veni cu „solutii”.
  Cortina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

George Mioc
George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro