marți, noiembrie 28, 2023

Ultima redută

Ultima redută în obținerea supremației într-o democrație este îngrădirea libertății presei. Gata, a început ultima ofensivă asupra ultimului instrument al democrației. Probabil că în câteva luni nu vom mai putea scrie decât critici literare, poezii de amor și rețete de prăjituri chiar pe propriile noastre blog-uri.

În România la începutul lui 2019 Parlamentul, instituțiile cheie din administrația locală și centrală, Guvernul, Biserica, autoritatea electorală, Curtea Constituțională, CSM, justiția, CNA, societatea civilă, autoritățile economice de execuție și control, piața liberă, toate sunt controlate, șantajate sau intimidate, astfel încât nu mai funcționează nimic din toate acestea, decât numai după cum dorește o anumită entitate diabolică, care nici măcar nu știm dacă este o persoană, dacă sunt mai multe persoane, un popor, o țară, dacă este de pe la noi, dacă este din alte părți.

O foarte mică parte a presei și Președintele, rămas fără puteri, sunt singurele redute care au mai rămas României să lupte. Practic, în acest joc de șah, regele democrației noastre liberale nu mai are decât un pion- numit speranța-, și un cal-o mică parte a presei care oricum nu mai are la cine să strige, mutările sale fiind limitate.

Beneficiarul direct al acestor răsturnări de situație a plecat din țară, ca de fiecare dată când trebuia să se întâmple ceva rău. Este o tactică și asta desigur. Este tactica boierașului de plantație de bumbac care a plătit un serial killer pentru a ucide democrația, iar el stă cu burta la soare trăgând din trabuc și făcând scroll la știri de pe smartphone.

În vremea asta oamenii strigă după ajutor pentru că statul a scăpat de sub control securitatea cetățenilor, siguranța lor. Străzile, lifturile, proprietățile, locurile publice, nimic nu mai este sigur în România. Minerii lui Iliescu din 1990, Dragnea, în zilele noastre, i-a înlocuit cu infractori. Minerii au venit pentru câteva zile, infractorii sunt pe o perioadă nedeterminată, mierii erau în centrul capitalei, infractorii sunt pretutindeni. Luati-vă adio de la Schengen. Nu merităm! Nu putem să asigurăm securitatea cetățenilor noștri, cum am putea asigura granița de Răsărit a Uniunii Europene!

Interesant este că acești indivizi care ne fură țară bucată cu bucată se bazează pe ”supremația Constituției”, aceea pe care o încalcă ei flagrant în fiecare zi. Ei nu mai trăiesc în statul pe care îl denumește Constituția ca fiind o ”republică”, nu mai trăiesc în imperiul drepturilor și libertăților fundamentale, nu mai trăiesc într-un stat de drept. Articolul pe care se fundamentează întreaga organizare a statului român – art.1 din Constituția României-, nu mai există, este aruncat în aer de tudorei și iordachieși, cu pixurile lor cu cerneală neagră. Ei, și toți ceilalalți români, trăiesc în statul creat de această clică, un stat anarhic, condus și consiliat de infractori, de oameni lipsiți de orice scrupule. Nu mai contează acum incompetența marionetelor. Tudorel visează un fotoliu de europarlamentar, ca mulți alții. La Veneția este plătit prost nenorocitul? Și nu este doar acest motiv dar că se simte acolo cam singur printre atâtea somități sclipitoare cu inteligența lui uni neuronică de subsol de prăvălie. Nu-mi vine să cred că mi-a fost profesor! Pur și simplu nu-mi vine să cred!

Și până la urmă nu mai contează de ce am ajuns aici. Salvarea acum nu mai poate veni din România. Toate forțele pe care ne putem baza în țară sunt pierdute, anihilate.

Emigrația sau exilul românesc trebuie să înceapă de azi să se organizeze și să-și salveze țara. Nu mai trebuie pierdută nici o secundă.

Miza cea mai importantă nu cred că este doar România, miza este granița răsăriteană a Uniunii Europene, ba mă tem că este și mai mult, poate lovi chiar în stabilitatea Nord Atlantică. Priviți, puzzle-ul internațional se conturează încet, dar sigur.

Și haideți, să nu mai fim naivi. Dragnea și clica sa nu-și dorește doar salvarea personală (asta cântărește doar vreo 5%), ținta este mult mai sus și asta se vede din aroganța cu care ne sunt date răspunsurile la întrebări, se vede din graba și precizia cu care se desfășoară evenimentele. Totul este pus la punct la milimetru. Acești oameni nu se vor împiedica de Uniunea Europeană, de voturile împotriva României din Parlamentul European, de amenințările sau chiar înghețarea fondurilor europene. Știau ei de ce doreau parteneriat public-privat pentru infrastructura țării…iată, și de aceea.

Nu este de joacă domnilor. Viitorul ne pregătește o pagină urâtă, nu este atât de binevoitor precum horoscopul lui Dragnea pentru 2019.

Curios ar fi să constatăm, după ani și ani, că acești indivizi chiar cred că, prin ceea ce fac acum, ne pot pune la adăpost de tot ceea ce internațional se pregătește să vină. Hai că ar fi chiar culmea ironiei să fim salvați de Dragnea patriotul, de naiva Viorica și de Vâlcov cel groaznic. La urma urmei noi am trăit mereu într-un iad în România. Mereu am ales iadul mai puțin groaznic îb loc de raiul etern. Pur și simplu nu avem puterea să ne asumăm nimic universal. Individual, unii dintre noi sunt poate geniali sau sfinți, dar luați împreună tot la iadul mai puțin groaznic visăm. De asta ar trebui să se teamă Europa în aceste 6 luni, pe care eu personal le voi urmări cu mare interes.

Distribuie acest articol

21 COMENTARII

 1. Intotdeauna am crezut ca planul lui Dragnea nu se reduce doar la propria salvare de arest. Putea foarte bine sa se care din tara intr-o insula exotica si gata! Insa el este unul din „cavalerii” rosii care tinteste spre distrugerea mediului democratic.
  Sunt cateva probleme care au aparut recent: 1. Tereza May a scapat de motiunea de cenzura in aceasta seara si va avea grija sa scoata UK din UE fara nici un acord.
  2. Trump a afirmat ca doreste sa scoata America din NATO
  3. Guvernele unor state UE (Irlanda) fac pregătiri pentru Brexit dur
  4. La granita cu Irlanda de Nord sunt deja tensiuni , iar IRA este in alertă.

  Intr-adevar, se conturează un puzzle foarte urat.

  • De unde atata panica?

   1. Brexitul este mai subred ca oricand, iar sansele sunt mai mari ca oricand ca UK sa ramana in UE.

   2. Trump este singur. Iar de vreo 27 de zile este singur si fizic, nu lucreaza nimeni la Casa Alba.

   3. Toate tarile isi fac pregatiri pentru un Brexit dur, desi nu e sigur ca va fi Brexit dur.

   4. La granita sunt tensiuni din 2016. Ce mai e nou?

   Mie personal nu-mi mai pasa de Romania, e o tara cu un popor salbatic si care nu vrea sa traiasca bine, ii place in dictatura.

   Dar a ne speria pentru Vest e absolut ridicol.

   Vestul se va descurca, in schimb Romania e sabotata de propriul popor, prea prost si ticalos pentru a construi o tara normala, libera.

   • Curat @ emil bobu, neicusorule :D
    „Romania e sabotata de propriul popor, prea prost si ticalos pentru a construi o tara normala, libera”, popol din care cu conoare fac parte eu, @ emil bobu :P

   • 1. Nu confundati Brexitul cu acordul. Daca au votat impotriva acordului asta nu inseamna ca nu va fi Brexit. Acelasi scenariu ar fi valabil si in cazul altor state daca decid sa iasa din UE. Trebuie sa iasa cu un acord sau nu.

    2. Nu se sperie nimeni pentru vest, insa daca in vest lucrurile nu sunt bune, ce pretentii sa mai am de la est?

    „Mie personal nu-mi mai pasa de Romania, e o tara cu un popor salbatic si care nu vrea sa traiasca bine, ii place in dictatura”–> Teoretic aveti dreptate, insa stim bine ca nu este asa. Noi cei care traim pe alte meleaguri suntem cu gandul la Romania. Nu putem sa ne stergem din memorie vietile traite acolo pana la momentul plecarii noastre in alta parte. Acolo s-au sacrificat niste oameni pentru noi in ’89 si chiar imi doream sa fie bine si sa pot ramane in tara mea, sa nu ajung astazi sa imi plec capul atunci cand vorbesc de Romania. Si nu este vorba de politica romaneasca de rahat, este drama ca dupa 30 de ani suntem in acelasi stadiu de primitivism.

    • Inca o dovada ca „Cine nu are memoria istoriei, riscă s-o repete.”, dupa cum spune filozoful spaniol George Santayana. Corneliu Coposu chiar ne asigura ca „Cine uită trecutul, merită să-l repete.” Intr-adevar, memoria istoriei este mai greu s-o avem toti, pentru ca generatiile isi succed una alteia si dispar pur si simplu cei care ar putea sa-ti povesteasca, insa in ceea ce priveste uitarea trecutului, este ceva mai dificil, pentru ca aici intervine rolul scolii si al educatiei. Cu siguranta, nu din senin este tinuta scoala din Romania in cea mai neagra saracie si promiscuitate, doar ea face diferenta si ne poate ajuta sa nu mai gresim a doua oara la fel de catastrofal. Ma gandesc aici ca ultima greseala esentiala pentru mersul tarii a fost recent, in 2016, asadar nu intra propriu-zis in ”memoria istoriei”, si avem o sansa de a o repara, totodata rezolvand si nedreptatea istorica de-acum 30 de ani – romanii voiau democratie, si s-au ales tot cu autocratie, bine camuflata intr-o „democratie originala”.

 2. „Gata, a început ultima ofensivă asupra ultimului instrument al democrației.”

  Cei mai mulți dintre profesioniștii din presă au optat să slujească guvernarea cleptocrată de bunăvoie. Nu i-a atact nimeni, n-au apărat nicio redută. Pur și simplu „s-au orientat”. Au privit din ce parte vin banii, s-au asigurat că situația nu se va schimba pe termen lung, au fost atenți la cine sunt cei pe care-i slugăresc „serviciile ” și au îngenuncheat în fața lor.

  • Si toate astea pentru ca, asa cum zice un om de nimic, Romania sa nu-si slabeasca capacitatea de aparare in fata inamicului.
   Inamic care a devenit vestul atat de de ravnit si de injurat totodata.
   Suntem in psihoza si hipnoza colectiva.

  • In tara asta nu s-a facut lustratia in niciun segment al vietii sociale. Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara se ocupa de lustratia clasei politice, si stim cum s-a terminat lupta romanilor de-atunci – Mineriadele. Clasa politica anterioara, mai putin cei doi ceauseti, s-a incolonat rapid in spatele lui iliescu, si am avut ce avem si-acum, insa forma de acum este atat de ceausista, incat nu are cum sa mearga mai departe. Si-a dat jos ”fata umana”, oricine o poate vedea cu ochiul liber, si-atunci nu mai ramane decat cardasia la hoteala si complicitatea scarboasa, bunaoara a presei aliniate, a unei parti din justitia la varf(ccr, csm). Ma gandeam la aceasta lustratie politica, tinand cont ca in alte state care provin din estul comunist s-a facut, si cu toate astea au clar probleme cu intoarcerea in timp a politicii. In estul comunist, s-au ocupat total de lustratie doar tarile baltice si Cehia, si n-am auzit sa se revina la autocratie. In Polonia, Ungaria, Bulgaria si Romania, la un moment dat s-a transat problema lustratiei, dar moderat, si toate aceste state se confrunta cu revenirea comunistilor la ciolan. In Romania, legea asta moderata a lustratiei s-a dat in 2010, si imediat a fost contestata la ccr, care si-a aratat imediat vocatia slugarnica, si-au facut-o harcea-parcea, in numele drepturilor omului, care-au fost flagrant incalcate, interzicandu-le sa se bucure si ei de-o functie. In fapt, doar prim-ministru nu poate fi un domn sau doamna ce a facut parte din clasa politica sau servicii inainte de 1989, in rest poate fi orice vrea. O alta lege cu forma, dar fara fond.
   Acuma, prin vot, se face lustratie politica, adica putem sa invalidam si sa trimitem la cos psd-alde, printr-un BOICOT in toate alegerile, incepand cu mai 2019, pana intr-o suta de ani. Cu celelalte tipuri de lustratie – presa, intelectualitate, justitie, ce te faci?

 3. Mai întîi: poporului român, în majoritatea lui „democratică”, nu-i place democraţia. Şi nu-i place fiindcă nu o înţelege. Dacă ar fi înţeles ceva, poporul dar şi aşa zisele elite, n-ar fi votat în 2016 cu majoritate strivitoare urmaşii PCR botezaţi acum întru Diavol, PSD.
  Da, statul român practic nu mai există. Sau mai bine zis a fost acaparat de mafioţi. Poporul a votat pentru cine le umple maţu’ sau pe cine le umple buzunarele. Dacă aş fi sceptic, aş zice că ne merităm soarta, asta a fost hotărârea poporului român sărăcit, umilit şi prost condus de elitele sale.
  Este probabil ca PSD+ALDE+UDMR să ne scoată din UE şi NATO. Este probabil ca România să fie dezmembrată. Este probabil ca democraţia de tip european să fie înlocuită de mafiotismul de tip asiatic. Voi repeta zicerea prea des repetată dar pe care nimeni nu o ia în considerare: somnul naţiunii naşte monştri. Sau, dacă vă place mai mult, zicerea lui Chirchill: fiecare popor are conducătorii pe care îi merită. Dar degeaba repetăm asta, nu există urechi care să audă şi nici minţi să înţeleagă….
  A invoca ajutor de la diaspora sau de la prietenii externi mi se pare o laşitate. Nu asta trebuie să fie soluţia. Eu înţeleg disperarea, dar apelul la ajutor extern mi se pare o recunoaştere a incapabilităţii noastre de a ne apăra singuri în faţa unei bande de mafioţi. Aiici trebuie luptă. Era o zicere la începutul anilor ’90: vom lupta şi vom fi liberi! La luptă, domnilor, la luptă! Nu vă mai lamentaţi şi nu vă mai văicăriţi. Aţi înţeles? La luptă!

  • Lupta? Asta poate romanu’ sa lupte. Pentru el totu-i o lupta. Problema e ca orice actiune presupune doua lucruri esentiale: 1. un scop si 2. un factor determinant. Care ar fi alea? Iluzii, Romania este pierduta socialismului determinat de prostie si saracie. Ce ma distreaza ca si autorul a gasit problema la conducatori. Oameni buni, romanul „average” este exact asa ca Dragnea si Viorica. Treziti-va! Nu mai visati baliverne. Cat despre media, mai toti sunt vinovati ca au promovat ura si dezinformarea zeci de ani. Cum vreti ca un cetatean sa protesteze cand a fost spalat pe creier ani de zile? Mai ales cand nu este vorba de buzunarul lui ci de drepturile „altora”? Poate peste inca o suta 100 ani.

 4. Dar, stimată doamnă, vi s-a părut vreun moment că o guvernare se face în folosul românilor?! Bieții de noi am tras din răsputeri spre spațiul european.
  Am făcut-o din instinct! Așa cum au făcut-o de multe ori și înaintașii noștri care s-au jertifit pentru asta. Chiar și procentul covârșitor al orientării proeuropene de azi are la bază același lucru!
  Numai că momentul alăturării a fost prost ales!
  Avem lupul paznic la oi!
  Ei știu să manevreze slăbiciunile acestei nații! Au și consilieri în acest sens!
  Și – să mai știți – că rareori în istoria acestui spațiu s-a guvernat în interesul românilor!

 5. Vi se pare că „actorul” din filmul (de neam-prost) „5 ani de vacanță la Cotroceni” se „luptă” cu borfașii? Dacă e așa, de ce, între ianuarie 2017, când a văzut „elefanții” la o ședință a guviermillor și a putut ieși în stradă cu protestatarii și ianuarie 2019, când, în preajma viitoarelor alegeri prezidențiale s-a „reactivat”, s-a „luptat” mai mult cu „paltoane trântite pe capotă”, ori cu pârtii de ski (unde era plecat să se odihnească în „vacanță”, după „obositorul concediu prezidențial” de la Cotroceni)??? S-a „luptat” așa de mult cu „ciuma roșie”, că nu le-a dat după crispatul grindeanu „o șansă” (terente cel nou, brăileanul), ci două, – tovarășa veorica!… Așa s-a „luptat” încât, atunci când a trebuit să sesizeze Comisia de la Veneția pe Legile Justiției a zis că „nu e nevoie” și, după ce „borfașii” l-au transformat (aproape) în „șomer prezidențial” a trimis, cu un „curaj bărbătesc” pe „purtătoarea de vorbe” să anunțe demiterea Codruței Kovesi de la conducerea DNA!
  Marele blatist de la Cotroceni va mai primi un singur lucru de la mine! DISPREȚ! Unul, atât de mare, mai întins ca infinitul Universului și mai îndelungat ca Veșnicia!

  Am și „plan” pentru prezidențiale:
  1. În primul tur – vot cu candidatul USR-PLUS (sau al unora dintre ei, dacă vor candida separat).
  2. Dacă mutul universal ajunge în turul II:
  a. mă duc la vot și pun ștampile de cât mi-ajunge tușul;
  b. votez cu candidatul NIMENI (îmi desenez „pătrățica”, scriu „NIMENI” și ștampilez căsuța; am mai făcut asta, la localele și parlamentarele din 2012!

 6. Republic ultima parte a comentariului, deoarece nu a apărut tot:

  Am și „plan” pentru prezidențiale:
  1. În primul tur – vot cu candidatul USR-PLUS (sau al unora dintre ei, dacă vor candida separat).
  2. Dacă mutul universal ajunge în turul II:
  a. mă duc la vot și pun ștampile de cât mi-ajunge tușul;
  b. votez cu candidatul NIMENI (îmi desenez „pătrățica”, scriu „NIMENI” și ștampilez căsuța; am mai făcut asta, la localele și parlamentarele din 2012! :)
  c. mă duc la o bere (sau la mai multe) :) Și asta am mai făcut – la referendumurile pentru aprobarea/revizuirea „constituției”, din 1991 și 2003, la mascaradele zise „referendumuri” din vara lui 2012 și de anul trecut sau, în 2000, când, în turul 2, am avut de „ales” între „dracul” (vc tudor) și „tatăl dracului” (bolșevicul ilici).

  P.S. Voi face campanie ca un număr cât mai mare dintre prieteni, rude, cunoscuți, să facă la fel!

 7. De fapt conteaza cine a fost la inceput in spatele lui dragnea. Cine l-a ocrotit pina a crescut suficient sa poata musca mina care l-a hranit…
  Din nefericire pt noi am pierdut trenul cel bun odata cu instalarea lui iliescu la putere. Apoi ne-am caznit sa facem ceva dar conventia democratica a facut totul praf in numele „restitutio in integrum” , au returnat si ce nu fusese luat…
  Ghinion teribil o configuratie jalnica de lideri occidentali aproape ca a pus Europa pe butuci. Interesele multinationalelor de a avea mina de lucru foarte ieftina dupa ce au facut prostia sa mute productia in China au dus la Europa multiculti – un cancer care submineaza zilnic constructia europeana. Mama Merkel i-a dat lovitura de gratie cu politica ei fata de emigranti.
  America a intrat apoi in era trump….
  Asa ca dragnea, orban si altii ca ei din est au capatat spatiu de manevra. Nu ii baga nimeni in seama prea mult fiindca au destule probleme acasa.
  Sint prea bine concertate toate pt a fi doar coincidente, cu siguranta traim acum rezultatul a 20 de ani de activitate a diverselor servicii……
  Nu e mai rau doar pt faptul ca e nevoie de oarecare stabilitate pt China, daca piata mondiala se reduce poate intra in colaps.

 8. Va multumesc pentru articol. Impartasesc aceeasi stare de ingrijorare profunda. Romania, daca inca mai are inca luptatori, e timpul de sunat toate alarmele!

  Romania se prabuseste, nu stiu unde sunt cei care ar trebui sa auda, insa … nimeni nu face nimic. Poste ca de aici trebuie pornit.

 9. Totul a fost aranjat la Moscova inainte de demantelarea aparenta a blocului comunist si a URSS-ului. In confruntarea din timpul Razboiului Rece, URSS si blocul comunist au pierdut partida. Nu insa si dorinta de a extinde totalitarismul lui Lenin si Stalin cat mai mult pe planeta. Dupa 1989, toate tarile foste comuniste au adoptat o democratie de fatada, iar puterea reala a ramas tot in mainile comunistilor. In circa 30 de ani, Rusia a capatat o putere economica pe care URSS-ul nu era in stare sa o creeze si si-a intarit mult puterea militara. A iesit in picioare din colpasul economico-social, asa cum s-a intamplat si cu celelalte tari ale lagarului comunist. Reunificarea Germaniei a introdus un cal troian in inima Occidentului, Statele Unite au fost in continuare infiltrate si subminate din interior de aceeasi Moscova care, dupa Al Doilea Razboi Mondial avea oameni in pozitii cheie in conducerea Statelor Unite, in mass media, in industria cinematografica extrem de influenta asupra publicului american. Trump nu se stie exact ce reprezinta, dar daca clanul Clinton castiga alegerile prezidentiale mai ramanea de facut un singur pas pentru a impune americanilor un socialism pe masura lor. Siria este un fief al actualei Russi neosovietice, in Cipru exista o baza militara a Moscovei, idem in nordul Africii etc. In Romania, ca si in celelalte tari ale lagarului comunist aparent prabusit in 1989 se afla in curs de implementare un regim neototalitar de tip comunist, care se bazeaza pe achzitiile de tehnologie occidentala de ultima ora si pe o economie de tip chinezesc, care, cred ei, va asigura perenitatea sistemului comunist modernizat. Ca in 1917, cand bolsevismul a fost implantat in Rusia de marea finanta germano-americana, si in prezent exista o mare finanta internationala interesata in mentinerea, consolidarea si extinderea sistemului totalitar comunist in forma reciclata, care li se pare ca este de natura sa le asigure accesul la resursele de bogatie ale tuturor natiunilor lumii. O confirma mentinerea Chinei ca mare stat totalitar comunist, cu o economie de piata controloata. In acest puzzle la scara europeana si mai larga, Dragnea este un pion a carui „misiune istorica” este tocmai sa restaureze ceausismul (fara Ceausescu) in Romania si sa o mentina in trena Rusiei neosovietice, care la randul ei reprezinta interesele globale ale celor care, in secolul al XIX-lea, au fondat doctrina comunista nu in folosul popoarelor, ci in folosul celor care au tot interesul sa aduca omenirea sub calcaiul de fier al unei dominatii la nivel planetar, in masura in care acest lucru este posibil, fiindca mai sunt tari in lume care nu pot fi inca conectate la Marele Plan (ca Iranul, Turcia, tarile arabe). Aspiratia marilor tirani ai lumii si a marilor tiranii a fost intotdeauna dominatia globala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Alina Dobre
Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Al. Ioan Cuza – Iași, 1995-1999, lucrarea de licență în dreptul penal român;
Studii postuniversitare Ludwig Maximilien Universität München- Drept comercial european și internațional, cu accent pe Dreptul internațional, Dreptul IT și Dreptul Mass- Media, 2007- 2008 Vicepreședintă a Societății culturale româno-germane Apoziția München (2005-2008) Membru fondator și secretar al ATORG- Asociația tinerilor ortodocși români din Germania (2008-2011).
În prezent angajată la o instituție publică București. Activități editoriale importante 2001 - „Persia Antică”, (Introducere în cultura și civilizația persană), Editura Arania, Brașov 2004 - Ludwig al II lea de Bavaria, Revista Tafrali Tulcea
2004 - Eseul despre gravura Melencolia I lui Albrecht Dürer, „Melencolia I“, publicat în revista „Dorul”, Danemarca, pag. 56-59 2006 - „ Aspecte ale ritualului”, revista „Apoziția”, München, pag.103-107
2008 – Poezii din ciclul „ Urme pe cuvinte“ și „ Botezul luminii“, Revista Apoziția, München, pag. 115-120
 2009 - „ Despre un drept fundamental”, revista „Apoziția”, München, pag. 107-109 2011- „ Trăirea pe interval”-gânduri despre emigrație, Revista „Spații culturale”, Anul IV, nr. 18, pag 66-67 2015 – ”Trăirea pe interval”, Editura Ideea Europeană

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro