miercuri, mai 18, 2022

…un haiku

… Sorin Cîmpeanu la Educatie si Florin Roman la Cercetare

Romaniei i-au inghetat pana si lacrimile

O tara-ntreaga isi face sepuku.

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. where is the text / analyze ?!
  cei mai baieti destepti, baieti de baieti, sint scursurile din scolile militare (securitate, militie, armata). aici se stringe materia cenusie a Romaniei, si dupa ce isi iau doctoratele in geostrategie / razboaie hibride (!), intelligence(!) si interes national(!) ocupa toate ministerele si consiliile de administratie ! sarmana Romanie, seamana cu cea dinainte de 89, sa le fereasca Dumnezeu pe aceste otrepe ce au distrus Romania de o rebeliune adevarata cind vor fi calcate pe grumaz fara mila.

   • Desigur, scurt rau si deosebit de profund filozofic vorbind ( desi a omis vedeta Lucian Romascanu la Cultura care face cat ceilalti doi la un loc ) deoarece intotdeauna calitatea bate cantitatea , nu ? Atat de profund incat seamana cu celebrul tablou alb intitulat pentru initiati ” Cioban pazind oile la pascut ” . Intrebat unde este ciobanul , unde sunt oile si unde este iarba, pictorul acestei capodopere a raspuns la fel de profund , pentru neinitiatii care nu au priceput nimic din aceasta profunzime abisala, ca oile au mancat toata iarba si au plecat cu cioban cu tot .

    • :-) art nouveaux ! turmele de oi inexistente sint insotite de ciobanei invizibili. e suficient sa ti fixezi trabucul / pipa n coltul gurii (nu stiu cine i modelul, Churchill sau Eliade ?), nu spui nimic, ridici din sprincene si populimea (cititorimea textelor fara cuvinte) iti va cadea n genunchi de IQ ul iesit din comun ! haiku, haicucu, cucu cucu. profund !

  • Sunt perfect de acord cu spusele dvs., care releva ca Rominia a fost si este condusa de catre SS(securitate), copiii si nepoții acestora(ele și ei) și relațiile lor, de peste tot. Și culmea e că imensa majoritate numerică a acestora(indiferent de vîrstă, sex, titlu etc.), compune armata de personaje nevindecabile vreodată, ale Rominiei(eterne dizabilități și handicapuri de forme diverse). Indiferent dacă ăștia /astea au vaccinuri și vaccine precum anti Covid-19, etc. Iar eu care aduc de cu mult peste 1 deceniu încoace permanent, dovezile birocratice si practice(practicate zilnic) ca nu am vreo dizabilitate, un handicap, boală cronică sau transmisibilă, boală psihică, cazier murdar si studii + examene false + medii mari contrafăcute, am fost și continui să fiu bătaia de joc, a tuturor…

 2. Daca mi se îngăduie, cu riscul de a distorsiona forma, dar in completarea fondului, as adaugă:

  „Mai lipsea Dincu la Apărare
  Si l-avut”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro