vineri, decembrie 6, 2024

Unde am gresit la Stalingrad?

Nu vreti sa stiti ce este in sufletul lui Dragnea acum, cand se chinuie mental ca Hitler cu intrebarea ce-i facea noptile albe: „Unde am gresit la Stalingrad?”. Pentru ca Dragnea este un smecher de cartier ajuns sa controleze o tara, asa cum Hitler a fost un simplu caporal, ajuns temporar conducatorul intregii Europe. Astfel de oameni nu au capacitatea de a pune pune lucrurile in perspectiva, nu sunt ca imparatul Marcus Aurelius care isi amintea in fiecare zi ca hainele de imparat sunt temporare si el va muri nu ca imparat ci ca un simplu om. Dragnea si Hitler au ajuns acolo sus prin calitatea de a negocia cu toti, asa cum se intampla cu sefii mafiei, care reusesc sa impace pe toti dandu-le fiecaruia ceva, suficient cat sa nu se revolte, dar nu prea mult cat sa le dea putere (sa ne aducem aminte de conflictul cu Ecaterina Andronescu, rezolvat cu un post ministerial iubit de ea). Imbatati de succes, cred ca pot controla totul. Asa a facut Hitler, schimband generalii si controland fiecare detaliu al unei batalii. Numai ca realitatea este mult mai dura si constructia asta de papusar nu rezista la infinit, pentru ca nu e naturala, iar In final tot se incalcesc in atele lor de papusari.

Acum, in camera de inchisoare, capul lui Dragnea este un cinematograf care ruleaza acelasi film care rula in ultimii ani ai lui Hitler. Se spune ca Hitler nu mai putea dormi, iar psihologul lui povesteste ca, de fiecare data cand punea capul pe perna, lui Hitler ii revenea obsesiv aceeasi intrebare: „Unde am gresit la Stalingrad?”. Asa este in capul lui Dragnea: „Unde am gresit?”, „Cine m-a tradat?”, „La toti le-am dat ce-au vrut, de ce m-au tradat?”. Ca Hitler, traieste momente apropiate de nebunie, pentru ca este incapabil sa inteleaga un lucru: „razboiul” a fost pierdut nu acum, ci cu mult timp inainte. Hitler nu a pierdut la Stalingrad, nici la Moscova (cu un an inainte), ci chiar inainte de a incepe operatiunea Barbarossa (atacul asupra Uniunii sovietice). Iar greseala nu a fost numai de planificare (insuficiente unitati mecanizate, lipsa echipamentului de iarna, etc) cat mai ales ideologica: Hitler a considerat ca poporul sovietic este subuman, ca prin simpla „vointa” a unei rase superioare (imaginata de el) castigul militar este asigurat. La fel, Dragnea nu intelege in momentele astea ca nu i se trage de la ministrul Tudorel Toder, sau de la Gabriela Firea, sau de la nu stiu care judecator pe care nu l-a putut cumpara. I se trage de la atitudinea de latifundiar (in sensul negativ) cu care a tratat poporul roman in acesti ani, de sef de club mafiot de cartier cocotat in fruntea unei tari pe care nu o respecta. Poti controla un cartier, dar sa controlezi o tara sau o Europa (asa cum a incercat Hitler) are cu totul alta dimensiune. Dragnea, ca si Hitler, traieste acum un iad in suflet. Cineva ar trebui sa ii trimita acolo la inchisoare „Meditatiile” lui Marcus Aurelius, dar ma tem ca e prea tarziu.

Pentru noi, Dragnea este istorie, urmeaza reconstructia, dar asta este alta poveste, ca sa fac o alta paralela cu Germania de dupa razboi. Iar primul test va fi organizarea urmatoarelor alegeri in diaspora.


Distribuie acest articol

37 COMENTARII

  1. Sa spunem ca si Ceausescu a petrecut vreo 3 nopti la Targoviste, turmentindu-se, e drept in dialog cu consoarta, unde gresise? Ca nu i-a lichidat la timp pe Iliescu et comp., ca n-a fost mai nuantat fata de solutionarea razmeritei lui Tokes la Timisoara, ca n-a analizat in detaliu ultimele miscari din politica internationala, ca s-a lasat pe mina `Secoritatii`, ca aia, ca ailalta?
    Din multe perspective, profilul temperamental, `intelectual`, backgroundul educational etc. al circiumarului teleormanean se poate categorisi mai conjugat cu cel al cizmarului din Scornicesti
    Bref, nu credeti ca paralelismul Dragnea-Ceausescu ar fi mai potrivit?

    • Nu. Dragnea n-ar cânta în viața lui Internaționala

      Dragnea e doar un șmecher de cartier, exact cum spune articolul. Ceaușescu fusese corupt el însuși de marxism, Dragnea n-are nicio treabă cu așa ceva, el nu crede în nimic.

  2. La Stalingrad am gresit cu totii, pentru ca mujicii au rupt frontul acolo unde erau romanii si ungurii.
    Daca rezistam acolo, Rusia astazi era un cuvant in cartile de istorie, nu mai era nimeni sa alimenteze conflictele din toata lumea asta. Toata cercetarea mergea pe medicina si zboruri spatiale, pe educatie si evolutia fiintei umane. Acesti homunculi din Mordor au franat toata lumea cu cel putin 100 de ani. Din cauza unei mici greseli.

    • Da, s-ar fi sfârșit istoria și ar fi fost dinamitate barajele de retenție ale fluviilor de miere și lapte și fericirea ar fi fost ceva atât de banal, încât în vacanțe am fi plecat de bunăvoie în lagărul de concentrare pentru non-arieni; cei bogați și-ar fi permis chiar lagăre cu crematoriu (all-inclusive). Ai uitat un detaliu: mai trebuia ca băncile de pe Wall Street să continue să-l crediteze 1000 de ani pe unchiul Adolf, în efortul lui de a construi omul nou, non-homunculian, neslav, nețigan etc. Și după ce ne-am fi întors de la lucru, ne-am fi descălțat cu grijă, ca Goering, să nu ne deranjăm ciobănescul german, iar dacă s-ar fi trezit, l-am fi pupat pe botic și am fi privit ochii lui atât de omenești. Poate i-am fi dat și niște goodies – orez brun cu urechi de țigan (de crescătorie, fiindcă din sălbăticie se vor fi eradicat).
      Îți doresc să ajungi vreodată să stai lângă o katiușă care trage (nu la destinație!), ca să-ți imaginezi ce le-a lipsit românilor și ungurilor atunci. Sau du-te la ISIS: acolo puritate și viață ca gândirea!!! Poate-ți promit 99 de feciori voinici în raiul musulman și poate-ți dau o idee despre asta punându-te să vezi cum e cu 500 reali.

    • @Maricica – la Stalingrad, rușii își apărau țara, erau de partea bună a istoriei. Stalingrad n-ar fi trebuit să existe niciodată, iar românii n-ar fi avut ce căuta acolo. La fel cum n-ar fi avut ce căuta acolo nici nemții.

      În jurul nostru există o realitate normală, pașnică. Pe care minciuna, furtul sau agresiunea o distorsionează. Și orice distorsionare a realității se întoarce împotriva celui care a creat-o. Asta i s-a întâmplat și lui Dragnea, asta i s-a întâmplat și lui Hitler, distorsionarea realității i-a prins din urmă.

      • Asaa e dl H. Binele invinge intotdeauna si cine face rau de sabie va pieri.

        Stalingrad n-ar fi trebuit să existe niciodată, iar românii n-ar fi avut ce căuta acolo. La fel cum n-ar fi avut ce căuta acolo nici nemții.

        JUST! Asa scrie in toate cartile de istorie de liceu.

        Da’, nu va suparati, puteti explica ce cauta – CHIAR ACUM – romanii si germanii in Afghanistan?

        • Ca opinie personală, n-ar avea ce căuta nici în Afghanistan. Prezența militară în Afghanistan e pentru occidentali una din cele mai sigure metode de a obține ostilitatea lumii islamice timp de generații întregi de-acum încolo.

          Presupun că există justificări de tipul ”dacă n-am fin noi aici, ar fi rușii sau iranienii aici”, dar occidentul își pierde orice superioritate morală prin astfel de acțiuni militare.

        • @Binele invinge – e o confuzie larg răspândită, asta cu ”cine face rau de sabie va pieri.”

          În original, în Evanghelia respectivă (a lui Matei, cred) apare ”cel ce ridică sabia, de sabie va pieri”, fără nicio referire la a face rău sau a face bine. Deci nu contează un eventual scop nobil, ideea e să nu ridici primul sabia. Învățătura asta e exact opusul lui ”scopul scuză mijloacele”.

          Mai e confuzie încă și mai larg răspândită, aceea cu ”cei blânzi (sau cei smeriți) vor moșteni pământul”. În realitate, din câte explică Jordan Peterson, ori e o problemă de traducere, ori s-a schimbat sensul exact al cuvintelor, în ultimele sute de ani. Ideea originală din Biblie pare să fi fost alta: ”cei ce au sabie și știu să o mânuiască, dar aleg să o țină în teacă, ei vor moșteni pământul”.

    • Maricica draga esti in acelasi timp de partea gresita a istoriei ( asta ca sa fiu elegant in exprimare si sa nu zic ca ai apucaturi naziste ) si naiva in acelasi timp.

      Sa ma explic:

      1) Ura ta ,motivata probabil personal sau indusa de o propaganda intens manipulatorie ,te face sa-i urasti pe rusi si cand nu e cazul si sa faci afirmatii din care ar rezulta ca ti-ar fi placut sa traiesti intrun regim nazist .

      Foarte grav acest lucru !!

      Adevarul istoric e ca rusii si-au adus o contributie majora la infrangerea Germaniei naziste chiar daca tie nu-ti place acest lucru.

      Faptul ca Romania a ajuns in sfera de influenta a Rusiei se datoreste si acestui lucru si ,de ce nu,si cedarii Vestului in fata pretentiilor Moscovei ( adevarul pana la capat fiind si acela ca lumea occidentala era satula de razboi si nu dorea o confruntare cu rusii )

      In ceea ce priveste armata romana de atunci era cam in aceeasi situatie cu cea de azi, prost echipata si prost inarmata. De aia au atacat rusii intai liniile romanesti !

      2 ) Credinta ta ca daca nu ar mai fi existat rusii lumea ar fi fost mai buna e contrazisa de intreaga evolutie istorica a lumii ,daca nu ar fi fost ei ar fi fost altii !.

      Citez :

      „Toata cercetarea mergea pe medicina si zboruri spatiale, pe educatie si evolutia fiintei umane”

      Cata naivitate !

      Dintotdeauna politicienii au avut nevoie de un ” dusman ” care sa le justifice actiunile ,uneori nu tocmai ortodoxe !

      E bine de stiut acest lucru.

      • As avea un comentariu legat de cei doi protagonisti, cei doi mari scelerati ai secolulul trecut: Fascismul si Comunismul, amandoua ideologii criminale, cu scopul re-crearii lumii, una pe baze rasiale si cealalta pe baze sociale. In cazul WWII si-au dat mana pentru daramarea ordinii liberale – asta e rolul, scopul Pactului Ribentrop-Molotov. Sa nu uitam ca WWII nu a fost declansat de Germania, ci de Germania aliata cu Rusia, amandoua agresoare ale Poloniei, Romaniei, Estoniei, Lituaniei, Letoniei, decise sa remodeleze Europa teritorial (acelasi scop) si rasial/ social (pentru asta se urau si pentru asta se vor lupta putin mai tarziu). A castigat Rusia pentru ca reprezentantii ordinii liberale nu aveau de ales, nu puteau sa lupte simultan cu amandoua monstruozitatile. Dupa cum vedem, trecutul e pe cale sa fie uitat astazi si teama mi-e ca zicala cu repetarea lui poate sa se adevereasca, inca o data.

        • 1. Germania NU a atacat Rusia ci URSS. Diferența e fundamentală si se păstrează si astăzi.

          2. Fără a intra in discuția privind ilegitimitatea și cinismul crunt al pactului Hitler-Stalin, se poate spune că Germania și URSS nu au semnat pactul ptr.a dărma ordinea liberală (by the way Polonia numai liberală nu era….) ci fiecare pentru scopurile lui.
          Hitler deoarece urmărea refacerea Germaniei de dinainte de 1918 și tactic era nevoie ca URSS să stea în banca lui în cazul (care s-a si adeverit) declarării războiului de către UK și FR.
          URSS știind/având certitudinea că UK&FR vor declara război a urmărit ca această eventualitate să se materializeze sperând ca războiul să ajungă in faza de uzură/epuizare urmând ca URSS să se implice doar la sfârșit.
          Da, s-ar putea spune că URSS a dorit dominația/cucerirea întregului continent.
          Si Hitler si Stalin știau că, mai devreme sau mai târziu, the showdown o să vină. Pactul elimina bufferul Polonia. Exista graniță directă și posibilitatea ca cele două să se războiască, dar vicleanul neîntrecut Stalin spera ca Hitler să se încurce cu FR și UK. Nu s-a întâmplat. And so on…..

          • @JB – e remarcabil când cineva, născut după moartea lui Stalin, știe exact ce gândea și ce spera Stalin. Iar asta doar din obsesia de a mai spăla un pic Germania, fie ea și nazistă.

            În realitate, faptele arată altfel: URSS a continuat să exporte mărfuri în Germania efectiv până în ziua invaziei. Stalin obținuse teritoriile dorite și nu URSS a invadat Germania, ci invers.

  3. La urmatoarele alegeri sper sa castige detasat USR-PLUS si sa fie capabili sa-si faca majoritate parlamentara. Numai asa vom curata tara de comunisti si mafioti. Sunt bucuros ca a castigat PNL, chiar daca nu l-am votat, insa nu cred intr-o asociere PNL-USR. In PNL exista inca destui profitori si indivizi care oricand ar putea sa se opuna reformelor si sa caute posturi in pozitii cheie de unde ar putea controla politic institutiile. Plus ca PNL n-a dovedit mai nimic in ultimii 2 ani de cand Romania este sub asediu. Asadar, sperantele sunt in USR-PLUS. PNL este partidul care a fost votat , nu pentru ideologia, ci din disperare. Oricum, este foarte bine si asa.

  4. Deplasata anaolgie intre Hitler si Dragnea si nu vad nici un punct comun pt. asemenea exemple iar asemanarea intre Germania dupa al 2 . lea Razboi Mondial cu Romania actula este si mai deplasata.
    Romania nu se afla dupa un razboi nimicitor cu milioane de morti si o tara devastata.
    Este intradevar un punct de inflexiune in viata politica a tarii si a societatii insa numai viitorul ne poate confirma si sper sa nu fi fost doare un foc de paie.
    Totul depinde acum de intelepciunea politicienilor care urmeaza si de electoratul care este dispus sa-i sustina, in rest numai de bine.

    • @Ursul Bruno – România are milioane de imigranți și e o țară complet disfuncțională. Pentru tinerii de azi, plecarea din țară e la fel cum era pentru noi plecarea în armată.

  5. Comparatia cea mai buna este intre Dragnea si Ceausescu. Hitler, totusi, era un orator abil si fascina masele, in timp ce Dragnea in afara de „O sa merg pana la capat” nu prea era in stare sa verbalizeze nimic atractiv pentru mase.

  6. „…sefii mafiei, care reusesc sa impace pe toti dandu-le fiecaruia ceva”

    Dl L Dragnea nu este nicidecum „doar istorie”, domnia-sa conduce în continuare de la distanță guvernul pe care l-a instalat. De fapt, încă nu se poate spune clar dacă dl Dragnea a câștigat sau a pierdut, adică dacă „a ieșit ca prostul” din prim-planul scenei politice…

    Dl Liviu Dragnea a fost o „marionetă” a cleptocraților care a făcut pasul, adunând treptat avere, către cleptocrație. Este, pentru a utiliza termenii de comparație propuși de autor, un „executant” care a avansat spre Cupolă, sperând să devină unul dintre „șefii mafiei”.

    Or, membrii cleptoicrației sunt retrași. Dl D Voiculescu, pentru a mă referi la un exemplu bine cunoscut, s-a expus intrând în politică, a greșit și a plătit pentru asta. Dl Dragnea a parcurs drumul invers, a urcat în ierarhie, devenind șeful celui mai important partid și președintele unei camere parlamentare dintr-un stat membru UE și NATO. Nu a mai vrut să fie executant, a vrut să dea ordine. Oligarhii nu sunt foarte dispuși să primească un astfel de om în rândul lor. După liberare vom vedea evoluția d-lui Dragnea și dacă va fi acceptat în cleptocrație (după romantismul euforic cu care se comportă societatea românească în urma alegerilor europarlamentare se pare că ea va exista în continuare mult și bine).

    Dl Dragnea a sperat că intrând în rândurile cleptocrației nu va mai executa ordinele altora, ci va avea propriul trust de presă la dispoziție, domnia-sa va fi cel care va transmite prin dl Vâlcov textele ordonanțelor de urgență către guvern spre a fi sdoptate șamd. … Va cere încetarea cercetării penale a fiului său, altfel va spune la o șuetă patronilor ca VW să nu vină în România. Nici Mercedes…Și dacă tot nu încetează, va pleca și Ford! Iar lucrurile chiar să se întâmple.

    Prin „mutarea ambasadei” dl Dragnea s-a arătat un om puternic de nivel global. A fost un bluf, desigur, după cum s-a văzut în urma întâlnirii cu dl. Fuad Kokaly …Dar altădată s-ar putea să-i meargă. Pentru că averea d-lui Dragnea rămâne în familie și domnia-sa se liberează curând.

    Cleptocrația ar putea deveni istorie NU din cauza lipsei d-lui Dragnea pentru scurt timp, ci prin revizuirea Constituției, independența Justiției și restabilirea mecanismului „checks&balances”. Dar, oare chiar își închipuie cineva că adevărații „șefi ai mafiei”, membrii cleptocrației, vor renunța atât de ușor la ceea ce au construit vreme de 30 de ani?!

      • „Comentariul este bun…”

        Aprecierea dumneavoastră mă bucură. Fiind bun, comentariul poate fi recitit cu ceva mai puțină grabă ori lipsă de atenție, descoperindu-se în acest fel pasajele în care el explică de ce opinia mea, în ușoară divergență față de cea a autorului articolului, este că dl Dragnea nu e istorie, la fel cum domnia-sa nu poate fi nici asemănat cu șefii mafioți „care reușesc să împace pe toți”.
        Vă mulțumesc pentru atenția pe care o acordați modestelor mele texte.

        • Ce poate fi comun intre Hitlersi Dragnea ? amandoi fac parte din specia bipedeleor de sex masculin. Hitler a fost o personalitate, in sens negativ, Dragnea, un nimic.

  7. Da, PSD s-au cam invins singuri. Au avut ( toata ) puterea si si-au dat singuri peste picioare cu ea. Problema este una de atitudine: ne cred imbecili. Bunaoara astazi, Codrin Sefanescu ne mustruluia si ii mustrluia pe unii din colegii PSD-isti care nu ar fi suficient de sensibili la „nenorocirea” abatuta asupra lui Dragnea. Daca Dragnea era lovit de o masina, lovit de vreo boala sau ceva, mai intelegeam. Dar „nenorocirea” lui este ca trebuie sa plateasca pentru banii furati copiilor orfani din Teleorman. Si pentru cine a furat ? Pentru PSD.
    Iar PSD ca partid si beneficiar al furtisagurilor ( probabil nenumarate altele, ca de aia suntem asa cum suntem cu toate ) nu are minimul bun-simt sa isi ceara scuze, repet, nu pe persoana fizica ( lepandandu-se de Dragnea ori de Ceausescu ca in ’89 ), ci ca partid, ca beneficiar ai acelor bani furati de la copii, ai acelor voturi furate pentru care Dragnea a fost condamnat si in primul dosar.

    Cu alte cuvinte, indivizi de teapa lui Codrin Stefanescu ne jignesc inteligenta la fiecare cuvant pe care il rostesc. Asta pe langa furtul in sine. E ca si cum cineva ti-ar parca pe locul de parcare si te-ar mai si injura cand i-ai spune respectuos sa plece ca e locul tau. Ca el a parcat acolo de cand se stie si ca nu da doi bani pe regulie astea moderne cu locul platit, el tine la „traditii”. Iar „traditiile” spun ca el are loc de parcare (gratis) si tu, nu. Oamenii care ii cred sunt intr-adevar redusi mintal. Acest gen de oameni s-au exprimat cel mai mult la alegerile post-decembriste si se pare ca vor merge cu PSD pana in panzele albe. Si ar fi mers si acum, dar la ultimele voturi s-a vazut ca exista si o alta Romanie, pe care A. Nastase doar o intuia acum ceva ani in urma, care voteaza doar cand ii ajunge cutitul la os. Sa speram ca de acum incolo va invata ca nu e suficient sa voteze doar cand situaia „e groasa” si ca votul disciplinat conditia necesara dar nu si suficienta pentru emanciparea acestei tari, mai ales la cum arata, demografic, tara noastra inca.

    • Aveti dreptate, statistica in procente poate sa duca la unele concluzii gresite. Asa cum ati spus, PSD-ul a fost votat de acelasi numar de alegatori ca si in 2016, diferenta fiind ca acum am avut un numar mult mai mare de alegatori prezenti la vot, care au votat altceva decat PSD. Ceea ce insemna ca toate aberatiile facute de acest partid, de la numirea in functii importante a unor persoane evident necalificate pana la distrugerea justitiei si punerea sub semnul intrebarii a situatiei economice a tarii n-au avut nici un efect asupra votantului PSD! Concluzia trebuie sa fie ca, pentru a ne feri de psd-ism, trebuie sa convingem oamenii sa vina la vot, sa demonstreze ca sunt demni de calitatea de cetatean. Poate ca scoala ar trebui sa faca ceva in sensul asta…

  8. Vad ca oamenii au uitat repede marea greseala din 89, cand toata lumea s-a multumit cu trofeul cuplului Ceausescu oferit pe tava multimii de chiar aparatul de stat represiv fara de care Ceausescu nu si-ar fi putut pune in practica crimele.

    Adevaratii artizani ai inapoierii Romaniei sunt acolo, in intestinele mostruosului aparat de stat, nemiscati de decenii, imbatraniti in rele, lasand mostenire copiilor functii si posturi vesnice intr-o administratie anchilozata, inepta, beneficiara de sinecuri din tata-n fiu si gata sa sfasie pe oricine indrazneste sa le tulbure apele mlastinoase in care vietuiesc.

    Au plecat Nastase si Iliescu, a plecat si Dragnea dar acesti sulfurosi sunt tot acolo, ei sunt complicii oricui le promite o eternitate de beneficii fara munca, straturi peste straturi de rude de profitori.

    Acolo e inima hidrei, acolo trebuie defrisat, acolo e salasul bestiei care naste neincetat capete de tip Dragnea. Nu e motiv de vreo bucurie, nu avem ce sarbatori, trebuie asanata mlastina din care se hraneste risipa, incompetenta si coruptia nationala.

    • „Vad ca oamenii au uitat repede marea greseala din 89, cand toata lumea s-a multumit cu trofeul cuplului Ceausescu oferit pe tava multimii de chiar aparatul de stat represiv fara de care Ceausescu nu si-ar fi putut pune in practica crimele. ”

      Ca oamenii de rind, cu IQ mediu, jubileaza in fata unui astfel de spectacol ieftin nu-i de mirare. De mirare e sa vezi baieti cu IQ mare luind-o pe aratura si prin balarii si haulind exaltati aiureli despre Hitler si alte bazconii.

      • IQ-ul mare găsește soluții funcționale pe moment, dar nu anticipează consecințele pe termen lung. Mulți oameni înțelepți nu au IQ mare, au învățat de la alții ce și cum. IQ-ul mare ajută la a găsi soluții rapide pe cont propriu, nu la a găsi soluții bune pe termen lung pentru toată lumea.

        Brian Cox e genul de persoană cu IQ mare pe care n-ar trebui să-l asculte nimeni decât atunci când predă Fizică.

    • @Explicit – foarte realist comentariu, dar mai e nevoie de ani buni până să poată fi asanată mlaștina aceea. România e foarte asemănătoare cu Rusia la capitoilul ăsta. Era de așteptat ca puterea exagerată a serviciilor secrete comuniste să aibă urmări timp de încă o generație, practic serviciile secrete și-au luat revanșa în fața Partidului și acum conduc ele țara. Atât în România, cât și în Rusia.

      • Cert va mai dura, din pacate nici macar n-a inceput pregatirea asanarii. Cumva ne oprim chiar inainte sa demaram, parem deja obositi de la atata facut de …mai nimic semnificativ.

        Suntem educati de mici, din familie si de la scoala, sa cautam oamenii providentali, pe cineva care „sa rezolve” in locul nostru si noi sa ascultam de „stati linistiti la locurile voastre”. Iar un alt fel de educatie in scoala nu prea poti face cand programa scolara e creata de exact sistemul nenorocit de care ziceam.

  9. El este acuzat de greselile lui. Dar sfaturile cumparate pe bani grei de la consilierii israelieni?
    Cum este posibil sa fie angajati consilieri care nu au responsabilitati (pe salarii confidentiale) si care se dovedesc implicati in afaceri murdare (daunaroare statului roman) precum Tal Silberstein care este urmarit penal de DNA in dosarul retrocedarii Fermei Baneasa? Marele sfatuitor (sau partas la fapte reprobabile Asaf Eisin) nu suporta consecintele sub nici-o forma. Si astia sunt numai doi (in mare parte invizibili poporului roman).

  10. Interesanta analogie! Poate fi brodat destul de mult pe ea in continuare, gen ajutorul vestic primit de opozantii Fuhrerului, disensiunile din puterea atacanta, diverse analogii. O singura chestie nu o vad asemanatoare: influenta enorma a climei (la Stalingrad, nu acum). Dar, de ce nu.

  11. can t get something for nothing and the opposite can’t have something without nothing
    nu poti obtine ceva din nimic si opusul, nu poti avea ceva fara nimic. grosso modo, orice forma vie are o structura complexa, peste puterile ei de intelegere. electronii se nvirt in jurul nucleului in mod natural, gravitatia n jurul politrucului (de orice culoare) este artificiala si constringatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Cristian Presura
Cristian Presurahttps://www.facebook.com/stiintaclub
Fizician, cercetator la compania Philips, Olanda (canal youtube) Autor al lucrarii "Fizica Povestita", aparuta la editura Humanitas in anul 2014. Absolvent al facultatilor de electrotehnica si de fizica, Cristi a obtinut doctoratul in fizica la Universitatea Groningen, Olanda, in anul 2002, unde a caracterizat proprietatile optice ale sistemelor corelate de electroni. Rezultatele sale s-au concretizat in lucrari publicate in reviste de specialitate: Physical Review Letters si Science. In prezent este cercetator la compania Philips, Olanda, unde s-a specializat in domeniul senzorilor medicali. Impreuna cu echipa sa, a inventat si introdus pe piata primul ceas capabil sa masoare pulsul sportivilor, numai pe baza senzorilor optici. A publicat mai multe zeci de lucrari si brevete de inventie. Este membru al asociatiei cercetatorilor romani Ad Astra. In fiecare zi, Cristi descrie, pe scurt, cate o stire din stiinta, pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/presura

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro