marți, octombrie 19, 2021

Victor Ponta, doctor în impostură

Ce par să aibă în comun domnii Beuran, Oprescu, Şova, Mang sau Ponta? Impostura intelectuală, întâi de toate, și abia apoi socialismul.

Faptele se cunosc. Ne-am obişnuit, de altfel, cu reacţia călduţ-anemică a tuturor miniştrilor PSD la orice pledoarie pentru corectitudine făcută de comunitatea academică din România şi din străinătate. Bagatelizarea unei publicaţii precum Nature (fondată în 1869) explică de ce, în atâtea feluri, parlamentarii şi guvernanţii noştri se comportă de parcă ar trăi pe o altă planetă.

După dezvăluirile jurnalistice privitoare la doctoratul lui Victor Ponta, am aşteptat cu toţii reacţia împricinatului. Ştim că Premierul României are nu doar o poziţie de mare răspundere, ci şi o funcţie de reprezentare la nivel statal. Ne puteam aştepta la o poziţionare sobră, poate chiar gravă, pe măsura acuzaţiilor. Ce s-a petrecut?

Neobişnuit de matinal, Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă la nivel de şezătoare. Premierul s-a lăbărțat narcisic în sentimentul importanței de sine, ca un mic profesoraș devenit atotştiutor peste capetele jurnaliștilor. S-a încurcat în explicații, ironii ieftine, disperare ascunsă, trimiteri obsesive la Traian Băsescu. Pe lângă exprimări condescendente la adresa lui Daniel Funeriu şi a lui Dragoş Paul Aligică (amândoi reputaţi oameni de ştiinţă cu recunoaştere internaţională), am văzut zâmbete false pe faţa unui om slab, temător faţă de „ameninţările securistice” ale Palatului Cotroceni.

„Oamenii vor fi alături de mine”, a mai spus dl Ponta, ca şi când titlul de doctor trebuie plebiscitat de electorat. O reacţie uşor de anticipat la un lider de partid pentru care grătarele, mititeii şi berea de 1 mai sunt sursa legitimităţii politice.

Dl Ponta spune că titlul de doctor, obţinut printr-un discipolat conştiincios faţă de Adrian Năstase, nu i-a adus privilegii simbolice ori materiale. Poate că Marian Vanghelie nu s-a lăsat niciodată impresionat de CV-ului „cârlanului” care, până mai ieri, pretindea că a făcut un masterat (în două luni!) şi la Universitatea Catania din Italia. Cu toate acestea, până la dezvăluirea prezumptivei escrocherii, „Dr Ponta” putea trece drept o figură respectabilă în mediile universitare (vezi comentariile elogioase ale doamnei Alina Mungiu-Pippidi la adresa liderului socialist).

Reacţia agresivă trădează sentimentul încolţirii. Este probabil ca astăzi deja BBC, oameni din Comisia Europeana şi alte instituţii să ştie despre tribulaţiile Premierului bucureştean. În loc să amelioreze situaţia economică, Guvernul României e prins în mlaştina scuzelor şi a explicaţiilor fade. Milioane de români ştiu deja că Victor Ponta ne-a făcut ţara de râs. Oricare ar fi însă recuzita retorică utilizată pe malul Dâmboviţei, Premierul ştie că elita politică din Europa întreagă citește ziare precum Frankfurter Allgemeine Zeitung și, mai ales, că aceeaşi oameni educaţi pricep definiția plagiatului (cu nimic mai blândă în SUA faţă de Bulgaria, ori în Germania faţă de Ungaria).

În mod simptomatic, dl Ponta a negat diferența specifică dintre bibliografia unei cărţi sau opere şi citatul precis, sugerând cumva că ghilimelele s-au inventat abia după 2003. Analogic vorbind, distincţia între mai multe citate (absente) şi o singură bibliografie (prezentă) presupune acelaşi raport de subsumare între mai multe blocuri şi un cartier ori între mai multe apartamente şi o singură scară a blocului. Sunt confuzii pe care un poştaş debutant nu le va face.

Să fie doar superficialitatea motivul pentru care dl Ponta ratează diferenţa logică între gen (bibliografie) şi specie (citat)? E greu de crezut. Nu inteligenţa îi lipseşte Premierului României, ci probitatea morală. Înconjurat de oameni precum Nicolae Bănicioiu (stomatolog fără o zi de practică medicală), Robert Negoiţă (acuzat în dosarul „Sex cu minore”), Radu Mazăre (primarul-Playboy) ori Dan Şova (negaţionist al Holocaustului), liderul tineretului pesedist n-a crescut într-o cultură a seriozităţii. De aici şi gesticulaţia infantilă (şapca maoistă şi tricoul cheguevarist), susţinută de gargara unui discurs fără nuanţe ori migală, slab înrădăcinat ideologic, fără substanţă doctrinară, precar filologic şi inadecvat istoric. Aflarea în treabă, frivolitatea veselă şi lucrul de mântuială – iată zodia sub care s-a născut noua generaţie a social-democraţilor.

Presat de întrebările jurnaliştilor curajoşi, dl Ponta a lăsat să se înţeleagă că ar putea renunţa la titlul de doctor – semn că nu-şi poate asuma până la capăt auctorialitatea tezei. Premierul se simte, totuşi, cu musca pe căciulă. Te întrebi, însă, de ce abia după zece ani de la primirea titlului de doctor dl Ponta are mici remuşcări? De ce doar un scandal internaţional îl face să ezite? Ce exemplu de moralitate va oferi liceenilor chemaţi să treacă examenul de bacalaureat când, Premier al României fiind, domnia sa a legitimat un plagiator, un agramat şi o impostoare la Ministerul Educaţiei?

Dl Ponta a admis astăzi că ar putea deţine fraudulos titlul de doctor. Retragerea unei distincţii universitare vorbeşte nu doar despre o inadecvare tehnică. Plagiatul rezultă nu dintr-o neglijenţă, ci dintr-o sfidare a poruncii: să nu furi!

La noi, raptul material şi intelectual pare să fie protejat mai departe. Trăim într-o ţară a imposturii sistematice, a minciunii lejere şi a formelor fără fond. De aceea, lupta pentru adevăr şi decenţă trebuie să continue.

Distribuie acest articol

87 COMENTARII

 1. fugi mah tare in scorbura din care-ai iesit.

  toti mediocrii platiti din presa vad ca v-ati activat. care va e norma? un articol de caciula pt sustinerea facaturilor din aparatul carmaciului?
  vai steaua voastra de loseri.

  v-ati facut un mod de viata din conectarea la banul public in orice forme-ar fi el.
  ei bine, nu din banii mei

  • Arunci cu acuze nefondate exact ca un om pus la colt. Esti cumva in aceeasi situatie de impostura? Ce ban public? Despre ce vorbesti? Explica-te, sau ia-ti medicamentele inainte sa comentezi in locuri respectabile.

  • De ce te bagi daca nu stii?
   In 6 randuri nu ai scris altceva decit acuzatii fara fond.
   Ai folosit un ton jignitor (cel putin).
   Nu ai scris nimic despre ceva legat de articol.
   Ce cauti pe acest site?

  • Asa.

   Maine Ponta va iesi cu urmatoarea OUG: „Sa se dea la tot poporul cate un doctorat de caciula”.

   Mama voastra de banditi. Eu mi-am pierdut sase ani ca sa fac un doctorat american pe bune, ca apoi sa vad cum Romania e condusa de unul care si-a luat doctoratul la misto.

   • Iti dai seama? Ai facut tu doctoratu pe bune in sua si asta nu a fo’ in stare in Romania? Si mai si conduce tara??!?? Se poate asa ceva? Pai de ce nu te-au numit pe tine? Asta e o reactie penibila, precum intreg articolul.

    Cand tara a fost condusa de boc, maestrul anti-constitutional si basescu marinar, tu vii si vorbesti despre „cum a facut ponta tara de rusine”. Voi ati facut tara de rusine in primul rand. Da, domnule Neamtu, TU ai facut tara de rusine! Si asta pentru interesul de partid. DIn acest moment, pentru mine, sunteti la acelasi cu sustinatorii „publicitari” ai proiectului Rosia Montana. Cumparati pe un pumn de dolari…

    • Daca furtul, din buzunare, din apartamente, sau din lucrari intelectuale, ti se par lucruri absolut normale intr-o societate civilizata, nu cred ca cineva poate sa-si piarda vremea sa te lamureasca.
     Vai de educatia pe care o dai copiilor sau nepotilor tai! Ei vor deveni cu siguranta niste infractori, niste certati cu legea. Te compatimesc!

     • Nu cred ca am mentionat undeva ca as fi de acord cu furtul, indiferent de natura lui. Despre care furt e vorba? Momentan e vorba doar despre o bataie de joc la adresa Romaniei si nimic mai mult.

      iti multumesc pentru compasiunea ta dar ar trebui sa iti vezi de proprii copii. Nu cumva, din grija pentru altii, sa ajunga niste indoctrinati cu ochelari de cal.

      • @Xu
       Sigura ca esti de acord cu furtul: ii negi existenta si eludezi subiectul, trecand, agresiv, la atacarea altuiva.
       Asta de cheama ca aperi/protejezi/esti de acord cu furtul. Plagitul ESTE furt!

   • Cred ca sunt putini cei care pot spune ca au facut un doctorat „pe bune”(in general cei care l-au sustinut afara).Restul,(si am asistat la cateva sustineri) sunt compilatii in ceea ce priveste partea generala.Dar aceasta nu este vina doctoranzilor ,ci al sistemului de concepere al tezei-cu o parte generala in care sunt prezentate datele deja cunoscute si apoi partea de contributie personala.Aceasta este realitatea tuturor DOCTORILOR de la noi.

  • Vad ca postacii umbla ca disperati ca sa mai repare ce mai pot repara in imaginea conducatorului iubit :)
   Vorbind despre plagiatul lui Ponta si aparatorii lui poti zice urmatoarele:
   – despre Ponta:
   tehnica stupida de copiat, cred ca baiatul nici macar nu si-a scris teza de doctorat.
   – despre aparatori:
   motive stupide invocate in apararea lui precum:
   – asa e in drept
   – e unul din putinele persoane care au participat la crearea institutiei invocate in teza
   – erau alte standarde de citare pe vremea lui etc.
   Parerea mea:
   O teza de doctorat este structurata in cateva parti principale:
   1 Abstract si introducerea – acestea sunt pentru cititorul de rand ca sa obtina o imagine de ansamblu asupra ceea ce o sa citeasca in acea teza pentru a decela daca prezinta interes sau nu pentru persoana in cauza.
   2 Prezentarea cercetarii stiintifice din domeniul respectiv din momentul respectiv.
   3 Prezentarea contributiilor originale pe care le aduce doctorandul in domeniul abordat etc.
   4 Concluzii etc etc
   5 Bibliografia.

   Revin sa dezbat puntul 2 .
   Punctul 2 este puntul in care doctorandul precum am spus prezinta cunoasterea din domeniul respectiv pana in momentul respectiv. Aici autorul dovedeste ca a citit si s-a documentat in domeniul respectiv etc prin faptul ca expune logici, pareri despre ce cerceteaza dansul(inclusiv folosind citate daca are nevoie). Acest punt 2 confera putere punctului 3 (contributiilor doctorandului in domeniul respectiv) prin faptul ca dovedeste ca s-a documentat a cercetar etc si nu a reinventat apa calda. Dovedind prin acest fapt ca punctul 3 prezinta o noutate si nu mai este facut de si de altcineva. In acest punt 2 chiar daca autorul prezinta o idee a lui extrasa prin analiza a N documentatii acesta este obligat sa noteze in dreptul ideii cumva documentatia de unde a extras aceasta idee cu atat mai mult este obligat autorul sa noteze provenienta daca acel text este un citat.

   Concluzionand pot spune ca:
   – faptul ca a introdus cu copy paste in jur de 100 de pagini introduce este fara sens chiar daca era corect indicata sursa din care a citat. Avea sens daca dezbatea cumva acele 100 de pagini. Altfel acele 100 pagini sunt maculatura numai buna de reciclat si mai mult reduce valoare tezei de doctorat a autorului.
   – faptul ca nu a indicat sursa acelor spuse este CLAR furt intelectual (Bibliografia este pentru a indica sursele pe care le-a studiat si nu sursele citate).
   – atitudinea dovedita de dl Ponta este una clasica de hot clasic care se stie cu puterea in mana si sfideaza. Ceva de genul : da am copiat si? ce o sa-mi faceti pt asta?

  • @IRS : Cand ai citit ultima carte mai nae caisa ?????? Omul la care te referi, in speta D-ul Neamtu si-a dat doctoratul in Anglia nu la ,,Stefan Gheorghiu” ca plagiatorul Ponta !!!!!Apropo : esti ,,pupincuristul de serviciu” al ,,celui mai cinstit guvern condus de prim- ministrul XEROX PONTA ” !!!!!!!!!!!!!

 2. Slabut, slabut de tot ce am citit mai sus. Nu transpira decat ura tipic basinista, respectiv incercarea de transformare a paiului din ochiul subiectului in stalpul din ochiul personal. Chiar nu vad care este problema, care este plagiatul. Chiar, care este? Ca eu tot nu-l vad.

 3. De acord. E strigator ce se intampla.
  As avea insa o precizare de facut referitoare la intelectualii care au curajul sa iasa in fata si sa-si spuna punctul de vedere. Fac aceasta precizare in speranta ca acestia vor avea bunavointa sa nu o vada ca un atac, din contra.

  La un moment dat scrieti: „Distincţia între bibliografie şi citat este cu nimic mai sofisticată decât diferenţa specifică între cartier şi bloc ori între scara blocului şi apartamentul la care un poştaş ştie că trebuie să aducă o scrisoare. Ratează oare dl Ponta diferenţa logică între gen şi specie?”

  Nu am pretentia ca dl. Neamtu sa fi citit textele din Platon, Aristotel, Porfir etc. care se afla la sursa acestor distinctii si nuantari ce tin de ele. Am in schimb pretentia ca dl. Neamtu sa aiba cunostinte elementare de biologie, zoologie sau botanica (clasele V-VIII…). Acolo este pusa-n practica o asemenea distinctie.

  Sa vedem: mamifer=gen, caine=specie. Pana aici clar. La dl. Neamtu: cartier=gen, bloc=specie sau bibliografie=gen, citat=specie.

  Stimate dl. Neamtu: „cartier” este infima species si are ca particulari sub ea: Colentina, Pantelimon etc. Nu cred ca are rost sa insist.

  Si acum ma intreb: „rateaza cumva dl Neamtu diferenta logica intre gen si specie?”

  E regretabil ca atunci cand un autor are intentii cat se poate de onorabile incearca sa-si dea autoritate discursului folosind tot felul de termeni care i-ar oferi o aura de rigoare. Daca nu stapaniti termenii ce tin de logica sau argumentare, nu-i mai folositi. Ramaneti la exprimari metaforice, aluzii, artificii retorice (mai ales ethos si pathos, ca logos tocmai am vazut ca nu prea), exprimari eliptice etc.

  Nu stiu daca veti publica acest text, dar cred ca i-ar folosi dlui Neamtu daca macar l-ar vedea.

    • nu doar in cazul lui ponta… asa cum bine spui,mancarea, baza oricarui castig adus acasa de muuulti romani e obtinuta prin furt (sau mita, sau atentie,sau ceva de impulsionat ca sa faca ce teoretic e daja platit sa faca…. ) nu va mirati de asa premier, parlament, institutii… astia sunt alegatorii… pacat de ea de tara.

 4. Cum si-a amintit Basescu ca Ponta e doctor toata lumea „buna” s-a apucat sa-l muste de…diploma…De ce nu v-ati sesizat la fel in cazul lui Funeriu, singurul ministru din lume fara diplome recunoscute in tara in care a avut si, din pacate, mai are, functii de demnitar…Mai cautati si in dosarele celor care au fost in guvernul Boc, sigur veti avea surprize…Acum e momentul ca sunt pe liber si abia asteapta sa-i mai cheme cineva la o conferinta de presa…
  Numai bine!

  • Prietene,
   Fara diploma recunoscuta in tara, Funeriu, are recunoastere internatioanala paradox?!- vezi pe unde si cat a lucrat. Fara scoala solida nu-l angaja nimeni ca de alde Honda se nasc unul la o suta de ani. Daca te bagi in seama mai bine fluiera.

   • Diplomele obtinute in strainatate (inclusiv cele de doctor) NU sunt recunoscute automat de statul roman… Trebuie sa depui o cerere la Ministerul Educatiei, insotita de un dosar mai gros decat teza de doctorat a lui Ponta; timpul estimat de echivalare a studiilor (termenul oficial de recunoastere) este cam de 18 luni.

 5. Ma intreb daca n-ar fi salutara o investigatie privind si lucrarile de licenta ale politicienilor.
  Am sti si noi cu cine votam, ce atitudini votam. Deocamdata rezulta ca, majoritar, noi sprijinim hotia.. Mi-e frica sa nu devina o marca a natiei.
  Spun asta ca una care a obtinut un doctorat „pe bune”.

 6. stimate Domn,

  constat ca rapiditatea cu care a venit reactia „doctorului” v-a inspirat sa puneti o sentinta unui proces aflat in desfasurare.
  ca si cititor Hotnews (acolo am citit articolul semnat de Dumneavoastra), ma asteptam la ceva mai multa transparenta si obiectivitate. Cu siguranta voi fi catalogat drept usl-ist, carpa comunista, etc, dar va asigur ca sunt intr-atat de scarbit de „realitatea politica” din Romania, incat nu pot fi nici usl-ist, nici pdl-ist, nici NIMIC altceva.
  prin rapiditatea de care ati dat dovada ma faceti sa cred ca exista intr-adevar niste interese la mijloc, iar plagiatul baiatului cu cas la gura este folosit ca si parghie. lasati lucrurile sa se clarifice si abia apoi puneti eticheta, altfel sunteti la fel ca si cei pe care incercati sa ii scoateti in evidenta (in sens negativ)

  stima!

   • perfect de acord cu Dumneavoastra in ceea ce priveste promptitudinea raspunsului in cazul in care dovada e clara. asupra claritatii situatiei, insa, am dubii (acesta fiind motivul pentru care am atras atentia asupra rapiditatii cu care a aparut articolul).
    asupra aspectului plagiat/inspiratie nu ma pot pronunta pentru ca nu am nici o autoritate in domeniu, pot doar sa imi formulez o parere (si din linkul postat de Dumneavoastra tind sa cred ca aveti dreptate) si sa o exprim, cu titlul de parere personala.
    pana cand nu va exista o pozitie oficiala a vreunei instante abilitate care sa puna verdictul, putem doar sa ne formam opinii.
    titlul articolului este unul categoric, care exclude orice dezbatere, cercetare asupra temei in cauza.

    • Culmea este, d-le, ca nu trebuie sa fii vreo autoritate in domeniu ca sa constati ca doua texte sunt identice si nici unul dintre ele nu poarte ghilimele.
     Ce inseamna autoritate in domeniu? Comisia aia de politruci schimbata aia ieri tocmai ca sa nu mai „constate” si alte „doctorate”?
     Cea mai simpla cale de eludare a problemei (si Ponta a folosit-o deja, ca si Antenele, din cate aud) este aruncarea indoielii asupra celui care constata furtul, in speranta ca furtul insusi isi va pierde din importanta.
     Nu isi va pierde. Ponta e hot, se vede cu ochiul liber si e plin internetul de link-uri catre lucrarea lui, pentru cine are ochi sa vada. La fel de hot ca Mang, madame Dumitrescu, monsieur Oprescu, etc. Anularea comisiilor de specialitate si neplata abonamentelor catre bazele de date internationale, nu ii face ne-hoti.
     Iar cercetarea stiintifica nu se poate inchide intre granitele unui nationalism cretin, ci se judeca intre „granitele” intregii comunitati stiintifice, de aia isi „permite” o revista „oarecare” a lumii stiintifice si nu numai, sa-si dea cu parerea despre pretioasele lucrari.

 7. Deplâng amestecul d-lui Mihail Neamțu, un tânăr inteligent, talentat şi cu multă școală, în activitatea de propagandist. Această luare de poziţie este hazardată. E clar că d-l Ponta nu este un mare cercetător în drept, dar având în vedere specificul disciplinei şi volumul mare al tezei, citarea unor pasaje extinse, mai ales în părţile de teorie şi de prezentare a domeniului, este nu numai obişnuită ci chiar de dorit. Cine aşteaptă în lucrările de doctorat descrieri originale ale instituţiilor, anatomiei, sau de ce nu, ale Bibliei, este evident un neofit. Părţile originale apar spre sfârşit, unde poţi comenta, trage concluzii, propune noi teze şi eventual să raportezi rezultatele aplicării respectivelor teze. Citatul este admis şi la subsolul paginii şi la sfârşitul lucrării. Ba chiar, în lucrările ştiinţifice se recomandă plasarea bibliografiei la final şi utilizarea notelor de subsol mai degrabă pentru informaţii conexe textului.
  A-i fabrica d-lui Ponta un astfel de atac exact în zilele în care se încearcă îndepărtarea „băieţilor deştepţi” de lângă Hidroelectrica pare o lucrătură comandată, îndreptată în cele din urmă împotriva majorităţii cetăţenilor, care nu suferă prea mult de eventualele nedreptăţi ale procurorului Ponta dar au fost aduşi la sapă de lemn de delfinariul PDL şi de acei băieţi deştepţi, pe care, iată, d-l Neamţu îi apără acum, din naivitate (asta ar mai putea fi scuzată dacă nu s-ar repeta – perseverare diabolicum) , sau poate chiar din interes (ar fi foarte trist).
  P.S. Mi se pare că atitudinea d-lui Patapievici, în privinţa doctoratului, este o adevărată impostură! Ce spuneţi de asta, d-le Neamţu?

  • Noua Republică vrea să critice impostura de orice fel.

   Iată un citat dintr-un foarte bun articol publicat astăzi de Corneliu Berari:

   „Incapacitatea partidelor actuale de a atrage şi consolida expertiza necesară pentru realizarea unei bune guvernări a fost însă cel mai evident demonstrată prin scăderea dramatică a calităţii profesionale a personajelor promovate de partidele actuale pentru cele mai înalte funcţii în stat. Diferenţa între Florin Georgescu (un profesionist indiscutabil, fie el şi pe „stil vechi”) şi Corina Dumitrescu (un personaj tipic pentru impostura intelectuală din pseudo-universităţile private de după 1989) este foarte grăitoare pentru degradarea politicilor de cadre din partidele politice româneşti. Personaje cu un traseu profesional îndoielnic precum Traian Igaş sau Cristian Petrescu n-ar fi avut niciodată şanse serioase de ascensiune în organizaţii cu o politică de personal autentică de felul celei pe care o întânim în atâtea companii private (multinaţionale sau nu) din ţară. Atâta vreme cât scena politică va fi dominată de partide clientelare aflate la cheremul unor jupâni oligarhici nu vor exista şanse serioase de îmbunătăţire a calităţii actului de guvernare prin atragerea de expertiză de înaltă calitate profesională.”

   http://www.nouarepublica.ro/despre-oligarhia-oligofrena-si-partidele-jupanilor-iv/

  • Scuza-ma dar daca o dai pe politica, hai sa-ti raspund „economic”: prin indepartarea baietilor destepti intelegi declararea unui mare obiectiv energetic, Hidroelectrica in insolventa? Adica daca ajungem sa vindem hidrocentralele la bucata am scapat de coruptie? E ca si cum dam foc la casa ca sa scapam de soareci! Si apropo, favoritul tau care lupta din greu cu „baietii destepti”, tocmai o tulise la meci in Polonia si in continuare vizita la Viena cand se petreceau faptele!

   • Nu se va vinde la bucata ci se se vor rezilia contractele prin care se vinde curent la jumatate din pretul de productie. Alta metoda nu s-a gasit.

 8. Poate cineva sa explice responsabilitatea conducatorului de doctorat in raport cu girarea unei lucrari plagiate? Ce consecinte pot apare?

 9. Asta a ramas singura arma de atac a lui Base ? Oare si-a epuizat tot arsenalul? RECUNOSC CA E O ARMA DE CALIBRU, ATATA VREME CAT TOATA OPINIA PUBLICA SE ABATE DE LA REALITATE SI SE CONCENTREAZA PE TINTA LOVITA ! BRAVO BASE , ARMA SIMPLA DAR PUTERNICA !

  • Aveti o problema majora voi astia care sariti imediat in apararea acuzatului. Ce interes ai tu ca cetatean al tarii sa fii condus de un impostor? In ce fel lucrul asta iti imbunatateste tie viata? De ce esti dispus sa ierti minciuna si hotia? Oare esti si tu un mincinos si un hot, care s-ar simti prost sub conducerea unui prim-ministru cinstit? Altfel nu inteleg nicicum cum de puteti lua apararea unui om de o calitate indoielnica, ce pretinde sa ne conduca destinele, un om care s-a acoperit de ridicol cat a fost in opozitie, care distruge lucrurile bune care s-au facut in ultimii ani in Romania si care in plus mai este si imatur si arogant. Explica-mi pentru numele lui Dumnezeu de ce ca om de rand te simti dator sa-i iei apararea? Sau poate ca nu esti om de rand si ai un interes personal, atunci da, as intelege dar tot as condamna.

   • Daca-mi dai numele unuia fara pata , atunci sunt de acord cu tine. Insa nu cred ca poti, iar eu ca simplu cetatean, pot discerne atunci cand este o treaba serioasa sau este o DIVERSIUNE. Sincer, chiar nu ma intereseaza daca Ponta are sau nu doctoratul, pentru ca stim cum s-au dat aceste titluri in ultima perioada, de altfel nici Base nu detine un astfel de titlu… asa ca nu vad ce atata caz. Esti ca un vulcan in eruptie….banuiesc ca pentru Base…atunci poti erupe in continuare ca nu-mi poti schimba parerea .

    • Draga cetatene, argumentul ca si asa sunt toti la fel este argument de om fara carte, care oricum nu poate sa gandeasca prea mult si de aici concluzia, caci ganditul doare. Deci tu il sustii pe Ponta pentru ca nu e nici unul fara pata? Deci de fapt nu il sustii pe el, ci ii urasti pe altii. Si ce legatura are Basescu in discutia asta? Si pe el il urasti? Esti cam plin de ura. Conteaza ce studii are el? A pretins cumva ca are vreun doctorat?
     Uite unul fara pata: Funeriu. Aia cu absenta diplomei din Romania este gogorita, pentru mine o diploma emisa in Romania nu este garantia calitatii, dimpotriva, a imposturii. Mai degraba am incredere in diplomele emise de Franta.

     • Sunt sigur ca am mai multa carte decat ai tu. Iar de urat, in exprimarile tale si in graba de a acuza, ai atata ura incat , cred ca ai scris uitandu-te in oglinda si ma uimeste faptul ca nu te-ai speriat de ce ai vazut … Am mai spus, este o diversiune a fostei puteri, o modalitate de a abate atentia de la ceea ce se petrece in sanul ei , in aceste zile. Cat despre doctoratul lui Ponta, chiar nu ma intereseaza, nu este treaba mea ca cetatean ce a facut el cu lucrarea lui de doctorat.. Esti sigura ca a plagiat? Sau iti place sa acuzi? Ma intereseaza ce va face in functia in care este pus, si vom vedea, sau tu sti deja ca esti vreun medium? Iti este antipatic, sau ai avut conflicte personale cu el? E momentul sa te destainui. Uite , daca, consideri ca tie nu-ti va gasi nimeni nod in papura, propun sa fi tu prim ministru . Insa cu siguranta iti lipseste gandirea logica si echilibrata. Mai de graba te-ar aranja o primarie de tara.

      • Zici ca te intereseaza mai degraba ce face omul in functie. Pai si pe noi. De aia nu putem crede ca un personaj cu reflexe de hot fudul conduce destinele administrative si bugetele natiunii.
       Ia zi-ne ce evolutii benefice genereaza, dupa parerea ta, deciziile Guvernului Ponta in domeniile Educatie, CUltura si Justitie, pentru inceput.
       Stii la ce ne referim da?
       Sigur stii, ca doar te intereseaza ce face omul zi de zi. Pe langa conferintele de presa vreau sa zic.

      • Probabil ca ai multa carte, dar invata gramatica limbii romane intai si sa scrii corect. In ceea ce-l priveste pe Ponta, nici nu e de mirare povestea cu doctoratul: minciunile spuse pana acum, deciziile luate in privinta alegerilor unor minstri, actiunile lui ca Prim Ministru arata un om fara caracter, fara valoare morala. Asta este ceea ce a facut Ponta pana acum. Tu probabil ca astepti alte lucruri si fapte marete. Nu au cum sa vina de la un om cu o astfel de valoare. De aici si relatia intre plagiator si activitatea acestuia. De la un plagiator nu au cum sa vina fapte si actiuni valoroase. Nu a furat ca nu avea ce sa puna pe masa, ci a furat ca sa-si acorde titluri, a furat ca sa para altceva decat este si sa para ca poate mai mult decat poate. Este un furt foarte urat. Si mai spune el ca nu a beneficiat de pe urma acestui doctorat. De ce l-a mai facut? Plus ca eu cred ca a beneficiat: a facut lucrarea sub indrumarea lui Nastase. Tot sub „indrumarea” lui Nastase a ajuns procuror, șeful Corpului de Control al Guvernului (ia uite cat de multe beneficii i-a adus acest „doctorat”) etc. Relatia „doctorand – indrumator de teza” l-a propulsat spre pozitia pe care o ocupa acum. Asa ca uite cat conteaza acest „mic” furt.

       Cat priveste mentlitatea de genul „toti fura, dar macar asta face ceva pentru noi”, de aceea se ajunge aici, pentru ca sunt oameni care gandesc asa ca tine. Cu cat acceptam mai putini dintre cei care fura, cu atat avem mai mult de castigat.

      • De unde aroganta ta de a crede ca ai mai multa carte decat mine? Ca asa cum remarcau si ceilalti comentatori, cu gramatica ai dubii mari. Si faci exact ce fac oamenii fara carte, ataca furibund pentru ca nu au argumente care sa stea in picioare.

 10. ” Aflarea în treabă, frivolitatea veselă şi lucrul de mântuială … ” este zodia sub care s-a nascut 99% din actuala clasa politica romaneasca , ‘emanata’ dupa 1989 . la care as adauga un habarnamism jovial si o incompetenta funciara … ne mai miram ca in 23 de ani actuala ‘clasa politica’ a pus pe butuci o tara ?
  actuala clasa politica este alcatuita in majoritatea ei de personaje care au intrat in politica pentru ca daca si-ar fi practicat meseria ar fi murit de foame ! avocati , medici , ingineri , arhitecti , atat de incompetenti incat daca ar fi incercat sa-si practice meseria ar fi murit in saracie sau ar fi fost concediati dupa prima luna de serviciu , si-au gasit refugiul , refularea si prosperitatea financiara in politica … cu ‘ajutorul’ lor Romania a ajuns unde a ajuns . avem de multumit nepotismului , cumetriei si jupanismului din partide .
  cum bine spunea un fost coleg de facultate , ajuns inalt personaj PSD-ist , la o sueta si o cafea : … ” noi nu avem nevoie de oameni destepti sau cu idei ( astia se trezesc ca au probleme de constiinta !) noi avem nevoie de buni executanti care vor bani si functii … cu astia se poate lucra si nu ne fac surprize !”

 11. Cine si-a facut si sustinut lucrarea de doctorat, stie ca in asemenea lucrari se pot pune citate din lucrarile diversilor specialisti in domeniu, iar daca se subliniaza ale cui sunt acele citate , nu inseamna ca ai plagiat. A facut cineva vreo lucrare de doctorat , fara sa se lege , sub o forma sau alta de anumite aspecte tratate de specialisti recunoscuti in domeniul abordat? Nu cred. Asa ca acest subiectul acestui articol , este clar conceput sa abata atentia de la realitatea zilei de azi.

  • Realitatea fiind:
   – trebuie salvat Nastase
   – decapitarea politica a ICR
   – anularea completa a reformei invatamantului, pe sistemul: o diploma pentru orice prost
   si un doctorat pentru orice sef utPSD
   – schimbarea comisiei de studiu a plagiatelor cu oameni „de-ai nostri”
   – schimbarea oamenilor cheie din posturile „care ne foloste noua”, s.a

   Adaugam la asta un premier si un cabinet mincinos, tupeist cu atitudine si cultura de politruc si realitatea devine din ce in ce mai roz!

   Sau tu traiesti in alta realitatea, ca toti amicii tai?

  • Moncher, mata ai vazut docomentul cu pricina? In momentul in care in ambele lucrari sunt insiruite aceleasi cuvinte, in aceeasi ordine, evidentiind aceleasi idei, pe lungime a mai multor paragrafe sau chiar mai multe pagini, si cu toate astea in cel putin una dintre ele nu exista ghilimelele de rigoare, cum se numeste? O fi prefata?
   Ba mai mult, in 2003 nu se practica moda notelor de subsol, asa ce si-a zis domnul Ponta, sa scape de desuetitudine si sa le scoata cu totul din textul copiat, pardon prefatat. Asa se face ca a copiat textul care in lucrarile anterioare a fost corect indicat ca fiind citat din alte opere (deh, d-l Diaconu e de moda veche, a mai scapat cateva desuetitudini dintr-astea) si l-a modernizat, adica i-a scos de tot respectivele note de subsol. Curat modernizator!
   Oricum, din cate am citit din lucarera d-lui Ponta (daca intr-adevar el a facut-o), singura contributie a domniei sale la text este „prin urmare” pe care-l repeta in draci, din 2 in 2 paragrafe.
   Vorba bancului: „tara de rahat, atentate de rahat” care in momentul de fata s-ar traduce prin: „PM de rahat, guvern de rahat; guvern de rahat, ministrul educatiei de rahat”. Si ca si cum nu ar fi si asa suficient de penibil, au scos-o pe Abramburica la incalzire, sa o bage in teren in locul lui Pop. A fost distractiv cu Pop, dar sa vezi acu’ cu Androneasca ce va sa fie!
   Dixit!

  • @Plagiatule
   Te inspiri si citezi adica pui ghilimele („) si apoi iti aduci contributia personala. Ar trebui discutat de experti ce RELEVANTA STIINTIFICA are partea originala a lucrarii lui Ponta (unul dintre ei, cel plagiat, NU va reclama, foarte multi din mediu academic sint de fapt simpatizanti ai stingii!, fricosi, lasi). Exista vreun studiu original care sustine sau combate ceea ce a copiat/citat? Sau este o insiruire de idei ale altora cu cuvintele acestora si o insiruire de legi?

   Plagiatul dixit: „Ma intereseaza ce va face in functia in care este pus, si vom vedea, sau tu sti deja ca esti vreun medium?”

   Pai nu face decit „dreptate” (vom face dreptate), isi pune tutarii in posturi, da OUG, face mici mistouri (imitindu-l pe inamicul lui Basescu) adica aceleasi lucruri pe care le-a criticat. Sint convins ca aveti multa carte „socialista” in singe, sint convins ca, daca lucrati in vreo scoala, ati fost incintat cind a cazut nu atit guvernul, cit Funeriu (daca ati fi prof/conf NU indeplineati criteriile iar daca ati fi lector nu le-ati indeplinit in veci vecilor amin!).

   Daca ati fi om de afaceri ati angaja un hot? Aveti o gindire de intelectual „facut”, sau sinteti postacul Andrei George care vad ca nu mai comenteaza nimic?

  • Domnule, dumneata ai o mare problema: nu poti intelege ca, in momentul in care ai pierdut batalia, e bine sa te retragi pana nu pierzi tot. De cateva comentarii incoace nu faci altceva decat sa argumentezi stupid, ti se explica precum politistului, iar dumneata continui intr-o gangaveala agresiva si, mai ales, pe langa subiect. Realitatea zilei de azi, la care faci trimitere, este ca traim intr-o tara condusa de un HOT. Furtul de idei este tot furt. Daca e atat de complicat sa intelegi acest concept, cred ca apartii generatiei asupra careia au actionat deja lipsa de principii si descurcareala predicate de aceasta clasa politica profund viciata. Faptul ca nu poti intelege cum poate influenta furtul intelectual guvernarea unei tari, sau ca te faci ca nu intelegi, este mai mult decat periculos, este ridicol! Incercarile de a transfera raspunderea SI a acestei incalificabile josnicii tot asupra lui Basescu, comparatiile idioate intre un om cu o scoala nu neaparat de elita, dar absolvita, cu un personaj cocotat in functii universitare, de unde educa noi generatii de hoti, pe baza unui/ unor furturi (vezi si masteratul intr-o universitate care nu organizeaza master in drept) te descalifica. Autoproclamatele dumitale studii, daca exista, fie nu ti-au ajutat la nimic, fie sunt din aceeasi categorie de studii cu doctoratul domnului Ponta.

 12. Marturisesc ca desi sunt tanar programator si lucrez intr-o multinationala am votat la alegerile locale cu USL. Din razbunare, da pentru a le da PDL-istilor cu care am votat data trecuta o lectie. La o parte din votul meu a contribuit si speranta ca Ponta e din noua generatie, e destul de inteligent si a stiut ca pe langa ministrii petarde pe care i-au impins altii in fata si-a ales si oameni profesionisti precum Leonard Orban, Ioan rus si Florin Georgescu. Speranta mea e ca dupa alegerile din toamna isi va fi facut un guvern nou cu figuri mult mai frecventabile mai ales pe plan european decat cei de-acum. Si eram convins ca Ponta ar fi aratat mult mai bine si in poza dar si in discutiile de la Burxelles cu liderii europeni.
  Acum insa la aflarea vestii despre plagiat raman siderat. Siderat la modul „si tu Ponta?” Adica tu ala care vrei sa mergi sa ne reprezinti in Europa langa Angela Merkel si Viktor Orban care si-au dat afara oameni de la ei de-acasa pentru plagiat, vrei sa mergi sa te fotografiezi cu ei? Pai ei cum se vor uita la tine? Pot chiar sa trec cu vederea ca a plagiat. Vasta majoritate o fac. Si mie mi-au dat profesorii in facultate fragmente de tradus din carti englezesti in loc de proiecte semestriale, fragmente pe care apoi le publicau sub propria semnatura. Dar ma scarbesc la gandul ca eu ca roman as fi reprezentat la Burxelles de un om care pentru ceilalti lideri europeni echivaleaza cu un hot, pentru ca plagiatul asta e – un furt, o hotie. Mare dezamagire!!!
  In momentul asta chiar simt ca nu mai am cu cine sa votez. Recunosc ca imi place si MRU, tip destept, cultivat, stie limbi straine, da interviuri in engleza pe posturi straine, fain. Vreau un astfel de reprezentant al Romaniei. Dar ce ma fac cand stiu ca in spatele lui stau incolonati Videanu, Berceanu, Blaga, Udrea, Pinalti si altii gata ca din urmatorul minut dupa ce au luat puterea sa treaca sa semnarea de contracte cu firme prietene care le returneaza un comision de cel putin 10%. Si asta din bani publici.
  Pe de alta parte stiu ca si un partid numai cu oameni de genul MRU, Macovei, Preda, etc. n-are nici o sansa pentru ca n-ar lua nici 20%. E prea multa prostime in tara asta. Sa ma iertati de expresie, dar asta e adevarul. Si atunci fac si eu ca personajul din Caragiale: „eu cu cine votez”? Cred ca mai bine nu votez, nu?

  • nu vota. lasa-i sa voteze pe aia care nu inteleg cuvîntul plagiat. cei mai multi dintre ei sînt convinsi ca Ponta se lupta cu balaurii si ca dupa un an de guvernare Ponta va curge lapte si miere pe santul din fata portii lor.

  • Daca esti tanar, programator, angajat la o multinationala, cu un salariu platit de mediul privat, deci nesupus regimului de austeritate impus de guvernul PDL (taieri de pensii si salarii pentru bugetari), si cu toate astea ai votat USL iar acum te plangi, te rog sa ma scuzi, dar nu ai nicio circumstanta atenuanta. Ai capatat ceea ce meriti!
   Ceva ma face sa cred ca provii dintr-un mediu rural, ai reusit profesional sa-ti depasesti conditia castigand bani buni din mediul privat intr-un oras mare, dar n-ai reusit sa-ti schimbi mentalitatile de provincial. Sunt convins ca singurul post TV pe care l-ai urmarit zilnic este Antena 3, si singurele poante care te amuzau erau cele ale lui Mircea Badea.
   Oricum, daca-ti dai seama ca ceva nu este in regula, inseamna ca esti pe drumul cel bun. Toti avem dileme, atunci cand suntem pusi in situatia de a ne alege viitorii politicieni la vot; de multe ori suntem pusi in situatia de a alege intre mai putin rau si mai mult rau.
   Sunt convins ca, macar data viitoare, vei incerca sa gresesti cat mai putin!

   • Votul din razbunare!
    Iata ce ne-au adus ultimele alegeri: voturile din razbunare ale unora ca tine, care nu inteleg mare lucru, dar cred tot ce li se spune, mai ales cred ca „aia te fura si ailalti or sa-ti dea”.
    Vestea buna e ca, se pare, incepi sa realizezi eroarea.
    Tot ce pot sa sper este ca pana in octombrie veti fi mai multi care sa judecati cu propriul cap.

  • Sa votez USL? Adica pe Mazare, care a incalecat (pardon descalecat) la Constanta? Pe Vanghelie, care este pe persoana fizica care este? Pe Negoitza minoritarul (nu fiindca ar fi gipsy, ci fiindca ii plac minorele)? Pe Abramburica, a.k.a. Ecaterina Andronescu, a.k.a. Garantata Vanghelie (O tempora!)? Pe Nastase, care ne-a invitat sa-i numaram oolele? Pe Crinel, la care ochii albastrii nu sunt un accident genetic? Pe Campeanu, care s-a facut carpa lui Ilici, de mai era putin si-i spunea „ma scuzati ca stau cu spatele”? Pe Hasotti? Pe Diaconu, pe care l-am apreciat ca actor, insa se pare ca i-a placut atat de mult rolul lui Branzovenescu, incat l-a adoptat in viata de zi cu zi? Pe don’ profesor Voiculescu, ma scuzati, Felix Motanul, care ar fi vandut-o si pe mama lui doar, doar sa prinda o bucata mai mare de rahat comunist? Si mai presus de toate, pe Tatuca Ilici? Criminalul cu zambet de Cheshire Cat, care a tras Romania inapoi in Evul Mediu? Din cauza caruia au murit oameni in ’89? Care jubila la intalnirea cu ortacii la Romexpo, dupa ce acestia tocmai terminasera de plantat panselutele in Piata Universitatii?
   Sa votez PSD-ul, care a pus pe butuci intreaga economie romaneasca si a vandut-o bucata cu bucata la depozitele de fier vechi? Sa votez PNL-ul care a dat dovada ca nu are coloana vertebrala, si ca nu da doi bani pe jertfele celor ucisi in inchisori de cine? Chiar de parintii celor care azi le sunt parteneri si cu care se afiseaza drept campioni ai democratiei?
   Chiar nu va mai aduceti aminte de guvernarea Nastase? cand nici musca nu avea voie sa bazaie daca nu o lasa Arogantul? Chiar nu va mai aduceti aminte de fabricile modernizate pe bani grei de la bugetul de stat (adica din buzunarul vostru sau al parintilor vostri) si apoi vandute pe 2-3 lei? Chiar nu va mai aduceti aminte de stenogramele lui Stanoiu? Chiar nu va mai aduceti aminte de Micky Shpaga? Chiar nu va mai aduceti de „Laptele si cornul”, piesa demna sa fie cantata de soimii patriei la Cantarea Romaniei?
   Chiar nu va mai aduceti aminte?
   Si iata cum caracatita isi intinde din nou tentaculele, iata cum peste noapte toate zoaiele, toate murdariile se albesc, devin curate. Nu mai avem impostori, nu mai avem plagiatori, nu mai avem hoti, nu mai avem mitomani, nu mai avem spagari. Peste noapte devenim cu totii fericiti, fiindca nu-i asa, a venit porunca de sus: dormiti linistiti, Ponta, Nastase si Iliescu vegheaza pentru voi.

 13. Pana la a se stabili autenticitatea doctoratului lui Ponta, as ridica un semn mare de intrebare in ceea ce priveste cunoasterea limbii romane de catre premierul in exercitiu, cata vreme la conferinta de azi a facut urmatoarea afirmatie: „Imi cer iertare profesorilor din comisie …”.

  Ca SIMPLU CETATEAN ma intreb: Cui cere Dr Ponta iertare? Profesorilor sau lui insusi?”

  Fara a fi licentiat in limbi autohtone sau straine mie imi pute formula folosita de premier.

  Probail ca in urmatoarea declaratie va lamuri dilema cu un sec: „Profesorii m-am iertat…” :D

 14. Universitatea Bucuresti si Facultatea de Drept trebuie sa isi spuna punctul de vedere urgent si fara echivoc!
  Nu ar strica daca un numar critic de adevaratii doctori in stiinte de la aceasta Universitate ar renunta formal la titlul de doctor tocmai in incercarea de a urni mecanismele gripate ale forurilor academice. Nu este permis sa pierdem cu totii prestigiul acumulat cu multa truda pentru ca avem o clasa de iresponsabili pusi pe acumulari de titluri academice.

  • Stiftane, n-au timp aia de la Fac. De Drept de ponta acuma..am vazut ca majoritatea profesorilor sunt ocupati cu apararea lui nastase sapte case, el insusi reprezentant al prestigioasei faculatati…

 15. Continuati sa va certati pe diplome de doctoranzi, in timpul asta caracaleanul este in drum spre Cotroceni, si otv-ul spre guvern.

  • Am inteles aluzia ta. E ca atunci cu Vadim si Iliescu la alegerile pentru prezidentiale: votati repede cu Iliescu, pentru ca ajunge Vadim presedinte si vai de noi!

   Cam asta incerci si tu acum: „iubiti-l pe Ponta si luati-l in brate, ca acum vine Dan Diaconescu in fruntea tarii. Lasati naiba prostiile astea cu plagiatul, lasati-l pe Ponta in pace, ca uite ce pericol ne paste!”

   Nice try! Si daca poporul il alege pe Dan Diaconescu? Atat putem, asta avem. Sa fim cu totii sanatosi. Hai sa-i lasam sa fure, sa faca orice, ca daca stam sa aratam toate neregurile si furturile, ajunge Dan Diaconescu presedinte…. Buna asta!

 16. Fara sa imi tremure mana declar ca gresiti cand afirmati:„Nu inteligenţa îi lipseşte Premierului României, ci probitatea morală.”

  Ba tocmai ca si inteligenta ii lipseste si argumentez simplu!
  Va spun ca la o simpla documentare pe site-ul Consiliului – orice doctor in stiinte juridice are, de presupus,abilitati legate de documentare, de analiza si de interpretare – se putea constata fragilitatea si inconsistenta pozitiei adoptate de PM referitoare la participarea la urmatoare intalnire de la Bruxelles…

  Si-a facut-o cu mana sa…
  L-a sprijinit mediatic si bunicuta!
  Si, in chestiunea plagiatului, si-a adus contributia si mentorul sau!

  Nu mai intram mai departe in reteaua lor ca este „never ending story”!

  • Aici e mai mult de discutat. In sensul ca Ponta s-a dovedit un plagiator prost, pentru ca in loc sa se acopere platindu-l pe altul mai competent si mai prost plasat social sa-i faca lucrarea, el nu s-a ascuns deloc, inca si-a mai si publicat-o asa cum este. Posibil ca se simtea acoperit de prestigiul „mentorului”, insa ramane in categoria vechilor plagiatori de pe vremea comunistilor, pe sistemul: eu sunt prof cu propte la partidul conducator, numai eu am acces la jurnale stiintifice actuale din afara, le conspectez si public rezultatele de acolo in nume propriu. Ponta face la fel.

 17. Dar de cazul Kovesi nu vreti sa comentati nimic? D-l Vlaston raspundea unui forumist ca nu se pronunta, pentru ca nu este specialist in drept!? De fapt, nu se pronunta ca nu i se da voie!
  Dar d-voastra, nu vi se pare la fel de grav ca avenm un procuror general „mmagna cum laude” plagiator! Chiar mai grav, pentru ca actioneaza in acelasi domeniu ca al tezei de doctorat

  • Nu doresc sa iau apararea (ex) premierului Ponta…dar:
   1. reactia “postacilor” de pe Hotnews nu a fost deloc aceeasi si in cazul Kovesi, dovezile fiind la fel de indubitabile ca in cazul Ponta. Postacilor, stiti foarte bine documentul, dar “nobletea morala” v-a interzis sa comentati un plagiat al procurorului general, fara acordul lui Zeus! Si kovesi a plagiat concluziile, la fel ca Ponta, dar si primele fraze ale introducerii! Ca sa nu mai spunem ca Kovesi (sic!) a plagiat referate ale studentilor si a mai primit si “Magna cum laude”! De ce a tacut Comisia Nationala de Etica? De ce nu s-a autosesizat?
   2. nu as vrea ca anti-plagiatul sa devina o arma politica; in aceste conditii, cei care controleaza informatiile decid cine este “cinstit” si cine “nu”. Cine imi garanteaza ca Boc, Udrea, MRU, Patapievici, Liiceanu, Plesu, Tismaneanu s.a. nu au plagiat nimic in activitatea lor stiintifica? As dori ca toate lucrarile lor sa devina publice pentru a putea fi verificate.
   3. care este definitia plagiatului? Kovesi spunea ca s-au “analizat” doar cateva pagini dintr-un total de cateva sute…Conteaza numarul depagini in evaluarea plagiatului? Aplicam definitia americana?

 18. Va rog sa nu mai folositi argumentul vechimii in cazul „Nature”. „News of the World” a fost fondat in 1843 si a fost in cea mai mare parte a istoriei sale un tabloid de cea mai joasa speta.

  Nature nu se recomanda prin vechime, ci prin consistenta cu care, in anii de la aparitie incoace, a reusit sa-si pastreze o reputatie de invidiat. A reduce totul la un numar de ani inseamna a ignora contributiile pe care acest jurnal stiintific le-a adus umanitatii.

 19. o precizare. sau o completare: chiar dacă toate pasajele copiate de domnul ponta ar fi avut ghilimelele de rigoare și trimitereile la referință (cu volum, pagină și tot tacâmul), o teză compusă 50% din citate nu este acceptabilă în nici un mediu academic normal. o teză de doctorat trebuie să contribuie cu ceva original, chiar dacă construiești argumentele pe munca altora. există o specie științifică numită “systematic review” în care asta faci, re-spui ce au zis alți, dar o faci sistematic și analitic, adicătelea extragi niște concluzii ale tale

  • Pai da, Ponta in teza sa a facut un studiu metaanalitic bazat pe operele (mai mult sau mai putin) citate si nimeni pana acum nu si-a dat seama.

 20. Nu doresc sa iau apararea (ex) premierului Ponta…dar:
  1. reactia “postacilor” de pe Hotnews nu a fost deloc aceeasi si in cazul Kovesi, dovezile fiind la fel de indubitabile ca in cazul Ponta. Postacilor, stiti foarte bine documentul, dar “nobletea morala” v-a interzis sa comentati un plagiat al procurorului general, fara acordul lui Zeus! Si kovesi a plagiat concluziile, la fel ca Ponta, dar si primele fraze ale introducerii! Ca sa nu mai spunem ca Kovesi (sic!) a plagiat referate ale studentilor si a mai primit si “Magna cum laude”! De ce a tacut Comisia Nationala de Etica? De ce nu s-a autosesizat?
  2. nu as vrea ca anti-plagiatul sa devina o arma politica; in aceste conditii, cei care controleaza informatiile decid cine este “cinstit” si cine “nu”. Cine imi garanteaza ca Boc, Udrea, MRU, Patapievici, Liiceanu, Plesu, Tismaneanu s.a. nu au plagiat nimic in activitatea lor stiintifica? As dori ca toate lucrarile lor sa devina publice pentru a putea fi verificate.
  3. care este definitia plagiatului? Kovesi spunea ca s-au “analizat” doar cateva pagini dintr-un total de cateva sute…Conteaza numarul depagini in evaluarea plagiatului? Aplicam definitia americana?

 21. Important cu adevarat e ca s-a sunat adunarea. Jos mastile: NR face alianta cu PDL si IC a lui MRU. Nasul mare: TB
  Daca va baga USL din nou pragul, faceti cei minim 10%?
  Daca il suspenda pe TB, ce faceti, va refugiati toti la ambasada SUA?
  Daca Blaga va lasa balta, ce faceti?
  Aste-s problemele voastre reale, Jos Mastile!

  • Nu, iesim sa facem un miting in care sa cerem desfiintarea legilor care pedepsesc furturile de orice fel, pe linia maretelor indrumari ale Marelui Carmaci. Iesim sa cerem o OUG prin care sa se interzica intrarea in Parlament a oricarei formatiuni politice in afara USL, sau, mai bine, desfiintarea pluripartitismului, ce-i anarhia asta care-i ziceti voi democratie? Problemele noastre reale sunt oamenii ca tine. A propos, vezi ca ai gresit forumul, aici se schimba idei. Tu cu ce participi la schimb?

   • uite o idee: Ioana Basescu intra in NR
    Astept Maria Basescu la ecologisti si Mircea Basescu la PNTCD pentru a dezbate la ICR, pe 10 mil euro anual din bani publici ideea de slugi democratice si de infiltrarea agentilor de influenta in media si partide.
    Buna ideea?

 22. stimate psdist corupt victor ponta,cetatenii romani se desteapta si nui mai puteti manipula cum vreti . in viitorul apropiat daca mai fortati nota la acapararea puterii care se vede foarte elocvent vetii traii mari dezamagiri. poporul va va linsa ca sa cam saturat de hotiiile voastre. si ca sfat evita sa te ma lauzi cu profesoru tau infractor,las,corupt,criminal de animale si arogant. nu da bine la imagine ,este emblema pesedistului corupt nr1 si inca voi il blamatii. rusine sabotori ai romaniei voi nu serviti aceasta tara ci doar intersele voastre,va veni o zi cand veti plati judecatii de popor si pedeapsa va fi mai crunta ca neati dus la sapa de lemn

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mihail Neamtuhttp://FB/mihailgeorgeneamtu
Intelectual public și antreprenor român. Între 2012 și 2015, a fost președintele partidului Noua Republică. Doctor al Universității din Londra (2008). Ultima publicație: Credință și rațiune. Dialoguri, contradicții, împăcări, București, 2013.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.