duminică, iunie 16, 2024

La Madrid, dl. Liviu Nicolae Dragnea nu a păcălit pe nimeni

Pe tot parcursul lunii ianuarie, o țară întreagă s-a dat de ceasul morții ca să afle pe unde e, pe ce meleaguri își face veacul președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Omul își delegase competențele de președinte al Camerei Deputaților servantului său credincios Florin Iordache, anunțase că pleacă în concediu și dus a fost.
Presa ne-a furnizat informații contradictorii. Unele surse vorbeau despre faptul că dl. Dragnea ar fi plecat spre țările calde, acolo unde își petrece o vacanță de lux în compania domnișoarei Irina Tănase, viitoarea lui soție, altele credeau a ști că președintele PSD ar avea serioase probleme de sănătate. Cert e că, după ce și-a făcut revenirea pe facebook anunțându-ne că “viitorul sună bine ‘’ și că acest bine se ascunde în Bugetul de stat făcut pe genunchi și total iresponsabil, cu abacul și creionul chimic, de domnii Eugen Orlando Teodorovici și Darius Vâlcov, dl. Dragnea a probat, atunci când a descins printre ziariști, o nervozitate maximă. Semn că nu s-a odihnit prea tare.
Cred că, având în vedere ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Madrid, cu ocazia Congresului socialiștilor europeni (PSE), am găsit eu însumi răspunsul. Dl. Dragnea a urmat exemplul unuia dintre lăudătorii domniei-sale, pretinsul „maestru” Ion Cristoiu, s-a închis în biblioteci și s-a afundat în studiul colecției Scânteii din anii 50. A citit și conspectat cu maximă atenție ce au scris în organul de presă al comuniștilor români nu doar șefii partidului, ci și propagandiștii de seamă ai acestuia precum Leonte Răutu, Silviu Brucan ori Sorin Toma. A cerut apoi spre consultare și antologii ale poeziilor proletcultiste, i-a savurat și și-a însușit versurilor unor Maria Banuș, Nina Cassian, Veronica Porumbacu. A. Toma, Radu Boureanu și Dan Deșliu. Căci numai astfel se explică felul în care președintele social-democraților români și-a conceput stalinistu-i discurs rostit cu puternic fior patriotic și intens elan demascator, în limba română, de la tribuna Congresului de la Madrid.
Doar inspirat de gazetele stalinismului primar, agresiv, de poeziile celor care îi luau de guler pe capitaliștii americani sau olandezi ar fi putut dl. Dragnea să elaboreze gândul “de mare importanță teoretică și practică” în conformitate cu care Dreapta ar fi distrus Europa. E drept, nu l-a prea ascultat nimeni. S-a văzut asta cu ochiul liber, delegații la Congres nu și-au folosit căștile cu ajutorul cărora puteau asculta translația. Ce nu a explicat însă dl. Dragnea este cum se face că în Europa aceea așa distrusă, care în cea mai mare parte a ei s-a cam curățat de guverne socialiste și aceasta ca urmare a unor alegeri libere, doresc să emigreze românii. Dl. Dragnea evită cu încăpățânare să explice cum se face că, de când partidul domniei sale a preluat guvernarea în România, a crescut masiv numărul celor care își iau lumea în cap și care plănuiesc să o facă.
După ce Secția de investigare a magistraților, înființată la ordinul lui Liviu Nicolae Dragnea, de penibilul ministru al Justiției, dl. Tudorel Toader, i-a făcut dosar penal d-lui Frans Timmermans, același domn Dragnea a descoperit că ar avea cu unul dintre cei mai fervenți și mai la obiect critici ai ticăloșiilor comise de guvernul condus de marioneta Viorica Vasilica Dăncilă ‘’idealuri comune”. D-lui Dragnea nu i-a fost teamă de ridicol- cred că, de altfel, președintele PSD este imun la așa ceva- să afirme că partidul său l-ar susține pe cel numit amical Frans, în cursa pentru șefia Comisiei europene.
Așa după cum era de așteptat, dl. Liviu Dragnea nu a izbutit să păcălească pe nimeni. Dl. Timmermans a rostit cuvinte aspre la adresa abuzurilor frecvente asupra Statului de drept comise de guvernul condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă pe care nici măcar nu a băgat-o în seama și a formulat un avertisment categoric la adresa PSD. Iar eurodeputata socialistă Ana Gomes i-a spus domnului Dragnea, fără menajamente, ceea ce acesta merita să i se spună. Că este un corupt sadea. Un fapt pe care noi, românii, îl știm prea bine. Îl știu și colegii socialiști europeni ai d-lui Dragnea.

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

  1. Coruptia este pentru si in socialism ceea ce pamantul, apa si ingrasamantul sunt pentru floarea din ghiveci. M-ar mira ca Ana Gomes si Frans Timmermans sa nu fi gustat din dulcea poama a coruptiei. Nu in maniera teleormaneana, evident. Tarile lor sunt bine puse la punct, din anumite puncte de vedere. La noi se pare ca, fie si intr-o totala lipsa a coruptiei, mereu se va gasi cineva care sa nu faca ceea ce trebuie. Ceea ce va duce inevitabil la coruptie.

  2. Si cu toate astea astazi socialistii europeni blocheaza audierile pentru procurul general european! Si psd nu a fost dat afara din organizatie cum nici alde nu l-a rejectat pe tariceanu si ai lui.
    Dublul discurs, dubla masura si interesele de gasca primeaza

  3. Ei,si?Lui Dragnea i se falfae,vorbeste la bec,si se comporta ca si ursul la care cainii latra si el se bese si merge inainte in paguba natiunii semi imbecile care-l voteaza..Si din cand in cand o da pe latino-frantzuzeasca din Teleorman: mihi rompis an qatorz!

  4. Nu conteaza prea tare. Clica de anchetati, condamnati si (inca) neprinsi continua sa pacaleasca romanii din 1990, care voteaza mereu gresit… In ceea ce priveste trecutul mai apropiat, Dragnea ne tot pacaleste cu cite ceva in fiecare zi… Trebuie sa recunoastem ca la propaganda sint fruntasi pe tara: prin rotatie ne fac prosti in fata zi dupa zi (azi Nicolicea, ieri Teodorovici, alaltaieri Valcom, mai inainte Stefanescu si tot asa…

    • Românii nu votează greșit. Votează exact ce le convine, să își continue modul de viață bazat pe influențe, furtișaguri, chiul.

      La ultimile sondaje 25% au refuzat să spună ce vor vota. Toți vor vota PSD, deoarece le perpetuează modul de viață strâmb amintit mai sus. Nu vă îmbătați cu apă rece!

  5. Folosul acestor intruniri / congrese mamut este indoielnic atata timp cat nu sunt luate masuri ferme impotriva unor indivizi precum Dragnea si partide ca PSD-ul romanesc. Este valabil pt toate grupurile parlamentare la nivel european. Ce cauta nazistii de la Fidez in grupul popularilor, ce cauta le Pen si toti antieuropenii in parlamentul european ? Este democratic ca acestor partide extremiste sa fie permisa prezenta in parlamentul european ? O sa ne scufundam cu toata democratia legata de gat daca acestia continua , dorinta lor fiind, dinamitarea Europei.
    Avem un exemplu care ar trebui sa ne provoace viori , brexitul, cea mai mare manipulare a populatiei a unei tari intregi dupa modelul Hitler, acesta ajungand cancelar si dictator in Germania prin propaganda si manipluare, marii „democrati” precum Chamberlain si Daladier la conferinta de la München din 1936 neavand nimic de obiectat.
    Unui condamnat i s-a permis sa vorbesca de la tribuna unui congres al socialistilor europeni, atunci pt ce ne mai strofocam in Romania sa scapam de el daca Timmermans se afiseaza si compromite cu un asemnea individ ? Din pacate jocurile politice la nivel national sunt transpuse fara nici o problema la nivel european, daca o tara datorita unor politicieni iresponsabili clacheaza nu este o problema atat de majora fata de naruirea proiectului european. Celor de la Bruxelles ar trebui explicat foarte apasat daca continua astfel isi pot lua valizele si intoarce in tarile lor si Europa lasata prada suveranistilor, extremistilor si la discretia marilor puteri.

  6. Dl. Stoian a spus deja ce vroiam eu sa exclam cand am citit titlul: EI si?
    Normal ca nu a pacalit pe nimeni, Daddy oricum nu are treaba cu Madird sau cu UE in general, dumnealui este cu Maskwa si Pekin!
    Iar votantii dumnealui, atat mortii din Teleoman cat si telespectatorii Latrinei 3, iarasi nu au nicio legatura cu UE sau Europa …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro