joi, mai 6, 2021

Cum își bate joc mega-clanul pesedist de România

Nici nu s-a întors bine acasă din eșuata vizită în SUA și, iată, doamna Viorica Vasilica Dăncilă, încă premier al României, șef de partid și candidat la președinția Republicii, dă o nouă dovadă de machiavelism politic.
Dovedindu-ne că din ianuarie 2017, atunci când a fost înscăunată într-o înaltă demnitate pentru care neam de neamul ei nu avea și nu are nici cea mai mică îndreptățire nici intelectuală, nici morală, nici de orice altă natură și până în momentul condamnării și arestării banditului Liviu Nicolae Dragnea, i-a ieșit cum nu se poate mai bine jocul.
Doamna Dăncilă ne-a păcălit preț de mai bine de 15-16 luni pe toți. Pe toți cei care am crezut povestea că insa cu pricina ar fi, așa cum a recomandat-o mentorul ei politic, pușcăriașul Dragnea, neconflictuală. Pe toți cei care am compătimit-o că ar fi terorizată de acesta, că săraca femeie nu are nici cea mai mică vină că e ținută prizonieră la Palatul Victoria, că, în realitate, ar fi ceea ce se cheamă o femeie de treabă. Nu prea, de fapt, deloc deșteaptă, însă pricepută la făcut cozonaci și sarmale. Defectivă în tot ceea ce privește gusturile vestimentare însă maniacă în purtarea broșelor din ce în ce mai scumpe. Pe care le alege, le cumpără și le schimbă pe banii soțului, aceasta fiind unica ei bucurie. Tot ce are mai bun de la viață.
Nu, în realitate, nimic din toate astea. Doamna Dăncilă s-a dovedit din 27 mai și până astăzi o insă total lipsită de scrupule. Parvenită, arivistă, gata să calce în picioare oameni, principii pe care mai mult ca sigur că nu le-a avut vreodată, ignorantă și disprețuitoare în privința valorilor morale, indiferentă la sensul cuvântului onoare, deloc preocupată de interesul ori prestigiul țării. Doamnei V.V. Dăncilă, de fapt, puțin îi pasă și de ceea ce se întâmplă cu PSD-ul în fruntea căruia a ajuns printr-o hotărâre a CExN al respectivei mega-găști politice, hotărâre confirmată de ceea ce a fost un congres de râsul lumii. O farsă chiar mai mare decât erau cele reprezentate de congresele PCR-ului.
Pentru fosta amărâtă și incompetenta profesoară de Discipline tehnologice de la un bătut de soartă liceu industrial din Videle (vai de școala care are astfel de profesori!) PSD este doar vehiculul grație căruia poate avea avea funcții, importanță și nutri iluzia că ar fi mai mult decât un teribil acccident din atât de zbuciumata și nefericita istorie post-decembristă a României. Doamna Dăncilă are nevoie pe mai departe nu doar de respectivul vehicul, ci și să îi fie șefă. Drept pentru care trebuie să continue să fie în cei mai buni termeni cu baronii partidului. Oricât de corupți , de imorali, de fără școală și de compromiși ar fi aceștia.
Printre ei se numără și o cetățeană cu numele de Plumb Rovana. Altă individă lipsită de orice urmă de scrupul. Paukerița Rovana a dat din coadă, a făcut sluj în fața lui Victor Ponta, a stat în genunchi și și-a plecat spinarea gelatinoasă în fața lui Liviu Dragnea, acum s-a pus bine și cu V. V. Dăncilă. Pe care o consideră exact ceea ce este. Șefa provizorie a clanului. Căreia pentru serviciile aduse i-a cerut la schimb o sinecură. Că doar nu degeaba a făcut ea un colosal împrumut de 800.000 de lei de la o oarecare doamnă, mare și dezinteresată simpatizantă a PSD. Un alter-ego al deja legendarei mătușă Tamara. Personaj enigmatic care face nu doar istorie, ci și pui în atât de mafiotizatul PSD.
Așa se face că șefa de mega-clan politic V.V. Dăncilă i-a făgăduit paukeriței Rovana postul de comisar european. Puțin păsându-i că astfel mai face încă o dată de râs România. Că pune țara în dificultate. Fiindcă doamna Plumb, pe lângă faptul că este o mizeră, dezgustătoare parvenită și o prefăcută mai este și o insă evident coruptă. Salvată de la datul cu subsemnatul și de întâlniri deloc plăcute cu oamenii DNA-ului de parlamentarii aceluiași mega-clan.
La sfârșitul săptămînii trecute Comisia juridică din PE a trântit cu zgomot candidatura respectivei paukerițe. Imensă rușine nu doar pentru PSD care, la urma urmei, puțin contează, ci îndeosebi pentru România.
Astăzi numita Plumb Rovana are parte de un fel de tristă, miloagă reexaminare. Cine o susține? Cum cine? Nimeni alta decât șefa mega-clanului, numita Dăncilă Viorica Vasilica.Bătându-și astfel joc încă o dată de România.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. „Astăzi numita Plumb Rovana are parte de un fel de tristă, miloagă reexaminare.”

  Cei apropiați de Bruxelles și care știu mai bine decât mine ce se petrece acolo spun că ”au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI”. Și că în mod normal candidatul ar fi trebuit să fie retras.

  Dacă se întrunește comisia JURI a doua oară, anormal, carevasăzică, înseamnă că presiunile au avut efect și că PSD, cu toate că-i cântă unii prohodul, este încă viu, puternic, mare și tare.

  Pe de altă parte, dispariția PSD nu înseamnă defel și dispariția cleptocrației. Unii dintre „baroni” fac parte din cleptocrație, alții nu. Unii dintre ei fac parte din PSD, alții nu. Centru le reflecție Scroviștea funcționează la fel de eficient ca atunci când dl Dragnea participa prezent fiind, nu de la distanța cartierului Rahova.

  Adevărata cleptocrație, organizată pe „grupuri” și clanuri pe la la Monaco, Damasc șamd. , plătind în continuare lobby împotriva României. În cazul celui din Statele Unite, ca românii imparțiali, au plătit și la democrați și la republicani, după cum zice dl Louis Freeh.

  • Sa ne amintim cu respectul datorat celor disparuti ca d-l patriciu, liberal de marca, finanta in egala masura si psd, ca deh… echidistanta inseamna si sa fii apropiat de toti.

   • I-ai scris bine numele cu litera mica, daca a fost ceva de „marca”, patriciu nu a fost un liberal de marca, ci un hot de marca….

 2. Doamna Dancila ne-a prezentat noua tuturor doar o imagine acceptata si sustinuta de partidul de guvernamint.Fara acest partid ,doamna premier nu isi poate realiza visul de a deveni presedintele tuturor romanilor . Asadar ,chiar daca nu ii pasa(eu cred ca da ) , este evident ca ar trebui sa ii pese . Daca in aceasta saptamina OPOZITIA (indiferent de ceea ce reprezinta ea , )depune o motiune de cenzura si motiunea trece , doamna Dancila pierde partidul si participarea la alegerile prezidentiale si partidul , cu mic cu mare , trece la PRO ROMANIA (mai putin cei atasati sau presupusi atasati de doamna premier )iar candidatul M.D .se califica in turul doi . Daca motiunea nu trece ,premierul actual impreuna cu partidul de guvernamint se regrupeaza si capaciteaza parte din PRO-ROMANIA si actualul premier merge in turul doi al alegerilor prezidentiale . Interesant va fi sa aflam cum au votat cei din opozitie ,asta daca se depune motiunea de cenzura

 3. Ce sa va fac, sunt unii mai inteligenti poate si mai cinstiti pe care nu i-a pacalit.
  Cei care stiu bine ce inseamna si care se refera fara falsa pudibonderie la caracterul criminal al bolii numite Ciuma Rosie de care sufera de 30 ani Romania cu sprijinul complice al finutilor de toate soiurile. Si ca sa fiu clar de exemplu un asemenea aparent finut este dl Paleologu (pana la proba contrara ca mai are timp si de asa ceva)

  • Ciuma rosie sta cu sprijinul si complicitatea votantilor lor. Care sunt la fel de cinstiti si inteligenti ca si cei pe care-i voteaza.

 4. Vai vai vai, ambasadoarea frantei indeamna femeile romance sa fie dezinhibate ca veorica si iaca o dezinhibata exact ca veorica a fost refuzata de juri! Pai ce sfaturi ne da ambasadoarea tarii care a propus o dubla penala pe post de comisar?!
  Punctul central fiind ca atunci cand e vorba de vest europeni, toata lumea ciocul mic si joc de glezne. Si exact asa sunt tratati si romanii din strainatate: jumatate din minimul legal fara asigurare de sanatate.
  Nu va mai plangeti atata ca veorica a propus o tuta: veorica si-a negociat voturile iar vest europenii, incepand cu revolutionarul timmermans, n-au avut nicio jena sa le primeasca cu mainile intinse. Ei iaca, daca iei voturi de la corupti, primesti un corupt pe post de propunere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Bursa din America – gazda unicornilor

Listarea UiPath a încântat publicul avizat din România, unde s-a comentat în termeni de ”o listare de succes”, ”finanțare de miliarde”, ”avalanșă...

Gânduri despre Educație

Educația trebuie să formeze omul frumos. Bineînțeles, nu frumos pe dinafară, ci să-i formeze caracterul și cultura. Dacă va deveni bun, logic și...

Vaccinarea prin educație

Rezultatele ultimului Eurobarometru (EB 94), publicate vineri, ne arată că România va avea o mare problemă în a opri epidemia de tușeală,...

PNRR: Eșecul din spatele unui succes cosmetizat

Pe măsură ce se devoalează noi informații din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se poate observa că acest plan este...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro