marți, iunie 22, 2021

Lista candidaţilor USL cu şanse mari de a deveni parlamentari

Mai jos se află lista candidaţilor USL care vor intra în Parlament chiar şi în contextul unei performanţe slabe a USL (42% din voturi la nivel naţional). Lista a fost alcătuită pe baza unei simulări efectuate cu ajutorul RomPol. Înainte de a trece la listă, câteva observaţii importante privind surse de potenţiale erori:

1. Chiar dacă premiza de mai sus se îndeplineşte, e posibil ca lista parlamentarilor USL să arate un pic altfel. Acest lucru face parte din componenta de neprevăzut a alegerilor. Nu există garanţii.
2. Nu este clar în toate judeţele în care colegiu candidează cine. Până la finalizarea şi oficializarea listelor vor mai fi mici modificări.
3. Această listă e inutilă dacă vrei să vezi care candidaţi USL au şanse mici de a intra în parlament. Lista are ca subiect cine intră în parlament chiar dacă USL nu se descurcă foarte bine.
4. În cadrul premizei am inclus o intrare a PRM în parlament. Acest lucru face ca USL să piardă 3 mandate prin comparaţie cu situaţia în care USL obţine tot 42% dar PRM nu intră în parlament. Este o pierdere mică, dar în spiritul premizei („cine intră în parlament chiar şi aşa?”).

Acestea fiind spuse, cine vrea să vadă lista este rugat să dea scroll. Există două observaţii în plus pentru cine e interesat nu de nume, ci de „imaginea largă”:

1. USL nu are nevoie de 50% din voturi pentru a obţine majoritatea. Şi poate nici măcar de 45% din voturi.

Conform premizei, USL capătă 255 de parlamentari … dintr-un total de 502. Cu 42% din voturi USL are 50,8% din mandate. Şi nu am inclus în acest „50,8%” grupul minorităţilor naţionale sau UDMR. Evident, nu există o garanţie ştiinţifică. Este posibil ca USL să obţină, de exemplu, 44% din voturi şi mai puţin de 50% din mandate.

Cum de se întâmplă acest lucru? Chiar şi conform premizei (42% din voturi la nivel naţional), USL obţine peste 50% din voturi în mai mult de o treime din colegii. Este vorba de:

Argeş (10), Bacău (1), Bihor (1), Botoşani (2), Bucureşti (33), Buzău (6), Caraş Severin (2), Constanţa (14), Dolj (11), Galaţi (2), Giurgiu (5), Gorj (8), Hunedoara (1), Ialomiţa (5), Iaşi (16), Ilfov (4), Maramureş (3), Olt (10), Sibiu (3), Sălaj (1), Teleorman (9), Vaslui (5), Vrancea (4), Vâlcea (9).

Prin comparaţie, ARD cu o performanţă mult peste sondaje (29%), câştigă doar 18 colegii din prima.

Importanţa Bucureştiului creşte semnificativ.

2. Chiar şi dacă USL obţine 42% din voturi, toate partidele din USL au motive să fie fericite (dacă le interesează acest lucru) cu excepţia UNPR, care va trebui să muncească serios pentru a-şi câştiga colegiile.

PSD capătă în scenariul discutat în această postare 135 de parlamentari – din 231 candidaţi social-democraţi pe listele USL. 58% din candidaţii PSD au şanse mari să intre în parlament chiar dacă USL subperformează.

PNL: 101 parlamentari din 179 candidaţi. Procent apropiat de cel al PSD: 56%.
PNL a avut 93 de parlamentari în 2008, deci chiar dacă USL obţine un scor slab PNL tot va avea mai mulţi parlamentari decât atunci. Atenţie, vorbim de PNL-fără-PC.

PC: 13 parlamentari. Cu 8 mai mult decât în 2008. Şi asta în condiţiile în care USL obţine un rezultat foarte slab. Şi-au ales colegiile bine.

UNPR: Doar 4 intră sigur în parlament.

Remus Cernea & Ovidiu Iane, candidaţii ecologişti ai USL, intră şi ei în parlament.

Lista (figurile cu vizibilitate mai mare sunt subliniate)

Alba: Simedru, Atanasiu (PNL), Dârzu (PSD).

Arad: Lia Ardelean (PC), Calimente (PNL), Dorel Popa (PSD).

Argeş: Gh. Marin, Simona Bucura, Duvăz, Radu Vasilică, Valeca, Tămagă (toţi PSD), Gerea, Ion Popa, Zisu (PNL), Daniel Constantin (PC).

Bacău: Ciubotaru, Luchian Dragoş, Paler (PNL), Lucian Şova, Drăghici, Hrebenciuc, Vlase (PSD).

Bihor: Varga, Cupşa, Costin, Bodea, Boeriu şi Florica Cherecheş (toţi PNL).

Bistriţa Năsăud: Pană (PSD), Stelian Dolha, Dobra (PNL)

Botoşani: Dolineaschi (PSD), Anuşca şi Şoptică (PNL), Şerban Mihăilescu (UNPR)

Braşov: Zamfir, Grapa, Neculoiu şi Cristescu (PNL), Constantin Niţă (PSD)

Brăila: Rizea şi Rotaru (PSD)

Bucureşti: Vlad Nistor, Diana Tuşa, Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Florin Alexe, Gigi Becali, Mironescu, Nicolăescu, Ispir, Daniel Barbu, Dobriţoiu, Victor Ciorbea, Călin Popescu-Tăriceanu (PNL), Vulpescu, Ion Mihăilescu, Podaşcă, Petrache, Bogdan Diaconu, Dan Tudorache, Florian Popa, Oana Mizil, Sturzu, Titus Corlăţean, Cătălin Croitoru, Gabriel Mutu, Georgian Pop, Bănicioiu, Ecaterina Andronescu, Dumitru Chiriţă (PSD), Damian Florea, Dinu Giurăscu, Tănăsescu, Dan Voiculescu (PC)

Buzău: Scutaru, Hoban, Doina Tudor (PNL), Teodorovici, Adrian Mocanu, Marian Ghiveciu (PSD)

Caraş Severin: Tocuţ, Secăşan (PNL), Tabugan (UNPR), Mocioalcă (PSD).

Cluj: Radu Zlaţi, Nicoară (PNL), Cornel Itu, Ivan Ilarie (PSD).

Constanţa: Dragomir, Puiu Haşotti, Lupu, Victor Manea (PNL), Martin Eduard Stelian, Titus Mircea Dobre, Ileana Dumitrache, Băbuş, Mădălin Voicu, Manuela Mitrea, Nicolae Moga, Alexandru Mazăre (PSD), Remus Cernea (Partidul Ecologist), Mircia Baniaş (PC).

Covasna: Nimeni.

Călăraşi: Daniel Florea (PSD), Motreanu, Tomoiagă (PNL)

Diaspora: Dan Suciu (PC)

Dolj: Cosmin Enea, Ionuţ Stroe, Mihai Voicu, Mario Ovidiu Oprea (PNL), Florentin Gust, Petre Petrescu, Nicolae Vasilescu, Claudiu Manda, Fifor, Florea Voinea (PSD), Cristiana Anghel (PC).

Dâmboviţa: Rovana Plumb, Ion Stan, Leonardo Badea (PSD), Pîrgaru (PNL)

Galaţi: Dan Nica, Pâslaru, Butoi, Saghian, Aurel Nechita (PSD), Ciucă (PC)

Giurgiu: Anton, Ioan Teodorescu, Lucian Iliescu, Chiţoiu (PNL), Bădălău (PSD).

Gorj: Weber, Scarlat, Khraibani, Popeangă, Ponta, Toni Greblă (PSD), Iana, Dian Popescu (PNL). Chiar şi conform premizei, Ponta ia 50%+1.

Harghita: Iarăşi nimeni. Dar dacă PRM intră în parlament, vor primi de aici un deputat :D

Hunedoara: Laurenţiu, Răzmeriţă (PSD), Ruşanu, Păran (PNL).

Ialomiţa: Pocora (PNL), Cazan, Găină (PSD), Aurelian Ionescu (PC), Toma (UNPR)

Iaşi: Cozmanciuc, Fenechiu, Crăciuneacu, Costel Alexe, Varujan Vosganian, Burlea, Mihaela Popa, Doboş (PNL), Vasile Mocanu, Răţoi, Anghel Stanciu, Forna, Cristina Nichita, Sorin Constantin Lazăr, Florin Constantinescu, Iacoban (PSD).

Ilfov: Radu Stroe, Thuma, Hellvig, Nicolae Nasta (PNL)

Maramureş: Mircea Dolha, Tătaru, Andrei Vasile Călin Matei (PSD), Titus Pasca (PNL)

Mehedinţi: Pălaşcă, Liviu Mazilu (PNL), Liviu Voinea (PSD)

Mureş: Chirteş (PNL), Gliga, Frăţean (PSD)

Neamţ: Munteanu, Arsenie (PSD)

Olt: Moţ, Bărbulescu, Iordache, Delureanu, Ciocan, Stănescu, Vâlcov, Dan Şova (PSD), Ştirbu (PNL), Mihai Niţă (PC)

Prahova: Gavrilescu, Teju, Alex. Nicolae, Luchian (PNL), Sebastian Ghiţă, Daniel Savu, Cosma (PSD)

Satu Mare: Silaghi (PNL), Petric, Valer Marian (PSD)

Sălaj: Nosa, Talos, Gheorghe Pop (PSD)

Sibiu: Tamaian, Boitan, Nicolae Neagu (PNL), Orlăţan, Frăticiu (PSD)

Suceava: Niţă, Capră (PNL), Donţu, Uricec, Bejinariu (PSD), Iane (Partidul Verde)

Teleorman: Cătălina Elena Ştefănescu, Simionescu, Dragnea, Boboc, Mohanu, Stuparu (PSD), Calotă, Almajanu, Crin Antonescu (PNL)

Timiş: Grindeanu, Stragea, Covaci, Ilie Sârbu (PSD), Grapini (PC), Ben Oni Ardelean (PNL)

Tulcea: Avram, Bălan (PSD), Motoc (PNL)

Vaslui: Cristea, Birchall, Stativă, Silistru, Gabriela Creţu (PSD), Ciurariu (PNL)

Vrancea: Nini Săpunaru (PNL), Miron Mitrea, Victor Roman, Petru Filip, Cristian Dumitrescu (PSD).

Vâlcea: Costi Rădulescu, Aurel Vlădoiu, Laurenţiu Coca, Bleotu (PSD), Dobrinescu, Buican, Cotescu, Dan Niţu (PNL), Constantin Mazilu (UNPR)

Articol preluat de pe blogul Sociollogica

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

 1. Fauna !!
  Ca la toate partidele, aceiasi penali de 20 de ani, care se zbat efectiv sa ajunga in Parlament unde-i cald si bine, unde NU fac nimic pentru cei care i-au trimis acolo, dar unde reusesc minune mare sa intre saraci si sa iasa bogati!!!
  Sa ne traiasca !!
  Sila.

 2. Situatia prezentata este un adevarat cosmar.
  Adica toti hotii, toti coruptii, toti infractorii si toate lichelele din usl au sanse reale sa intre in parlament ?
  Inseamna ca isi vor vota imunitati, vor subordona justitia, isi vor plasa oameni corupti in toate punctele cheie.
  Trebuie sa luam urgent masuri.
  Trebuie sa constientizam opinia publica de ce ne astepata pe toti (bineinteles, in afara de coruptii si infractorii din usl, care vor putea, in fine, sa stea linistiti).
  Trebuie sa fie mobilizata toata lumea sa vina la vot.
  Trebuie cerut insistent ca justitia sa-si faca datoria si sa-i aresteze pe toti infractorii care au devalizat tara, care au dat lovitura de stat si care au fraudat masiv referendumul, pina la alegerile din decembrie. Au destule probe zdrobitoare. Nu trebuie sa astepte pina vor avea dovezi pentru toate cele citeva milioane de voturi obtinute prin frauda, pentru a-i aresta pe principalii vinovati, pe organizatori. Altfel, acesti banditi vor frauda din nou alegerile si vor distruge tot ce s-a realizat in lupta impotriva coruptiei.
  Trebuie ca adevarata Societate Civila sa se mobilizeze exemplar, sa monitorizeze, sa blocheze si sa raporteze orice incercare de fraudare a alegerilor.
  Trebuie sa cerem sprijinul UE si SUA pentru a monitoriza desfasurarea alegerilor.
  Daca pina la alegeri, toti infractorii din usl, care au fraudat referendumul vor fi arestati, poate ca nu va mai indrazni nimeni sa fraudeze.

  • Pana una alta, Becali N-A FURAT un pai de la stat, in schimb a facut acte de caritate impresionante. Pe cand spilcuitii aia ai tai au furat pe rupte, au jefuit o tara! Ca alegator patzit, pe cine sa aleg, unu fara scoli inalte, slobod la gura dar corect fata de societate si priceput la afaceri sau pe sclifositii educati, cu vorbe mieroase dar care au distrus tara? Face parte Becali din vreo mafie politicifinanciara? Spune si convinge-ne!

   • Paie n-o fi furat dar sunt unii care spun ca a cam furat terenuri., Ma rog, a luat terenuri scumpe si a dat in loc terenuri ieftine. Asa se vorbeste prin targ.

    • Justitia reformata, care tocmai ce a inceput sa fie independenta, tocmai ce l-a gasit nevinovat in afacerea cu terenurile mapn, daca la asta va referiti! Deci cum ramane?

     • Poluarea morală pe care Gigi (si alţii ca el) o etalează în fiecare zi la televizor,
      produce o degradare la nivel de mental colectiv, pe care o s-o plătim în viitor, chiar dacă nu ajunge el vreodată preşedinte.

      Uitaţi-vă care sunt valorile tinerilor, mai ales a celor care au crescut cu Gigi la televizor.

      Uitaţi-vă ce a ajuns să înseamne banul în mintea omului de rând.

      Ce transmite Gigi, despre bani, prin atitudinea pe care o are ?

      N-am nimic cu omul, pe cuvânt, însă acest comportament baza exclusiv pe ban,
      mă irită indiferent la cine-l văd… şi mai ales când îl văd expus la televizor, pentru ca unii tineri inculţi, dezorientaţi şi făfă valori…să-l ia drept model de urmat. :)

 3. Nu inteleg cum e posibil ca in cazul in care intra PRM-ul in parlament USL-ul primeste un deputat din Harghita . Poate sa-mi dea cineva niste explicatii ? Mersi mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Barbu Mateescu
Barbu Mateescu
Sociolog, Barbu Mateescu a absolvit in 2005 University of Pennsylvania

Carte recomandată

Iata o carte cu un subiect in aparenta simplu: o familie de romani cu un copil mic se muta in strainatate si invata incet-incet sa depaseasca o serie de neajunsuri si sa se impace cu altele. Mihai e scriitor (adica veniturile lui sint subtirele), sotia lui are un job nou de care e foarte multumita… vezi aici continuarea

 

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Claudiu Iordache, înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu la conducerea Institutului Revoluției

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în...

Roexit prin decizia CCR 390/8 iunie 2021?

Curtea Constituțională a publicat motivarea Deciziei 390/8 iunie 2021 prin care confirma legalitatea Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Nimic din raționamentul CCR...

Despre legea Goodhart și efectele ei perverse

Există o deosebire esențială între a măsura proprietăți fizice în laborator și a măsura activități umane în societate. Când...

Commento ergo sum

Progresul frustrează. Iată ideea principală a acestui articol și, la drept vorbind, singura; nu este nevoie de continuarea lecturii, în caz că...

Căderea în trecut: Partidul Comunist Chinez la 100 de ani

Regimul de la Beijing sărbătoreşte în luna iulie centenarul comunismului chinez. Fastul pregătirilor şi intensitatea propagandei sunt fără precedent, doar că exact...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro