sâmbătă, decembrie 2, 2023

Marea Sfidare. E prea mult!

…. –  „Domnul condamnat penal Liviu Dragnea”* se laudă că a primit amenințări cu moartea. Așadar victima e el, și nu poporul român pe care îl omoară lent și sistematic, de 27 de ani, partidul ctitorit de Iliescu, trecut prin haltele Năstase și Ponta, și la cârma căruia se află astăzi Liviu  Dragnea, victimă și erou deopotrivă. Amenințat cu moartea, domnul condamnat penal ne anunță că nu cunoaște frica și că e gata „să moară în picioare”.
Ceea ce par să nu-nțeleagă Dragnea și oamenii lui e că societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care, în curând, nu puțini vor fi dispuși să moară în picioare. Sfidarea acestor indivizi, care continuă, beți de cinism, să se pună, ca borfași, unii pe alții pe liste, în guvern, în parlament și-n toate funcțiile bănoase ale țării, readuce în starea de spirit a unei părți a populației acel grad de exasperare care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piața Universității „Vom muri și vom fi liberi”.

… .–  Îl anunț pe domnul condamnat penal Dragnea că și eu sunt gata, ca și el, dar din motive diferite, să mor în picioare. Vreau cu orice preț, acum după ce i-am cunoscut gustul, să nu-mi mai pierd libertatea. Și asta vor toate acele zeci de mii (vor deveni, dacă e nevoie, sute de mii și milioane) care ies să-și strige indignarea în toate orașele țării. Nu-mi place prețul pe care, în bătaie de joc, oamenii ăștia l-au pus pe viețile noastre. Nu vreau să trăiesc în țara mea – acum când nu mai am căluș în gură – o viață cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiță, Vosganian, Olguța Vasilescu, Nicușor  Constantinescu, Bunea Stanciu și toată pegra politică a țării…. O viață nespus de ieftină, o viață pe care ți-e rușine s-o trăiești.

…. –  După ce a câștigat alegerile, coaliția PSD – ALDE a funcționat pe o ecuație simplă: „Întâi mituim toată țara (toate categoriile sociale), promițându-le că le dăm ce nu le putem da, și apoi (ne) dezincriminăm și (ne) grațiem, la grămadă cu 3000 de șuți și criminali”. Nu vedeți că, la o lună după ce au intrat la guvernare, nu sunt în stare să ofere un buget credibil țării?

…. –  Dar mă tem că ne zbatem degeaba câtă vreme mai mult de jumătate din populație stă pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 și de RTV. Și-atunci ajungem la instanța care ocrotește rezervorul de puroi al României, la CNA**, unde chiar sper să ajung mâine, împreună cu cei care vor fi la Piața Universității la ora 17.

…. –  Punctul în care am ajuns: n-am nici o îndoială că Dragnea și ai lui, pentru a scăpa de ani de pușcărie și a-și salva căpătuiala, nu s-ar da înapoi nici de la a arunca planeta în aer, darămite România. De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin stațiile Năstase și Ponta, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului. Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Și care animal prădător se bagă de bunăvoie în cușcă? Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm. Pe mâine.

NOTE ____________________

* După cum bine a observat cineva pe facebook, de vreme ce politicienii noștri nu au nici o profesie clară și singura lor calificare atestată public este de inculpați sau condamnați penali, firesc ar fi să introducem în nomenclatorul de profesiuni al României „condamnat(ă) / inculpat(ă) penal” și, așa cum spunem „domnule doctor”, „domnule profesor”, domnule avocat” etc., să folosim în cazul acesta apelativul de politețe „doamnule (doamnă) condamnat(ă) / inculpat(ă) penal”. Așadar: „Domnule condamnat penal Liviu Dragnea”.

** S-a scris pe tema asta, în Forbes, un text care spune totul: Petre Barbu, Caut slugă fulltime.

Distribuie acest articol

91 COMENTARII

 1. Poporul roman nu este „cel mai mizer popor al Europei” datorita politicienilor aminti in articol (si nu numai acestora)…….. poporul roman (sau o parte a lui) are cel mai mizerabil (scazut) nivel de viata din Europa.

  • Dragnea & PSD -2.0

   PSDu’ lui Nastase (nu cred ca pot sa spun asta) erau way better than banda asta de infractori a lui Dragnea.

   In Decembrie 2016 „societatea asta, tara asta v-au dat mandat, v-au acceptat victoria, v-au lasat democratic in pace sa va instalati. Totul decurgea intr-o stare de normalitate democratica si tranzitie a puterii. Si brusc, ati aruncat tara intr-o criza majora. Piromania asta iresponsabila ne omoara pe toti. Astea NU sunt vremuri sa producem crize gratuite si inutile.
   Nimeni nu va ia jucaria, nimeni nu va loveste in stat, nimeni nu vrea criza politica sau constitutionala. Toata lumea vrea atat: sa va vedeti de guvernare. Sa reveniti la gestionarea responsabila a acestei tari. Asta va implora toti oamenii normali din tara asta. Atat. Sa redati normalitatea interna a tarii, atata cata era in tara asta, cand v-a fost predata la cheie in Decembrie. E suficient de tulbure mediul international. De asta aveam nevoie?!
   Faptul ca ai castigat alegeri NU iti da mana libera sa faci orice. Cand castigi alegeri nu dai drumul la puscarii si casele de nebuni. NU se face asa ceva. Ce e atat de greu de priceput?! Asta e tot.Ne distrugeti pe toti. Si pe copiii vostri si viitorul lor si al tuturor.
   Nimeni nu vrea crize constitutionale si politice. VOI ati creat asta din nimic. Nimeni NU vrea costuri suplimentare cu referendumuri etc. VOI ati creat situatia asta.” Preluat din Paul Dragos Aligica

   • Mai simplu de atat nici nu se poate. Totul este foarte clar. La fel de clar ca si faptul ca PSDul nu poate, nu este compatibil cu astfel de lucruri normale si simple.
    Imi este din ce in ce mai clar ca PSDul nu mai are ce cauta pe esicherul politic al tarii. Trebuie eradicat.

    • Buna seara !

     De acord cu multe din afirmatiile dumneavoastra dar va intreb cum pot fi eradicati PSD-istii in conditiile in care au fost alesi cu o majoritate impresionanta de catre popor? Cu miscari de strada este exclus! Asa ceva se intampla in tarile bananiere din Africa, ceea ce nu cred ca suntem.Vreti nu vreti, PSD a prezentat un program concret care satisface, in conditiile in care nu exista altceva mai bun. PNL este pe duca,fiind si el presarat cu penali de marca. USR urla aiurea ,fiind extrem de nevricosi sub presiunile externe ale banditului planetar cu numele de Soros!Cred ca Romania este intr-o mare deriva si ca numai partenerul nostru strategic in frunte cu presedintele Trump va readuce pacea sociala si directia buna de parcurs intr-o Europa bulversata de catre
     incompetentii de la Bruxelles.

     • Parerea mea este ca PSD-ul ctitorit de Iliescu reprezinta o enclava, un conflict inghetat plantat de rusi pentru a controla si destabiliza intentionat, cu rea credinta, mersul Romaniei pe calea democratiei.
      Este foarte clar ca nu se poate conta pe PSD ca un instrument in atingerea obiectivelor democratice ale tarii. Este un element destabilizator, care nu tine cont de dorintele poporului, el situandu-se exclusiv de partea unui nucleu dur de fosti comunisti sau descendenti lor. Cand spun comunisti nu inteleg orice fost membru PCR ci pe aceia care au avut functii mari in conducerea PCR, asa cum a fost si Iliescu. Amagirea armatei de pensionari si bugetari cu majorari de salarii si pensii, la un nivel ridicol comparativ cu veniturile clasei mijlocii in tarile Uniunii Europene sau alte tari dezvoltate, este o metoda ipocrita pentru a o corupe in dorinta de a accesa si ramane la putere.

      In aceste conditii nu putem sustine ca PSD-istii „au fost alesi cu o majoritate impresionanta de catre popor”, mai ales cunoscand procentul mic de participare la vot.
      O revolutie anti-comunista, asa cum a fost anuntata lovitura de stat de la finele lui 1989, ar fi trebuit automat urmata de interzicerea accesului la putere a noii societati de catre securistii si comunistii care au propagat si intretinut regimul antipopular ceausist din Romania. Acum vedem consecintele acestei grave eori. Fostii comunisti profita de parghiile democratiei pentru a-si conduce interesele proprii. Iata, chiar si dvs. sustineti ca nu pot fi usor schimbati: „Cu miscari de strada este exclus! Asa ceva se intampla in tarile bananiere din Africa, ceea ce nu cred ca suntem.Vreti nu vreti, PSD a prezentat un program concret…”

      Daca vrem o tara in care democratia sa fie puternica si ireversibila, vrem nu vrem, trebuie sa terminam cu PSD.

     • Dumneavoastră aveți convingeri abracadabrante și opinii respinse de democrație, așadar e firesc să nu vedeți calea ieșirii din impas a României!

  • Nu a existat dezastru in Romania fara stirea Securitatii, ce a fost creata pentru a lupta impotriva natiunii romane. Tradarea nationala s-a facut si in dec. 89 de catre puterea securista ce a confiscat miscarea populara, in favoarea URSS. Aceasta actiune va continua in favoarea F.Ruse si in defavoarea Romaniei.
   FSN-PDSR-PSD-ul este emanatia acestei Securitati pentru a-si atinge obiectivele.

  • „Poporul român nu este “cel mai mizer popor al Europei” datorită politicienilor amintiți în articol (si nu numai acestora)…”

   Și eu cred, la fel ca dumneavoastră, că nu politicienii sunt cei vinovați de eșecul parțial al democrației pe plaiurile noastre, de corupția ajunsă la proporții fabuloase și nivelul de trai scăzut al populației.

   De vină este conjunctura astrală.

 2. Pe maine, d-le Liiceanu! MULTUMIM CA NE ONORATI. Simplu fapt ca va vom banui in multime, e cumva securizant si e greu de explicat de ce…
  Personal, voi fi in…repriza a doua. Adica am fost si duminica trecuta.
  Prilej sa meditez la cat de bezmetica e cronologia tarisoarei: de 27 ani sunt mereu in „Piata”: intai lasand belelusul la parinti, in ultimii ani cu ex-bebelusul umar la umar…Strigand, IN FOND, impotriva acelorasi inamici…CE COSMAR, 2 generatii deja?!?! Acum 27 ani strigam „FSN, ciuma rosie!” si duminica trecuta „PSD, ciuma rosie!”. Un scenariu de comedie neagra (ma rog, rosie!) ma imboldeste sa ma gandesc la un potential nepot, cu care, peste vreo 16-18 ani, vom striga (daca vom mai avea grai…), 3 generatii deja, „XYZ, ciuma rosie!”…
  Intelegeti, oameni buni?! Sunt de neoprit. Asta e adevarul devastator. Este restauratia, ca vrem sau nu sa acceptam. OF !

  • Comedie, comedie…dar ce e de facut ?! Domnul profesor trebuie insiste sa trezeasca acest popor nenorocit/orbit de catre CIUMA RTOSIE (fsn si psd), popor care se bate pentru un tichet gratuit de 20 lei in piata din Craiova lui Olguta, Olguta lui Dragnea.. Ce rusine. OF.

  • Ciuma asta rosie sint de fapt oamenii de langa noi. Avocati, doctori, functionari, etc. PSD-isti si pensionari, parinti de ai nostrii care îi voteaza pe primii. De acum gata. Daca acesti parinti vor ca relatia cu copiii lor sa fie pusa în pericol de acest jeg rosu atunci nici copiii lor nu mai au nici o scuza ca sa mai astepte vreo rezolvare din partea parintilor. Acesti copii trebuie sa-si ia destinul în maini si sa elimine o data pentru totdeauna din societate aceasta scarbavnica hoarda de netrebnici.

 3. Felicitari domnule Liceanu pt. articol.Pe lista penalilor cu functii a aparut si Madalin Voicu , noul secretar de stat la Cultura ! Rusine !!!

  • Care are tupeul acum sa spuna, lejer, ca poporul are dreptul sa vorbeasca doar din patru in patru ani si iesirea in strada este ilegala! Parca nu este acelasi Madalin Voicu ce se saturarse de politica nu demult! I-au umplut buzunarul iarasi PeSeDe-ii, se pregatesc sa-i stearga hotzia si gata!, s-a schimbat!!! Brusc, il doare neautorizarea iesirii in strada a zeci si sute de mii de oameni!! Dar despre cat de legal a fost – si este! – jaful la drumul mare institutzionalizat de „partidul-tatuc” nu spunetzi nimic?!?? Pai, evident ca nu, doar atzi avut si dvs. ceva miere in care sa va bagatzi mana…
   D-le Voicu, mai bine ramaneatzi dirijor si fiu a lui Ion Voicu! Poate asa nu va umpleatzi de ridicol, aparand hotzia pe care penalii dvs. sefi se pregatesc sa o scoata din lege!!! Dar deh! In turma de penali totzi sunt egali! In fatza lor insile, mai ales, asa ca hai sa slutzim legea, ca sa scapam basma curata…. Mi-e sila!!!

 4. Nu este prima oara cand d-l Liiceanu analizeaza, diagnosticheaza, trage semnale, face apeluri, ia atitudine. De data aceasta, filosoful-luptator se pare ca este hotarat sa intre in Arena, satul de umilinta si bataia de joc la care acest popor este supus de o putere dispretuitoare si primitiva, dar rapace si distrugatoare de vieti.
  Da, suntem ultimii din Europa din punct de vedere economic, cultural, educational, al sanatatii si infrastructurii, dar primii la numarul de ministere, de functionari, de asistati sociali, de analfabeti functionali, de morti in accidente de circulatie si ca urmare a infectiilor spitalicesti. Iar asta se datoreaza imoralitatii si incompetentei cu care PSD a guvernat tara dupa 1989, ceea ce a distrus bogatiile tarii si valorile societatii, stimuland coruptia, nemunca, prostia, saracia, lehamitea.
  Acum, pericolul este si mai mare, deoarece niste infractori dovediti, aflati in fruntea ministerelor si a Parlamentului, ”spalati” de propriile acte normative, vor destabiliza tara si vor amaneta viitorul ei. Iar Europa ne va izola ca pe niste ciumati,
  Nu mai vrem populism, demagogie, manipulare!
  Nu mai vrem pomenile acestor gretosi politicieni, care isi pun protejatii in functiile de demnitate publica si ne mint fara nerusinare, acoperind furturile, incompetenta, ineficienta!
  Stopati aceasta competitie a mortii!

  • ”poporul român pe care îl omoară lent și sistematic, de 27 de ani, partidul ctitorit de Iliescu,”

   Imi place acuratetea afirmatiilor, de aceea intreb: chiar 27 ani cu partidul ctitorit de Iliescu?
   Sa vedem : 1996-2000= 4 ani, presedinte E.Constantinescu ( cu CDR=Conventia Democratica Romana) ; 2004-2009 = 5 ani cu T.Basescu (PDL), 2009-2012 = 3 ani cu T.Basescu (PDL).
   Deci 12 ani fara , 15 cu. Cam juma-juma.

 5. „O viata nespus de ieftina, o viata pe care ti-e rusine s-o traiesti” -m-ati nimerit! Dar…ce-i impiedica pe ceilalti, DJ-ii butoanelor, decidentii directi, sa renunte la continua mizerare a vietii? Ei, decidentii, impreuna cu tragatorii de pupitre si ai lor comandantii de pluton de executie, de ce nu se pot opri din crima? Daca se muncesc atat pentru domnia legii, daca iubesc justitia si urasc nelegiuirea, de ce nu urasc suficient si crima asta de otravire-iradiere, de ce nu urasc batjocura la care ne supun inutil viata? Ne murdaresc viata, ne sacrifica doar pentru a-si putea spune unul altuia „Ba pe-a matii!”, pentru a-si confirma ori a infirma teorii fanteziste, pentru ambitia unei controverse de salon populata de idei fantastice si care tii indarjit sa vezi daca se confirma au ba. Toate ambitii desarte, desprinse de orice realitati, vanitati si infumurari de teoreticieni de salon, ce au la dispozitie, pentru alungarea plictisului si evidentierea elocintei, un joc imens la care arunca marinimosi nu cu jetoane, ci cu vietile noastre.

 6. O singura modificare importanta trebuie facuta in Codul Penal inainte de orice si anume reglementarea circumstantei agravante pe masura infractorilor care vor sa conduca aceasta tara. Nu amnistie sau gratiere ci circumstante agravate pentru toti hotii si infractorii din pozitii importante in administratie sau in politica.

  • Acesta este un punct important – dacă ești fie ales, fie numit într-o funcție importantă a administrației publice – începând cu secretar de primărie, consilier municipal, primar, deputat/senator, secretar de stat, ministru, etc… orice infracțiune penală pe care o asemenea persoană o comite să fie mărită cu până la 50% – datorită gravității faptului – persoana care trebuia să APLICE LEGEA, A ÎNCĂLCAT-O! Ce concluzie să tragă cetățeanul de rând? Păi dacă ăi mari o calcă, eu de ce să o respect? Că sunt mai mic? Ia lasă-mă!

 7. Tin minte un articol din Paris Match parca. Gorbaciov ,ingierul Gorbaciov cel care a salvat omenirea pot spune era intrebat : il ” intreba ” pe Iliescu : tu cu cine tii?
  Erau pozele lui George Bush si Ieltin . Iliescu a pus mana pe chipul lui Bush si a replicat: eu cu eu el-tin . Are pacatele sale mai ales cu mineriadele dar pe cat de prost a intrat in ploitica pe atata de bine a terminat.

 8. Domnule Liiceanu păziți-vă spatele, cred că, atunci când vom rămâne în pozitie verticala nu se vor da în lături de la nimic.

 9. Democrația trebuie să însemne mult mai mult, decât doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină. (James Bovard)

  Dacă vei avea vreodată convingerea că nimic nu ți se mai poate întâmpla ”pentru prima dată”, înseamnă că vei fi murit deja, fiind convins că experiența exclude experimentul. Mihail Gorbaciov a declarat alaltăieri că lumea pare că se pregătește de război. Eu cred că știe mai mult decât rostește, la fel ca toți politicienii care contează.
  În Teleoromânia e altfel pentru că, se știe, noi suntem, aici, pe veci, stăpâni, așa că rămânem paraleli cu Universul, grosso modo. Ultima excepție s-a produs acum două zile, hăt, în Cipru, unde un arbitru de fotbal a acordat un penalty adevărat, împotriva echipei Pogon Szczecin, pentru o infracțiune imaginară. În fața acestei pomeni, românașii de la Astra Giurgiu au refuzat să înscrie. Nu e vorba despre fotbal, ci despre aminstie și grație, acești elefanți care ne sfărâmă vertebrele, cum ar fi zis Jebeleanu, referindu-se la hanibalul care se vrea grațios, amin :
  ” Nimeni n’avea ceea ce el avea:
  superba lui trufie
  și elefanții
  și labele lor sfarâmând vertebrele
  acestor Alpi albiți de spaimă.

  Călca, de-abia să se audă, peste stânci
  si s’auzea în lună, si
  nimeni nu mai văzuse trâmbițele
  de piatră ondulândă ale acestor fiare.

  Și n’au învins.”

  Iată cum niște fotbaliști oferă soluția războiului dintre palate. Gloata e nemulțumită de perspectiva obligatorie, marca Dragnea. Protestele străzii par întemeiate, pentru că, vai, argumentele hanibalilor nu au, ca finalitate, decât iertarea propriilor păcate. Nu are sens să fac considerații suplimentare, dar propun ca protestatarii să îi îndemne pe cei din închisori, dacă nu sunt politicieni, să apeleze la onoare și să refuze penalty-ul. Cred că acesta ar fi singurul scenariu care ne-ar lăsa să sperăm. Dar strada poate să facă asta numai la nivelul de strigăt, pe când opoziția ar putea lansa manifeste, cu subiectul ăsta, prin locurile de detenție, promițându-le închisori cu piscine, gardieni din ambele sexe, sexy, fără inhibiții sau menu all-inclusive, orice, numai să iasă la suprafață lipsa de onoare a teleormânilor care s-au trezit împărați.
  Cine să-i mai judece, oare? Judecătoarea care a luat mita de la Dan Adamescu poate fi eliberată condiționat, pentru că ”are 65 de ani, are o stare de sănătate precară, a făcut eforturi pentru a participa la cât mai multe programe de reeducare şi activităţi în cadrul penitenciarului, având numai calificative foarte bune. Aşa cum rezultă din procesul verbal al Comisiei, nu a fost sancţionată niciodată, a desfăşurat numeroase activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, de instruire şcolară şi formare profesională, fiind recompensată de două ori”. Gurile rele spun că, mai mult, ea ar fi refuzat un folos necuvenit din partea bucătarului închisorii, ceea ce e moțul de pe fes, așa că merită orice omagiu.
  Oare n-ar trebui să se înființeze funcția de judecător de apoi?
  Adevărat vă spun!

  Întrebare: “Signor Coppola, ce înțelegi dumneata prin mafie?” Răspuns: “Domnule judecător, la ora actuală există trei magistrați care doresc să devină procurori ai Republicii. Unul este foarte inteligent, cel de-al doilea este puternic sprijinit de partidele de guvernământ, iar al treilea este un imbecil. Care dintre ei va fi alesul? Imbecilul, de bună seamă. Aceasta este Mafia.” Giovanni Falcone “Mafia-Judecătorul și oamenii de onoare

  • Domnule, sunteti ireal…
   Orice pungas, mai marunt sau mai mare, criminal, violator, excroc, samd, din clipa in care intra in puscarie are o singura, mare, obsesie: sa vina (cand vine?) decretul de gratiere. Intre timp devine expert in legi, tot cautand un articol care sa-i diminueze pedeapsa. De aici va asteptati la un gest de onoare? Din punctul asta de vedere, al onoarei, nu exista nicio diferenta intre gasca infractorilor cu partid si a celor „de rand”.
   Mai degraba trebuie sustinuta diferentierea prin circumstante agravante. (vezi ion adrian spune: 29/01/2017 la 2:56)
   Unul care comite o infractiune, „mai mult sau mai putin minora”, trebuie sa fie considerat mai mult decat un vinovat normal, daca a comis-o din pozitia de functionar public, fiindca are la indemana mijloacele sa se protejeze de lege (printr-un eventual abuz) si cunostintele necesare pentru a fi constient ca incalca legea.
   Un ban, sa fie, … nu 200 000 de lei sau orice alta limita evaluata de nustiu cine (pe ce criteriu?) , daca este dobandit prin exercitarea abuziva a mijloacelor puse la dispozitie de pozitia de putere pe care o ocupa, este o ofensa adusa legii si il plaseaza pe acela care si-a insuit-o, de partea opusa legii. Nu poate sa mai acceada la o functie de putere.

   Este ireal faptul ca se mai discuta despre discriminare cand este vorba de a interzice unui infractor condamnat sa ajunga sa faca legea in tara. Nu I se ia nicun dret de munca, poate oricand sa se angajeze in orice slujba in care sa-si puna in valoare aptitudinile, daca il poate convinge pe in angajator dar NU sa ne faca el legea

   • Este vorba de un Ales. A fost ales initial de un grup restrans, pentru calitatile sale in a rezolva problemele grupului restrans. Doamna Codruta K. intelege f. bine acest lucru, daca urmariti declaratiile.

 10. Ceea ce mi se pare curios este faptul ca de 27 ani santem mintiti si infometati,,si santem pe ultimul loc din Europa la SARACIE,dar santem pe primele locuri la PRETURI,,
  Corporatia mafiotica PSD-ALDE,,,SFIDEAZA si CONSTITUTIA,,care scrie clar la art,72,aliniatul 2,litera :g”” ca Gratierea si Amnistia se face prin LEGE,,dezbatuta si aprobata de Parlamentul Romaniei,dar avem niste ministri Comandati politic si cu TUPEU,,???

 11. Stimate domnule Liiceanu, tot respectul pentru curajul si verticalitatea dv., dovedite cu multe ocazii.

  Este jenant ca la cirma tarii sa ajunga un infractor care se angajeaza in evadarea pseudo-legala a altor infractori.

 12. Nu le mai cereti pensionarilor sa iasa in stada.
  Vai mama lor.
  Tot e a fost si s-a daramat, furat, distrus in tara asta
  este facut de ei .
  Au muncit o viata de om si peste 3 milioane din 5
  au pensii sub 1000.
  Abia isi duc traiul in saracie lucie , in mizerie si-i
  mai vrem in stada.
  Toti sun oameni peste 65 – 70 de ani
  Iar la Craiova Olgulei , olguta lui Dragnea tot de saracie
  s-au dus .
  Ce mai poti face in ziua de azi cu 20 lei ?
  Neputinta si umilinta !

 13. Cam mult spus „domnule”! Nu merita sa fim politicosi,la felul in care sfideaza o tara intreaga,sa- si apere propiile interese! Ce bine era anul trecut,cu un adevarat Domn in fruntea Guvernului!Pacat,nu s-a vrut liniste si normalitate,bun simt si transparenta…Sper sa ne revenim o data pentru totdeauna din bezna!

 14. Daca as vedea ca exista alternativa, v-as crede. Daca as vedea ca revolutia disperarii poate aduce altceva decat au adus nenumaratele reactii populare anti-feseniste din ultimii 27 ani, as iesi in strada. Dar, cum am fost dezamagiti crunt de acelasi sistem care si-a schimbat doar fata, venind formal, periodic, la putere in locul PSD-ului, duplicandu-i metehnele si perpetuand senin o oligarhie centralista si non-liberala, de ce sa ma mai agit? Pana si dl. Ciolos a condus autoritar, obtuz, prin zeci de ordonante de urgenta, pe repede-inainte si fara a se consulta cu nimeni. Scopul nu scuza mijloacele. Unde sunt valorile, principiile, unde e democratia aceea mult-trambitata? Ce castigam, in sensul instalarii unui stat modern, daca iesim sa demonstram in Piata? Alte iluzii desarte?

 15. Cu totul adevarat. Diagrama istoriei noastre recente este trista si nedemna de aspiratiile de atunci si de acum.
  In logica „ramasului in picioare” este totusi de asteptat ca protestele MAJORITATII vor fi surde si nu au cum sa convinga pe cineva care este dispus a juca totul pe o carte. O revelatie de ultim moment pentru cei ce au dovedit ca nu au o minima constiinta civica ar fi un miracol, iar miracolele nu sunt determinate de actiunile pamantenilor.

  In logica democratica insa si fara a ne uita in trecut avem un partid care chiar a castigat alegerile si are dreptul sa guverneze tura aceasta. Nu cred ca cineva isi doreste sa rastoarne acest curs firesc a lucrurilor. SIngura problema ar fi pe cine ajunge acest partid sa desemneze. Cum a ajuns acest partid masiv sa aiba atat de putina lipsa de inspiratie?! Cum de nu sanctioneaza partidul pe cei ce atrag furia si dezaprobarea publica aruncandu-i inca o data in cosul istoriei? Sa fim clari aici: puncul de turnura este cu potential mult mai grav. Liderii de acum sunt mai cinic decat cei vechii. Consolidarea puterii pentru ei a fost muncita in lupte feudale prin judetele sarace, pret de 20 ani, timp in care ce au perfectionat domnia prin teroare si anihilare a putinelor ramasite de voci civice. Amplificati asta la nivel national si veti intelege ce putem deveni.

  Protestele si revolta nu ar trebui sa fie ale noastre, ci ale milioanelor de membri PSD care sa ceara inlocuirea celor ce ii discrediteaza atat de ireparabil.
  Membrii onesti (in limitele acceptabile azi) ai PSD trebuie sa isi retraga sustinerea imediat pentru cei ce dupa toate aparentele constituie un pericol pentru tara.

  Char ne pasa daca x si y ajung la inchisoare cand atatia altii nu au fost prinsi? Cu siguranta nu! Ce este cu adevarat grav este precedentul ce se creeaza pentru viitoare abuzari ale sistemului democratic. Ce trebuie sa ne ingrijoreze este ce pot face acesti oameni mai departe. Mai sunt patru ani in care se pot intampla lucruri nefiresti.
  Conform scenariului de pana acum orice act executiv abuziv nu poate fi detrunat de protestul a 30 000 oameni plus un presedinte. Ce vom putea face daca peste noapte ne trezim cu o ordonanta care sa scoata Romania din sfera civilizata? Cum vom putea intoarce o ordonanta care sa anihileze independenta justitiei? O eventuala nationalizare mascata a capitalului strain cum suna?

  PSD trebuie sa se lepede de ce are acum si inteleg ca totusi doar 1/3 din PSD este reprezentat in fruntea tarii. Unde sunt restul de 2/3?

  Wake up PSD!

 16. Da, cu o singura precizare – minora, fata de maturitatea civica a postarii dumneavoastra: sunt lasi, sun mici si sunt doar vertebrati. Vor fugi si vor fi …liberi! Acesta este „crezul” lor. Altfel spus, se kaka pe ei.

 17. Dupa implementarea democratiei?multi au vrut in timp scurt nu conta cum sa ajunga la nivelul celor din vest. Procentajul celor multi in puscarie raportat la 20 de milioane este mult mai MIC decat a celor 400 de politiceni care au probleme cu justitia.Si politicul procentajul cel mare il gratiaza sau il amnistiaza.

 18. D-le Liiceanu îmi pare rău de un singur lucru în comentariul dvs. și anume că nu ați pomenit nimic despre hoții din partea dreaptă a politicii românești, care sunt la fel de vinovați ca și cei din stânga politicii și mai nou ca și, spre dezamăgirea mea cruntă, a tehnocraților.

  Dacă tot vorbim de corupție și hoție la adresa țării avem datoria de a face cunoscut, fără discriminare, pe toți cei care au contribuit la asta.

  Sunt curios de ce poporul n-a ieșit în stradă, dând dovadă de o lipsă totală de conservare, atunci când i s-a tăiat 25% din salariu, în condițiile în care politicienilor, justiției și altor privilegiați li se măreau salariile? De ce regimul băsescu (cu b mic) a luat 20 miliarde dolari împrumut? Unde sunt acei bani?

  De ce poporul n-a ieșit în stradă atunci când s-au vândut pe nimic (dar comisioane pentru politicieni) resursele țării? S-au făcut 5-6 condamnări de ochii lumii cu pedepse derizorii numai ca să se spolieze cu var marea mizerie. Cum este normal ca un Năstase să fie condamnat pentru ca și-a amenajat casa dar nu pentru că a vândut Petrom-ul sau pentru contractul Betchel? Ați mai auzit ceva de regina spăgii Blejnar? Si MULTEEEE altele.

  În concluzie, dacă vrem să facem curat, nu trebuie să omitem NICI un hoț.

  PS Aștept ca în primăvară poporul să iasă tot așa numeros la demonstrații împotriva tăierilor de pădure și a acestei mafii. Chiar sunt curios dacă se va întâmpla acest lucru.

  • Majoritatea celor de dreapta banuiti de coruptie sunt in inchisori (pentru termene mai mici daca s-au recunoscut acuzatiile) sau au procese pe rol si au demisionat sau au fost dati afara din partide. S-a aplicat mai peste tot criteriile de integritate.
   PSD-ul si acolitii lor si-au aparat adeptii cu probleme penale in parlament acordandu-le „imunitate” pentru cazuri de coruptie sau si-au pus condamnatii penali sau cu probleme penale la sefia senatului si a camerei deputatilor fara jena sau rusine.
   Cam aceasta este diferenta intre PSD (care nu reprezinta stanga ci bande de bolsevici si infractori ordinari) si cei de dreapta…..

 19. Incurajator este sa aflu ca cineva îți tine locul, când nu mai poti. Eu m-am zbuciumat mult, mai ales din 2012 încoace, am fost la demonstratii, am citit zile și nopți tot ce se scria pe Contributors, m-am implicat cu toată ființă în nenumărate demersuri împotriva acestor nelegiuiți. Astăzi, pot sa va spun ca sunt epuizat. Cu cat efort am încercat în acesti ani sa țin sub control toate cheltuielile, ca sa-mi țin compania în picioare și sa plătesc toate impozitele, cu atât mai multa furie s-au înverșunat acești derbedei sa fure.M-au stors de toată vlaga. Am ajuns la concluzia ca pana ce nu se va termina tot ce este de furat, inclusiv viitoarele împrumuturi care negreșit vor trebui făcute, acesti …..ziceti-le cum vreți, nu vor pleca și asta înseamnă încă vreo zece ani. Ca sa nu mai spun ca o grămadă de oameni pe care ii consideram raționali, își pun niște speranțe nebune în acest derbedeu penal și toată gașca lui. Cel puțin pentru mine, la acest moment, și nu sunt nici pe departe o ființă slaba, este dezarmant. Ma bucur ca cineva îmi tine locul în aceste momente și va mulțumesc.

 20. In sfarsit o chemare eroica la lupta civica din partea personalitatilor culturale si intelectualilor publici ai societatii civile care , dupa impresionanta demonstratie din 22 ianuarie , declanseaza marea ofensiva impotriva politicienilor care vor sa dea libertate de miscare si drept de decizie inclusiv politica unor inculpati si condamnati penali :

  „….- Îl anunț pe domnul condamnat penal Dragnea că și eu sunt gata, ca și el, dar din motive diferite, să mor în picioare.”

  Din nefericire , nu vom putea afla niciodata ce efect ar fi avut aceasta energica luare de pozitie inainte de acea impresionanta demonstratie si reactie rapida ( …a cui ?! intrebarea pare absurda desigur , dar a fost deja pusa ) care a ingrozit si presedintele PSD, si partidul de guvernamant , si condamnatii penali si toate televiziunile aservite, dar stim sigur ca au existat intelectuali publici care au decretat ca acea demonstratie …nu apartine societatii civile :

  „Sunt sigură că oamenii care au ieşit în stradă sunt de bună credinţă, dar aş vrea să ştiu şi eu cine i-a chemat (s.n.). Noi organizăm demonstranţii de la Roşia Montană încoace; să se ajungă la viteza la care aceste evenimente au strâns 10.000 de oameni (n.r. – participanţi pe Facebook) nu e uşor, ai avea nevoie de nişte relee mai puternice pe Facebook care te ajută. Şi releele acelea nu prea aparţin societăţii civile, să ştiţi (s.n.)”

  http://inregistrari.b1.ro/view-dosar_de_politician-84.html

  Intr-o asemenea situatie cetatenii iesiti deja in strada ar parea ca nu fac parte din societatea civila care inca nu a iesit pentru ca , vorba unui celebru activist civic, ” civili nu inseamna societate civila ” . Ce ce stim sigur este ca dupa unele opinii ale unor ONG-isti si autori Contributors.ro , doar politicienii sunt alesi in mod democratic in timp ce ONG-urile reprezinta doar convingerile celor care le-au infiintat :

  ” Diferenta dintre ONG-uri si politicieni e ca ONG-urile se reprezinta pe ele insele si convingerile proprii ale oamenilor care le-au infiintat, in timp ce politicienii sunt alesi in mod democratic. ONG-urile isi reprezinta proprii membri (s.n.), politicienii pe cei care i-au votat”
  http://www.contributors.ro/administratie/miracolele-se-intampla-chiar-si-in-romania/#comment-71603

  Singura concluzie logica ar fi aceea ca intre obiectivele cetatenilor din strada si cele ale societatii civile exista o fractura ( https://sergiusimion.blogspot.ro/2017/01/despre-adevarata-societate-civila-din.html) , dar daca in acest caz ambele lupta cu dusmanul comun , toata lumea castiga si societatea poate merge inainte

 21. De ce nu cere presedintele ministrului justitiei vreo 2-3 mii de cazuri din penitenciare sa le analizeze pentru a acorda gratieri individuale acolo unde e cazul??

  • Pt că grațierile individuale se fac la cerere. Problema de la Cedo este rezultatul sistemului de justiție. Guvernul practic prin ordonanțe spune că magistrații au fost sub orice critică. Iar dacă chiar își va asuma răspunderea și ordonanțele vor trece (sincer, nu cred), ar fi de întrebat șefii de la csm , plus o cotă de magistrați care activează în penal, dacă n-ar fi cazul să-și prezinte demisiile.

   • Conform legii, gratieri colective are dreptul sa faca NUMAI parlamentul, printr-o LEGE.
    Cand guvernul vrea sa faca gratiere colectiva prin OUG, cred ca isi depaseste atributiille si, mai mult, ia din atributiile parlamentului.

    Asta nu o fi abuz in serviciu?

 22. Poporul roman a fost in mod sistematic lipsit de demnitate prin faptul ca i-a fost interzis sau ingradit accesul , pe de-o parte, la mijloacele de existanta, iar pe de alta parte, la mijloacele de dezvoltare intelectuala. O radiografie excelenta o face Dinicu Golescu in a sa scriere „Insemnarea Calatoriei Mele” (vezi:https://www.scribd.com/doc/200734838/Insemnarea-Calatoriei-Mele-Dinicu-Golescu si http://www.management.ase.ro/reveconomia/2006-1/10.pdf). Situatia poporului roman a ramas neschimbata de atunci si pana acum, bineinteles pastrand proportiile, exista un numar insignifiant de potentati care nu stiu ce sa mai inventeze pentru a-si condimenta terna existenta de profitori, si gloata care se zbate in iadul zilnic al supravietuirii. Pe vremea comunismului, cand raspundeai cuiva unde muncesti primeai 2 tipuri de aprecieri: unul pozitiv : ” e bine, poti sa aduci acasa,fara sa platesti,…” sau unul negativ:”nu e bine, de acolo nu poti sa aduci nimic acasa”, dar nimeni nu te intreba cum iti este platita munca.
  Nimeni, dar nimeni dintre cei care au fost in fruntea bucatelor de-a lungul istoriei nu au facut nimic pentru a reda demnitatea gloatei, sa le plateasca munca astfel incat sa nu-i fie pusa in pericol existenta, sa-i ofera conditii pentru accesul neingradit la invatamant si cultura. De 27 de ani i se spune poporului roman ca este ineficient, neproductiv, si ca urmare trebuie tinut in umilinta, ca in accident nu stiu ce produs are nu stiu ce pret si ca „Europa ne obliga” sa punem si noi aceleasi preturi. Despre alinierea la pretul muncii nu se vorbeste nimic, pentru ca „poporu este trantor si needucat”. In schimb cei din fruntea bucatelor trebuie sa se alinieze la standardele occidentale pentr ca, nu-i asa, cum sa le cerem sa fie incoruptibili?
  Acest status ala poporului roman a determinat situatia in care s-a votat majoritar cu ‘penalii’ si condamnatii, pentru ca astia au venit cu un calendar clar de activitati menite sa reduca saracia in care se afla cei mai multi dintre romani. Ceilalti policitieni au venit cu oferta neclara pe care au folosit-o la fiecare tur de scrutin prin care ne spun ca ” ar dori sa fie bine daca se va putea, iar daca nu,nu” si de fiecare data nu s-a putut.
  Domnule Liiceanu, de ce nu lansati o campanie de informare a „prostimii”, de ce nu lansati o platforma care sa plece de la cartea lui Dinicu Golescu prin care se identificati si sa lansati un program de redare a demnitati poporului? Incetati sa va folositi influenta pentru a cautiona un anumit personaj aflat vremelnic in fruntea bucatelor. Implicati-va in creearea acelui curent intelectual care sa fie imbratisat si de cei multi si care sa readuca unirea in diversitate,demnitatea si sa elimine sindromul „tatucului”.
  Multumesc !

  • „Incetati sa va folositi influenta pentru a cautiona un anumit personaj aflat vremelnic in fruntea bucatelor.”

   Doamna, aveti o mare problema, si aceasta se numeste onestitate. Daca va permiteti sa acuzati victimele care, chipurile, ar trebui sa mute muntii din loc, si nu acuzati calaii pe care inteleg ca-i cautionati in acest fel, incercati sa priviti mai des in oglinda!

 23. Saracutul, se victimizeaza. Pare-se ca este la moda cu amenintarile si eu am primit cateva. Le si pastrez in facebook, la nevoie le dau cunoscute in presa.:)
  Nemernicul asta de dragnea, taxeaza romanii ca prostime, el marele oltean din Teleorman poate sa-i pacaleasca cum doreste. Doar prostimea pentru un kil de malai si unul de ulei i-a ales cu 45%. Acuma este cazul sa-si spele vesta curat ca lacrima, urmand ca al doilea pas sa fie puterea absoluta. Incepand ca premier urmand exact pasii turcului Erdogan, devenind sultanul romanilor de pretutindeni.

  • Va mai amintiti ca Saideh S. se vaita ca este amenintata, cat a fost propunerea pt prim-ministru? Dar ca viceprimministru nu mai este amenintata? Interesant!
   MINCIUNA!

 24. Ma bucur d-le profesor ca ,in sfarsit, ati luat atitudine impotriva ciumei rosii care ne pericliteaza libertatea. Aceasta este calea, cea a luptei prin mijloace democratice, civilizate, pentru ca Romania sa redevina increzatoare in valorile sale esentiale! Sunt alaturi de d-voastra in aceasta lupta si imi exprim increderea ca si alti oameni de cultura de talie vor iesi de acum in fatanoastra.

 25. Dle,dumneata, cu acel feeling dobandit intr-o viata dedicata cunoasterii, ar fi trebuit sa tii seama de el, de feeling zic…si datul cu lumea ma surprinde…pentru romanii traitori de dupa anii 50 istoria e simpla: o randuiala fireasca, de care tinea seama un popor, a fost inlocuita cu regula mutanta a parvenirii, precum la careurile tematice in care autorii smecheri trag la tema definitiile…daca te ia o criza de luciditate o sa ti se contureze o astfel de tragere la tema a majoritatii psd, pnl, usr,-istilor, intr-o comunitate ce-si accepta mimi de competente in frunte poti cu usurinta spera…

 26. Un apel binevenit, dar asa cum observa domnul Liiceanu, Dragnea et com au fost suficient de parsivi sa mituiasca o patura vulneabila a electoratului lor (+/- captiv) pentru a-si asigura cel putin neutralitatea lor in perioada viitoare cand vin cu smecherii de hoti de buzunare.
  Un singur lucru as adauga: Romania nu se afla aici doar pentru ca a stationat prin haltele Iliescu, Nastase si Ponta, asa cum sustine domnul Liiceanu.
  Au existat si niste halte numite Constantinescu-Ciorbea si o statie de CFR mai mare numita Basescu. In halta Constantinescu-Ciorbea trenul personal Romania a patinat in gol. La traversarea glorioasa prin nodul feroviar (mai degraba mlastina) Basescu au contribuit si intelectuali romani de frunce, printre care si domnul Liiceanu. Multi au inchis ochii la matrapazlacurile amiralului fara flota si asta nu a creat premizele unui stat cu o justitie autentica.

 27. Născut în 1935, deci hârşit de viaţă, am trecut şi prin infernul comunist, căruia i-am plătit un nemeritat tribut, şi prin iadul capitalist dâmboviţean. Din startul noii orânduiri am realizat că am căzut pradă Şobomanilor şi TBC-iştilor( Tâlhari, Bandiţi şi Criminali), specimene prădătoare care au transformat România în Mamonia, tărâmul tuturor posibilităţilor nefaste.

 28. Sa fi fost in tara, as fi ieșit si eu in strada la proteste. Va invidiez oameni buni si doresc din tot sufletul sa fiți cati mai mulți, demonstrând astfel ca majoritatea romanilor nu iubesc corupția.
  Complimente d-lui Liiceanu pt acest articol. Ca întotdeauna te unge pe suflet.

 29. Asteptam de mult o reactie din partea dumneavoastra, vizibila de oriunde. Acum mai mult ca oricand avem nevoie de impulsuri si repere! Cel mai usor de consumat este barfa difuzata NON STOP de televiziunile cunoscute si credeti-ma, fac eforturi colosale de exorcizare a unor persoane chiar dragi mie. Nimic nu ne va scuza in fata copiilor si mai ales a nepotilor nostri daca nu luam atitudine.
  Asa ca pentru viitor, propun sa ne marim contributia la educatie, pentru ca oricum tot noi suntem cei care, le platim educatia copiilor!

 30. Sunt total in asentimentul celor spuse mai sus, dar acum este necesara actiunea!
  Iesire generala
  pentru mobilizare nu doar on line ci fizic, pe strada, cu vecinii, in tramvaie si autobuze, in salile de
  cinematograf, la concerte… etc. Este
  necesar un protest masiv, o mobilizare generala.
  Altfel vor continua sa faca pipi in capul nostru

 31. O fac eu cu cea mai mare placere dacă trece legea iar infractorul se va autointitulat dictatorul guvernului! Și sa fi singur mincinosule deoarece spuneai ca nu ști ce prevede legea și ca nu este ca sa te scape de singurul păcat al tău dovedit cu mult greu, am sa te caut eu de minciuna cu care ucizi oamenii… doar sa te autointitulezi prim-ministru. Prim-ministru trebuie sa fie doar acel om care nu are nici o amenda! Doar acela este un om credibil:) când spune ca este cinstit!

 32. Pe langa faptul ca-i detest, voi iesi in strada pentru a-mi exprima furia deoarece ma simt umilita atunci cand ei cred ca suntem incapabili sa le intelegem demagogia si manipularile!!!

 33. Daca nu e Dragnea, e altul. Intotdeauna va fi doar o schimbare onomastica. Din punct de vedere legal, Dragnea reprezinta vointa poporului, cu tot ce aduce ea pe scena: prostie, coruptie, nostalgie deviata, lumina raului. Cancerul cuprinde tesuturi sanatoase si a-l elimina, in anumite cazuri, echivaleaza cu asasinarea pacientului. Cum am putea taia in doua poporul roman, pentru a-i alege pe cei treji de cei adormiti? Nu am decit un raspuns vag si insuficient la indemina: informatia; de regula, propagata prin caile veninoase ale oamenilor Securitatii care au pus mina pe ziare, televiziuni, posturi de radio. Incepeti prin a infiinta o publicatie, sa-i spunem, adevarata, de partea adevarului, la care sa participe mintile luminate ale neamului, adunate de prin crisme, de prin salile de biblioteca, case de vacanta. Dle Liiceanu, este inaltator sa va vada lumea la demonstratii, cu un drapel filfiind in mina (gest pentru care, ca observator coregrafic, va multumesc), dar am convingerea ca un ziar credibil si necrutator ar fi mult mai util in a indeparta fiara de pe grumazul, din tesuturile patriei. Sistemul imunitar al natiunii trebuie redresat. Pina atunci, pot participa la demonstratii si minerii lui Cozma, si securistii lui Priboi ori agricultorii din Baragan, mai mult decit citeva stiri deformate la televiziunile Raului nu va fi obtinut decit un discomfort temporar. Macar atit am inteles din 27 de ani de originala „democratie”.

  • „Dacă nu e Dragnea, e altul.”

   Ați observat, cred, corect. Politicienii sunt marionete ale grupului kleptocrat care a acaparat statul și care mențin puterea cu ajutorul Serviciilor și folosind drept intrument de manipulare mass-media. Tratarea cancerului presupune o intervenție/manevră amplă asupra organismului social. În parabola medicală pe care ați ales-o, nu este musai să omori organismul. Poți tăia căile de nutriție ale celulelor canceroase.

   Mecanismele de extragere a resurselor publice și trecerea lor în proprietatea privată a celor corupți pot fi atacate de Justiție. Sistemele de finanțare [ilegală] a serviciilor și a presei se pot, de asemenea, afla în atenția Justiției. Mijloacele de apărare ale celulelor canceroase împotriva tratamentului (cam ceea ce reprezintă CNA, ori instituția Ombudsman, a căror funcționare a fost pervertită de maladie) pot fi abordate direct de societatea civilă, pentru a reveni la rolul lor benefic și a-și recăpăta utilitatea socială. Asemănător se poate acționa în privința serviciilor (multe și de capul lor), „câinii orwellieni”, care să părăsească kleptocrații pe care-i sprijină și să-și îndeplinească rolul social, în lesa Parlamentului.

   Și, într-adevăr, cetățenii informați corect au mai mari șanse să facă alegeri în sensul dezvoltării și progresului țării lor. Atât la referendumuri, sau atunci câd ies în stradă, când votează, ori când evaluează activitatea reprezentanților aleși și apără independența Justiției. Atunci nu mai contează persoanele, nici numele celui care este în locul lui Năstase, Geoană, Ponta, Dragnea șamd., pentru că instituțiile funcționează eficient.

 34. Citez din articol: „Întâi mituim toată țara (toate categoriile sociale), promițându-le că le dăm ce nu le putem da…”. Probabil că Dragnea și clica lui au uitat o vorbă care spune că „istoria se repetă”. Cu astfel de promisiuni, pe care, din balconul CC al PCR, le făcea în 1989 („am hotărât împreună cu Comitetul Central al PCR să vă mai dăm câte 100 lei la salariu”), Ceaușescu a reușit să umple paharul suferinței și mâniei românilor. Ce a urmat se știe…

 35. Cer scuze post-factum cititorilor textului pentru cele cateva greseli care apar, deoarece a fost postat inainte de a putea revedea textul, urmare unei comenzi involuntare printr-o combinatie intamplatoare de taste. In fapt, nici nu sunt sigur daca acest mesaj va apare la locul potrivit. (mesajul din 29.01.2017 la 14:53). Cu stima pentru toti, DC

 36. Florin Iordache nu e cumva si el cu probleme Doctorale? Nu stiu cum de-i nimereste numai pe astia! … e cetatean roman, cu scoala in Romania si Doctorat in Chishinau?

 37. Cum a putut ajunge PSD-ul la 45% în alegeri? Marea masă a populației nu a avut parte în ultimii 25 de ani de acces la educație (politicienii au sabotat sistematic acest domeniu vital al societății), moralitatea este într-un puternic declin (în media, borfasii sunt prezentați ca oameni de succes), valorile umane ale națiunii sunt terfelite. Astfel, rezultatul alegerilor nu trebuie să mire pe nimeni. Ce șanse mai are națiunea noastră? Românii trebuie să învețe că nu trebuie să-si dea votul pentru interese financiare, importante sunt moralitatea si principiile care definesc o societate civilizată. Fără educație suntem pierduți. Sunt curios ce rezultat va avea referendumul. Am emoții mari, poporul din ziua de azi e capabil de surprize neplăcute.

  • Aveti dreptate! O campanie sustinuta pentru educatie este singura solutie pentru viitor, astfel moravurile nu vor invinge moralitatea, asa cum ar dori si fostul europarlamentar Severin Adrian.
   Un lucru e sigur, nu vom ceda in fata aberatiilor! si vom fi uniti aici si in strada!

 38. Stimate,
  d-le David FK,
  1.Poporul roman este cel mai mizer din UE, deoarece INTELIHGHENTIA constata de 26 de ani esecul liberalismului (economic si social) si deraierea de la tranzitia la capitalismul functional, dar NU PROPUNE un ,,proiect de tara”, care sa schimbe pozitiv situatia.Nici Alegerile si nici Strada nu pot schimba nimic – daca intelighentia nationala n-are viziunea asupra directiei si instrumentelor de schimbare, concretizate intr-un PROIECT NATIONAL (operational) de schimbare – afara de constarea si critica sterila a situatiei de fapt!Alegerile sint de numai 10 – 11 ori pentru o generatie activa (din care 7 au trecut fara rezultat), iar strada se imflameaza pina ce oboseste si subiectul se banalizeaza, ambele fara sa schimbe ceva.
  2.Fara un PROIECT national, care sa-l disloce, ,,PROIECTUL – ILIESCU 1992″ conserva si duce pina la calendele grecesti ,,valorile postcomunismului luminat”, lasate ca mostenire (otravita, inainte de a fii impuscat), de ,,cel mai iubit fiu al poporului roman”…

 39. Mulțumim domnule Liiceanu, ajutați întotdeauna la trezirea acestui popor, sărac, mințit și manipulat. Va iubim din multe motive, dar și pentru ce faceți acum! Vom fi acolo!

 40. Multumim domnule Liiceanu si multumim tuturor celor care se implica efectiv in aceasta cauza de salvare a demnitatii Romaniei.
  Ma doare sufletul sa vad ca inca sunt atatia oameni care se lasa orbiti de praful pe care il primesc in ochi de la hotii si tradatorii care ne-au sfarmat sperantele pentru care au murit atatia eroi, care ne-au distrus educatia copiilor, au darmat fabricile si au furat si continua sa ne fure pe fata fara sa-si plateasca pacatele pentru ca sunt la guvernare si-si fac legile dupa cum au ei interese.
  Intrebarea mea este : EXISTA VREO SANSA SA DAM JOS ACEST GUVERN ASTAZI ? … ca daca lasam pe maine profita nemernicii de „minutul de aur ” si ne agitam degeaba.

 41. Slugile vor executa temele, ordonantele, ce-or fi se vor da, vor produce efecte…
  Castigul merita riscul. Ne vor lasa sa strigam pana obosim…
  Apoi urmeaza jaful…

 42. Citez din „Dovezi ale existemtei lui D-zeu” – autor Richard Wurmbrand-Editura Stefanus-1995.
  „Odata Confucius a fost intrebat ce REFORMA ar promova mai intai daca ar fi conducatorul unei tari;
  -As imbunatati limbajul !
  – Asta nu are nici-o legatura cu intrebarea! – au replicat cei prezenti;
  Confucius a explicat:-Daca limbajul nu este evoluat si esteconfuz, ceeace s-a intentionat sa se transmita este evident la fel de confuz;
  Daca ceeace se spune, nu coincide cu ceeace se gandeste sau ceece s-a intentionat sa se transmita, atunci lucrurile nu se fac in mod corespunzator.
  Daca ceeace se face, nu se face cum trebuie, arta si principiile morale nu se dezvolta.
  -Daca simtul moral si arta nu prospera, NU AVEM JUSTITIE !
  -Fara JUSTITIE, natiunea nu stie incotro sa paseasca De aceea nu ar trebui tolerate vorbele in doi peri. De asta depinde totul !” Adaug eu: Adica, este vorba de „lucrul bine facut „!
  Tot ce s-a intampa in justitia romana se datoreaza si Decretului-Lege, semnat de Ion Iliescu in febr.1990, prin care toti absolventii de la „Stefan Gheorghiu”, care au facut cursuri de Drept Civil si Administrativ, au primit permisiunea sa-si dea diferentele de examene pentru a putea primi diploma de absolvent al facultatilor de drept, chipurile pentru ca au ramas someri !
  In acest fel toti activistii si asimilatii acestora din securitare armata si alte structuri ale regimului bolsevic al lui Ceausescu, ramasi someri dupa revolutie, au putut deveni „juristi”, invadand justitia romana. Colac peste pupaza a fost o perioada cand s-a intrat in magistratura fara concurs ! Astfel baietii”capabili de orice”, specialisti in „a se orienta si descurca”, autori ale raportarilor maretelor realizari ale „epocii de aur”, au inceput sa faca regulile in Justitia romana. S-au angajat in schimb sa nu-l judece pe Iliescu si acolitii lui, si culmea pana acum s-au tinut de promisiune ! Cu asa magistrati in justitia romana nu se mai poate continua !
  CONDITIA ESTE MORALITATEA SI PRESA LIBERA !

 43. modificari necesare la codul penal
  1. sanctionarea cu dublul pedepsei pentru persoanele care savarsesc infractiuni uzand de pozitia politica sau administrativa;
  2. confiscarea extinsa a averii pentru cei care fraudeaza statul folosindu-se de pozitia politica sau administrativa detinuta!

 44. Domnule Liiceanu, toata stima pentru acest articol excelent (ca dealtfel toate articolele anterioare).

  Parerea mea este ca haita de penali nu va renunta la planul lor si va scoate legea asa cum vor ei. Dragnea este disperat ca ar putea ajunge la puscarie, si pe aceasta cale sa piarda tot, si va face orice marsavie ca sa scape. Nu cred ca va fi impresionat de opinia publica, de presiuni din afara, sau de marsuri de protest. Sper ca nu se asteapta nimeni la bun simt sau la decenta din partea lui. Tot ce vrea el acum cu disperare este sa-si scape pielea si sa-si salveze si servitorii (baronii, sau vicontii locali). Iar inginerul din Caracal pus la Ministerul Justitiei, are un lung istoric de atentate la Codul Penal.

  PS: sper din tot sufletul sa nu am dreptate.

 45. Apreciez mod special revenirea în Agora a D-lui Liiceanu cu un mesaj profund democratic. Acest pamflet și manifestările de aseară îmi mai dau oarecari speranțe că poporul român , acest veșnic corigent la istorie dar eminent la supraviețuire, mai are
  șanse să iasă din ceața demagogiei pesedeilor și să se îndrepte, în sfârșit, spre civilizație..

 46. Domnule Liiceanu,
  – Va consider un intelectual si un reprezentant al elitelor romanesti caruia propria constiinta i-a permis cel putin uneori sa uite cateva dintre valorile civilizatiei si democratiei – existenta unor norme morale, aplicarea aceleiasi unitati de masura spre o impartiala judecare, pluralitatea opiniilor pentru ca altfel apare pericolul Absolutismului in gandire, observarea si inregistarare cat mai corecta in propria minte a particelelor de Adevar (or fi lasat urme adanci PSD-istii in cei 27 de ani care au trecut, dar nu le pot fi pusi toti in carca).
  „Domnul condamnat penal Liviu Dragnea”* se laudă că a primit amenințări cu moartea. Așadar victima e el, și nu poporul român pe care îl omoară lent și sistematic, de 27 de ani, partidul ctitorit de Iliescu, trecut prin haltele Năstase și Ponta, și la cârma căruia se află astăzi Liviu Dragnea, victimă și erou deopotrivă. Amenințat cu moartea, domnul condamnat penal ne anunță că nu cunoaște frica și că e gata „să moară în picioare”.
  – Mi-as dori sa se cerceteze din punct de vedere moral cine este de vina pentru ca o parte dintre romanii nu au cunoscut un grad de exasperare similar vremurilor nostre pe atunci cand PDL-istii se puneau “unii pe altii pe liste …” ( Emil Boc – Sorin Blejnar, Basescu – Udrea, Ioan Olteanu – Crinuta Dumitrean si cati altii si altele), iar cei care simteau ca sunt in pragul apoplexiei erau facuti cu ou si cu otet (prosti, manipulati, vanduti). Sunt convinsa ca perioada PDL, cu primarii zugravite in portocaliu nu a avut de-a face cu idealurile din decembrie 89.
  Ceea ce par să nu-nțeleagă Dragnea și oamenii lui e că societatea română a ajuns din nou la un punct de fierbere la care, în curând, nu puțini vor fi dispuși să moară în picioare. Sfidarea acestor indivizi, care continuă, beți de cinism, să se pună, ca borfași, unii pe alții pe liste, în guvern, în parlament și-n toate funcțiile bănoase ale țării, readuce în starea de spirit a unei părți a populației acel grad de exasperare care i-a făcut pe oameni, în decembrie 1989, să strige în Piața Universității „Vom muri și vom fi liberi”.
  – In calitate de obisnuit cetatean roman i-as lasa pe altii sa aprecieze in ce masura am reusit sa stau in picioare atunci cand a trebuit sa traiesc in tara mea si sa mai supravietuiesc inca, fiind nevoita sa accept reguli date de alde Botis, Igas, Ialomitianu (imi pare ca se exprima destul de greoi, dar are titlu de dr. la UBB – Cluj Napoca), Basescu ( a se vedea si problematica DNA- SRI – CSAT), Boc, Blaga, Udrea, Gabriel Sandu, Ariton.
  … .- Îl anunț pe domnul condamnat penal Dragnea că și eu sunt gata, ca și el, dar din motive diferite, să mor în picioare. Vreau cu orice preț, acum după ce i-am cunoscut gustul, să nu-mi mai pierd libertatea. Și asta vor toate acele zeci de mii (vor deveni, dacă e nevoie, sute de mii și milioane) care ies să-și strige indignarea în toate orașele țării. Nu-mi place prețul pe care, în bătaie de joc, oamenii ăștia l-au pus pe viețile noastre. Nu vreau să trăiesc în țara mea – acum când nu mai am căluș în gură – o viață cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiță, Vosganian, Olguța Vasilescu, Nicușor Constantinescu, Bunea Stanciu și toată pegra politică a țării…. O viață nespus de ieftină, o viață pe care ți-e rușine s-o trăiești.
  – Mai tineti minte bugetul din 2010? As zica ca atunci nu numai ca nu s-a gandit nimeni la “mituirea intregii tari”, ba chiar mi s-a parut ca autorii respectivului document contabil s-au ghidat doar dupa principiul: pastram cu grija fiecare leut pentru a a avea unde baga mana pana la cot.
  …. – După ce a câștigat alegerile, coaliția PSD – ALDE a funcționat pe o ecuație simplă: „Întâi mituim toată țara (toate categoriile sociale), promițându-le că le dăm ce nu le putem da, și apoi (ne) dezincriminăm și (ne) grațiem, la grămadă cu 3000 de șuți și criminali”. Nu vedeți că, la o lună după ce au intrat la guvernare, nu sunt în stare să ofere un buget credibil țării?
  – O, tempora! O, mores! Era si inca mai subzista o micuta, dar agila televiziune B1 unde straluceau in plina glorie Basescu, Udrea (si ceilalti), intr-un galop de marketing politic care a culminat cu induiosatoarea scena a saltului cu parasuta. Chiar sa fi vazut acolo si pe alte destule posturi numai exemple de morala si profesionalism in jurnalism? S-ar spune ca asa vi s-a parut dvs.. Nu v-am auzit categorisind B1, EVZ asa cum sunteti intotdeauna gata sa “apreciati” per total Antena 3 si RTV ori sa cereti imperios interventia CNA-ului.

  …. – Dar mă tem că ne zbatem degeaba câtă vreme mai mult de jumătate din populație stă pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 și de RTV. Și-atunci ajungem la instanța care ocrotește rezervorul de puroi al României, la CNA**, unde chiar sper să ajung mâine, împreună cu cei care vor fi la Piața Universității la ora 17.
  – Se poate sa aveti dreptate despre dorinta lui Dragnea (si ai lui) de a se salva. Ati scris recent: http://www.contributors.ro/editorial/scara-fermecata-a-lui-traian-basescu/. As indrazni sa mir in fata stupefactiei dvs. Dincolo de alte tarzii revelatii asupra omului Basescu, v-o fi scapat taman una. Si el e in plin proces de salvare a pielii proprii. Numai ca spre deosebire de Dragnea si-a gasit un culoar al sau, pe care se deplaseaza singur fara vreo condamnare penala. Nu stiu (nu sunt informatii publice) cat il preocupa soarta alor lui (inclusiv famiglia). Nici vorba sa se gandeasca sa intre in cusca.
  …. – Punctul în care am ajuns: n-am nici o îndoială că Dragnea și ai lui, pentru a scăpa de ani de pușcărie și a-și salva căpătuiala, nu s-ar da înapoi nici de la a arunca planeta în aer, darămite România. De la Iliescu la Dragnea, trecând, cum ziceam, prin stațiile Năstase și Ponta, istoria noastră post-comunistă a desenat axa Răului. Au facut din România, jefuind-o sălbatic, cel mai mizer popor al Europei. Care hienă lasă prada din gură de bunăvoie? Și care animal prădător se bagă de bunăvoie în cușcă? Dar dacă nu vor de bunăvoie, să-i ajutăm. Pe mâine.

  NOTE ____________________
  * Pana la sa ajung sa folosesc apelativul de politete mentionat, as vrea sa marturisesc ca stiind cat de corupt cerne sita valorilor in Romania in mai toate domeniile nu doar in politica, ma gandesc de ani de zile in tacere la numarul de “minunatii“ care s-or ascunde in mult-laudatele noi adoptate Coduri Civile si Penale. Despre C. Civil (+procedura) inca nu se aud prea multe, dar in privinta C. Penal (+procedura) curg exceptiile de constitutionalitate.
  * După cum bine a observat cineva pe facebook, de vreme ce politicienii noștri nu au nici o profesie clară și singura lor calificare atestată public este de inculpați sau condamnați penali, firesc ar fi să introducem în nomenclatorul de profesiuni al României „condamnat(ă) / inculpat(ă) penal” și, așa cum spunem „domnule doctor”, „domnule profesor”, domnule avocat” etc., să folosim în cazul acesta apelativul de politețe „doamnule (doamnă) condamnat(ă) / inculpat(ă) penal”. Așadar: „Domnule condamnat penal Liviu Dragnea”.
  ** Sa fii existat oare slugi doar in mass media? In alte domenii si institutii nu s-or fi adapostit? Ce parere aveti despre plecarea dlui. Coldea de la SRI , o despartire definitive,insa fara tinichele atarnate de coada? Dar despre plagiatul de 4% al actualei sefe a DNA, dna. Kovesi? Abia astept sa mai comunice dl. Ghita, fostul lor colaborator si, se pare, amic. Pacat! N-a apucat sa se vada si cu dl. Daniel Morar.
  ** S-a scris pe tema asta, în Forbes, un text care spune totul: Petre Barbu, Caut slugă fulltime.

  ***Expresia “statul de drept” este o traducere din engleza a sintagmei “the rule of law”. La nivelul unui stat asadar legea trebuie sa domneasca, adica sa fie respectata de toti cetatenii. Nu cumva insa la nivel individual ar trebui ca atunci cand luam in considerare o regula (rule in engleza inseamna si regula) morala sa fim nevoiti sa o aplicam tuturor celor pe care ii observam in jurul nostru, precum si sinelui propriu pentru a fi drepti si a judeca in mod corect? Cu alte cuvinte nu ar fi indicat sa folosim aceeasi regula si aceeasi masura in aprecierea noastra si a altora, indiferent daca ne plac si ne sunt prieteni sau nu? Iar daca avem preferinte, oare nu cumva trebuie sa respectam si dreptul altora de a le avea pe ale lor, acceptand astfel pluralitatea de idei, opinii si pareri? Profund convins fiind de justetea pozitiei proprii, chiar credeti ca a inabusi cu totul “altera pars” (considerandu-i pe ceilalti prosti si otraviti) e o atitudine si o norma reprezentativa pentru elite?

 47. Vu de Paris, merci pour ce papier . Gabriel Liiceanu, vous mettez le doigt sur une tactique très simple de manipulation, se poser en VICTIME!!!!

  Je suppose que bientôt Donald Trump se présentera aussi comme une victime!

  Vous employez un mot très juste, celui du MEPRIS des politiques pour les citoyens, mépris orgueilleux de Washington, à Paris, à Bucarest.

  Nombreux sont les politiques qui ignorent la notion de contrat.

  Merci aussi au site contributors d’ouvrir les débats!

 48. EU NU VREAU CONDUCATORI PENALI CARE ATACA JUSTITIA
  In Romania anului 2017 sunt 7600 de dosare de cercetare penala pentru oamenii politici, sunt zeci de ministri, sunt zeci de presedinti si vicepresedinti de consilii judetene si sute de primari si de consilieri care au fost condamnati sau sunt in cercetare penala.
  Romania are cei mai multi politicieni corupti din lume. Dispretul, tupeul si aroganta politicienilor romani au atins culmile nesimtirii politice.
  Mai politicianule corupt, daca esti in cercetare penala dovedeste-ti mai intai nevinovatia in instanta de judecata si apoi candideaza pentru Parlamentul tarii. Nu aceasta este normalitatea?
  Ce fel de parlamentar esti, daca ai furat si inselat? Cum te definesti ca legiuitor, dupa ce ai fost cercetat pentru incalcarea legilor, pe care le-ai intocmit tocmai pentru a nu fi incalcate? Care adevar si care dreptate reprezinti, imoralule?
  In ultimii 27 de ani, VOI politicienii corupti ati distrus economia tarii si ati falimentat intreprinderile industrial. VOI ati distrus agricultura si ati instrainat terenurile agricole. VOI ati produs cel mai mare exod din istoria tarii si a lumii contemporane, izgonind 3 milioane de oameni pentru a-si cauta de lucru in afara tarii. VOI ati incremenit bugetele pentru invatamant si sanatate sub 5% din PIB de peste 20 de ani, elevii nu au programe educationale unitare pentru dezvoltarea abilitatilor emotionale si sociale, nu sunt scoli suficiente pentu meserii, asistenta medicala este mereu deficitara. VOI ati distrus padurile. VOI ati distrus drumurile. VOI ati distrus delta Dunarii. VOI politicienii corupti sunteti distrugatorii tarii !
  Oare ce impulsuri neomenesti va indeamna sa distrugeti totul ? Oare cata ipocrizie, manipulare, inselatorie si orbire egoista poate sa incapa in mintile voastre de politicieni corupti, pentru a nu recunoaste evidenta distrugerilor faptuite sub obladuirea voastra in ultimii 27 de ani ?
  Pe cine crezi ca reprezinti si minti, coruptule faradelege? Cum te poti uita in ochii parintilor si copiilor tai ? Cum poti spune povete despre cinste fiicei tale? Ce pilde de onoare si adevar dai fiului tau ?
  Coruptilor, priviti-va in oglinda, pe cine vedeti ? In mod sigur nu vedeti realitatea : niste ticalosi oportunisti care si-au votat legi pentru hotie, legi pentru a fi deasupra celorlalti, legi pentru a fugi de justitie, legi pentru venituri, pensii si privilegii nerusinate, legi pentru a jecmani in liniste.
  In ce tara pe lumea asta se voteaza hotii si ticalosii descoperiti si dati pe fata? Am inebunit cu totii? Suntem neghiobii Europei?
  Nici un om cinstit, cu scaun la cap si cu picioarele pe pamant nu poate vota hotii din tara asta. Eu nu vreau sa traiesc in tara Hotiei, ci in tara Responsabilitatii.
  Da, am un dor nebunesc pentru oamenii politici care isi respecta cuvantul dat, care pun nevoile comunitatii mai presus de interesul propriu.Traiesc printre oameni cu bun simt si cinstiti. Vreau sa ma reprezinte oamenii cinstiti si cu bun simt.
  Vreau sa acord increderea mea unor oameni de onoare, cumpatati, altruisti, responsabili pentru faptele si cuvintele lor, cu respect fata de valorile morale, care se daruiesc comunitatii si sunt devotati autentic semenilor lor. Doresc cu ardoare sa fiu mandru de cei carora le-am acordat si mi-au rasplatit increderea.
  Hei, politicienilor demnitari corupti ! Sunteti rusinea Europei si bataia de joc a lumii ! M-am saturat de demagogia si populismul vostru, de minciunile, inselaciunile si ipocrizia voastra !
  Hei, politicianule demnitar de ce nu vrei sa fii cinstit ?
  Fii onest, respecta oamenii si legile si vei fi respectat de oameni si de lege!
  Voi parlamentarii cinstiti, de ce nu curatati sistemul politic de coruptie, de ce sunteti 600 ?
  Pentru a reforma clasa politică, NOI NE- AM SCHIMBAT ? NOI nu suntem ca EI ?
  Chiar nimeni, noi toti oamenii, nicio institutie a statului de drept din Romania nu poate opri penalii sa fie in Parlamentul Romaniei ?
  Asa se guverneaza o tara? Cu infractori sau cu indivizi aflati in cercetare pentru fapte ilegale?
  De ce este atata dusmanie intre noi, atatea certuri, atata ura, atata vrajba ?
  De unde adunam atata ostilitate, intoleranta, lipsa de respect si agresivitate ?
  Este atat de greu sa ne purtam unii fata de ceilalti cu bun simt, cuviincios, sa fim solidari pentru binele comunitatii, sa ne respectam reciproc si sa respectam legile ?
  De ce nu dorim adevarul, dreptatea, justitia in aceeasi masura in care vrem sa fim respectati si sa ni se respecte drepturile ?
  Dupa 27 de ani de framantari, de ce nu suntem in stare sa fim uniti, sa recastigam increderea in noi, sa respectam munca bine facuta.De ce nu avem institutii ale statului care sa promoveze autentic si satisfacator virtutile morale, sa respecte fiecare om si sa asigure bunastarea fiecarei familii ?
  EU NU VREAU CONDUCATORI PENALI. VOI CEILALTI, CE FACETI ?

 49. buna ziua,
  D-le Liiceanu, tot respectul pentru atitudinea civică de care dați dovadă ! totuși, cuvintele îmi par prea blânde comparativ cu nenorocirile internă si externă pe care le vor provoca deciziile luate aproape de miezul noptii de borfașii pesediști, CU NIMIC DEOSEBIȚI DE FANARIOȚI.
  Principial, pentru mine e clar că – mai ales in statele emergente, cum sunt multe pe glob, dar acum vorbesc de bazarul numit ”românica” – POLITICA NU MAI RASPUNDE NEVOILOR SOCIETĂȚII ; politicienii se aleg din ce in ce mai mult din randul incompetenților profesional, dornici de parvenire , se trag unul pe altul in partide-găști de interese personale si se impun la vârful puterii (parlamente, guverne, autorități, primării, etc) prin cumpărarea funcțiilor si promisiuni nerealizabile pe termen lung; odată funcția atinsă, scopul nu e decat unul – sa-si INDEPLINEASCĂ INTERESUL PERSONAL, prin achitarea datoriilor către cei care i-au ajutat cu bani si imbogațirea in 4 ani pentru toata viața lor si a neamurilor apropiate ! ATÂT !! FORMA DE ORGANIZARE A POLITICII, cu partide-găști-de hoți/șmeckeri, cu PARLAMENTE DE INCOMPETENȚI, adunări pe stadioane și baloane colorate, cu fasole și cârnați, pungi cu merinde, etc, totul ESTE O MASCARADĂ, O PAGUBĂ DE NIVEL NATIONAL;
  intrebări: de ce la finalul mandatului, parlamentarii, ministri, primarii si alti politruci d-ăștia nu dau socoteală populației pentru activitatea lor ? ce lasă în urma lor aceste javre nesățioase după putere – copii și nepoți care vor fi și mai rapace, ducând bazarul numit ”românica” în secolul fanarioților ?
  raspunsul îmi pare unul singur: SA IEȘIM CAT MAI MULȚI și DES, CU HUIDUIELI și cu PIETRE IN BUZUNAR , SĂ PUNEM JAVRELE PE FUGĂ !!

 50. Pe mâine! Până reuşim să scuturăm Gaşca!
  Este regretabil, că nu au fost reacţii şi în cei 10 ani păstoriţi de Băsescu.
  Atunci s-a furat din fondul PROPRIETATEA!
  Atunci s-a infiinţat RTV-ul lui Ghiţă! (declaraţia Elenei Udrea)
  Atunci au fost împrumutaţi 20 miliarde EURO!
  Şi câte şi mai câte!

 51. Scriu acestea pentru cei care nu cunosc,poate, ca, o data ce comunistii au reusit sa inlature ultimul ,stalp al burghezo-mosierimi,, pe regele Miihai I, au distrus tot ce se cladise in perioada interbelica, instaland ,, puterea populara’, apoi ,, dictatura proletariatului, pe scurt ,, dicatura bunului plac, cu ajutorul sovietic. Nimeni si nimic nu le mai statea in cale.
  Acum, dupa ce FSN, FDSR, PDSR, a devenit PSD, provenite toate din PCR, urmareste acelasi scop. Conducera de catre partidul unic, PSD, a intregii activittii a institutiilor din intreaga tara. Au reusit sa si-l alature pe ,, marele liberal de talie eurppeana,” alde Tariceanu, asa cum comunistii reusisera sa si-l apropie pe Guta Tatarescu, iar Tariceanu este atat de naiv incat nu-si da seama de soarta ce-l asteapta, aceea pe care a avut-o inaintasul lui intri ,, liberalism.. Dar nici nu poti sa te astepti la mai mult. Popescu Taiceanu nu a fpst niciodata liberal., ci totdeauna s-a aflat in umbra FSN,FDSR,PDSR, PSD, care nici el nu este PSD-ul lui Titel Pertrescu ci cel al lui Lothar Radaceanu si Stefan Voitec. Tariceanu nu a fost capabil sa-si puna ordine in viata privata, dar pretinde ca poate sa puna ordine in viata publica. Si mai vorbeste de ,, moralitate.” Aferim !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Gabriel Liiceanu
Născut la 23 mai 1942, la Râmnicu-Vâlcea. Studii universitare la Bucureşti, Facultatea de Filozofie (1960-1965) şi Facultatea de Limbi Clasice (1968-1973). Doctorat în filozofie la Universitatea din Bucureşti (1976). Cercetător la Institutul de Filozofie (1965-1975) şi Institutul de Istorie a Artei (1975-1989). Bursier al Fundaţiei Humboldt (1982-1984). Director al Editurii Humanitas din 1990. Profesor la Facultatea de Filozofie a Universităţii Bucureşti din 1992. Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres (Paris, Franţa, 1992). Commendatore dell'Ordine della Stella della Solidarieta italiana (Roma, Italia, 2005).

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro