marți, octombrie 19, 2021

Ponta Victor-Viorel: abuz, sfidare și uzurpare a statului de drept

Din 27 aprilie și până astăzi, premierul Ponta Victor-Viorel a comis mai toate faptele iresponsabile ale unui „cârlan” crescut într-o herghelie de prădători.

A sfidat Agenția Națională de Integritate prin numirile unor personaje precum Alistar Victor sau Diaconu Mircea în funcții guvernamentale. I-a descumpănit pe tinerii brilianţi ai diasporei româneşti, specialiştii în finanţe şi macroeconomie, prin alegerea lui Florin Georgescu. S-a jucat prosteşte cu ideea promovării simbolului catastrofei educaționale din ultimii 10 ani, pe nume Andronescu Ecaterina. A batjocorit onoarea comunității evreiești, după reabilitarea rapidă a negaționistului Șova Dan. A jignit onoarea fetelor de liceu, sprijinind public catindatul Negoiță Robert (anchetat în dosarul sex cu minore) la primăria sectorului 3 București. A susţinut o lege electorală care submina dreptul a milioane de cetăţeni la reprezentare democratică. A înfruntat mediul academic și Universitatea București, prin nerenunțarea la titlul de doctor, obținut pe baza unui plagiat ordinar. A bravat comunitatea științifică internațională prin susținerea acordată hoțului de proprietate intelectuală, pe nume Mang Ioan. A disprețuit cetățeanul de rând, prin menținerea ministrului Rus Ioan, chiar și după revelațiile privind favorizarea de către acesta a deținutului Năstase Adrian (care încă beneficiază, la această oră, de indemniziația de deputat!). Tot Ponta Victor-Viorel a tolerat actele de intimidare ale lui Corlățan Titus, care amenințase cu răzbunarea pe toți procurorii DNA implicați în dosarul „Trofeul Calității”. „Specialistul” în drept internaţional a tolerat ca puterea executivă să împiedice efectuarea unei decizii a puterii judecătoreşti. Acelaşi personaj i-a mințit pe români vorbind despre creșterea economică, pe fondul unei accelerate devalorizări a leului, al dispariţiei investitorilor străini şi al degradării rating-ului de ţară.

Mai gravă decât toate aceste fapte, însă, rămâne decizia de astăzi: sfidarea, cu subiect şi predicat, a deciziei Curții Constituționale privind reprezentarea României la Bruxelles. Acest lucru este de o gravitate fără precedent în Europa postbelică.
Victor Ponta a anunțat că va opune Curții Constituționale o eventuală decizie politică a unei majorități. Plagiatorul Ponta nu știe că însăși rațiunea de a fi a Curții Constituționale, în orice democrație, este de a aduce o majoritate la rațiune, atunci când aceasta încearcă să își bată joc de Constituție.

Este momentul ca instituţiile societăţii civile să sesizeze partenerii europeni ai României cu privire la apariția unui pericol public pentru ordinea de drept în persoana deputatului de Gorj, Ponta Victor-Viorel. Gâlceava premierului cu ANI, CSM, DNA, ÎCCJ, Curtea Constituţională, Academia Română sau bunul simţ al cetăţenilor trebuie să înceteze.

Nu-i putem cere premierului demisia. Pentru aceasta îți trebuie un minim de onoare. Este obligatoriu însă ca autorităţile să-și facă datoria în ce îl privește pe numitul P.V.-P. Încadrarea juridică: uzurpare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Distribuie acest articol

60 COMENTARII

 1. renunta la adjective schimonosite din astea precum „carlan” scoase din argoul baietilor de cartier, ca nu se face, te pune intr-o lumina proasta pe tine nu pe plagiator…si nu mai citeste lumea ce scrii…

  • Atributul care te inerveaza-carlan- e datorat unui clasic in viata, Dl. Iliescu. Sa inteleg ca pe el il faci „baiat de cartier”? Nostim esti frate….. O fi inceput revolutia morala in PSD si noi nu stim? Altfel, un articol bine scris.

  • mie imi place cind in articole sint folosite cuvinte care circula in mediul politic ruminesc:nu mi baga sula in coaste,tziganca imputzita,pulime…..
   sigur,m ar deranja daca astfel de cuvinte ar veni direct de la autor.
   aici nu e cazul,tovarasu bogdan

    • In comentariul dvs. anterior, la care m-am referit, ati folosit sintagma „adjective schimonosite”, nu „atribut schimonosite”. Ar mai fi de adaugt ca termenul „carlan” are un sens propriu absolut decent, iar „valoarea adjectivala” la care faceti trimitere ar fi cel mult de „neexperimentat”. Nu vad nimic schimonosit aici…

  • Fiindcă s-a chinuit, ca noi toți de altfel, să găsească vre-un motiv, cît de mic, s-o facă. Competență în ceva, autoritate, abilitate, morală, determinare pentru interesele naționale. Frecții de-astea.

   • raspuns corect:pentru ca asa prevede constitutia romaniei,d-aia!presedintele a respectat si prin juramint,va respecta constitutia romaniei si va veghea la respectarea si neincalcarea ei.iar ponta asta face acum:incalca constitutia.si va trebui sa plateasca.punct!!!!

  • Vedeti Dvs. ca raspunsul este extrem de simplu!

   Delegarea – ca despre aceasta institutie vorbim – se acorda de persoana care conduce unei alte persoane, de obicei un subaltern, cu rang inferior, in anumite conditii care tin inclusiv de capacitatea de reprezentare.

   Credeti Dvs. ca un tip gen copy-lot poate reprezenta Romania in Europa?
   Un raspuns sincer astept – Va multumesc.

   P.S.
   Ponta nu este singurul care pune RO si romanii intr-un penibil, dar asta nu inseamna ca „macar unul” ar putea sa fie tolerat.

   • Tătuca Băse a zis cu pixul lui că Ponta e bun de prim-ministru. Sau nu știa ce-i aia Prim-Ministru? Este singurul care face politica țării, inclusiv prin proiecte de legi și alte chestii de-astea. Ăialalți doar votează și veghează.

    • Presedintele a constatat acum 2 luni singura propunere venita de la partidele politice si a desemnat-o prim-ministru. In acea vreme, domnul Ponta era parlamentar legitim al opozitiei. Intre timp, domnul Ponta a dovedit ca nu are respect pentru nici o institutie a statului: nici pentru guvern, propunand ministri incompatibili sau agramati sau incompetenti, nici parlamentul, avand cea mai mare viteza de promulgare a OUG-urilor, nici justitia, vizitand ilegal un condamnat definitiv, nici presedintia, refuzandu-i ilegal lista Presedintelui cu componenta Consiliului si nici Curtea Constitutionala, nesocotind o decizie a acesteia care nu i-a convenit.

     In plus, sunteti in necunostinta de cauza: nu numai presedintele, dar orice parlamentar poate face politica tarii si proiecte de legi si le poate propune daca are suficient sprijin parlamantar. Asa se face ca parlamentari din opozitie pot propune o lege pe care sa o respinga cand ajung la putere (cum s-a intamplat ieri).

     La final, Presedintele ar legitima acest timp de comportament („daca pui suficienta presiune pana la urma cedeaza”) in cazul in care l-ar delega pe Ponta..

  • A. cand sa dea acordul? odata ce lista a fost trimisa de la Cotroceni la MAE, a inceput „Scrisoarea pierduta”. In opinia mea un fals grosolan (al catelea?) facut de Marga. B. DE FIECARE DATA (recititi fraza pana o acceptati) inainte de deplasare exista un memo scris si iscalit de MAE, ministrii interesati, premier si presedinte. A fost acest memo prezentat spre iscalire la Cotroceni? NU!!!! alt fals al guvernului si -zic destui- motiv de cod penal. C. intentiile de vorba/cuvant ale lui Ponta la Consiliu au fost concordate cu careva? simplificand pro sau contra Merkel? [banui ca intentiile au fost concordate cu Hanes Swoboda si am mari dubii ca acest domn reprezinta poporul roman]. FINAL: la Consiliu tzara merge spre stanga [ stat asistential, fie ce-o fi cu deficitul ] sau stat mai auster ????? decide un parlament dominat de PSD?

  • Oare? Cand vedem si noi o actiune democratica de strada in Romania? Cand o sa avem si noi niste indignati autohtoni? Pana cand va dura apatia asta politica ce lasa abuzurile sa treaca si sa se acumuleze?

   • o prima ocazie am pierdut-o: alegerile locale. Sper sa nu pierdem si ocazia din toamna. NU strada pune tzara in democratie (indiferent ce crede Ponta si Dogaru si sefii sindicali) ci VOTUL, VOTUL, VOTUL!!!

  • intr-o societate normala da. Insa doar 10% din populatia cu drept de vot din Romania reusesc sa distinga binele de rau, moralul de imoral, etica sau lipsa ei.

   Poporul vorbeste, asta cum zice si Ponta. Sunt curios daca ar accepta ca poporul sa voteze daca averea lui si a lui Antonescu ar trebui impartite la saraci, oare ar mai accepta vocea boborului? Se bazeaza atat pe Parlament, tocmai pe institutia pe care acum 5 luni o scuipa. Acum scuipa curtea constitutionala unde doar 4 din 9 sunt numiti de presedinte si PDL, restul sunt de-ai lor. Vrea sa vorbeasca cu FMI pe care de fiecare data i-a acuzat de saracirea Romaniei, Parlamentul dominat de USL care nu demult aruncau cu Rosia Montana si gazele de sist in Basescu, mai nou incepe sa dea derogari de la norme, prezentand situatia din ce in ce mai roza.

   Curtea Constitutionala, o alta instanta a Romaniei a decis. Luam Monitorul Oficial la guvern iar decizia CCR nu va fi pusa in practica.
   Tribunalul a decis. Trimitem un polisist sa il zgarie pe Nastase, astfel incat decizia judecatoreacsa nu va fi pusa in practica.
   Poporul a decis un presedinte. Luam rezultatele din sondaje si fortam o decizie data de popor pentru mandatul unui presedinte.
   Curtea Suprema va decide referitor la Voiculescu: Voiculescu isi da demisia din parlament astfel incat sa fie judecat de alta instanta, unde ori scapa ori se judeca pana la calendele grecesti.

   Dle Ponta va rog sa nu publicati in monitorul oficial sau sa decida parlamentul ca trebuie sa ma insor cu Marghioala … si apoi sa ma bagati la puscarie ca nu respect legea ….

   Parlamentul maine probabil va decide ca Ponta si Antonescu sunt buricii pamantului. Toti sa se incline. Asta nu este democratie.

 2. …cineva trebuia sa le zica pe toate, mersi. Ar mai fi asta: „Liderii USL discuta la Guvern despre inlocuirea judecatorilor de la Curtea Constitutionala”. Sper ca discuta la Guvern nu la Rahova

 3. Aţi văzut asta? A postat-o un cititor HotNews:

  Şedinţa de Guvern din 27.06.2012
  Informaţie de presă privind actele normative incluse pe Agenda de lucru a şedinţei Guvernului României din 27 iunie 2012, ora 11.30

  7. ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind modificarea legii de organizare a Monitorului Oficial al României

  Având în vedere că, la nivelul Regiei Autonome Monitorul Oficial se manifestă disfuncționalități importante, Guvernul a emis o Ordonanță de urgență prin care Regia Autonomă Monitorul Oficial să se reorganizeze ca regie autonomă persoană juridică care desfășoară activitate de interes public național și funcționează pe bază de gestiune economică și autonomie financiară sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului.

 4. Vezi ordonanta de urgenta:
  „Monitorul Oficial trece din subordinea Camerei Deputatilor sub autoritatea Guvernului, a decis, miercuri, Executivul, printr-o ordonanta de urgenta, conform unei informatii furnizate de Palatul Victoria si citate de Agerpres.”

  Asta (aka Ponta) isi bate joc de noi!

  • nu uita ca BP al deputatilor a decis sa continue plata indemnizatiei de deputat lui Nastase. Probabil ca la Rahova se tin sedinte largite ale camerei deputatilor. Autentic: sedinta la repezeala tinuta ieri.

 5. Dle Mihail Neamtu e momentul sa coborati in arena! De ce nu organizati proteste sub sigla Noua Republica? Veti fi uimit sa vedeti cati participanti veti avea.

 6. El Comandante VICTOR VIOREL PUTIN, omul care, daca va fi lasat, va pune bazele unei dictaturi „originale” sau, asa cum o vor interpreta partizanii lui, unei „democratii” stabile.

 7. Eu sunt de acord ca Victor Ponta nu merita sa fie prim-ministru intr-o tara normala. Dar intr-o tara in care Mihai Neamtu se pretinde alternativa si scrie articolele de felul asta totul pare perfect normal. Din pacate.

 8. Deja se văd efectele pumnului în gură al guvernului ponta: facultate de drept a declarat că nu este competentă să analizeze plagiatul lui ponta.

 9. Derbedeul este complet imbecil. Nu poate pricepe ca parlamentul nu poate da orice hotarire ? Daca parlamentul da o declaratie prin care il desemneaza pe Derbedeu rege, Derbedeul devine rege si tara monarhie ? Daca parlamentul da o declaratie prin care il numeste pe Derbedeu presedinte, Derbedeul devine presedintele tarii ? Daca parlamentul da o declaratie prin care Nas7case este considerat nevinovat, inseamna ca Nas7case trebuie sa fie eliberat ? Daca parlamentul da o declaratie prin care spune ca tara nu este republica, nu este stat national, unitar si indivizibil, acea declartie are vreo valoare ? Oare Derbedeul nu poate intelege, macar atita lucru ?

  • mai adaug si eu: 1. interzicerea limbii ucrainiene/lipovenesti in Delta 2. interzicerea ziarului Adevarul 3. interzicerea HotNews 4. abolirea Curtii de Apel Alba-Iulia 5. desfiintarea sentintelor judecatoriei Racari 6. interzicerea reuniunilor de mai mult de 8 persoane 7. interzicerea iesirii din tara a celor ce nu carnet de partid….. Mai vrei si alte traznai???? Atentie: aceste declaratii capata putere de lege si nu pot fi contestate nicaieri PS. Poate aparea si o declaratie prin care nu recunosc CEDO, vor iesirea din NATO si afilierea la Rusia.

  • Procedeul se numeste, scris pe curat, lovitura de stat parlamentara. Departe a ajuns Romania sub obladuirea dinastiei Iliescu-Nastase-Ponta. Cel mai de ras-plans este stradania agitpropului USL-ist de a prezenta uzurpatorii drept „alesi de catre popor” doar c-au iesit invingatori in alegerile locale. Viitorul scrutin general va fi testul de turnesol al epocii post-decembriste.
   Ma tem ca rezultatul va suna „aceeasi Marie cu alta palarie”, alegatorul avand alte griji cotidiene decat reintoarcerea pe furis a timpurilor in care linistea era prima datorie cetateneasca. Situatia va fi pierduta dar nu disperata.

 10. O miscare excelenta pe care poate sa o faca Basescu…dar poate nu inca acum…

  Este sa isi dea demisia pe motiv ca nu poate negocia tara cu mafiotii. Si sa ii bage pe M.R.U. in fata ca si candidat. 99% ar castiga si pe valul de popularitate ar matura si pe uslamisti de la putere la parlamentare.

  Altfel…am o imagine foarte sumbra despre Romania anului 2013…

 11. Am scris comentarii si am vazut ca nu au aparut.

  Spuneam ca uneori trebuie sa lucrezi cu materialul clientului, asa cum doreste acesta.

  Ce faceau USLasii cand PM Boc isi asuma raspundere pe o lege?

  1. Blocau aprobarea ei
  2. Contestau la CCR
  3. Organizau miscari de protest in strada cu sindicatele
  4. Blocau implementarea ei prin procese pentru fiecare caz in parte.

  Poate ca a sosit momentul sa fie intoarse aceleasi are.
  Fazele 1 si 2 sunt consumate.

  Faza 3 – cu cine ma rog?Numai intelectualii?

  Faza 4 – as renunta la ea pentru ca practic blocheaza mecanismele statului..

 12. Despre trecerea MO sub guvern,

  Este evident ca guvernul incearca sa controleze publicarea fluxului legislativ.

  Prima victima o sa fie recenta decizie a CCR-ului prin care Presedintele deleaga, atunci cand este cazul, mandatul sau catre PM. Cand o sa apara aceea Decizie in MO? Nu stim, poate mult, mult timp..

  Mai sunt cateva elemente legate de datele cu caracter personal, s.a.m.d.din MO.
  Ce se intampla cu acestea? Stiti cand se intra in baza de date a Politiei pentru culegerea de CNP de catre diferite persoane, cu treaba si mai ales fara de treaba???

  Guvernul nu are nici o legatura cu procesul Legislativ.
  Guvernul executa si atat. Guvernul are mandat de la Parlament pentru executarea propriul program guvernamental. Nu il executa, este demis. Nu ii dicteaza in fiecare zi, Parlamentul ce sa faca.

  Pentru usurinta in comparare vezi Presedinte C.A. vs. Director Executiv.

  P.S. Sper sa apara comentariul de aceasta data.

 13. Stimate dle. Neamtu,

  Imi cer sincer iertare, dar se pare ca din nou aveti probleme cu logica. De data asta faceti generalizari fortate. Poate in scop retoric, dar asta nu va scuza. Daca in Romania fiecare simplu alegator ar avea simt comun dezvoltat dupa un standard politic decent atunci: nici hoarda dvs si nici haita dlui Ponta nu ar avea ce cauta la guvernare. Ganditi-va bine, sunteti intr-adevar capabil sa guvernati?

  Cum sa calificam noi, cei care vrem o dreapta normala, atitudinea de copil care ii spune interlocutorului ca un doctorat acordat de univ X face cat 4 acordate de univ Y? e la fel ca o discutie care implica papuci de plastic cumparati cu 4 lei vs papuci cumparati cu 1 leu. Din ce piata vreti dvs. Si exemplele pot continua. Daca vreti sa reprezentati o dreapta sanatoasa , atunci lasati puseurile nationalisto-crestino-cretinoide si „action”. Pana atunci – pistoale cu apa sunteti toti si asa veti ramane. Trist…

 14. Mai trebuie adaugat pe lista lovitura aplicata credibilitatii statului Roman pe piata financiara dupa insolventa Hidroelectricii.
  Inca ramane de vazut cu ce scop au facut-o dar un lucru e sigur, ne afecteaza pe toti.

  • dion !!! nu ne afecteaza pe toti. doar pe baietii destepti. in lupta anticoruptie, schema ca asta au facut si brazilienii si turcii … dar e greu . ne uitam doar la apa ce curge pe … Dâmboviţa si pe Someş. cel mic. precum primarul său. (mic dpv politic)

 15. „Carlanul cel (mai) breaz” da semne ca vrea sa fie tauras ca prea le face pe toate de parca a vazut rosu in fata ochilor…

  Lasati-l sa se duca la Bruxelles. Este o ocazie extraordinara si pentru liderii europeni sa-i arate cat de mult il pretuiesc. Singurul salut pe care-l merita, cu prisosinta, este sictirisitul „cara-te”!

 16. prietene, ia-o mai usor cu ” a jignit onoarea fetelor de liceu” si alte exagerari, ca devii si tu o antena 3. plagiatul si nerespectarea curtii constitutionale ca institutie sunt intr-adevar lucruri foarte grave. faptul ca tu le pui la gramada cu multe alte abateri din categoria „parcarea intr-un loc nepermis” doar distorsioneaza lucrurile in stil „antenist”.

 17. cat de penibil ! inlocuind carlanul cu marlanul , presedentia si ccr-ul , cu parlamentul si guvernul = aceeasi poveste . usl si pdl = aceeasi mizerie . pdl iesind din schema , intri tu . si din fasa ai bagat NR in troaca asta. PENIBIL. pana acum a fost uzurpare a statului de drept . ce ai vrea sa fie acum ? roata se invarte. dupa carlanul senior, la Rahova va ajunge si marlanul sr. ghici ghicitoarea mea : cine e marlanul jr. Daca asta e noua romanie … nu ma mira ca PP-DD va avea 35 % in toamna. PS- geaba carti citite cand intri in troaca fsn (psdunprpdludmrpnlpntcd). AVETI deja SUCCESURI !

 18. Este un inventar minimalist al mizeriilor comise de Victoras. Ati uitat vizita nocturna la capataiul lui Bombonel si mesajul antiprezidential emis din postura de prim-ministru „indurerat”. Oricum, aceste neleguiri trebuie aclamate cat mai mult si mai tare prin grija noului partid NR care ar trebui sa se gandeasca si la o mobilizare mai serioasa a oamenilor care au ramas normali in tara asta condusa de escroci caghebisti!

 19. „Uzurpare si abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata”. Foarte corect d-le Mihail Neamtu ! Iata motive bine intemeiate pt. care i se poate face plangere penala individului biped pe numele lui Victor Viorel Ponta

 20. lol…sfideaza ANI,isi bate joc de justitie,ii ponegreste pe magistrati…se considera mai legitim decat presedintele ales prin vot direct (asta fara sa fi trecut inca proba alegerilor parlamentare!),ameninta…si totusi,d-l goe tine mortis sa mearga la ‘brucsel’…

 21. Toate bune si frumoase atat doar ca Ponta nu a incalcat nici o decizie. Decizia Curtii Constitutionale nu intra in vigoare pana la publicarea ei in MO. Sau?

  • Solutionarea conflictului institutional de catre CC este definita de Constitutie si de legea de functionare. Deciziile Curtii se comunica in 24 de ore institutiilor implicate in conflict – si sunt obligatorii pentru toata lumea. Este o smenarie faza cu nepublicarea hotararii in Monitorul Oficial – atata timp cat decizia a fost comunicata deja Primului Ministru (acesta a participat chiar la dezbateri si la luarea deciziei si a declarat public ca va incalca decizia care-i este nefavorabila).

   Este foarte dubios ce se intampla si cred ca asistam la o lovitura de stat. Ramane de vazut daca se va rezolva in vreun fel si daca Poporul va alege sa intervina.

 22. Aia cu Robert Negoita e, ma rog, cam deplasata. Eu zic ca ati uitat doua mai importante:
  1. A sustinut si probabil ca a si votat la Baia de Fier cu cineva condamnat pentru coruptie:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/alegeri-locale-2012ponta-a-votat-la-baia-de-fier-pentru-un-condamnat-penal-pentru-coruptie-985910.html
  2. A pastrat in functie a prefect de Gorj pe Andrei Liviu Vasile, dovedit ca plagiator de catre Consiliul National de Etica (ala vechi). Pentru dl Ponta plagiatul e un ciuruc, un mizilic…

 23. Carlanul mai treaca-mearga. Problema e ca pradatorii nu traiesc in hergelii, ci in haite. Herghelia se refera la cai exclusiv. Desigur poate fi folosit in sens figurat pentru a denumi o adunatura oarecare pe modelul turmei. Turma, dupa cum stim, se refera la o comunitate fara vointa proprie, obedienta si pasiva. Herghelia insa nu are in romana sau eu nu stiu sa aiba un sens figurat care s-ar referi la pradatori….
  Ce aveti, Domnule Neamtu, cu bietii cai?

 24. Asadar asta este cel mai mare furt al unui politician din ziua de azi? M-a furat pe mine? Ma influenteaza cu ceva ca a facut copy paste? get real people. Hai sa vedem cum se punea problema in trecut, ala a furat cateva milioane, ala a furat cateva miliarde, flota, energie, dosare etc. (si sa nu uitam ca Nastase deja executa, altii cand o vor face? flota?, se aude ceva?). Daca atat i-ati gasit lui Ponta atunci e ok , eu in continuare o sa-l votez si-i doresc lucrari de licenta/master/doctorat cat mai copiate ca doar stim cum stau treburile si nu stiu cati copii din ziua de azi reinventeaza economia, dreptul etc. Acesta este noul val de politicieni care n-au colaborat cu securitatea, care n-au vandut flote, care n-au adus mineri etc etc . Nu ca m-ar incanta USL-ul dar Ponta nu e Basexu, nu e Iliexu’ , Geana sau Boceanu. E dreptul vostru sa va exprimati si sa cautati nereguli si pentru toate astea va doresc succesuri eterne ;) Oare Elena the 2nd a facut copy paste? declaratii nu i se cer? ^_^

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mihail Neamtuhttp://FB/mihailgeorgeneamtu
Intelectual public și antreprenor român. Între 2012 și 2015, a fost președintele partidului Noua Republică. Doctor al Universității din Londra (2008). Ultima publicație: Credință și rațiune. Dialoguri, contradicții, împăcări, București, 2013.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.